12. Închisoarea Legii

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 19 вер 2024
  • În episodul 12 intitulat “Închisoarea Legii” discutăm, fără să dăm cu parul, despre cum este privită păzirea poruncilor ca sistem de probațiune a individului care trebuie asistat și monitorizat pentru a se preveni recidiva, adică în final a dovedi că merită șansa la mântuire. Dar ce se întâmplă când rămâi fără porunci, adică fără cele zece care sunt trei: sabatul, dieta și zecimea? Atunci cum te mai mântuiești?

КОМЕНТАРІ • 9

  • @sirbuliliana7078
    @sirbuliliana7078 3 роки тому +3

    Evreii talmudiști ,spun că Dumnezeu a dat și porunca a XI a , dar nu pentru toți oamenii ,ci numai pentru cei aleși , : " SĂ FIM SERIOȘI ÎN FAȚA VIEȚII , PENTRU A O PUTEA ÎNȚELEGE ".Predica aceasta este foarte bună pentru toți creștinii ,nu numai pentru Adventiști ,pentru că te îndeamnă să gândești , să-ti pui întrebări cu privire la libertatea omului, la principiile rațiunii , la teamă ,la dreptul la fericire pe pământ
    . Mulțumim.

  • @Neagu33
    @Neagu33 3 роки тому +1

    Bravo, Sorine.

  • @cristianbacanu4983
    @cristianbacanu4983 3 роки тому +2

    Pe de o parte avem legalismul pe care alții (și părinții lor) l-au încercat înaintea noastră și nu i-a dus nicăieri. Deci, ne ferim de el.
    Avem și teologia harului ieftin care iar nu duce nicăieri, zicem noi.
    Mai există și un fel de sinteză între cele două, cea adventistă, în care pescuim câte puțin și ce ne place din ambele. Un pic de legalism, ca să nu pară cerul prea ușor de obținut și un pic din libertatea în Cristos (despre care vorbește Pavel) ca să simțim că facem parte din Noul Legământ.
    Deci, cu care să rămânem? Care e calea? Da, e una singură - e Cristos... Dar dincolo de faptul că afirmația asta s-a transformat într-o lozincă pe care o tot repetăm din "tinerețile noastre", ce rămâne?
    De ce n'ar putea experiența crucii sa fie una personală, subiectivă chiar, nestandardizată, necanonizată? Nu asta zice și Pavel când declară că pentru unii toate zilele sunt la fel, iar alții pun unele zile mai presus de altele? Sau că unii mănâncă de toate, iar alții consideră că unele bucate sunt necurate?

  • @balanvalerica7044
    @balanvalerica7044 3 роки тому +3

    Dar trebuie să, să ,să și niciodată nu vei reuși sa ajungi sa fi liber.. Sa demonstrăm cui? Dumnezeu e cunoaște până in măduva oaselor dar de fapt intram in sistemul ,,probațiunii” ,,fraților” iubitori. Noi nu ne supunem iubirii lui Dumnezeu ci ne supunem disciplinei omenești bârfei și criticii ..

    • @gabrielasaveschi8140
      @gabrielasaveschi8140 3 роки тому +3

      Religia, oricare ar fi ea, există pentru a controla libertatea omului.
      Nu are nimic de-a face cu libertatea in Hristos .

  • @toaderfilip2529
    @toaderfilip2529 3 роки тому

    Am ascultat cu atentie, prezentarea dar nu am stiut ca ,, porcu este facut din subansamble" si mai sunt si alte perle de limbaj pe care le descoperi la o ascultare mai atenta

  • @balanvalerica7044
    @balanvalerica7044 3 роки тому +1

    Oare și la noi exista aceasta mentalitate ,, dacă rămâi in grup in barcă vei fi mântuit ?”

  • @ghiocgabriel5295
    @ghiocgabriel5295 3 роки тому

    Cam ciudat acest înger raportor: lucrează 24 din 24, 7 din 7, nu se odihnește nici în Sabat, care e veșnic precum legea, dar în schimb ne urmărește dacă și când noi ținem și/sau încălcăm legea/Sabatul!