13. Altă Evanghelie

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 19 вер 2024
  • Urmează cifra 13 din șirul prelegerilor, (să nu fie cu ghinion!), prezentare în care vom discuta despre cum am ajuns să promovăm o evanghelie alternativă, de ce practicăm o anumită formă de tăiere împrejur în relația noastră cu mântuirea și cum ne urmărește în istorie blestemul lui Pavel care ne-a avertizat să nu predicăm o altă evanghelie.

КОМЕНТАРІ • 30

  • @ariana-ff1vf
    @ariana-ff1vf 3 роки тому +1

    O mai ascult odata pt ca e de o profunzime importanta relatia dintre om si D-zeu pt o mantuire pt o viata promisa

  • @cameliapopescu6875
    @cameliapopescu6875 3 роки тому +4

    Foarte, foarte adevărat; este singura predică prin care se intelege clar și concis că este inutil să ne raportăm la rituri și obiceiuri religioase ca să ne mantuim și că uităm să avem credința care aduce cu ea dragostea pt Hristos și pt oameni, iar din dragoste poți să le faci pe toate celelalte cu plăcere! Mulțumesc frumos, o predică ce mi-a mers direct în suflet!

  • @MiReLa2274
    @MiReLa2274 3 роки тому +1

    Gracias señor y GRACIAS SEÑOR! 🙂❤

  •  3 роки тому +3

    Mulțumesc mult de tot pentru accentul pus pe ceea ce este important!: ESTI mântuit și din acest motiv toate celelalte vin pe deasupra! Când știi că astăzi ești mântuit, dragostea vine ca o normalitate astfel încât ceea ce faci este reacția naturală, nu forțată de lege!
    Mulțumesc Sorin!

  • @simonaciobanu6149
    @simonaciobanu6149 3 роки тому +1

    „Dumnezeu nu poate face lucruri mari pentru poporul Sau din pricina împietririi inimii lor si necredinței. Dumnezeu nu datorează respect niciunei persoane; însă, în fiecare generație, cei care se tem de Domnul si lucrează cu dreptate, sunt primiți de El, însă cei care sunt cârtitori, necredincioși si răzvrătiți nu vor obține favoarea Sa si nici binecuvântările făgăduite acelora care iubesc adevărul si umbla în el. Cei care nu urmează lumina, ci trec cu vederea cerințele lui Dumnezeu, vor descoperi ca, în cazul lor, binecuvântările vor fi preschimbate în blesteme, iar îndurările de care s-ar fi bucurat, în judecăți. Dumnezeu dorește ca noi sa învățăm umilința si supunerea pe măsură ce citim istoria Israelului antic, care a fost poporul Sau ales, deosebit, dar care si-a provocat singur distrugerea pentru ca a urmat propria cale”, vezi 1 Corinteni 10:6,11 (Dietă și hrană, pag. 432)
    „ Oricărui om îi va fi imposibil să se bucure de binecuvântările sfințirii în timp ce este egoist și lacom.
    Adevărata sfințire nu este doar o teorie, o emoție sau o alcătuire de cuvinte, ci un principiu viu, activ, care intră în viața de fiecare zi. Aceasta presupune că obiceiurile noastre de a mânca, a bea și de a ne îmbrăca să fie de așa natură încât să asigure păstrarea sănătății fizice, mintale și morale, pentru a putea aduce trupurile noastre înaintea Domnului nu ca o jertfă stricată de obiceiuri greșite, ci „ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu”: Romani 12: 1. Există o legătură strânsă între natura fizică și cea morală.” (Review and Herald, 25 ian 1881)
    „ Adevărul adus în sanctuarul sufletului vă duce la îngrijirea corpului.” ( Mărturii vol 2, pag 65, 1868)
    Dietă și hrană, pag 132:
    „ Când urmează vreo cale care le risipește inutil vitalitatea sau le întunecă intelectul, oamenii păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu; ei nu-L proslăvesc în trupul și duhul lor, care sunt ale lui Dumnezeu.” (Temperanta creștină, pag 7-11, Sfaturi despre sănătate, pag 19-23)
    „Poftele egoiste, distrugătoare de sănătate ale bărbaților si femeilor au contracarat influenta soliei care urmează sa pregătească un popor pentru ziua cea mare a lui Dumnezeu. Daca membrii comunităților noastre trec cu vederea lumina reformei sănătății, ei vor culege consecința sigura a degenerării spirituale si fizice. Iar influenta acestor vechi membri ai bisericii va lucra în cei veniți de curând la credință. Domnul nu lucrează acum pentru a aduce multe suflete la adevăr din cauza membrilor bisericii care n-au fost niciodată convertiți sau care au fost cândva convertiți, dar au căzut în apostazie. Ce influenta vor avea acești membri neconsacrați asupra noilor convertiți? Nu vor face ei oare fără efect solia data de Dumnezeu pe care trebuie s-o vestească poporul Său?” (Dieta si hrana, pag. 520)
    „Daca puterea poftei este atât de mare asupra familiei omenești, iar îngăduirea ei este așa de temut, încât Fiul lui Dumnezeu S-a supus la o asemenea încercare, cât de important este sa simțim nevoia de a tine apetitul sub controlul rațiunii. Mântuitorul nostru a postit aproape sase săptămâni, ca sa poata câștiga pentru om o biruință cu privire la apetit. Cum pot cei ce se declara a fi creștini cu o conștiință iluminata si care Îl au pe Domnul Hristos ca model al lor sa cedeze îngăduirii acelor pofte care au o influenta iritanta asupra mintii si a inimii? Este dureros ca obiceiul satisfacerii poftelor cu prețul sănătății si al slăbirii puterii morale tine în legăturile sclaviei, în prezent, o mare parte din lumea creștină.
    Mulți care pretind a fi evlavioși nu se întreabă care a fost motivul postului îndelungat al Domnului Hristos si al suferințelor Sale din pustie. Chinul pe care l-a îndurat nu a fost cauzat atât de mult de foame, cât de înțelegerea urmărilor îngrozitoare pentru om ale îngăduirii poftelor si patimilor. El a știut ca apetitul va fi un idol si îl va determina pe om sa-L uite pe Dumnezeu, stând chiar în calea mântuirii lui!” (Solii alese vol. 1, pag. 250)
    „Prin credință, Duhul Sfânt lucrează în inima si creează înăuntrul ei sfințirea, numai daca omul conlucrează cu Hristos. Daca dorim sa găsim intrare la Tatăl, trebuie sa avem neprihănirea lui Hristos ca pe o acreditare. Lucrarea Duhului Sfânt este aceea de a schimba preferințele, de a sfinți inima si de a înnobila omul. Daca nu vom fi mântuiți, greșeala nu va fi a lui Dumnezeu, ci a noastră, pentru ca nu am conlucrat cu mijloacele divine, vezi Romani 8:32. Voința noastră nu a coincis cu voința lui Dumnezeu. Natura divina a avut nevoie de cea omeneasca, pentru ca naturii omenești sa-i poată fi deschisa o cale de comunicare între Dumnezeu si om. Omul are nevoie de o putere din afara lui si mai presus de el, ca sa-l readucă la asemănarea cu Dumnezeu. Domnul nu plănuiește ca puterea omului sa fie paralizata, ci prin conlucrarea cu Dumnezeu, puterea omului poate sa fie eficienta în vederea binelui. Dumnezeu nu plănuiește ca voința noastră sa fie nimicita, deoarece tocmai prin acest atribut trebuie sa îndeplinim lucrarea la care ne-a chemat.” (Solii alese vol. 1, pag. 323-325)

    • @cameliapopescu6875
      @cameliapopescu6875 3 роки тому

      Țineți pledoarii cu citate din E.G.White, toți le-am citit, dar întrebați astăzi în biserica dvs. mai citește cineva sau chiar mai crede aceste îndemnuri, atâta timp cât nici păstorii nu le mai cred??

    • @simonaciobanu6149
      @simonaciobanu6149 3 роки тому

      @@cameliapopescu6875 Eu le-am scris la îndemnul Duhului Sfânt și foarte mulți oameni sunt încurajați să își tagaduiasca apetitul, pentru a rămâne în Hristos, care nu a trăit pentru a-Si plăcea Lui Însuși. Toți cei care Îl iubesc cu adevărat se bucură când citesc mesajul Dujului Sfânt care a inspirat-o pe E. White.

  • @nicolaesinescu9432
    @nicolaesinescu9432 3 роки тому +4

    ,,,,,,prea de tot ,,,,,,prea mult adevar ca sa fie biblic ,,,,,multumesc mult ,,,,,,, sorine domnul cu tine

  • @simonaciobanu6149
    @simonaciobanu6149 3 роки тому +2

    „Omul trebuie sa conlucreze cu Dumnezeu si sa-si stăpânească patimile. Pentru aceasta, trebuie sa fie neobosit în rugăciunile adresate lui Dumnezeu, ca sa primească fără încetare harul de a-si stăpâni apetitul, temperamentul si faptele. Împărtășindu-se de harul lui Hristos, el poate fi făcut în stare sa biruiască. Daca Duhul Sfânt nu va lucra asupra inimii, ne vom împiedica si vom cădea la fiecare pas. Fără conlucrarea cu Hristos, eforturile omului nu înseamnă nimic, dar conlucrarea cu Hristos înseamnă biruință. Toții cei care înțeleg ce înseamnă sa fii creștin se vor elibera de orice lucru care slăbește si întinează. Toate obiceiurile vieții unui astfel de om vor fi aduse în armonie cu cerințele Cuvântului adevărului si el nu numai ca va crede, ci va si lucra pentru mântuirea sa cu frica si cutremur, în timp ce se va supune modelarii Duhului Sfânt. Când în inima se afla dorința de a asculta de Dumnezeu si când se depun eforturi în scopul acesta, Domnul Isus accepta dispoziția si efortul omului ca pe slujirea lui cea mai buna si completează deficienta lui cu meritele Sale divine. Însă El nu-i va accepta pe aceia care pretind a crede în El, dar sunt necredincioși fata de poruncile Tatălui Sau. Mulți îsi înșală sufletul prin faptul ca trăiesc o religie comoda, confortabila si fără cruce, Matei 16:24.” (Solii alese vol. 1, pag. 328-330)
    „Înainte ca îndreptățirea sa poată avea loc, Dumnezeu cere o predare deplina a inimii, iar pentru ca omul sa poată păstra îndreptățirea, este necesara o ascultare continua, printr-o credință activa si vie, care lucrează din dragoste si curăță sufletul. Pentru ca omul sa fie îndreptățit prin credință, credința trebuie sa atingă punctul în care va stăpâni simțămintele si îndemnurile inimii, iar credința însăși este făcută desăvârșită prin ascultare. Prin harul divin, omului îi este data o putere supranaturala care lucrează în minte, inima si caracter. Păcatul este văzut în natura lui respingătoare si alungat din templul sufletului.” (Solii alese vol. 1, pag. 317-318)

    • @cameliapopescu6875
      @cameliapopescu6875 3 роки тому

      Foarte usor de scris, dar foarte greu de practicat...

    • @simonaciobanu6149
      @simonaciobanu6149 3 роки тому

      @@cameliapopescu6875 Eu nu scriu decât după ce am înțeles și pus în practică.

  • @simonaciobanu6149
    @simonaciobanu6149 3 роки тому +1

    „Daca nu respecta legile pe care le-a dat Dumnezeu, pentru ca forțele fizice si spirituale sa poată lucra în armonie, oamenii pot avea o forma de evlavie, pot chiar predica Evanghelia, dar, cu toate acestea, pot fi necurățiți si nesfințiți.” (D si H, pag. 435)
    „Lucrarea Duhului Sfânt este aceea de a schimba preferințele, de a sfinți inima si de a înnobila omul.” (Solii alese, pag. 324)
    „Orice dorință păcătoasă pe care o cultivam îi da diavolului un punct de sprijin. Si orice greșeală sau înfrângere a noastră îi da diavolului prilej sa-L învinuiască pe Hristos.” (E. White, Viața lui Isus, pag. 107)
    „Adam si Eva au căzut din pricina unui apetit nestăpânit. Hristos a venit si a rezistat
    înaintea celei mai grozave ispite ale Satanei si, pentru neamul omenesc, a biruit pofta,
    arătând ca omul poate birui.” (Marturii vol. 3, pag. 78)
    „Hristos a venit sa ne facă părtași la natura divina, iar viața Sa declara ca umanul combinat cu divinul, nu comite păcat. Cei care-si pun încrederea în Hristos nu vor fi robiți nici unui obicei sau tendințe ereditare sau cultivate. Oricare ar fi tendințele noastre spre rău, moștenite sau cultivate, le putem birui prin puterea pe care El este gata sa ne-o ofere.” (Divina vindecare, pag. 156)
    Marturii, vol. 3, 1875: „Puterea stăpânitoare a apetitului va sta la baza ruinei a mii de persoane, când, daca ar fi biruit în acest punct, ar fi avut puterea morala de a câștiga victoria asupra oricărei alte ispite de-ale Satanei. Dar cei care sunt robi ai poftei nu vor reuși sa-si desăvârșească un caracter creștin.” (pag. 67-68)
    „Lucrarea care însoțește solia celui de al treilea înger pentru a pregăti venirea Domnului este aceea de a face clare ca lumina zilei legile care guvernează organismul omenesc si de a îndemna cu putere la păzirea acestora.” (pag. 78)
    „Mulți se despart de Dumnezeu prin satisfacerea apetitului.” (Dieta si hrana, 180)
    „Prima datorie pe care o avem fata de Dumnezeu, fata de noi înșine si fata de semenii noștri este de a respecta legile lui Dumnezeu, care includ si legile sănătății.” (Dieta si hrana, pag. 23)
    Marturii vol. 6, 1900: „Deprinderile noastre în ce privește mâncarea si băutura arata daca suntem din lume sau dintre cei pe care Dumnezeu, prin puternica sabie a adevărului, i-a despărțit de lume.” (pag. 432)
    „Majoritatea bolilor sub apăsarea cărora familia omeneasca a suferit si încă suferă au fost cauzate de oameni prin necunoașterea sau nerespectarea legilor corpului lor.” (Dietă și hrană, pag. 20)
    „Niciodată nu trebuie sa uitam ca ceea ce este introdus în stomac nu afectează numai trupul, ci în cele din urma, si mintea. Satana vede ca nu poate avea o putere tot atât de mare asupra mintii atunci când apetitul este ținut sub control ca atunci când acesta este satisfăcut si el lucrează neîncetat pentru a-i face pe oameni sa dea frâu liber poftelor. Sub influenta alimentelor nesănătoase, conștiința este paralizata, mintea este întunecata, iar calitatea ei de a fi impresionata este deteriorata.” (Dieta si Hrana pag. 274, 278)
    „Oamenii nu vor putea niciodată sa intre in ceruri cu vechile lor gusturi, înclinații firești, cu ideile sau idolii lor.” (E. White, Review & Herald, 19 aug. 1890)
    „Frica de Domnul este începutul înțelepciunii. Pofta si pasiunile ar trebui înfrânate si aduse sub controlul unei conștiințe luminate, pentru ca intelectul sa nu aibă de suferit, priceperea sa fie limpede, astfel încât lucrările Satanei si capcanele lui sa nu fie văzute ca providență a lui Dumnezeu. Mulți își doresc răsplata finala si biruința ce urmează sa fie date învingătorilor, dar nu sunt dispuși sa suporte truda, privațiunile si tăgăduirea de sine, așa cum a făcut-o Răscumpărătorul nostru. Numai prin supunere si efort continuu vom birui așa cum a biruit Hristos, vezi Evrei 12: 3,4.
    Puterea stăpânitoare a apetitului va sta la baza ruinei a mii de persoane, când, daca ar fi biruit în acest punct, ar fi avut puterea morala de a câștiga victoria asupra oricărei alte ispite de-ale Satanei. Dar cei care sunt robi ai poftei nu vor reuși sa-si desăvârșească un caracter creștin. Toți cei care sunt părtași ai naturii divine vor scăpa de stricăciunea care este în lume prin pofte Continua păcătuire a omului, timp de șase mii de ani, a avut ca rezultat boala, durere si moarte. Si pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul timpului, ispitele Satanei de a ne îngădui pofta vor fi mai puternice si mai greu de biruit. Cel ce îndrăgește lumina pe care i-a dat-o Dumnezeu despre reforma sănătății are un ajutor important în procesul sau de sfințire si de pregătire pentru nemurire.” (Dietă și hrană, pag. 67-68)
    „Inima nu poate păstra consacrarea faţă de Dumnezeu, în timp ce sunt tolerate apetitul şi pasiunile cu preţul sănătăţii şi al vieţii.” (E.W. Sfinţirea vieţii, pg. 7-9)
    „Toleranţa în orice practică nesănătoasă face mai dificilă deosebirea dintre bine şi rău, şi deci, e mai greu să rezişti puterii răului.” (E.W. Divina vindecare, pg. 128)
    «A existat o continua lepădare a reformei sănătății si urmarea a fost ca Dumnezeu este dezonorat printr-o mare lipsa de spiritualitate. Dumnezeu ne cheamă sa dam atenție cerințelor Sale si sa nu-L mai dezonoram prin oprirea dezvoltării capacitaților noastre fizice, mintale si spirituale. » (Misiune si sănătate pentru ultima generație, pag. 10, 11, 12)
    „Când cooperează cu voința lui Dumnezeu, voința omului devine atotputernica. Toate poruncile lui Dumnezeu transmit si puterea necesara pentru împlinirea lor.” (Parabolele Domnului Hristos, pag. 246)
    „Legea cauzei şi a efectului: Face parte din planul lui Dumnezeu ca omul să culeagă ce a semănat.”(E.W. Vieţuirea sănătoasă, pg. 25) Vezi si Gal 6:7,8; Exod 15: 26.
    Scrisoare 1890: „Domnul intenționează sa-Si aducă poporul pas cu pas, la dieta data la început omului. Componenta principala a acestui tip de alimentație o vor constitui fructele, cerealele si nucile, dar vor fi folosite si diverse rădăcinoase. Pentru alimentația primilor noștri părinți, Dumnezeu a lăsat fructele în starea lor naturala.”
    „Niciodată nu trebuie sa uitam ca ceea ce este introdus în stomac nu afectează numai trupul, ci în cele din urma, si mintea.”(D si H pag. 274)
    „Satana vede ca nu poate avea o putere tot atât de mare asupra mintii atunci când apetitul este ținut sub control ca atunci când acesta este satisfăcut si el lucrează neîncetat pentru a-i face pe oameni sa dea frâu liber poftelor.” (Dietă și hrană, pag. 278)

    • @cameliapopescu6875
      @cameliapopescu6875 3 роки тому

      Dvs ne țineți lecții de religie, dietă și hrană, umpleți aici spațiul cu citate copiate din spiritul profetic? Cine vrea să le cunoască poate citi toate aceste cărți în întregul lor, nu doar câteva bucățele... cred că aveți intenții bune dar nu cred că este locul potrivit pt asta!

  • @simonaciobanu6149
    @simonaciobanu6149 3 роки тому +2

    Adam și Eva au căzut din pricina unui apetit nestăpânit. Pentru a salva neamul omenesc din ruina păcatului, Domnul Hristos a început lucrarea de răscumpărare biruind ispita apetitului în timpul postului de 40 de zile din pustie, conform Matei 4: 2-4.
    Planul de mântuire presupune restaurarea lucrurilor dinainte de căderea omului, inclusiv dieta vegetariana, vezi Geneza 1: 29, 31: „Iată ca v-am dat orice iarba care face sămânță si care este pe fata întregului pământ si orice pom care are în el rod cu sămânță: aceasta sa fie hrana voastră. Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse si iată ca erau foarte bune.” Încă o dovadă că ascultarea de reforma sănătății are legătură cu închinarea și arată că nu mai suntem în vrăjmășie, ci în armonie cu Dumnezeu.
    Deci, cumpătarea și ascultarea de principiile reformei sănătății are legătură cu închinarea noastră și arată dacă ne încredem în Tatăl nostru ceresc ca un copil în tatăl său despre care știe că e bun, iubitor și înțelept, lăsându-ne călăuziți de Duhul Sfânt, sau dacă împlinim poftele apetitului, lăsându-ne conduși de mintea cărnii, care este sub controlul diavolului, vezi Filipeni 3:18,19:
    „ Căci v-am spus de multe ori și vă mai spun și acum, plângând: Sunt mulți care se poartă ca vrăjmași ai crucii lui Hristos. Sfârșitul lor va fi pierzarea. Dumnezeul lor este pântecele și slava lor este în rușinea lor și se gândesc la lucrurile de pe pământ.”
    Ascultarea de reforma sănătății are legătură cu închinarea, vezi 1 Corinteni 10: 31: „Deci, fie că mâncați, fie că beți, fie că faceți altceva, să faceți totul pentru slava lui Dumnezeu.”
    Conform Galateni 6: 7,8, cel care seamănă în firea pământească, împlinind poftele cărnii, va secera putrezirea. Vezi și Galateni 5: 16-18 și 24: diferența dintre cei călăuziți de dorințele lor sau de Duhul Sfânt.

    • @cameliapopescu6875
      @cameliapopescu6875 3 роки тому

      Lucruri știute, citite și rascitite, cu ce folos? Ce fac crestinii, ce fac adventistii astăzi, câți urmează sau cărți mai cred ce înșirați dvs aici ???

  • @simonaciobanu6149
    @simonaciobanu6149 3 роки тому +1

    Ascultarea de legile fizice care guvernează organismul nostru, pentru a atinge cea mai înaltă treaptă de dezvoltare spirituală este datoria noastră față de Dumnezeu. Omul care își îngăduie obiceiuri care diminuează forța vitală cu care l-a înzestrat Dumnezeu, este vinovat înaintea Lui, deoarece nu mai poate face aceeași lucrare pe care ar fi putut să o facă printr-o viață de cumpătare și tăgăduire de sine, ca a Domnului Hristos, vezi Luca 9: 23: „ Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să Mă urmeze.” Iar prin boala și moartea prematură pe care le produce necumpătarea, omul îl jefuiește pe Dumnezeu de serviciul pe care i-L datora, fiind cu adevărat un călcător al Legii.
    Omul care nu se supune Duhului Sfânt ca să îl sfințească și să îi curățească apetitul pervertit, pentru a-l aduce în armonie cu planul inițial al lui Dumnezeu, când toate lucrurile erau foarte bune, conform Genezei 1:29, 31,
    rămâne un om firesc, care nu poate înțelege lucrurile duhovnicești, vezi 1 Corinteni 2: 14-15; Romani 8:8; Efeseni 4: 22-24.
    Exemplul lui Daniel și al prietenilor săi arată că ascultarea de legile sănătății are drept rezultate aprobarea și binecuvântarea lui Dumnezeu. Vezi și 1 Samuel 2: 30: „Voi cinsti pe cine Mă cinstește, dar cei ce Mă disprețuiesc vor fi disprețuiți.”
    Vezi si Exodul 15:26.
    Romani 13: 14: „Îmbrăcați-va în Domnul Isus si nu purtați grija de firea pământească pentru ca sa-i treziți poftele.”
    Galateni 5:17: „Caci firea pământească poftește împotriva Duhului si Duhul împotriva firii pământești; sunt lucruri potrivnice unele altora, așa ca nu puteți face tot ce voiți.”
    Romani 8: 6-8: „Si umblarea după lucrurile firii pământești este moarte, pe când umblarea după lucrurile Duhului este viață si pace.
    Fiindcă umblarea după lucrurile firii pământești este vrăjmășie împotriva lui Dumnezeu, caci ea nu se supune Legii lui Dumnezeu si nici nu poate sa se supună.
    Deci, cei ce sunt pământești nu pot sa placa lui Dumnezeu.”
    Tit 2: 11,12: „Harul lui Dumnezeu ne învață s-o rupem cu poftele lumești si sa trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate si evlavie.”
    Romani 12: 1-2: „Va îndemn, dar, fraților, pentru îndurarea lui Dumnezeu, sa aduceți trupurile voastre ca o jertfa vie, sfânta, plăcută lui Dumnezeu; aceasta va fi din partea voastră o slujba duhovniceasca. Sa nu va potriviți chipului veacului acestuia, ci sa va prefaceți prin înnoirea mintii voastre ca sa puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu cea buna, plăcută si desăvârșita.”
    1 Corinteni 6: 19-20: „Nu știți ca trupul vostru este templul Duhului Sfânt care locuiește în voi si pe care L-ați primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu sunteți ai voștri? Caci ați fost cumpărați cu un preț. Proslăviți dar pe Dumnezeu în trupul si în duhul vostru care sunt ale lui Dumnezeu.”
    Galateni 5: 22-24: „Roada Duhului dimpotrivă, este : dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândețea, înfrânarea poftelor.
    Cei ce sunt ai lui Isus Hristos și-au răstignit firea pământească împreună cu patimile și poftele ei.”
    Unul din cele 8 principii ale sănătății este încrederea în puterea divină, care aduce roade în neprihănire. Cel care ține reforma sanitară pentru avantajul personal și nu pentru a-L onora pe Dumnezeu și a lucra cât mai mult pentru slava Lui, este lipsit de puterea lui Dumnezeu. Dar beneficiază de efectele respectării legilor naturale.

    • @cameliapopescu6875
      @cameliapopescu6875 3 роки тому

      Ce vreti să demonstrații cu aceste citate? Cine este interesat poate citi Biblia și poate intelege... dar eu spun că o mare importanță are interpretarea pastorului hirotonit, doct, cult și învățat, care să ne îndrume pe calea cea dreaptă...

  • @cramaijmecherafinta
    @cramaijmecherafinta 3 роки тому +3

    Mulțumim pt.demersul făcut.Mi-a plăcut f.mult sfatul:”citiți de mai multe ori Galateni.”Eu am încercat in Biserica mea sa vorbesc de mai multe ori despre covid19 și efectele lui,fiind medic de profesie.Rezultatul:nu credem nici in virus nici in explicatiile pe care ni le dai cu privire la Galateni.Părerea mea personală:unii pot sa citească de 1000de ori,dacă s a spus de sus ca legea este sfânta,buna și desăvârșita înseamnă ca asa este și murim cu ea.

  • @simonaciobanu6149
    @simonaciobanu6149 3 роки тому +1

    Matei 8:10: Credința înseamnă sa crezi cuvintele lui Dumnezeu. Credința la nivel intelectual e ușor de exersat, dar la punerea în practica, eu-l multora se opune. Pentru fiecare păcat pe care-l iubesc sau îl tolerez, Dumnezeu are nevoie de acceptarea mea, pentru a scoate păcatul din mine, vezi Galateni 4: 30, 31: fiul roabei simbolizează mintea firească și lucrările ei. Fiul femeii slobode reprezintă omul duhovnicesc.
    2 Corinteni 7: 1: „Deci, fiindcă avem astfel de făgăduințe, preaiubiților, sa ne curățim de orice întinăciune a cărnii si a duhului si sa ne ducem sfințirea până la capăt, în frica de Dumnezeu.”
    1 Petru 2:11: „Preaiubiților, va sfătuiesc, ca pe niște străini si calatori, sa va feriți de poftele firii pământești care se războiesc cu sufletul.”
    1 Petru 1: 14-15: „Ca niște copii ascultători, nu va lăsați târâți în poftele pe care le aveați altădată, când erați în neștiința. Ci, după cum Cel ce v-a chemat este sfânt, fiți si voi sfinți în toata purtarea voastră!”
    Înțelegând cât de important este să își înfrâneze poftele egoiste, dăunătoare, apostolul Pavel declara în 1 Corinteni 9: 26-27: „Eu, deci, alerg, dar nu ca si cum n-as ști încotro alerg. Mă lupt cu pumnul, dar nu ca unul care lovește în vânt. Ci mă port aspru cu trupul meu si-l țin în stăpânire, ca nu cumva, după ce am propovăduit altora, eu însumi sa fiu lepădat.»
    Pentru a obține biruința asupra apetitului pervertit prin mii de ani de abuzuri datorate necunoașterii și nerespectării legilor fiziologiei umane, apostolul Pavel a acceptat să își tăgăduiască poftele firești care veneau în contradicție cu principiile divine descoperite:
    Galateni 2: 20: „Am fost răstignit împreuna cu Hristos si trăiesc, dar nu mai trăiesc
    eu, ci Hristos trăiește în mine. Si viața pe care o trăiesc în trup o trăiesc în credința în Fiul lui
    Dumnezeu, care m-a iubit si S-a dat pe Sine Însuși pentru mine.”
    Având experiență în lupta împotriva păcatului, ne îndeamnă:
    Romani 6 :12, 13: „Deci păcatul sa nu mai locuiască în trupul vostru muritor si sa nu mai ascultați de poftele lui. Sa nu mai dați în stăpânirea păcatului mădularele voastre ca pe niște unelte ale nelegiuirii, ci dați-va pe voi înșivă lui Dumnezeu, ca vii, din morți cum erați si dați lui Dumnezeu mădularele voastre ca pe niște unelte ale neprihănirii.”
    Romani 14: 17: „Caci Împărăția lui Dumnezeu nu este mâncare si băutură, ci neprihănire, pace si bucurie în Duhul Sfânt.”
    Coloseni 3: 5,6: „De aceea, omorâți mădularele voastre care sunt pe pământ: curvia, necurăția, patima, pofta rea si lăcomia, care este o închinare la idoli. Din pricina acestor lucruri vine mânia lui Dumnezeu peste fiii neascultării.”
    1 Corinteni 3: 16, 17: „ Nu știți că voi sunteți Templul lui Dumnezeu și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi? Dacă nimicește cineva Templul lui Dumnezeu, pe acela îl va nimici Dumnezeu. Căci Templul lui Dumnezeu este sfânt, și așa sunteți voi.”

    • @cameliapopescu6875
      @cameliapopescu6875 3 роки тому

      Foarte frumoase citate copiate, folositoare și știute de toți creștinii, mai ales adventisti, știți cumva câți se mai luptă cu păcatul, câți mai sunt preocupați de el, câți mai cred că Dumnezeu există? Vă spun eu..
      O RĂMĂȘIȚA !

    • @TheLidia1969
      @TheLidia1969 3 роки тому

      Totdeauna trebuie sa complicam ceva ce este simplu de inteles si pentru un copil.
      Felicitari pentru predica.
      Din toata inima.
      Am ascultat 8 intr un singur sabat si nu ma mai puteam opri.
      FELICITARI pentru toate din acest set pe care le ascult cu mult interes,si cu o sete adevarata de ceva auntentic,sincer si fara broderiile tipice de care fara sa jignesc pe nimeni aveam o adevarata greata.De prea multi ani deja.
      Am multi ani de cand nu mai merg la biserica desi continui sa fiu adventista,sincer intr un sens pe care eu mi l am croit si nu in sensul celor 24 de puncte sau cate or fi,nu mai cred in toate si nu mi mai bat capul cu ele demult.
      Daca as locui in Londra cu siguanta as merge din nou la biserica.
      Ma bucur ca in sfarsit cineva vorbeste clar si fara inflorituri.
      Sunt medic si inteleg importanta dietei.
      Dar cu tot respectul nu e cea ce trebuie sa cautam la inceputul drumului nostru cu Hristos.De fapt nici la mijloc nici la sfarsit.Va veni de la sine cand unul sau una e pregatit@.
      Si Sorin a lasat clar acest lucru.Bravo lui.
      Nu credeam sa mai dau vreun bravo vreunui pastor.
      Si pot fi mantuit@ si daca mananc carne.
      Si pot sa ma intalnesc cu Dumnezeu si sa L cunosc si fara sa dau zecime si chiar daca muncesc in Sabat(am avut mult timp problema asta cu garzile in Sabat...o prostie..bine ca m am lasat de bancurile adventiste si mi am continuat munca)
      Am avut multe dureri de cap daca fac bine sau nu.
      In final mi am deschis ochii si am analizat singura cum stau lucrurile.Si am inteles si alte lucruri si m am lasat de restrictii si taieri imprejur.
      Mi am dat seama ca ma simt mult mai bine mergand pe munte in Sabat decat inchisa in biserica unde mintea imi zbura aiurea.
      Pentru ca stiam pe de rost tot ce se zicea acolo si fara sa simt un progres in viata mea de credinta,nici unul cel putin dupa vreo cativa ani buni,aia de la inceput cand esti tanar si faci totul cu flacara tineretii.
      Nici acum nu mi aduce nimic nou mersul la biserica.Din pacate o spun la timpul prezent inca.
      Exceptand o bucurie sincera de a ma intalni cu anumiti fratii...aia care nu erau stresati prea tare de toate infloriturile noastre de azesisti.
      Ma bucur ca mai pot asculta o solie asa de clara ca aceasta.
      Imi da speranta pentru copilul meu care are deja 20 de ani impliniti si care imi pune intrebari la care eu nu vreau si nu pot sa-i raspund cu doctrina noastra.
      Si care inca asteapta sa-L intalneasca pe Hristos.
      Domnul sa o ajute si sa ne ajute pe toti.
      Sincere felicitari inca o data👍👍👍
      .

    • @simonaciobanu6149
      @simonaciobanu6149 3 роки тому

      @@TheLidia1969 Pe cei pe care-i cheamă Dumnezeu în biserica Sa, Domnul le dă și de lucru: ei nu vin la biserică pentru a auzi ceva nou, ca filozofii greci, ci pentru a zidi trupul lui Hristos, pentru a crește în credință, pentru a se ruga pentru frații lor și a-i încuraja, pentri a primi Duhul Sfânt și binecuvântarea specială a Domnului în această zi binecuvântata etc. Cei pe care nu îi cheamă Domnul, ci vin din interes sau frică de pedeapsă, așteaptă ca alții să le slujească.
      Și eu sunt medic și are mare importanță ascultarea de legile lui Dumnezeu, fie fizice, fie morale. Și de fiecare dată am negociat să am Sabatul liber, motivand că aceasta este ziua mea de odihnă, de care am nevoie după 5 sau 6 zile de muncă. Prefer să fac gărzi duminică și sărbătorile legale. Și colegii se bucură și mă respectă pentru credincioșia și integritatea mea. Dacă v-ar călăuzi Duhul Sfânt ați ști să răspundeți întrebărilor copilului dvs și nu i-ati vorbi de rau în public pe alți credincioși. Doar Domnul cunoaște inimile și motivațiile noastre, cât și circumstanțele, deci doar El ne va judeca. Grâul și neghina cresc împreună până la seceris.

    • @simonaciobanu6149
      @simonaciobanu6149 3 роки тому

      @@TheLidia1969 BISERICA LUPTATOARE
      E. White, Mărturii către pastori și lucrătorii Evangheliei, pag. 45, 49: “Dumnezeu are o biserică vie, dar ea nu este biserica biruitoare, ci o biserică luptătoare. Ne pare rău că există membri cu defecte, că există neghina printre grâu...Deși vor exista necazuri în biserica și vor fi până la sfârșitul lumii, în aceste ultime zile, biserica va trebui să fie lumina unei lumi care este manjita și demoralizata de păcat.”
      Idem, pag. 410:
      “Forțele lui Satana nu vor triumfa niciodată. Biruința va fi de partea soliei îngerului al treilea.”
      Solii alese, vol. 2, pag. 397: “Am fost instruită să le spun adventiștilor de ziua a șaptea din toată lumea că Dumnezeu ne-a ales să fim un popor deosebit, o comoară a Lui. El a hotărât ca biserica Sa de pe pământ să rămână perfect unită în Duhul și sub îndrumarea Domnului ostirilor până la vremea sfârșitului.”
      Idem, pag. 406:
      “Mă simt încurajată și fericită pe măsură ce îmi dau seama că Dumnezeu Își călăuzeste poporul și că va continua să fie cu el chiar până la sfârșit.”
      Ellen White, Semnele timpului, 13 nov 1901:
      „Biserica a dat greș în mod regretabil în îndeplinirea așteptărilor Răscumpăratorului ei și totuși Domnul nu Se leapădă de poporul Său. El încă îl rabdă, nu pentru că ar fi găsit ceva bun în el, ci pentru ca Numele Lui să nu poată fi dezonorat înaintea dușmanilor adevărului și ai neprihănirii, pentru ca agenții satanici să nu triumfe prin nimicirea poporului lui Dumnezeu. El le-a tolerat mult timp nestatornicia, necredința și neghiobia. I-a pedepsit cu o surprinzătoare îndurare și compătimire. Dacă vor lua aminte la învățăturile Lui, El le va îndepărta înclinațiile perverse, dându-le o mântuire veșnică și făcând din ei monumente eterne ale puterii harului Său.”
      Manuscript Releases, vol 14, 1903, pag. 102:
      „Domnul va avea întotdeauna un popor ales, care să-I slujească. Când o biserică se dovedește necredincioasă față de Cuvântul Domnului, El nu mai poate să lucreze cu ea. Alții sunt aleși atunci, ca să poarte răspunderi importante. Dar dacă aceștia, la rândul lor, nu-și curăță viața de orice faptă rea, dacă nu-și stabilesc principii curate și sfinte la toate hotarele, atunci Domnul îi va pedepsi cu asprime, îi va smeri și, dacă nu se pocăiesc, îi va îndepărta din locul lor și-i va face de rușine.”
      Semnele timpului, 4 ianuarie 1883:
      „Biserica luptătoare nu este biserica biruitoare și pământul nu este cerul. Biserica este compusă din bărbați si femei supuși greșelilor, cu lipsuri, care sunt elevi în școala lui Hristos ca să fie învățați, pedepsiți și educați pentru viața de aici și pentru cea viitoare, nemuritoare.”
      Mărturii către pastori și lucrătorii Evangheliei, pag. 47: „Domnul nu ne-a îndreptățit să ajungem la concluzia că biserica este perfectă și, oricât de mare ar fi zelul nostru, nu vom reuși să facem biserica luptătoare tot atât de curată ca biserica biruitoare.”
      E. White, Evanghelism, pag. 707: „Lucrarea se va încheia în curând. Membrii bisericii luptătoare, care s-au dovedit credincioși, vor deveni biserica biruitoare.”
      E. White, Bazele educației creștine, 1895, pag. 179:
      „Viața Domnului Hristos a fost o viață plină de solia divină a iubirii lui Dumnezeu. El a dorit nespus de mult să le dăruiască și altora această iubire din abundență. Fața Lui iradia compătimire, iar purtarea Lui era caracterizată de milă, smerenie, adevăr și iubire. Fiecare membru al bisericii Sale luptătoare trebuie să manifeste aceleași calități, dacă vrea să se alăture bisericii biruitoare.”

  • @DanB73
    @DanB73 3 роки тому +4

    Acest Pavel este atât de deranjant pt orice organizație religioasă , pana astăzi ! Sa scrii jumătate din NT și sa nu faci referire la “exclusivitatea” păzirii Sabatului înseamnă ori ca ești slab pregătit teologic ori rău intenționat !! 😂Evrei 4:9 interpretat ca având legătura cu ziua de odihna Sabat/Duminica este in cel mai bun caz o gluma proasta !! Oricum probabil ca epistolele Galateni și Romani sunt apocrife !!😀Intertextualizare in “evanghelia” iudaizantilor ! A na tema !!

  • @balanvalerica7044
    @balanvalerica7044 3 роки тому +1

    Deci din ceea ce Spune-ți noi condiționăm mântuirea prin practica noastră ( pazirea sabatului etc) deci noi ne mântuim tot prin faptele noastre. Deci după mine e gresit. Maintuurea e in dar chiar dacă dieta pazirea sabatului sunt bune dar nu sunt mântuitiare

  • @simonaciobanu6149
    @simonaciobanu6149 3 роки тому

    Marturii vol. 6, 1900: „Predicatorii noștri ar trebui sa aibă cunoștințe despre reforma sănătății. Ei trebuie sa se familiarizeze cu fiziologia si igiena; ei ar trebui sa înțeleagă legile care guvernează viața fizica si influenta lor asupra sănătății mintii si sufletului. Pentru ce unii dintre frații noștri slujitori ai Evangheliei manifesta un interes atât de slab fata de reforma sănătății? Pentru ca învățătura cu privire la cumpătare este opusa obiceiurilor si plăcerilor lor. În unele locuri, aceasta a fost marea piatra de poticnire în calea determinării poporului de a cerceta si propovădui reforma sănătății. Nepăsarea lor fata de răspândirea reformei sănătății îi face nevrednici de a fi soli ai Domnului.” (Pag. 516,518)
    „Cei ce își îngăduie apetitul si pasiunea si își închid ochii fata de lumina, de teama sa nu vadă îngăduințele păcătoase pe care nu sunt dispuși sa le părăsească, sunt vinovați înaintea lui Dumnezeu. Nepăsarea cu care mulți au tratat cărțile de sănătate este o jignire la adresa lui Dumnezeu. A despărți lucrarea privitoare la sănătate de marele corp al lucrării nu este după rânduiala Lui.” (Dieta si hrana, pag. 80) Vezi 1 Corinteni 10: 31.
    Scrisoare 135, 1902 : „Necumpătarea în mâncare este cea care provoacă atâta suferință si, în același timp, Îl jefuiește pe Domnul de slava ce I Se cuvine.”
    „Untul si carnea stimulează, rânesc stomacul si pervertesc gustul. Nervii sensibili ai creierului au fost amorțiți, iar pofta animalica întărită pe socoteala facultăților morale si intelectuale. Aceste puteri spirituale, care ar trebui sa dețină controlul, au slăbit treptat, iar discernerea lucrurilor veșnice nu a mai fost posibila. Viața spirituala a fost practic paralizata. Satana a triumfat când a văzut cât de ușor poate câștiga teren printr-un apetit nestăpânit.
    Folosirea greșită a puterilor noastre fizice scurtează timpul când viețile noastre pot fi folosite pentru slava lui Dumnezeu si ne face incapabili de a face lucrarea pe care El ne-a încredințat-o. Ocolind crucea, pe care ar fi nevoiți s-o ridice pentru a fi în armonie cu legea naturala, ei îsi tocesc conștiința; si, pentru a evita disprețul, vor încălca Cele Zece Porunci. Unii sunt absolut hotărâți sa nu suporte crucea si sa nu disprețuiască rușinea.” (Dietă și hrană, pag. 54-56)
    „Daca-si vor satisface un apetit grosolan si astfel își vor toci simțurile si își vor umbri capacitatea de discernământ, pot fi siguri ca Dumnezeu nu le va primi jertfa nevrednica, așa cum nu a primit-o nici pe a lui Cain.” (Dietă și hrană, pag. 56)
    „Am văzut ca Tatăl ceresc a revărsat asupra noastră marea binecuvântare a luminii cu privire la reforma sănătății ca sa ne putem conforma pretențiilor pe care le are de la noi, sa-I dam slava în trupurile si duhurile noastre, care sunt ale Sale, ca sa stăm, în cele din urma, fără vina înaintea tronului lui Dumnezeu.” (Dietă și hrană, pag. 58)

    • @cameliapopescu6875
      @cameliapopescu6875 3 роки тому

      Stimată Doamnă aceste lucruri le citim și noi, le auzim în biserici, se predică de la amvoane, dar cine le pune în practică? Unde sunt acei adventisti care practică aceste lucruri? Pt cine scrieți dvs. aici ???

  • @simonaciobanu6149
    @simonaciobanu6149 3 роки тому

    Apostolul Pavel a înțeles că satisfacerea poftei egoiste este păcat , vezi Romani 7: 7-8:
    „Păcatul nu l-am cunoscut decât prin Lege. De pilda, n-as fi cunoscut pofta, daca Legea nu mi-ar fi spus: Sa nu poftești! Apoi păcatul a luat prilejul si a făcut sa se nască în mine, prin porunca, tot felul de pofte, caci, fără Lege, păcatul este mort.”
    Și apostolul Iacov înțelesese că împlinirea poftei este păcat, vezi Iacov 1:14-15: „Ci fiecare este ispitit când este atras de pofta lui însuși si momit. Apoi pofta, când a zămislit, da naștere păcatului si 6păcatul, o data făptuit, aduce moartea.”
    Iacov 2: 10: „Caci cine păzește toata Legea si greșește într-o singura porunca se face vinovat de toate.”
    Apostolul Petru arată că, atunci când, crezând făgăduințele lui Dumnezeu (de exemplu, că El ne poate păzi de orice cădere, conform Iuda 24), fugim de stricăciunea care este în lume prin pofte, prin puterea Duhului Sfânt, noi devenim părtași firii dumnezeiești: 2 Petru 1: 3-7: „Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce privește viața si evlavia prin cunoașterea Celui ce ne-a chemat prin slava si puterea Lui, prin care El ne-a dat făgăduințele Lui nespus de mari si scumpe ca prin ele sa va faceți părtași firii dumnezeiești după ce ați fugit de stricăciunea care este în lume prin pofte.”
    Romani 8:2-4: Hristos îl ia pe păcătos cu toate obiceiurile lui rele, îi iartă păcatele si îi dă viața Sa, prin care orice om poate birui obiceiurile sale rele. Lucrarea lui Hristos nu este de a schimba în vreun fel Legea, ci de a ne schimba în întregime pe noi.
    Legea înalta făgăduința: tot ceea ce Dumnezeu cere este ceea ce El da! Când El spune: "Să nu", putem s-o luam drept asigurarea Sa ca, daca Îl credem, El ne va feri de păcatul de care ne previne. Când un om primește Cuvântul lui Dumnezeu, cuvântul făgăduinței, care vine împreuna cu toata plinătatea Legii, si nu mai lupta împotriva Lui, ci Îi cedează, credința vine la el: Romani 10: 10, 11. Atunci toate lucrările noastre sunt făcute de Dumnezeu: Efeseni 2:10; Romani 9: 30-33; Ezechiel 36: 26, 27: "Voi pune Duhul Meu în voi si va voi face sa urmați poruncile Mele si sa păziți si sa împliniți legile Mele." Toate făgăduințele lui Dumnezeu sunt în Hristos, noi le avem când Îl acceptăm prin credința.
    După ce Domnul Hristos l-a vindecat pe slăbănogul de 38 de ani, Domnul Hristos i-a spus: „Iată că te-ai făcut sănătos. De acum să nu mai păcătuiești, ca să nu ți se întâmple ceva mai rău.” (Marcu 5: 1-14). De aici rezultă că încălcarea legilor sănătății este păcat. Deci, ascultarea de legile sănătății, ca și de Legea divină înseamnă a fi în armonie cu planul lui Dumnezeu, a împlini voia Sa. Aceasta face parte din închinarea omului lui Dumnezeu. E drept că unii oameni respectă legile sănătății având o motivație egoistă, pentru a beneficia de o sănătate mai bună și o viață mai lungă. Dar numai Dumnezeu cunoaște motivele inimii, noi nu avem dreptul să judecăm motivația altora. Noi putem vedea doar faptele lor, dacă sunt bune sau nu.

  • @balanvalerica7044
    @balanvalerica7044 3 роки тому

    Orice tăiere împrejur ,nu are nicio valoare dacă făptura noua nu exista, nu ne va mântui. Noi vindem mântuire altora dar noi nu suntem încredințați ca o avem. Îmbrăcăm mântuirea in dar dată de Hristos omului in haina noastră și le spunem oamenilor ca dacă nu o vor imbraca nu vor fi mântuiți. După se ajunge la concluzia ca de fapt dacă îmbracă haina noastră , se taie împrejur asemenea noua nu pot obține mântuirea