Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank | Buitenhof

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 10 лис 2024
  • Een gesprek met Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank over pensioenen, spaarrentes en de huizenprijzen. Kortom de portemonnee van Nederland. Hoe staan we ervoor?
    Geen rente meer voor spaargeld en de dreiging van pensioenkortingen die consequent boven de markt hangt: de nadelen van de aanhoudende lage rente worden steeds zichtbaarder.
    Een gesprek met Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank. Want hoe lang blijft die lage rente nog aanhouden? En welke instrumenten hebben de centrale bankiers nog in hun gereedschapskist bij een volgende crisis?
    In Buitenhof gaan bekende politici, topwetenschappers en vooraanstaande opiniemakers in debat over de actualiteit, belangrijke maatschappelijke kwesties en vernieuwende ideeën. Je ziet ons elke week live op zondag, 12.10 op NPO1, en op maandag op UA-cam.
    Deze video komt uit de uitzending van Buitenhof op 26 januari 2020
    www.vpro.nl/bu...
    www.buitenhoft...
    / buitenhoftelevisie
    / buitenhoftv
    #lagerente #DeNederlandscheBank

КОМЕНТАРІ • 10

  • @blabli3483
    @blabli3483 4 роки тому +4

    Kijk naar de huizenprijzen en de aandelenmarkt om de echte inflatie te zien. Als je in de bepaling van de inflatie, de factoren waar al het gecreeerde geld naartoe vloeit, uit de formule houdt, is het niet vreemd dat de inflatie lekker laag blijft.

  • @helenooft9664
    @helenooft9664 4 роки тому +1

    Nibud zegt dat 10 % sparen van je netto maandloon nodig is om een gezonde buffer op te bouwen. Voor de meeste Nederlanders is dit niet meer mogelijk, door het invoeren van de 36 urige werkweek en de hoge kosten en belastingen is dit niet meer mogelijk. We hebben nl. met zijn allen ruim 2 dagen minder inkomsten bovendien zijn buiten de fiscale lasten ook de woon/leef lasten enorm verhoogd in de afgelopen jaren.De 10 % sparen waar het Nibud het over heeft, dat zijn die 2 maximale dagen die we niet meer verdienen.
    Ik ben ervan overtuigd dat het aantal mensen die niet kunnen sparen vele male hoger is. Ik zie in mijn woon omgeving dat mensen echt op een houtje zitten te bijten, van sparen is geen enkele sprake, ze zijn bezig met te overleven, om al hun kosten maandelijks te kunnen betalen.
    Er wordt gemeld dat vrouwen langer werken? . Dat doen ze om de kosten te kunnen betalen. Maar wat kunnen alleenstaande met/zonder kinderen hieraan doen ?, Mensen met een uitkering, waarvan absoluut niet kan worden gespaard, zelfs niet 3 x daags eten, die kunnen niet sparen om hun inboedel te vernieuwen, als ze bijstand hebben gekregen voor een wasautomaat, en het jaar daarop begeeft hun ijskast, dan worden ze niet meer geholpen, omdat ze dat jaar daarvoor een wasautomaat hebben verkregen. Dus die mensen gaan uit nood dan geld lenen voor een ijskast, terwijl ze het eigenlijk niet kunnen betalen.
    Mensen die tijdens de recessie hun baan zijn verloren en in de sociale dienst terecht kwamen, moeten nu toch weten, dat zo een uitkering betekent, dat je net niet hoeft te overlijden, maar dat je elke maand met stress rondloopt i.v.m. je financiele situatie ?
    Ik heb niets tegen het liberale beleid, maar ze zijn in de afgelopen jaren te ver doorgeschoten. We gaan de VS en het Verenigd Koninkrijk achterna, ons hele sociale stelsel is afgebroken, onze kinderen worden meer en meer de nieuwe slaven van de 21e eeuw, omdat wij hier massaal voor kiezen.
    De situatie waarin wij als Nederlanders verkeren is ontstaan door ons stemgedrag, en deze partijen hebben gezorgd voor woningnood, hoge huurprijzen, allerlei extra geheven belastingen, die ervoor zorgen dat het verschil tussen rijk en arm alleen maar groter wordt. Een Amsterdammer kan zijn kind geen 100.000,- euro belastingvrij schenken voor een koopwoning, dus ons kind wordt zo al in zijn toekomst gedupeerd, erger nog hij wordt niet meer instaat gesteld een woning te kunnen huren, laat staan kopen, dus langer bij de ouder blijven wonen, en anders buiten de grote steden gaan wonen.
    Daarmee wordt zijn salaris extra belast d.m.v. de reiskosten, want er zijn al heel veel bedrijven die de vergoeding van de reiskosten hebben afgeschaft, daarmee komt dit ook weer op het salaris terecht. Het is niet voor niets dat de werknemer dicht bij het werk wilt wonen, laten we eerlijk zijn het O.V. in Nederland is niet meer te betalen.
    Ik ken genoeg ouderen en gezinnen die niet meer bij elkaar op visite kunnen vanwege deze hoge vervoerskosten. Ik hoor ze zeggen, niet te doen, voor die kosten kan ik 1 dag eten ?.
    Ik hoor het kabinet zeggen dat alle ouderen het goed hebben, nu de meeste ouderen hebben geen koopwoning, bovendien heeft een heel groot percentage nog steeds hypotheek.
    Mensen in de zorg krijgen een salarisstrook waarop hun bruto salaris wordt vermeld bij een 40 urige werkweek, ze denken dat zij dit verdienen, maar de werkelijkheid is dat dit bij een 36urige
    werkweek honderden euro's minder is ?. Maar een 40 urige werkweek is in de zorg niet meer te krijgen, omdat het werk zo zwaar is, en dan krijgen ze dat salaris, wat een schande.
    In januari hebben de uitkeringsgerechtigde en de 65+ weer weinig erbij gekregen, er zijn heel veel mensen die maar weinig pensioen krijgen. Mijn moeder die destijds wel heeft gewerkt, had helemaal geen pensioen, omdat het bedrijf geen pensioen regeling kende ?
    Tegenwoordig heb je een mobiel en een computer nodig, anders ben je niet meer instaat om je zaakjes te regelen, allemaal extra kosten voor uitkeringsgerechtigde en mensen met een laag inkomen.
    WIJ MOETEN ONS DIEP SCHAMEN?

  • @antoonvermeulen8064
    @antoonvermeulen8064 2 роки тому

    Den heer werd gevraagd " wat gaat u persoonlijk met de 190 € tegemoetkoming kosten energie doen " schenken of ... het salaris van den heer is voldoende boven gemiddeld. Het antwoord van den heer " weet ik nog niet " als eenvoudig persoon in de situatie van... zou men antwoord zijn en wel meteen en direct naar de voedselbank . En niet naar " Goededoelen " met salaris van die directeuren 160.000.00 gemiddeld.

  • @onnogoede2314
    @onnogoede2314 4 роки тому +1

    En twee maanden later...

  • @willemf9885
    @willemf9885 4 роки тому +1

    Onzin. De (hypotheek)schuld is hoger dan ooit!

  • @ajaxamsterdam3904
    @ajaxamsterdam3904 3 роки тому

    Een jaar later