Türkler NEDEN İngilizce Öğrenemiyor!!! (Sebebini buldum!)

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 27 сер 2024
  • "Dünyanın en basit dillerinden biri olan İngilizceyi neden öğrenemiyoruz?!" diyorsunuz. Sanırım sebebini buldum. Çok şaşıracaksınız.
    --------------------------
    👨‍🏫 Şu linki tıklayarak Günlük İngilizce kursuma kaydolabilirsiniz:
    www.udemy.com/...
    (Kaydolacaksanız lütfen linkimi tıklayarak kaydolun.)
    --------------------------
    💻 Cambly'de ana dili İngilizce olan bir öğretmenle ücretsiz deneme dersi yapmak için şu linke tıklayın (bir kod gerekirse, benim kodum ZACK): www.cambly.com...
    --------------------------
    📱 Elsa uygulamasını ücretsiz denemek için şuna tıklayın: bit.ly/ElsaxEng...
    --------------------------
    🤝 Beni desteklemek için kanala katılın! (Otomatik olarak açılmazsa "Katıl" butonunu tıklayın): / @englishwithzack1
    --------------------------
    🌐 Discord sunucum: / discord
    --------------------------
    🎥 Bu dersler size hitap etmiyorsa, belki diğer serilerimden faydalanabilirsiniz:
    ➤ İngilizce gerçek hikayeler için:
    • Story Time
    ➤ Günlük İngilizce Öğrenmek için:
    • Inside Out English
    ➤ Türklerin Sıkça yaptığı hatalar ve doğruları:
    • Türklerin Sıkça Yaptığ...
    ➤ Akademik İngilizce kelimeler öğrenmek için:
    • Akademik İngilizce Kel...
    ➤ Akademik okuma egzersizleri için:
    • Reading With Zack
    --------------------------
    ✅ Sosyal medyada beni takip edin!
    ➤ / learnenglishwithzack
    ➤ / learnenglishwithzack
    --------------------------
    ⌨️ Yorumlarda sorularınızı sorabilirsiniz! Bu kanalda başka ne görmek istiyorsunuz? Önerilerinizi yorumlarda yazabilirsiniz!

КОМЕНТАРІ • 482

  • @sevvalgull1
    @sevvalgull1 2 роки тому +233

    Yaklaşık 1 yıldır evde kendi başıma ingilizce öğreniyorum. 1 yıl içerisinde gösterdiğim çabanın haddi hesabı yok. Günde kaç kanal kaç uygulama kullanmışımdır Allah bilir. Ama bunları yaparken bir kere bile 'of' dememişimdir çünkü ingilizce gerçekten severek öğrenmeye çalıştığım bir hobi. Şu anda asla kendimi yükseklerde görmüyorum ya da mükemmelim demiyorum ama şunu diyebilirimki 1 yılda gerçekten büyük bir ilerleme katettim. Yabancılarla konuşabilirim onlarla anlaşabilirim herhangi bir videoyu altyazılı %80 - %90 anlayabilirim altyazılı olmadanda çok ileri seviye bir konuşma olmadığı sürece yine anlayabilirim. Artık günlük ingilizce çalışma rutinimi yabancı kanallar izleyerek devam ettiriyorum. Yaklaşık 2-3 ay içerisinde de bir aksilik olmazsa ingilizce kursuna gitmiş olacağım ama gitme sebebim 0 dan öğrenmek vs. değil ingilizce de konuşmamı geliştirmek için gideceğim. Şu anda da konuşabiliyorum ve kendimi açıklayabilirim ama çok ileri bir şekilde değil. Bu yazıyı neden yazıyorum çünkü insan bir şeyi gerçekten öğrenmek isteyince her şeyi öğrenebilir. Öğrenen bir insanın sadece zamana ve sabıra ihtiyacı var. Şu anda tamamen %100 öğrendim mükemmelim diyemem ve asla demeyeceğim çünkü ben Türküm eminim her gün yeni şeyler öğreneceğim ama öğrenmeye bir yerden başladım ve biliyorum ki buna yıllarımı vereceğim.
    Sadece kendinize inanın ve güvenin dil öğrenmek için kursa gitmenize gerek yok ya da ders almanıza da gerek yok. Elimizin altında internet gibi bir maden var eğer verimli kullanırsanız faydası gerçekten çok var. Bu yazıyı buraya anı için bırakıyorum yıllar sonra dönüp bakmak istiyorum. Okuduysanız teşekkürler. :)
    21 Aralık 2021 Güncelleme*
    Şu an kursa gidiyorum onun dışında da kendim aynı şekilde çalışıyorum. Az çok gelişmelerim oluyor :)

    • @metken_
      @metken_ 2 роки тому +8

      İngilizceni belli bi seviyeye getirdiysen kursa gidip para ve zaman harcama direk abd de bir dil okuluna git.

    • @sevvalgull1
      @sevvalgull1 2 роки тому +11

      @@metken_ gitme imkanım olsa zaten kurslarla uğraşmam şu an imkanım tek şey dil kursuna gidebilmek. Elimden geldiğince yabancı hocaları olan kurs bulmaya çalışacağım ve onlardan eğitim almak isteyeceğim. Teşekkürler tavsiyen için

    • @metken_
      @metken_ 2 роки тому +7

      @@sevvalgull1 özer kiraz der ki kurslara gitmeyin onun yerine camble ile kendinizi geliştirin. Dil öğreniminde başarılar.

    • @yavuz6837
      @yavuz6837 2 роки тому +2

      Kullandıkların ve izlediklerin arasından en iyi uygulama ve kanallar ne?

    • @kamalrex1
      @kamalrex1 2 роки тому +1

      Tebrikler, arada tecrübelerinizi paylaşırsanız veya aklımıza takılan bir yer olursa sorup tavsiyenizi almak isterim imkan ölçüsünde.

  • @nurozkul9612
    @nurozkul9612 2 роки тому +40

    Bir Amerikalı olarak aykırı bir eleştiri yapmışsınız ingilizce için... İyi bir özeleştiri. Daha gerçekçi bir bakış açısı.

  • @onursahin8934
    @onursahin8934 2 роки тому +17

    - Bir bayan hoca sınıftan içeri girer(genelde hamiledir) : How are you( tüm yıl boyunca sadece bunu kullanır ama istese alternatif kelimelerde vardır ama kullanmaz)
    -Sinif : Fine thanks and you( bunu en son kraliçe Elizabet'in şoförü kullanıyordu , bunun yerine I am good , Couldn't be better, I am feeling good kullanılabilir ama hoca sadece bir kalıp ezberletmiş )
    -Hoca: thank you sit down ( işte bu kısımdan sonra ezber 2-3 kalıp konuşma biter ve Türkçe'ye geçilir ve ardından hocanın söylediği şey açın simple present tense ( bu konu her yıl işleniyor ama çocuklar iki cümle kuramıyor)

    • @rokyrocky1429
      @rokyrocky1429 2 роки тому

      LÜTFEN OKU! NEDEN ÖĞRENEMİYORUZ? Türklerin neden öğrenemediği tamamen bilimsel bir durum.Gerizakalı olduğumuzdan ya da yanlış teknikten değil.Mesele dil aile grubunda ingilizce bize uzak akraba dili içinde olduğu içindir.Dünyada dil aile grupları "Hint-Avrupa dil ailesi" "Ural-Altay dil ailesi" "Sami dil ailesi" vs..Biz Ural-Altay dil ailesi içerisindeyiz.Bizim dil ailesi içinde Kore dili mevcut çoğu kişi bilmez ama biz azıcık bir çaba ile Kore dilini rahat öğrenebiliriz.İngilizce Hint-Avrupa dil ailesi içerisindedir.Hatta bazen deriz ki bir Hintli bizden daha iyi konuşuyor.Sanırım nedenini anladınız.Avrupa'da Almanlar Hollandalılar da rahat ingilizce konuşabilir.Peki biz hatayı nerede yapıyoruz.Aslında dil öğrenimi yakın akraba dillerinden başlayıp uzağa doğru öğrenilse inanın ingilizceyi çok rahat kavrarız.Başka dili konuşma özgüveni edinen bir öğrenci zor dilleri de öğrenebilir.Aslında zor dil yoktur uzak akraba dili vardır.Ülke eğitim politikası bu şekilde dizayn edilse çok daha ileri seviyede dil öğrenilebilir.Biz dil öğrenmeye yanlış dilden başladık.Maalesef dünya dili ingilizce olduğu için bu zorlu baskıyı hissederek öğrenmeye çalışıyoruz.Özet olarak ingilizce zor değil sadece bize uzak..Biz gerizekali değiliz sadece yanlış dilden başladık.👍

  • @fetullahyank9153
    @fetullahyank9153 2 роки тому +52

    İngilizcenin kolay bir dil olduğu söylemi ziyadesiyle yaygın. Ana dili ingilizce olan birinden belki de bu dilin söylenildiği kadar kolay olmadığını duymak olaya farklı bir bakış açısı ile bakabilmemi sağladı. Bu durum beni memnun etti. Ayrıca video için verilen emeğin ne kadar fazla olduğunu tahmin edebildiğimi düşünüyorum. Göremediğimiz tüm uğraşların için teşekkür ederim.

    • @onursahin8934
      @onursahin8934 2 роки тому

      bunun sebebi İngilizceyi 2 3 yılda veya daha fazla sürede çok iyi geliştiren ve ardından kazanca dönüştürmek için hemen pazarlamaya çalışması yüzünden, çünkü bizim millet hazırci ve hemen her şeyin kolay yoldan olmasını beklediği için bunlara kolay kanıyor hele ki bu reklamları yapan kişiler 1 2 ayda dili konuşabileceğini söylediği gibi

    • @hayrettinerdogan4276
      @hayrettinerdogan4276 2 роки тому +1

      Bence hiçbir kolay dil yok. Dil yeteneği ziyadesiyle ile fazla olup emsal lerine göre çok hızlı ve iyi şekilde o alanda sonradan emsal lerine göre temayül eden insanlar var.

  • @ezfuat
    @ezfuat 2 роки тому +9

    Bir dili öğrenmek istiyorsanız o dili hayatınızın bir parçası olarak görmelisiniz ve onu sürekli kullanmalısınız. Bir hocamın güzel bir sözü vardı "eğer rüyalarınızı ingilizce görüyorsanız doğru yoldasınız."

  • @-xuserx-
    @-xuserx- 2 роки тому +33

    Ooo Zack tam bir İstanbullu ingilizce öğretmeni gibi olmuşsun )

  • @IsimsizBiriYouTube
    @IsimsizBiriYouTube 2 роки тому +137

    Çünkü; *"öğrenmeye"* dayalı değilde, *"ezbere"* dayalı eğitim sistemi var. *Buna ek olarak;* ebeveynlerin çocuklarına *daha küçükken;* *"anlama, sorgulama ve araştırmayı"* yerine *kendi ideolojilerini dayatması* veya *ezberletmesi.*

    • @cagdasaydinci086
      @cagdasaydinci086 2 роки тому +8

      O dayatma her nesli bitirir hocam

    • @enesa6489
      @enesa6489 2 роки тому +12

      Ezbere dayalı bir eğitim sistemi olduğu tamamen bir şehir efsanesi. Bilakis, sorun ezbere dayalı bir eğitim sisteminin olmaması. Yabancı dil öğrenirken de yapılan hatalardan biri zaten hep ezberleneceklerin ertelenmesi ve öğretmenlerin öğrencileri bu konuda sıkıştırmaması veya o yetkiye sahip olmamaları. Düşün lise son sınıf öğrencisi ,haftanın günlerinin İngilizcesini ezberinden söyleyemiyorsa bu kimin suçu? Türkiye'nin, eğitim sistemi nispeten daha çok ezbere dayalıyken, daha kaliteli insanlar çıkıyordu. Sen Galatasaray lisesinden mezun olan insanların, özellikle geçmişte Fransızcayı çok daha iyi nasıl öğrendiklerini zannediyorsun? Disiplin ve ezberlemeyi dayatan bir eğitim sistemi sayesinde. Öyle şimdiki gibi herkesin geçebildiği bir sistem de yoktu. Ya öğrenirdin veya ezberlerdin, ya da sınıfta kalırdın. Onun için bırakın bu ezbere dayalı eğitim muhabbetlerini. Bizde ergenlikte çok yapardık o muhabbetleri ,ama hepsi boş.

    • @ask-i_fener
      @ask-i_fener 2 роки тому

      @@enesa6489 hiç bœyle düşünmemiştim🤔

    • @truthandreason8394
      @truthandreason8394 2 роки тому +1

      @@enesa6489 bahsedilen ezbere dayalı sistem kavramını sen çok yanlış anlamışsın.

    • @truthandreason8394
      @truthandreason8394 2 роки тому +4

      @@akinoney ezbere dayalı sistem diye eleştirilen bahsettiğiniz şeyler değil. Öğrenciyi aktif eğitimin içine sokmayan sistemdir. Hiç bir GS mezunu Pierre Loti mezunu gibi Fransızca konuşamaz. Fransa'da yaşamadılarsa sizin çok beğendiğiniz eski mezunlar da dahil buna.

  • @sargarf
    @sargarf 2 роки тому +54

    Turkiye de herkes birbirinin ingilizcesini elestiriyor , bu yurtdisindada boyle, yabacilarla konustugum da gayet rahatim , yanimda bir turk varise , surekli hata bulmaya calisiyorlar ve hatalar alay konusu oluyor , youtube de bile bakin unlulerin ingikizcelerini elestiri yorum gibi birsuru video var , surekli hata bulmaya yonelik karakterimiz , bu yuzden konusmak zaman aliyor

    • @tufandemir7530
      @tufandemir7530 2 роки тому +7

      Kesinlikle katılıyorum. Yani en başta rahat olmak gerekiyor. Ben devlet lisesinden özel okula geçtim ve aşırı iyi bir seviye kat ettiğime inanıyorum. Bunun en büyük nedeni hocaların hata bulmak için değil de hatanı düzeltmek için seni dinlemesi. Bu ing. Meselesi türklerin üzerine yapışmış bir kara leke halini almaya başladı ama çok saçma bir argüman. Bunun hakkında çokça genelleme yapılıyor ama bilen de çok insan var. Elbette bilmeyen yogunluktadir ancak, Bi Rusya’ya git durum çok farklı değil. Kimse gerizekali değil. İsterse öğrenir, üstelik ing. Öğrenmek te zorunluluk değil. İnsanların dayatma durumlarina irite olmamak elde değil. Bu tarz videolarda bile videoyu görünce aşırı sinir oluyorum. O kadar zeki profesörler bilim insanlarımız var,hicbirinden bahsedilmez zaten. Bu bardağın boş tarafından bakmaktan başka bir şey değil. Üstelik İngiliz amerikanlarin,ulkemizi gezmeye gelip Türklerde kimse ing bilmiyor gibi net yargıları aşırı kıl olunası. Abi herkes öğrenmek zorunda mı sana yardımcı olmak için. Bu ing meselesi çok abartılıyor. Bundan 3 4 yıl önce devlet okulundayken ingilizcem berbattı. Özele geçince British Council den b2 sertifikası aldım. İsteyince her şey olur. En önemlisi belli bir ulustan bahsederken o insanları kırmadan bir şeyleri açıklayabilmek. Gerizekali muamelesi yapınca daha zeki görünmüyor kimse

    • @yagmuryagmur50
      @yagmuryagmur50 2 роки тому +2

      Her kim konuştuğun ingilizceyi eleştiriyorsa bilinki oda aynen eksik hatalı ve aksanlı konuşuyordur. (Ana dil olarak konuşmuyorsa) o yüzden ben o çok bilmişleri berbat ingilizceleriyle başbaşa bırakıyorum

    • @hayrettinerdogan4276
      @hayrettinerdogan4276 2 роки тому

      Yok ben katılmıyorum. Hatanizi söylediklerini ve düzelttiklerini bizzat müşahade ettim. Bir sınırları var. Bizim mükemmel Türkçe konuşuyorsun diye kompliman yapmaktan zevk aldığımız ve fakat çat pat konuşan yabancılara anormal noktada müdahale ettiğimiz gibi. Bazen biraz töleranslı, olgun kişi olup olmamanizla da ilgili olabilir.

  • @Mert-qu2ip
    @Mert-qu2ip 2 роки тому +23

    Hocamız çok güzel bir konuya parmak basmış. Bizim ülke de böyle bir algı yaratıldı. Bu algı yüzünden insanlar kendilerini geri zekalı hissedip bir kaç ay sonrasın da öğrenmeyi bıraktılar. İngilizce çok kolay! Uyuyarak ingilizce öğren, 15 dakika da tüm grameri öğreten video, üç aylık kurs ile kraliyet ailesi gibi konuşacaksınız, 6 ayda advanced seviyesine getiren kurslar, yok daha da olmadı gramersiz resimlerle ingilizce öğrenin. Bak duolingo, busuu gibi uygulamayı bitir bu işi söktün! Geri kalan öğrenememe nedenleri hikaye, eğitim sistemi felan filan. Tamam onların da etkisi var ama benim hem kendimde gördüğüm hem de insanlar da gördüğüm sorun bu belli bir süre sonra öğrenme kapasitelerinin olmadığını düşündü insanlar bu algı yüzünden. Bu dilin net bir gerçeği var. Bu dili acı çekmeden öğrenemeyiz. Günlük düzenli çalışma ile bu dil 1-2 yıldan önce öğrenilmez. Bunun farkına varıp ona göre mücadele vermek gerekiyor.

    • @onursahin8934
      @onursahin8934 2 роки тому +2

      Helal olsun sonunda toplumumuzda kulaktan dolma saçma sapan bilgiler ile milleti zehirleyenlere iyi bir gönderme yapmışsın. Busuu, musuu felan gibi şeylerle 3 5 dakika da öğretilen grammar ile milleti kandırıyorlar. Herşeyden önce bu iş seninde dediğin gibi acı çekerek öğrenilir bundan kastım kendini zorlamak yapamadığın yerlerin üzerine gitmek. Millet sadece dizi izleyerek öğrenmeye çalışıyor, ne filmi durduruyor ne de anlamadığı yerleri, cümleleri, telaffuzlara tekrar bakıyor, saman gibi dizi izleyerek bir şey olacağını zannediyor

    • @rokyrocky1429
      @rokyrocky1429 2 роки тому +2

      LÜTFEN OKU! NEDEN ÖĞRENEMİYORUZ? Türklerin neden öğrenemediği tamamen bilimsel bir durum.Gerizakalı olduğumuzdan ya da yanlış teknikten değil.Mesele dil aile grubunda ingilizce bize uzak akraba dili içinde olduğu içindir.Dünyada dil aile grupları "Hint-Avrupa dil ailesi" "Ural-Altay dil ailesi" "Sami dil ailesi" vs..Biz Ural-Altay dil ailesi içerisindeyiz.Bizim dil ailesi içinde Kore dili mevcut çoğu kişi bilmez ama biz azıcık bir çaba ile Kore dilini rahat öğrenebiliriz.İngilizce Hint-Avrupa dil ailesi içerisindedir.Hatta bazen deriz ki bir Hintli bizden daha iyi konuşuyor.Sanırım nedenini anladınız.Avrupa'da Almanlar Hollandalılar da rahat ingilizce konuşabilir.Peki biz hatayı nerede yapıyoruz.Aslında dil öğrenimi yakın akraba dillerinden başlayıp uzağa doğru öğrenilse inanın ingilizceyi çok rahat kavrarız.Başka dili konuşma özgüveni edinen bir öğrenci zor dilleri de öğrenebilir.Aslında zor dil yoktur uzak akraba dili vardır.Ülke eğitim politikası bu şekilde dizayn edilse çok daha ileri seviyede dil öğrenilebilir.Biz dil öğrenmeye yanlış dilden başladık.Maalesef dünya dili ingilizce olduğu için bu zorlu baskıyı hissederek öğrenmeye çalışıyoruz.Özet olarak ingilizce zor değil sadece bize uzak..Biz gerizekali değiliz sadece yanlış dilden başladık.👍

    • @Mert-qu2ip
      @Mert-qu2ip 2 роки тому +1

      @@rokyrocky1429 Kardeşim senin yazdıkların benim yazdıklarıma paralel zaten. Senin dediğin mevzuya da hoca sonlara doğru değiniyor. Zaten zor olmasının temel sebeplerinden biri de bu, dil ailesi mevzusu.

  • @livethelifemore
    @livethelifemore 2 роки тому +24

    Devlet İngilizce öğretmenlerine boşuna para ödüyor ve öğrencilerin vaktini boşuna harcıyor. Ben ilkokuldan sonra anadolu lisesini kazandım. 1 sene full ingilizce hazırlık, 1 sene matematik ve fen bilimleri dahil full ingilizce eğitim aldım. Arkasında hop bir karar temel derslerin hepsi ingilizce öğretilmekten çıkarıldı. Bu bana atılan bir kazıktı. Akabinde orta 2 ve 3 lise 1, 2 ve 3 olmak üzere ingilizce dersler aldım. Hatta orta okuldayken ekstradan Almanca dersimiz bile vardı. Şimdi sektörde yaklaşık 7 sene tecrübesi olan bir makine mühendisiyim ve hala konuşmakta zorlanıyorum. Sistem tamamen ezbere dayalı ve o kadar boş beleş işlerle uğraşıp grammer kurallarını anlatmakla boğuşup pratiği boşveren yapıda dil öğretilmeden yıllar geçiyor. Ortalama 2 ila 3 yaş aralığında bir çocuk dili konuşmayı öğreniyor. Ve 6 _ 7 yaşına kadarda hiç bir dilbilgisi kuralını öğrenmeden konuşuyor. Biz ise yıllarca öğrenmemize rağmen daha kendini tanıtacak kadar bile dil bilmeden mezun olan milyonlarca mezun veriyoruz okullarımızdan. Yazıklar olsun bu sisteme ve bunları bilip değiştirmeyenlere...

    • @nazoleylo
      @nazoleylo 2 роки тому +3

      Merhaba meslektaşız. Şu sıralar B1 olan ingilizce seviyemi geliştirmek için çalışıyorum. Geçmişime baktığımda sıkıntımızı anlayabiliyorum. Teyzem İngilizce özel ders veriyordu yurt dışında. 2,5 aylığına yanına tatile gitmiştim. Lise bitmişti, üniversite sınavına girmiştim, sonra ödül gibi bir yaz tatiliydi. Teyzem eve gelen öğrencilere özel ders verirken arada bana da öğretmeye karar verdi. En baştan aldı her şeyi. Grammar olarak hepi topu A1 seviyesinde ders verdi, A2 seviyesine geçtiğimizde de fazla ilerleyemeden tatilim bitti. Ama bana bir şeyler öğretmişti. O da dil öğrenmenin mantığını. O zamanlar internette bol kaynak yok tabi. Sözlük kitaplardan bakıyoruz bilemediğimiz kelimelere. Sık kullanılan kelimeleri, Türkçe anlamlarını söylemeden, sözlükten bulmamı istedi. Sonra bir kartın ön yüzüne ingilizcesini, arka yüzüne türkçe anlamını ve cümle içinde kullanılışını ve hepsinden önemlisi nasıl seslendirmem gerektiğini öğretti. İşte Türkiyedeki ingilizce eğitiminin sıkıntısı tam olarak da bunlar. Haftada 2 saat ingilizce ders ile matrix kartları gibi öğrencinin kafasına bilgi sokmaya çalışıyor sistem. Önce ingilizce öğretmeye çalışmak yerine, yabancı bir dilin nasıl öğretileceğini kavramak, sonra gerekli materyalleri oluşturmak, sonra da öğrenciye kendi materyallerini yaptırıp bilgiyi hazmetmesini sağlamak gerekiyor. Tabi bir de ders saatini artırarak adam akıllı ödevler verilmeli çocuklara. Şu anda bildiğim ingilizceyi o 1,5 aylık çalışmada öğrendiklerim sayesinde öğrenebildim. Sonra iş güç derken tekrar çalışmaya gerek kalmamıştı. Şimdi ise temelim sayesinde 16 yıl aradan sonra tekrar öğrenmeye devam edebiliyorum. Teyzem tek başına, benim lise sona kadar öğrenmeye çalıştığım ingilizceyi 1,5 ayda öğretti. 1 senelik çalışmayla da kalanını öğrendim. İşte bu tarz bir sistemi MEB nasıl düşünemez şaşılacak şey. Bazen MEB de nasıl öğreteceğini bilmiyorsa kim bilecek diye soruyorum...

    • @rokyrocky1429
      @rokyrocky1429 2 роки тому +2

      LÜTFEN OKU! NEDEN ÖĞRENEMİYORUZ? Türklerin neden öğrenemediği tamamen bilimsel bir durum.Gerizakalı olduğumuzdan ya da yanlış teknikten değil.Mesele dil aile grubunda ingilizce bize uzak akraba dili içinde olduğu içindir.Dünyada dil aile grupları "Hint-Avrupa dil ailesi" "Ural-Altay dil ailesi" "Sami dil ailesi" vs..Biz Ural-Altay dil ailesi içerisindeyiz.Bizim dil ailesi içinde Kore dili mevcut çoğu kişi bilmez ama biz azıcık bir çaba ile Kore dilini rahat öğrenebiliriz.İngilizce Hint-Avrupa dil ailesi içerisindedir.Hatta bazen deriz ki bir Hintli bizden daha iyi konuşuyor.Sanırım nedenini anladınız.Avrupa'da Almanlar Hollandalılar da rahat ingilizce konuşabilir.Peki biz hatayı nerede yapıyoruz.Aslında dil öğrenimi yakın akraba dillerinden başlayıp uzağa doğru öğrenilse inanın ingilizceyi çok rahat kavrarız.Başka dili konuşma özgüveni edinen bir öğrenci zor dilleri de öğrenebilir.Aslında zor dil yoktur uzak akraba dili vardır.Ülke eğitim politikası bu şekilde dizayn edilse çok daha ileri seviyede dil öğrenilebilir.Biz dil öğrenmeye yanlış dilden başladık.Maalesef dünya dili ingilizce olduğu için bu zorlu baskıyı hissederek öğrenmeye çalışıyoruz.Özet olarak ingilizce zor değil sadece bize uzak..Biz gerizekali değiliz sadece yanlış dilden başladık.👍

    • @nhltrk
      @nhltrk 2 роки тому +1

      @@nazoleylo " KONUŞARAK ÖĞREN " Biraz Tuzlu ama Şişli Taraflarında idi

    • @kendinigelistirenadam7505
      @kendinigelistirenadam7505 2 роки тому +1

      @@nazoleylo meb çocuklara ingilizce öğretmek istiyor mu sence

    • @paradox8803
      @paradox8803 2 роки тому +2

      Şu yorumun alnı olsa da öpsem şuan tek gayem ingilizce öğrenip amerikaya gitmek onun için ne yapıp edip öğrenmeliyiz ama ingilizce hocalarına yarı maaş bile vermem küçüklüğümü hatırlıyorum da sadece kelimeleri ezberletip sınava sokuyorlardı bu memlekette ne düzgün ki ingilizce öğretimi ne olsun ülkenin baştan aşağı formata ihtiyacı var

  • @cihanyldz5439
    @cihanyldz5439 2 роки тому +11

    Bayağı keyifli video olmuş. Bunlardan dahaa fazla gelirse seviniriz. Bir de azıcık orta ve üst seviyeler için bir şeyler çok iyi olurdu.

  • @prensesbanuu
    @prensesbanuu 2 роки тому +29

    ben size söyleyeyim hocam neden öğrenemiyoruz? bizim okulları ingilizce dersinde pratik yaptırılmaz kitap üzerinde bir metin olur metine göre sorular olur cevaplanır. pratik olmadan hiç bir işi düzgünce öğrenilmez türkiye'deki ingilizce eğitiminin sorunu budur

    • @rokyrocky1429
      @rokyrocky1429 2 роки тому +3

      LÜTFEN OKU! NEDEN ÖĞRENEMİYORUZ? Türklerin neden öğrenemediği tamamen bilimsel bir durum.Gerizakalı olduğumuzdan ya da yanlış teknikten değil.Mesele dil aile grubunda ingilizce bize uzak akraba dili içinde olduğu içindir.Dünyada dil aile grupları "Hint-Avrupa dil ailesi" "Ural-Altay dil ailesi" "Sami dil ailesi" vs..Biz Ural-Altay dil ailesi içerisindeyiz.Bizim dil ailesi içinde Kore dili mevcut çoğu kişi bilmez ama biz azıcık bir çaba ile Kore dilini rahat öğrenebiliriz.İngilizce Hint-Avrupa dil ailesi içerisindedir.Hatta bazen deriz ki bir Hintli bizden daha iyi konuşuyor.Sanırım nedenini anladınız.Avrupa'da Almanlar Hollandalılar da rahat ingilizce konuşabilir.Peki biz hatayı nerede yapıyoruz.Aslında dil öğrenimi yakın akraba dillerinden başlayıp uzağa doğru öğrenilse inanın ingilizceyi çok rahat kavrarız.Başka dili konuşma özgüveni edinen bir öğrenci zor dilleri de öğrenebilir.Aslında zor dil yoktur uzak akraba dili vardır.Ülke eğitim politikası bu şekilde dizayn edilse çok daha ileri seviyede dil öğrenilebilir.Biz dil öğrenmeye yanlış dilden başladık.Maalesef dünya dili ingilizce olduğu için bu zorlu baskıyı hissederek öğrenmeye çalışıyoruz.Özet olarak ingilizce zor değil sadece bize uzak..Biz gerizekali değiliz sadece yanlış dilden başladık.👍

    • @nhltrk
      @nhltrk 2 роки тому +2

      Aynen
      Haftada 2 gün 2 saat ders " hava are you today : ) fine "
      hiç bilmediğin bir dil { örneğin japonca kitaba bak bak dur } " ders bitti arkadaşlar " haftaya görüşürüz " :
      " OH BİRDE BULUŞ YÖNTEMİ YERİNE KEŞİF YÖNTEMİ İLE DERS VERDİK GELSİN ÇİL ÇİL ALTINLAR YABANCI KAYNAK KİTAPLARDAN HER KURSUN YENİDEN SIFIRDAN ALMASINDAN "

    • @paradox8803
      @paradox8803 2 роки тому

      @@rokyrocky1429 ona bakarsan kore japonya çin gibi doğu ülkelerinin bile ingilizce öğrenme durumu bizden iyi hatta dünya üzerinde ingilizce de en yetersiz ülkeyiz abartmıyorum veriler de bahsediyor bunun üzerine yabancı kanallarda bile üzerin de durulmuş sebebi öğretmenlerin liyakatsiz oluşu ve Türkçenin ses fonatiğinin boğazdan gelip ingilizce ve türkçe kelimelerin çakışması

  • @mustafakoz9888
    @mustafakoz9888 2 роки тому +3

    55 yaşındayım 4.dil olarak rusça öğreniyorum. Öğrenmenin yaşı yoktur. Herkese kolay gelsin

  • @yagmurcamd
    @yagmurcamd 2 роки тому +17

    With very original fiction, Zack has very well described the tides that Turkish and English learners experience in their spiritual world. Thank you very much for the video.

  • @Yusuf9393
    @Yusuf9393 2 роки тому +4

    İngilizce Öğretmeniyim. Videonuzu ilgiyle dinledim. İngilizce'ye çocukluktan beri ilgim vardı ilk öğrendiğimde 8 yaşındaydım, ben sürekli İngilizce yazılar yazardım eve gelince. Çok iyi hatırlıyorum kitabı yaz tatilinde filan yazardım ve resimlerini çizerdim hobi olmuştu benim için. Ben meğer o yaşta öyle yaparak öğrenmeye başlamışım farkında olmadan:) Sonrası işte İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandım bitirdim bu dile ait halen öğrenmekte olduğum bir çok şey var ama şunu söyleyebilirim İngilizce grammar, Türkçe grammardan daha kolay. Bir defa Türkçe sondan eklemeli bir dil ama İngilizce öyle değil. Bu başlı başına kolaylaştırıcı bir etken. Bir ton ekle uğraşma derdi yok İngilizce'de. Evet morphology bilenler bilir İngilizce'de de ekler var ama Türkçe gibi fazla fonksiyonları yok. Yardımcı fiiller işi görüyor. Haricinde İngilizce'yi zor yapan çok fazla kelime olması, ve pronunciation yani sesletimi zor. Bazı dudak ve diş hareketleri Türkçe'de yok. Mesela three ve tree Türkiye'de çoğunlukla aynı telaffuz ediliyor .Öğrencilerde de görüyorum. Son olarak bunu böyle yazdığım için ukala gibi algılanmasın benim mesleğim bu ama elbette bir İngiliz olduğumu iddia etmiyorum neticede bu veya sonradan öğrendiğimiz başka diller anadilimiz gibi değil lakin dil öğrenmek güzeldir pes etmeyin:)

    • @alicam6551
      @alicam6551 2 роки тому

      İngilizce cümle kurmanın ve anlamanın en kolay yolu nedir

    • @Yusuf9393
      @Yusuf9393 2 роки тому

      @@alicam6551 kendini vermek ezberlemeden olduğu gibi hata yaparak konuşmaya çalışmak çünkü dil hata yaparak öğrenilir

  • @erdembalkan9830
    @erdembalkan9830 2 роки тому +3

    Dostum o kadar haklısın ki, İngilizce hakkındaki düşüncelerimi senden duymak beni çok ama çok mutlu etti. Nihayet doğruları konuşan birini gördüm. Çalışmalarında başarılar dilerim.

  • @muhammetemir2518
    @muhammetemir2518 2 роки тому +2

    arkadaşlar ingilizceyi öğrenmenin en kolay yolu bir çocuğun dil öğrenmesi metodudur. ben akademik düşünmüyorum anlaşayım derseniz bırakın dil bilgisini grameri filan. en çok kullanılan günlük konuşma kalıplarını ezberleyin. bir çocuk öğrenene kadar tekrar tekrar ezberliyor dikkat ederseniz. sizde aynen öyle tekrar tekrar konuşma kalıplarını ezberleyin. sonrada ingilizce alt yazılı filmler izleyip onları ezberleyin. takır takır ingilizce konuşursunuz. yalnız burda bir nokta var : ezberlerken yüksek sesle tekrar ederek ezberleyin. yani kulağınız diliniz beyniniz onu iyice algılasın ve alışssın. bu kıyağıda başka kimse yapmaz hadi kolay gelsin.

    • @nuranozdil96
      @nuranozdil96 2 роки тому

      Ben hatta ezberlerken ne anlama geliyorsa o hareketi yapardım.Mesela jump, derken atlardım.Bu arada kelimeleri defalarca yazar ve yüksek sesle tekrar ederdim.Hiç unutulmuyor o zaman.

  • @exaelll
    @exaelll 2 роки тому +5

    Zaman ve emek istiyor bu iş. Bence dil öğrendim, demen için konuşma,okuma,yazma hepsini tam olarak yapabilmen lazım. Üç beş cümle kurmayı öğrenip iki ayda ingilizce öğrendim diyenlere aldanmayın.

  • @mineseckin3464
    @mineseckin3464 2 роки тому +4

    Native olmanıza rağmen bunları dürüstçe anlatmanıza hayran kaldım 🙏

  • @englishcity1862
    @englishcity1862 2 роки тому +9

    Great video Zack. You are a great teacher and a great actor. I laughed my head off while watching this video

  • @tolgaaldag5483
    @tolgaaldag5483 2 роки тому +2

    Yaklaşık 6 yaşımdan beri İngilizce iç içeyim. Bugün İngilizce'ye dair bildiğim her şeyi birden unutsam yarın intihar etmeyi düşünürüm muhtemelen. İngilizce'yi ya kendi başınıza öğreneceksiniz ya da sizin kafanıza yakın, sevdiğiniz ve gerçekten basitçe anlatan biri olacak. Geri kalan şeyler cidden para ve zaman kaybı.

  • @fehmibors4308
    @fehmibors4308 2 роки тому +3

    Merhaba. Tiyatral yeteneğinizi mesleğinizle buluşturduğunuz videolarınızın etkisi bizler için daha etkili olduğunu düşünüyorum. Emeğinize sağlık.

  • @nurdanogretici717
    @nurdanogretici717 2 роки тому +6

    Videonun editi çok güzel olmuş tıpkı konusu gibi

  • @Mehmet-TR
    @Mehmet-TR 2 роки тому +4

    20 yıl kadar önce ingilizceye merak saldığımda ingilizceyi çok iyi bilen bir abiye 'ingilizce çok kolaymış' demiştim. O da bana 'ingilizce kazık gibidir, aşağı indikçe kalınlaşır' demişti. Bunun ne demek olduğunu anlamam çok zaman almamıştı.

    • @rokyrocky1429
      @rokyrocky1429 2 роки тому +1

      LÜTFEN OKU! NEDEN ÖĞRENEMİYORUZ? Türklerin neden öğrenemediği tamamen bilimsel bir durum.Gerizakalı olduğumuzdan ya da yanlış teknikten değil.Mesele dil aile grubunda ingilizce bize uzak akraba dili içinde olduğu içindir.Dünyada dil aile grupları "Hint-Avrupa dil ailesi" "Ural-Altay dil ailesi" "Sami dil ailesi" vs..Biz Ural-Altay dil ailesi içerisindeyiz.Bizim dil ailesi içinde Kore dili mevcut çoğu kişi bilmez ama biz azıcık bir çaba ile Kore dilini rahat öğrenebiliriz.İngilizce Hint-Avrupa dil ailesi içerisindedir.Hatta bazen deriz ki bir Hintli bizden daha iyi konuşuyor.Sanırım nedenini anladınız.Avrupa'da Almanlar Hollandalılar da rahat ingilizce konuşabilir.Peki biz hatayı nerede yapıyoruz.Aslında dil öğrenimi yakın akraba dillerinden başlayıp uzağa doğru öğrenilse inanın ingilizceyi çok rahat kavrarız.Başka dili konuşma özgüveni edinen bir öğrenci zor dilleri de öğrenebilir.Aslında zor dil yoktur uzak akraba dili vardır.Ülke eğitim politikası bu şekilde dizayn edilse çok daha ileri seviyede dil öğrenilebilir.Biz dil öğrenmeye yanlış dilden başladık.Maalesef dünya dili ingilizce olduğu için bu zorlu baskıyı hissederek öğrenmeye çalışıyoruz.Özet olarak ingilizce zor değil sadece bize uzak..Biz gerizekali değiliz sadece yanlış dilden başladık.👍

  •  2 роки тому +3

    Arkadaşlar dünyanın en kolay dili olup olmadığı sizin anadilinize bağlıdır. İngilizce gerçekten Türkçe yapısına çok terstir. Tek ortak noktası öznenin başta olmasıdır yapı bakımından. Diğer tüm yapı sıralaması birbirine ters. Ayrıca Türkçe İngilizce'ye göre anlam derinliği olmayan sığ bir dil kalıyor. Neden mi? Mesela İngilizce'de hassas diyeceksiniz makine hassaslığı için precise kullanılır, insan hassaslığı için sensible, duyarlılık anlamında hassas için susceptible kullanılır ama Türkçe'de hepsi hassastır. Yani biz çok daha az kelime ile konuşuyoruz ve çeviri yaparken aslında dar bir geçitten denize açılıyoruz. Ben fark ettiğim şeyleri yazdım Zack hoca daha detaylı bir video yapabilir bu konuda.

    • @samedersay8864
      @samedersay8864 2 роки тому

      Boş. Öz dilini adam akıllı bilmeden isabetsiz eleştirilerde bulunmuşsun, kendi cehaletini dile mal etmeye kalkışıyorsun. Dakik, duyarlı, belgin, kesin, içli, duygulu, duygusal gibi sözünü ettiğin bağlamlara uyacak birçok sözümüz var. Ayrıca madem Türklerin İngilizce öğrenememesinin gerekçesi diller arasındaki yapısal farklılıklar, o zaman dilleri bir Ural dili olan Finlandiyalıların nasıl çatır çatır İngilizce konuştuğu açıklanmaya muhtaç.

  • @leventpalut
    @leventpalut 2 роки тому +2

    Bu kadar güzel anlatılırdı. Yemin ederim en açık ve net açıklama bu olsa gerek. 👏👏👏

  • @gozcsulke1224
    @gozcsulke1224 2 роки тому +3

    çok sistemli ve düzgün kurallarla işleyip, bu kuralların dışına çıkmayan bir dil ile konuştuğumuz için, ve de sondan eklemeli bir mantığa sahip olduğumuz için; karmaşık, düzensiz ve sistemsiz olan, mantıktan uzak ve önden eklemeli dil gibi başka bir sistemi olan ingilizceyi öğrenemiyoruz. temiz ve düzenli bir evde oturan kişinin dağınık olan evde rahat edememesi gibi. ve ayrıca ingilizceye acilen -mişli gecmiş zaman (başkasından duyulan) ve yansıma ikilemeli kelimeler lazım (ışıl ışıl, pırıl pırıl, usta musta, boylu postlu, yana yakıla, ağlaya ağlaya, dertli dertli, sessiz sakin, şöyle böyle vb.) ve bir de kolay gelsin, geçmiş olsun, işin rast gitsin gibi kalıpların ingilizcesi.

    • @rokyrocky1429
      @rokyrocky1429 2 роки тому +1

      LÜTFEN OKU! NEDEN ÖĞRENEMİYORUZ? Türklerin neden öğrenemediği tamamen bilimsel bir durum.Gerizakalı olduğumuzdan ya da yanlış teknikten değil.Mesele dil aile grubunda ingilizce bize uzak akraba dili içinde olduğu içindir.Dünyada dil aile grupları "Hint-Avrupa dil ailesi" "Ural-Altay dil ailesi" "Sami dil ailesi" vs..Biz Ural-Altay dil ailesi içerisindeyiz.Bizim dil ailesi içinde Kore dili mevcut çoğu kişi bilmez ama biz azıcık bir çaba ile Kore dilini rahat öğrenebiliriz.İngilizce Hint-Avrupa dil ailesi içerisindedir.Hatta bazen deriz ki bir Hintli bizden daha iyi konuşuyor.Sanırım nedenini anladınız.Avrupa'da Almanlar Hollandalılar da rahat ingilizce konuşabilir.Peki biz hatayı nerede yapıyoruz.Aslında dil öğrenimi yakın akraba dillerinden başlayıp uzağa doğru öğrenilse inanın ingilizceyi çok rahat kavrarız.Başka dili konuşma özgüveni edinen bir öğrenci zor dilleri de öğrenebilir.Aslında zor dil yoktur uzak akraba dili vardır.Ülke eğitim politikası bu şekilde dizayn edilse çok daha ileri seviyede dil öğrenilebilir.Biz dil öğrenmeye yanlış dilden başladık.Maalesef dünya dili ingilizce olduğu için bu zorlu baskıyı hissederek öğrenmeye çalışıyoruz.Özet olarak ingilizce zor değil sadece bize uzak..Biz gerizekali değiliz sadece yanlış dilden başladık.👍

  • @bachnroll9657
    @bachnroll9657 2 роки тому +3

    Üniversite sınavında hakkı yenen dilcilere bakarak da ülkenin dile ne kadar önem verdiğini anlayabiliriz. Şaşırtmıyor beni yani.

  • @_P1RO_
    @_P1RO_ 2 роки тому +1

    İngilizcede neden yüzebiliyorum cümlesini kuramıyoruz. Neden yüzebiliyorum yerine yüzebilirim sadece.

  • @sumeyyeesma4665
    @sumeyyeesma4665 2 роки тому +1

    Şuan bende üç cocukla sadece çocuklarıma yararlı olabilmek için evde onlarla konuşabilmek için ileride faydası olsun onlara diye ingilizce öğrenmeye çalışıyorum gecem gündüzüm ingilizce umudum var ins basarabilirim.....

  • @tappartisi1799
    @tappartisi1799 Рік тому +2

    Sebepler: kötü öğretim, farklı dil aileleri

  • @Eagle-lq3kb
    @Eagle-lq3kb 2 роки тому +2

    zack sen mükemmel bi insansın ya mük-em-mel !

  • @yusufaydinay9854
    @yusufaydinay9854 2 роки тому +3

    İstediğimiz kadar grammer öğrensekte nafile. o dile maruz kalmak zorundasınız. 1 sene boyunca c2'ye kadar eğiitm aldım. Elde ettiğim tek sey , ingilizce metinleri rahatlıkla okumaktı.
    Lakin eş zamanlı olarak zor ve karmasık cümleler kurmak ve an olarak karsınızdakini almak ve anında düzgün birşekilde cevap vermek yeteneğini bana vermedi..
    Ne zamanki kendimi bu dile maruz bıraktım , işte o zaman ingilizce konusmaya basladım. Windows'umun işletim sisteminden , telefonumun diline kadar herşey İngilizce.
    Özellikle İngilizce müzik , dizi ve filmler ingilizce öğrenmek isteyenler için mükemmel bir araç.
    Mesela online oyunlar , bu konuda faydalı. Özellikle İngiliz ya da Amerikan bir oyun arkadası bile sizin için muazzam faydalar sağlanır lakin yabancı birileri ile konusacaıgm diye gidip kemküm ingilizcesi konusan kişileri bulmayın. İngiliz yahut Amerikalı kişiiler hariç size pek fayda sağlamaz. Turistlik yerlere gidin. Orada Turistlerle konusmaktan cekinmeyin.
    Ben İstanbul'da , SultanAhmet'e giderim. Mesela ilk denememde bir İngiliz'e "Sen , benimle gün boyu İngilizce konus ve benim hatalarımı söyle, bende sana kazıklanmaman için yardım edeyim" dedim. Sayemde taksiye daha ucuza bindi veyahut yemeğe daha az para verdi :D Bende ona gittiğimiz yerleri tek tek tarif ettim.
    O kişi ile arkadas olduk. Şuan İnstagram üzerinden sürekli yazısırız arada Discord'dan görüşürüz. Bu şekilde 3 tane arkads edindim.
    Tüm bunların tek sebebi İngiltire'ye ya da Amerika'ya gidecek imkanınız yoksa bile kendinizi bir şekilde bu dile maruz bırakmanız lazım.
    Bence bir insan birşeyi en iyi şekilde öğrenmesinin yolu , onu öğrenmekten başka çaresinin olmamasıdır. Kendinize bu şartları oluşturmanız lazım. Windowsunuzu telefonunuzu Türkçe dilde kullanmaıyn. Bilgisayarda oynadıgınız oyunların dilini Türkçe yapmayın. Bir Roman okuyacaksanız gidin İngilizce okuyun. Bir film izleyecekseniz Türkçe dublaj değil İngilizce dublaj izleyin.İngilizce müzikler dinleyin.
    Grammer dersleri 3 5ayda biter ama kendinizi maruz bıraksanız bile düzgün bir şekilde İngilizce konusabilmeniz için en az 1 seneden az olmamak kaydıyla zamana ihtiyacınız var. Grammer öğrenmek baska , dili konusabilmek bambaşka.
    Başka çareniz yok. En iyi kursa gitsenizde ,isteidğiniz üniversiteyi okusanızda bu dili öğrenmek için ya yurt dısına cıkmak zorundasınız ya da Türkiye'de kendinizi bir şekilde bu dile maruz bırakmak zorundasınız. Bu eğitim sistemi ile de nah öğrenirsiniz İngilizceyi. Daha Phonetic alphabet , konusunda doğru düzgün eğitim verebilecek bir hocayı bulamıyoruz ki, phonetic alphabet demek ingilizcenin belki de %30'u demek. phonetic alphabet bilmek , duyduğunuz tüm kelimelerin hepsini anlamanızı saglayan en önemli unsur bir kere.
    Türkiye'de ise hâlâ okullarda 3 sayısını tıri diye okutuyorlar cocuklara.

    • @rokyrocky1429
      @rokyrocky1429 2 роки тому

      LÜTFEN OKU! NEDEN ÖĞRENEMİYORUZ? Türklerin neden öğrenemediği tamamen bilimsel bir durum.Gerizakalı olduğumuzdan ya da yanlış teknikten değil.Mesele dil aile grubunda ingilizce bize uzak akraba dili içinde olduğu içindir.Dünyada dil aile grupları "Hint-Avrupa dil ailesi" "Ural-Altay dil ailesi" "Sami dil ailesi" vs..Biz Ural-Altay dil ailesi içerisindeyiz.Bizim dil ailesi içinde Kore dili mevcut çoğu kişi bilmez ama biz azıcık bir çaba ile Kore dilini rahat öğrenebiliriz.İngilizce Hint-Avrupa dil ailesi içerisindedir.Hatta bazen deriz ki bir Hintli bizden daha iyi konuşuyor.Sanırım nedenini anladınız.Avrupa'da Almanlar Hollandalılar da rahat ingilizce konuşabilir.Peki biz hatayı nerede yapıyoruz.Aslında dil öğrenimi yakın akraba dillerinden başlayıp uzağa doğru öğrenilse inanın ingilizceyi çok rahat kavrarız.Başka dili konuşma özgüveni edinen bir öğrenci zor dilleri de öğrenebilir.Aslında zor dil yoktur uzak akraba dili vardır.Ülke eğitim politikası bu şekilde dizayn edilse çok daha ileri seviyede dil öğrenilebilir.Biz dil öğrenmeye yanlış dilden başladık.Maalesef dünya dili ingilizce olduğu için bu zorlu baskıyı hissederek öğrenmeye çalışıyoruz.Özet olarak ingilizce zor değil sadece bize uzak..Biz gerizekali değiliz sadece yanlış dilden başladık.👍

    • @yusufaydinay9854
      @yusufaydinay9854 2 роки тому

      @@rokyrocky1429 Bunlar bahane geliyor bana. Benim gibi 25 yasından sonra İngilizce'nin i'sini bilmeyen adam , şuan İngilizce konusup anlayabiliyorsa 30 yasında , bu anlattıklarınız bahanedir benim için. Azim ile alakalı bir vaziyet bu.

    • @rokyrocky1429
      @rokyrocky1429 2 роки тому

      @@yusufaydinay9854 Sen bireysel başarıdan bahsetmişsin.Azimle tabiki yapabilirsin..ben toplumsal olarak neden hizlı ve kolay öğrenemedigimizden bahsettim.Yoksa kişisel başarı örnekleri çoktur.

    • @yusufaydinay9854
      @yusufaydinay9854 2 роки тому

      @@rokyrocky1429 :) Başarı edinimi , zor bir eylemdir. Bir ingilizce kursuna 100 kişi başlar ama o kursun sonunda en fazla 5 kişi başarılır olup advanced seviyesine ulaşır ve geriye kalan 95 kişide eğitim sistemini eleştirir. Bu , sadece ingilizce öğrenmek konusunda bir örnek değil. Hayatın her alanı için geçerlidir. Ondan sonrada çoğu kişinin edindiği bu başarıszlık için akıllının teki kuyuya bir taş atar. Her zaman bu böyledir. Bir şeyi 1000 kişi yapmak ister ama sadece bir kaç kişi başarır. Bunun ingilizce öğrenmekle alakası yok. istemekle alakası var. Birşeyi yapmak için , yapacagınız seye ihtiyacınız olması gerekiyor. İngilizce öğrenmek için gereken motivasyonum , yazılımcı oldugumdan ötürüydü. Sadece kafama göre İngilizce öğrenmek isteseydim asla öğrenemezdim.

  • @burakt216
    @burakt216 2 роки тому +6

    Lisede o fiillerin 1. 2. ve 3. hallerini ezberlerken canım çıkmıştı. :)))

  • @asifeyup
    @asifeyup 2 роки тому +5

    Abi vallahi çok güzel özetlemişsin. Biz daha yeni başlıyoruz, boğuyolar bizi detayı. Sonra niye pes ediyoruz.( yanlış anlamışım yaa :d)

  • @sam4real
    @sam4real 2 роки тому +2

    İngilizcedeki istisnalar kurallardan daha fazla

  • @editmannnnnn
    @editmannnnnn Рік тому

    Çok şükür ya. Uzun zamandır böyle gerçekçi bir yorum duymamıştım. Dil zaten, normalde, öğrenmekten ziyade süreç içinde maruz kalınarak edinilebilecek bir araç(bu konuda doğuştan çok yetenekli insanları bir kenara koyuyorum). Ama öte yandan, özellikle günlük konuşma dili ve iş ingilizcesi bağlamında çalışılarak oldukça yeterli bir seviyeye gelinebilir. Videoların ve yaklaşımın harika, teşekkürler Zack👏

  • @baharozturk6865
    @baharozturk6865 2 роки тому

    😃😃 Çok keyifli bir video olmuş zevkle izledim. Hangi dil daha zor gibi saçma detaylara takılmak yerine, öğrenmek istenen dil için düzenli emek vermek gerek. Paylaşımlarınız için teşekkürler.

  • @peri8513
    @peri8513 2 роки тому +1

    Ben size kendi görüşümü söyleyeyim , okulda verilen yabancı diller dil eğitimi değil başka bir şey ve bizim öz disiplinimiz yok. Olay bundan ibaret. Şahsım adına çok şanslıyım çünkü ilkokuldan beri benim tüm İngilizce hocalarım ( ders kitabı ne kadar eksik kalsa da ) o ünitenin kelimelerini verir , çalışmalarını yaptırır ve azıcık da olsa konuşur, konuştururdu. Liseye geçtiğimde bir devlet okulunda sahip olabileceğim en mükemmel İngilizce hocasına sahip oldum , adam kitapları reddediyor , okuma , yazma , dinleme ve konuşma etkinlikleri ile 30 öğrenci ile elinden geldiğince , tek tek ilgilenmeye çalışıyordu ama zaten sınıfta söz isteyen , dili çok dönmese bile okuyan , konuşan bir ben bir de başka bir kız daha vardı o kadar. Çok korkuyoruz , dışlanmaktan , ben de çok korkuyordum , dilsiz kalmaktan, yabancı dilimi asla ilerletememekten. Derken 2020 Mart ayı ve bum , birazcık görüşebildiğim mükemmel İngilizce öğretmeni ve azıcık da olsa aldığım birkaç ders saati de gitti ve ben evde kös kös otururken Twosett Violin diye bir kanal keşfettim. İngilizcem çok zavallıcaydı , onlar Avusturalyalı'ydı ve her ne kadar kelime bilgim hiç yok olsa bile zaten ben duyma çalışması hiç yapmamıştım ki kendi kendime. Yine de izledim , izledim , saatlerce onları izledim çünkü çok eğleniyor gibi duruyorlardı ve bir gün ben de gülmeye başladım. Bulduğum İngilizce altyazılarını açmış ben de onlarla birlikte gülüyordum. Bu sihir değil , bu doğal bir şey. 6 senedir her ne kadar az sayıda İngilizce dersi almış olursam olayım ben her ünitede farklı konseptlerden kelimeler öğreniyor ve 8. Sınıfa kadar da Past Tense , Simple Continuous Tense ve Future Tense'i hallediyordum. Onların kanalını keşfettiğimde ben Perfect Tense'i alabilecek seviyeydeydim ama kahrolası kitaplarımız yüzünden sadece mutfak terimleri , kayak ve kış konsepti falan biliyordum. Gündelik hayata dair ne öğrendiysem canım lise hocam sayesinde öğremdim ve saatlerce ama saatlerce izleyerek de ben o dili başıma başıma kaktım. Şuan bir diziyi altyazısız anlayabiliyorum ve bu beni şoke ediyor. Ortaokullu ben muhtemelen asla böyle ilerleyebileceğimi sanmazdı. Kendinize gelin arkadaşlar , Mandarin öğrenmiyorsunuz. Evet bize göre biraz abuk bir dil ama inanın bu simple tense'ler bitince ve dandik bir çalışma kitabını bitirince minnacık da olsa kelime bilginiz ve cümle kurabiliteniz oluyor. Dili hakkıyla öğrenmek için bir diğer aşamaya , hangi aksandan faydalanmak istiyorsanız o aksanda program açmak geliyor. İyi çalışmalar size , ben en sevdiklerimden olan Breaking Bad'i bu sefer İngilizce altyazılı izlemeye ve Perfect Tense'in içine dalmaya gidiyorum ( güzel hocam 10. Sınıfta uzaktan eğitimde de benim sınıfıma girdi , ben yine susmadım , okuldayız ve benim çenemi kapatabilene aşk olsun , istekli olun , hocalar bunu fark edince sizden bir aldıysa on veriyor )

    • @rokyrocky1429
      @rokyrocky1429 2 роки тому

      LÜTFEN OKU! NEDEN ÖĞRENEMİYORUZ? Türklerin neden öğrenemediği tamamen bilimsel bir durum.Gerizakalı olduğumuzdan ya da yanlış teknikten değil.Mesele dil aile grubunda ingilizce bize uzak akraba dili içinde olduğu içindir.Dünyada dil aile grupları "Hint-Avrupa dil ailesi" "Ural-Altay dil ailesi" "Sami dil ailesi" vs..Biz Ural-Altay dil ailesi içerisindeyiz.Bizim dil ailesi içinde Kore dili mevcut çoğu kişi bilmez ama biz azıcık bir çaba ile Kore dilini rahat öğrenebiliriz.İngilizce Hint-Avrupa dil ailesi içerisindedir.Hatta bazen deriz ki bir Hintli bizden daha iyi konuşuyor.Sanırım nedenini anladınız.Avrupa'da Almanlar Hollandalılar da rahat ingilizce konuşabilir.Peki biz hatayı nerede yapıyoruz.Aslında dil öğrenimi yakın akraba dillerinden başlayıp uzağa doğru öğrenilse inanın ingilizceyi çok rahat kavrarız.Başka dili konuşma özgüveni edinen bir öğrenci zor dilleri de öğrenebilir.Aslında zor dil yoktur uzak akraba dili vardır.Ülke eğitim politikası bu şekilde dizayn edilse çok daha ileri seviyede dil öğrenilebilir.Biz dil öğrenmeye yanlış dilden başladık.Maalesef dünya dili ingilizce olduğu için bu zorlu baskıyı hissederek öğrenmeye çalışıyoruz.Özet olarak ingilizce zor değil sadece bize uzak..Biz gerizekali değiliz sadece yanlış dilden başladık.👍

  • @Be.Saglam
    @Be.Saglam 2 роки тому +2

    Yurt dışında doğdum büyüdüm ve yaşadığım ülkenin 3 tane resmi dili var + ingilizce mecburi. Küçüklükten eğitim almamış olsaydım, kulağım o dillere aşına olmamış olsaydı kesinlikle öğrenemezdim ki hala her dili mükemmel konuşamıyorum ana dilim türkçeyi dahi. Dil öğrenmek gerçekten çok zor. Sürekli pratik yapmak zorundasın diğer türlü insan kullanmayınca da unutuyor. Bu kanalı yeni keşfettim ve açıklamalarınızı çok beğendim. Yolunuz açık olsun.
    PS, hala ingilizcede th’ları söyleyemiyorum belki bu konuda yardımcı olabilirsiniz 😅

    • @rokyrocky1429
      @rokyrocky1429 2 роки тому

      LÜTFEN OKU! NEDEN ÖĞRENEMİYORUZ? Türklerin neden öğrenemediği tamamen bilimsel bir durum.Gerizakalı olduğumuzdan ya da yanlış teknikten değil.Mesele dil aile grubunda ingilizce bize uzak akraba dili içinde olduğu içindir.Dünyada dil aile grupları "Hint-Avrupa dil ailesi" "Ural-Altay dil ailesi" "Sami dil ailesi" vs..Biz Ural-Altay dil ailesi içerisindeyiz.Bizim dil ailesi içinde Kore dili mevcut çoğu kişi bilmez ama biz azıcık bir çaba ile Kore dilini rahat öğrenebiliriz.İngilizce Hint-Avrupa dil ailesi içerisindedir.Hatta bazen deriz ki bir Hintli bizden daha iyi konuşuyor.Sanırım nedenini anladınız.Avrupa'da Almanlar Hollandalılar da rahat ingilizce konuşabilir.Peki biz hatayı nerede yapıyoruz.Aslında dil öğrenimi yakın akraba dillerinden başlayıp uzağa doğru öğrenilse inanın ingilizceyi çok rahat kavrarız.Başka dili konuşma özgüveni edinen bir öğrenci zor dilleri de öğrenebilir.Aslında zor dil yoktur uzak akraba dili vardır.Ülke eğitim politikası bu şekilde dizayn edilse çok daha ileri seviyede dil öğrenilebilir.Biz dil öğrenmeye yanlış dilden başladık.Maalesef dünya dili ingilizce olduğu için bu zorlu baskıyı hissederek öğrenmeye çalışıyoruz.Özet olarak ingilizce zor değil sadece bize uzak..Biz gerizekali değiliz sadece yanlış dilden başladık.👍

    • @Be.Saglam
      @Be.Saglam 2 роки тому +1

      @@rokyrocky1429 Kusura bakma ama yazdiklarin bullshit. Ben 4 tane dil konusuyorum (flemenkce, fransizca, ingilizce ve türkce) + farsca ders aliyorum (nisanlim iranli) + 1yil boyunca almanca ders gördüm. En sonunda pes ettim cünkü almancaya dilim hiç bir sekilde dönmedi konusamadim inanilmaz zorlandim. Senin mantigina göre kolay ögrenmem gerekiyordu ayni 'dil ailesi' kategorisinde olduklari icin ama ben ögrenemedim ki almanyaya bir çok kez gitmisligim var yabanci degilim yani o dile. Her dilin ayri bir zorlugu ayri bir kurali var. Siz yabanci dil konusabilseydiniz dil ögrenmenin kolay oldugunu söylemezdiniz. Kolay olmus olsaydi herkes konusurdu annem babam da dahi yani. Kimse kimseye gerizekali demiyor neden böyle bir komplekse girdiniz anlamadim acikcasi.
      Ûstelik su cümlenizi çok yanlis buldum 'Biz dil öğrenmeye yanlış dilden başladık.' ne demek? Dilin dogrusu yanlisi mi var? Yasadigin ülkede hangi dil konusuluyorsa o dili ögrenirsin bu o dili yanlis yapmaz. Sen yeterince caba sarf edersen, ugrasirsan, emek harcarsan baska diller de ögrenebilirsin hiç bir sey imkansiz degil yeter ki sen iste azimli ol. Kimse senden native speaker olmani beklemiyor yani. Türkceyi yermek yerine yüceltmelisin bence bizim iki dilimizin olmayisinin bir cok sebebi var. Araplar veya Afrika ülkeleri gibi kolonize edilmedik yoksa bizde anadan dogma ingilizce fransizca konusuyor olurduk. Velhasil kelam bu kadar kendinize yüklenmenize gerek yok. Italya avrupa ülkesi olmasina ragmen kimse ingilize konusamiyor ama onlar bizim milletimiz gibi yakinmiyor adamlar tarihiyle her seyiyle gurur duyuyor. Onlar bizim ülkemize geliyorsa bizim dilimizi ögrensin diyor. Bu konuda haksiz olduklarini da soyleyemicem. Biz ingiltereye gittigimizde adamlar bizimle turkce konusmuyor biz onlarin dilini konusuyoruz. Bu devlet neden ülkeyi bu kadar yabancilastiriyor milletine anlamis degilim. Her yerde ingilizce, arapca, rusca bilmem nece tabelalar. Kac tane ülkeye gittim hic bir yerde böyle bisey görmedim ya. Bu da herhalde bizim ASIRI MISAFIRPERVERLIGIMIZ. Neyse ögrenmek ve ögretmek iyidir gûzeldir, faydasi olur zarari olmaz. ne demis ATATURK 'Benim manevi mirasım bilim ve akıldır'.

    • @rokyrocky1429
      @rokyrocky1429 2 роки тому

      @@Be.Saglam Yazımı daha dikkatli okumanızı isterim.Türkçe ile alakalı hiç bir şey demedim.Öğrenmeye yanlış dilden başladık derken Türk eğitim sisteminde okullarda sadece ingilizce eğitimi veriliyor.Ondan bahsettim.Ayrıca bireysel çabalar sonucu öğrenilen ya da öğrenilmeyen durumlar istisna bir durum.Ben genel olarak neden öğrenemediğimizi anlattım.Buna karşı da zeka olarak bir problemin olmadığını tam tersi yöntemlerin yanlış olduğunu anlattım.Ama yazını okudum son kısımları etkileyici.👍

  • @Mustafamustafa-rg2jm
    @Mustafamustafa-rg2jm 2 роки тому +3

    Allah'ım sen sabır ver Yarabbi bildigimde gitti

  • @denizada9991
    @denizada9991 2 роки тому +2

    Oh be çok rahatladım şuan. Kolay denilmesi kolay yapmıyor çünkü ben mi salağım diye düşündürüyor. Sağolun en azından neyle uğraşacağımı öğrendim şuan :)

  • @MotovloGunlukleri
    @MotovloGunlukleri 2 роки тому +2

    😂😂😂😂 öğrenci tepkileri efsane, çok güzel bir seri olmuş. Bu tarzda devam et 😍😍🙏😇

  • @haylinaaksu1729
    @haylinaaksu1729 2 роки тому +3

    Ne doğru düzgün dil bilgisi olan ne de düzgün kelime yapıları olan bir dil.
    Bence herkes kafasına göre konuşuyor.
    Çünkü çok düzensiz ve bir kelime veya söz öbeği 1000 farklı anlama geliyor. Onu doğru zamanda ve yerde hatırlayıp kullanmakta ayrı bir sorun teşkil ediyor. Keşke bilim dili Türkçe olsaydı. Bunu fazlasıyla hak ediyor.
    Ayrıca Türkçe'ye göre bana aksanı zor geliyor. Zaten ingilizce konuşanlar çoğu kelimeyi yutarak konuşuyorlar.

    • @rokyrocky1429
      @rokyrocky1429 2 роки тому

      LÜTFEN OKU! NEDEN ÖĞRENEMİYORUZ? Türklerin neden öğrenemediği tamamen bilimsel bir durum.Gerizakalı olduğumuzdan ya da yanlış teknikten değil.Mesele dil aile grubunda ingilizce bize uzak akraba dili içinde olduğu içindir.Dünyada dil aile grupları "Hint-Avrupa dil ailesi" "Ural-Altay dil ailesi" "Sami dil ailesi" vs..Biz Ural-Altay dil ailesi içerisindeyiz.Bizim dil ailesi içinde Kore dili mevcut çoğu kişi bilmez ama biz azıcık bir çaba ile Kore dilini rahat öğrenebiliriz.İngilizce Hint-Avrupa dil ailesi içerisindedir.Hatta bazen deriz ki bir Hintli bizden daha iyi konuşuyor.Sanırım nedenini anladınız.Avrupa'da Almanlar Hollandalılar da rahat ingilizce konuşabilir.Peki biz hatayı nerede yapıyoruz.Aslında dil öğrenimi yakın akraba dillerinden başlayıp uzağa doğru öğrenilse inanın ingilizceyi çok rahat kavrarız.Başka dili konuşma özgüveni edinen bir öğrenci zor dilleri de öğrenebilir.Aslında zor dil yoktur uzak akraba dili vardır.Ülke eğitim politikası bu şekilde dizayn edilse çok daha ileri seviyede dil öğrenilebilir.Biz dil öğrenmeye yanlış dilden başladık.Maalesef dünya dili ingilizce olduğu için bu zorlu baskıyı hissederek öğrenmeye çalışıyoruz.Özet olarak ingilizce zor değil sadece bize uzak..Biz gerizekali değiliz sadece yanlış dilden başladık.👍

  • @zakireyniyev3297
    @zakireyniyev3297 2 роки тому

    Zack hocam, Akademik İngilizce Kelimeler serisi için çok teşekkür ederim. Devamının gelmesini çok isterim. Devam ettirebilirseniz çok müteşekkir olurum. Saygılar.

  • @vb6552
    @vb6552 2 роки тому +1

    Örneğin bir fiil için 3 kelime ezberlemek zorundasın, bide bir cümle içine çok fazla sayıda anlamsız kelime katıştırmak zorundasın, en zorlayıcı kısmı ise Türkçe'ye göre gramer dizilimi ters.

  • @Vildann_krtl
    @Vildann_krtl 2 роки тому +1

    Hep ingilizce çok kolay diyorlar ve kendimi zorluyordum. Kendime kolay nasıl öğrenemiyorsun falan diyordum çok sağol biraz rahatladım. Artık çalışırken zorluğunu bileceğim ve aşırıya gidip dilden nefret etmeyeceğim.

  • @mehmetalioz6041
    @mehmetalioz6041 2 роки тому

    En iyi youtube videosu olabilir.Çünkü konu çok önemli ve herkesi ilgilendiriyor.Ve daha önce kimse bu cevabı ("Çünkü İngilizce çok istisnalı bir dil.Türkçe de istisna neredeyse yok") vermemişti.Çünkü iki dile de hakim olanların(ki bir dili bilmek/hakim olmak da tartışılır) empati yeteneği sizinkinden çok daha az

  • @omersalman571
    @omersalman571 2 роки тому

    Çok iyi bir noktaya değinmiş olduğunuzdan dolayı teşekkür ederim. Bu videoyu 34 yaşında değilde 25 yıl önce izlemiş olmayı isterdim...
    Şu an akademik düzeyde İngilizce biliyorum fakat ağaca tırmanmak için çalışan bir fil gibi duygusal acılar çektim. Önce İngilizce'nin farklı, saçma ve zor olduğunu anlatmaları lazımdı bize. Bir de niçin İngilizce öğrenilmek zorunda olduğumuzu, İngiliz ve Amerikan devletlerinin coğrafyamızda ve dünyada uyguladıkları sömürünün neticesi olduğunu anlatmalılar.
    Diğer yandan bir İngiliz ya da bir Amerikalının Türkçe bilmediğini farkettiğimde yaşadığım hazzı unutamıyorum :)

  • @oykukoparan526
    @oykukoparan526 2 роки тому +4

    Gerçekten çok komik bir videoydu.😄😄eline emeğine sağlık zack hocam. Bir şey sormak istiyorum "if i were to" diye bir kalıp gördüm geçenlerde bunun anlamı tam olarak ne demek? Yardım ederseniz sevinirim.

    • @umutcancigdem3075
      @umutcancigdem3075 2 роки тому +1

      Benim bildiğim kadarıyla eğer yapacak olsaydım demek. Mesela, If I were to swim, I wouldn't do it in a river. Eğer yüzecek olsaydım bunu bir nehirde yapmazdım. Umarım doğrudur. 😅

  • @ummugulsumozturk5813
    @ummugulsumozturk5813 7 місяців тому

    Harika benzetme ve anlatim ya ::))

  • @demircidedem6608
    @demircidedem6608 2 роки тому

    Ne kadar zor olursa olsun, I don't give up!

  • @onurinan7193
    @onurinan7193 2 роки тому +1

    12 yıllık okul hayatımda sadece anlattıllarını gösterdiler abi ve hepsini unuttum 😂
    Boşuna öğretmişler
    Keşke sınıf öğrermenimiz olsan ☺️❤️

  • @mertiledunyadilleri8928
    @mertiledunyadilleri8928 Рік тому

    Read:geçmis Hali ,read :şimdiki,hatta telaffuzları bile düzensiz .😄

  • @cagdasaydinci086
    @cagdasaydinci086 2 роки тому +6

    Dürüstlüğünüz için teşekkürler hocam, gelmez o Mehmet!

  • @Spartan_MYST
    @Spartan_MYST 2 роки тому

    hocam karşıdaki kişi volkan öge İngilizce hocası videoları olabilir. kesinlikle ortak bir video çekmelisiniz. kendisi ingilizcedeki hataları düzeltmeye çalışan değerli bir insan 😊. süpersiniz bu arada, takdir etmemek elde değil şu saptamaları 😁👍

  • @sonerceylan5029
    @sonerceylan5029 2 роки тому +1

    Zack o değil de asıl sorun şu ingilizce öğrenmeye başlıyorsun daha doğrusu düzenli çalışmaya başlıyorsun. Sonra biraz da kendimi geliştirmeme yardımcı olsun diye ilgi alanım olan ingilizce altyazılı bir video izlediğimde videoda aralarda anladığın kelimeler veya cümleler çıkıyor. Fakat videonun devamını izlediğimde fark ediyorum ki "konuşan kişinin native konuşmacı olmasından da kaynaklı " sana rastgele art arda kelime diziyor gibi geliyor. Ve sonra diyorum yok abi bunlar gibi direkt konuşamazsın adamlar hiç düşünmeden ağzından dökülüyor kelimeler imkansız onlar gibi konuşmak native değilsin o yüzden yapamazsın diyorum ve hevesim kırılıyor. Hatta kendime diyorum daha yeni başladım ilerleyince olur ama yine de olmaz gibi geliyor. Evet nativ ler kadar hızlı konuşmama gerek yok fakat bilemiyorum. Hatta bu bir yıl içerisinde en azından orta seviyede yavaşta olsa söylemek istediğimi karşıdakine aktarabilecek seviyeye gelmeyi umuyorum. Bu sorunu çözmek için ne yapabiliriz. Bir videoda yapabilirsin çok iyi olur.

  • @eggplantghost
    @eggplantghost 2 роки тому

    3:39 tepki tam Türk işi olmuş tebrikler

  • @yalcinozer4434
    @yalcinozer4434 2 роки тому +2

    Konuya farklı bakmışsın. Güzel olmuş

    • @turkiyetbb2965
      @turkiyetbb2965 2 роки тому +1

      konuya farklı bakıldığını fark etmişsin güzel olmuş :)

  • @suleymanedipbaran1485
    @suleymanedipbaran1485 2 роки тому

    76 yaşındayım. Almanyayi akıcı konuşurum. Lise sona kadar 6 sene Fransızca okudum. Ama unuttum. Şimdi İngilizce çalışıyorum hikaye okuyacak dereceye geldim. Ama konuşamıyorum. Neden diye sordum. Birisi bana akıl verdi. DIL dile değmeyince dil Öğrenilmez amca dedi.! Şimdi daha iyi anladım.!

  • @uzaklardangelen3352
    @uzaklardangelen3352 2 роки тому

    İngilizce öğreniyeyim dedim ama mantıksızlıkları yüzünden soğudum ve bıraktım.Kitapları ve sözlüğü attım bir kenara dönüp bakmıyorum bile.

  • @jazzmusic90
    @jazzmusic90 Рік тому

    Anadili dünyanın en basit dili olan bir adam , dünyanın en zor dillerinden denilen Türkçeyi öğrenmiş ve Türkçe konuşarak bize en basit dili neden konuşmadığımızı anlatıyor . HAYAT BÖYLE İŞTE 🙄

    • @EnglishWithZack1
      @EnglishWithZack1  Рік тому

      Espiri mi yapıyorsun yoksa videoyu anlamadın mı 😂

  • @fatihkocabas5178
    @fatihkocabas5178 2 роки тому

    ya seni her yeni video'n da izlerken, hadi o gizli sırrı ver de şu dili öğrenebileyim diye izliyorum. ama o sır bu video yok yine

  • @susanbal8235
    @susanbal8235 2 роки тому +1

    Ingilızcenin çok fazla ayrıntı içerdiğinin farkında olman ne güzel. Diğer dilleri bilmem ama ingilizce gerçekten zor.

    • @rokyrocky1429
      @rokyrocky1429 2 роки тому +1

      LÜTFEN OKU! NEDEN ÖĞRENEMİYORUZ? Türklerin neden öğrenemediği tamamen bilimsel bir durum.Gerizakalı olduğumuzdan ya da yanlış teknikten değil.Mesele dil aile grubunda ingilizce bize uzak akraba dili içinde olduğu içindir.Dünyada dil aile grupları "Hint-Avrupa dil ailesi" "Ural-Altay dil ailesi" "Sami dil ailesi" vs..Biz Ural-Altay dil ailesi içerisindeyiz.Bizim dil ailesi içinde Kore dili mevcut çoğu kişi bilmez ama biz azıcık bir çaba ile Kore dilini rahat öğrenebiliriz.İngilizce Hint-Avrupa dil ailesi içerisindedir.Hatta bazen deriz ki bir Hintli bizden daha iyi konuşuyor.Sanırım nedenini anladınız.Avrupa'da Almanlar Hollandalılar da rahat ingilizce konuşabilir.Peki biz hatayı nerede yapıyoruz.Aslında dil öğrenimi yakın akraba dillerinden başlayıp uzağa doğru öğrenilse inanın ingilizceyi çok rahat kavrarız.Başka dili konuşma özgüveni edinen bir öğrenci zor dilleri de öğrenebilir.Aslında zor dil yoktur uzak akraba dili vardır.Ülke eğitim politikası bu şekilde dizayn edilse çok daha ileri seviyede dil öğrenilebilir.Biz dil öğrenmeye yanlış dilden başladık.Maalesef dünya dili ingilizce olduğu için bu zorlu baskıyı hissederek öğrenmeye çalışıyoruz.Özet olarak ingilizce zor değil sadece bize uzak..Biz gerizekali değiliz sadece yanlış dilden başladık.👍

  • @rustemkaraman6119
    @rustemkaraman6119 2 роки тому

    Teşekkürler hocam gerçektende anlatiginiz gibi

  • @mesuteroltr
    @mesuteroltr 2 роки тому

    çok teşekkür ederim video için... Sorunun bizde olmadığına kesin kanaat getirdim :)

  • @salihtimur73
    @salihtimur73 2 роки тому +2

    Türkleri zorlayan en büyük etkenlerden biri de grammar yapısının Türkçeyle karşılaştırıldığında çok farklı kuralları be yapısı olması tabi bok gibi bir müfredat da buna tuz biber oluyor

    • @rokyrocky1429
      @rokyrocky1429 2 роки тому

      LÜTFEN OKU! NEDEN ÖĞRENEMİYORUZ? Türklerin neden öğrenemediği tamamen bilimsel bir durum.Gerizakalı olduğumuzdan ya da yanlış teknikten değil.Mesele dil aile grubunda ingilizce bize uzak akraba dili içinde olduğu içindir.Dünyada dil aile grupları "Hint-Avrupa dil ailesi" "Ural-Altay dil ailesi" "Sami dil ailesi" vs..Biz Ural-Altay dil ailesi içerisindeyiz.Bizim dil ailesi içinde Kore dili mevcut çoğu kişi bilmez ama biz azıcık bir çaba ile Kore dilini rahat öğrenebiliriz.İngilizce Hint-Avrupa dil ailesi içerisindedir.Hatta bazen deriz ki bir Hintli bizden daha iyi konuşuyor.Sanırım nedenini anladınız.Avrupa'da Almanlar Hollandalılar da rahat ingilizce konuşabilir.Peki biz hatayı nerede yapıyoruz.Aslında dil öğrenimi yakın akraba dillerinden başlayıp uzağa doğru öğrenilse inanın ingilizceyi çok rahat kavrarız.Başka dili konuşma özgüveni edinen bir öğrenci zor dilleri de öğrenebilir.Aslında zor dil yoktur uzak akraba dili vardır.Ülke eğitim politikası bu şekilde dizayn edilse çok daha ileri seviyede dil öğrenilebilir.Biz dil öğrenmeye yanlış dilden başladık.Maalesef dünya dili ingilizce olduğu için bu zorlu baskıyı hissederek öğrenmeye çalışıyoruz.Özet olarak ingilizce zor değil sadece bize uzak..Biz gerizekali değiliz sadece yanlış dilden başladık.👍

  • @Erol_
    @Erol_ 2 роки тому

    3:40 her yeni konuya geçtiğimde iç sesim aynen böyle oluyor

  • @kelebekcicek9106
    @kelebekcicek9106 2 роки тому +1

    Türkçe'ye kurban olayım yaa off

  • @alicanarslan523
    @alicanarslan523 2 роки тому

    Really I love this video. For first time ı gave right myself. İt might be wrong '' give right myself "

  • @enesa6489
    @enesa6489 2 роки тому +1

    İngilizce gramer yapısı olarak, bir çok dile göre kolay ama telaffuz ve dinleme açısından zor. Örneğin İspanyolca gramer olarak çok daha zor bir dil ama telaffuzundaki kolaylık ve ahenk ,kelimelerin ağızınızda daha kolay yer etmesini sağlıyor. Bu ahenk İngilizce'de biraz kişilerin inisiyatifine bırakılmış. İsteyen bazı sesleri yutabiliyor veya çok anlaşılmayacak şekilde kelimeleri birbirine bağlayabiliyorlar ,Fransızca'daki gibi de baştan "liaison
    "gibi bir kural olduğu söylenip kelimeler ona göre bağlanmıyor. Gerçi Fransızca'da liaison
    olduğunu baştan bilsen de telaffuzu zor.
    Türkçe İngilizce'den dilbilgisi anlamında daha zor bir dil .Telaffuzu yazıldığı gibi okunsa da ,kelimelerin sonlarındaki ekleri ve her kelimede var olan bir çok sesli harfi özellikle İngilizce anadili olan birinin bir çırpıda söylemesi kolay değil ki Türkçe anadili olanlar bile çok hatalı konuşuyor. Ayrıca bize doğuştan öğrendiğimizden dolayı ,kolay gelen ses uyumlarına göre isim ve fiileri çekimleme kuralları ,sonradan öğrenenen biri için çok zor olabilir. Mesela ,Türkçe'de birleşik zamanların olması ,ismin çok farklı hallerinin olması ayrı bir zorluk. Bu açıdan, ismin 6 farklı halinin olduğu Rusça ,5 halinin olduğu Türkçe,4 halinin olduğu Almanca vb diller ,isimlerin çekimlenmediği İngilizce gibi dillere göre daha zor duruyor.
    Ama başka bir açıdan bakarsak, dilbilgisi anlamında en kolay dillerden biri Çince olabilir. Ama bu onu en kolay öğrenilebilir dillerden biri yapmıyor. Çünkü dediğim gibi bir çok faktör var.

  • @ugurboyac1114
    @ugurboyac1114 2 роки тому

    SEBEBİ GAYET BASİT. İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ DANDİK. İÇLERİNDE; İŞLERİNİ CDDİYE ALANLAR VAR.BİR MÜDDET SONRA, ONLARDA HAVLUYU ATIYORLAR. AFRİKADA, ASYADA; LİSE SEVİYESİNDEKİ ÖĞRENCİLER İYİ SEVİYELERDE DİL BİLİYORLAR. 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

  • @mystic0970
    @mystic0970 2 роки тому

    1-) Bizdeki yabancı dil eğitim müfredatı ( sadece inglilizce için demiyorum, fransızca ve almanca'da dahil ) konuşturmaya ve anlamaya yönelik değil yalnızca gramer kuralları ezberletilip geçiliyor. Bunun yanlış olduğunu öğretmenler ve dil bilimcilerde söylüyor ama hala aynı ilkel müfredat...
    2-) Eğitimdeki yanlışlık bir yana, Türk öğrenciler olarak malesef Avrupalı yaşıtlarımızın sahip olduğu ekonomik ve sosyal imkanlara ve AB ülkesi vatandaşı olmanın sağladığı kolay seyahat avantajına sahip değiliz bu yüzden Avrupalı yaşıtlarımız gibi Avrupayı ve dünyayı ucuz ve kolay bir şekilde gezmemize imkanımız yok ve bu nedenle pratik yapamıyoruz. Hollandalı bir çocukla tanışmıştım, çocuk bana Altunizade'den metrobüse atlayıp Mecidiyeköy'e gider gibi hollanda'dan trene atlayıp günü birlik Almanya ve Fransa'ya gittiğini söylemişti... Tabiki bu ülkelerin dil bilme oranı çok çok yüksek olur...

  • @hayrettinerdogan4276
    @hayrettinerdogan4276 2 роки тому

    Gönül gözü ve felek mevzusu içselleştirip, tam yerine koymakta zorlanacak. Biz bile samimi olarak anlayıp, anlatamazken.

  • @anoksimerkez3080
    @anoksimerkez3080 2 роки тому

    Mehmet kısmı gerçekten çok mükemmel 🥰

  • @fulyakaratas9776
    @fulyakaratas9776 4 місяці тому

    Emeğinize sağlık

  • @cenkerkoktebir
    @cenkerkoktebir 2 роки тому +1

    🧨🧨🧨İnglizceyi su gibi hatasız bol bol idioms phrases expressions ile konuşuyom yazıyom. Dünya'nın en kolay dili 4 ayda herkes öğrenir. Yöntem merak eden varsa bu yoruma yorum yapsın

    • @manbey6917
      @manbey6917 2 роки тому

      Düşüncelerinizi merak ediyorum

  • @mertkartal5671
    @mertkartal5671 2 роки тому

    harika bir videoydu bizi eğlendiriyorsun dostum😄

  • @quit12466
    @quit12466 2 роки тому

    Harika olmuş. Kinayeler süper 👍🏻 Teşekkür ederim

  • @kamilyucedal
    @kamilyucedal 2 роки тому

    Faydalı ve güzel bir video , teşekkürler

  • @user-dm7xj5ck9e
    @user-dm7xj5ck9e 2 роки тому

    Harikasin Zack. Bunlari duymaya ihtiyacim vardi resmen. Tam isabet oldu. 😍 Bu arada video kurgun da cok guzel olmuş. Oyunculuğun efsane.😁

  • @alfaromeo1690
    @alfaromeo1690 2 роки тому

    The aslında Türkçedeki ismin i haline çoğu zaman karşılık gelir. Give me the pencil = kalemi bana verirmisin gibi. Yani bizde belli olan nesneler için ismin yalın halini değilde ismin i halini kullanırız.

  • @firataslan7984
    @firataslan7984 2 роки тому

    Emeğine sağlık her şey için çok teşekkür. You are the best

  • @itshave8
    @itshave8 2 роки тому

    Çok iyi video olmuş. Devamını bekliyoruz.

  • @metin8549
    @metin8549 2 роки тому

    :DDDDDD abi emeğin için teşekkürler harika olmuş . Very Wellll

  • @Saeko-
    @Saeko- 2 роки тому +1

    Evet gerçekten çok saçma bir dil ve hiç sevmiyorum ingilizceyi ama maalesef en çok kullanılan dil olduğu için öğrenmek zorundayız.

  • @mehmetkolcu764
    @mehmetkolcu764 2 роки тому

    Çok güzel olmuş knk eline emeğine sağlık

  • @mvmv2240
    @mvmv2240 2 роки тому

    Zack abi sevdiğin ve bize ingilizce öğrete bilecek kanalları da paylaştığın bir video çeke bilir misin lütfeenn. (Kanalın türk kanalı olması şart değil. Hatta tavsiyene uyarak "native speaker" olmasını tercih ederim)

  • @gskirmizi3001
    @gskirmizi3001 2 роки тому

    Bunu okuyan ve sıfırdan başlayan kardeş bir kitap al ve kitaptan çalış. Sonra o dersi ana dili ingilizce olan bir öğretmenden online izle. Kelimelerin okunuşlarıni doğru öğrendiğinde daha çabuk öğreneceksin. Yoksa W harfini kafandan hala V gibi okursun. Bazı yanlış şeyler kafana küçük yaşta girdiğinde çıkarması zor oluyor.

  • @bugra-yildirim
    @bugra-yildirim 2 роки тому +1

    Bu anlattıkların iyi güzel de ben öğrenirken foxes olunca farklı oluyormuş diye değil direkt olarak "faksız" diye duyarak öğrendim.Bu şekilde öğrenince nasıl okuyacağın çok kolay anlaşılıyor dinlediğin gibi oku ve konuş.Yazarak dil öğrenilmez dinleyerek öğrenilir bence.

  • @muratdenizhankakac1690
    @muratdenizhankakac1690 2 роки тому

    Bravo Zack 👏👏👏

  • @yusufaslan766
    @yusufaslan766 2 роки тому

    Çok iyi bir anlatım olmuş. Teşekkürler!

  • @gunes-tan6126
    @gunes-tan6126 Місяць тому +1

    Hayatımda gördüğüm en motivason kırıcı dil. Üstelik ingilizce için bahsettiğin şeylerde bildiğim şeyler. İngilizce tarzanca gibi Türkçe matematik gibi dedikleri doğru anlaşılan. Ozaman ingilizce öğrenmek için sıfır gramer bol pratik gerek başkada bişi gerekmez. Biz ise eğitimde %100 gramer 0 pratik yapıyoruz ondan öğrenemiyoruz.

  • @elif5298
    @elif5298 2 роки тому

    Ben her zaman Türkçenin bütün dillerden kolay, düzenli ve mantıklı olduğunu savunmuşumdur. Bu da kanıtı😄

  • @l.aspecial5217
    @l.aspecial5217 2 роки тому +1

    Hello Zack, I though about what you said that Turkish language does not have a “the” article, but unfortunately, I have to disagree on that since Turkish language actually contains the “the” article in it. For instance, You happen to ask your friend to pass you a specific book sitting on a table, in Turkish, you’ll have to say “Kitabi uzatir misin?”. So the letter i at the end of the word “kitap” is a “the” article. More examples; Cantayi- y is a kaynastirma unsuzu, i is a the article. Also, I kinda realized you said “ Bugun en temel ifadeler ve kelimeler ogrenecegiz” in the beginning of the video which is incorrect, you were supposed to say “ Bugun en temel ifadeleri ve kelimeleri ogrenecegiz”. The only thing missing was the “the” articles.

    • @someoneelse1204
      @someoneelse1204 2 роки тому

      WOW

    • @EnglishWithZack1
      @EnglishWithZack1  2 роки тому +6

      The accusative suffix is not used in the same way as the word "the." "The" can be used for subjects, for example. "The teacher at that school is great." You can also use "the" for indirect objects and many other things. You only use the accusative suffix for direct objects in Turkish.

    • @oskarmete4533
      @oskarmete4533 2 роки тому

      Zack haklı, konu kapanmıştır. 😂

  • @9615544
    @9615544 2 роки тому

    çok doğru tespitler

  • @adilsvnc
    @adilsvnc 2 роки тому

    Who says Turks can't learn English it's easy to learn and speak 🤔

  • @gulnursonmez9539
    @gulnursonmez9539 2 роки тому

    Bize çocukken Türkçe düşünmeyin demişlerdi, ayrı bir dünya gibi algılayarak öğrenmiştik İngilizce'yi.

  • @DenizKoksal.
    @DenizKoksal. 2 роки тому

    Benim ingilizceyi tek öğrenememe sebebim harflerin okunuşu.. örneğin ingilizcede c harfi, "s" diye okunuyor "k" diye okunuyor... okullarda ilk baş bu öğretilmeli. Harflerin okunuş kuralları!

  • @erolegesaglam1617
    @erolegesaglam1617 2 роки тому

    Valla öğrenmesek de olur kısmında çok güldüm 😀