Niravana Shatkam

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 6 лют 2025
  • நிர்வாண ஷடகம்
    மனோ புத்தி அஹங்கார சித்தானி நாஹம்
    ந ச ஷ்ரோத்ரஜிஹ்வே ந ச க்ராண நேத்ரே
    ந ச வ்யோம பூமிர் ந தேஜோ ந வாயுஹு
    சிதானந்த ரூபஹ் ஷிவோஹம் ஷிவோஹம் ॥1॥
    ந ச ப்ராண சங்யோ ந வை பஞ்ச வாயுஹு
    ந வா சப்த தாதுர் ந வா பஞ்ச கோஷ:
    ந வாக் பாணி-பாதம் ந சோபஸ்த்த பாயு:
    சிதானந்த ரூபஹ் ஷிவோஹம் ஷிவோஹம் ॥2॥
    ந மே த்வேஷ ராகௌ ந மே லோப மோஹௌ
    ந மே வை மதோ நைவ மாத் சர்ய பாவஹ
    ந தர்மோ ந ச்சார்தோ ந காமோ ந மோக்ஷஹ
    சிதாநந்த ரூபஹ் ஷிவோஹம் ஷிவோஹம் ॥3॥
    ந புண்யம் ந பாபம் ந சௌக்யம் ந துக்கம்
    ந மந்த்ரோ ந தீர்த்தம் ந வேதா ந யக்ஞஹ
    அஹம் போஜனம் நைவ போஜ்யம் ந போக்தா
    சிதானந்த ரூபஹ் ஷிவோஹம் ஷிவோஹம் ॥4॥
    ந மே ம்ருத்யு ஷங்கா ந மேஜாதி பேதஹ
    பிதா நைவ மே நைவ மாதா ந ஜன்மஹ
    ந பன்துர் ந மித்ரம் குரூர் நைவ சிஷ்யஹ
    சிதானந்த ரூபஹ் ஷிவோஹம் ஷிவோஹம் ॥5॥
    அஹம் நிர்விகல்போ நிராகார ரூபோ
    விபுத் வாட்ச்ச ஸர்வத்ர ஸர்வேந்த்ரியானாம்
    ந ச்ச சங்கதம் நைவ முக்திர் ந மேயஹ
    சிதானந்த ரூபஹ் ஷிவோஹம் ஷிவோஹம் ॥6॥
    निर्वाणषट्कम्
    मनोबुद्ध्यहंकारचित्तानि नाहं
    न च श्रोत्रजिह्वे न च घ्राणनेत्रे ।
    न च व्योमभूमिर्न तेजो न वायुः
    चिदानंदरूपः शिवोऽहं शिवोऽहम् ॥ १॥
    न च प्राणसंज्ञो न वै पंचवायुः
    न वा सप्तधातुर्न वा पंचकोशः ।
    न वाक्पाणिपादम् न चोपस्थपायू
    चिदानंदरूपः शिवोऽहं शिवोऽहम् ॥ २॥
    न मे द्वेषरागौ न मे लोभमोहौ
    न मे वै मदो नैव मात्सर्यभावः ।
    न धर्मो न चार्थो न कामो न मोक्षः
    चिदानंदरूपः शिवोऽहं शिवोऽहम् ॥ ३॥
    न पुण्यं न पापं न सौख्यं न दुःखं
    न मंत्रो न तीर्थं न वेदा न यज्ञाः ।
    अहं भोजनं नैव भोज्यं न भोक्ता
    चिदानंदरूपः शिवोऽहं शिवोऽहम् ॥ ४॥
    न मे मृत्युशंका न मे जातिभेदः
    पिता नैव मे नैव माता न जन्म ।
    न बंधुर्न मित्रं गुरुर्नैव शिष्यः
    चिदानंदरूपः शिवोऽहं शिवोऽहम् ॥ ५॥
    अहं निर्विकल्पो निराकाररूपो
    विभुत्वाच्च सर्वत्र सर्वेन्द्रियाणाम् ।
    न चासंगतम् नैव मुक्तिर्नमेयः
    चिदानंदरूपः शिवोऽहं शिवोऽहम् ॥ ६॥
    Nirvana shatkam
    manobuddhyahankArachittAni nAhaM
    na cha shrotrajihve na cha ghrANanetre
    na cha vyomabhUmirna tejo na vAyuH
    chidAnandarUpaH shivoham shivoham ॥1॥
    na cha prANasanjno na vai panchavAyuH
    na vA saptadhAturnavA panchakoshaH
    na vAkpANipAdam na chopasthapAyU
    chidAnandarUpaH shivoham shivoham ॥2॥
    na me dveSharAgau na me lobhamohau
    mado naiva me naiva mAtsaryabhAvaH
    na dharmo na chArtho na kAmo na mokShaH
    chidAnandarUpaH shivoham shivoham ॥3॥
    na puNyaM na pApaM na saukhyaM na duHkhaM
    na mantro na tIrthaM na vedA na yajnAH
    aham bhojanaM naiva bhojyaM na bhoktA
    chidAnandarUpaH shivoham shivoham ॥4॥
    na me mRtyushankA na me jAtibhedaH
    pitA naiva me naiva mAtA na janma
    na bandhurna mitraM gururnaiva shiShyaH
    chidAnandarUpaH shivoham shivoham ॥5॥
    ahaM nirvikalpo nirAkArarUpo
    vibhutvAchcha sarvatra sarvendriyANAm
    na chAsangatam naiva muktirnameyaH
    chidAnandarUpaH shivoham shivoham ॥6॥

КОМЕНТАРІ • 9

  • @harikumar4130
    @harikumar4130 2 місяці тому

    🙏 ഓം നമശിവായ

  • @hemabaalu
    @hemabaalu 11 місяців тому

    Thank you for this Athma shatkam treat indeed happy to have this at this Maha Shivrathri time

  • @hemabaalu
    @hemabaalu 11 місяців тому

    While listening to ஸ்ரீ Ramana Charana Theerthar. NOCHUR Swamiji s discourses on Niravana Shatakam I urgently searching for clear pronounce to follow ups is the best for me thank you so much

  • @hemabaalu
    @hemabaalu 11 місяців тому

    Jaya Jaya Shree Swamin Jaya Jaya

  • @nirmalavelayutham2109
    @nirmalavelayutham2109 11 місяців тому

    🙏🙏🙏🙏🙏

  • @hemabaalu
    @hemabaalu 11 місяців тому

    A very clear and slowly chanting easy to follow thank you ji

  • @subramaniannarayanan5818
    @subramaniannarayanan5818 10 місяців тому

    Very beautiful rendering of this ❤❤❤🎉🎉

  • @KATHIRINFRASTRUCTURE
    @KATHIRINFRASTRUCTURE 11 місяців тому

    ❤️

  • @hemabaalu
    @hemabaalu 11 місяців тому

    Moreover the lyrics given in Tamil