Vintage 8 - 1:72 🧙‍♂️ CURTISS H.75 AIII 🧙‍♂️ - INTECH T51

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 15 січ 2025

КОМЕНТАРІ • 22

• @MilosVarak66
    @MilosVarak66 13 днів тому +4

Ostatnim modelem InTecha jest Sokół, który z niedokończonych form jest trzaskany przez Mirage i AJ Model. Właściciel firmy zrezygnował z wydawania modeli po śmierci syna. Ogólnie mam sentyment do tej firmy i mam prawie ich wszystkie modele.

• @tankmodelstv
      @tankmodelstv  13 днів тому

Sokół to AJ Model, a nie InTech.

• @JarekA-j3c
    @JarekA-j3c 10 днів тому +1

Powiem szczerze, że do dziś dnia sklejam te vintage w 1 72...smer, plastyk,novo, stary airfix ltp. Jak czegoś brakuje, to dorabiam we własnym zakresie...I mam z tego wiele satysfakcji..😂 Dziękuję za tego inboxa...i pozdrawiam JArek

• @tankmodelstv
      @tankmodelstv  10 днів тому

Super, cieszę się, ja mam do tych "strucli" duży sentyment. Może tematem jakiegoś lajwa będą w właśnie starożytne modele I modelarstwo, a dzisiejsze czasy?

• @wojciechkoska3515
    @wojciechkoska3515 13 днів тому +2

Adaś, to mój rówieśnik. Poza tym oprócz Revell'a, to był wtedy jedyny P-36/Hawk 75. Chyba że ktoś mógł załapać Monogram'a z 1967 roku. Fajnie wyszła recenzja.👍
    P.S. Jeśli chodzi o pilota, to Heller wtedy robił tego samego pilota do wielu zestawów, n.p. MS 406, MB 152, itd.

• @tankmodelstv
      @tankmodelstv  13 днів тому +1

Dokładnie, dlatego jest w dziale Vintage 😀

• @MonteChristo365
    @MonteChristo365 13 днів тому +2

Witam. Ponieważ P-36 jest jedną z moich ulubionych konstrukcji sprawdzilem jak to jest z tymi modelami. Pierwsza wydała ten model Aoshima (1965) później sprzedawal go Revell (sprawdziłem, to te same ramki). Heller swojego Hawka wypuścił w 1966 (wg. Scalemates) i ten model byl konfekcjonowany przez czeskiego Smer'a.

• @tankmodelstv

Ja widziałem te same ramki w Aoshimie i Hellerze, jakość zdjęć fatal-error, ale leżą te same ramki i pudełka Aoshimy i Hellera. Modele opisane na 1967 rok.

• @Merlin-bx2cs
    @Merlin-bx2cs 13 днів тому +2

Zrobiłem ten model jakieś 15 lat temu i mam go do dzisiaj ! Może tylko z sentymentu

• @tankmodelstv

bo to jest model sentymentalny, taki powrót do przeszłości, a nawet dzieciństwa.

• @jarekgajewski7054
    @jarekgajewski7054 13 днів тому +2

CIEKAWA TA SERIA JEST 1918 -1998 POLSKICH SIŁ POWIETRZNYCH 80 LAT SZKODA NO ŻE TERAZ NIEROBĄ TAKIEJ SERI

• @tankmodelstv

Mamy od Army, która zaczęła, i od IBG, która pociągnęła dalej. Wszystkie z okresu W'39 są. Mamy też Answera. Na dodatek będzie Curtiss H.75 A1/A2 od Army i od w tym roku od Clear Prop, mam nadzieję, że będzie z szachownicą.

• @arghons.hobby.workshop
    @arghons.hobby.workshop 13 днів тому +2

Były jeszcze z Revella i Monogramu, podobno co innego.

• @tankmodelstv

Revella gdzieś widziałem, ale najprawdopodobniej to też był przepak. Nigdzie nie można znaleźć zdjęć

• @PKowalski2009
    @PKowalski2009 13 днів тому +2

Pilocik??? Ja unikałem pilocików, jak mogłem.

• @tankmodelstv

😱 Żartujesz? Ja zawsze byłem byłem szczęśliwy jak był pilocik, dlatego też, zawsze szukałem Maczboksów i Erfiksów.

@arghons.hobby.workshop 13 днів тому +1

AZ Model zrób dla porównania :)

• @tankmodelstv

Nie mam.
      Ps. zapraszam do Patronite'a.

@arghons.hobby.workshop 13 днів тому +1

Intech to typowa mała firma modelarska z małym budżetem.