Це відео не доступне.
Перепрошуємо.

Een zwemvijver van 12x8 nieuw aanleg project in Huissen | Bouwverslag zwemvijver Huissen deel 1

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 13 тра 2023
  • Deze week begonnen met een nieuw aanlegproject en het is weer een hele mooie. Een zwemvijver van 8x12 meter in Huissen.
    ▶ Instructie lucht ringleiding aanleggen: berryijmker.co...
    ------------------------------------------------
    ▶ Benodigdheden voor een zwemvijver: berryijmker.co...
    ▶ Hoe kan ik jou helpen: berryijmker.co...
    ▶ Zelf zwemvijver aanleggen: berryijmker.co...
    ▶ Mijn website: berryijmker.com/
    ------------------------------------------------
    ▶ Abonneer op mijn kanaal: www.youtube.co...
    ▶ Volg me op instagram: / berryijmker

КОМЕНТАРІ • 16

  • @JeroenSuurd
    @JeroenSuurd Рік тому

    Gaaf project en mooie grote vijver. Kijk nu al uit naar het vervolg.

  • @oscarlimaindiahennyson3859
    @oscarlimaindiahennyson3859 11 місяців тому

    Met die vuren/grenen balken (63x175? of 38//235?) is het wel prachtig, maar bijzonder materiaal- en arbeidsintensief.(hogere prijs) Is het dan geen idee om een houten roosterwand en beschoeiingsplanken/balken (of enkel beschoeingsbalken - 80mm dik met tand en groef zoals in berlinerwanden) te gebruiken? Ik zag je dit al eerder doen. In dat laatste geval is het mogelijk een beter idee om hardhouten heipalen te gebruiken en daartegen de beschoeingsplanken te bevestigen en daarbovenop de geotextiel en de epdm-folie. Nog iets, die rubberfolie van 1mm dik weegt voor de gegeven opp wellicht rond de 300 kg. Hoe doe jij dat in je eentje om die uit te vouwen en te plaatsen. Je bent een beer man? Anyway, astonishing work & great job man! Ik ben een fan.

    • @berryijmkerzwemvijvers
      @berryijmkerzwemvijvers  11 місяців тому +1

      Dat klopt, ik gebruik 50x150. Ik heb wel eerder het als een soort beschoeing gebruikt, bij de kleinere formaten vijvers van 3x5 is dat ook wel prima. Maar als je een hele lengte over moest vond ik het toch nog wel wat kwetsbaar als het gevuld werd met grind. Dit systeem met de balken is gewoon veel meer foulproof. Ik ben nog wel aan het denken aan een systeem wat er een beetje tussen in zit.
      Hout onder het folie zou ik zelf nooit doen, want ik kijk liever tegen het hout aan dan tegen de folie.

    • @oscarlimaindiahennyson3859
      @oscarlimaindiahennyson3859 11 місяців тому

      Berry, ik wil je eerst en vooral bedanken voor je nauwgezette en uitvoerige reactie. Ik ga je een dezer weken eens storen met een verzoek om hulp en bijstand, want hier willen ze graag een zwemvijver in onze bostuin, en uiteraard een natuurlijke, geen lelijke chloorbak@@berryijmkerzwemvijvers !

    • @oscarlimaindiahennyson3859
      @oscarlimaindiahennyson3859 11 місяців тому

      Ben het trouwens met je eens, met dat prachtige zichtwerk en idd de stevigheid (je gaat ook geen groutankers aanbrengen)) is ook een aandachtspunt), lijken wel heus gelamineerde liggers. Bovendien moet het hout altijd onder het wateroppervlak blijven, zeker zachthout. Ik veronderstel dat je ze gewoon geschrankt aan elkaar schroeft met inox schroeven en nu en dan met lange schroeven)! Nee, ik dacht aan beschoeiing (schotten of berlinerwanden) om inzakken en verschuiving van pas gegraven wanden tegen te gaan of je moet een hellingsgraad van 30° aanhouden en dan ga je uiteraard geen dubbele wanden plaatsen (=~kostbare-materiaalverspilling). Enkele fikse stortregens en de hele zwik pleurt in elkaar, if you get my point. Je hebt er dus m.i. alle belang bij om na uitgraven "meteen" de wanden te fixeren, sowieso al middels geotextiel, wat (in geval van zandgrond) de zandkorrels toch enigszins bij ekaar houdt. Ik ben allesbhealve een expert en ben enkel bezig met stalen en houten "bovengrondse" constructies@@berryijmkerzwemvijvers

  • @kurtvanryckeghem7380
    @kurtvanryckeghem7380 Рік тому

    Welk type hout gebruik je hier?
    Begrijp ik het juist,je legt dus op je folie terug een onderdoek en dan bouw je daarop je houten constructie? Dus je zou dit bij een bestaande vijver ook kunnen toepassen?
    Ziet er leuk project uit!

    • @berryijmkerzwemvijvers
      @berryijmkerzwemvijvers  Рік тому

      Hier gebruik ik vurenhout en je begrijpt het helemaal goed. Als je bestaande vijver op een plek een redelijk vlakke bodem heeft kan je dat zo doen ja

  • @flairmaister
    @flairmaister Рік тому

    Oei dat was pech zeg! ik heb hier ook veel modder in mijn half affe vijver gekregen. Ik ga er een drainagebuis omheen leggen denk ik. Hoe zorg jij er voor dat er geen water van buiten in kan komen bij deze vijver? En ook omgekeerd, wat doe je het met overtollige regenwater wat er straks in gevangen wordt? Maak je ergens een afvoer?

    • @berryijmkerzwemvijvers
      @berryijmkerzwemvijvers  Рік тому

      Ja mijn eerste plan is om een drainagebuis eromheen te leggen in een geul met grind. Daar mag dan ook overtollig water in stromen. Ze zijn echter ook nog bezig met de tuin en het wordt allemaal nog wat verhoogd zodat alles naar een wadi stroomt. Dus als de vijverrand iets hoger is, is een geul hier misschien niet nodig.

  • @stevensamoy9584
    @stevensamoy9584 Рік тому

    Hoe lang denk je dat dit vurenhout zal meegaan in de zwemvijver?

    • @berryijmkerzwemvijvers
      @berryijmkerzwemvijvers  Рік тому

      Moeilijk te zeggen, maar zolang het onder water blijft denk ik wel minimaal 50 jaar

  • @flairmaister
    @flairmaister Рік тому

    welke functie heeft het hout tegen de rand van het zwem deel aan?

    • @berryijmkerzwemvijvers
      @berryijmkerzwemvijvers  Рік тому

      Is een andere manier van constructie als je geen panelen wil gebruiken of wil metselen: ua-cam.com/video/IoiRO7n5TzQ/v-deo.html
      Ik bouw zelf alleen nog maar met houten constructies

    • @flairmaister
      @flairmaister Рік тому

      ​@@berryijmkerzwemvijvers ah zo, ik dacht dat de wand zelf met iets anders was gemaakt, maar nu begrijp ik het. Ziet er zeker mooi uit, maar is het niet risicovol om eerst de folie in de kale wand te leggen en daarna pas de versteviging van hout?
      Zoals je het nu doet komt de waterdruk tegen de folie en direct tegen de aarde, en kan dat wel wat instorten lijkt me, achter de folie. En ook riskant als je diep graaft, want het kan dan instorten voordat je klaar bent met de houten versteviging aan de binnenkant. Of zie ik dat verkeerd?
      Ik zie ook dat je een flinke ruimte hebt tussen het hout en de folie en wand, en wat balken die daar dwars in zitten. Ik neem aan dat je dat vult met grind, maar ben je niet bang dat het alsnog kan instorten erachter?

    • @berryijmkerzwemvijvers
      @berryijmkerzwemvijvers  Рік тому

      @@flairmaister ligt aan de grondsoort. Als het niet stevig genoeg is van zichzelf kan je het wat schuiner afgraven, want de loze ruimte kan altijd worden opgevuld met grind.