Build a swimming pond - Aanleg van een zwemvijver

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 1 лис 2020
  • Met timelapse techniek wordt het aanleggen van een zwemvijver in snel tempo weergegeven.
    Kortfilm De kat slaat weer toe • De Kat slaat weer toe ...
    ************
    With time-lapse technique, the construction of a swimming pond is shown at a rapid pace.
    Shortfilm The Cat strikes again • De Kat slaat weer toe ...

КОМЕНТАРІ • 34

  • @12345678910022222
    @12345678910022222 2 роки тому +1

    Wow this has become my dream pool and it has become my target when I break through. Love ❤️ from kenya

  • @Marlon_D
    @Marlon_D 3 роки тому +1

    De zwemvijver is supermooi geworden!
    Ik heb een vraagje, wat is dat voor systeem met die betonstenen? Ik zie geen cement tijdens opbouw, wel ijzerwapening tussen de lagen en achteraf vullen met beton.

    • @HDHvideoProduction
      @HDHvideoProduction  3 роки тому +2

      De wanden werden gemaakt met holle Stepoc blokken - afmetingen 50x20x20cm. De eerste laag blokken wordt perfect waterpas geplaatst met mortel in de volledig omtrek van de vijver en daarna worden de andere er bovenop gezet als een soort Legoblokken. In elke laag wordt wapeningsijzer gelegd met in de hoeken geplooid tot 90°. Wanneer de gewenste hoogte bereikt is worden de verticale betonijzers geplaatst en dan kan met vloeibaar beton de blokken opgevuld worden. Bij mij gebeurde dit met telescoop pompsysteem die volledig over mijn huis werkte om de vijver te bereiken. Indien je de mogelijkheid hebt om met een mixer vrachtwagen tot bij de vijver te komen dan kan dit natuurlijk ook en is dan een goedkopere oplossing.

  • @seppelaureys8769
    @seppelaureys8769 3 роки тому

    Dag Hedwig. Hele mooie vijver en tuin. Wij zijn stilaan aan de afwerking van onze vijver bezig, maar vinden het heel moeilijk om een boordsteen te kiezen. We vinden die van jou echt heel mooi. Lijkt me lichter dan de gebruikelijke boordsteen. Heb je enig idee welk merk en type de boordsteen juist is? Zou ons geweldig helpen bij onze keuze. Hartelijk bedankt alvast!

    • @Videoclubvilvoorde
      @Videoclubvilvoorde 3 роки тому

      De dekstenen rondom de vijver zijn graniet Palladio light - 120x35x3cm en de stapstenen eveneens met als afmetingen 100x30x15cm. Afkomstig van China. Door corona veel vertraging op leveringen. De aannemer van onze vijver besteld die vele maanden op voorhand om zelf stock aan te maken voor zijn toekomstige werven.

    • @seppelaureys8769
      @seppelaureys8769 3 роки тому

      @@Videoclubvilvoorde Bedankt voor je antwoord, Hedwig. Een grote hulp. Wij staan op het punt deze palladio light te kopen, maar er zijn blijkbaar meerdere tinten in. We vroegen ons af of die bij jullie de lichte (meer wit) is of de gewone (meer grijs) of de donkerste (meer basaltkleur). ik vermoed de lichtste, als ik het op het filmpje zie. Bedankt alleszins, je antwoord is een grote hulp, want we vinden jullie vijver prachtig.

  • @Aaron-dn4hn
    @Aaron-dn4hn 3 роки тому

    super mooie vijver, Hedwig!
    echter heb ik wel een paar vraagjes: je hebt twee zwarte pompen geplaatst alleen staan die pompen boven op het water oppervlak. hoe kan het water die beneden is dan gefilterd worden?
    en wat doet die oranje buis in het filtergedeelte?
    mvg
    Aaron

    • @HDHvideoProduction
      @HDHvideoProduction  3 роки тому

      De twee zwarte pompen dat je vernoemt zijn eigenlijk twee skimmers zoals in een zwembad. In de technische kamer (volledig bovenaan buiten de vijver) zitten twee pompen en twee UV filters. Deze pompen rechtstreeks onder de filterzone. Deze filterzone heeft onderaan een vrije ruime van ongeveer 25cm gemaakt met kunststof lamellenroosters. Het vijverwater wordt dan naar boven doorheen het filtergranulaat geduwd. De twee pompen zuigen via de skimmers het wateroppervlak af zodat dit steeds vrij blijft van drijvende deeltjes. De oranje buis geeft toegang tot het vrije compartiment onderaan de filterzone om de mogelijkheid te hebben dit te kunnen reinigen want na enkele jaren kan daar onderaan slib ophopen.

    • @HDHvideoProduction
      @HDHvideoProduction  3 роки тому

      Pompen geven elk een debiet van 8 M3/uur.

    • @Aaron-dn4hn
      @Aaron-dn4hn 3 роки тому

      @@HDHvideoProduction bedankt voor de heldere uitleg!

  • @pantano207
    @pantano207 2 роки тому

    I don`t quite understand having a liner and then concrete and then another liner? I`m about to start a pond half on soil, half on rock. Do I need a liner (ou a double liner) on rock too? Thank you.

    • @HDHvideoProduction
      @HDHvideoProduction  2 роки тому

      The first plastic liner is needed to prevent water from being extracted from the concrete by the ground. If you have a section of rock, you can wet it before placing the concrete. When the floor and walls are ready, a soft protection liner is placed to protect the EPDM foil against sharp irregularities. In my case this is an insulation board of d=3cm. It also makes the masonry nice and smooth.

  • @johantack2044
    @johantack2044 3 роки тому

    Mooi gedaan Hedwig, wij zijn ook wel geïnteresseerd, hoe komen we in contact?

    • @HDHvideoProduction
      @HDHvideoProduction  3 роки тому

      Deze zwemvijver werd uitgevoerd door 'Het Hofke De Proost' van Eppegem. Ikzelf heb daar geen aandelen van maar correcte aannemer die ook alle tuinaanlegwerken en beplantingen uitvoert.

  • @marcpuystiens7737
    @marcpuystiens7737 3 роки тому

    Wat was de kostprijs van de epdm?

    • @HDHvideoProduction
      @HDHvideoProduction  3 роки тому

      3D folie EPDM leveren en plaatsing ongeveer 3800€. Wordt door de firma digitaal in 3D opgemeten ter plaatse nadat de ruwbouw klaar is en met isolatieplaten bekleed. Alle lassen worden in het fabriek uitgevoerd en er is een garantie van 20 jaar op de folie en hotboundingnaden.
      Sommige aannemers werken met klassieke EPDM folie die ter plaatse worden gelijmd.

  • @lm1105
    @lm1105 3 роки тому

    Wat kost zoiets ongeveer als ik vragen mag?

    • @HDHvideoProduction
      @HDHvideoProduction  3 роки тому +5

      Je moet rekenen rond de 35.000€ van wat je hier ziet op de video. Zwemgedeelte is 10 op 3m. De diepte kan volgens smaak en is bij mij op 1,25m. Het grote voordeel is dat je nooit producten moet toevoegen omdat het zuiveringssysteem in een zwembad vervangen is door biologische filter en waterplanten. Dus zwemmen in chloorvrij water.
      Bij mij zitten er nu 12 goudwindes in die leven van wat ze vinden en houden het water vrij van muggenlarven en andere insecten.
      Daar zitten twee LED lampen in het water en die worden met afstandbediening aangezet (ook de tuinverlichting). Het eigenaardige is dat de vijver gemaakt is met zwarte folie (warmt het water sneller op) maar bij gebruik van het onderwaterlicht bij nacht een blauwe kleur geeft zoals bij een gewoon zwemvijver.
      Het enige onderhoud is waterpeil in het oog houden in de zomer en nu en dan enkele keren stofzuigen om de bodem proper te houden.

    • @computerjantje
      @computerjantje 3 роки тому

      @@HDHvideoProduction Ik denk dat dit het antwoord was op mijn vraag wat een zwemvijver is. Ik had er nog nooit van gehoord :)

  • @eliguaso22
    @eliguaso22 3 роки тому +1

    What is the white thing you put on the walls?

    • @HDHvideoProduction
      @HDHvideoProduction  3 роки тому +3

      They are insulation plates of d = 3cm that 1) protect the EPDM foil against sharp unevenness of the masonry, 2) in the swimming area it makes the walls nice and smooth and 3) also as insulation of the swimming water with the ground.
      In the filter zone, a soft cloth is first glued to the walls, then the EPDM foil and then the insulation plates again. Here the insulation plates serve to protect the EPDM foil against the sharp filter granulates.

    • @eliguaso22
      @eliguaso22 3 роки тому

      @@HDHvideoProduction Ty for your time and answer.

    • @dietervanrossem
      @dietervanrossem 2 роки тому

      ​@@HDHvideoProduction Waarom gebruikte je de witte doek ipv "dubbele" isolatiepanelen in het filtergedeelte? (Muur-isolatie-epdm-isolatie-granulaten) Mvg

    • @HDHvideoProduction
      @HDHvideoProduction  2 роки тому

      @@dietervanrossem In het zwemgedeelte heeft de isolatie twee functies, namelijk bescherming EPDM tegen oneffenheden in het metselwerk en vooral ook om een glad oppervlak te verwezenlijken. In het filtergedeelte kleef je een zachte doek tegen de muur om het EPDM te beschermen voor de oneffenheden op de wand en de isolatie om de folie te beschermen tegen het filtergranulaten. Niemand houd je tegen om tweemaal isolatie te gebruiken maar zal duurder zijn in aankoop zonder extra voordeel te hebben.

    • @dietervanrossem
      @dietervanrossem 2 роки тому

      @@HDHvideoProduction Bedankt voor je antwoord. Heeft de isolatie ook een impact op het behoud van temperatuur? Of zou dit te verwaarlozen zijn gezien de "warmte" naar boven vlucht?

  • @nielseke
    @nielseke Рік тому

    Hey, ik zie dat er geen betonijzers uit de vloerplaat staken toen ze begonnen aan het plaatsen van de holle stenen. Hebben ze die verticale betonijzers dan helemaal niet in de vloerplaat geboord ter bevestiging?
    En de dikte van de wanden is 19 of 20cm dik?
    Welke afmetingen heeft je vijver?
    Bedankt!

    • @HDHvideoProduction
      @HDHvideoProduction  Рік тому

      Volgens de regels der kunst moeten er wachtstaven geplaatst worden om een goede verankering te bekomen. Hier werd gekozen voor opvulling met zandcement tot hoogte -30cm onder maaiveld tussen uitgraving en opstaande wand. Dikte prefab stenen weet ik niet meer juist 19 of 20cm. Moet je maar eens opzoeken op de website van de fabrikant.

    • @HDHvideoProduction
      @HDHvideoProduction  Рік тому

      Zwemgedeelte 10m x 3m

  • @lowiescheirlynck4079
    @lowiescheirlynck4079 3 роки тому

    saaaiiii

    • @HDHvideoProduction
      @HDHvideoProduction  3 роки тому +5

      Technische film is niet voor kinderen. Leer maar eerst om zelf iets deftig te filmen alvorens commentaar te geven.