Ik heb duidelijk aanleg voor diabetes 2 komt bij bijna alle familieleden voor en uit testen is gebleken dat ook ik die aanleg heb, maar heb het niet. Eet anders als deze arts voorschrijft nl volwaardig plantaardig zonder toegevoegde olie.Dat zijn dus veel koolhydraten maar dan volkoren en ook in planten en fruit zitten veel koolhydraten in dat is mijn brandstof. Ik heb geleerd dat koolhydraten en olie samen de boosdoener zijn , laat je de olie en vet weg, kunnen koolhydraten vrij door je lichaam gaan , deze methode helpt en je houdt een goede cholesterol.
Een vraagje aan Hanno.In verband met wat U zegt om te vermijden :nl koolhydraten.Ik heb een bio winkel in Brussel waar ik uiteraard ook veel granen verkoop.Wekelijks komen hier Tibetanen zakken gerst kopen van 20 kg.Uiteraard niet geraffineerde,ongepelde gerst.Die mensen eten dat al generaties lang in hun cultuur.Geroosterd,gemalen en dan tot een soort granen pap herleidt. Dat eten ze s'morgens,s'middags en s'avonds.Van diabetes problemen of andere gezondsheidsproblemen is daar geen sprake.Ook hier werden vroeger traditioneel volle granen pappen bereidt zoals haver porridge zonder diabetes problemen.Koolhydraten zijn helemaal niet de oorzaak maar wel de "geraffineerde" koolhydraten.Wit brood,witte rijst ,witte pasta... In alle culturen overal ter wereld zijn volle granen de basisvoeding geweest.Mais in Amerika,sorghum en gierst in Afrika,Rogge,spelt,haver in Europa,rijst en gierst in Azie... Veel leefstijl deskundigen en gezondheids deskundigen vergissen zich fel vandaag door geen onderscheid te maken tussen geraffineerde en ongerafineerde koolhydraten.Het eten van granen is de steunpilaar van de menselijke ontwikkeling en beschaving.Uiteraard de volle granen.De koolhydraten zijn spijtig genoeg vandaag de boeman.Binnen een decennia of zo, zullen ze de afwijzing van koolhydraten terug moeten herzien.
inderdaad, het grote probleem is de geraffineerde voeding.Om te kunnen functioneren hebben we suiker nodig.De vraag is dus : welke suiker.Zeker niet de geraffineerde suikers zoals de witte suikerbietklontjes en toch ook niet de ongeraffinnerde suikers zoals ruwe rietsuiker.Dat zijn, de ene al wat meer dan de andere, ''vlugge'' suikers.Ook niet teveel vruchtensappen.Dat is eigenlijk ook geraffineerd, we eten slechts een deel van de vrucht.Net zoals geraffineerde granen ook maar een deel van de graankorrel zijn.De mineralen en vezels worden telkens weggegooid. De volle ongeraffineerde granen zijn de beste bron van suiker.Dat zijn langzame suikers.Eten we die niet dan zal ons lichaam voortdurend verlangen naar andere en meestal vlugge suikers.Af en toe kan kan dat allemaal geen kwaad natuurlijk maar al decenia lang zijn de volle granen volledig uit onze dagelijkse eetgewoonten verdwenen.Daarbovenop eten we veel geraffineerde fabrieksvoeding vol met additieven en kunstmatige suikers.Vorige generaties bereidden tenminste nog zelf hun groenten en vleesgerechten uitgaande van verse produkten.Ons basiseetpatroon zou dus moeten evolueren naar volle gekookte granen, groenten, fruit en wat vis en gevogelte.Al de rest mag ook, maar occasioneel. Een ander belangrijk aspect is het eten volgens de seizoenen en ook eten wat in onze klimaatzone groeit.Ook voor veel vegetariers en veganisten hier is tegenwoordig alles ok zolang er maar geen dieren worden geslacht.Hun voeding mag komen uit alle tropische of subtropische gebieden ter wereld.Om ecologische en ook gezondheidsredenen is dat een foute zienswijze op voeding.Voeding moet ''lokaal'' zijn.D.w.z., op zijn minst afkomstig van het eigen continent.
@@pasdeville We kunnen wel degelijk zonder granen. Vet,eiwitten en groenten en dan liefst ecologisch,maar dat is vandaag de dag lastig om aan te komen. Ketogenen levenswijze en zelfs de carnivoren levenswijze is een weg naar goede gezondheid,maar dat schijnt te variëren per mens en is afhankelijk van je afkomst dna/genen. Suiker hebben we maar heel weinig nodig en waar het lichaam naar vraagt,kan het zelf aanmaken. Van buitenaf hebben we geen suiker nodig.
Fantastisch gesprek met een zeer betrokken dokter
Ik heb duidelijk aanleg voor diabetes 2 komt bij bijna alle familieleden voor en uit testen is gebleken dat ook ik die aanleg heb, maar heb het niet. Eet anders als deze arts voorschrijft nl volwaardig plantaardig zonder toegevoegde olie.Dat zijn dus veel koolhydraten maar dan volkoren en ook in planten en fruit zitten veel koolhydraten in dat is mijn brandstof. Ik heb geleerd dat koolhydraten en olie samen de boosdoener zijn , laat je de olie en vet weg, kunnen koolhydraten vrij door je lichaam gaan , deze methode helpt en je houdt een goede cholesterol.
ALs aanvulling omdat het lichaam wel wat vet nodig heeft, eet ik iedere dag wat zaden en noten en soms avocado om het minimum binnen te krijgen.
Een vraagje aan Hanno.In verband met wat U zegt om te vermijden :nl koolhydraten.Ik heb een bio winkel in Brussel waar ik uiteraard ook veel granen verkoop.Wekelijks komen hier Tibetanen zakken gerst kopen van 20 kg.Uiteraard niet geraffineerde,ongepelde gerst.Die mensen eten dat al generaties lang in hun cultuur.Geroosterd,gemalen en dan tot een soort granen pap herleidt.
Dat eten ze s'morgens,s'middags en s'avonds.Van diabetes problemen of andere gezondsheidsproblemen is daar geen sprake.Ook hier werden vroeger traditioneel volle granen
pappen bereidt zoals haver porridge zonder diabetes problemen.Koolhydraten zijn helemaal niet de oorzaak maar wel de "geraffineerde" koolhydraten.Wit brood,witte rijst ,witte pasta...
In alle culturen overal ter wereld zijn volle granen de basisvoeding geweest.Mais in Amerika,sorghum en gierst in Afrika,Rogge,spelt,haver in Europa,rijst en gierst in Azie...
Veel leefstijl deskundigen en gezondheids deskundigen vergissen zich fel vandaag door
geen onderscheid te maken tussen geraffineerde en ongerafineerde koolhydraten.Het eten van granen is de steunpilaar van de menselijke ontwikkeling en beschaving.Uiteraard de volle granen.De koolhydraten zijn spijtig genoeg vandaag de boeman.Binnen een decennia of zo,
zullen ze de afwijzing van koolhydraten terug moeten herzien.
inderdaad, het grote probleem is de geraffineerde voeding.Om te kunnen functioneren hebben we suiker nodig.De vraag is dus : welke suiker.Zeker niet de geraffineerde suikers zoals de witte suikerbietklontjes en toch ook niet de ongeraffinnerde suikers zoals ruwe rietsuiker.Dat zijn, de ene al wat meer dan de andere, ''vlugge'' suikers.Ook niet teveel vruchtensappen.Dat is eigenlijk ook geraffineerd, we eten slechts een deel van de vrucht.Net zoals geraffineerde granen ook maar een deel van de graankorrel zijn.De mineralen en vezels worden telkens weggegooid.
De volle ongeraffineerde granen zijn de beste bron van suiker.Dat zijn langzame suikers.Eten we die niet dan zal ons lichaam voortdurend verlangen naar andere en meestal vlugge suikers.Af en toe kan kan dat allemaal geen kwaad natuurlijk maar al decenia lang zijn de volle granen volledig uit onze dagelijkse eetgewoonten verdwenen.Daarbovenop eten we veel geraffineerde fabrieksvoeding vol met additieven en kunstmatige suikers.Vorige generaties bereidden tenminste nog zelf hun groenten en vleesgerechten uitgaande van verse produkten.Ons basiseetpatroon zou dus moeten evolueren naar volle gekookte granen, groenten, fruit en wat vis en gevogelte.Al de rest mag ook, maar occasioneel.
Een ander belangrijk aspect is het eten volgens de seizoenen en ook eten wat in onze klimaatzone groeit.Ook voor veel vegetariers en veganisten hier is tegenwoordig alles ok zolang er maar geen dieren worden geslacht.Hun voeding mag komen uit alle tropische of subtropische gebieden ter wereld.Om ecologische en ook gezondheidsredenen is dat een foute zienswijze op voeding.Voeding moet ''lokaal'' zijn.D.w.z., op zijn minst afkomstig van het eigen continent.
@@pasdeville
We kunnen wel degelijk zonder granen.
Vet,eiwitten en groenten en dan liefst ecologisch,maar dat is vandaag de dag lastig om aan te komen.
Ketogenen levenswijze en zelfs de carnivoren levenswijze is een weg naar goede gezondheid,maar dat schijnt te variëren per mens en is afhankelijk van je afkomst dna/genen.
Suiker hebben we maar heel weinig nodig en waar het lichaam naar vraagt,kan het zelf aanmaken.
Van buitenaf hebben we geen suiker nodig.