200 Watt İnverter İncelemesi

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 18 жов 2024
  • #reklam değildir.
    #inverter #piladam #temu
    Çekiliş için Instagram hesabımı takip edebilirsiniz;
    / piladam1
    Bu videoda 200 Watt'lık bir inverter incelemesi yaptım.
    Referans linkim; (Üye olup alışveriş yapmanız durumunda gelecek olan gelirle yeni ürünler alıp inceleyeceğim ve çekilişle dağıtacağım)
    temu.to/m/u1yc...
    İnverter;
    temu.to/m/esjj...
    Diğer Videolarım;
    • Temu Güvenilir mi?
    • TEMU'dan Aldığım Elekt...
    Videodaki titremeler için kusura bakmayın.
    Her türlü sorunuzu lütfen yorumlardan veya Instagram piladam1 isimli hesabımdan veya piladam18650@gmail.com hesabımdan sorun.

КОМЕНТАРІ • 49

  • @PilAdam
    @PilAdam  3 місяці тому +1

    Çekiliş için Instagram hesabımı takip edebilirsiniz;
    instagram.com/piladam1/
    Referans linkim; (Üye olup alışveriş yapmanız durumunda gelecek olan gelirle yeni ürünler alıp inceleyeceğim ve çekilişle dağıtacağım)
    temu.to/m/u1ycisrxm4a
    İnverter Satın Alma Linki;
    temu.to/m/esjj0beoolt

  • @ahmetemindeveli8521
    @ahmetemindeveli8521 3 місяці тому +4

    HOCAM bir de çok merak ediyorum uzun zamandır aklımda sormuyordum acama meslek lisesinde öğretmenmisiniz diksiyonunuz tam bir öğretmen gibi bir hocam vardı diksiyonu sizin gibiydi MAŞALLAH hocam bilgi birikiminizi bizimla paylaşmanız takdire şayan

    • @PilAdam
      @PilAdam  3 місяці тому +3

      Çok teşekkür ederim çok sağ olun. Öğretmen değilim, mühendisim :)

  • @opalbrainiac
    @opalbrainiac 2 місяці тому +1

    Ellerinize sağlık üstadım, yine harika bir inceleme olmuş.
    Temu'dan aldığınız güneş panelini de inceleyeceğinizi söylemiştiniz. Vaktiniz olursa bu incelemeyi de kanalınızda görmek isteriz.

  • @tcirit
    @tcirit 3 місяці тому +4

    Patlar diye ısrar eden arkadaş ortamı renklendirmek istemiş, başarmışta. Bu güzel video için teşekkür ederim PilAdam.

  • @Birrenkolsaydın
    @Birrenkolsaydın 3 місяці тому +1

    Hocam bilgiler için çok teşekkür ederiz.

  • @ahmetyldz7065
    @ahmetyldz7065 3 місяці тому +1

    Hahahaha güzel ve her zamanki gibi çok fazla yararlı bilgi içeren bir video. Patlayacak diyen arkadaşa teşekkürler size video çektirmenin kolay yolunu bulmuş sanırım.😅

  • @Fogointelligence
    @Fogointelligence 3 місяці тому +1

    Hocam yine harika bir video 👍 başarılarınızın devamını dilerim 🎉

    • @PilAdam
      @PilAdam  3 місяці тому +1

      @@Fogointelligence çok teşekkür ederim 🙏

  • @Customx-u4o
    @Customx-u4o 3 місяці тому +2

    Teşekkürler hocam. Cihaz çıkışı direk dc akim.Dc 220 to Ac 220 convert kısmı es geçilmiş. Maliyet desem sanmiyorum.
    Yüksek ihtimal günümüz teknolojisi cihazlarin çoğunun smps besleme kaynaklı olmasina bağlıyorum. Tabi ki motor iceren vantilatör soğutucu matkap (220v) vs kullanilmayacaksa eğer.
    Kisaca musade ettiği guce kadar smps beslemeli her cihaz çalışır.

    • @PilAdam
      @PilAdam  3 місяці тому

      @@Customx-u4o evet durum tamamen bu.
      Ama yine de AC çıkış vermelerini isterdim.

    • @Customx-u4o
      @Customx-u4o 3 місяці тому

      @@PilAdam Aynen AC olmasi gerekli. Cok ihtiyaç duyulursa, ir2110 vs entegrelerle hazirlanacak birimlerle Ac cikis elde edilebilir.
      Araç aküsü ile 220 dc gerilim elde ederek 3 adet 100w led projektörleri calistiriyorum kampa gittiğimizde .Bu projemde Ac ye ihtiyac duymadım .

    • @ZZ-vc8lc
      @ZZ-vc8lc 3 місяці тому

      🙏

  • @ekopikachu
    @ekopikachu 3 місяці тому

    Patlar diyen arkadaş PATLAMIŞ😂😂😂

  • @ahmetkaragoz195
    @ahmetkaragoz195 2 місяці тому

    Selamlar, patlaması için herhangi bir sebep yok. Bu tip adaptörler "universal range" dediğimiz giriş değerlerine sahiptir. Elin çinlisi avrupaya farklı amerikaya farklı ürün üretmez. her iki yerde de çalışacak ürün üretir. Bu adaptörler sonuç olarak anahtarlamalı çalışan FLYBACK topolojisinde çalışan güç kaynaklarıdır. İnternette bile bir sürü hesaplama tool ları vardır. Hesaplama yapılırken de en kötü şartlar düşünülerek hesap kitap yapılır. Haaa ne olur ? onu bir düşünelim. Temel mantık olarak bir güç trafosu vardır ve primer tarafında onu anahtarlayan güç mosfeti ve pwm kontrol entegresi vardır. Burada olay tamamen güç mosfetinin açık kalma zamanı ile alakalıdır. kontrol entegresi şartlara bakarak (giriş voltajına, çekilen akıma, çıkışta istenen sabit voltaja) mosfetin açık kalma zamanını belirler. Buna DUTY denir. 220V girişte duty %25..30 civarında ise mosfet 1/4 zamanda açık 3/4 zamanda kapalı kalır. diyelimki 1 birim ısınır. 110V girişte ise duty %50 civarı açılır, 2/4 açık 2/4 kapalı kalır mosfet. buda 2 birim ısı demektir. Yani olacağı en fazla adaptör fazla ısınır ama işini yapmaya devam eder. Bir bilgi daha vereyim. Olabilecek en kötü senaryo ömrü kısalır. Ne alaka diyen arkadaşlar da olabilir. Bir adaptörün teorik olarak ömrü içerisinde kullanılan elektrolitik kondansatörlerin ömrü ile doğru orantılıdır. Bu tip kapalı kutu ürünlerde piyasada kolay bulanamayan LOW ESR yüksek ısı dayanımlı ve yüksek çalışma saatli kondansatör kullanılır. Piyasada 100uF 50V 85 derece 2000 saat bolca bulunurken, 100uF/50V 125C 8000 saat low ESR kondansatör bulmak çok zordur. Ancak özel imalatçılar kullanır. Buradaki ısı parametresi her 10 derecelik düşüş kondansatörün ömrünü 2 ye katlar. mesela adaptör 70C ısınıyorsa kondansatör ömrü 30000 saat ise, 80C ısıda çalıştırılırsa 15000 saate düşer. Tabi bunların hepsi teorik bilgilerdir ama gerçeğe çok yakındır. Bir elektronik mühendisi arkadaşımın lafını paylaşayım " Elektronikte mühendis ne kadar hesap yaparsa yapsın, sonuçta ALLAH'ın dediği olur" derdi. Saygılar , selamlar ...

    • @PilAdam
      @PilAdam  2 місяці тому

      @@ahmetkaragoz195 detaylı bilgiler için çok teşekkür ederiz. Videonun çekilmesine vesile olan arkadaş bütün yorumları sildi gitti zaten.
      Selamlar saygılar.

  • @gebermeyesicee
    @gebermeyesicee 3 місяці тому +7

    Bu patlar diyen arkadaş herşeyi bildiğini ama hiç birşey bilmediğini vede ilgi için aptalca denilenilecek bir yorum yapmış herşeyi bildiğini bildiğini zannetmeye devam et 😁😁😁

    • @ahmetemindeveli8521
      @ahmetemindeveli8521 3 місяці тому +2

      tam böyle birşey yazacaktım ama sen yorumu yapmışsın 😃😃 bu arada hataydan selamlar HOBİDAŞIM

  • @hasantamer9199
    @hasantamer9199 2 місяці тому

    teşekkürler

  • @ertnkarli
    @ertnkarli 3 місяці тому

    Çok faydalı bir anlatım oldu hocam sağolun,aynı zaman da kapak videosu 😊 ,bir sorum olacak hocam elimde bataryalı devre var 19w veriyor pili de var bunu alsam ,Scooter adaptörümü çalıştırır mi ? 42v 70watt 2 amper bir adaptör, teşekkür ler

    • @PilAdam
      @PilAdam  2 місяці тому

      Maalesef bilmşyorum

  • @oruc95
    @oruc95 3 місяці тому +1

    Adaptörün iç yapısını bilmeyen birisi patlayacağını düşüner. Ve öyrenmek yerine kendi düşüncesini herkese aşılamaya çalışır.
    Tenpower 35e inceleme ne zaman geliyor?

    • @PilAdam
      @PilAdam  3 місяці тому

      @@oruc95 kapasite testini yaptım da video hazırlamadım henüz

  • @MoTourCu
    @MoTourCu 3 місяці тому

    Cihazın patlayacağını söyleyen arkadaş sistemi bilmediği için öyle söylüyor. Daha doğrusu yanlış anladığı için o arkadaşın karıştırdığı yer şurası, örneğin masaüstü power suppleylerde 110v 220 volt switch vardır, bu sivici 110 volta çekip prize taktığımızda patlar, ancak oradaki olay tahmin edeceğiniz gibi 110 voltluk bir cihazı 220 volta bağlamaktır. Sizin tanıttığınız üründe ise 220 voltluk bir cihazı 110 volt DC takıyorsunuz, dolayısıyla daha düşük bir voltaja bağladığınız için patlama ihtimali yok SMPS devresi zaten o Aralık'ta çalışabilecek şekilde dizayn edilmiş. Umarım arkadaşın kafasında da böylelikle bir fikir oluşturmuş olmuşumdur. Saygılar kolaylıklar,
    Videonun sonunu izlememiştim sizde anlatmıssınız :)

    • @PilAdam
      @PilAdam  3 місяці тому +1

      Son cümleyi okumasam üzülecektim :)

  • @kendinemucit
    @kendinemucit 3 місяці тому

    o eleman pc psu larının üzerindeki svitch ile 110v a çekildiğinde 220v a takılıp patlama olayı ile bunu karıştırmış. eksik bilgi ile ahkam kesmek milli sporumuzdur.

    • @PilAdam
      @PilAdam  3 місяці тому

      @@kendinemucit bunu tahmin ederek videonun sonunda bundan bahsettim.

  • @salihgundogdu4296
    @salihgundogdu4296 2 місяці тому

    Merhaba, 1200va interactive ups cihazını kendimce modifiye ettim. 1-0-2 anahtar ile içindeki veya dışardan bağladığım aküler ile çalışma ve şarj etme. 12 ve 24v luk 2 adet anahtarlı çıkış ve 24v akü girişi ekledim. Acil durumlarda lazım olur diye ilave akülerim 2 adet 80ah. Amacına uygun anahtar 1-0-2 olduğu için 2 akü grubu aynı anda şarj deşarj olmuyor.
    Sorum şu dış aküler boşken şarj esnadında dış akülere 28.8-29.2v ve sadece 0.37 amper gidiyor. Akü kapasitesinin yaklaşık 0.5/100. Bukadar düşük akımla şarj aküler için sağlıklımı? Ups içindeki akülere uygun olarak amper 0.100 e düştüğünde voltajı 26.8- 27.8 aralığına düşürüp yüzer şarja geçiyor. Jel akü ömründen yermi

    • @PilAdam
      @PilAdam  2 місяці тому

      Merhaba. Ben o kadar akımla akülerin şarj olmayacağını düşünüyorum. Normalde düşük akımla şarj sağlıklıdır ama dolmazsa bir anlamı yok. Yine de denemek lazım.
      Akünün datasheet'indeki stand by voltajına bakmak lazım ama uygundur bence

    • @salihgundogdu4296
      @salihgundogdu4296 2 місяці тому

      @@PilAdam Tam 6 günde 24v (2×80ah) aküyü 28 volta kadar şarj etti. 2 gün daha gözlemledim 27,8-28 v arası düşük akımla sabit tuttu. 10 dk pc, 16 saat 8 adet 12v led, 4 kere telefon şarjı, 40 saat modem ve 40 saat raspi5. Yani yaklaşık 2 günlük acil durum güç kaynağı oldu. Aküler veya cihaz şarj/deşarj sırasında ısınmadı.

  • @ayhantazeoglu3142
    @ayhantazeoglu3142 3 місяці тому +1

    Hocam bu arkadaşımız patlatmakta lsrarlıysa dinamit tavsiye ediyorum o daha gzel patlatır

  • @Emrepil
    @Emrepil 3 місяці тому

    İnceleme için teşekkürler. Priz kısmına telefon adaptörünü takıp adaptörden gelen type-c kablo ucunu yine cihaz üzerindeki type-c çıkışına bağlarsanız patlar mı acaba😊

    • @PilAdam
      @PilAdam  3 місяці тому

      Patlamazsa kendi ayıbı :)

  • @oktaymercan
    @oktaymercan 3 місяці тому

    O 110 da patlar diyen arkadaş haklı ama biraz eskide kalmış galiba, evet 110 luk adaptörü 230 a takar isen zarar görür ama günümüzde adaptörler artık geniş uyumluluk ve güvenlik standartlarında üretiliyor. Özelliklede avrupa nın bu konuda çeşitli koruma önlemleri(Kısa devre, aşırı voltaj, aşırı akım vb...) olacak diye düzenlemesi var, bu kapsamda mı bilmiyorum ancak artık hemen hemen tüm adaptörler 110-230V giriş aralığında üretiliyor, bilgisayar güç kaynaklarıda bu şekilde eskiden onların üstünde de 110-220V diye switch vardı.

    • @PilAdam
      @PilAdam  3 місяці тому +1

      @@oktaymercan videoda tüm bu detayları açıklamaya çalıştım kendimce.
      "Türkiye'deki hangi laptop adaptörünü takarsan tak, patlar" dediği için fazlasıyla haksız olduğunu düşünüyorum.

    • @oktaymercan
      @oktaymercan 3 місяці тому

      @@PilAdam Tabi çok geniş bir genelleme yapması maalesef kendisini haksız duruma düşmesine sebep oluyor, özellikle güncel bilgilerden/gelişmelerden habersiz olduğunu düşünüyorum, zaten bu yüzden eskide kalmış demiştim.

  • @ugur2821
    @ugur2821 2 місяці тому

    Neden se cihazın içini merak ettim. Başka merak eden varsa yazsın, 2,ci bozuk cihazı sökeme videosu da olablir. 🤔🤔🤔🤷🤷🤷💯👍💯👍💯👍💯👍💯👍

  • @theperfectstrom
    @theperfectstrom 3 місяці тому

    Alla alla bu sefer niye patlamadı! anlamadım 😀

  • @erhanyilmazytu
    @erhanyilmazytu 3 місяці тому +2

    Elektronik ile alakası olmayan yada adaptörün arkasını okumaktan aciz birisi yüzünden böyle bir video çekilmesi vahim. Bu tarz adaptörler genelde üzerinde yazılmasa bile evrensel olması için 85V - 265V AC giriş gerilim aralığında çalışacak şekilde tasarlanır. Emeğine sağlık yine de. Piller ile ilgili içerikler bekliyoruz. Varsa elinde grafen veya katı hal piller ile özellikle.

    • @PilAdam
      @PilAdam  3 місяці тому

      Ben videoyu her türlü çekecektim, çünkü bu ürünü aldım diye video çekmiştim, orada görüp içeriğini bilmeden alanlar olabilir. O yorum ise videonun odak noktasını değiştirdi.
      Pil videoları gelmeye devam edecek, yeni pil kimyalarının videosu yakında olmasa da birgün gelir inşallah.
      Teşekkür ederim.

  • @allamesancak9067
    @allamesancak9067 3 місяці тому

    400 volt dc aliyorum inverterdan cikiş mosfetleri (dc yi ac ye ceviren entegre bozuldu ) kondamsatörden 400 volt verip kullaniyorum arkadaşa itafen

  • @Enes_Yildiz
    @Enes_Yildiz 3 місяці тому

    Hocam malesef sizi kınıyorum. O kadar video çektiniz ama aptallarla tartışılmayacağını ve kıymetli vaktinizi harcamayacağınızı bilmiyormusunuz :/ Bende zamanında 40 delil sundum ama cahili yenemedim.
    Videolar için elinize sağlık. Başarılarınızın devamını dilerim.

  • @mynameishelp7778
    @mynameishelp7778 3 місяці тому

    cihazın patlayıp patlamaması bir yana saçma sapan bir cihaz. 110v dc diye bir standart yok. laptop şarj etmek isteyen varsa şarj modülleri var onlardan alsın taksın 12v 24v ne isterse...
    böyle kara düzen hazırlanmış cihazları kullanmak her türlü risk zaten. 110v DC elektirik de şakaya gelmez.
    bu işin en temiz yolu tam sinüs bir inverter almak. 300w tam sinüs bir inverter alıp ucuna bir 10 amper bir çakmaklık ucuyla araba içinde 120w a kadar güvenli bir şekilde kullanılabilir. isteyen aküye doğrudan bağlar 300w a kadar kullanır.

    • @PilAdam
      @PilAdam  3 місяці тому

      Bu tarz cihaza ihtiyacı olana ben de tam sinüs inverter tavsiye ederim. Aldığım ürünleri göstermiştim, oradan görüp özelliğini bilmeden alan olabilir. Şu inceleme sonrasında isterlerse alırlar. Ben şeffaf bir şekilde incelemeye çalıştım.
      110/220V DC pek işime yarayacak değerler değil, çok zorlarsak önüne bir devre yapıp pil şarj aletine çevirebiliriz.

  • @ZZ-vc8lc
    @ZZ-vc8lc 3 місяці тому

    Booster bu o vakit

    • @PilAdam
      @PilAdam  3 місяці тому

      Aslında evet. Priz kısmına yükseltici diyebiliriz

  • @arzuteknik26
    @arzuteknik26 3 місяці тому

    Bilmediğini bilmemek ne kadar gülünç duruma düşürüyor insanı. Ancak 220 Volt kullanılan ülkemizde bu cihazın tanıtımı ne alaka ona anlam veremedim.

    • @PilAdam
      @PilAdam  3 місяці тому +3

      Yaygın şekilde satılan ve açıklamaları net olmayan bir ürün. Bu sebeple alıp inceledim, fiyatını görenler, Ac220 volt sanarak almak isteyenler bu videodan sonra daha iyi karar verebilirler diye düşünüyorum.
      Tanıtım demeyelim de inceleme diyelim.