Autismul metabolic - cum apare și cum se poate ține sub control

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 12 вер 2024
  • În prezent, autismul se împarte în două categorii: autismul clasic și autismul sindromic. Autismul clasic se referă la autismul de care a auzit toată lumea, pe când cel sindromic înseamnă că pe lângă autism copilul mai are și alte probleme, în general retard sau epilepsie.
    În grupa autismului clasic, deci nonsindromic, incidența autismului metabolic este mică, undeva la 1%. În grupa autismului sindrom, incidența este ceva mai mare - 5%. Per ansamblu, s-a văzut că incidența autismului metabolic nu este atât de mare pe cât s-a crezut inițial, dar în momentul de față există un mare semn de întrebare pentru că s-a descoperit că deși toate testele de autism metabolic erau normale au existat totuși cazuri în care copiii aveau autism metabolic.
    Din păcate, s-a constatat că odată ce au apărut simptomele de autism metabolic pacienții nu mai pot fi recuperați, chiar dacă au început tratamentul bolii congenitale de metabolism. Așadar, după cum afirmă dr. Cristian Minulescu, medic pediatru în cadrul Hyperclinicii MedLife Berceni, este foarte important ca diagnosticul să fie pus foarte repede, iar dintre cele două categorii prioritar este să fie văzuți de un medic specializat în boli congenitale de metabolism copii cu autism sindromic. Diagnosticul este ideal să fie pus între vârsta de 1 și 2 ani a copilului. Pentru o consultație la medicul specializat în boli congenitale de metabolism trebuie trimiși de urgență copiii care pe lângă autism prezintă și manifestări precum dismorfism, retard mental, epilepsie, hipotonie sau tromboze. Depistat la timp, manifestările autismului pot să nu se mai instaleze deloc sau se pot instala doar ușor. Chiar dacă va avea niște note de autism copilul va fi ceea ce se numește autism bine integrat, adică poate să aibă o viață aproape normală. Dacă nu este depistat și tratat la timp, odată instalate manifestările copii vor rămâne autiști toată viața.
    Și copiii diagnosticați cu autism clasic trebuie să fie văzuți de medicul specializat în boli congenitale de metabolism, acesta fiind un consens al tuturor societățile medicale experte.
    Dr. Cristian Minulescu, medic specialist Pediatrie - www.medlife.ro...
    Specialitate - www.medlife.ro...
  • Наука та технологія

КОМЕНТАРІ • 2

  • @AlexandraAdi237
    @AlexandraAdi237 2 місяці тому

    Se poate trata cu ulei de pește sau spirulină sau terapii?

    • @MedLifeRomania
      @MedLifeRomania  2 місяці тому

      Bună ziua,
      Pentru informații legate de tratament, vă rugăm să contactați medicul specialist.
      Pentru mai multe detalii legate de programări, medici și analize, vă rugăm să apelați numărul de Call Center 021 9646, iar colegii noștri vă vor oferi toate informațiile necesare.
      Toate cele bune,
      Echipa MedLife