Ceramic blocks - Advantages and myths

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 12 вер 2024
  • Acest video descrie avatajele dar si miturile blocurilor ceramice. Se explica cum trebuie de exploatat pentru o viata lunga a unei case din caramida (cum zic romanii). Se va analiza printre altele aspecte ca: termoizolatia oferita de un bloc ceramic, durata de viata a unei casa din blocuri ceramice, e un produs natural si inofensiv sau nu, rezistenta la foc, rezistenta seismica si stabilitatea structurala a blocurilor ceramice, zidirea blocurilor ceramice s.a.
    Noi pe Facebook: / enciclopediaconstructi...
    Doneaza de o cafea pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc!
    Facebook: / enciclopediaconstructi...
    Website oficial: enciclopediaco...

КОМЕНТАРІ • 62

  • @EnciclopediaConstructiilor
    @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

    Orice persoană care dorește o ”consultație individuală” sau răspuns la o întrebare mai complexă, care în fond necesită opinia, timpul și cunoștințele autorului acestui proiect, este rugat să echivaleze întrebarea sa în schimbul unei donații, care se poate realiza atât pe canalul de Patreon: www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor
    , cât și prin virament în cont bancar. Toți cei interesați sunt rugați să apeleze cu un mesaj pe Pagina de Facebook.
    Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult)
    Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă.
    Multumesc pentru înțelegere!

    • @danielburebista3871
      @danielburebista3871 3 роки тому

      Bună ziua am văzut multe case din bca și nu aveau stalpi din beton la colturi doar centura deasupra

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      @@danielburebista3871 In zona seismica a noastra, este necesar ca o constructie din BCA sa aiba stalpi si grinzi (in cazul structurii in cadre) sau stalpisori si centuri (daca e structura portanta).

    • @danielburebista3871
      @danielburebista3871 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor Vă mulțumesc frumos!

  • @danieldanut1353
    @danieldanut1353 6 років тому +1

    Încă o dată, mulțumiri și felicitări, nicăieri n-am găsit explicații mai clare, mai calificate și mai sincere!!

  • @berceanuclaudiu
    @berceanuclaudiu 5 років тому

    Buna ziua! Mulțumim pentru toate informațiile pe care le furnizați. Puteți face pe viitor un video pentru blocurile ceramice umplute cu vata bazaltică? Mulțumesc!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Buna ziua si va multumesc pentru sugestie. Personal sunt sigur ca daca o persoana va urmari cu atentie video-urile postate despre vata minerala si blocurile ceramice, isi va putea deja crea o parere mai obiectiva despre solutia blocurilor ceramice umplute cu vata bazaltica. Simplu si scurt vorbind: combinatia intre blocuri ceramice si vata minerala bazaltica sau de sticla este buna! Legat de umplerea golurilor, acolo se poate de folosit si alte materiale, cum ar fi perlitul.

  • @adriancostea966
    @adriancostea966 5 років тому +1

    Mersi pt informații, foarte utile. O părere dacă se poate :pereți exteriori blocuri ceramice 30cm,izolației exterioară vată bazaltica 10 cm și plăci rigips la interior în loc de tencuiala, e ok?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +2

      Cu placere. Eu as tencui pe interior cu tencuieli pe bazade ipsos/var (e parere personala subiectiva), cu toate ca daca doriti, puteti folosi si placi rigips la interior. Daca va intereseaza o parere legata de termoeficienta solutiei dvs, vizionati video privind Cum calculezi singur grosimea termoizolatiei necesare casei tale - ua-cam.com/video/Q0WI-THuR3s/v-deo.html , am creat acest video ca sa nu pierd din timpul meu zi de zi, ci ca persoanele interesate singure sa isi calculeze termoeficienta solutiei lor.

  • @roll-and2287
    @roll-and2287 4 роки тому +1

    Vrem un video ..cum ai vrea sa fie casa ta construită si din ce materiale 😀

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +3

      Va multumesc de sugestie! Totusi pana atunci, la anuldeja pregatesc video-uri despre comparatii intre Casa cu Etaj vs Casa cu Parter; Casa cu Mansarda vs Casa cu Etaj complet; Case pe structura de lemn; Case din containere; si analiza si altor materiale de zidarie, ca fortanul, BCU si altele - deci cineva interesat, privind toate aceste video-uri (inclusiv cele postate pana acum despre caramida, BCA, blocuri ceramice, cotilet) - fiind informat mai bine, o sa poata sa ia pentru sine o decizie mai buna!

    • @roll-and2287
      @roll-and2287 4 роки тому +2

      @@EnciclopediaConstructiilor Mai suprins ca mai raspuns😊Te urmăresc .. de ceva vreme si nu cunosc meseria asta cam deloc.Acuma incerc sa prind chestii foarte interesante de la tine 😀 in viitorul apropiat vreau sa imi ridic o casa la sat cu mansarda si sunt tare curios de toate videoclipurile tale ✌ explici cel mai bine dintre toti . Baftă !!

    • @roll-and2287
      @roll-and2287 4 роки тому +2

      Am uitat sa iti spun RESPECT pentru timpu acordat

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +3

      @@roll-and2287 Va multumesc mult! Apropo despre case cu Mansarde o sa postez mai multe video-uri in primele luni ale anului 2020, insa intr-un cuvant: mie ele nu imi plac, si mai bine fac un etaj complet, decat mansarda!

    • @roll-and2287
      @roll-and2287 4 роки тому +1

      @@EnciclopediaConstructiilor si eu iti multumesc mult pt sfat si videoclipurile pe care le-ai facut si o sa le faci Păi eu oricum de urmăresc ..Mersi de idei poate fac si eu cu un etaj..sunt într-o dilemă dar te voi urmări si am ce sa învăț de la tine. multa multa bafta ! Si spor la treaba 💪✌

  • @romulusbuta9318
    @romulusbuta9318 5 років тому +1

    Cum poți folosi *mortar în strat subtire* sau chear *spumă adezivă* (gen dry-fix) dacă blocurile ceramice din aceelasi palet nu are întotdeauna aceeași înălțime. .....? ???

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +1

      Aici e si un mic neajuns al acestor blocuri, despre care am vorbit in video despre dezavantaje - ua-cam.com/video/ke7pz3Z3T7c/v-deo.html. Totusi, in general nu se recomanda deloc sa zidim blocuri ceramice cu spuma adeziva (eu cred ca pentru regiunile noastre unde avem si -20 oC si +40 oC asa ceva e idiotenie), si la fel nu se recomanda mortar in strat subtire in cazul blocurilor (la BCA se poate, la blocuri ceramice e strat normal 10-12 mm). Stiu ca unii producatori de blocuri ceramice reclama un fel de bloc ceramic + mortar cu strat subtire, si ca se realizeaza o economie, insa eu personal nu cred in asa reclama. Fiecare deja cu alegerea lui!

    • @mihaițală
      @mihaițală 15 днів тому

      ​@@EnciclopediaConstructiilorsalutare! Multumim! Ce firma de caramida porotherm recomanzi ca fiind mai calitativa, dreapta?

  • @Johnny-eh6rp
    @Johnny-eh6rp 4 роки тому

    Buna ziua,dar am o nelamurire la izolarea blocurilor ceramice cu vata bazaltica se dau gauri in caramida nu afecteaza celulele din care este confectionata caramida?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Buna ziua, se pot da gauri insa daca nu ma gresesc fara percutie si diblurile trebuie sa fie corespunzatoare.

  • @cebotarivitalii8914
    @cebotarivitalii8914 5 років тому +1

    Buna, am construit o casa din blocuri ceramice in cadre folosind perete multistrat, un bloc ceramic de 24 după 5 cm de termoizolat vata bazaltică și alt bloc de ceramica de 12 cm, cineva mi-a recomandat sa fac in blocurile din exterior cele de 12 guri de ventelare pentru o aerisire mai buna a materialului termoizolant, ce părere aveți la acest caz.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +1

      Dat fiind faptul ca deja v-ati construit, opinia mea ar fi urmatoarea: Ideea de a face gauri (indiferent de numarul lor) intre exterior si termoizolatie este gresita! Rationamentul persoanei care va spus aceasta, cred ca nu a spus-o cu rau, dorind sa va ofere un sfat cum sa scapati eventual de umiditatea care poate ramane mai mult timp intre blocuri, deci in termoizolatie, insa corect nu asa se face.
      1) O casa termoeficienta este o casa cat mai etansa, si asta tine nu doar de ferestre si usi, dar si de orice zidarie sau structura, fara nici un fel de gauri, rosturi, crapaturi - fara nimic. Deci prin acele gauri ve-ti pierde caldura si ve-ti invita frigul mai aproape de interior.
      2) Relatia blocuri ceramice - vata minerala, teoretic nu ar trebui sa fie una care sa va creeze probleme cu umiditatea, si ulterior mucegai, ingrasie etc. Totusi practica arata ca sunt si asa cazuri, iar pentru a le evita, trebuie sa aveti grija de ventilatia, umiditatea si temperatura din interior, mai ales iarna.
      3) Gaurile in exterior pot invita mici insecte, vietuitoare si alte "neplaceri", care daca Doamne Fereste ajung la vata minerala, se pot cuibari acolo, o pot distruge, fapt care face ineficienta pe anumite portiuni solutia dvs.
      4) Gauri spre exterior spre vata mai prezinta un pericol de infiltrare pe acolo a apei de la precipitatii si chiar umiditate in exces in anumite perioade a anului, lucru iarasi nedorit.
      Acestea sunt doar cateva argumente, opinii personale. Merci!

    • @cebotarivitalii8914
      @cebotarivitalii8914 5 років тому

      Enciclopedia Constructiilor mulțumesc pentru sfat, încă nu am trecut in casa, dar speram la anul sa trecem atunci am sa expun detaliat parerea personală in baza de fapte referitor la eficientă casei. Apropo ar fi binevenit și un articol referitor la acoperiș din țigla ceramica avantaje/dezavantaje

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      O sa ma bucur daca o sa va impartasiti cu experienta dvs dupa ce va ve-ti muta la casa noua! Sa va fie Intr-un ceas Bun! Ce tine de avantajele si dezavantajele tiglei ceramice - deja am facut un video pe tema data, va rog sa consultati intreaga lista cu video-uri de pe canal si o sa gasiti.

  • @MrMalarix
    @MrMalarix 6 років тому

    Problema este ca adevăratele blocuri ceramice sunt foarte scumpe si astfel se întâlnesc foarte rar, insa sunt foarte multi producători, wienerberger, brikstone, etc, care fac cărămizi eficiente ce seamănă ca forma insa nu sunt din ceramica si se numesc simplu cărămizi.

  • @ritajirebie8788
    @ritajirebie8788 6 років тому

    Eu am casă din BCA și îmi convine că sunt spornici dar i-am făcut stâlpi și centuri de siguranță, lucrez și eu în construcții și cunosc în mare parte despre pereți se spun că cei mai rezistenți sunt cei monoliți turnați cu fier că la Blocuri să nu ai nici-o crăpătură iar cei din cărămidă termoizolție și la ei sunt probleme atunci când umiditatea stă în cărămidă se ridică umiditatea în sus și se transmite mai departe dezavantajul cărămizi termo izolație este, când dai o gaură în ei nu ține că nu sunt cărămizile pline și dai în gol eu prefer casele din cărămidă plină nu pe jumătate goală iar când se decupează fără să ai un flex la tăiere care să te ajute la cărămidă termoizolție ea se face numai cioburi de cărămidă.
    BCA este plin și ușor și spornic.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому

      Va multumesc pentru comentariu. Corect a-ti mentionat. Totusi ce tine de dezavantajele Blocurilor ceramice (cat si a BCA-ului), am facut alte video aparte.

    • @costelmesesan3843
      @costelmesesan3843 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor bună ziua despre caramida sîrbească de la nexe îmi puteți spune vă rog este bună pt o casă pe parter.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      @@costelmesesan3843 Buna ziua, eu nu analizez materiale de la producatori aparte, ci materialul in general. Ca e bloc ceramic de la diferiti producatori, nu ma intereseaza, oricum marea majoritate a caracteristicilor daca e din bloc ceramic, atunci informatia e prezentata ca pentru bloc ceramic in acest video despre avantaje, si in video despre dezavantaje.

    • @costelmesesan3843
      @costelmesesan3843 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor mulțumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      @@costelmesesan3843 cu placere.

  • @claudiucretu526
    @claudiucretu526 4 роки тому

    Buna ziua ! Va urmaresc cu drag! Intrebare pt 25 bloc ceramic sau ytong forte ptr o casa pe parter? Ce ati alege?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Buna ziua. Din pacate nu va pot raspunde, ambele materiale su si plusuri si minusuri, si se potrivesc bine unei case doar Parter. Decizia este deja a beneficiarilor.

  • @marcumarcu9456
    @marcumarcu9456 5 років тому

    Bună de puțin timp am descoperit acest canal și îmi place foarte mult am să fac tot posibilul să nu pierd nici un video așa învăț cât mai multe.
    O întrebare :am cumpărat o casă la roșu acoperită din cărămidă cum ma sfătuiești să o izolez, și care ar fi cel mai bun izolant? mulțumesc și aștept un răspuns.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +2

      Buna ziua si merci pentru apreciere. Nu exista un material "cel mai bun" sau "cel mai rau". Depinde de foarte multi factori, insa general vorbind, eu v-as sfatui pentru zidaria din caramida sa va axati pe materiale permiabile pentru termoizolarea la exterior (de exemplu vata minerala Eco, placi minerale), pentru fundatie si pardoseaua de beton puteti folosi materiale impermiabile (de exemplu polistiren extrudat), pentru podul casei daca e o placa de beton puteti folosi perlit, vermiculit, celuloza etc. Desigur in toate aceste cazuri se pot folosi si alte materiale, gen fibro-lemnoase sau de origine animaliza sau de minerale, insa totul deja se decide pe loc deoarece totul poate varia de la o casa la alta.

    • @marcumarcu9456
      @marcumarcu9456 5 років тому

      @@EnciclopediaConstructiilor Vă mulțumesc foarte mult pentru răspuns și pentru timpul acordat aam o întrebare o casa din cărămidă pereți exteriori se pot izola pe interior cu spuma poliuretanica și apoi zidit un zid de bca de 10 cm?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      @@marcumarcu9456 Eu nu as face asa ceva si nici nu as recomanda niciodata! Nu stiu de unde aveti asa idee, insa incalca cam multe reguli de termoizolatie. Improvizatii si noi metode se pot face, insa nu luate din pod, ci argumentate logic si conform regulilor fizice. Succes!

    • @marcumarcu9456
      @marcumarcu9456 5 років тому

      @@EnciclopediaConstructiilor Vă mulțumesc foarte mult pentru răspuns

    • @marcumarcu9456
      @marcumarcu9456 5 років тому

      Bună ziua cum aș putea să pot vb cu dumneavoastră personal?

  • @tedciuciui1369
    @tedciuciui1369 6 років тому

    Casa mea este gata in rosu si acum caut solutii pentru termoizolare. Peretii exteriori sunt din blocuri ceramice Porotherm de 30 cm de la Wienerberger pe care le-am umplut cu perlit. Daca nu aveam centurile care nu sunt izolate termic crezi ca mai trebuia sa izolez suplimentar cu placi minerale gen Multipor? Ma gandesc ca nu doar centurile creaza punti termice sigur si mortarul dintre caramizi fac la fel. Asa ca indiferent ca am umplut blocurile ceramice cu perlit tot trebuie sa izolez exteriorul cu placi minerale, nu?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому +1

      Faptul ca a-ti adaugat perlit este un plus bun pentru a creste nivelul de termoeficienta, insa pentru a eimina puntile termice si pierderile de caldura prin betonul dintre randuri, stalpisori si centuri etc, va trebuie si termoizolatie exterioara, care de altfel placile minerale interactioneaza foarte bine cu blocurile ceramice.

    • @tedciuciui1369
      @tedciuciui1369 6 років тому

      Va multumesc. Tot respectul in ceea ce faceti!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому

      Merci!

  • @tuguimircea5651
    @tuguimircea5651 4 роки тому

    Salut. Daca am zidarie din bca si din blocuri ceramice si tencuiesc pe dinafara pot sa izolez cu polistien afara?fara a avea riscu de a aparea cu timpu de a aparea mucegai in casa?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Dvs deja ati comentat ceva asemanator la un alt video, deja v-am raspuns acolo. Nu e nevoie sa comentati multiplu aceeasi intrebare.
      PS: nu recomand polistirenul in cazul in care aveti in ecuatie blocuri ceramice.

    • @tuguimircea5651
      @tuguimircea5651 4 роки тому

      Daca am inteles eu bine spuneai ca daca polistitenul are grosimea mai mare adica 20-25cm sar putea si pe blocuri ceramice ..? Sau nam inteles bine?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      @@tuguimircea5651 Bravo, ma bucur ca ati prins ideea. Da este asa, daca aveti blocuri ceramice sau cramida, puteti folosi si polistiren mai mare de 20 cm grosime. Eu nu am mentionat acest lucru in comentariul anterior deoarece se incep discutii mult prea vaste pentru a explica acest lucru - pregatesc apropo un video pe tema data privind regulile de aur la termoizolarea casei (va fi postat in primavara). Ideea generala este ca in mod normal in cazul blocurilor ceramice trebuie de axat pe izolatii permeabile la vapori (indiferent de grosime) sau mai putin permeabile (insa doar cu grosimi mari de peste 20 cm).

    • @tuguimircea5651
      @tuguimircea5651 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor multumesc frumos pentru sfat..si as mai avea intrebari ..trebuie sa izolez casa si vreau sa inteleg anumite lucrui.polistirenul cu cat are densitatea mai mare ii tot mai impermeabil..? Asta inseamna ca cu cat ii mai mare densitatea nu ii ok la izolarea fatadelor?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      @@tuguimircea5651 Densitatea in cazul foarte multor materiale nu influenteaza permeabilitatea, ci rezistentele mecanice. Pentru permeabilitate gasiti in fisa tehnica Coeficientul SD (cu cat e mai mic, cu atat e mai permeabil materialul).

  • @cosmincosmin5591
    @cosmincosmin5591 6 років тому

    Daca zidarie de caramida este termoizolata la exterior nu mai este afectata de cicluul inghet- dezghet

  • @gajimviorel8877
    @gajimviorel8877 6 років тому

    Stimate, “enciclopedia construcțiilor”, pentru un simplu consumator neinformat cred ca articolele D-voastră despre BCA și blocurile ceramice pare ceva interesant. Dar aveți atâtea erori !!!... Doar câteva aspecte pe care asi vrea sa le studiați: coeficientul de termoizolare, greutatea pereților zidiți, rezistența la foc, etc. Oricum, succese și mai multe informații veridice și imparțială.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому

      Merci de remarca si sugestie. As putea spune ca informatiile oferite sunt luate la general, ca sa le inteleaga un simplu consumator, nu sunt expuse stiintifico-tehnic detaliat, ca dealtfel 90% nu intelegea nimeni.

  • @mariandumitru5658
    @mariandumitru5658 5 років тому

    Nu cred ca trebuie neapărat să o tencui in toate cazurile înseamnă că nu ați ajuns la tehnologia moderna

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Tehnologia moderna a lui Dorel? In toate cazurile orice termoizolatie sub forma de placi trebuie aplicata pe o suprafata neteda si dreapta, iar asa caracteristici are doar un perete monolit din beton, in restul cazurilor trebuie de indreptat peretii inainte de termoizolare.