30k ero pentru fundatie? poi unde a facuto pe platoul Bucegi? cat a avut adancimea 3 metri? si structura de a costat 75k de euro a facuto din lemn de nuc sau cires? sau cred ca a importat baobabaltfel nu imi explic
Perfect adevarat ca si costuri. Si pe langa acestea mai sunt multe costuri pe care nu le-a precizat si se adauga la costul unei case ca de ex: proiectele, avizele, autorizatia, utilitatile, bransament, imprejmuirea, pregatit terenul, costul de achizitie a terenului, masa, cazare, transport, macara sau manitou, finisajele interioare. Toate aceste costuri nu sunt deloc de neglijat si nu sunt mici. Spor in continuare!!! 👏👏👏
@Zodian_Sugator-ed6ho Nu te supara dar esti rupt total de realitate. Ce casa iti faci cu 30000? Din paie. Pe mine m-a costat 25000 euro doar fundatia. Structura casei m-a costat aproape 70000 euro fara tabla de pe acoperis, fara geamuri, usi, instalatii, finisaje, izolatie exterioara si finisaje. Dar una este sa faci o casa in fabrica pe CNC cu materiale controlate si cu lemn stratificat sibalta este sa faci din scandurele de la gater. Alea sunt de 30000 de euro. Si nici alea nu mai sunt atat. Cine zice ca face casa cu 30000 euro sunt tepari. Fugiti de ei. O zi buna si inainte sa afirmati lucruri pe care nu le cunoasteti informativa mai bine.
As fi foarte interesat si eu, mai ales punand accent pe diferente, avantaje/dezavantaje intre cele timbeframe vs clasica. E ok sa avem parerea clientului, dar e si mai bine sa avem input profesionist
@@adr1anpop Oare este firma serioasa care face la acest pret chiar la cheie si cu calitatea mentionata aici in clip? Daca da, as fi interesat. Nici nu stiu daca pretul sau tot managementul de santier mentionat in clip suna a mai mult stres.
@@solthun85 cu tine manager pe santier, si cu echipe bune in colaborare … da, se poate. Poti pune in aplicare informatiile pe care Marius, ni le da gratis. Pt structura clasica, poti verifica ce si-au facut “isidorii”
@@florinbondoc2599 depinde totul ce iti dorești. E totul foarte simplu atunci cand esti actualizat si atunci cand stii si cunoști,fie materialele fie lucrurile in construcții. Sunt f multe de discutat
Multumim pentru informatiile utile si pentru ca ne pui la curent cu metodele moderne, sustenabile si eficiente de a construi. Totusi tin sa mentionez ca un mare procent din cei care te urmaresc nu isi permit sa construiasca o casa noua. V-as fi recunoscator daca ati putea acoperi si reabilitarea caselor vechi si/ sau extensia unei case deja construite. Sunt foarte multe case tip vagon sau in L la care daca faci o extensie pt un living si sa mai deschizi bucataria ai reusi sa modernizezi rezonabil o casa deja construita( zic eu, bineinteles cu reabilitari la termosistem si ventilatie). Seria cu reabilitarea pe o casa veche a lui Varga Szabolcs a fost super folositoare si chiar m-am inspirat de acolo pt imbunatatiri la casa noastra. Pacat ca nu ati mai continuat cu ea. Sper ca pe viitor vor mai veni materiale in genul acela. Numai bine.
Evenimentul de la Cluj din 1-3 noiembrie va avea tema de reabilitari, deci sigur o sa fie un loc bun de absorbit informatii. Legat de alte proiecte de genul, avem cateva idei deja :)
Foooarte fain si util materialul 🤗 E atat de necesar constienizarea asupra costurilor reale … Acest tip de materiale video, poate salva bugete, vieti (cand stii care e realitatea din santier din punct de vedere al costurilor nu-ti mai pui viata la amanet doar pentru ca vrei o casa de 200 mp cand vezi ca in realitate nu iti permiti msi mult de 100), casnicii etc ! Love it ❤🎉
Bravo ! ❤. La acea suprafata din jur poate si un puț . Eu as fi ales pompa apa apa sau apa sol . Extra , panouri fotovoltaice in viitor. La fel si eu ador lemnul sunt incantat de izolatia cu pluta iar pe o casa șindrila e superba. Ideea cu cofraj de polistiren ( urmaream cu interes Amvic demult ) nu e rea dar n ar strica si ceva subsol.
partea buna la dispozitivile care ne asculta pt sugestii de reclame: chiar azi vorbeam cu cineva despre costurile construirii unei case :)) foarte bun video si informativ. p.s. nu faceti video mai scurte.
Casa pe care mi-am inceput-o acum 3 ani(terminata in vara asta), are 171mp construiti din care utili pe parter 110mp + subsol de 30mp utili , fundatii de beton armat de 185cm (adancime) , caramida portanta /structuri de beton evident, tigla ceramica, geamuri de calitate + jaluzele exterioare motorizate , toata casa cu podele din travertin , o baie placata cu travertin , cealalta marmura(ca faianta) , sistem de automatizare( ca instalate electrica) , incalzire in pardoseala , usi filomuro (1000 eur/buc) samd si am ajuns la acelasi pret cu al casei tale din lemn? Imi cer scuze dar inseamna ca fie eu am facut o mega "afacere" fie tu ai platit o suma fabuloasa pe casa din lemn. Orim ar fi, te felicit si sa dea Dzeu sa va bucurati sanatosi de casa!
Diferența cred ca constă în termoizolații și finisaje extra. Adică toată fundația termoizolata și hidroizolata, termoizolații groase peste tot, etanșare migăloasă, ferestre de top, montaj ferestre pe precadre, instalații gen pompă de căldură și sistem de recuperare căldură etc am cerut și eu ofertă ptr tâmplarii komerling și sunt foarte scumpe cu termomodul și baghetă caldă. Doar tâmplăriile cu rulouri și montajul la casa mea ar fi 45k + dacă aș face cu ei. Am ales ceva mai ieftin care iese la 35k. Ps casele de lemn sunt mai scumpe decât cele de zidărie.
Costuri la zidarie , structura clasica , dar cu acoperis drept acoperit cu pamant si plante ulterior si ar fi interesant si structurile noi pe cofrage .
Am facut si eu o casa timberframe anul trecut. Casa este terminata, finisata, 81 mp construtiti (66 utili), doar Parter (living + bucatarie, 2 dormitoare, 1 baie, 1 camera tehnica, 1 hol) si o terasa acoperita se 25mp. Costul aprox a fost de 100k eur. Solutia de fundare este cu fundatii izolate si placa, peste care s-a montat casa. Casa este produsa in fabrica, livrata si montata la semi-gri (rigips) de catre producator. Numai fundatia (in regie proprie) m-a costat undeva la 22-23k eur, casa + transport + cazare echipa a mai fost undeva spre 47-48k eur, terasa inca vreo 2k, dupa care am mai avut instalatii 6-7k cred si restul au fost tencuiala decorativa si finisaje interioare (gresie tip parchet in toata casa, gresie si faianta baie, gleturi si lavabila, etc). Nu mai este deloc ieftin sa faci o casa asa cum trebuie. Este mai usor pentru cei care sunt in domeniu si o fac singuri sau nu tin atat de strict de o anume calitate, izolatie, etc.
@@timoteisatmarean7391 manopera fundatie a fost undeva la 7k eur, pentru aprox 105mp placa, restul de aprox 15k eur au fost bineinteles beton, fier, conform proiect. Nu am facut hidro, nu era necesar (si in general nu consider a fi o operatiune esentiala daca nu ai demisol/subsol). Sub placa am 2cm xps.
Buna ziua, Ca de obicei un material foarte informativ si la obiect. Puteti sa faceti o analiza de pret pentru o casa, de aproximativ 100 mp utili, pe structura de blocheti de beton si cu izolatie de polistiren grafitat de 15 cm? Dace blochetii sint facuti in regie proprie, cu o masina de blocheti cu vibratie, peretii nu pot sa coste mai mult de 15.000 - 20.000 euro, material + manopera. Daca blochetii sint cumparati din comert, la 4 lei/bucat - 35.000 - 40.000 euro, material + manopera. Mi se pare exagerat pretul de 75.000 euro la pereti. Daca gresesc, imi cer scuze. Mutmesc frumos, Horia Tanase.
Salut Marius. Mi-ar plăcea foarte tare să aud părerea ta despre polistibrick la fel cum ai făcut la panourile sip acum 3 ani. M ar ajuta foarte mult în luarea unei decizii. Mulțumesc frumos.
M-am uitat fix 2 minute si am renuntat. Sper sa-i fie bine proprietarului si sa nu aiba niciodata incidente cu casa . Sunt depaaaaaaaarte de a fi un fan al caselor din lemn !
costurile prezentate includ si manopera platita pentru executare sau sunt doar costuri de materiale ? ar fi interesant sa faceti o prezentare care reflecta doar costurile de materie prima sau semifabricat pentru cei care vor sa construiasca in regie proprie
Imi place ce vad la partea de instalatii. In curand ma apuc si eu de casa pe timber-frame. Imi poate cumva Sorin da un contact al firmei cu care a facut instalatiile electrice+sanitare?
Buna Marius, în mesajul trecut ți-am spus ca mă voi familiariza cu limbajul ce tine de construcția unei case. Progresele sunt mici dar curiozitatea mare. Am urmărit video- urile cu analiza pe care ai făcut-o pe aceiași casă dar cu structuri diferite . În acest video ai pomenit de ICF. Este ceva relativ nou în România .Ce șanse are o construcție să devină Nzeb , câtă bătaie de cap și ce capcane implică , ce durabilitate și de ce buget ai nevoie?😅 Multumesc pentru tot ce ai publicat și anticipat pentru ce vei publica. De multe ori mă uit și de două ori să fiu sigură ca am rămas cu ceva😂
As dori sa clarificati de ce ati ales solutia unei fundatii izolate pentru o casa timberframe (cu complicatiile/costurile aferente) fara subsol in zona calda. In Franta/Belgia/tarile scandinave ruperea de punte termica se face de obicei fie cu (a) un perimetru + baza peretilor interiori de BCA (Ytong) sau bisotherm sau (b) podeaua din grinzi de lemn (pline sau posi, asemanator cu structura unui acoperis plat). Golul este folosit pentru instalatii si umplut cu spuma PU cu celula inchisa. Multumesc.
PolySteel® este o firmă în UK care livrează blocuri de 1200/600 / 28 mm. Grosimea polistirenului este ~ 12,5 mm respectiv 60,5mm iar deschiderea de 150 mm.
O singura intrebare, daca facem inzolatia ca la carte in fundatie 20 cm exterior, 10interior si 20 sub placa cand se vine cu incalzirea in pardoseala cati cm de polistiren trebuie peste placa?
Salutare! la Cluj, casă timberframe 120 mp utili, parter cu mansardă, termosistem+ferestre+instalații ca în cazul prezentat, nivel actual se locuiește la parter, iar mansarda în curs de finisare, cost aproximativ 195000 euro. Pentru cei care cred că e un cost mare, îi rog să estimeze care ar fi costul potrivit per mp pentru confort în casa în care locuiesc. Casa pe lemn îți oferă acea senzatie de cald, de confort la o temperatură interioră de 20-21 grade, existența unui sistem centralizat de ventilație îți asigură aerul proaspăt, când comanzi mobila poți merge pe abateri la nivelul de mm, poți avea siguranța colțurilor de 90 grade...per total, nu costul/ mp face diferența ci confortul locatarilor și mentenența pe termen lung. testarea casei nu e un moft ci o verificare a execuțieie, te scutește de multe probleme ulterioare. sunt dispus să-mi prezint proiectul. Cei care spun că pot face o casă cu un cost de sub 1000 euro per mp, aceea nu e locuință ci doar o casă.
Imi construiesc acum casa si chiar am urmarit pana la final. Nu este un exemplu bun din punct de vedere al costurilor pt ca a gandit-o dezorganizat total. Unii oameni pur si simplu nu au capacitatea sa negocieze si sa caute echipe. Fundatia aia e maxim 20k. Pe mine ma costa 40k (ish :) pt ca deja am costuri suplimentare pt ca imbunatatesc continuu lucrarea ...:(( ) si am bagat un garaj si o camera tehnica in deal sub placa de parter....peste cota zero o sa vin cu o casa de lemn de la Ecokit, care imi livreaza la gata pe afara si la folie pe dinauntru. Am vb cu Zecaph pt un test de etanseitate prin noiembrie decembrie in functie de vreme. Pana in decembrie o sa termin de studiat variantele de instalatii, dar 12 kw e cam mult pt casa aia...la cat de vine izolata e...vedem ceviese la test si poate ma incadrez ca exemplu pt altii, desi sunt atat de multe chestii pe care le-as face mai bine, lucrari mai detaliate la semnat contractul etc...in acelasi timp daca e prea stufos te refuza conatructorii si ajungi ca exemplul tau. Chiar nimeni nu-si face un raport calitate pret...cu zecile de mii de euro diferenta inconjori globul si tot ramai cu bani sa platesti caldura 10 de ani.
In cazul meu, recunosc, nu sunt un bun negociator si nici nu am avut timp sa ma documentez si sa compar preturi. Insa, sunt curios cati bani ai salvat alegand EcoKit? Ca fun fact, eu initial am intrat in discutii cu EcoKit, reorientadu-ma ulterior spre Dimmer la recomandarile in persoana ale lui Marius. Dar daca e sa ma uit acum pe oferta celor de la EcoKit si cea de la Dimmer, diferenta de pret nu e mare. Iar costurile pe care le-am avut sunt foarte similare cu cele ale lui Sorin din video. Deci sunt curios, la modul serios, ce si cum ai negociat la capitolul asta.
acum stau si ma gandesc ce diferenta de calitate trebuie sa fie la blocurile noi construite unde se vinde cu 1500 euro /mp si unde sunt multe spatii comune si mai e si costul terenului
spune-ne și nouă unde, că aici la Cluj sunt prețuri și peste 3000 / mp. :)) Dar oricum, orice vă doriți să cumpărați, recomandăm mereu să verificați și să testați ca să știți exact pe ce cheltuiți banii.
Cand privesc fundatia vad un numar neobisnuit de proviziuni pt ziduri portante interioare situate la distante foarte mici intre ele si intre ele si zidurile exterioare. Nu cunosc planurile casei dar n-am vazut niciodata asa complicat cred eu inutil pt o casa pe lemn. Fundatia ar fi trebuit sa arate total diferit. Nu e de mirare costul final ridicat. Sper ca structura de rezistenta e dupa cod
Izolatia peretilor este supradimensionata in comparatie cu a plafonului. Pe ansamblu toata izolatia casei este supradimensionata pt clima Romaniei. De la o limita pierderile prin spatiile vitrate si deschideri devin mult mai mari asa ca degeaba adaugi izolatie la pereti si plafon. Si oricum nu asa se izoleaza peretii caselor pe lemn. Cititi un Building Code si Stick Framing Manual.
In loc sa faceti case dupa filmulete luati un bilet de avion pt SUA sau Canada si stati acolo 2 saptamani sa vedeti cum si din ce se fac casele pe lemn. Veti salva multi bani
30k euro fundatie de 130 mp si cu ajutor de la unchiul care are statie de betoane....De unde sscoateti voi sumele astea? O fundatie de aceasta marime costa 10-11000 fara ajutor, cu preturile cu care poate cumpara oricine materialele necesare. Prin informatiile mincinoae pe care le lansati in spatiul public, descurajati oamenii sa se apuce sa isi mai faca o casa. Soflete, este ultimul video pe care il mai urmaresc pe canalul tau.
Mincinoase? Atat a cheltuit beneficiarul si am prezentat transparent aceste costuri. Uita-te la seria cat te costa casa si o sa vezi si acolo devize si oferte primite. Suntem aici sa educam si sa informam. Ca nu avem niciun beneficiu sa avem informatii “mincinoase” :)
cred ca e o diferenta cand faci o fundatie pt structura de lemn si probabil si spuma de sticla a crescut costul... eu la o casa de 125mp, din care un beci sub terasa, in 2021, m-a costat 11k euro materialele, manopera nu pot sa o cuantific ca a fost per total casa la rosu (10k euro manopera totala). in acest cost a fost pusa si izolatia si hidroizolatia elevatiei.
Ve-i avea o surpriza mare de tot, 30.000euro pt finisajele e gratis. La 450-500mp -> structura+dublu placat rigips+ 2 maini glet si lavabil sa te astepti undeva la 12-14.000Euro.
Mi se pare exagerat. Cred ca si in ziua de azi chiar cu preturile mari poti face o super casa din beton si caramida, cu etaj si pod, amprenta 120-150 m2, la 1000 eur/m2. Asta ca sa nu zic 750eur/m2 cu finisaje medii, pentru ca si asta este posibil din documentarea mea. Nu inteleg cum sa ajungi la 2000 eur/m2 la o casa din lemn.. oricum ar fi, o casa din beton facuta bine tine 100,200,300 ani? Deci 2-3 generatii macar, daca nu mai mult. Nu stiu, dar sunt curios daca si cele din timberframe au aceeasi durata de viata
Daca o faci la standard nzeb, cam greu sa o faci la 1000e, ma refer la gata. Eu am facut casa de 125mp utili, din care 25 garaj si m-a costat 1200/mp util (la cei 125mp) in anul 2021/2022. Poate daca mergi pe materiale mai medii sa reusesti...
E mult, am facut o casa cu amprenta de 85 de metrii patrati + etaj+pod, pe structura de beton armat din caramida bca, aproximativ 55.000 de euro, in ultimul an. Ce este drept am multi furnizori de materiale in zona si am reusit sa caut cea mai buna oferta, plus ca ;a unele etape am lucrat doar eu, daca lucram cu firma de constructii, ajungeam la 80.000 de euro pe putin.
la cate cheltuieli au fost, putea sa isi ia un arhtiect mai de doamne ajuta. Si al doilea aspect - o sa aiba o mare surpriza la finisaje si mobilier :)
3:52 $
8:27 $ ferestrele
17:30 $ instalații...
20:23 $/ m²
30k ero pentru fundatie? poi unde a facuto pe platoul Bucegi? cat a avut adancimea 3 metri? si structura de a costat 75k de euro a facuto din lemn de nuc sau cires? sau cred ca a importat baobabaltfel nu imi explic
@@kentfyeratanye378 Trerbuie si constructorul sa faca un leu cinstit, si impozitat corect de stat 😀
@@kentfyeratanye378😂😂😂 bine spus
Foarte util, multumim beneficiarului si Marius pentru transparenta 100%.
Perfect adevarat ca si costuri. Si pe langa acestea mai sunt multe costuri pe care nu le-a precizat si se adauga la costul unei case ca de ex: proiectele, avizele, autorizatia, utilitatile, bransament, imprejmuirea, pregatit terenul, costul de achizitie a terenului, masa, cazare, transport, macara sau manitou, finisajele interioare. Toate aceste costuri nu sunt deloc de neglijat si nu sunt mici. Spor in continuare!!! 👏👏👏
Mulțumim!
@Zodian_Sugator-ed6ho Nu te supara dar esti rupt total de realitate. Ce casa iti faci cu 30000? Din paie. Pe mine m-a costat 25000 euro doar fundatia. Structura casei m-a costat aproape 70000 euro fara tabla de pe acoperis, fara geamuri, usi, instalatii, finisaje, izolatie exterioara si finisaje. Dar una este sa faci o casa in fabrica pe CNC cu materiale controlate si cu lemn stratificat sibalta este sa faci din scandurele de la gater. Alea sunt de 30000 de euro. Si nici alea nu mai sunt atat. Cine zice ca face casa cu 30000 euro sunt tepari. Fugiti de ei. O zi buna si inainte sa afirmati lucruri pe care nu le cunoasteti informativa mai bine.
Super episod, multumiri!Costuri la ICF!
Costuri la zidarie,structura clasica. Multumesc pentru informatiile extrem de pretioase. Faceti o treaba super
notat, multumim :D
As fi foarte interesat si eu, mai ales punand accent pe diferente, avantaje/dezavantaje intre cele timbeframe vs clasica. E ok sa avem parerea clientului, dar e si mai bine sa avem input profesionist
1500 euro/mp util, casa pe structura clasica la cheie, in standard nzeb.
@@adr1anpop Oare este firma serioasa care face la acest pret chiar la cheie si cu calitatea mentionata aici in clip? Daca da, as fi interesat. Nici nu stiu daca pretul sau tot managementul de santier mentionat in clip suna a mai mult stres.
@@solthun85 cu tine manager pe santier, si cu echipe bune in colaborare … da, se poate.
Poti pune in aplicare informatiile pe care Marius, ni le da gratis.
Pt structura clasica, poti verifica ce si-au facut “isidorii”
Costuri la zidărie, structura clasica. Mulțumim de video!🎉
ICF și timber frame. Mulțumim!
Costurile sunt colosale pentru casa asta.
@@ionutlungu143 cam asa ceva.
Mi se pare exagerat la fundație. Sunt constructor stiu preturile la orice😮
@@cartisgheorghe6849 case din containere ce părere ai?
@@florinbondoc2599 depinde totul ce iti dorești. E totul foarte simplu atunci cand esti actualizat si atunci cand stii si cunoști,fie materialele fie lucrurile in construcții. Sunt f multe de discutat
Asai ..cred ca sia pierdut mintile cu bani aia luai o casa din caramida dea gata
Multumim pentru informatiile utile si pentru ca ne pui la curent cu metodele moderne, sustenabile si eficiente de a construi.
Totusi tin sa mentionez ca un mare procent din cei care te urmaresc nu isi permit sa construiasca o casa noua. V-as fi recunoscator daca ati putea acoperi si reabilitarea caselor vechi si/ sau extensia unei case deja construite. Sunt foarte multe case tip vagon sau in L la care daca faci o extensie pt un living si sa mai deschizi bucataria ai reusi sa modernizezi rezonabil o casa deja construita( zic eu, bineinteles cu reabilitari la termosistem si ventilatie). Seria cu reabilitarea pe o casa veche a lui Varga Szabolcs a fost super folositoare si chiar m-am inspirat de acolo pt imbunatatiri la casa noastra. Pacat ca nu ati mai continuat cu ea. Sper ca pe viitor vor mai veni materiale in genul acela. Numai bine.
Evenimentul de la Cluj din 1-3 noiembrie va avea tema de reabilitari, deci sigur o sa fie un loc bun de absorbit informatii.
Legat de alte proiecte de genul, avem cateva idei deja :)
Costuri la zidarie, structura in cadre! mersi, fain materialul!
Faina casa, si fain tricou cu Einar ;)
Cel mai bun filmuleț! Bravo! ❤
Super frumos.
Foooarte fain si util materialul 🤗
E atat de necesar constienizarea asupra costurilor reale …
Acest tip de materiale video, poate salva bugete, vieti (cand stii care e realitatea din santier din punct de vedere al costurilor nu-ti mai pui viata la amanet doar pentru ca vrei o casa de 200 mp cand vezi ca in realitate nu iti permiti msi mult de 100), casnicii etc !
Love it ❤🎉
Foarte frumos! Interesant ar fi o construcție tip Post&Beam și zidărie/izolație cu Hempcrete.
Multumim pt video!❤
Bravo ! ❤. La acea suprafata din jur poate si un puț . Eu as fi ales pompa apa apa sau apa sol . Extra , panouri fotovoltaice in viitor.
La fel si eu ador lemnul sunt incantat de izolatia cu pluta iar pe o casa șindrila e superba. Ideea cu cofraj de polistiren ( urmaream cu interes Amvic demult ) nu e rea dar n ar strica si ceva subsol.
Costuri zidarie clasica parter. Succes pe mai departe!
Foarte tare 🎉
partea buna la dispozitivile care ne asculta pt sugestii de reclame: chiar azi vorbeam cu cineva despre costurile construirii unei case :))
foarte bun video si informativ.
p.s. nu faceti video mai scurte.
Casa pe care mi-am inceput-o acum 3 ani(terminata in vara asta), are 171mp construiti din care utili pe parter 110mp + subsol de 30mp utili , fundatii de beton armat de 185cm (adancime) , caramida portanta /structuri de beton evident, tigla ceramica, geamuri de calitate + jaluzele exterioare motorizate , toata casa cu podele din travertin , o baie placata cu travertin , cealalta marmura(ca faianta) , sistem de automatizare( ca instalate electrica) , incalzire in pardoseala , usi filomuro (1000 eur/buc) samd si am ajuns la acelasi pret cu al casei tale din lemn? Imi cer scuze dar inseamna ca fie eu am facut o mega "afacere" fie tu ai platit o suma fabuloasa pe casa din lemn.
Orim ar fi, te felicit si sa dea Dzeu sa va bucurati sanatosi de casa!
Diferența cred ca constă în termoizolații și finisaje extra. Adică toată fundația termoizolata și hidroizolata, termoizolații groase peste tot, etanșare migăloasă, ferestre de top, montaj ferestre pe precadre, instalații gen pompă de căldură și sistem de recuperare căldură etc am cerut și eu ofertă ptr tâmplarii komerling și sunt foarte scumpe cu termomodul și baghetă caldă. Doar tâmplăriile cu rulouri și montajul la casa mea ar fi 45k + dacă aș face cu ei. Am ales ceva mai ieftin care iese la 35k. Ps casele de lemn sunt mai scumpe decât cele de zidărie.
Salut, faina traba. CLT si TIMBERFRAME ma mai intereseaza ca sa stiu ce aleg.
Multumim pentru info. Informatii despre ICF si Structura mexi poti face?
Salutare, Marius! Aștept cu mare interes un material cu hidroizolatia pentru baie la casa timberframe, ai "promis" candva!
Spor si cele bune!
@@bundy220 notat, revin pe subiect
Costuri la zidarie , structura clasica , dar cu acoperis drept acoperit cu pamant si plante ulterior si ar fi interesant si structurile noi pe cofrage .
Costuri la ICF (izodom) :) Multumim mult
Cel mai important lucru este ca are o poziție pentru casa ideală/perfecta
Am facut si eu o casa timberframe anul trecut. Casa este terminata, finisata, 81 mp construtiti (66 utili), doar Parter (living + bucatarie, 2 dormitoare, 1 baie, 1 camera tehnica, 1 hol) si o terasa acoperita se 25mp. Costul aprox a fost de 100k eur. Solutia de fundare este cu fundatii izolate si placa, peste care s-a montat casa. Casa este produsa in fabrica, livrata si montata la semi-gri (rigips) de catre producator. Numai fundatia (in regie proprie) m-a costat undeva la 22-23k eur, casa + transport + cazare echipa a mai fost undeva spre 47-48k eur, terasa inca vreo 2k, dupa care am mai avut instalatii 6-7k cred si restul au fost tencuiala decorativa si finisaje interioare (gresie tip parchet in toata casa, gresie si faianta baie, gleturi si lavabila, etc).
Nu mai este deloc ieftin sa faci o casa asa cum trebuie. Este mai usor pentru cei care sunt in domeniu si o fac singuri sau nu tin atat de strict de o anume calitate, izolatie, etc.
Detaliezi un pic te rog costurile la fundatie si ce a intrat mai exact in pret? Polistiren, hidroizolatie, beton, fier, manopera etc. te rog. Mersi
@@timoteisatmarean7391 manopera fundatie a fost undeva la 7k eur, pentru aprox 105mp placa, restul de aprox 15k eur au fost bineinteles beton, fier, conform proiect. Nu am facut hidro, nu era necesar (si in general nu consider a fi o operatiune esentiala daca nu ai demisol/subsol). Sub placa am 2cm xps.
@@alltrack_r mai sti cati mc de beton au intrat?
@@timoteisatmarean7391 Nu mai stiu exact, nu sunt acasa. Undeva la 2x mc
Nu stiu cum vad altii, dar preturile sunt enorme😮
Buna ziua,
Ca de obicei un material foarte informativ si la obiect.
Puteti sa faceti o analiza de pret pentru o casa, de aproximativ 100 mp utili, pe structura de blocheti de beton si cu izolatie de polistiren grafitat de 15 cm?
Dace blochetii sint facuti in regie proprie, cu o masina de blocheti cu vibratie, peretii nu pot sa coste mai mult de 15.000 - 20.000 euro, material + manopera. Daca blochetii sint cumparati din comert, la 4 lei/bucat - 35.000 - 40.000 euro, material + manopera.
Mi se pare exagerat pretul de 75.000 euro la pereti. Daca gresesc, imi cer scuze.
Mutmesc frumos,
Horia Tanase.
Salut Marius. Mi-ar plăcea foarte tare să aud părerea ta despre polistibrick la fel cum ai făcut la panourile sip acum 3 ani. M ar ajuta foarte mult în luarea unei decizii. Mulțumesc frumos.
M-am uitat fix 2 minute si am renuntat. Sper sa-i fie bine proprietarului si sa nu aiba niciodata incidente cu casa . Sunt depaaaaaaaarte de a fi un fan al caselor din lemn !
@Zodian_Sugator-ed6ho poti chiar 2-3 timberframe
costurile prezentate includ si manopera platita pentru executare sau sunt doar costuri de materiale ?
ar fi interesant sa faceti o prezentare care reflecta doar costurile de materie prima sau semifabricat pentru cei care vor sa construiasca in regie proprie
Cu ce firma ati lucrat pe partea de instalatii?
Salut! Costuri la structura metalică
Raspunsul corect este: DEPINDE CU CINE O FACI!
Costuri la zidarie,structura clasica . cu BCA sau porotherm
Multumim! Ne ajutati oare si cu firmele care s-au ocupat de instalatii si de timberframe? M-ar ajuta o recomandare
Imi place ce vad la partea de instalatii. In curand ma apuc si eu de casa pe timber-frame. Imi poate cumva Sorin da un contact al firmei cu care a facut instalatiile electrice+sanitare?
Costuri la structura metalică cu avantaje și dezavantaje. Mulțumesc
Avantaje si dezavantaje avem deja documentate. Cauta pe canal :)
Buna Marius, în mesajul trecut ți-am spus ca mă voi familiariza cu limbajul ce tine de construcția unei case. Progresele sunt mici dar curiozitatea mare. Am urmărit video- urile cu analiza pe care ai făcut-o pe aceiași casă dar cu structuri diferite . În acest video ai pomenit de ICF. Este ceva relativ nou în România .Ce șanse are o construcție să devină Nzeb , câtă bătaie de cap și ce capcane implică , ce durabilitate și de ce buget ai nevoie?😅 Multumesc pentru tot ce ai publicat și anticipat pentru ce vei publica. De multe ori mă uit și de două ori să fiu sigură ca am rămas cu ceva😂
As dori sa clarificati de ce ati ales solutia unei fundatii izolate pentru o casa timberframe (cu complicatiile/costurile aferente) fara subsol in zona calda.
In Franta/Belgia/tarile scandinave ruperea de punte termica se face de obicei fie cu (a) un perimetru + baza peretilor interiori de BCA (Ytong) sau bisotherm sau (b) podeaua din grinzi de lemn (pline sau posi, asemanator cu structura unui acoperis plat). Golul este folosit pentru instalatii si umplut cu spuma PU cu celula inchisa. Multumesc.
Ar fi interesant consturile actuale la ICF si sau BCA.
Costuri la zidarie clasica ar fi interesant.
Sunt curios sa vad un cost estimativ pt tehnologia Izodom (cofraje polistiren). Am auzit lucruri foarte bune despre ei.
PolySteel® este o firmă în UK care livrează blocuri de 1200/600 / 28 mm. Grosimea polistirenului este ~ 12,5 mm respectiv 60,5mm iar deschiderea de 150 mm.
De ce aveti gauri in tamplaria pvc (exterior)?
Ce părere aveți despre polistibric?
Bine Sorin !!
Cu ce firmă au fost făcute instalațiile. Mulțumesc.
Salut, o casa și rezistenta împotriva tuturor calamităților natueale se poate?
as fi intereat de costuri la ICF si as fi foarte interesat de parerea voastra despre sistemul de constructie al celor de la polistibrick
notat. O sa facem materiale pe tema asta
@@MariusSoflete da, cel mai asteptat material va fi ala!
Eu unul sunt curios de costurile si avantaje/dezavantaje ICF/CLT/Timberframe. Spor!
notat
faceti un video si cu casa din Timisoara din timberframe ce a inceput sa o constriasca cei de la Litarh in urme cu cateva saptamani?
O singura intrebare, daca facem inzolatia ca la carte in fundatie 20 cm exterior, 10interior si 20 sub placa cand se vine cu incalzirea in pardoseala cati cm de polistiren trebuie peste placa?
Costuri pentru o casa cu etaj din CLT, eficienta energetic insa nu la standard de casa pasiva
Baia complet utilata sau doar gresie faianta inclus in preț?
Mobila de bucatarie intra aici sau e extra cost?
Acum vad si ferestrele uriase. Confirma ce spuneam ca peretii sunt supraizolati. Si casa este langa Ploiesti, cald.
200k pe casa respectiva. ok e posibil, dar cred ca manopera si planurile a fost 50-60% din costuri. l-au ars pe Sorinel in mare fel :)
Salutare! la Cluj, casă timberframe 120 mp utili, parter cu mansardă, termosistem+ferestre+instalații ca în cazul prezentat, nivel actual se locuiește la parter, iar mansarda în curs de finisare, cost aproximativ 195000 euro. Pentru cei care cred că e un cost mare, îi rog să estimeze care ar fi costul potrivit per mp pentru confort în casa în care locuiesc. Casa pe lemn îți oferă acea senzatie de cald, de confort la o temperatură interioră de 20-21 grade, existența unui sistem centralizat de ventilație îți asigură aerul proaspăt, când comanzi mobila poți merge pe abateri la nivelul de mm, poți avea siguranța colțurilor de 90 grade...per total, nu costul/ mp face diferența ci confortul locatarilor și mentenența pe termen lung. testarea casei nu e un moft ci o verificare a execuțieie, te scutește de multe probleme ulterioare. sunt dispus să-mi prezint proiectul. Cei care spun că pot face o casă cu un cost de sub 1000 euro per mp, aceea nu e locuință ci doar o casă.
Cu cine ati proiectat si executat ?
Imi construiesc acum casa si chiar am urmarit pana la final. Nu este un exemplu bun din punct de vedere al costurilor pt ca a gandit-o dezorganizat total. Unii oameni pur si simplu nu au capacitatea sa negocieze si sa caute echipe. Fundatia aia e maxim 20k. Pe mine ma costa 40k (ish :) pt ca deja am costuri suplimentare pt ca imbunatatesc continuu lucrarea ...:(( ) si am bagat un garaj si o camera tehnica in deal sub placa de parter....peste cota zero o sa vin cu o casa de lemn de la Ecokit, care imi livreaza la gata pe afara si la folie pe dinauntru. Am vb cu Zecaph pt un test de etanseitate prin noiembrie decembrie in functie de vreme. Pana in decembrie o sa termin de studiat variantele de instalatii, dar 12 kw e cam mult pt casa aia...la cat de vine izolata e...vedem ceviese la test si poate ma incadrez ca exemplu pt altii, desi sunt atat de multe chestii pe care le-as face mai bine, lucrari mai detaliate la semnat contractul etc...in acelasi timp daca e prea stufos te refuza conatructorii si ajungi ca exemplul tau. Chiar nimeni nu-si face un raport calitate pret...cu zecile de mii de euro diferenta inconjori globul si tot ramai cu bani sa platesti caldura 10 de ani.
Cum sunt cei de la Ecokit, cât ajunge mp la gata?
@@polytzai pai gasesti preturile pe site-ul lor
In cazul meu, recunosc, nu sunt un bun negociator si nici nu am avut timp sa ma documentez si sa compar preturi. Insa, sunt curios cati bani ai salvat alegand EcoKit? Ca fun fact, eu initial am intrat in discutii cu EcoKit, reorientadu-ma ulterior spre Dimmer la recomandarile in persoana ale lui Marius. Dar daca e sa ma uit acum pe oferta celor de la EcoKit si cea de la Dimmer, diferenta de pret nu e mare. Iar costurile pe care le-am avut sunt foarte similare cu cele ale lui Sorin din video. Deci sunt curios, la modul serios, ce si cum ai negociat la capitolul asta.
23:50 vreau video-uri si mai lungi daca se poate!
Case din hempcrete as vrea sa vad la voi pe canal.
costuri la metal/structura ?
Salutare, cum se numesc cei cu care a lucrat la toate instalatiile?
E-caldura din Ploiesti . Ii foarte recomand!
De onde você mora ?
Te-am vazut la Brasov in Leroy.. am zis ca nu esti tu ca ai parul mai lung :)) spor!
eh, s-a mai scurtat si el :)))
ICF
acum stau si ma gandesc ce diferenta de calitate trebuie sa fie la blocurile noi construite unde se vinde cu 1500 euro /mp si unde sunt multe spatii comune si mai e si costul terenului
spune-ne și nouă unde, că aici la Cluj sunt prețuri și peste 3000 / mp. :))
Dar oricum, orice vă doriți să cumpărați, recomandăm mereu să verificați și să testați ca să știți exact pe ce cheltuiți banii.
@@MariusSoflete in Floresti, langa Cluj se mai găsește la 1500-1600 euro /mp
As fi interesat de un update cu casa lui cu Varga Szabolcs
S-a finalizat in acest an, abia astept sa impartasesc toate detaliile!:-)
costuri timberframe daca se poate pe case ce se construiesc pe P + Et1
Cand privesc fundatia vad un numar neobisnuit de proviziuni pt ziduri portante interioare situate la distante foarte mici intre ele si intre ele si zidurile exterioare. Nu cunosc planurile casei dar n-am vazut niciodata asa complicat cred eu inutil pt o casa pe lemn. Fundatia ar fi trebuit sa arate total diferit. Nu e de mirare costul final ridicat. Sper ca structura de rezistenta e dupa cod
Costuri la fundație și ce se poate economisi dar despre economisire ar fi in toate treptele de construcție
Salut , ma intereseaza daca cineva este interesat de emisia de formaldehidă din OSB ... este cazul sa ne panicam din aceasta privinta ?
Costuri la case din panouri SIP
Costuri la instalația electric cu centrala și cu ce firmă a făcut
deci la jumate in sistem diy probabil. Dar si mai multa munca si trebuie dedicatie...
Costuri la structura metalica.
Izolatia peretilor este supradimensionata in comparatie cu a plafonului. Pe ansamblu toata izolatia casei este supradimensionata pt clima Romaniei. De la o limita pierderile prin spatiile vitrate si deschideri devin mult mai mari asa ca degeaba adaugi izolatie la pereti si plafon. Si oricum nu asa se izoleaza peretii caselor pe lemn. Cititi un Building Code si Stick Framing Manual.
In loc sa faceti case dupa filmulete luati un bilet de avion pt SUA sau Canada si stati acolo 2 saptamani sa vedeti cum si din ce se fac casele pe lemn. Veti salva multi bani
Primul :-)
30k euro fundatie de 130 mp si cu ajutor de la unchiul care are statie de betoane....De unde sscoateti voi sumele astea? O fundatie de aceasta marime costa 10-11000 fara ajutor, cu preturile cu care poate cumpara oricine materialele necesare. Prin informatiile mincinoae pe care le lansati in spatiul public, descurajati oamenii sa se apuce sa isi mai faca o casa. Soflete, este ultimul video pe care il mai urmaresc pe canalul tau.
Mincinoase? Atat a cheltuit beneficiarul si am prezentat transparent aceste costuri. Uita-te la seria cat te costa casa si o sa vezi si acolo devize si oferte primite. Suntem aici sa educam si sa informam. Ca nu avem niciun beneficiu sa avem informatii “mincinoase” :)
Sub 15.000-17.000 nici o sansa cheala
cred ca e o diferenta cand faci o fundatie pt structura de lemn si probabil si spuma de sticla a crescut costul... eu la o casa de 125mp, din care un beci sub terasa, in 2021, m-a costat 11k euro materialele, manopera nu pot sa o cuantific ca a fost per total casa la rosu (10k euro manopera totala). in acest cost a fost pusa si izolatia si hidroizolatia elevatiei.
@@Deian69atât am cheltuit eu $18000 la o suprafață de 110 m/2 și garaj dublu
Inchiriez un buldo și o săptămână singur eu zic cu 5.7 k € fac singur fundația
De ce OSB?
Costuri la CLT?
la gata cu totul inclus...in jur de 2000 eur/m2 tva inclus
Pret exorbitant pentru o casa pe structura de lemn. Cu siguranta sunt variante de case mai ieftine.
Costuri pentru casa Panouri SIP
Costuri fundatie piloni beton+timberframe parter plus etaj marsarda in acoperis
ICF te rog!
Costuri pentru ICF ar fi interesant
Salutare! Eu sunt interesat de zidarie!
Cum pot lua si eu legatura su Sorin. Locuiesc aproape de Ploiesti si as vrea sa obtin cateva sfaturi.
Si eu as vrea, avem un proiect la Campina si ne-ar ajuta cateva sfaturi
@@ancutacorcodel4186 tot la Campina as vrea sa construiesc si eu 😀. Unde in Campina aveti?
@@ancutacorcodel4186 Frumos Cimpina, mult succes .
Ve-i avea o surpriza mare de tot, 30.000euro pt finisajele e gratis. La 450-500mp -> structura+dublu placat rigips+ 2 maini glet si lavabil sa te astepti undeva la 12-14.000Euro.
Mi se pare exagerat. Cred ca si in ziua de azi chiar cu preturile mari poti face o super casa din beton si caramida, cu etaj si pod, amprenta 120-150 m2, la 1000 eur/m2. Asta ca sa nu zic 750eur/m2 cu finisaje medii, pentru ca si asta este posibil din documentarea mea. Nu inteleg cum sa ajungi la 2000 eur/m2 la o casa din lemn.. oricum ar fi, o casa din beton facuta bine tine 100,200,300 ani? Deci 2-3 generatii macar, daca nu mai mult. Nu stiu, dar sunt curios daca si cele din timberframe au aceeasi durata de viata
Daca o faci la standard nzeb, cam greu sa o faci la 1000e, ma refer la gata. Eu am facut casa de 125mp utili, din care 25 garaj si m-a costat 1200/mp util (la cei 125mp) in anul 2021/2022. Poate daca mergi pe materiale mai medii sa reusesti...
Daca intrebi un constructor el zice simplu vrajeli cand se vindea cu 800-900 m2 pretul real era 350 -400
Deci mari tepe caci fiecare are adosul lui .
Da ai dreptate e mai ieftin pe BCA,cărămidă dar plătești manopera exagerată.
E mult, am facut o casa cu amprenta de 85 de metrii patrati + etaj+pod, pe structura de beton armat din caramida bca, aproximativ 55.000 de euro, in ultimul an. Ce este drept am multi furnizori de materiale in zona si am reusit sa caut cea mai buna oferta, plus ca ;a unele etape am lucrat doar eu, daca lucram cu firma de constructii, ajungeam la 80.000 de euro pe putin.
@@vladut1907Cărămida și bca-ul, sunt două materiale total diferite.
Oare ne poti lasa contactul pt firma care a executat instalatiile?
Si eu as fi interesat
E caldura din Ploiesti se cheama firma
costuri la timberframe
Costul la BCA + izolatie nzeb
Mi se pare un preț mare pentru o casa din lemn de 115 mp. Parerea mea.
👍
la cate cheltuieli au fost, putea sa isi ia un arhtiect mai de doamne ajuta. Si al doilea aspect - o sa aiba o mare surpriza la finisaje si mobilier :)
De ce ar avea o surpriza?
@@MariusSoflete, la costuri mă refer. Legat de totalul făcut pâna in acest moment și estimarea sumei finale la care se așteaptă.
Sunt de acord...sincer cred ca va fi minim dublu costul pentru finisaje undeva la 550-600E la preturile de azi
In ce zona ? Oras?
lângă ploiești
CLT ... poate ICF👍