The advantages of Autoclaved aerated concrete - autoclaved cellular concrete

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 24 сер 2024
  • Video prezinta calitatile si avantajele BCA-ului adica Betonului celular autoclavizat - termoizolarea, compozitia, portanta intre adevar si minciuna privind zidarie din BCA, betonul celular autoclavizat ca material durabil, usurinta de constructie casa din BCA cu pereti din BCA, greutatea acestuia chiar scuteste o casa din BCA de o fundatie complicata sau nu s.a.m.d.
    PS: Corectare, la minutul 4:30-4:40, corect este produs neinflamabil. Cer scuze, cred ca din neatentie sau graba )))
    Doneaza de o cafea pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc!
    Facebook: / enciclopediaconstructi...
    Website: enciclopediaco...

КОМЕНТАРІ • 219

  • @EnciclopediaConstructiilor
    @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +2

    Orice persoană care dorește o ”consultație individuală” sau răspuns la o întrebare mai complexă, care în fond necesită opinia, timpul și cunoștințele autorului acestui proiect, este rugat să echivaleze întrebarea sa în schimbul unei donații, care se poate realiza atât pe canalul de Patreon: www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor
    , cât și prin virament în cont bancar. Toți cei interesați sunt rugați să apeleze cu un mesaj pe Pagina de Facebook.
    Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult)
    Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă.
    Multumesc pentru înțelegere!

  • @danieldanut1353
    @danieldanut1353 6 років тому +10

    Mulțumiri și felicitări! Explicațiile sunt de manual, cu adevărat profesionale, a fost o plăcere să vizionez materialul.

  • @johnnynick9911
    @johnnynick9911 3 роки тому +2

    Complimenti! Imi place cum explicati in videourile dumneavoastra ! Cu stima Ionut!

  • @iulianbibica3551
    @iulianbibica3551 3 роки тому +3

    Nu am auzit de hoți să taie pereții haha
    Pe o parte mai serioasă video de nota 10
    Mulțumesc

  • @didisaim2328
    @didisaim2328 4 роки тому +17

    Dezavantajul este irelevant daca il tencuesti n-are ce hot sa taie BCA-ul ...

  • @danfulger6457
    @danfulger6457 4 роки тому +4

    Da e bine iar ceva anti HOT cușca externa din plasa de fier sudat și încărcat cu un strat de ciment apoi tencuit și scrii pe ea casa blindata iar dacă o vreți super blindata faceți la fel cu internul apoi scrieți casa super blindata

  • @popescunico713
    @popescunico713 3 роки тому

    Mulțumim.Foarte folositor

  • @pp2671
    @pp2671 6 років тому +20

    Mai are un avantaj major:
    Poți face modificări mai precise la pereți oricând, sa pui un geam sau o usa fara sa se spargă aiurea ca in cazul blocurilor ceramice

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому +3

      Foarte corect. Multumesc mult pentru adaugare!

    • @hardlibra
      @hardlibra 4 роки тому +2

      Este un material ignifug, nu inflambil. Eu am ajuns aici căutând informații despre cum sa fac un zid de împrejmuire a curții, din BCA. O fi aceeasi tehnica?

  • @i_dentic6532
    @i_dentic6532 3 роки тому

    Super

  • @alexalexutzu5863
    @alexalexutzu5863 4 роки тому

    As intentiona sa folosesc la etaj la exterior bca forte de 25 grosime,si nu de 30 deoarece este dublu la pret si as dori sa te intreb daca este in regula si daca este sigur si nu o asa mare diferenta cand vine vorba de rezistenta.Acoperisul va fi simplu si fara alt scop decat cel de a acoperi casa,ma refer laloc de depozitare sau mansarda.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +2

      Raspuns concret cazului dvs va poate oferi proiectantul structurii de rezistenta a dvs, el stie mai bine calculele casei dvs, deoarece fiecare casa e ca fiecare persoana - toti suntem diferiti. Personal cred ca daca e o structura in cadre, nu e o problema sa puneti 25 in loc de 30 cm, daca e insa o structura cu zidarie portanta, eu nu as face asa modificari

  • @YouAreTheCreatorOfYour
    @YouAreTheCreatorOfYour 6 років тому

    Mulţumesc!

  • @gheorghedanielmarcu9356
    @gheorghedanielmarcu9356 2 роки тому

    Ce tare faza cu hoti in tufar😂😂😂😂😂😂😂

  • @yoraul5157
    @yoraul5157 5 років тому +4

    Deci zici ca are 500kg mc de BCA si 900 kg cu tot cu mortar. De unde alea 400kg in plus daca mortarul se aplica corespunzator, in pat subtire de 3mm(La Ytong cel putin). Costul redus nu e chiar adevarat in toate cazurile, un BCA de calitate vine cu un pret de 350-400 lei pe mc, porotherm costa sub 300lei pe mc. Apoi, faptul ca peretii se sfarama la cutremur e si nu e dezavantaj. E dazavantaj ca trebuie reziditi dar intreaba orice inginer structurist si o sa-ti spuna ca o casa din BCA rezista mult mai bine la cutremur pentru ca in momentul in care blocurile de BCA se sfarama preiau vibratiile si presiunea de pe elementele de structura. Cine face casa din BCA fara stalpi din beton ca si structura inseamna ca a avut un proiectant care si-a luat diploma pe pile, sau nu a avut proiectant deloc. Exista pe piata si BCA cu densitate chiar mai mica, Ytong A+ are 400kg.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Ca sa explic coerent, o i-au pe rand:
      1 - BCA-ul am zis ca are in medie 500 kg/mc, insa gasim si de 350-400, si de 600-650 kg/mc. Greseala mea din acest video este ca am uitat sa mentionez ca cifra de 900 kg/mc ar rezulta din eventualitatea unui BCA de 600-650 kg/mc + mortar + tencuiala finala pe interior si exterior, deci matematic poate rezulta ca zidul dat sa aiba 900 kg/mc - zid gata de trait, ca doar nu asam zidaria neterminata la jumatate de drum si cand calculam, trebuie sa calculam totul in varianta finala inclusiv.
      2 - Corect, costul redus nu e valabil in toate cazurile, eu sunt familiarizat mai mult cu preturile din Republica Moldova, mai putin din Romania.
      3 - Corect, ca peretii din BCA se sfarama este si avantaj si dezavantaj, depinde cum privim. Am explicat apropo deja intr-un video (nu tin minte care) ca peretii acestia de umplutura care la un cutremur mare se pot sfarama, elibereaza din presiunea care se exercita pe structura de rezistenta, iar acest lucru e unul pozitiv. Nu e o noutate aceasta pentru mine.
      4 - Ce tine de casa din BCA fara stalpi de beton si centura si structura - sunt deacord cu dvs, e pura idiotenie. Daca a-ti comentat datorita anumitor imagini din acest video, pai aflati ca imaginile date sunt cu scop exemplificativ si preluate din surse ale unor tari unde nu au mai ca deloc cutremure, informatia cu adevarat care doresc sa o ofer este prin coloana sonora.

  • @cristianconstantin3432
    @cristianconstantin3432 3 роки тому

    Fierăstrăul pentru BCA cu vidia nu poate trece de adezivul dintre 2 blocuri de BCA. Chiar daca peretele nu este tencuit nu poate fi tăiat/spart așa de ușor.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Cu ferestrau electric si suficient de puternic ati incercat? Pun pariu va vorbiti din propria imaginatie pe baza a ce credeti dvs, nu a unor experimente.

  • @petrudragos1334
    @petrudragos1334 4 роки тому +1

    Dragii mei, vreau să spun și eu că am văzut de multe ori zidindu-se pereții din blocuri ceramice, cărămidă cu găuri mai exact și meseriașii puneau mortarul pe cărămidă iar acesta intra mai mult de jumătate în acele găuri ceea ce înseamnă risipă de material și reducerea calității de izolație termică a peretelui. Vreau să știu și părerea dvs.

  • @simionvlad1931
    @simionvlad1931 4 роки тому +1

    Pot construi un gard de 20m lungime și 2 înălțime cu aceste BCA-uri? Trebuie și tencuit? Sau ajunge plasa și tencuiala decorativa? Mulțumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +1

      Daca doriti puteti, insa eu m-as orienta pentru garduri la alte materiale. Am realizat 2 video-uri despre garduri in trecut, le invit sa le vizionati.

  • @poplucianioan3342
    @poplucianioan3342 6 років тому +1

    Ie frumos sa lucrezi cu bca dar important e ca lucrezi curat cu ei.Acolo se vede meserie Frate

  • @iulian9703
    @iulian9703 Рік тому

    Va salut!Intre Bca-ul Ytong si Somaco (cel din totdeuna)e vreo diferenta termica?

  • @chelmionel1696
    @chelmionel1696 6 років тому +1

    Mergeti la cineva care are casa din bca si intrebati daca bca-ul absoarbe umiditate.Intrebati care sunt costurile la incalzire.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому

      Nu va faceti griji ca stiu cum este BCA-ul ca material de zidarie, insa niciodata nu trebuie sa generalizam pentru toate cazurile o analiza efectuata doar la o casa, mereu sunt mult mai multi factori (unii nesocotiti de om) care influenteaza anumite efecte, cum ar fi cele privind costurile de incalzire, care nu tin nici 1/3 doar de BCA, dar cu alte 2/3 din costuri, ce nu le mai luam in calcul? Totul depinde de la caz la caz.

    • @florinstoica5357
      @florinstoica5357 5 років тому

      Chelm Ionel, nu am înțeles, din punct de vedere termic este mai eficient? (sper asta deoarece as dori sa îmi zidesc casa din bca)

    • @mirceacalota3490
      @mirceacalota3490 3 роки тому

      @@florinstoica5357 Da BCA ul izoleaza dublu fata de caramida. De exemplu coeficientul de transfer termic bloc ceramic de 30 cm este de 0.207 si la BCA este 0.12 WK/metru patrat

  • @alexandrupuscas7995
    @alexandrupuscas7995 4 роки тому

    Orice material de zidarie trebuie tencuit si izloat.Care este stratul de tencuiala care trebuie aplicat la bca pentru a ii ajuta proprietatile si proteja materialul?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +1

      Un perete de zidarie tencuit cu adevarat se va comporta mai bine fiind tencuit. In cazul dat, conteaza tencuiala insasi ce grosimi minime si maxime poate fi aplicata. Eu recomand la exterior sa fie si termoizolati peretii.

  • @rusubogdan1531
    @rusubogdan1531 4 роки тому

    Bună ziua, am o intrebare pt.dumneavoastra.Ce sfat imi dați în cazul unei case cu demisol,si fara acoperis ,unde nivelul din pământ sa fie zidit cu bolțari de beton si nivelul de afară cu BCA fara sa mai continu cu alt nivel ,ci direct cu terasă pe casă .Ar fi bun cu BCA mai ales ca nu am acoperiș, si probabil e mai expus la umiditate sau cu blocuri ceramice ? Va multumesc, si apreciez mult videoclipurile dumneavoastra.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Buna ziua. Despre boltarii din beton nu demult am realizat 2 video-uri, va recomand sa le priviti cu atentie (acolo ve-ti vedea de ce ideea dvs nu e tocmai buna legata de boltarii din beton). Legat de BCA sau blocuri ceramice, despre ambele am postat video-uri si despre avantaje, si despre dezavantaje - va invit sa le analizati si sa legeti materialul potrivit conform dorintei dvs. Multumesc.

    • @rusubogdan1531
      @rusubogdan1531 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor
      Am sa caut clipul si am sa il vizionez, va multumesc de sfaturi și aș vrea totusi o opinie a dumneavoastra daca se poate va multumesc.

  • @wertuwer497
    @wertuwer497 6 років тому +5

    Numai voi puteati sa va ganditi cum sa spargeti case construite din bcu-bca...

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому +8

      Un om destept ia in calcul orice risc, unul mai putin destept, se lasa pe o ureche...

    • @danieldanut1353
      @danieldanut1353 6 років тому

      Wertu Wer orice construcție poate fi expugnabilă, dacă și Piramidele au fost profanate... Cine vrea să - ți spargă casa o poate face foarte ușor cu scula pe care orice bărbat (sau femeie) o are în dotare, din fabrică.

  • @draudes657
    @draudes657 4 роки тому

    Vă rog dați-mi un sfat:
    Am cumpărat la munte o casă veche 50 ani, pătrată 8.5 m x 8.5 m pe fundație nearmată, pereții din bârne de 12.5 cm grosime, cu parter + pod, pe care vreau să o extind pe latura din spate pe lungimea de 5.5 m adâncime 2 m pentru baie și al doilea WC.
    Prima întrebare: pot face fundație armată, legată de cea veche cu conexpand, sau trebuie cu tijă filetată prin fundație și piuliță peste placă în interiorul fundației vechi pentru a nu întinde, ci doar comprima fundația nearmată?
    A doua întrebare: această extensie de 2.5 m către 2 m înălțime (o singură apă) o pot face din BCA de 25 cm (dublu tencuit)? Sau nu pot atașa BCA-ul rigid de lemnul elastic (cred că rășinos, vechi de 50 ani)? Dacă da, la aceste dimensiuni este necesar stâlp de beton la colțuri? Și sus sub cosoroabă?
    Vă multumesc. Eduard

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Salut.
      1) Ca sa va dau eu sau oricine altcineva un raspuns mai obiectiv, trebuie o inspectie la fata locului cel putin (fara sa zic ca e posibil sa trebuiasca ceva sapaturi de control si alte "probe de informatii"). Sincer daca va dau un raspuns (indiferent de care la aceasta tema), e ca si cum m-as da cu parerea ce conditii meteo sunt acum pe Jupiter, sper sa ma intelegeti.
      2) Pe fundatia anexei puteti zidi ce doriti. Intre BCA si lemn ar fi necesar un rost (de exemplu din bitum sau elastomeric, sau alta solutie, care sa fie etansiezata ulterior). Orice structura cu zidarie portanta cum e cazul BCA-ului are nevoie de stalpisori cel putin 25x25 cm la colturi si intersectiile peretilor, inclusiv trebuie centura de beton de minim 25x20 cm.

    • @draudes657
      @draudes657 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor Vă mulțumesc ptr. răspuns și mă uimește promptitudinea. Voi extinde tot cu lemn, aceeași dimensionare. Și dacă voi turna o șapă hidroizolată (am vizionat despre Radon), dacă tot scot dușumeaua, voi pune tije, nu conexpand.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      @@draudes657 Cu multa placere, succes! Legat de radon, ar fi bine sa hidroizolati cu membrane bituminoase desubt.

    • @claudiutotu158
      @claudiutotu158 2 роки тому

      Cred ca iti convine sa demolezi casa veche si sa faci una noua ....ca cheltuielile sunt mai mari sa restructurezi ceva vechi decat sa construiesti unul nou

  • @adrianservan07
    @adrianservan07 Рік тому

    Cred ca aveti prejudecati gresite la capitolul hatului care taie peretele. Daca ai alarma la geam si usi ai si in casa la miscare. Argumentul asta e foarte nepotrivit!!!

  • @ciufleafilofteea7380
    @ciufleafilofteea7380 3 роки тому

    Buna am și eu o întrebare
    Se poate zidi o casa cu etaj cu spuma din bca

  • @abcexpert2007
    @abcexpert2007 4 роки тому

    👍👍

  • @danielburebista3871
    @danielburebista3871 3 роки тому

    Bună ziua as dori sa știu de ce nu se mai toarnă stalpi de beton la pereți din bca?multumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      Buna ziua, cum nu se mai toarna stalpi din beton? In cazul BCA-ului care nu e un material chiar portant, este obligatoriu sa existe o structura din beton armat.

    • @iulianbibica3551
      @iulianbibica3551 3 роки тому

      poze preluate din zone fara risc seismic

  • @neilsecada703
    @neilsecada703 4 роки тому

    Buna! Am o intrebare sa va adresez si anume : pot zidi o constructie doar din bca sau blocuri ceramice cu pereti ai caror grosime nu va fi mai mica de 250 mm, fara cadre sau stalpi cu armatura ? Constructia se vrea a fi un garaj de 8 m lungime pe 5 m latime cu o inaltime a zidului de 2.40 m . Zidaria va incepe de pe placa betonata si cu armatura , iar acoperisul va fi din tabla cutata pe structura usoara de lemn, fara pod. Ideea e ca va fi o constructie pt 5-6 ani dupa care va fi demolata si nu as vrea sa mai fac cadre. Astept raspuns !

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Dvs puteti face ce doriti, insa aceasta nu inseamna ca va fi si corect. Eu nu recomand sa puneti in practica ideea dvs de a zidi fara stalpi de beton in cadre sau fara stalpisori de beton si centuri. Chiar si daca e garaj, macar 4 stalpi in 4 colturi de legatura tot e necesar. Daca ziceti ca e temporara, atunci e mult mai ieftin si rapid sa va montati un garaj metalic.

    • @neilsecada703
      @neilsecada703 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor multumesc de raspuns! Succes pe viitor !

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +1

      @@neilsecada703 Multumesc, deasemenea!

  • @vasileiancu414
    @vasileiancu414 4 роки тому

    Salutare. La o casa nouă cu 4 camere (90m) ce tip de BCA Ytong sa folosesc? E suficient Ytong A+ de 30 cm? E nevoie de stâlpi de beton turnat în Ytong profil O? Centura sigur va fi turnata in Ytong profil U.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +1

      Buna ziua. Nu va recomand deloc tipul respectiv de BCA. Eu fie as merge cu BCA Forte, fie cu BCA Clasic, si doar pentru o pasa Parter si doar cu un proiect al structurii de rezistenta bine facut, care sa includa si cati stalpisori sa fie, si centuri si periodicitatea lor si asa mai departe.

    • @vladmocanu3598
      @vladmocanu3598 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor de ce nu recomandati ytong A+? va rog sa argumentati! Am in plan constructia unei case din bca ytong 30 A+, stalpii sunt 30/30 cu 8 bare fi 14mm, proiectul este gata. Casa parter+mansarda, planseu la etaj din lemn.

  • @racherumarius
    @racherumarius 4 роки тому

    Gresesti ! Care ar fii motivul sa izolezi termic un perete de Ytong din blocuri de 600x500x200 ?!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +1

      Priviti zecile de video-uri despre termoizolatie, am explicat pe larg acolo. Plus mai cititi comentariile, am raspuns deja la aceasta intrebare in mai multe video-uri.

    • @nicolaebenche5439
      @nicolaebenche5439 3 роки тому

      zidurile sub 35 cm grosime trebuiesc izolate

  • @alexalexutzu5863
    @alexalexutzu5863 5 років тому +1

    am vazut si in videoul afisat de tine si alte videouri,la casele din bca nu se fac stalpuri de sustinere la colturile casei?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Da desigur ca trebuie de facut stalpi din beton armat la intersectiile peretilor si in locurile unde este nevoie conform proiectului, si numaidecat si centuri din beton-armat. Sunt unele imagini in unele video care au fost folosite doar ca fon de imagine, fara relevanta pentru informatiile prezentate (poate e greseala mea).

    • @alexalexutzu5863
      @alexalexutzu5863 5 років тому

      multumesc de ajutor

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Cu placere!

  • @Palaghianuionel
    @Palaghianuionel 4 роки тому

    Nu am inteles exact, recomandați tencuirea pe ambele părți ale zidului? Ma refer înainte de termoizolare

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Inainte de a termoizola fatada, aceasta trebuie tencuita foarte usor (gen 5-10 mm maxim), pentru a indrepgta suprafata, inchide rosturile (si mai are si alte functii). La interior deja termoizolati dupa planul dvs.

    • @libapina
      @libapina 4 роки тому

      Cu ce se tencuieste bca.ul ?

    • @simonelsimonel8062
      @simonelsimonel8062 3 роки тому +1

      @@libapina cu gletiera :)))))

  • @nicolavisovan1737
    @nicolavisovan1737 6 років тому

    Buna ziua eu aş vrea sã vã intreb sau chiar sã aflu o problemã care dupã pãrerea mea este destul de majorã.Eu mi-am construit casa prin anul 2000-2001 în momentul respectiv nu se fãceau stîlpi din beton, casa are o suprafaţã de 150m2 la partier si 150m2 la etaj cu o placã de beton armat între cele douã etaje si la etajul superior nu sa mai facut placã au facut doar o centurã si pe centurã au pus bârnuiala,. E o problemã la vreun cutremur, pot sã stau linistit sau tribune sa fac ceva vã mulţumesc anticipat.Bine înţeles construcţia este din BCA

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому +3

      Buna ziua. Sa fiu sincer, pentru a determina starea tehnica a unei constructii si de a preconiza comportamentul acesteia in timpul unui cutremur, este nevoie de o inspectie detaliata a acelei constructii, care se face de un inspector la fata locului. Stiu ca aceasta implica careva costuri, insa doar la fata locului puteti primi un raspuns care sa fie mai aproape de adevar, deoarece se i-au in calcul si se inspecteaza si vizual si cu diferite aparate si prin mai multe metode constructia. Daca o sa fie cineva care la distanta o sa va raspunda si o sa va asigure de un lucru sau altul - nu il credeti. Eu personal va pot spune urmatoarele: casa dvs fiind o structura portanta, rasfoiti prin Cartea tehnica (daca o aveti), prin alte foi si documente si aflati cat mai multe informatii despre ce fel de Beton s-a folosit, ce armatura, ce fel de fundatie aveti, ce densitate au blocurile de BCA, ce fel de sol aveti si ce capacitate portanta are casa, ce greutate are casa, are aceasta crapaturi, ce diametru au si ce caracteristici au (verticale, orizontale, diagonale etc), aveti trotuar imprejurul casei si drenaj al apei normal sau nu .... si multe altele ... analizand toate acestea, o sa va puteti crea o idee generala. Insa repet, pentru informatii concrete, doar un inspector cinstit va poate oferi raspunsurile dorite.

    • @Bobby130995
      @Bobby130995 6 років тому +1

      Depinde si in ce zona a tarii stai. In partea de vest(CLuj), acceleratia data de cutremur este jumatate fata de Bucuresti sau zona Moldovei. Daca inadirea zidariei la colturi si intersectii s-a facut corespunzator si nu stai in zona Vrancea, poti sta linistit. Mai ales ca ai o centura si o placa de beton care rigidizeaza foarte mult constructia.

    • @marianaturda
      @marianaturda 5 років тому +2

      @@Bobby130995 Eu am invatat in scoala (facultatea de arhitectura din Timisoara) ca dupa zona Vrancea, zona de vest (mai ales Banatul) este a doua zona seismica si ca tipul de seisme specific aici impacteaza mai ales structurile joase. Mai e de spus ca in Europa ocupam locul 1 la pericolul seismic. Concluzia: nu e de joaca !

    • @claudiutotu158
      @claudiutotu158 2 роки тому

      Daca ai stalpi si sus si in plus ai centura care leaga toata casa ...de la fundatie, elevatie si stalpi poti sa dormi linistit .
      Placa de beton care e deasupra parterului este inca o legatura forte ca locuinta sa ramana intacta si fara vreun risc

  • @CriptoViitorul
    @CriptoViitorul 4 роки тому

    La ce ste referi cand spui material portabil ???

  • @sebastianbalogh2564
    @sebastianbalogh2564 3 роки тому

    Buna ,felicitări..am și eu o intrebare : ce inseamna izolat cu țitărie?

  • @danieliosif3232
    @danieliosif3232 4 роки тому

    Buna ziua. Spune-ti ca zidariile din BCA sa nu fie niciodata portante. La ce va referiti mai exact? Daca folosesc stalpisori de minim 25x25cm, 0.8% procent de armare si centuri, atunci peretii intra la categoria de pereti portanti, nu? In acest caz nu am voie sa ii folosesc si trebuie sa ma indrept spre o structura in cadre, care include grinzi? Nu inteleg exact delimitarea asta (intre perete portant si neportant, intre cadre si stalpisori+centuri) pentru ca intr-o zona cu seismicitate redusa si nu numai procentele de armare sunt deja mari in ceea ce priveste capacitatea portanta. Cum ati trata proiectarea unei case din BCA, conform experientei dumneavoastra? Ma refer in special la dimensiunile stalpilor. Din experienta, considerati indeajuns un stalp de 25x25cm pentru a "intra" doua sau mai multe grinzi in el, intr-un sistem cadru?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Buna ziua. Exista diferenta intre structura si material. De exemplu cand folosim o combinatie de vreun material de zidarie + stalpisori + centuri (s.a. dupa caz) - vorbim de un sistem (cu zidarie portanta in cazul dat); iar cand vorbim doar de un material de zidarie (in cazul acestui video de BCA), vorbim de un material. In normele din constructie se mentioneaza expres ce rezistente mecanice trebuie sa aiba un anumit material, pentru a putea fi folosit intr-un sistem. In Romania blocurile de zidarie din BCA au cel mai des o rezistenta la compresiune intre 1 - 5 N/mm2, ori Codul scrie ca rezistenta la compresiune trebuie sa fie de minim 7.5 N/mm2 al magerialului de zidarie in cazul elementelor de zidarie cu pereti portanti - am mentionat acest lucru in video despre Dezavantajele BCA-ului, va invit sa il vizionati.
      Legat de procentul minim de armare, mai nou pentru zonele seismice pentru anumite structuri si cand vorbim de armare longitudinala (daca nu ma gresesc) este 1%, insa iar, procentajul este un punct de referinta, un structurist-proiectant va lua in consideratie cumulul de factori, incepand de la acceleratia seismica a terenului, si pana la greutatea casei, nr de niveluri, desfasurare, grosimea si rezistentele altor structuri s.a.m.d.
      Cand vorbim deja de structura de rezistenta in cadre, aici nu prea conteaza prea mult din ce material de umplutura/compartimentare folosim, BCA-ul in acest sens fiind un material foarte bun (dat fiind faptul avantajele sale prezentate in acest video).
      Si in final, pentru stalpii structurilor in cadre, aria minima trebuie sa fie de 900 cm2, adica stalpul minim trebuie sa aiba 30x30 cm. Pentru stalpisorii structurilor cu zidarie portanta - acolo minim deja aria e 625 cm2 (25x25 cm).

    • @danieliosif3232
      @danieliosif3232 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor Multumesc tare mult. Intre timp m-am uitat si la celalalte video-uri cu dezavantajele BCA-ului si la tipurile de structuri si am inteles. Intr-adevar am facut greseala sa uit de acea prevedere in ceea ce priveste dimensiunea minima acceptata a stalpilor din cadrul structurilor cadre. Acum face sens. Va multumesc tare mult pentru timpul acordat si pentru informatiile pe care le impartiti gratuit cu noi.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      @@danieliosif3232 Cu multa placere!

  • @ionutispas6669
    @ionutispas6669 6 років тому +2

    Nu se poate sparge asa usor sau taia. Pentru ca el vine tencuit pirin interior si exterior pls ca pe exterior mai este si izolatia deci nu are treaba

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому +3

      In primul rand depinde de densitatea blocului, grosimea, unghiul de taiere si desigur materialele suplimentare (tencuire, termoizolatie) cu care interactioneaza. In anumite cazuri taierea este mai grea, insa in altele - pentru un hot profesionist este o nimica toata!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому +1

      Cel mai usor mod de a controla, este chiar acum in UA-cam Search (bara de cautare a UA-cam) sa scrieti ceva de genul "Constructii case BCA" sau "Zidire BCA" si o sa vedeti video (deci nu foto) unde foarte simplu se poaie taia BCA-ul chiar pe santier fara utilaj profesionist. Eu nimanui nu doresc sa ii insuflu o idee, fiecare crede in ce doreste sa creada! Plus ca eu in video fac compararie, ca daca tot asa relativ simplu se taie pe santier, pentru un hot (care poate folosi si alte instrumente folosind ingeniozitatea) la fel poate fi mai usor. Orice e posibil my friend, orice. Eu mai bine "aleg paza buna, decat premejdia rea"! Succese!

    • @tonyjaa642
      @tonyjaa642 6 років тому +1

      Enciclopedia Constructiilor stai linistit ca daca casa este izolatå corespunzåtor nu iti taie nici un hot peretele..iti sparge usa, iti sparge geamul..etc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому

      Dumitale ai face bine sa citesti toate mesajele unei conversatii inainte sa te dai cu parerea! Vezi primul meu mesaj din aceasta conversatie te rog, si apoi simte-te erou pe internet!

    • @Alinrzv
      @Alinrzv 5 років тому

      @@EnciclopediaConstructiilor se taie cu drujba fara stres :D !

  • @sandufulgan7087
    @sandufulgan7087 4 роки тому

    La ytong de 50 mai trebuie izolat daca afara sunt -25 grade mersi de raspuns

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +1

      Da, orice zidarie trebuie protejata de intamperiile exterioare. In loc de 50 cm de BCA, mai bine ati face 30 cm BCA + 10-20 cm termoizolatie exterioara.

    • @sandufulgan7087
      @sandufulgan7087 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor multumesc pentru sfat si pentru raspuns o zi frumoasa

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      @@sandufulgan7087 Multumesc, la fel!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      @@PaulNecsoiu La fatada ventilata deja teoretic ar fi okay dpdv al protectiei la intimperii, insa nu si dpdv termic. Sa nu uitam ca din acest an in UE legea zice ca se proiecteaza doar case NZEB, ori 50 cm de BCA nu cred ca ar fi suficient, plus costul la o fatada ventilata e mai mare ca la una tencuita. Ca sa nu mai zic ca nu prea sunt fatade ventilate la pereti fara termoizolatie, e putin non-sens, ce sa ventilezi? Peretii din BCA care pot sta si fara fatada respectiva?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      @@PaulNecsoiu Cu placere. Pana in prezent sunt 20 de video-uri de casa pasiva, in unul din ele am explicat nu demult de ce am optat pentru casa P+E.

  • @johnmichel5541
    @johnmichel5541 6 років тому

    Ce este mai durabil in timp Bca sau blocurile ceramice...???

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому +4

      Ambele pot fi mai durabile una fata de alta daca se realizeaza zidaria corect impreuna cu structura de rezistenta, daca acestea vor interactiona corect cu termoizolatia cat si cu alte finisaje la interior si exterior s.a.m.d., insa in conditii egale, eu personal as opta pentru BCA.

    • @dogoresctudorache4267
      @dogoresctudorache4267 6 років тому

      John Michel 😀CE greu e....gandeste te

    • @mosurenomosureno9057
      @mosurenomosureno9057 2 роки тому

      Caramida tata !! ....

  • @alexandrunedelcu7719
    @alexandrunedelcu7719 5 років тому

    salut am si eu o casa parter etaj si mansarda realizata din bca ytong de 25cm ( mentionez pereti nu sunt portabili) la interior va veni vata 5cm structura plus gipscarton(pereti plus tavan, mentionez ambele tavane sunt placi de beton) iar la exterior nu stiu pentru ce sa optez ca si termoizolare, ma poti ajuta cu un raspuns. multumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Buna ziua. In locul dvs eu as adauga termoizolatie doar la exterior. Daca tot ati ales vata, atunci puteti folosi vata minerala bazaltica, eu recomand aceasta noua ECO, producatorii caruia spun ca deja nu are o parte din substantele negative mentionate de mine intr-un video. Ce tine de grosimea termoizolatiei exterioare, cu cat mai mult cu atat mai bine, insa va recomand sa fie de minim 10 cm.

    • @alexandrunedelcu7719
      @alexandrunedelcu7719 5 років тому

      @@EnciclopediaConstructiilor sa va spun cu ma gandit eu . rigipsul la interior este foarte eficint ridica foarte mult gradul de comfort plus ca in spate poate fi ascunse conducte cabluri etc , pa cand tencuiala la interior tot timpul este rece ....

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      @@alexandrunedelcu7719 Pana la urma e alegerea dvs, si dvs ve-ti locui in casa respectiva, nu altcineva. Ce tine de tencuiala rece, atunci ar trebui mai bine sa va ganditi ca regimul termic din interior sa fie unul pozitiv si constant, iar ce tine de conducte, ele nu sunt chiar atat de multe ca sa inchidem toti peretii exteriori cu rigips. Canalele respective partial pot fi prin zidarie, partial in pardosea sau tavan si gata.

    • @alexandrunedelcu7719
      @alexandrunedelcu7719 5 років тому

      @@EnciclopediaConstructiilor se poate un facebook sau un whatup as dori sa stam putin de vorba multumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +1

      Gasiti pagina de Facebook "Enciclopedia constructiilor".

  • @TheDRAGOSH20
    @TheDRAGOSH20 6 років тому +1

    Bca-ul Ytong, poate fi folosit și la case Dee tip P+1 sau P+M fara a mai fi nevoie de stâlpi de rezistenta. Am cunoștințe, care locuiesc de 6 ani intro casa complet realizată de BCA și au avut parte și de intemperii , inundații și ușoare cutremure și pereți sunt ca în prima zi. Intenționez să îmi ridic și eu una din același material de îndată ce termin cu fundația.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому +3

      In primul rand: 6 ani este inca o varsta prea fragida cand vorbim de rezistenta unei case. Iar in al doilea rand, tezele expuse in materialul video sunt bazate pe calcule si experienta nu doar `a unei case`, plus s-a luat in calcul o marja de eroare ca mai bine sa fii mai sigur decat sa ai dubii! Dvs deja construiti cum doriti, dvs o sa locuiti in casa data, nu altii )))

  • @maddiemoe5335
    @maddiemoe5335 3 роки тому

    BCA-ul trebuie tencuit pe interior și exterior înainte de termoizolare și rigips?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      Este de dorit, insa la interior ceva mai mult decat de dorit, spre aproape obligatoriu pentru etansietate si uniformizare.

  • @MrInstalator
    @MrInstalator 5 років тому +1

    Iti cer parerea: o casa pe structura de beton ( stalpi, centura cu armaturi serioase etc) cu parter si etaj si zidaria Ytong mai trebuie izolata termic pe experior si daca da ce anume recomanzi. Multumesc.
    Eu imi voi face o casa si caut sa imi fac una trainica, temelia din beton armat la care am sa folosesc apa de sticla si podea aerisita italiana ( ua-cam.com/video/LcU1g9FNQ5E/v-deo.html ) incalzire in pardoseala la parter si calorifere la etaj, acoperita cu tigla metalica...Cum sa o izolez?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Buna ziua. Parerea mea subiectiva este ca orice material de zidarie, oricat de bune proprietati termoizolante nu are, trebuie de termoizolat pe exterior, in primul rand ca punctul de roua niciodata sa nu fie in zidarie, ci in termoizolatie; iar in al doilea rand, ca zidaria sa fie ferita direct de conditiile si fenomenele meteo. Ce tine de sistema Iglu italiana privind podeaua, este una interesanta, insa putine informatii sunt in prezent practice despre acest sistem, mai mult e teorie. In teorie totul pare okay, inclusiv si eliminarea radonului si excesului de umiditate, insa in practica trebuie sa luati in consideratie mai multe segmente, cum ar fi: stabilitatea constructiei la cutremure, rezistenta acesteia la greutate, si daca o sa aveti IP la parter atunci e vorba de greutatea a 2 sape de beton, una peste structura italiana, si alta peste termoizolatie si tevile IP; deasemenea trebuie sa va ganditi cum sa schimbati periodic filtrele si alte plase, inclusiv metalice in gaurile gurilor de aerisire a acestei podeli, deoarece ia inchipuiti-va ca ajunge acolo gandaci, rozatoare si alte mici vietuitoare, atunci cum o sa le scoateti de acolo? Aruncand otrava acolo, o sa va creati un mormand urat mirositor sub pardosea, sau va trebui sa stricati toata structura, sa curatati si sa o faceti iar. Ce tine de radon, sunt si alte solutii. Deasemenea pot aparea si alte probleme, eu nu doresc sa va schimb parerea, doar sa va ajut ca sa va imaginati tot spectrul de situatii care pot aparea in exploatarea casei, caci dupa ce omul se construieste, vra confort, nu sa tot bage bani in casa an de an. Ce tine de tigla metalica, aici mai mult conteaza interactiunea termoizolatiei cu structura de lemn decat cu invelitoarea, deci trebuie sa alegeti acele materiale care nu "dusmanes" cu lemnul, deci excludeti deodata polistirenul si spuma poliuretanica.

  • @ZaplaicOvidiu
    @ZaplaicOvidiu Рік тому

    Buna seara. Vin cu o rugăminte către Dvs. Ce părere aveți de cărămizile din perlit? Este o invenție recentă. Deși producător spune că pereții făcuți din acest tip de cărămidă nu necesita izolație exterioara credeți că este necesar poliester grafitat? Intr unul dintre clipurile postate Dvs. foloseati poliester grafitat de 30. Ținând cont că vorbim de o casa construita in Romania pe care vreau sa o construiesc. Mulțumesc anticipat pentru răspuns! ua-cam.com/video/k7yTIYSmhcs/v-deo.html

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Рік тому

      Buna seara. O sa va rugam sa va editati comentariul incat sa stergeti link-ul, nu facem reclama! Altfel va vom sterge comentariul.
      Legat de intrebarea dvs: acea zidarie NU ESTE SUFICIENT conform normativului din prezent NZEB pentru rezistenta termica a peretilor, iar daca doriti o casa spre pasiva, cu siguranta ca va trebui sa folositi termoizolatie suplimentara (grafitat, polistiren simplu, vata minerala etc).
      Legat de constructiv, pare rapid, si BCA-ul pare rapid, insa ce faci cu neetansarile ce se obtin? Nu vedem adeziv, deci mari probleme cu etansietatea!
      Legat de rezistenta, in Romania sau Moldova, NU AI VOIE sa faci asa casa ca in video, acest material poate fi folosit doar ca umplutura in cadre din beton armat, deci stalpi, grinzi, plansee din beton armat! Acele structuri trebuie si ele izolate...
      Ar mai fi multe de zis, insa pentru un comentariu e suficient. Merci!

  • @cristinanicoletagrigore2389
    @cristinanicoletagrigore2389 4 роки тому

    Am si eu o întrebare. Dacă nu sunt stâlpi la o casa din BCA, 56 metri pătrați (Si menționez faptul că este lipita de casa veche) , ce riscuri sunt?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +3

      Daca e vorba de BCA - sa crape peretii, sau poate si mai grav - se prabuseasca la un cutremur, dar pot fi si multe alte necazuri. Orice structura cu zidarie portanta trebuie sa aiba stalpisori de minim 25x25 cm din otel-beton, daca nu sunt stalpisorii, centurile de beton, atunci eu nu as dormi in acea incapere.

  • @ovidiuveverita5406
    @ovidiuveverita5406 3 роки тому

    Cît costa un palet de BCA

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Buna ziua. Depinde de care producator alegeti, locatia dvs, deoarece preturile difera. Adresati-va la magazinele specializate pentru preturi, noi oferim informatii, nu vanzari.

  • @motodaysbucharest7138
    @motodaysbucharest7138 5 років тому

    Salut, te urmaresc cu interes..dar nu am reusit sa ajung la un rezultata..vreau sa construiesc o casuta.p+m si nu stiu pt ce sa optez..bca Ytong de 40 plus 10 multipor sau porotherm de 30 cu 10 multipor? Ce sa aleg ??

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Buna ziua. Ambele variante mentionate de dvs sunt bune, insa depinde de ce fel de structura a casei ve-ti avea si de care anume BCA si Porotherm ve-ti alege. Daca o sa imi oferiti ceva mai multe detalii, o sa va pot oferi si eu ceva mai multe raspunsuri.

    • @motodaysbucharest7138
      @motodaysbucharest7138 5 років тому

      @@EnciclopediaConstructiilor ytong A+ si porotherm wienerberger de 30 ..structura normala beton fundatie etc.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Ce tine de structura nu am inteles. E vorba de structura cu zidarie portanta, in cadre sau mixta? Daca sunteti un pic confuz, vizionati video "Comparatii intre structurile de rezistenta". Ce tine de BCA stiu despre ce vorbiti, insa am nelamuriri ce tine de Porotherm 30 - de care anume ca sunt mai multe modele: 30 STh, 30 Robust, 30 Light Plus, 30 N+F ???

    • @motodaysbucharest7138
      @motodaysbucharest7138 5 років тому

      Sper ca raspunsul e ce trebuie pt.a ma sfatui cumva ce sa aleg, ca sincer asa impartite sunt parerile

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Ca sa va ofer un raspuns trebuie sa stiu despre ce e vorba. In mesajul meu anterior v-am pus 2 intrebari, despre ce fel de structura de rezistenta va fi casa si ce fel de porotherm anume ati ales?

  • @alexalexutzu5863
    @alexalexutzu5863 5 років тому

    Buna,ce model mi ai recomanda de bca sa folosesc la o casa M+S apx 100 metri patrati

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Salut, casa M+S??? Poate ati dorit sa scrieti P+M (Parter + Mansarda)?! Daca dvs ve-ti avea structura de rezistenta cu zidarie portanta (asa cum cei mai multi fac la case individuale), atunci recomand doar BCA Forte sau cel mai rezistent tip de BCA existent. Daca structura de rezistenta va fi in cadre, atunci puteti folosi si BCA standart. Deja BCA termo sau ce alte variatii mai sunt, cu densitati si rezistente mai mici - nu le recomand deloc nicaieri.

    • @alexalexutzu5863
      @alexalexutzu5863 5 років тому

      BCA YTONG CLASIC 600 x 300 X 200 mm ar fi ok?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Pentru o structura in cadre, o zidarie exterioara de 30 cm BCA Clasic este okay. Pentru o structura cu zidarie portanta, la o zidarie de 30 cm grosime, as folosi BCA Forte - are o densitate de cca 600kg/m3 si o rezistenta la compresiune de 5.00 N/mm2, fata de BCA Clasic care are o densitate de cca 500 kg/m3 si o rezistenta medie la compresiune de 3.00 N/mm2. Alegerea va apartine!

    • @alexalexutzu5863
      @alexalexutzu5863 5 років тому

      am citit ca bca-ul a+ nici nu m ai trebuie izolat,astept raspunsul tau

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Dvs uitati-va la ce densitate si rezistente are BCA A+!!! Eu recomandarile mele deja vi le-am oferit.

  • @oziobisnuita6949
    @oziobisnuita6949 3 роки тому

    Salut , am vazut ca altii explica ca nu e chiar buna deloc bca

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Salut, minusurile BCA-ului au fost expuse in video privind dezavantajele BCA-ului, il gasiti pe canal. La fel avem si un Battle intre BCA si Blocuri ceramice, la fel este pe canal, il recomand!

  • @gamotosisto
    @gamotosisto 2 роки тому

    Cu hotii ca-ti intra prin perete, ai dat-o cu mucii-n fasole!

  • @vladmocanu3598
    @vladmocanu3598 3 роки тому

    "Este rezistent la foc fiind un produs inflamabil" :)) pai ori este rezistent la foc, ori inflamabil, hotaraste-te! :))

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      Cititi va rog descrierea video-clipului!!! Creatorii de continut sunt la fel oameni care pot face erori, corectii care se gasesc in Descriere sau in comentarii evidentiate. Merci.

  • @ovidiuveverita5406
    @ovidiuveverita5406 3 роки тому

    Cît Costa În palet BCA

  • @marianoprea3535
    @marianoprea3535 6 років тому +1

    Material inflamabil ???

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому

      Ce doriti sa spuneti cu intrebarea dvs?

    • @marianoprea3535
      @marianoprea3535 6 років тому

      Enciclopedia Constructiilor In videoclip cred ca asa apare. Inflamabil inseamna a lua foc, a arde. Neinflamabil cred ca era corect.

    • @marianoprea3535
      @marianoprea3535 6 років тому

      Enciclopedia Constructiilor Minutul 6:30. Rezistent la foc, fiind un material inflamabil.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому +3

      Da da, multumesc de remarca, e vorba de minutul 4:40. A trebuit sa scriu "neinflamabil". E o greseala fara sa o observ. Merci inca o data!

  • @ionutgeageac8581
    @ionutgeageac8581 4 роки тому

    Cum vine asta? Este un material rezistent la foc,fiind un material inflamabil🤣🤣🤣

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +1

      Vine asa cum auziti in video, nu inteleg ironia dvs!

    • @ilieanamaria11
      @ilieanamaria11 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor ați spus in clip "inflamabil" in loc de "ignifug" ...

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      @@ilieanamaria11 Da recunosc greseala, trebuia sa zic neinflamabil sau ignifug, sorry )))

    • @ilieanamaria11
      @ilieanamaria11 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor sunt și eu sunt în curs de a construi o casa , locuiesc in Constanta și am de gând să folosesc BCA portant pentru zidărie și nu blocuri ceramice de tip Porotherm . Dumneavoastră ce părere aveți , ținând cont de condițiile climatice blânde din zona ?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      @@ilieanamaria11 Daca construiti doar Parter - se mai poate folosi structura cu zidarie portanta din BCA (portant, cu densitatea peste 500kg/m3). Daca construiti cu un regim de inaltime mai inalt, atunci ori schimbati materialul, ori faceti structura in cadre.

  • @traianiacob1105
    @traianiacob1105 2 роки тому

    Dezavantajul cu hotii e o prostie. ....cine ar sparge un perete de bac si nu un geam? Ce este mai usor sa cari dupa tn O masina de găurit si un fierastrau,sau o piatră sau un ciocan pt fereastra? Deci cu asta ai dat o in bara..

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 роки тому

      Nu am dat-o in bara deloc, este o informatie preluata din anumite stiri, unde iata unii hoti, au spart un perete de BCA. Deja care e logica lor, e treaba lor, insa asa ceva s-a intamplat )))

  • @andreimonoranu2879
    @andreimonoranu2879 5 років тому

    Este toxic....Nu esti informat....are oxid de aluminiu

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +1

      Aha, merci ca dvs m-ati luminat ))) Eu am mentionat clar in video ca are si alte cateva substante in compozitia sa, insa cantitatea lor este una sigura pentru sanatatea oamenilor. Paremi-se ca dvs nu sunteti atent...

    • @andreimonoranu2879
      @andreimonoranu2879 5 років тому +1

      Sigură pentru sanatate ? Sunt efecte nocive...dovedite dar rămân secrete

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +1

      Eu sunt deacord cu dvs ca oxidul de aluminiu e nociv pentru om, daca acesta e in cantitati prea mari in BCA, atunci nu e prea bine; totusi in prezent parerea mea este ca cantitatea acestei substante e prea mica in BCA incat sa prezinte pericol pentru om. Inteleg ca dvs aveti o alta parere. Pana la urma fiecare e liber sa creada in ce surse doreste!

    • @mttpsg00
      @mttpsg00 5 років тому +1

      aluminiu se gaseste si in vaccinuri ... in ziua de azi ... e vorba de doza. si veninul e benefic ca anti-venin.

    • @andreimonoranu2879
      @andreimonoranu2879 5 років тому +1

      Mihai...în vaccinuri e din plin...Cu efecte grave....

  • @tomasamy7842
    @tomasamy7842 6 років тому +1

    De ce nu spuneți că este exact ca un burete pentru umezeala, rezistență are foarte puțină,
    Recomand caramida porotherm pentru case, bca pentru veceuri, grajduri, garajuri. . Foarte prost.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому

      Multumesc de parere. Totusi caramida ceramica are si ea amintiri neplacute cu umiditatea, nu doar BCA-ul.

    • @gamotosisto
      @gamotosisto 6 років тому +1

      E.C. se refera la un bca de calitate gen Ytong www.ytong.ro/2511.php

    • @marianaturda
      @marianaturda 5 років тому +2

      Am locuit din 1980 intr-un bloc de BCA productie romaneasca, iar de exact un an in casa mea proprie facuta din BCA "Ytong". Va pot spune cu maxima siguranta ca nu aveti dreptate deloc. Atit blocul cit mai ales casa sunt spatii extrem de salubre, aerul interior are o calitate foarte buna si caldura este pastrata excelent in camere. In bloc am locuit cind Ceausescu ne-a taiat incalzirea si dirdiiam sub plapuma, si totusi nu s-a facut niciodata mucegai pe pereti, nici pe cei exteriori (blocul de care va spun a fost remarcabil de bine construit, cu ziduri exterioare foarte groase). In apartamentul dintr-un bloc de caramida plina din care ne-am mutat in cel de BCA, in colturile zidurilor exterioare se facea mereu mucegai. Fusese construit cind caldura nu era o problema, dar cind caloriferele n-au mai fost alimentate la maximum comportamentul caramizii s-a deteriorat.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +1

      @@marianaturda Multumesc mult pentru parerea dvs si pentru raspunsul acordat domnului Toma privind BCA-ul. Recunosc ca am auzit la mai multe persoane care au locuit cu BCA, ca problemele privind mucegaiul au fost un pic mai putine decat in cazul caramidei. Totusi eu nu doresc sa generalizez, deoarece am auzit si pareri contrarii. Pana la urma depinde de foarte multi factori daca o sa fie sau nu mucegai intr-o casa, nu doar de zidarie.

    • @marianaturda
      @marianaturda 5 років тому

      @@EnciclopediaConstructiilor Aveti perfecta dreptate. Tot ce pot eu sa enunt cu maxima certitudine este ceea ce am experimentat personal, in confortul locuirii mele si in lucrarile pe care le-am facut clientilor mei.