Güney Azerbaycandan salamlar.hoca buruşturuyor taaki ermeniye dönüştürsün.ama biz burdayiz ve tarihimizi oğrenip topraklarımıza sahip çıkacayız.tanrı ecdadımız Alparslan ve melik şahlara ramet etsin.
@@m.m2429 Kürtler Selahaddin Eyyubiden çok Alparslan ve Yavuz Sultan Selıme borçlu. Kürtlerde en başından beri sürecin icindeydi dış kapının dış mandalı değildi orda haklılar lakin olsalarda olmasalarda sonuç değişmezdi.
Sevan Nisanyan ne uydurursa uydursun Qarabag Azerbaycandir Azerbaycan olaraq qalacaq qalan torpaqlarimizi da geri alacagiq siz yanmaginizla qalin gedin hindistana😂😂😂😂😂😂😂😂😂
@@oguzmahmutbulut4034 Hoca iç Anadolu ve Akdeniz kıyılarına yerleşen Ermenilerin Türkleştiğini ima ediyor gibi, yani Fırat’ın doğusunda Türkler asimile olup kayboldu, Batı’dakiler ise Türkleşen…Yanlış mi anladım? Aslında göz ardı ettiği bir husus var. 12-13 yy da Anadoluya Moğol baskısından kaçan görülmemiş bir Türkmen göçü oldu, ekseriyası bunlar iran dışı Türkmen bölgelerinden gelen Oğuz Türkleri idi ve Selçuklu bunları batı sınırına doğru yerleştirdi. Bu halklarda Fars dili ve kültürü daha az olan göçebe Türk islam kültürünü Fars tesirinden uzak kendi içinde ayrı bir sentez yapan Türkler idi. O yüzden Fırat’ın barışında Ege ve Akdeniz’de özgün bir Türk dil Kültür bölgesi oluşmuştur.
Türkleşti yalan söylüyor sırf Kürt bölgesi ve Ermeni bölgesi olarak kaldığına inanmaları için Kars Erzurum buralarda feth edildi o bölgede çok güçlü Türk beylikleri vardı o beyliklerin gücünü ilk kıran Osmanlı Devleti'ydi kendilerine boyun eğmiyorlar diye Kürt aşiretlerini güçlendirip Türk beyliklerinin üzerine yolladı bölgede Kürt aşiretler ile işbirliğine gitti gücümüz kırıldı ama bitmedi, sonra Kürtler yine Osmanlı'yı arkasına alıp Ermeni köylerini bastı onların topraklarının üzerine oturdu deyim yerinde ise bir soy kırım yaptı Ermeniler Rusları arkalarına alınca intikamını maalesef Türklerden aldı ve Bölgeden batıya Türk göçleri oldu. Yetmedi 1970 li yıllardan sonra teröristler Türk köylerini basıp Türklere eziyet etmeye başladı ve böylelikle bir göç dalgası daha yaşandı. Ve hâlâ asla Kürtlerin iddia ettiği gibi Kürtlere ait değil.
Kürtler Kahramanmaraş'ta yüzde 7 Gazi Antep de yüzde 10 Şanlı Urfa da yüzde 35 Elazığ da yüzde 30 Erzincan'da yüzde 20 Adıyaman da yüzde 45 Türk nüfus var Kars Erzurum Iğdır Türk illeri Bingöl ve Muş da yarı yarıya Kürtlerin Türklerden fazla olduğu tek yerler Hakkâri Şırnak Bitlis Batman Mardin Diyarbakır Tunceli Ağrı buralarda Diyarbakır da bile bir milyonun üzerinde Türk var bu adam yalan söylüyor Kürtlere aitmiş gibi göstermek istiyor topraklar bizim kardeşim kim ne derse desin fetih etmişiz gasp etmemişiz.
Hocam 1071'den önce Araplar Güneydoğu Anadolu ,Suriye, Irak'ı zaten almıştı. Araplar Güneydoğu Anadolu'ya geldikleri vakit sene 639 falandı. Güneydoğu'nun tamamı Hristiyan idi.
bu bir hikaye türkler anadoluya çok erken gelmişlerdir. anadolunun ve balkanların birçok yernde türk toplulukları vardı. tabii onlar ya ya yarı şaman yada hristiyan türklerdi. malazgirt savaşında bile karşı karşıya gelmiştirler türkler roma ordusunda türklerin olduğunu nedense silik harflerle yazar tarih. birileri tarihi islama göre kayırıyor birileri işine geldiği için türkleri sevmediği için çanak tutuyor. malazgirt savaşında hristiyan türkler taraf değiştirmiştir. zaten roma ordusunun düzeni bozulması türkleri ezip geçecek güçtelerdi. herkes yalan söylüyor . herkes bazı kavramlar bazı bazı alanlardan çıksın istemiyor. bugunde aynı. islam için tarihte yapılmış tüm hatalar türk'ün üstüne atılır. mesela ermenilerle türkler arasındaki sorun müslüman hristiyan arasındaki sorun değildir nedense. ermeni ve türk arasındaki sorundur. bilmem anlatabildim mi? tarih öyle eğilip bükülüyor ki en dansöz şey olabilir şu sıralar.
@@AthrihosPithekos Bigots like you always come along. Go read some history. Do an analysis of why Diogenes of Rome lost despite having a larger army. Look at the world as it is. Life is lived but once. Don't ruin reality with your emotions. You are what you are! Any label you choose to have will not make you more valuable. I can't buy labels just because you like one for yourself and glorify it.
@@erdoğantatlı Sources don't agree with your views, mister Erdoğan the Sweet. Only a small portion of the Turkic mercenaries deserted to the Seljuks. There was no Turkic solidarity. A commander of Diogenes , Andronikos Doukas, failed to get involved. His family was not trusted by the Emperor. Alp Arslan knew exactly what he was doing by setting him free. His rivals in Constantinople had set him up and waited to kill him , as they did.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Araplar tarafından 638 yılında alındığında zaten Güneydoğu'da Hristiyanlıktab başka Bir şey yoktu. Diyarbakır, Mardin tamamı Ermeni ve Süryani idi. Hatta Hakkari zaten 1867 yılına kadar kahır ekseriyetle Keldani idi .
@@Brkdgstn87 kahbe bizansmı...peki 900 lü yıllarda Diyarbakır merkezli mervaniler suni devletmiydi..evet islamın ilk zamanlarında bu bölgenin şehirlerine Bizans hakimdi..kırsala ise kürtler...Bu hakimiyet.bir kaç asırda bizansin elinden çıktı..
@@robertomancini-k5338 Hoca iç Anadolu ve Akdeniz kıyılarına yerleşen Ermenilerin Türkleştiğini ima ediyor gibi, yani Fırat’ın doğusunda Türkler asimile olup kayboldu, Batı’dakiler ise Türkleşen…Yanlış mi anladım? Aslında göz ardı ettiği bir husus var. 12-13 yy da Anadoluya Moğol baskısından kaçan görülmemiş bir Türkmen göçü oldu, ekseriyası bunlar iran dışı Türkmen bölgelerinden gelen Oğuz Türkleri idi ve Selçuklu bunları batı sınırına doğru yerleştirdi. Bu halklarda Fars dili ve kültürü daha az olan göçebe Türk islam kültürünü Fars tesirinden uzak kendi içinde ayrı bir sentez yapan Türkler idi. O yüzden Fırat’ın barışında Ege ve Akdeniz’de özgün bir Türk dil Kültür bölgesi oluşmuştur
@@robertomancini-k5338 Hoca iç Anadolu ve Akdeniz kıyılarına yerleşen Ermenilerin Türkleştiğini ima ediyor gibi, yani Fırat’ın doğusunda Türkler asimile olup kayboldu, Batı’dakiler ise Türkleşen…Yanlış mi anladım? Aslında göz ardı ettiği bir husus var. 12-13 yy da Anadoluya Moğol baskısından kaçan görülmemiş bir Türkmen göçü oldu, ekseriyası bunlar iran dışı Türkmen bölgelerinden gelen Oğuz Türkleri idi ve Selçuklu bunları batı sınırına doğru yerleştirdi. Bu halklarda Fars dili ve kültürü daha az olan göçebe Türk islam kültürünü Fars tesirinden uzak kendi içinde ayrı bir sentez yapan Türkler idi. O yüzden Fırat’ın barışında Ege ve Akdeniz’de özgün bir Türk dil Kültür bölgesi oluşmuştur
@@zubeydec7155 Ancak bu 16 yy da olmuş. Hocanın burada kastettiği yıllar 11-12 yy lar. 15 yy da Şii hakimiyeti yoktu. Akkoyunlu Sunni biri Türk devleti idi ic karışıklık oldu Şii devrimi oldu. Şiiler çok küçük bir devlet iken iç ve dış karışıklıkların olduğu bir ortamda devlet haline geldi. Baskı ve zulum ile ancak 235 yıl yaşayabildi.
Güney Azerbaycandan salamlar.hoca buruşturuyor taaki ermeniye dönüştürsün.ama biz burdayiz ve tarihimizi oğrenip topraklarımıza sahip çıkacayız.tanrı ecdadımız Alparslan ve melik şahlara ramet etsin.
Hoca Türk düşmanı. Ondandır evirip çevirmesi
Sappppladık geçtik nisanyan çıkaramaz
Tsk Etmen lazım sizide Bizassin Elinden kurtardi
@@m.m2429 Kürtler Selahaddin Eyyubiden çok Alparslan ve Yavuz Sultan Selıme borçlu.
Kürtlerde en başından beri sürecin icindeydi dış kapının dış mandalı değildi orda haklılar lakin olsalarda olmasalarda sonuç değişmezdi.
Kürdleri inkar edenler Selahaddin Eyyubinin torunlarının gazabına uğrayacak, söyliyim 👊🤨😃
Bu pazar sohbetini canlı izlemiştim. Böyle hatırlamak güzel oluyor 😊
Sevan Nisanyan ne uydurursa uydursun Qarabag Azerbaycandir Azerbaycan olaraq qalacaq qalan torpaqlarimizi da geri alacagiq siz yanmaginizla qalin gedin hindistana😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Halal!
traz kuran turan
Videonun başlığı mükemmeldi bunun cevabını çoktandır merak ediyodum ama videoda bu konu ele alınmamış
Viyanaya Kadar gittiğimizde Firatin Doğusunda bırakacak Turkümüz kalmadı...
👍
Ben sorunun cevabını alamadım Fırat’ın batısı niye Türk olmuş da doğusu Türk kalamamış.
Merkezden daima uzak kalmış ayrıca stepli 1bnelerin o kadar sağlam bir kültürü yoktu onları asimile etmek için ancak bunun aksini görebiliyoruz.
onu boş ver baksana ermeniler ne kadar kaslı, havalı ve önemli
İpucu; KÜRD
@@oguzmahmutbulut4034 Hoca iç Anadolu ve Akdeniz kıyılarına yerleşen Ermenilerin Türkleştiğini ima ediyor gibi, yani Fırat’ın doğusunda Türkler asimile olup kayboldu, Batı’dakiler ise Türkleşen…Yanlış mi anladım?
Aslında göz ardı ettiği bir husus var. 12-13 yy da Anadoluya Moğol baskısından kaçan görülmemiş bir Türkmen göçü oldu, ekseriyası bunlar iran dışı Türkmen bölgelerinden gelen Oğuz Türkleri idi ve Selçuklu bunları batı sınırına doğru yerleştirdi. Bu halklarda Fars dili ve kültürü daha az olan göçebe Türk islam kültürünü Fars tesirinden uzak kendi içinde ayrı bir sentez yapan Türkler idi. O yüzden Fırat’ın barışında Ege ve Akdeniz’de özgün bir Türk dil Kültür bölgesi oluşmuştur.
@@oguzmahmutbulut4034Değil,
Fars
Benim kütüphanem seninkinden büyük. Fransızcayı da bilirim de Türk tarihini Fransızdan okuyum , Türklere ukalalık etmem.Bir de derdin neyse lafı dolandırmadan anlatsana
Kivir ha kivir
Yuh be
❤
Peki Fırat'ın doğusuna cecap?
İyi de Firat'in doğusu niye Türkleşmedi onu açıklamadı.Ya da devamı kesilmiş.
Çünkü fetihle demografi değişmedi. Moğol istilası sonucu kaçan Türki halkların Batı kesimine taşınmasıyla oldu. 13.yy yani. Arada 200 yıl var.
Türkleşti yalan söylüyor sırf Kürt bölgesi ve Ermeni bölgesi olarak kaldığına inanmaları için Kars Erzurum buralarda feth edildi o bölgede çok güçlü Türk beylikleri vardı o beyliklerin gücünü ilk kıran Osmanlı Devleti'ydi kendilerine boyun eğmiyorlar diye Kürt aşiretlerini güçlendirip Türk beyliklerinin üzerine yolladı bölgede Kürt aşiretler ile işbirliğine gitti gücümüz kırıldı ama bitmedi, sonra Kürtler yine Osmanlı'yı arkasına alıp Ermeni köylerini bastı onların topraklarının üzerine oturdu deyim yerinde ise bir soy kırım yaptı Ermeniler Rusları arkalarına alınca intikamını maalesef Türklerden aldı ve Bölgeden batıya Türk göçleri oldu. Yetmedi 1970 li yıllardan sonra teröristler Türk köylerini basıp Türklere eziyet etmeye başladı ve böylelikle bir göç dalgası daha yaşandı. Ve hâlâ asla Kürtlerin iddia ettiği gibi Kürtlere ait değil.
Kürtler Kahramanmaraş'ta yüzde 7 Gazi Antep de yüzde 10 Şanlı Urfa da yüzde 35 Elazığ da yüzde 30 Erzincan'da yüzde 20 Adıyaman da yüzde 45 Türk nüfus var Kars Erzurum Iğdır Türk illeri Bingöl ve Muş da yarı yarıya Kürtlerin Türklerden fazla olduğu tek yerler Hakkâri Şırnak Bitlis Batman Mardin Diyarbakır Tunceli Ağrı buralarda Diyarbakır da bile bir milyonun üzerinde Türk var bu adam yalan söylüyor Kürtlere aitmiş gibi göstermek istiyor topraklar bizim kardeşim kim ne derse desin fetih etmişiz gasp etmemişiz.
Hocam 1071'den önce Araplar Güneydoğu Anadolu ,Suriye, Irak'ı zaten almıştı. Araplar Güneydoğu Anadolu'ya geldikleri vakit sene 639 falandı. Güneydoğu'nun tamamı Hristiyan idi.
abbasi valileri bağımsızlık ilan etmeye başlayınca bir kısım topraklar bizansın eline geçti hatay urfa çukurova ve civarı
Hocam daha önce attığınız kesitleri tekrar atıyorsunuz sanki
Kesitlerin hepsi pazar sohbetleri kitaplarının soruları
İra hanım iyilestiniz mi@@iratzourou2532
👍👍👍👍👍👍👍👍
Şimdi ne dedin kim ne anladı
HAYATIN YALAN SEVO HAYATIN
Teşekkürler sevgili hocam
bu bir hikaye türkler anadoluya çok erken gelmişlerdir. anadolunun ve balkanların birçok yernde türk toplulukları vardı. tabii onlar ya ya yarı şaman yada hristiyan türklerdi. malazgirt savaşında bile karşı karşıya gelmiştirler türkler roma ordusunda türklerin olduğunu nedense silik harflerle yazar tarih. birileri tarihi islama göre kayırıyor birileri işine geldiği için türkleri sevmediği için çanak tutuyor. malazgirt savaşında hristiyan türkler taraf değiştirmiştir. zaten roma ordusunun düzeni bozulması türkleri ezip geçecek güçtelerdi. herkes yalan söylüyor . herkes bazı kavramlar bazı bazı alanlardan çıksın istemiyor. bugunde aynı. islam için tarihte yapılmış tüm hatalar türk'ün üstüne atılır. mesela ermenilerle türkler arasındaki sorun müslüman hristiyan arasındaki sorun değildir nedense. ermeni ve türk arasındaki sorundur. bilmem anlatabildim mi? tarih öyle eğilip bükülüyor ki en dansöz şey olabilir şu sıralar.
Aynen. Ve şunu da ekleyelim. Sorun ermenilerin Rusya'ya biat etmesiyle başlamıştır.
Τürkçü saçmalıklar...
@@AthrihosPithekos Bigots like you always come along. Go read some history. Do an analysis of why Diogenes of Rome lost despite having a larger army. Look at the world as it is. Life is lived but once. Don't ruin reality with your emotions. You are what you are! Any label you choose to have will not make you more valuable. I can't buy labels just because you like one for yourself and glorify it.
Uz, Peçenek ve Kıpçak aşireti türklerinin kanı var mı damarlarında kontrol ettir.
@@erdoğantatlı Sources don't agree with your views, mister Erdoğan the Sweet. Only a small portion of the Turkic mercenaries deserted to the Seljuks. There was no Turkic solidarity. A commander of Diogenes , Andronikos Doukas, failed to get involved. His family was not trusted by the Emperor. Alp Arslan knew exactly what he was doing by setting him free. His rivals in Constantinople had set him up and waited to kill him , as they did.
Adam Kürt ve Kürdistan dememek için Kirk takla atıyor.
ua-cam.com/video/D-ZDN3O44mA/v-deo.html
Güneydoğu Anadolu Bölgesi Araplar tarafından 638 yılında alındığında zaten Güneydoğu'da Hristiyanlıktab başka Bir şey yoktu. Diyarbakır, Mardin tamamı Ermeni ve Süryani idi. Hatta Hakkari zaten 1867 yılına kadar kahır ekseriyetle Keldani idi .
Yerli türk diye birşey yok koçum
Tabi tabi. Sen de Türkçe yazma o zaman!..
Çok ayıp. Entellektüel ahlakın nerede !!!
değerli hocam, değerli axparigim, silvan-Nıpırkert tarihi hakkında bilgi verirseniz sevinirim
Ula ula niyazi kuzey ırak nereyedur orada kuzey ırakli vikinglermi yaşıyayi yoksa uzaylilarmi vardur ha uşağum
Kürd komutanı Ermeni yaptı 😅
Kürt ten komutanmu olur😂 bırakın bu işleri
@@ercanmeti en büyük komutan Selahattin el kudi idi. Mogollari kendi liderimiz yapmiyoz biz
@@ercanmeti komutanlarimizi askerlerimize sorun onlar anlatır 😂
Manipülatör😁
elucidation sıkıntısı rahatsız edici boyutta.
Sevan hoca böyle de izleriz seni. Belki böyle sabah oyo oluyordur bile
Selcuklular dan once dogu ve guneydoguya hangi devlet hakimdi..önemsiz bir ayrıntı değil..
Bizans
@@Brkdgstn87 kahbe bizansmı...peki 900 lü yıllarda Diyarbakır merkezli mervaniler suni devletmiydi..evet islamın ilk zamanlarında bu bölgenin şehirlerine Bizans hakimdi..kırsala ise kürtler...Bu hakimiyet.bir kaç asırda bizansin elinden çıktı..
@@Brkdgstn87Bizans sadece işgal etti günümüzde olduğu gibi Süryani Asur, keldani Kürt vardı oralarda
Roma
Mervaniler hükmediyorlardı
fıratın batısı niye türk olmuş da doğusu türk kalmamış anlamadım
Ermeni göçünden dolayı frankların yardımıyla.
Daha az oldukları için bulundukları toplumda asimile olmuşlar
@@robertomancini-k5338 Hoca iç Anadolu ve Akdeniz kıyılarına yerleşen Ermenilerin Türkleştiğini ima ediyor gibi, yani Fırat’ın doğusunda Türkler asimile olup kayboldu, Batı’dakiler ise Türkleşen…Yanlış mi anladım?
Aslında göz ardı ettiği bir husus var. 12-13 yy da Anadoluya Moğol baskısından kaçan görülmemiş bir Türkmen göçü oldu, ekseriyası bunlar iran dışı Türkmen bölgelerinden gelen Oğuz Türkleri idi ve Selçuklu bunları batı sınırına doğru yerleştirdi. Bu halklarda Fars dili ve kültürü daha az olan göçebe Türk islam kültürünü Fars tesirinden uzak kendi içinde ayrı bir sentez yapan Türkler idi. O yüzden Fırat’ın barışında Ege ve Akdeniz’de özgün bir Türk dil Kültür bölgesi oluşmuştur
@@robertomancini-k5338 Hoca iç Anadolu ve Akdeniz kıyılarına yerleşen Ermenilerin Türkleştiğini ima ediyor gibi, yani Fırat’ın doğusunda Türkler asimile olup kayboldu, Batı’dakiler ise Türkleşen…Yanlış mi anladım?
Aslında göz ardı ettiği bir husus var. 12-13 yy da Anadoluya Moğol baskısından kaçan görülmemiş bir Türkmen göçü oldu, ekseriyası bunlar iran dışı Türkmen bölgelerinden gelen Oğuz Türkleri idi ve Selçuklu bunları batı sınırına doğru yerleştirdi. Bu halklarda Fars dili ve kültürü daha az olan göçebe Türk islam kültürünü Fars tesirinden uzak kendi içinde ayrı bir sentez yapan Türkler idi. O yüzden Fırat’ın barışında Ege ve Akdeniz’de özgün bir Türk dil Kültür bölgesi oluşmuştur
@@zubeydec7155 Ancak bu 16 yy da olmuş. Hocanın burada kastettiği yıllar 11-12 yy lar. 15 yy da Şii hakimiyeti yoktu. Akkoyunlu Sunni biri Türk devleti idi ic karışıklık oldu Şii devrimi oldu. Şiiler çok küçük bir devlet iken iç ve dış karışıklıkların olduğu bir ortamda devlet haline geldi. Baskı ve zulum ile ancak 235 yıl yaşayabildi.
Türk tarihini anlatma sen bize kendi milliyetini anlat mesela antep te ki ermenileri anlat
Fransız lara nasıl uşaklık yaptığınızı anlatın
"Bizans" dedikçe insanın gülesi geliyor. He he, Bizans, çok kalın kitap 😂😂
Efe aydal koydu geçti davayı kazandı😅
Kuzey irak neresi oluyor.....????dünde bugunde ve yarinda oranin ismi KURDISTAN'dir....yasasin büyük KURDISTAN ❤❤❤✌️✌️✌️