Kendisinden bu dönem ticaret hukuku dersi aldığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu kadar güzel ders anlatıp aynı zamanda öğrencileriyle bu denli samimi bağ kuran başka bir akademisyen görmedim. Amme hizmeti kabilinden Hukuk Artı gibi bir kanalı kazandırdığı için ayrıca teşekkürler.
Hocam derslerinizi tekrar tekrar izliyoruz ve sizi bu öncü girişiminizden dolayı tebrik ediyoruz. dijital çağda bilgi saklamanın ya da onu paylaşmada muhafazakar bir tutum sergilemenin pek bir anlamı yok. zaten bu bilgi ve teknoloji devrinde artık kendini yetiştirmenin ve geliştirmenin önündeki engel bilgiye erişmek değil de, bilgiler okyanusu içinde kararlı ve azimli bir şekilde odaklandığı alandaki bilgileri süzebilmektir. çok teşekkürler, emeğinize sağlık.
Hocam, derslere başlamadan önce okuduğunuz güzel şiirler de dahil olmak üzere bildiğiniz her şeyi bu şekilde karşılıksız “devrettiğiniz” için teşekkür ederim.
Biz buradayız hocam, kendi adıma konuşuyorum büyük bir saygıyla dinliyorum sizi. Daha çok emek ediyorum özel hukuk derslerine sizin derslerinizi dinledikçe daha fazla özeniyorum kitaptan çalışırken sayenizde. Sadece bunlar için bile çok teşekkür ediyorum ders paylaşımınız dışında
Hocam gerçekten bu sene Ticaret hukuku nasıl geçer zor bir ders anlamıyorum diye düşünüyordum ama denize bırakıyorum dediğiniz o bilgiler yayınlandıktan 3 yıl sonra bana dahi ulaştı ve saat 04.05 ben şu an hukuk fakültesi öğrencisi olarak Ticaret hukuku dersini anladım ve sevdim gerçekten size çok teşekkür ederim hocam 🙏🏻🌸.
Çok teşekkür ediyorum Sena, ne güzel, sebin bu mesajların gibi mesajlar bu kanala verdiğimiz emeği fazlasıyla karşılıyor, faydalı olabiliyorsak ne mutlu bizlere, umarım bütün derslerde çok başarılı olursun, çok selamlar
Hocam merhaba öncelikle anlatımınız için çok teşekkür ederim. Ancak bir sorum olacaktı ticari işletmenin devrinden sonra ortaya çıkan borca devralan sebep olmuş ise bu durumda yine devredenin sorumluluğuna gidilebilecek midir?
Tabii ki hayır, devrin ticaret siciline tescil edildiği ya da usulüne uygun olarak devredildiği tarih devredenin yeni borçlardan sorumluluğunun da sonudur. Selamlar
hocam bişeyi anlamadım. bir ticari işletme mesela imalathanesini başka bir ticari işletmeye devrederse bundan müteselsil sorumluluk doğuyor mu? iki firma da ticari faaliyete devam ediyor ama.
Benim birkaç sorum olacak hocam.Geçen derslerden aklımda kaldığı kadarıyla ticari işletme deyince aklımıza depo, fabrika, satış mağazası, bölge temsilciği geliyor.Ticari işletmeye örnek verirken de paşa döner örneği vermiştiniz .Bu paşa dönerin bütünlük ilkesine göre devir işlemi gerçekleştiğinde aksi yazılı şekilde belirtilmedikçe depo, fabrika, satış mağazası, bölge temsilciği bunların hepsi devralanın mülkiyetine mi geçiyor? Diğer bir soru; Paşa döner ticari işletmesinin taciri kim ? Paşa döneri kuran mı, depo sorumlusu mu, fabrika sorumlusu mu ? Burada hangisi tacir sıfatını kaybediyor? Diğer taraftan bu işi bayilere de uyarlayabilir miyiz ? Dİğer bir sorum ; paşa döner devredildiğinde bu devir işleminde dışarıda bırakılacak unsurlar nelerdir ? Tost makinesi falan mı veya T.C işbankasını düşünelim.O da bir ticari işletme.Merkezi ve şubeleri var.Devredilmesi mümkün olsaydı yalnızca taşınmazlar mı yoksa güvenlik yazılım işlerinin yapıldığı bilgisayarlar dahil onlar da mı devir edilecekti aksi kararlaştırılmamışsa? Kısaca bu yazılı sözleşmede dışarıda bırakılacak unsurlara örnek verir misiniz, teşekkürler.
Hakan, aslında derste anlattım. Öncelikle merkez-şube, depo, fabrika ve diğer bütün ekonomik birimlerin herbiri ticari işletmenin parçası. Bu nedenle ticari işletmenin devri durumunda 11. maddeye göre aksi sözleşmede belirtilmemiş ise bütün bu unsurlar devrediliyor. Ticari işletmenin devrinde istisna tutulacaklar, yani devredilmeyecekler belirtilecektir. Yine istisna tuttuklarımız dışında devredilenler de bir ticari işletmenin varlığına yetebilmeli. Paşa döner konusuna gelince: Orada şu hususa dikkat çekmiştim. Paşa döner franchising modeli ile çalışıyor. Yani asıl kurucu paşa dönerin şubesi değildir. Ayrı bir ticari işletmedir. Bu nedenle kurucu-asıl paşa döner satılsa bile bu tür franchiseleri bu devirden etkilenmez. Selamlar
@@hukukart9182 Teşekkür ederim hocam çok yardımcı oldu. Paşa döner tabi bir örnekti fakat yanlış yerde kullanmışım şimdi farkediyorum. Bayi niteliğinde olmayan bir yemek ticari işletmesi örnek verilebilir mi? Verilirse hariç tutulacaklara ne örnek verilebilir? Çünkü videonuzun bir yerinde kamyon demiştiniz harici tutulabilir diye bir inşaat ticari işletmesinde. Bu da ticari işletmeyi anlatırken kullandığınız şemada olan olgulardan farklı (fabrika, depo gibi). Bu olgulardan farklı olarak hariçte başkaca şeyler tutulabilir mi? Banka örneğini de vermiştim onun üzerinden de cevap vermek mümkün teşekkürler.
@@cagataybaykal5767 Hakan, bir kaç unsurun dışarıda bırakılabilmesi mümkündür. Yani bir bilgisayarın bir masanın ya da hatta bir şubenin dışarıda bırakılabilmesi mümkün. Yeterki geri kalan unsurlar ile ticari işletme faaliyetine devam edebilsin. Bankanın satışında bir ya da bir kaç şubenin de dışta bırakılabilmesi mümkün. Ticari işletmesini devreden kişi (sahibi), başka işletmesi yoksa tacir sıfatını da kaybeder, selamlar
Hocam anlamadığım husus şu: tbk202 ve ttk11 çatışmıyor mu? tbk 202 ‘de ticari işletmelerin türkiye ticaret gazetesinde yayınlanmasıyla (ilan edilmesi)ile birlikte devir gerçekleşir diyor. ttk11’de ise tescille birlikte devir gerçekleşir diyor. o zaman şimdi devir gazetede ilanla mı gerçekleşir yoksa tescille mi? hangi kanunu dikkate almamız gerekir? hocam akşama sınavım var lütfen yardımcı olun. teşekkürlerimi arz ederim
Devrin hüküm ve sonuç doğurması bakımından TTK'daki devri esas almak gerekir. Orada da hatırlıyorsanız videoda iki görüşün bulunduğunu söylemiştik. Bir görüşe göre yazılı olarak devir kafi idi. Diğer görüşe göre ise sicile devir yetmezdi, TSY'ye göre sicile tescil kurucu idi. TBK.m. 202 ise konuyu devir şekli bakımından düzenlememekte tamamen sorumluluğun başlangıcı bakımından ele almakta ve düzenlemektedir. Zaten TBK.m. 202'ye bakacak olursan sadece sicildeki tescil ve ilanı düzenlememiş alacaklılara bildirimi de düzenlemiştir. Selamlar
İşin niteliğine göre rekabet yasağının doğduğu kabul edilmelidir. Zira alsında ticari işletme bir bütün olarak devredildiği için müşteri çevresi de bu devir içindedir. Bu noktada işin tabiatında rekabet yasağının varlığı kabul edilmelidir.
Damla, ticari işletmenin pasifi, onun borçlarıdır. Örneğin bir bakkal işletmesini düşün. Bakkalın kendine ait muhasebesinde alacakları da vardır borçları da. Bakkalı işletenin kendi bütçesi ile ilgili olmayan yani tamamen bakkalın aldığı mallara ait borçlar bu şekildedir. Haklısın, elbette tüzel kişiliği olmayan işletmelerde bakkalı işletenin borcudur nihayetinde bu borç da. Ama ille de aklında yer etmesini istiyorsan bunu bir şirket gibi düşün, aktifleri yani alacakları, işletmedeki makineleri vs. ile pasifleri yani borçlarını düşün. Selamlar
@@hukukart9182 hocam anlatımınız mükemmel.. biz öğrencilere, avukatlara , doktorlara bile fayda veriyor ders videolarınız. Bize kitaplardan okuyunca anlayamadığımız bir cok konuyu bu şekilde azimle , fedakarlıkla , saatlerinizi verip anlatmanız takdire şayan kesinlikle.. Allah sizden razı olsun hocam 🌸
İlkay, aslında bu adam hasta hasta ders anlatıyor da diyebilirdin :) o dönem öğrencilerimizin hasta olsam da dersten geri kalmasınlar diye böyle anlatmıştım, senin aklını çıkarmak gibi bir kastım olmadı hiç.
Saygısız birde utanmadan hocamızın bilgilerinden faydalanıyorsun , okumakla belli değerlere sahip olunmadığını bir kez daha görmüş olduk sayende. Yazık gerçekten ..
Ahmet, Allah dert vermesi tabii, o dönem öğrencilerimiz geç kalmasın diye çektim ve hemen koydum sisteme, öğrencileri dersten soğutmak gibi bir niyetim yoktu
Aynen zaten hoca da keyfinden yapıyordu . Acaba beni izleyenleri nasıl rahatsız edebilirim diye düşünüp bu sonuca varmıştı basitinden. Çünkü başka işi gücü düşüncesi uğraşı yokya bu adamın anca bu boş saçma şeylere düşünüp takılsın dimi . Bu videoları da canı sıkıldığı için çekiyordu zaten . İnsanoğlu harbiden nankör .
Kendisinden bu dönem ticaret hukuku dersi aldığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu kadar güzel ders anlatıp aynı zamanda öğrencileriyle bu denli samimi bağ kuran başka bir akademisyen görmedim. Amme hizmeti kabilinden Hukuk Artı gibi bir kanalı kazandırdığı için ayrıca teşekkürler.
Mirac, çok teşekkür ediyorum bu güzel sözlerin için, çok selamlar sevgiler
Hocam derslerinizi tekrar tekrar izliyoruz ve sizi bu öncü girişiminizden dolayı tebrik ediyoruz. dijital çağda bilgi saklamanın ya da onu paylaşmada muhafazakar bir tutum sergilemenin pek bir anlamı yok. zaten bu bilgi ve teknoloji devrinde artık kendini yetiştirmenin ve geliştirmenin önündeki engel bilgiye erişmek değil de, bilgiler okyanusu içinde kararlı ve azimli bir şekilde odaklandığı alandaki bilgileri süzebilmektir. çok teşekkürler, emeğinize sağlık.
En azından ben elimden geldiği kadar paylaşmaya devam edeceğim. Çok selamlar
Hocam, derslere başlamadan önce okuduğunuz güzel şiirler de dahil olmak üzere bildiğiniz her şeyi bu şekilde karşılıksız “devrettiğiniz” için teşekkür ederim.
Meltem çok çok teşekkür ediyorum öğrenciysen sınavlarında başarılar diliyorum selamlar sevgiler
HOCAM , OKYANUSA ATILAN ŞİŞE BENZETMESİ ÇOK GÜZELDİ :)) DERSLERDEN FAYDALANIYORUZ.ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ. VAROLUN...
Bunlar bizi motive ediyor, çok teşekkürler, selamlar
Çok teşekkürler hocam. Ne kadar faydalı bir iş yaptığınızı bir bilseniz, sizin gibi hocalarımız iyi ki var.
Çok teşekkürler, selamlar
Emeklerine sağlık hocam. Brn de izliyorum derslerini.
Hocam çok teşekkürler bende bir çok arkadaşa sayfanı tavsiye ediyorum. Çok selamlar
hocam dersiniz öyle güzel akıyor ki.. çok teşekkür ederim size böyle faydalı bir şey yaptığınız, öğrencilere yardımcı olduğunuz için..
Serap çok teşekkürler, selam ve sevgiler
hocamız liseki matematikçiler gibi her halükarda ders anlatıyor 😂 hasta olmasına rağmen kaçırmamış dersi❤
Biz buradayız hocam, kendi adıma konuşuyorum büyük bir saygıyla dinliyorum sizi. Daha çok emek ediyorum özel hukuk derslerine sizin derslerinizi dinledikçe daha fazla özeniyorum kitaptan çalışırken sayenizde. Sadece bunlar için bile çok teşekkür ediyorum ders paylaşımınız dışında
Nur, çok iyi bir hukukçu olman dileklerimle, selam ve sevgiler
Hocam, bu videolari cekmekle ve yayinlamakla ne iyi etmissiniz. Elinize emeklerinize saglik.
Çok teşekkür ediyorum, faydalı olmasına seviniyorum
Hocam çok teşekkürler emeğinize sağlık. Videolarınız bu süreçte konuları anlamamızda çok faydalı oluyor. Var olun..
Hocam dersleriniz oldukça faydalı . Bu süreçteki yardımlarınız için teşekkür ederiz .
Selen, derslerin çekimine elimizden geldiğince devam edeceğiz. Selamlar
Gerçekten konu cokacik ve güzel anlatılmış. Tesekkurler hocam emeğinize saglik
hocam emekleriniz bizim için çok kıymetli, teşekkür ederiz.
Hocam çok güzel izah etmişsiniz, çok güzel anlatmışsınız. Ömrüm boyunca unutmam bu öğrendiklerimi :) Tekrar tekrar izleme imkanı harika bir şey.
Hocam gerçekten harika bir ders olmuş.giris, şiir,ahenk,ses tonu harika.🙏
Çok teşekkürler, selamlar
Yeminle beton yetmez. Ellerinizden öperim hocam
Hocam gerçekten bu sene Ticaret hukuku nasıl geçer zor bir ders anlamıyorum diye düşünüyordum ama denize bırakıyorum dediğiniz o bilgiler yayınlandıktan 3 yıl sonra bana dahi ulaştı ve saat 04.05 ben şu an hukuk fakültesi öğrencisi olarak Ticaret hukuku dersini anladım ve sevdim gerçekten size çok teşekkür ederim hocam 🙏🏻🌸.
Çok teşekkür ediyorum Sena, ne güzel, sebin bu mesajların gibi mesajlar bu kanala verdiğimiz emeği fazlasıyla karşılıyor, faydalı olabiliyorsak ne mutlu bizlere, umarım bütün derslerde çok başarılı olursun, çok selamlar
Hocam harikasınız gerçekten👏👏
Çok teşekkürler, emeğinize sağlık.
hocam ellerinize sağlık videolar çok başarılı.
Aleyna, çok teşekkürler, çok selamlar
Emeklerinize sağlık ✨
Hocam emeğiniz için çok teşekkür ederim
Geçmiş olsun Hocam. 🙏 Taze zerdeçallı green tea için lütfen.
Yunus çok teşekkürler aslında hasta değildim ama nedense sadece o saatte problem yaşadım. Alerjik mi idi bilemedim çok selamlar
Erzincan'dan selamlar, sizleri burada tekrardan görmek istiyoruz...
Hocam alerjik rinitiniz var galiba ayni hastaliktan ben de muzdaribim gecmis olsun. Dersler icin cok tesekkur ederiz emeginize saglik faydasi oluyor
Bingöl ticaret sicil müdürlüğü olarak dinliyorum ve çok teşekkürler...
Çok selamlar, başarılar
Bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için size minnettarım hocam 5. dersinizi de sabırsızlıkla bekliyoruz
İnşallah bugün ve hafta içi paylaşacağım Buse, çok selamlar
Teşekkür ederim
1kez Tekin Hoca her zaman Tekin Hoca...emeğinize sağlık hocam...
Dinliyoruz hocam🤓✋
hocam selamlar
derste kullandıgınız slaytları bizimle paylaşma imkanınız var mı acaba ?
Hocam merhaba öncelikle anlatımınız için çok teşekkür ederim. Ancak bir sorum olacaktı ticari işletmenin devrinden sonra ortaya çıkan borca devralan sebep olmuş ise bu durumda yine devredenin sorumluluğuna gidilebilecek midir?
Tabii ki hayır, devrin ticaret siciline tescil edildiği ya da usulüne uygun olarak devredildiği tarih devredenin yeni borçlardan sorumluluğunun da sonudur. Selamlar
@@hukukart9182 teşekkür ediyorum. Saygılar
Hocam bu dersler podcast olarak yayınlanacak mı ? Yayınlamayı düşünüyor musunuz ?
hocam bişeyi anlamadım. bir ticari işletme mesela imalathanesini başka bir ticari işletmeye devrederse bundan müteselsil sorumluluk doğuyor mu? iki firma da ticari faaliyete devam ediyor ama.
Teşekkürler
Teşekkürler hocam
Benim birkaç sorum olacak hocam.Geçen derslerden aklımda kaldığı kadarıyla ticari işletme deyince aklımıza depo, fabrika, satış mağazası, bölge temsilciği geliyor.Ticari işletmeye örnek verirken de paşa döner örneği vermiştiniz .Bu paşa dönerin bütünlük ilkesine göre devir işlemi gerçekleştiğinde aksi yazılı şekilde belirtilmedikçe depo, fabrika, satış mağazası, bölge temsilciği bunların hepsi devralanın mülkiyetine mi geçiyor? Diğer bir soru; Paşa döner ticari işletmesinin taciri kim ? Paşa döneri kuran mı, depo sorumlusu mu, fabrika sorumlusu mu ? Burada hangisi tacir sıfatını kaybediyor? Diğer taraftan bu işi bayilere de uyarlayabilir miyiz ? Dİğer bir sorum ; paşa döner devredildiğinde bu devir işleminde dışarıda bırakılacak unsurlar nelerdir ? Tost makinesi falan mı veya T.C işbankasını düşünelim.O da bir ticari işletme.Merkezi ve şubeleri var.Devredilmesi mümkün olsaydı yalnızca taşınmazlar mı yoksa güvenlik yazılım işlerinin yapıldığı bilgisayarlar dahil onlar da mı devir edilecekti aksi kararlaştırılmamışsa? Kısaca bu yazılı sözleşmede dışarıda bırakılacak unsurlara örnek verir misiniz, teşekkürler.
Hakan, aslında derste anlattım. Öncelikle merkez-şube, depo, fabrika ve diğer bütün ekonomik birimlerin herbiri ticari işletmenin parçası. Bu nedenle ticari işletmenin devri durumunda 11. maddeye göre aksi sözleşmede belirtilmemiş ise bütün bu unsurlar devrediliyor. Ticari işletmenin devrinde istisna tutulacaklar, yani devredilmeyecekler belirtilecektir. Yine istisna tuttuklarımız dışında devredilenler de bir ticari işletmenin varlığına yetebilmeli. Paşa döner konusuna gelince: Orada şu hususa dikkat çekmiştim. Paşa döner franchising modeli ile çalışıyor. Yani asıl kurucu paşa dönerin şubesi değildir. Ayrı bir ticari işletmedir. Bu nedenle kurucu-asıl paşa döner satılsa bile bu tür franchiseleri bu devirden etkilenmez. Selamlar
@@hukukart9182 Teşekkür ederim hocam çok yardımcı oldu. Paşa döner tabi bir örnekti fakat yanlış yerde kullanmışım şimdi farkediyorum. Bayi niteliğinde olmayan bir yemek ticari işletmesi örnek verilebilir mi? Verilirse hariç tutulacaklara ne örnek verilebilir? Çünkü videonuzun bir yerinde kamyon demiştiniz harici tutulabilir diye bir inşaat ticari işletmesinde. Bu da ticari işletmeyi anlatırken kullandığınız şemada olan olgulardan farklı (fabrika, depo gibi). Bu olgulardan farklı olarak hariçte başkaca şeyler tutulabilir mi? Banka örneğini de vermiştim onun üzerinden de cevap vermek mümkün teşekkürler.
@@cagataybaykal5767 Hakan, bir kaç unsurun dışarıda bırakılabilmesi mümkündür. Yani bir bilgisayarın bir masanın ya da hatta bir şubenin dışarıda bırakılabilmesi mümkün. Yeterki geri kalan unsurlar ile ticari işletme faaliyetine devam edebilsin. Bankanın satışında bir ya da bir kaç şubenin de dışta bırakılabilmesi mümkün. Ticari işletmesini devreden kişi (sahibi), başka işletmesi yoksa tacir sıfatını da kaybeder, selamlar
Hocam anlamadığım husus şu: tbk202 ve ttk11 çatışmıyor mu? tbk 202 ‘de ticari işletmelerin türkiye ticaret gazetesinde yayınlanmasıyla (ilan edilmesi)ile birlikte devir gerçekleşir diyor. ttk11’de ise tescille birlikte devir gerçekleşir diyor. o zaman şimdi devir gazetede ilanla mı gerçekleşir yoksa tescille mi? hangi kanunu dikkate almamız gerekir?
hocam akşama sınavım var lütfen yardımcı olun. teşekkürlerimi arz ederim
Devrin hüküm ve sonuç doğurması bakımından TTK'daki devri esas almak gerekir. Orada da hatırlıyorsanız videoda iki görüşün bulunduğunu söylemiştik. Bir görüşe göre yazılı olarak devir kafi idi. Diğer görüşe göre ise sicile devir yetmezdi, TSY'ye göre sicile tescil kurucu idi. TBK.m. 202 ise konuyu devir şekli bakımından düzenlememekte tamamen sorumluluğun başlangıcı bakımından ele almakta ve düzenlemektedir. Zaten TBK.m. 202'ye bakacak olursan sadece sicildeki tescil ve ilanı düzenlememiş alacaklılara bildirimi de düzenlemiştir. Selamlar
@@hukukart9182 Hocam çok çok teşekkür ederim. Sağ olun var olun. Hürmetler ederim
HOCAM MÜSADENİZLE BİR SORUM OLACAK : DEVREDEN , DEVRETTİĞİ İŞLETME İLE REKABET ETMEME BORCU ALTINA GİRER Mİ ?
İşin niteliğine göre rekabet yasağının doğduğu kabul edilmelidir. Zira alsında ticari işletme bir bütün olarak devredildiği için müşteri çevresi de bu devir içindedir. Bu noktada işin tabiatında rekabet yasağının varlığı kabul edilmelidir.
@@hukukart9182 ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SAYIN HOCAM...
Bu dersi hiç anlamıyorum, ticari işletmenin pasifi mesela nedir, ticari işletmenin tüzel kişiliği yoksa pasif malvarlığınin da olmaması gerekmez mi
Damla, ticari işletmenin pasifi, onun borçlarıdır. Örneğin bir bakkal işletmesini düşün. Bakkalın kendine ait muhasebesinde alacakları da vardır borçları da. Bakkalı işletenin kendi bütçesi ile ilgili olmayan yani tamamen bakkalın aldığı mallara ait borçlar bu şekildedir. Haklısın, elbette tüzel kişiliği olmayan işletmelerde bakkalı işletenin borcudur nihayetinde bu borç da. Ama ille de aklında yer etmesini istiyorsan bunu bir şirket gibi düşün, aktifleri yani alacakları, işletmedeki makineleri vs. ile pasifleri yani borçlarını düşün. Selamlar
@@hukukart9182 çok teşekkür ederim 😊
11:38
26:00
Hovam biraz kalın giyinin yoksa burnunuzu böyle çeker durursunuz.Tşkler
sezai karakoc ;(
Maşallah hocam, 4. Video da 👃 Sümkürmekten ders anlatamadınız.
Hasta hasta da olsam görevimi yaptığıma şahit olun o zaman :)
İbrahim İncel Aşırı kabasın. Yetiştiğin ortamdan kaynaklı herhalde eğitim alamamışsın.. yazık!!
@@hukukart9182 hocam anlatımınız mükemmel.. biz öğrencilere, avukatlara , doktorlara bile fayda veriyor ders videolarınız. Bize kitaplardan okuyunca anlayamadığımız bir cok konuyu bu şekilde azimle , fedakarlıkla , saatlerinizi verip anlatmanız takdire şayan kesinlikle.. Allah sizden razı olsun hocam 🌸
Burnunuzu biraz yavaş silin rica ediyorum derse dalmışken aklım çıkıyor
İlkay, aslında bu adam hasta hasta ders anlatıyor da diyebilirdin :) o dönem öğrencilerimizin hasta olsam da dersten geri kalmasınlar diye böyle anlatmıştım, senin aklını çıkarmak gibi bir kastım olmadı hiç.
Saygısız birde utanmadan hocamızın bilgilerinden faydalanıyorsun , okumakla belli değerlere sahip olunmadığını bir kez daha görmüş olduk sayende. Yazık gerçekten ..
Hocam ne allerjiniz varmış konudan soğudum
Ahmet, Allah dert vermesi tabii, o dönem öğrencilerimiz geç kalmasın diye çektim ve hemen koydum sisteme, öğrencileri dersten soğutmak gibi bir niyetim yoktu
Mikrofonu yakanıza takıp, fış fış sürekli burnunuzu temizlemeniz rahatsız edici olmuş. Kulaklıkla izliyordum artık dayanamayıp kapattım videoyu.
evet hastayken çekmiştim, öğrenciler dersten geri kalmasın istemiştim, umarım diğer videoları rahat dinlersiniz
Aynen zaten hoca da keyfinden yapıyordu . Acaba beni izleyenleri nasıl rahatsız edebilirim diye düşünüp bu sonuca varmıştı basitinden. Çünkü başka işi gücü düşüncesi uğraşı yokya bu adamın anca bu boş saçma şeylere düşünüp takılsın dimi . Bu videoları da canı sıkıldığı için çekiyordu zaten . İnsanoğlu harbiden nankör .
18:03