Αυτό το πρόβλημα, του να σε εγκλωβίζει σε κάποια μοτίβα, το έχω διαπιστώσει και στο youtube. Αφού είναι φορές που θέλω να κάνω αποσύνδεση, μπας και δείξει τίποτα καινούριο. Απ' την άλλη είναι κάπως πιο ασφαλές για τα παιδιά γιατί δύσκολα θα πετάξει ακατάλληλα. Το πρόβλημα με τις διαφημίσεις που βγαίνουν στους συγγενείς, είναι όταν θες να αγοράσεις κάτι κρυφά ή για έκπληξη. Μου έχει τύχει ας πούμε να αγοράσω χριστουγεννιάτικα δώρα για τα παιδιά και να τα βγάζει συνέχεια μπροστά τους....
Πάντως μια φορά μου σέρβιραν σε ένα σπίτι Χατσιαπούρι (κάτι σαν πίτα της Γεωργίας) και χωρίς να έχει ψάξει στο ιντερνετ η μαγείρισσα για την συνταγή, την άλλη μέρα το πρωί εμφανίστηκε στο pinterest. Είχα ρωτήσει 2-3 φορές πως το λένε, γιατί ήταν δύσκολη λέξη να τη συγκρατήσω. Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ ξανά με κανένα Χατσιαπούρι...
Πραγματικά, σε ευχαριστώ !! Δεν ξέρεις πόσες φορές έχω κάνει αυτήν την σηζήτηση. Να πω πως είναι η δουλειά μου και αυτό το κάνει ένα κλικ χειρότερο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!
Πολυ καλο βιντεο! Εν το μεταξυ προσοπικα ημουν σχεδον σιγουρος οτι ηχογραφουν αλλα αμα το καλοσκευτεις εχεις δικιο ουτε η μπαταρια θα εφτανε ουτε το μικροφονο ειναι και τοσο καλο. Ενταξει προσοπικα ειχαι και στο μιαλο μου οτι οι αλγοριθμοι απο πισω ισως να ευθηνοντε, παρολα αυτα σε εκανε να αναροτιεσε αν οντος ακουν. Το ωραιο εινα οτι υποτιθετε οτι δεν την παταω με θεωριες συνομοσιας. Τελικα μου φαινετε ολοι την παταμε που και που.
Πολύ καλό βίντεο, συνέχισε την εξαιρετική δουλειά και βγάζε παρόμοιο υλικό! Η κυβερνοασφάλεια θα γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό μέρος της ζωής μας, με την ψηφιοποίηση των πάντων, Τεχνητή Νοημοσύνη κλπ.
Και πάνω που πήγα να συμπληρώσω περί μεροληπτικής επιβεβαίωσης στο ότι συναντάμε χιλιάδες διαφημίσεις αλλά γατζωνόμαστε σε αυτές που (από τύχη) πέφτουν τη κατάλληλη στιγμή, το ανέφερες. Είχα κάνει ένα βίντεο σχετικό με fake news και παραπληροφόρηση και αναφέρθηκα συνοπτικά σε αυτά που λες. Εσύ βέβαια το ανέλυσες ακόμη καλύτερα με τη χρήση ειδικού στον τομέα! Ωραίος Γιάννη!! Ευχαριστούμε!
Πολύ ωραίο βίντεο Γιάννη με μεστό κείμενο όπως πάντα! Απλά καλό είναι να πούμε πως, πολλές από τις συνωμοσίες του παρελθόντος αποδείχθηκαν πέρα ως πέρα αληθινές μετά τον αποχαρακτηρισμό εγγράφων των μυστικών υπηρεσιών, όπως της CIA.
Ποιες συνωμοσίες είναι αυτές; Οι.... γνωστές συνωμοσίες είναι με εξωγήινους, ότι δεν πήγαμε ποτέ στο φεγγάρι,ότι ελέγχουμε τον καιρό ή τους σεισμούς,ότι έχουν σχέδιο να μειώσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό κ.α.
Καλησπέρα@@Panos-Veria. Αρκεί να ανατρέξεις στα site των REUTERS, BBC, NEWS CN κ.α. & θα δεις πλήθος περιπτώσεων αποχαρακτηρισμού εγγράφων της CIA που αναφέρονται στην παραδοχή ύπαρξης της "Περιοχής 51", στις "όντως" υπαρκτές καταγραφές UFO & πειραμάτων του προγράμματος Stargate μέχρι & στην ενορχήστρωση από μέρους των ΗΠΑ των διαφόρων "έγχρωμων" (colored) επαναστάσεων ανά τον κόσμο! Όρεξη να' χεις... Καλό ξημέρωμα.
@@Panos-VeriaΕσύ αναφέρεις τις γραφικές περιπτώσεις που γίνονται γνωστές για το κουτσομπολιό της υπόθεσης και δεν έχουν άμεση δραματική επίπτωση στην καθημερινότητα των ανθρώπων (άρα δεν αξίζει και να τις συζητάμε, είτε στέκουν είτε όχι). Πάμε στα σοβαρά όμως: τι έχεις να πεις για τη "συνωμοσιολογική" περίπτωση που αφορούσε στις βλαβερές συνέπειες του τσιγάρου, που επί δεκαετίες αποκρύπτονταν και αντικρούονταν (στο βωμό του κέρδους) από τις μεγάλες καπνοβιομηχανίες ;;; Κι όλα αυτά με τη στήριξη των εκάστοτε κυβερνήσεων φυσικά... Απεδείχθη αληθινή η συνωμοσιολογία ή όχι ; Σαν αυτήν υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις που έχουν αποδειχθεί, γύρω από σοβαρά θέματα πάντα, και ο κόσμος τις αγνοεί, μένοντας σε κάτι χαζομάρες, όπως ο θάνατος του Έλβις και το τέρας του Λοχ Νες.
Πολύ ωραίο βίντεο, ευχαριστούμε ! Για… λίγο πήγα να πιστέψω ότι στ’ αλήθεια «εμφανίστηκαν» στο τέλος τα πρόσωπα των patrons… Πόσο τέλεια αυτά τα «κουλ τυπακια του Ίντερνετ» 😂
Πρόσφατα διάβασα ότι οι πωλήσεις "χαζων" κινητών αυξάνονται συνεχώς, γιατί πολύς κόσμος είτε προσπαθεί να απεξαρτηθεί από τα social media είτε έχει απηυδήσει από τις διαφημίσεις και την εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων τους.
Οταν μια εφαρμογη λειτουργει στο παρασκηνιο και εχει δικαιωμα να χρησιμοποιει το μικροφωνο της συσκευης σου, τοτε δε χρειαζεται να πραγματοποιησει απαιτητικες σε υπολογιστικη ισχυ διεργασιες στο κινητο σου. θα τις πραγματοποιησει στο δικο της server. Επισης, αν οντως δεν σε "ακουγαν" οι εφαρμογες δεν θα ειχαν κανει τον κοπο στα android κινητα να επιλεγεις αν τον χρονικο οριζοβτα που παραχωρεις το δικαιωμα χρησης μικροφωνου ή καμερας οπως πχ "μονο αυτή τη φορά" ή "μόνο κατα τη χρήση της εφαρμογής" (στα samsung τουλαχιστον δεν ξερω για αλλη εταιρια)
Αν έστελνε το audio στο server, τότε θα σου γονάτιζε τα MB της σύνδεσης.... To audio permission, όντως το έχουν βάλει για αυτό το λόγο, αλλά για spyware, οχι για διαφημιστικές.
Πιστέψτε τα μάτια σας και τα αυτιά σας μόνο και μην προσκυνατε κανέναν Γιάννη. Ότι ακούγετε πολύ από τον απλό κόσμο, υπάρχει ένας Γιάννης να το διαψεύσει με ένα ακόμη καταπληκτικό βίντεο ή οτιδήποτε παρόμοιο.
Και τι γίνεται για τις περιπτώσεις που δεν έχω ενδιαφερθεί ποτέ για ένα προϊόν αλλά τυχαίνει να μου το αναφέρει κάποιος άλλος που δεν έχει σοσιαλ?! Μετά απο λίγο τσουπ, να το! Πραγματικό παράδειγμα, δεν έχω ενδιαφερθεί ποτέ για ξυριστική μηχανή, ο μπαμπάς μου ΔΕΝ έχει σοσιαλ και μου λέει μια μέρα: "μου χάλασε η ξυριστική". Γυρνάω σπίτι και τσουπ διαφήμιση για προσφορές σε ξυριστικες απο μεγάλο πολυκατάστημα! Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω οτι λέτε ψέματα αλλά πολυ θα ήθελα να έχω μια ίδέα για τέτοιου είδους πραδείγματα.
Έστω και μια φορά,σε κάτι συνδέσεις ένα προφίλ σου και το αποσυνδέσεις,και μετά ο άλλος πάει εκτός του προφίλ σου να πατήσει κάτι άσχετο,θα στο εμφανίσει κι εσένα. Είδα το ντοκιμαντέρ για τα σόσιαλ του νετφλιξ και το εξηγούσε.Στην ουσία όλοι οι κώδικες αυτό που θέλουν είναι να σε κρατήσουν ενεργό.Ο κώδικας το εκλαμβάνει ως μοχλό ενδιαφέροντος . Επίσης πια ο κώδικας λειτουργεί και με εμπορικότητα.Μπορεί εσένα κάτι να μην σε ενδιαφέρει να μην το έχεις ψάξει ποτέ,αλλά επειδή το ψάχνουν πολλοί το προωθεί και σε σένα.
Πράγματι με πετάει σε άσχετες ομάδες, μου πετάει άσχετα προϊόντα που συνήθως έχω ήδη αγοράσει ή είναι σχετικά αλλά όχι συγκεκριμένα αυτό που πράγματι ίσως και να ήθελα. Το Ίντερνετ έχει γίνει πολύ βαρετό, όπως και το UA-cam, πόσο μάλλον το τικτοκ.
Χθες ήμουν σε γνωστό πολυκατάστημα και καθώς χαζευα βιβλία, λεω ' καιρώ έχω να δω βίντεο του κ. Saraka' και τσουπ, να το σήμερα το πρωί. Αυτό πως το εξηγείς τώρα;;;;
Κλήση Ελλάδα-Γαλλια. Μιλούσα για κεφίρ. Δεν έχω αναζητήσει ποτέ κάτι σχετικό. Διαφήμιση τσουπ. Δεν αμφισβητώ τίποτα από το βιντεο απλά το αφήνω ως έστω μια πολύ πετυχημένη σύμπτωση.
ΜΑΚΑΡΙΙΙΙ να με άκουγε τουλ το κινητό μου!! ..γιατί ΔΕΝ με ακούει ούτε η γυναίκα μου, ούτε τα παιδιά μου (Αλέξα δεν έχω, ούτε την άλλη την -πωςτηνΕλένε- Σίρι, μια τύπισσα του Gatou-Gates είχα αλλά τα τελευταία χρόνια χαθήκαμε και με δαύτηΝ /υποχρεώσεις της ζωής βλέπεις [..και linux] :P )
Δεν ειναι αδυνατο να μας ακουει μια εφαρμογή, παράδειγμα το φβ. Ναι οντως καπου θα πρεπει να αποθηκευεται ο ηχος αλλα δεν αποκλείεται να ανεβαινει σε καποιο server. Προσωπικα δεν το αποκλείω γιατι μου εχει συμβει επανειλλημενως να δω διαφημιση για κατι που συζηταω.
Δεν αποθηκεύει ο αλγόριθμος το όνομα μας. Μας έχει σαν user24ι3738335. Σε αυτόν τον user έχει σημειωθεί ότι μιλάει με με ένα άλλο χρήστη user1234 που έχει το στοιχείο χ55333 (αντιστοιχεί στο όνομα Αλεξάνδρα). Οπότε λέει "οταν κάποιος μιλάει με κάποιον που έχει στοιχείο χ55333, δείξε του λουλούδια.
πριν μερικά χρόνια εχτιζα σπίτι... ένα πρωινό λοιπόν ήρθε ο μηχανικός σ ένα καφέ δίπλα στη δουλεια μου να μου δείξει μια αλλαγή στα σχέδια. πάνω στη κουβέντα μου λεει "εδώ θα μπορούσαμε να βάλουμε αναβατοριο". Εγώ όχι απλά δεν είχα ψάξει ποτέ κάτι παρόμοιο. Δεν γνώριζα καν τη λέξη αναβατοριο. Όταν γύρισα στη δουλειά το κινητό και ο υπολογιστής μου έβγαλαν διαφήμιση για αναβατοριο. Τώρα πες μου ποια η πιθανότητα να μην έχει παίξει ρόλο η f2f συζήτηση με τον μηχανικό. ή μήπως μπόρεσε το λογισμικό να συμπεράνει ότι εγώ χτίζω σπίτι με τη συγκεκριμένη ιδιαιτεροτητα στο σχεδιο;
@@YiannisSarakatsanis ευχαριστώ πολύ για την απάντηση :). Το ασυνήθιστο της διαφημιστική πρότασης ειναι αυτό που με βάζει σε σκέψεις. Πιθανό να πέφτω στην πλάνη ότι παρατήρησα μόνο αυτό που πέτυχε και όχι αυτά που απέτυχαν. Προσωπικά αν έχω την επιλογή για "opt out" δεν έχω θέμα. Απλά έχω την εντύπωση ότι τεχνικά (ειδικά στην αγγλική γλώσσα) δεν είναι και τόσο δύσκολο να εντοπιστούν λέξεις κλειδιά σε ένα cloud server (δεν μιλάμε για AI που θα καταλάβει ακριβώς τι λέω). Και οι πολύ μεγάλες εταιρίες δεν θα μου έκανε εντύπωση αν δεν θέλουν να διαδοθεί αυτή η τεχνική ικανότητα.
Ακούγεται σαν την λογική πλάνη "confirmation bias". Όπως λέει και το βίντεο, έχεις δει εκατοντάδες διαφημίσεις που ήταν εντελώς άσχετες με πράγματα που σε ενδιέφεραν εκείνο τον καιρό. Όμως η μία που το πέτυχε, σε έκανε να αναρωτηθείς πώς γίνεται. Σκέψου μια μέρα να πετυχαίνεις 3 κόκκινα φανάρια στη σειρά. Προφανώς θα σκεφτείς ότι πάντα σου τυχαίνει κόκκινο φανάρι και ότι δεν έχεις περάσει ποτέ με την μία με πράσινο χωρίς να σταματήσεις. Κάτι τέτοιο σίγουρα έχει συμβεί πολλές φορές απλά επιλέγεις να μην το θυμάσαι.
Θεωρητικά δεν μπορείς εκτός και αν γίνεις ψιλό παρανοϊκός. κάτι απλό που μπορείς να κάνεις είναι να μην δέχεσαι τα cookies σε κάθε σελίδα που μπαίνεις αλλά προφανώς είναι το tip of the iceberg. αν το πας σε πιο βάθος θα πρέπει να μην χρησιμοποιείς κανένα app στο κινητό και να μην έχεις google account αλλά ακόμα και έτσι δεν είσαι 100% οκ. μετά πας σε vpn και rooted phone για να μην αφήνεις fingerprints(google it 😅).
Εγώ αυτό το εκμεταλλευτούμε βλέπω αυτό που μου διαφημίζει και μετά ψάχνω αυτό που με ενδιαφέρει να μην είναι περίπου όπως το θέλω όπως το αρχικό που με διαφήμισε αλλά ακριβώς όπως το θέλω και πολλές φορές με την βοήθεια φίλτρων, και φυσικά αφού το βρω κάνω μια καινούργια αναζήτηση για να πετύχω και την καλύτερη τιμή. Αλλά δεν γίνεται αυτό που λες να μας το διαφημίζει ακριβώς μόλις το λέμε και όχι μία μέρα πριν η όχι αμέσως αλλά μετά από μέρες άρα το μικρόφωνο ακούει και στέλνει μέσω ίντερνετ και διαγραφή το αρχείο ήχου και μετά και άφθονη ενέργεια υπάρχει για να μην τρώει μπαταρία και τεράστιοι server για να μετατρέψουν των ήχο σε κείμενο και στην συνέχεια σε ξεσκαρτάρισμα για να μας επιστρέψουν το αποτέλεσμα σε στοχευμένες διαφημίσεις που όπως είπα στην αρχή της εκμεταλλευτούμε για τής αγορές μου
αρα αμα μπω στο ιδιο wifi καπιου καπιες απο της διαφημησης που θα δουμε ειναι πραγματα που εχει googlari? αρα ενμερι πλην σαφος μπορω να ξερω τη εχει googlari καπιος μονο επειδει εχουμε κοινο wifi??
Δηλαδή την τυχαιότητα στην ζωή μας και το ταλέντο που δεν ξέραμε ότι είχαμε θα μας το προσφέρει ένας λίγο αποτυχημένος αλγόριθμος πουλώντας μας προϊόντα; Δεν θα το ανακαλύψουμε εμείς μέσω συζητήσεων και ενδοσκόπησης. Κάπως ρηχή και δυστοπική προσέγγιση κατά την γνώμη μου.
Χθες είχα αυτή τη συζήτηση με έναν φίλο μου και δεν έχω ξαναψάξει αυτό το ερώτημα. Δεν έκανα αναζήτηση στο google maps (που δεν έχει καθόλου καμπυλότητα στους δρόμους - τυχαίο;), στο tiktok και στο youtube βλέπω μόνο βίντεο που λένε τη πραγματική αλήθεια και ξαφνικά μου πετάγεσαι εσύ. Δεν ξέρω, κάτι μάλλον μας κρύβεις... Ψάχνεις να βρεις καλοσύνη στον κόσμο τον σκάρτο. Δες ένα βίντεο με όνομα "Η Μεγάλη Απόδραση" ή κάπως έτσι. Μην δεις τον χλεχλε όμως με το παρδαλό πουκάμισο, αλλά πήδα στα κομμάτια με το σοβαρό τον τύπο με το κοστούμι. Εκεί θα καταλάβεις σε τι κόσμο ζούμε...
Τον Πετράκο έχω να πω πάντως ότι τον αδικείς. Μια χαρά τα λέει ο άνθρωπος με συγκροτημένη και αναλυτική σκέψη. Πίστευα ότι θα τον εκτιμούσες περισσότερο.
Ηρέμησε με τις μλκιες που λες. Σε Απλη εφαρμογή παραγγελιοληψιας δούλευα και συνέχεια ηχογραφουσαμε στο background σε tmp αρχεία που μολις γινόταν αποστολή σε μας τα σβηναμε από την συσκευή.
Το απόλυτο παραδειγμα οτι τα views δεν αντικατροπτριζουν την ποιοτητα και το περιεχόμενο ενος βίντεο!
Αυτό το πρόβλημα, του να σε εγκλωβίζει σε κάποια μοτίβα, το έχω διαπιστώσει και στο youtube. Αφού είναι φορές που θέλω να κάνω αποσύνδεση, μπας και δείξει τίποτα καινούριο. Απ' την άλλη είναι κάπως πιο ασφαλές για τα παιδιά γιατί δύσκολα θα πετάξει ακατάλληλα.
Το πρόβλημα με τις διαφημίσεις που βγαίνουν στους συγγενείς, είναι όταν θες να αγοράσεις κάτι κρυφά ή για έκπληξη. Μου έχει τύχει ας πούμε να αγοράσω χριστουγεννιάτικα δώρα για τα παιδιά και να τα βγάζει συνέχεια μπροστά τους....
"Ο αλγόριθμος χαλάει την έκπληξη της ζωής" Πολύ ωραίο παράδειγμα! Δεν το είχα σκεφτεί καθόλου!
xaaxaaxaxaxaxaxa roufianos algorithos xaa :P
Πάντως μια φορά μου σέρβιραν σε ένα σπίτι Χατσιαπούρι (κάτι σαν πίτα της Γεωργίας) και χωρίς να έχει ψάξει στο ιντερνετ η μαγείρισσα για την συνταγή, την άλλη μέρα το πρωί εμφανίστηκε στο pinterest. Είχα ρωτήσει 2-3 φορές πως το λένε, γιατί ήταν δύσκολη λέξη να τη συγκρατήσω. Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ ξανά με κανένα Χατσιαπούρι...
Πραγματικά, σε ευχαριστώ !!
Δεν ξέρεις πόσες φορές έχω κάνει αυτήν την σηζήτηση.
Να πω πως είναι η δουλειά μου και αυτό το κάνει ένα κλικ χειρότερο.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!
❤❤❤❤❤
Η τυχαία μας συνάντηση άξιζε τον κόπο 😆
Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά !!!!!
Πολυ καλο βιντεο! Εν το μεταξυ προσοπικα ημουν σχεδον σιγουρος οτι ηχογραφουν αλλα αμα το καλοσκευτεις εχεις δικιο ουτε η μπαταρια θα εφτανε ουτε το μικροφονο ειναι και τοσο καλο. Ενταξει προσοπικα ειχαι και στο μιαλο μου οτι οι αλγοριθμοι απο πισω ισως να ευθηνοντε, παρολα αυτα σε εκανε να αναροτιεσε αν οντος ακουν. Το ωραιο εινα οτι υποτιθετε οτι δεν την παταω με θεωριες συνομοσιας. Τελικα μου φαινετε ολοι την παταμε που και που.
Πολύ καλό βίντεο, συνέχισε την εξαιρετική δουλειά και βγάζε παρόμοιο υλικό! Η κυβερνοασφάλεια θα γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό μέρος της ζωής μας, με την ψηφιοποίηση των πάντων, Τεχνητή Νοημοσύνη κλπ.
Και πάνω που πήγα να συμπληρώσω περί μεροληπτικής επιβεβαίωσης στο ότι συναντάμε χιλιάδες διαφημίσεις αλλά γατζωνόμαστε σε αυτές που (από τύχη) πέφτουν τη κατάλληλη στιγμή, το ανέφερες.
Είχα κάνει ένα βίντεο σχετικό με fake news και παραπληροφόρηση και αναφέρθηκα συνοπτικά σε αυτά που λες. Εσύ βέβαια το ανέλυσες ακόμη καλύτερα με τη χρήση ειδικού στον τομέα!
Ωραίος Γιάννη!! Ευχαριστούμε!
Τέλειο βίντεο!! Με τρωγε πολυ αυτο το θεμα.. Ευχαριστούμε!!! Ανυπομονώ να το παιξω έξυπνη στον επόμενο που θα πει ότι τον ακουει το κινητό του 😅😅
Άλλο ένα υπέροχο βίντεο. Ευχαριστούμε Γιάννη. Είμαι τυχερή που σε ανακάλυψα.
Πολύ ωραίο βίντεο Γιάννη με μεστό κείμενο όπως πάντα!
Απλά καλό είναι να πούμε πως, πολλές από τις συνωμοσίες του παρελθόντος αποδείχθηκαν πέρα ως πέρα αληθινές μετά τον αποχαρακτηρισμό εγγράφων των μυστικών υπηρεσιών, όπως της CIA.
Ποιες συνωμοσίες είναι αυτές;
Οι.... γνωστές συνωμοσίες είναι με εξωγήινους, ότι δεν πήγαμε ποτέ στο φεγγάρι,ότι ελέγχουμε τον καιρό ή τους σεισμούς,ότι έχουν σχέδιο να μειώσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό κ.α.
Καλησπέρα@@Panos-Veria. Αρκεί να ανατρέξεις στα site των REUTERS, BBC, NEWS CN κ.α. & θα δεις πλήθος περιπτώσεων αποχαρακτηρισμού εγγράφων της CIA που αναφέρονται στην παραδοχή ύπαρξης της "Περιοχής 51", στις "όντως" υπαρκτές καταγραφές UFO & πειραμάτων του προγράμματος Stargate μέχρι & στην ενορχήστρωση από μέρους των ΗΠΑ των διαφόρων "έγχρωμων" (colored) επαναστάσεων ανά τον κόσμο! Όρεξη να' χεις... Καλό ξημέρωμα.
@@Panos-VeriaΕσύ αναφέρεις τις γραφικές περιπτώσεις που γίνονται γνωστές για το κουτσομπολιό της υπόθεσης και δεν έχουν άμεση δραματική επίπτωση στην καθημερινότητα των ανθρώπων (άρα δεν αξίζει και να τις συζητάμε, είτε στέκουν είτε όχι).
Πάμε στα σοβαρά όμως: τι έχεις να πεις για τη "συνωμοσιολογική" περίπτωση που αφορούσε στις βλαβερές συνέπειες του τσιγάρου, που επί δεκαετίες αποκρύπτονταν και αντικρούονταν (στο βωμό του κέρδους) από τις μεγάλες καπνοβιομηχανίες ;;; Κι όλα αυτά με τη στήριξη των εκάστοτε κυβερνήσεων φυσικά... Απεδείχθη αληθινή η συνωμοσιολογία ή όχι ; Σαν αυτήν υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις που έχουν αποδειχθεί, γύρω από σοβαρά θέματα πάντα, και ο κόσμος τις αγνοεί, μένοντας σε κάτι χαζομάρες, όπως ο θάνατος του Έλβις και το τέρας του Λοχ Νες.
Εμείς σ'ευχαριστούμε :) !
Πολύ ωραίο βίντεο, ευχαριστούμε !
Για… λίγο πήγα να πιστέψω ότι στ’ αλήθεια «εμφανίστηκαν» στο τέλος τα πρόσωπα των patrons… Πόσο τέλεια αυτά τα «κουλ τυπακια του Ίντερνετ» 😂
Πρόσφατα διάβασα ότι οι πωλήσεις "χαζων" κινητών αυξάνονται συνεχώς, γιατί πολύς κόσμος είτε προσπαθεί να απεξαρτηθεί από τα social media είτε έχει απηυδήσει από τις διαφημίσεις και την εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων τους.
Οταν μια εφαρμογη λειτουργει στο παρασκηνιο και εχει δικαιωμα να χρησιμοποιει το μικροφωνο της συσκευης σου, τοτε δε χρειαζεται να πραγματοποιησει απαιτητικες σε υπολογιστικη ισχυ διεργασιες στο κινητο σου. θα τις πραγματοποιησει στο δικο της server. Επισης, αν οντως δεν σε "ακουγαν" οι εφαρμογες δεν θα ειχαν κανει τον κοπο στα android κινητα να επιλεγεις αν τον χρονικο οριζοβτα που παραχωρεις το δικαιωμα χρησης μικροφωνου ή καμερας οπως πχ "μονο αυτή τη φορά" ή "μόνο κατα τη χρήση της εφαρμογής" (στα samsung τουλαχιστον δεν ξερω για αλλη εταιρια)
Αν έστελνε το audio στο server, τότε θα σου γονάτιζε τα MB της σύνδεσης.... To audio permission, όντως το έχουν βάλει για αυτό το λόγο, αλλά για spyware, οχι για διαφημιστικές.
Μια απορία που την είχαμε όλοι μας. Πολύ χρήσιμο βίντεο.
Πιστέψτε τα μάτια σας και τα αυτιά σας μόνο και μην προσκυνατε κανέναν Γιάννη.
Ότι ακούγετε πολύ από τον απλό κόσμο, υπάρχει ένας Γιάννης να το διαψεύσει με ένα ακόμη καταπληκτικό βίντεο ή οτιδήποτε παρόμοιο.
Πολύ καλό το βιντεάκι.
Εξαιρετικό βίντεο!
Ευχαριστούμε Γιάννη απίστευτος όπως πάντα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και τι γίνεται για τις περιπτώσεις που δεν έχω ενδιαφερθεί ποτέ για ένα προϊόν αλλά τυχαίνει να μου το αναφέρει κάποιος άλλος που δεν έχει σοσιαλ?! Μετά απο λίγο τσουπ, να το!
Πραγματικό παράδειγμα, δεν έχω ενδιαφερθεί ποτέ για ξυριστική μηχανή, ο μπαμπάς μου ΔΕΝ έχει σοσιαλ και μου λέει μια μέρα: "μου χάλασε η ξυριστική". Γυρνάω σπίτι και τσουπ διαφήμιση για προσφορές σε ξυριστικες απο μεγάλο πολυκατάστημα!
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω οτι λέτε ψέματα αλλά πολυ θα ήθελα να έχω μια ίδέα για τέτοιου είδους πραδείγματα.
Έστω και μια φορά,σε κάτι συνδέσεις ένα προφίλ σου και το αποσυνδέσεις,και μετά ο άλλος πάει εκτός του προφίλ σου να πατήσει κάτι άσχετο,θα στο εμφανίσει κι εσένα.
Είδα το ντοκιμαντέρ για τα σόσιαλ του νετφλιξ και το εξηγούσε.Στην ουσία όλοι οι κώδικες αυτό που θέλουν είναι να σε κρατήσουν ενεργό.Ο κώδικας το εκλαμβάνει ως μοχλό ενδιαφέροντος . Επίσης πια ο κώδικας λειτουργεί και με εμπορικότητα.Μπορεί εσένα κάτι να μην σε ενδιαφέρει να μην το έχεις ψάξει ποτέ,αλλά επειδή το ψάχνουν πολλοί το προωθεί και σε σένα.
Πράγματι με πετάει σε άσχετες ομάδες, μου πετάει άσχετα προϊόντα που συνήθως έχω ήδη αγοράσει ή είναι σχετικά αλλά όχι συγκεκριμένα αυτό που πράγματι ίσως και να ήθελα. Το Ίντερνετ έχει γίνει πολύ βαρετό, όπως και το UA-cam, πόσο μάλλον το τικτοκ.
Συγχαρητήρια, πολύ μας αρέσει αυτή σειρά βίντεο
Ενώ όλα ήταν τόσο ωραία, το τέλος του βίντεο, το διαφημιστικό κομμάτι, μου θύμισε Άδωνη τηλεπώλη...
Για ποιο κομμάτι λες;
Χθες ήμουν σε γνωστό πολυκατάστημα και καθώς χαζευα βιβλία, λεω ' καιρώ έχω να δω βίντεο του κ. Saraka' και τσουπ, να το σήμερα το πρωί. Αυτό πως το εξηγείς τώρα;;;;
Ημίθεος!!!
Κλήση Ελλάδα-Γαλλια. Μιλούσα για κεφίρ. Δεν έχω αναζητήσει ποτέ κάτι σχετικό. Διαφήμιση τσουπ.
Δεν αμφισβητώ τίποτα από το βιντεο απλά το αφήνω ως έστω μια πολύ πετυχημένη σύμπτωση.
Το παραδειγμα με την Αλεξαάδρα υποδεικνύει οτι δεν ειναι ανώνυμα τα δεδομένα.
👏👏👏👏
ΜΑΚΑΡΙΙΙΙ να με άκουγε τουλ το κινητό μου!! ..γιατί ΔΕΝ με ακούει ούτε η γυναίκα μου, ούτε τα παιδιά μου (Αλέξα δεν έχω, ούτε την άλλη την -πωςτηνΕλένε- Σίρι, μια τύπισσα του Gatou-Gates είχα αλλά τα τελευταία χρόνια χαθήκαμε και με δαύτηΝ /υποχρεώσεις της ζωής βλέπεις [..και linux] :P )
Δεν ειναι αδυνατο να μας ακουει μια εφαρμογή, παράδειγμα το φβ.
Ναι οντως καπου θα πρεπει να αποθηκευεται ο ηχος αλλα δεν αποκλείεται να ανεβαινει σε καποιο server.
Προσωπικα δεν το αποκλείω γιατι μου εχει συμβει επανειλλημενως να δω διαφημιση για κατι που συζηταω.
Εχθές μιλούσα με την κοπέλα μου και της ανέφερα την μάρκα vagrancy και ηταν η πρώτη διαφήμιση που μου έδειξε πριν ξεκινήσει το βίντεο.
Λοιπον κοιτα να δεις, μολις χτες ξαναεβλεπα (ξανα, 4 η φορα νομιζω) το φοβερο βιντεο με τις συνωμοσιες.. λες να μην ειναι συμπτωση??
Επίσης πολύ ωραίο το δυνατό φόντο πίσω σου
αφου ειπαμε ανωνυμα τα μαζευουν πως στο παραδειγμα μας ξερουν οτι το ονομα της συζηγου ειναι Αλεξανδρα? ή ηταν λαθος το παραδειγμα?
Εύλογη η απορία σου
Δεν αποθηκεύει ο αλγόριθμος το όνομα μας. Μας έχει σαν user24ι3738335. Σε αυτόν τον user έχει σημειωθεί ότι μιλάει με με ένα άλλο χρήστη user1234 που έχει το στοιχείο χ55333 (αντιστοιχεί στο όνομα Αλεξάνδρα). Οπότε λέει "οταν κάποιος μιλάει με κάποιον που έχει στοιχείο χ55333, δείξε του λουλούδια.
πριν μερικά χρόνια εχτιζα σπίτι... ένα πρωινό λοιπόν ήρθε ο μηχανικός σ ένα καφέ δίπλα στη δουλεια μου να μου δείξει μια αλλαγή στα σχέδια. πάνω στη κουβέντα μου λεει "εδώ θα μπορούσαμε να βάλουμε αναβατοριο". Εγώ όχι απλά δεν είχα ψάξει ποτέ κάτι παρόμοιο. Δεν γνώριζα καν τη λέξη αναβατοριο. Όταν γύρισα στη δουλειά το κινητό και ο υπολογιστής μου έβγαλαν διαφήμιση για αναβατοριο. Τώρα πες μου ποια η πιθανότητα να μην έχει παίξει ρόλο η f2f συζήτηση με τον μηχανικό. ή μήπως μπόρεσε το λογισμικό να συμπεράνει ότι εγώ χτίζω σπίτι με τη συγκεκριμένη ιδιαιτεροτητα στο σχεδιο;
Προφανώς δεν έχω ιδέα πώς σε πέτυχε αυτή η διαφήμιση. Είμαι σίγουρος όμως ότι η επιτυχία της εντάσσεται σε αυτά που λέει το βίντεο.
@@YiannisSarakatsanis ευχαριστώ πολύ για την απάντηση :). Το ασυνήθιστο της διαφημιστική πρότασης ειναι αυτό που με βάζει σε σκέψεις. Πιθανό να πέφτω στην πλάνη ότι παρατήρησα μόνο αυτό που πέτυχε και όχι αυτά που απέτυχαν. Προσωπικά αν έχω την επιλογή για "opt out" δεν έχω θέμα. Απλά έχω την εντύπωση ότι τεχνικά (ειδικά στην αγγλική γλώσσα) δεν είναι και τόσο δύσκολο να εντοπιστούν λέξεις κλειδιά σε ένα cloud server (δεν μιλάμε για AI που θα καταλάβει ακριβώς τι λέω). Και οι πολύ μεγάλες εταιρίες δεν θα μου έκανε εντύπωση αν δεν θέλουν να διαδοθεί αυτή η τεχνική ικανότητα.
Ακούγεται σαν την λογική πλάνη "confirmation bias". Όπως λέει και το βίντεο, έχεις δει εκατοντάδες διαφημίσεις που ήταν εντελώς άσχετες με πράγματα που σε ενδιέφεραν εκείνο τον καιρό. Όμως η μία που το πέτυχε, σε έκανε να αναρωτηθείς πώς γίνεται. Σκέψου μια μέρα να πετυχαίνεις 3 κόκκινα φανάρια στη σειρά. Προφανώς θα σκεφτείς ότι πάντα σου τυχαίνει κόκκινο φανάρι και ότι δεν έχεις περάσει ποτέ με την μία με πράσινο χωρίς να σταματήσεις. Κάτι τέτοιο σίγουρα έχει συμβεί πολλές φορές απλά επιλέγεις να μην το θυμάσαι.
Ανδρουλάκης Approves 🤣🤣🤣
❤❤❤❤❤❤❤
Δεν χρειάζεται η "λογική σκέψη" των ανθρώπων να ενδιαφέρεται για την σκέψη της τεχνολογίας. Με λίγα λόγια δεν μας ενδιαφέρει αν παρακολουθειται
όταν άκουσα για tiktok ήξερα πως θα γίνουν τα πράγματα 😂
η γυναίκα μου λέγεται αλεξάνδρα αλλά δεν έχω δει καμία διαφήμιση για κιθάρες...
Μήπως έχεις δει διαφημίσεις για δωρεάν τεστ IQ;
Ευχαριστούμε για το βίντεο αλλά δεν μας είπες τι να κάνουμε για να το αποφύγουμε αυτό
Τι θέλεις να αποφύγεις;
@@YiannisSarakatsanis Το να έχει όλες αυτές τις πληροφορίες το κινητό μας για εμάς (με όλους αυτούς τους τρόπους που είπες).
Δυστυχώς, πρέπει να σταματήσεις να χρησιμοποιείς smartphone
Θεωρητικά δεν μπορείς εκτός και αν γίνεις ψιλό παρανοϊκός. κάτι απλό που μπορείς να κάνεις είναι να μην δέχεσαι τα cookies σε κάθε σελίδα που μπαίνεις αλλά προφανώς είναι το tip of the iceberg. αν το πας σε πιο βάθος θα πρέπει να μην χρησιμοποιείς κανένα app στο κινητό και να μην έχεις google account αλλά ακόμα και έτσι δεν είσαι 100% οκ. μετά πας σε vpn και rooted phone για να μην αφήνεις fingerprints(google it 😅).
Νταξει αν θες μπορείς να επιστρέψεις κ στην λιθινη εποχή
Εγώ αυτό το εκμεταλλευτούμε βλέπω αυτό που μου διαφημίζει και μετά ψάχνω αυτό που με ενδιαφέρει να μην είναι περίπου όπως το θέλω όπως το αρχικό που με διαφήμισε αλλά ακριβώς όπως το θέλω και πολλές φορές με την βοήθεια φίλτρων, και φυσικά αφού το βρω κάνω μια καινούργια αναζήτηση για να πετύχω και την καλύτερη τιμή. Αλλά δεν γίνεται αυτό που λες να μας το διαφημίζει ακριβώς μόλις το λέμε και όχι μία μέρα πριν η όχι αμέσως αλλά μετά από μέρες άρα το μικρόφωνο ακούει και στέλνει μέσω ίντερνετ και διαγραφή το αρχείο ήχου και μετά και άφθονη ενέργεια υπάρχει για να μην τρώει μπαταρία και τεράστιοι server για να μετατρέψουν των ήχο σε κείμενο και στην συνέχεια σε ξεσκαρτάρισμα για να μας επιστρέψουν το αποτέλεσμα σε στοχευμένες διαφημίσεις που όπως είπα στην αρχή της εκμεταλλευτούμε για τής αγορές μου
Σωραίος...⭐⭐⭐⭐⭐
Έχασα το live για πολύ λίγο ... 😢
Σου έβαλα απουσία Γρήγορη!
αρα αμα μπω στο ιδιο wifi καπιου καπιες απο της διαφημησης που θα δουμε ειναι πραγματα που εχει googlari?
αρα ενμερι πλην σαφος μπορω να ξερω τη εχει googlari καπιος μονο επειδει εχουμε κοινο wifi??
Δε θα δει άλλος διαφήμιση επειδή είναι κοινό το wifi. Τόσα ξενοδοχεία και δεν παρουσιάζεται το φαινόμενο.
Το απόλαυσα ιδιαίτερα. Αλλά δεν κανείς λόγο για την επίτευξη της ιδιοτικοτητας σε αυτούς που τους ενδιαφέρει. Μονόπλευρα το παρουσίασες…
Δηλαδή την τυχαιότητα στην ζωή μας και το ταλέντο που δεν ξέραμε ότι είχαμε θα μας το προσφέρει ένας λίγο αποτυχημένος αλγόριθμος πουλώντας μας προϊόντα; Δεν θα το ανακαλύψουμε εμείς μέσω συζητήσεων και ενδοσκόπησης. Κάπως ρηχή και δυστοπική προσέγγιση κατά την γνώμη μου.
Χθες είχα αυτή τη συζήτηση με έναν φίλο μου και δεν έχω ξαναψάξει αυτό το ερώτημα. Δεν έκανα αναζήτηση στο google maps (που δεν έχει καθόλου καμπυλότητα στους δρόμους - τυχαίο;), στο tiktok και στο youtube βλέπω μόνο βίντεο που λένε τη πραγματική αλήθεια και ξαφνικά μου πετάγεσαι εσύ. Δεν ξέρω, κάτι μάλλον μας κρύβεις... Ψάχνεις να βρεις καλοσύνη στον κόσμο τον σκάρτο. Δες ένα βίντεο με όνομα "Η Μεγάλη Απόδραση" ή κάπως έτσι. Μην δεις τον χλεχλε όμως με το παρδαλό πουκάμισο, αλλά πήδα στα κομμάτια με το σοβαρό τον τύπο με το κοστούμι. Εκεί θα καταλάβεις σε τι κόσμο ζούμε...
O Snowden αλλη γνωμη εχει.
Είναι λάθος κατά το ήμισυ το βίντεο.
Τον Πετράκο έχω να πω πάντως ότι τον αδικείς. Μια χαρά τα λέει ο άνθρωπος με συγκροτημένη και αναλυτική σκέψη. Πίστευα ότι θα τον εκτιμούσες περισσότερο.
Ε ναι εννοείται πως θα εκτιμούσε έναν Συνωμοσιολόγο που μιλάει χαρισματικά κάνοντας κόσμο να τον ακολουθεί 😢
Μάλλον δεν τον έχεις ακούσει ποτέ, έτσι; Και, αλήθεια τώρα, είναι σωστό να κολλάμε ταμπέλες στους ανθρώπους;@@RockJohnGR
Εεειι!!! Κάποιος είναι πίσω σου!!! Τον ξέρω ήδη..Μου τα πε ο ολγοριθμουλης..το ζουζουνάκι μου....γκρ...
Καλά, μεγάλε Yannis Karakatsanis, λες μεγάλες ΠΙΠΕΣ....
Ηρέμησε με τις μλκιες που λες. Σε Απλη εφαρμογή παραγγελιοληψιας δούλευα και συνέχεια ηχογραφουσαμε στο background σε tmp αρχεία που μολις γινόταν αποστολή σε μας τα σβηναμε από την συσκευή.