Het einde van het handhavingsmoratorium bij schijnzelfstandigheid | ZiPTalk 2 april 2024

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 8 вер 2024
  • 1 januari 2025 vervalt het handhavingsmoratorium bij schijnzelfstandigheid. Hoe pakt de Belastingdienst dit aan en wat is de impact hiervan op organisaties die regelmatig met ZZP'ers werken?
    Dat bespreken Narada Bouwland en Hugo-Jan Ruts in deze aflevering van ZiPtalk met John Piepers, programmamanager Handhaving Arbeidsrelaties bij de Belastingdienst en Boris Emmerig, advocaat en belastingadviseur bij Holla Advocaten.
    🌎⁠⁠⁠⁠ ⁠⁠⁠www.zipconomy....
    🤝 ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠ / zipconomy

КОМЕНТАРІ • 3

  • @markg3227
    @markg3227 3 місяці тому +4

    Er wordt steeds vergeleken met een interne collega en een ingehuurde zelfstandige. Maar in de praktijk zijn er ook een hoop die via een detacheringsbedrijf of uitzendbureau worden ingehuurd.
    Het blijft natuurlijk vreemd waarom het dan opeens ok is als een ingehuurde persoon in dienst is van een uitzendbureau/detacheringsbureau, waar nauwelijks van inbedding sprake is, die grof geld verdient door de betreffende persoon te verhuren aan een opdrachtgever, maar dat het blijkbaar niet ok als deze persoon zichzelf laat inhuren. Waarom zou deze persoon een werkgever boven zich moeten dulden die een groot deel van het tarief inpikt voor de bonussen/dividend van zijn eigen directie en aandeelhouders.

  • @Paul-qj4dr
    @Paul-qj4dr 5 місяців тому +6

    Ik denk dat de focus moet liggen op 2 punten: aanpak van bedrijven die mensen dwingt "zelfstandige" te zijn, en het aantrekkelijker maken van loondienst. Helaas zie je dat een groot deel van de werkgevers dit vergeten zijn, en de overheid lijkt vooral te focussen om zzp onaantrekkelijker te maken.

  • @neruul
    @neruul 2 місяці тому

    Waarom moet de belastingdienst/overheid zich eigenlijk bemoeien met hoe mensen hun geld verdienen? Er wordt toch gewoon belasting betaalt?
    Er zullen vast mensen zijn die geforceerd worden om te zzpen en dat zij dan beschermd moet worden prima, maar om het nou in zijn algemeenheid te verbannen?