Ce este și cum se face plastifierea / laminarea documentelor

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 5 вер 2024
  • Abonati-va la canalul meu: bit.ly/2JwK6xw
    Puteti cumpara de aici : bit.ly/3UNADlY
    Prin #plastifiere se intelege acoperirea unei suprafete de hartie sau carton cu un strat foarte subtire de plastic protector mat sau lucios. Totodata, folia cu care este imbracat suportul de hartie poate fi colorata pe una dintre fete, metalizata, holografica sau cu dos adeziv, in functie de tipul de plastifiere folosita.
    Procesul de plastifiere sau #laminare se realizeaza intotdeauna prin aplicarea la cald a unei pelicule de plastic pe ambele fete ale documentului, sau doar pe o singura fata, in functie de caz. Plastifierea este ideala pentru documentele folosite intens sau pentru cele care sunt expuse la rezele UV sau factorilor externi.
    Operatiunea de plastifiere are numeroase avantaje, precum:
    Ofera rezistenta indelungata printului
    Protejeaza suprafata laminata
    Ofera eleganta sporita
    Confera o senzatie placuta la atingere
    Ajuta la pastrarea culorii un timp indelungat pentru obiectele de interior (pliante, cataloage, etc) sau exterior (afise, bannere, etc)
    Intensifica rigiditatea materialelor printate si tiparite
    Permite obiectelor de hartie sa fie folosite in contact cu apa si in conditii neadecvate
    In functie de tipul de folie ales, exista doua tipuri de plastifiere: plastifiere mata si plastifiere lucioasa. Plastifierea mata se recomanda atunci cand doriti ca materialul tiparit sa aiba un aspect satinat si placut la atingere deoarece acesta este un proces de finisare ce asigura obtinerea unui print elegant. Referitor la plastifierea lucioasa, aceasta este utilizata pentru a conferi intensitate si stralucire tiparului.
    In mod obisnuit, operatiunea de plastifiere este recomandata pentru hartiile intens utilizate dar aveti grija ca prin plastefiere anumite #documente nu mai sunt recunoscute de catre institutiile statului.

КОМЕНТАРІ •