Why do so many millennials suffer from burnout? | UNEMPLOYED

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 26 січ 2025

КОМЕНТАРІ • 426

  • @Time2Begin
    @Time2Begin 7 років тому +334

    "Millenials zijn gewoon lui!" Wat heerlijk toch om in een tijdperk te leven waarin de vraag naar betaalbare woningen en leefbare lonen af wordt gedaan als egoïstische zelfverrijking. Ik dank de VVD en al haar trouwe stemmers.

    • @DivergentStyles
      @DivergentStyles 6 років тому +14

      Dankjewel voor het begrip. Je wordt gezien als een slaaf en mentaal maken ze je tot een zombie met hun geest dodende baantjes (We hebben weer 20 duizend banen gecreeert: allemaal part time, slecht loon, geen rechten, geen zekerheid), terwijl ze zo blij doen over de technologie die alles zo makkelijk maakt, die zelfde technologie die je zo extreem bespioneerd, dat de man van de geheime dienst je beter kent dan je eigen moeder. En al het narcisme en vele andere gedragsstoornissen die gestimuleerd worden door de technologie die ze op ons los laten, (en al de ongezonde bewerkte voeding die ze er doordrukken, het rijst de pan uit. Het is ook gewoon moeilijk om met anderen om te gaan als er nog maar zo weinig mensen gezond zijn en over een moraal compas beschikken, vaak denk ik dat het beter is om gewoon alleen te zijn.. maar dan hebben ze me precies waar ze me willen en dat gun ik ze niet. (Ze, met andere woorden de machthebbers die zich verschuilen achter de ministers, uit het oog van de camera's, meer daarover in het volgende segment onder andere.)
      Ik denk dat de generatie voor ons teveel van ons verwacht aangezien zij in relatief betere tijden zijn opgegroeid. Sinds de Euro is alles hardstikke duur geworden, daarna hebben ze miljarden van ons publieke geld weggesluisd met de bank bail outs. Nu komt de divident belasting afschaffing er boven op, terwijl multinationals dominant zijn in ons land en vele andere Europese landen. Hoe kan het dat mensen zoveel geld verdienen aan onze basis behoeften, zoals eten, drinken en onderdak (en gezondheidszorg) en daar bijna geen belasting over hoeven te betalen en daarom het geld niet in ons land of continent hoeven te herinvesteren. Ja wij zijn individualistisch, ja wij hadden hoge verwachtingen van onszelf, wij krijgen alleen de middelen niet om daar ook maar een fractie van te verwezenlijken. Terwijl we dagelijk voorgelogen en bedrogen worden door de media, die het leeuwendeel van onze families hebben gehersenspoeld, door alsmaar te komen met traumatiserende onderwerpen en daarna de zogehete oplossing op het probleem. (De problemen die veroorzaakt zijn door de multinationals, banken, beursgangers en hun mafia vriendjes. Laat ze maar allemaal de tering krijgen, een kogel kunnen ze van me krijgen, meer niet.) Steeds meer wetten en plichten, steeds minder middelen en rechten, ik heb een afkeer voor iedereen die liberaal of rechts is, jullie zijn echt een stelletje rijke egoistische flikkers gevolgd door arme egoistische sukkels, de eerste group gebruikt anderen en zuigt iedereen leeg en de laatste groep laat zich gebruiken tegen mensen zoals zij zelf alleen ze zijn te dom en misleid om het te begrijpen. Beesten.

    • @FlorisDVijfde
      @FlorisDVijfde 6 років тому +14

      De VVD heeft erg veel schade aangericht in dit land. Maar voor een deel zijn dit ook puinhopen van paars. PvdA en D66 deden vrolijk mee.
      Het nivo van het onderwijs is, ondanks al het geld dat er door paars in werd gepompt (wat naar allerlei bestuurlijke figuren en "experts" ging), gedaald en daarmee zijn ook de eisen gedaald. Dat maakt wel lui. Geeft een enorme klap ook als je opeens moet gaan werken, zeker als de eisen alleen maar hoger geworden zijn. Want we zitten o.a. met VMBO-ers die bij wijze van spreke nog geen schroef kunnen draaien als ze van school af zijn. Of VWO-ers die wel het dadaisme kunnen uitleggen maar nog niet weten hoe ze een onderneming goed kunnen laten functioneren.
      Verder zie ik dat kinderen steeds meer verwend worden naarmate de welvaart is toegenomen. Alles in de jeugd kado krijgen maakt ook lui lijkt mij. Voor een deel is het dus ook opvoeding. Verder ontkom ik ook niet aan een beeld van een snowflake generatie die geen tegenslag meer gewend is omdat ze alleen maar te horen krijgen dat alles kan en dat ze geweldig zijn. En dat werken ook iets geweldigs is en dat je zelf 100% je succes creeert, wat een leugen is. Allemaal draagt het bij aan het perfecte recept voor burn out.

    • @nafthansen2882
      @nafthansen2882 6 років тому

      Vvd? Kijk hier op UA-cam the false left right paradigm. Of Google wij worden wakker.org.

    • @Neukertje
      @Neukertje 6 років тому

      13th Gaming Clan n

    • @mauriemaurie9590
      @mauriemaurie9590 6 років тому

      Time2Stop! Relax :)

  • @Nz-xc4jp
    @Nz-xc4jp 6 років тому +23

    Sterk video. Kan me aardig erin bevinden. Ik denk dat door de sociale druk tegenwoordig ook veel meer verwacht wordt van ons. Iedereen heeft werk, een mooi bedrijf, maar vaak is het een illusie. Tip; verwijder social-media en ga meer bezig houden met de dingen die je 'echt' leuk vindt. Niet teveel bezig zijn met de wereld, maar meer bezig zijn met jezelf.

  • @BobbiPhantom
    @BobbiPhantom 6 років тому +39

    Met de huidige woningmarkt denk ik dat ik nog 10 jaar thuis woon.....

    • @Snotroggel453
      @Snotroggel453 6 років тому +3

      Silverstone Serenity ik ben 36 en woon bij mijn ouders, ben ik stoer?

    • @lightlayagajoie5739
      @lightlayagajoie5739 6 років тому +4

      plot twist: Silverstone is 8

  • @Timesplitter86
    @Timesplitter86 7 років тому +34

    Ik kan me hier als millennial best wel in vinden. Met als uitzondering dat ik van mijzelf niet alles op orde hoef te hebben voor mijn 30e, maar dat ik simpelweg geen hypotheek meer krijg als ik te lang wacht. Maar met 2 full-time banen is een huis tegenwoordig nog steeds niet betaalbaar.

    • @pcdispatch
      @pcdispatch 6 років тому

      Niet betaalbaar als je boven je stand wil leven. Dat is iets anders dan domweg zeggen dat het niet betaalbaar is.

    • @CBDKO
      @CBDKO 4 роки тому +2

      Er is zat betaalbaar maar je moet durven om in gebieden te wonen die 'niet zo cool' zijn. Ga naar Purmerend of Almere, zat te koop voor jou jongen.

    • @michaelmich00
      @michaelmich00 5 місяців тому

      en hoe gaat het? vandaag weer op het nieuws huizen gestegen met 13% tov 2023, gemiddeld koophuis 465.000eu

  • @RaviThakoer
    @RaviThakoer Рік тому +2

    Ik vind mij terug in alles wat u hier verteld heeft. Deze video heeft mij goed gedaan. Bedankt!

  • @MarkKoolen
    @MarkKoolen 7 років тому +169

    De spijker op zijn kop. Ik als 33er kan me er wel in vinden. Stoppen met het kijken op social media en trouw aan jezelf zijn heeft mijn leven een stuk prettiger gemaakt. Niet refereren aan anderen en het geluk in jezelf vinden is key.

    • @2ossy
      @2ossy 7 років тому +9

      Mark Koolen
      youtube is ook social media

    • @stephanlenting
      @stephanlenting 7 років тому +13

      2ossy Het gaat om het bewustzijn, je hoeft niet 100% te stoppen met kijken. Je kan UA-cam ook gebruiken om je te vermaken of iets nieuws te leren. Op dezelfde manier is WhatsApp of een forum ook social media.
      Tuurlijk zijn er de ‘ideale’ vlogs op UA-cam, maar als ik het zo hoor maakt Mark bewuste keuzes. Top!

    • @luchof8364
      @luchof8364 7 років тому

      Mark Koolen precies

    • @schiffelers3944
      @schiffelers3944 7 років тому +1

      Mark Koolen, bijna 20 jaar geleden kwam ik voor mijzelf uit de kast om het geluk in mijzelf het hebben. Zoals jij als KEY geeft. Maar mijn omgeving heb ik moeten opgeven. Mijn omgeving gaat hier niet altijd mee akkoord. En de doorsnee reactie van anderen is dat is jou *keuze* , en achter je rug om hebben ze andere meningen.
      Daarbij is het geen keuze, ik kan kiezen te open te leven of me anders voor te doen. Maskers dragen we allemaal dat heeft niks te maken met geaardheid. Dus het is geen keuze dat ik homoseksueel geboren ben.
      In deze periode had ik mijn eerste burn-out. Onder tussen heb ik er al vier achter de kiezen maar deze heb ik te lang door gedragen totdat het paniek aanvallen werden. Dan ben je al te lang door gegaan met burn out klachten.
      Ik zie hoe dit ook werkt voor andere minderheden, of het "zwakkere" geslacht zo hoe mannen vrouwen graag noemen. De omgeving bepaald meer voor jou al van af de geboorte dan jij schijnbaar voor mogelijk houd, of bewust van bent.
      De maatschappij refereert mij steeds aan andere stereotyperingen.
      Het werk wat ik lever of mijn schoolwerk worden bepaald aan de maatstaaf neergelegd door anderen.
      Een huiswerkopdracht in mavo krijgt een 9 maar op gymnasium misschien een 6.
      De collega voor jou kon zoveel werkdruk aan, doe jij maar hetzelfde of meer, beter.
      Homo dus duivels is de Christelijke, laag opgeleid, dus alles wat ik zeg is onzin. Jij kiest maar.... beperkt? Volgens welke norm? Onze maatschappij creëert de vakjes waarbinnen wij ons mogen begeven. Niet ik.
      Ik doe al weinig als niet aan Social Media, maar toch zit ik met een nieuwe burn out. Leven zonder nieuws gaat niet. Als iets gebeurt in de wereld heeft de omgeving het hier over. Ik kan en wil niet leven onder een steen, a la struisvogel politiek. En dat is wat hulpverleners als tips geven. Maar actiever helpen de maatschappij te veranderen naar wat we zeggen dat het is gebeurt nauwelijks.
      FB heb ik al decennia niet meer actief. Je hele leven refereert aan anderen. Wij zijn sociale wezens.
      In mijn beleving gaat dit dieper dan wat het filmpje erkent.
      Mijn laatste burn out is dus gerelateerd aan de punten (maatschappelijk) die ik heb benoemd en nog zoveel meer van deze. Als ook het feit dat ik meer dan 3 jaar werk heb gedaan onder de mom van voorman, dit altijd zeer goed had gedaan, en ik hierna niet werd betaald, nog dit officieel op papier had. Daarbij dat ik op deze Social werkplaats rekening moet houden met de beperkingen van anderen, en hiervoor ook cursussen heb moeten volgen (of wat het moest voorstellen) en ze uiteindelijk niet met mijn beperking Hoog gevoelige Persoonlijkheid kunnen omgaan, dus me de deur willen wijzen. Dit is wat mij burn outs geeft.
      Het gevoel te falen opgelegd door de anderen, niet door mij. Als het aan mij lag was ik meteen vergoed geworden voor de werkzaamheden die ik deed. Nu heb ik na jaren de burn out en niks meer op het rekest.
      Van de andere kant moet en kan ik niet klagen want ik heb een contract, en begin hopelijk over niet al te lange tijd meer mijn werk. Maar het krijgen van de hulp kost tijd, en dat word dan ook weer niet in dank afgenomen.
      Ik zat thuis ik kon dagelijks wel naar de hulpverlening als het aan mij lag... Zo werkt het niet... Een uurtje deze week, een uurtje de week daarna, of als het niet meer ernstig is om de twee weken.
      Medicijnen willen ze wel zo snel mogelijk uitdelen. Diagnose stellen duurt langer dan mediatie willen uitschrijven.
      Geld, loon slaaf zijn. Burn out trigger.
      Maar ja, ik ben geboren in de positie dat ik niet een kleine lening van 1 miljoen van mijn vader kreeg. Want toen ik de groeispurt kreeg begon mijn schulden proces omdat mijn ouders het geld hiervoor niet hadden.
      Dat is het leven van de doorsnee verwende blanke loon slaaf. Leven in een welvaart maatschappij maar dan aan de rand. Waarbij het dan ook nog jouw schuld is dat je aan de rand staat.

    • @DivergentStyles
      @DivergentStyles 6 років тому +3

      Ik heb maar heel even meegedaan aan de social media bullshit zoals facebook en all zijn voorgangers, youtube is dan tenminste nog informatief op zijn tijd vandaar dat ik hier mijn mening uit. Maar social media is niet het enige wat mensen ongelukkig maakt, misschien ben jij wel een relatief rijk persoon of iig middeklasse maar voor de rest van ons is het dit:
      Je wordt gezien als een slaaf en mentaal maken ze je tot een zombie met hun geest dodende baantjes (We hebben weer 20 duizend banen gecreeert: allemaal part time, slecht loon, geen rechten, geen zekerheid), terwijl ze zo blij doen over de technologie die alles zo makkelijk maakt, die zelfde technologie die je zo extreem bespioneerd, dat de man van de geheime dienst je beter kent dan je eigen moeder. En al het narcisme en vele andere gedragsstoornissen die gestimuleerd worden door de technologie die ze op ons los laten, (en al de ongezonde bewerkte voeding die ze er doordrukken, het rijst de pan uit. (De extreme luch vervuiling) Het is ook gewoon moeilijk om met anderen om te gaan als er nog maar zo weinig mensen gezond zijn en over een moraal compas beschikken, vaak denk ik dat het beter is om gewoon alleen te zijn.. maar dan hebben ze me precies waar ze me willen en dat gun ik ze niet. (Ze, met andere woorden de machthebbers die zich verschuilen achter de ministers, uit het oog van de camera's, meer daarover in het volgende segment, onder andere want ik heb verder ook nog een woordje voor onze ouders.)
      Ik denk dat de generatie voor ons teveel van ons verwacht aangezien zij in relatief betere tijden zijn opgegroeid. Sinds de Euro is alles hardstikke duur geworden, daarna hebben ze miljarden van ons publieke geld weggesluisd met de bank bail outs. Nu komt de divident belasting afschaffing er boven op, terwijl multinationals dominant zijn in ons land en vele andere Europese landen. Hoe kan het dat mensen zoveel geld verdienen aan onze basis behoeften, zoals eten, drinken en onderdak (en gezondheidszorg) en daar bijna geen belasting over hoeven te betalen en daarom het geld niet in ons land of continent hoeven te herinvesteren. Ja wij zijn individualistisch, ja wij hadden hoge verwachtingen van onszelf, wij krijgen alleen de middelen niet om daar ook maar een fractie van te verwezenlijken. Terwijl we dagelijk voorgelogen en bedrogen worden door de media, die het leeuwendeel van onze families hebben gehersenspoeld, door alsmaar te komen met traumatiserende onderwerpen en daarna de zogehete oplossing op het probleem. (De problemen die veroorzaakt zijn door de multinationals, banken, beursgangers en hun mafia vriendjes. Laat ze maar allemaal de tering krijgen, een kogel kunnen ze van me krijgen, meer niet.) Steeds meer wetten en plichten, steeds minder middelen en rechten, ik heb een afkeer voor iedereen die liberaal of rechts is, jullie zijn echt een stelletje rijke egoistische flikkers gevolgd door arme egoistische sukkels, de eerste group gebruikt anderen en zuigt iedereen leeg en de laatste groep laat zich gebruiken tegen mensen zoals zij zelf alleen ze zijn te dom en misleid om het te begrijpen. Beesten.

  • @Dns.inceptiowl
    @Dns.inceptiowl 6 років тому +15

    Thank you for putting english subtitles! This topic is SO important for our generation. I had a burnout when I was 24 and I'm only 27! We should stop carring to much about how to make get highly paid jobs. Let's just accept that not every well paid job matches with our real daily motivation. There are so many job areas and not enough solutions to start new work fornations...

  • @dodec8449
    @dodec8449 7 років тому +36

    Wel bijzonder: hij doet in het begin voorkomen dat totale eigen verantwoordelijkheid een illusie is. Met andere woorden: het komt volgens hem blijkbaar ook door de maatschappij en dergelijke.
    Vervolgens volgt een verhaal dat alles komt door de verwachtingen die je zelf stelt en als enige oplossing komt hij met 'coaching', niet met het veranderen van de maatschappij. Dat lijkt me tegenstrijdig.

    • @JeroenDoes
      @JeroenDoes 6 років тому +3

      Soort van, het is de samenleving die de verwachtingen bij een individu creëren. Het is “de millinial” altijd verteld dat hij/zij alles kan als je maar je best doet. Dit maakt dat mensen verwachten dat zij ook echt alles kunnen en lukt het niet dan is het tegenovergestelde kennelijk waar, dat je een mislukkling bent.
      Mensen hun verwachtingen van zichzelf wordt grotendeels gevormd door de kennelijke normen van de samenleving waar hij/zij in leeft.

    • @lightlayagajoie5739
      @lightlayagajoie5739 6 років тому +2

      hahahahaha, goed opgemerkt jong

  • @zooabsurd6227
    @zooabsurd6227 6 років тому +10

    De reacties hier geven een betere beschrijving. Verder: veel studenten wiens ouders geen geld hebben, doen niks anders dan werken en leren. Dat is behoorlijk onnatuurlijk gedrag voor de mens. Door stress van wel of niet iets halen , geldtekorten omdat de huur zo hoog is, en dan nog dat je je familie nooit kunt zien - het is gewoon enorm zwaar.

  • @merlijn3
    @merlijn3 6 років тому +8

    Ik denk dat een goede vraag is: Hoe kunnen we elkaar motiveren in plaats van druk opleggen.

  • @wouterheslinga8144
    @wouterheslinga8144 3 роки тому +7

    Eigenlijk geeft deze 'deskundige' 5 keer dezelfde reden voor een burn-out, namelijk dat millenials erin terecht komen doordat ze een te hoog verwachtingspatroon hebben en te veeleisend zijn. Dit levert namelijk veel stress op volgens hem, en uiteindelijk komen ze dan op een bepaalde manier in een burn out. Whatever dat dan is. Als iemand die zelf overspannen is ben ik het voor een groot deel niet eens met deze stelling. Deze uitleg is veel te simplistisch en geeft niet goed het proces van een opkomende burnout weer.
    Om te beginnen, stress en veeleisend zijn is een kip en het ei verhaal. Je kan misschien beter de oorzaak en het gevolg omdraaien. Mensen zijn gestresster dan vroeger ( door de technologische ontwikkeling, hogere studie/werkdruk, etc..) en wat krijg je als je gestresst bent? Dan ga je juist denken dat alles hoognodig is en NU moet ( het veeleisend zijn). Dus ga je harder werken, waardoor je weer gestresster wordt... Zo belandt je in een vicieuze stress cirkel, met als eindpunt dat je overgevoelig wordt. De burn out.
    De echte reden dat millenials in deze tijd zoveel in een burn out raken is doordat ze dit proces niet herkennen. Hun mentale kompas is niet goed afgesteld, wat betekent dat wanneer ze over hun limiet gaan voor een langere periode, ze dit helemaal niet zo herkennen, erkennen en dus kunnen stoppen. Pas naderhand komen ze tot inzien dat ze abnormaal bezig zijn. De oorzaak ligt dus eerder bij de hogere hedendaagse druk en bovenal het feit dat mensen niet goed met zichzelf in contact staan. Een te hoog verwachtingspatroon is net zo goed een symptoom als oorzaak, en dus is het verhaal van die man hierboven behoorlijk incompleet.
    De oplossing ligt er dus in dat mensen zich bewust moeten worden gemaakt van hun grenzen. Het is niet zo dat mensen geen nee kunnen zeggen, het is zo dat mensen niet weten wanneer ze het moeten zeggen. Je kan ook de externe druk weghalen, maar daarmee is het onderliggende probleem van een gebrekkig mentaal kompas niet aangepakt. Het verhaal van de man is problematisch, want de oplossing die hij aandraagt is dat we tegen millenials zeggen dat ze niet zo veeleisend moeten zijn. Dat is onmogelijk als de druk zo hoog blijft, en het heeft geen zin als de millenials sowieso niet weten waar hun grenzen liggen.

    • @ditnooitweer
      @ditnooitweer 9 місяців тому

      je zegt zelf dat mensen meer gstressed zijn dan vroeger.

  • @thijsjong
    @thijsjong 6 років тому +57

    Deze man verward oorzaak en gevolg. Je hebt een hogete opleiding nodig voor werk. Krijgt geen vast contract. Misschien na 10 20 jaar. Woningen zijn duur. Dus het duurt allemaal veel langer. Het is niet zo dat volwassenheid wordt uitgesteld. Dezelfde doelen zijn gewoon in hetzelfde tijdsbestek niet haalbaar. De ouders denken waarom krijg ik geen kleinkinderen. Nou je zit op een berg geld die je hebt verdient omdat je het een stuk makkelijker had.

    • @gokmachine
      @gokmachine 6 років тому +2

      Nu doe je het zelf ook. Huizen zijn te duur geworden voor één-verdieners omdat er zoveel twee-verdieners zijn die de éénverdieners overbieden. Omdat ze samen gewoon meer per maand te besteden hebben.
      En veel van die ouderen zitten op een berg geld, niet omdat ze zo'n hoog inkomen hadden maar omdat zei niét elk jaar 2 lange vakanties + 3 stedentrips hadden en niet 4x in de week buiten de deur gingen eten.
      En het jaren '30 huis met erkertjes, een kelder en ruime zolder aan de rand van het centrum dat ze voor 165000 gulden kochten bleek juist door de grote vraag en het geld dat twee-verdieners kunnen opbrengen ineens 650.000 euro waard.

    • @LAURAotms
      @LAURAotms 5 років тому

      Niet helemaal waar hoor, ik werk nu 3 jaar fulltime en heb na 1,5 jaar al een vast contract gekregen. Het kan echt wel.

    • @mjferroni
      @mjferroni 4 роки тому

      Geloof me, hoger opgeleid of niet... vast contract is een fucking unicorn. En trouwens je moet ook niet te hoog opgeleid zijn want dan ben je overgekwalifiseerd en duur zonder nut. Het is nooit goed, het draait alleen om geld dat is wat de geberatie voor ons heel heel heel efficient heeft gerelegd.

    • @Blokfluitgroep
      @Blokfluitgroep 6 місяців тому

      ​@@gokmachineJe geeft zelf in je laatste zin aan waarom ze op zo'n berg geld zitten: omdat hun huis opeens veeeel meer waard is geworden.

  • @Fatbirdsdontfly
    @Fatbirdsdontfly 7 років тому +83

    Joh, ik werk al een jaar of drie 80uur per week, - uiteraard op een contract van 20 tot 32 uur per week - omdat dat domweg nodig is om in de academie een phd te fixen. Iedereen in mijn omgeving werkt zo hard. Tel daar het gebrek aan betaalbare huizen bij op, de studieschuld, en het eeuwige tijdelijke contract, dan hoeven wij helemaal niet dat technologisch imaginair in van 'social media' of dat gepsycholiseer van de koude grond. Vanaf de middelbare school doet bijna elke jongere aan onderbetaald of gratis werk (jeugdloon tot 21, stages, profileren, onbetaald over je uren heen gaan) naast een studie, waarmee je tegenwoordig weinig baanzekerheid hebt. ....zou het misschien daar....

    • @dimpheyvanmeijeren5886
      @dimpheyvanmeijeren5886 7 років тому +2

      Ik denk precies hetzelfde

    • @YZFMANIAC08
      @YZFMANIAC08 7 років тому +22

      Klets, niemand is fysiek in staat om meerdere weken, laat staan jaren achtereen 80 uur te werken, is ook veelvuldig onderzocht dus stop met dit soort managersklets

    • @lizabocharova4320
      @lizabocharova4320 6 років тому +6

      YZFMANIAC08 ik ken ook iemand die 90 uur per week werkte (3 verschillende banen) uiteindelijk is de persoon ziek geworden en had bij 1 baan ontslag genomen, maar het komt wel voor. Ik denk idd dat je niet heel lang zo kunt werken aangezien je alleen kunt slapen en werken en verder nergens tijd voor hebt.

    • @paraglide01
      @paraglide01 6 років тому

      Nee, volgens mij ligt het toch wel aan social media profilering.

    • @lieveheersbeestje694
      @lieveheersbeestje694 6 років тому +9

      Als je 80 uur per week werkt doe je iets verkeerds

  •  6 років тому +3

    De "fantastische" dingen van deze tijd, die aan het begin genoemd werden, zijn gewoon de oorzaak van het feit dat mensen gek worden. Door deze dingen weten mensen niet meer wat écht belangrijk is. Bovendien is de prestatiedruk in Nederland veel te hoog, terwijl we er te weinig voor terug krijgen, dat was in mijn tijd al zo ( ik ben een generatie ouder) De kennismaatschappij is een grote fout.

  • @maartenplug3871
    @maartenplug3871 7 років тому +5

    Deze problematiek speelt volgens mij bij wel meer leeftijdsgroepen een rol. De remedie is uiteraard rustiger aan doen, relativeren en minder met uiterlijkheden en social media bezig zijn. Het probleem is echter dat als je dit in de praktijk brengt, je er in deze maatschappij al gauw niet meer bij hoort, en dan kun je die goedbetaalde baan en grote vriendenkring wel vergeten. In mijn ogen is het vooral de neo-liberale wind die gewoon te hard waait: alle succes komt door het individu, maar ook al het falen, en de markt is eerlijk voor iedereen. NIET DUS!!!

  • @xtremezmoez
    @xtremezmoez 7 років тому +4

    maar wat nou als je baan afhakenkelijkk is vn het halen van hoge score ?

  • @xzaz2
    @xzaz2 7 років тому +5

    2:10 Junior advisor en hij krijgt verantwoordelijkheid?

  • @mocrotatamocrotatazian6348
    @mocrotatamocrotatazian6348 7 років тому +6

    Goed uitgelegd. Ik ben geboren in 85 dus ook een echte millenial. En ik voel me precies zoals hij uitlegd, en heb ook die verwachtingen van mijzelf. En dit is soms heel zwaar. Heb jaren geleden ook al eens een maand of 5 thuis gezeten ivm burnout. Echt elk woord wat hij zegt klopt bij mij, eigenlijk is dat heel triest.

  • @Capybara_suop
    @Capybara_suop 6 років тому +34

    ik was 13 toen ik begon met werken omdat mijn ouders geen vaste baan hadden omdat ze te oud werden. ik verdiende 10 euro van 8 uur werken op een dag en ik deed het werk van een 18 jarige omdat een collega niet kwam opdagen zonder wat te zeggen. ik was 18, ging naar college, kon geen baan vinden omdat elk bedrijf/winkel een kind wil van 16 want die zijn goedkoper. nu ben ik 23, kan geen baan vinden omdat ik niet genoeg werk ervaring heb ik de richting waarin ik heb gestudeerd. tuurlijk ik werk wel als callcenter agent maar ze zoeken niemand die langer wil werken dan 16 uur met een 8 euro per uur. ik woon samen maar nog leven we ver onder de norm. 300 euro in de maand voor 2 personen. oh en dan hebben we het nog niet om je emotionele welvaart. de stress waarin je je bevind. en dan ben je nog maar 23. wat een lekker lui leventje zeg.

    • @pchu760
      @pchu760 6 років тому +1

      Je bent niet alleen. Ik heb zelf nog het geluk gehad dat mijn ouders nooit cadeaus voor mij kochten of op vakantie gingen. Zij sparen al her geld op, zodat ik nog te eten krijg en de basisbehoefte voldaan worden. Echter, ik kende kinderen die echt jongs af aan moesten werken voor een schijtloon, net als jij. Dit maakt jouw probleem niet minder erg, maar je bent geen uitzondering. Het is niet zo dat jij extreme pech hebt, de arbeidsmarkt is op dit moment gewoon exteeem klote voor velen. Ik heb geef gehoor aan jouw verhaal. Ik geloof er heilig in dat dit soort reacties wellicht een chemisch reactie in je hersenen kan veroorzaken. In de zin van, 'Hey, ik word gehoord! Er zijn nog steeds mensen op deze aarde die lief kunnen zijn voor anderen die het moeilijk hebben.' Ik hoop dat het beter gaat met je vanaf nu! Dit is heel cliché, maar geef nooit op. Als ik teleurstelling ontvang, dan word ik extreem kwaad. Dan maak ik vuistjes, en dan maak ik zo'n uitdrukking die conor mcgregor ook doet tijdens de persconferenties **Aaaaaah**. Afhanged van de situatie, ga ik dan of hard werken of rust nemen. Kom op Susan! Volg je hart, man. **Kleine dingen maken je leven waardig om te leven. **

    • @phantom-xb6wv
      @phantom-xb6wv 6 років тому +2

      Dat is echt fucked up, wil niet in je positie belanden. Maatschappij is vol, en dodelijk. De goede mensen gaan zakken, slechte mensen gaan stijgen.

    • @Diandra-
      @Diandra- 5 років тому +2

      Zelfde hier.. bijna 23 en kan geen baan vinden.. omdat ik al mijn zomers en vrije tijd in ongeveer 6 verschillende bij-baantjes heb gewerkt om zo mijn studie(materialen) te betalen. Ik zit al 8 maanden thuis en voel een burn-out aankomen door het feit dat ik thuis maar zelf doorleer en mij de ziekte in zoek naar een nieuwe appartement (want in eindhoven mag je bij 75% niet langer dan 5 jaar zitten vanwege de grote hoeveelheid aan expats hier) en een nieuwe baan. Ohja laten wij niet vergeten dat het tegenwoordig ook nog onmogelijk is om ergens part-time te willen werken als volwassenen en dus het weekend vrij te houden. (OV weekend-abbo om familie op te zoeken want een rijbewijs is niet meer te betalen) Ja leuk leven van een 20 jarige zeg...

    • @Thomas-rx3cc
      @Thomas-rx3cc 5 років тому

      Ron hartman je mag helemaal niet werken voor je 15de en je mag pas fulltime werken als je gestopt ben met school en de leerplicht tot je 18 de dus is het niet mogelijk dat jij 8 uur per dag werkt en je kan een gezin van 3 niet financieren met 1,25 per uur.
      Hierbij is deze comment ongeldig verklaart

  • @AnjaDellebarre
    @AnjaDellebarre 6 років тому +7

    Ik ben een moeder van alleen maar millennials en zelf van generatie x. Ik vind het heel herkenbaar wat ik hier hoor. Ook wil ik er nog even aan toevoegen dat de hoge eisen die ze aan zich zelf stellen ook aan hun omgeving stellen. Ik kan niet veel goed doen in de ogen van een paar van mijn kinderen en deze houding drijft een wig in onze ouder kind relatie. Mijn middelste zoon wil niet meer met mij omgaan. Ik ben niet de perfecte ouder die hij graag gehad had. Deze hang naar perfectie maakt meer kapot dan je lief is.

    • @MarieJoseO
      @MarieJoseO 6 років тому +3

      Haha, Anja dat trekt wel weer bij als je kind wat ouder wordt. Afzetten tegen ouders is natuurlijk proces om zichzelf te leren kennen. Deze jongeren denken dat hun ouders, twee schlemielen, een genie hebben voortgebracht.😂

  • @dadikkedude
    @dadikkedude 2 роки тому +1

    Wie pushed die prestatie druk? Echt de workflow wat er wordt verwacht is onrealistisch. Productiviteit boven welzijn.

  • @nathanvanrooij8424
    @nathanvanrooij8424 7 років тому +5

    Ik vind het verschil in vergelijking met andere bevolkingsgroepen bijzonder klein zoals je in de grafiek kan zien, waarom alleen de millennials in deze theorie meenemen. Burn-outs lijken mij een structureel maatschappelijk probleem in nagenoeg alle bevolkingsgroepen.

    • @Dreamer-el6wt
      @Dreamer-el6wt 9 місяців тому

      Ja inderdaad! Nu ben ik ook benieuwd naar de redenen onder die andere leeftijdscategorieën

  • @DonMas-car-pone
    @DonMas-car-pone 5 років тому +3

    Er zijn maar twee gemeenschappelijke waarheden voor dit pobleem:
    1. De millenial die zichzelf prestatiedruk oplegt en 'moet' presteren.
    2. Alle sociale zekerheden die weg (lijken te) vallen. Vaste baan/Flex contract. Huur/Koop woning. Zorg. Zelfs het vinden van een partner.
    Zie daar het probleem: de angst om te falen, omdat de bereikbaarheid van (belangrijke) zaken niet vanzelfsprekend meer is.

  • @omgfre
    @omgfre 5 років тому +2

    Waar zijn de uitspraken van deze man op gebaseerd? Gebaseerd op welk wetenschappelijk onderzoek?

  • @maroccandutchgirl
    @maroccandutchgirl 7 років тому +4

    Ben ik de enige bij wie het opviel dat dit collegepraatje inhoudelijk exact lijkt op de interviews van Simon Sinek over millenials?

    • @roelb.2443
      @roelb.2443 6 років тому +1

      Tsja, dat wat uit Amerika komt, dat moet worden gekopiëerd, herhaald en daar moet mee gepronkt worden. Kijk NOS of RTL er maar op na.

  • @MatthijsvandenHoven
    @MatthijsvandenHoven 6 років тому +2

    Beetje eenzijdig gezever is het. Zou leuker zijn om naar een discussie te luisteren over dit onderwerp.

  • @VolrinSeth
    @VolrinSeth 6 років тому +4

    Waarom blijven mensen onzinnige marketingstermen gebruiken?

  • @rsownerwhahah
    @rsownerwhahah 6 років тому

    ik vraag me eerder af hoe het komt dat als er bij mij een situatie verandert het vaak bij een helen groten groep anderen ook gebeurt

  • @lisw1354
    @lisw1354 6 років тому +1

    Eye opener, we groeide inderdaad op dat alles kon en je een baan kon krijgen. Op het moment dat we eenmaal waren afgestudeerd was het inmiddels zo anders (in korte tijd). Ik denk wel dat je alles kan worden wat je wilt, zolang je erbij stilstaat dat je veel zaken moet opofferen (en niet alles tegelijk kan). Voor iedereen die hier nog steeds mee in de knoop zitm zoek op growth mindset (carol dweck) hopelijk geeft dit een goede aanvulling :)

  • @frogfrappe
    @frogfrappe 5 років тому +1

    Wat een fijne stem heeft deze man! Heel interessant verhaal

  • @mariussielcken
    @mariussielcken 5 років тому +15

    Kinderen ontwikkelen een fantasie-ideaalbeeld als de ouders niet genoeg verantwoordelijkheid nemen voor het ideaalbeeld dat zij scheppen in hun kinderen. Ouders moeten niet alleen zeggen dat alles mogelijk is, zolang hun kinderen maar wel hun best doen (afpersing). Ouders moeten ook vertellen wat en waarom zijzelf iets hebben gekozen, en hoe zij met hun beperkingen en fouten omgaan.

    • @gerriefranken3157
      @gerriefranken3157 2 роки тому

      Geestelijke mishandeling noem ik dit

    • @lisavanarchipel8359
      @lisavanarchipel8359 Рік тому +2

      Uit onderzoek is gebleken dat ouders daar maar 5 minuten per dag voor hebben. De individualistische samenleving betekent ook dat velen zijn opgevoed op de crèche met twee werkende ouders. Die hebben het te druk.

  • @maikvanrossum
    @maikvanrossum 7 років тому +16

    Wat maakt dat er specifiek naar deze groep wordt gekeken? Als ik de sheet met cijfers van het Cbs mag geloven, dan is het een probleem in de volle breedte en dus niet ies specifieks voor die generatie. En dan zou mijn vraag zijn: hoe komt het dat alle generaties in de huidige tijd kampen met burnout klachten?

    • @schiffelers3944
      @schiffelers3944 7 років тому +2

      Volgens het filmpje omdat wij de hoge eisen aan ons stellen. Volgens het filmpje ben ik ook millennial maar voor zover ik wist was ik generatie X. Millennials is wel een grote categorie.
      Wat maakt dat mensen geboren in de technologische revolutie en digitalisering van de wereld burn outs ervaren??!
      Omdat robots en automatisering het werk van de werker overneemt. Omdat grote bedrijven hun bedrijf naar goedkoper buitenland neemt? Omdat deze groep het sterkst vertegenwoordigt is in de moderne data collectie?!
      Maatschappij stelt deze eisen niet, dat zijn wij zelf..... Deels heeft hij gelijk. Maar dat is het kip of ei verhaal.
      Ik geloof dat het ei = de maatschappij eerst was, de kip = ik het individu daarna.
      Maar het is de kip welke uiteindelijk de windeieren heeft gelegd.
      Ik heb de burn outs, dus wat zijn mijn eieren. Ik moet mijn eieren boven mijn geld kiezen.
      Ik ben geboren in 80, maar ik gehoorzaam aan de wensen van mensen die ouder dan mij zijn.
      Onder tussen probeer ik gehoor te krijgen, zeggenschap wat ik ben nu ook 30+ maar 50 is de nieuwe 30... en melden de volgende generaties zich al aan om ook een rol te hebben op het wereld toneel welke van alle kanten niet deugt. Paradox van het leven?

    • @VolrinSeth
      @VolrinSeth 6 років тому +5

      Omdat mensen als Thijs Launspach mee proberen te surfen op bullshit trends uit de marketingwereld zoals 'millenials'. Een term die slecht gedefinieerd is en uiteindelijk niks kenmerkend heeft, behalve dat de mensen tussen 2 arbitraire data zijn geboren.

  • @_.-948
    @_.-948 7 місяців тому

    Ik heb de video niet gekeken, maar ik denk omdat ze niet leren op hun grenzen te letten en denken dat ze in de maatschappij moeten passen?

  • @olmo2603
    @olmo2603 7 років тому

    ik weet niet wie er eerder was, maar dit verhaal lijkt ontzettend veel op hetgeen Simon Sinek uiteenzet in zijn inmiddels virale video over millenials.

  • @jetzeschaafsma1211
    @jetzeschaafsma1211 5 років тому +7

    Benieuwd hoeveel tijd er zou overblijven per week om aan je carrière en je doelen te werken als je niet online je zat te vergapen aan hoe je generatiegenoten het allemaal wél voor elkaar hebben.

  • @Trazynn
    @Trazynn 6 років тому +1

    Tot aan 2008 stonden de bedrijven bij de universiteiten elkaar te verdringen om afgestudeerden op te pikken voor starterstrajecten. Daar is nauwelijks nog iets van over.

  • @Melinmingle
    @Melinmingle 7 років тому +3

    Onze ouders waren de Al Bundies van Married With Children. :)

  • @mrbunnyhop
    @mrbunnyhop 5 років тому

    ja leuk enzo maar is dit ook gebaseerd op ws onderzoek of gewoon wat hij hier ff bedenkt want tis me niet helemaal duidelijk of dit ergens op gebaseerd is zoniet propageert het alleen maar speculeren wat niet verward moet worden met gefundeerd onderzoek

  • @jvdarules
    @jvdarules 4 роки тому

    Overigens wel 100% met die kerel eens dat hij zegt dat mentale en fysieke gezondheid veel te belangrijk zijn dan tot het gaatje te gaan.

  • @gfsdgfabfsdafjsavbdfs1253
    @gfsdgfabfsdafjsavbdfs1253 6 років тому +10

    Ik mis de factor 'slaaptekort' als oorzaak. Netflix, smartphone en iPad zorgen zo voor 1 a 2 uur minder slaap per nacht.

  • @Druskqq
    @Druskqq 3 роки тому

    Ik vind dat het allemaal een beetje neerkomt op gebrek aan zelfreflectie en relativeren.

  • @ColorfullHD
    @ColorfullHD 5 років тому

    Ijzersterk praatje. Goed verwoord en duidelijke punten, die naar mijn idee wel kloppen.

  • @raymondhartmeijer9300
    @raymondhartmeijer9300 7 років тому +41

    een vaste baan, een huis kopen, een huwelijk, kinderen krijgen... ? nee, dank je

    • @jiscameijer709
      @jiscameijer709 7 років тому

      Raymond Hartmeijer hee Ray jij ook hier hahaha

    • @MelroyvandenBerg
      @MelroyvandenBerg 7 років тому +1

      Nou.. een huis de rest van je leven langs huren is ook niks. Maar kinderen nee dank je :D

    • @ellena.9788
      @ellena.9788 6 років тому

      Melroy van den Berg en wie verzorgd jou straks wanneer je over je schoenen heen piest ?

    • @TheLastWizardOfTheCentury-u7o
      @TheLastWizardOfTheCentury-u7o 6 років тому +2

      Fucking pussies

    • @teis79
      @teis79 6 років тому +2

      Het is voor heel veel mensen ook beter dat ze geen kinderen krijgen

  • @MADartss1
    @MADartss1 4 роки тому

    Sorry maar hoe onzinnig is dit allemaal als de maatschappij continu problemen bedenkt dan blijf je aan gang in je “proces” mag het ook nog een keer wel leuk zijn? Of moet iedereen altijd ongelukkig zijn en continu in ellende blijven ? En in het proces blijven ipv gewoon de oplossing krijgen

  • @Laperdash
    @Laperdash 5 років тому +7

    Nou ik heb een vast contract voor 40 uur per week en ik kan mn hypotheek en rekeningen betalen, maar liever zou ik ergens in de rimboe wonen waar ik overdag mn eten ga zoeken/jagen en 's avonds rond het kampvuur dans met de rest van de tribe. Jij bent in deze tijd gewoon een robot die voor de maatschappij werkt, en als je 67 bent wordt je afgeschreven omdat je niks meer kan onder het zinnetje "lekker van je pensioen genieten".

  • @Lysana7
    @Lysana7 6 років тому +6

    would be really awesome if someone could translate it into English (or german) :)

    • @ronkalkhoven2119
      @ronkalkhoven2119 6 років тому

      Lysana7 On UA-cam "After Skool. Millennials in the workforce" will give you the similar info.

  • @lindabakker3727
    @lindabakker3727 3 роки тому

    Heel eerlijk denk ik dat social media een veel grotere rol speelt in dit verhaal.

  • @leuuuuuuwk
    @leuuuuuuwk 6 років тому +32

    Ik voel me als de no future generatie.

  • @metagrobologist
    @metagrobologist 6 років тому

    Misleidend die titel: kijkend naar de statistiek op 0:57 zijn millenials helemaal niet zo veel extra gevoelig als andere werknemers voor burn-out. Deze stellingname is dan ook misleidend. Wellicht dat dit in de tijd t.o.v. voorgaande jaren veranderd is maar zowel de binnenkomende als uittredende werknemers lijken meer burn-out klachten te hebben dan gemiddeld, dat is niet echt verrassend. Wat pas écht schrikbarend is , is dat over de gehele linie zo ongeveer 1 op de 6 á 7 werknemers hiervan last heeft onafhankelijk van leeftijd!

  • @dirklensen6816
    @dirklensen6816 5 років тому

    Een burn-out is niet gebaseerd op één situatie/persoon, het kan ook zijn dat de ander (baas, werkgevers of partner) de druk opvoert.
    Punt 2 is dat als iemand zich kwetsbaar opstelt, dat een ander daar graag misbruik van denkt te moeten maken, dit doen héél veel mensen, net als roddelen, het mens eigen blijkbaar...
    Wanneer gaan jullie het eens over onvoorwaardelijk liefde hebben, want ik stel hierbij dat onvoorwaardelijke liefde NIET bestaat. Iedereen die beweert dat onvoorwaardelijke liefde bestaat (met uitzondering voor jezelf) die leeft in een illusie.

  • @joostvoncken950
    @joostvoncken950 6 років тому

    Zo groot is het verschil niet met andere generaties volgens de data. Vooral de een na laatste

  • @lucske93
    @lucske93 6 років тому

    Ik ben het niet helemaal eens met alle uitspraken. Het onmogelijke kan mogelijk worden als je van je falen leer en door blijft gaan! Niet van falen en dan stoppen.

  • @AlkoDehond-xz3js
    @AlkoDehond-xz3js 5 місяців тому

    Omdat het een trend is . Als je niet wilt werken heb je een burn out . En kan je thuis blijven .

  • @manond5547
    @manond5547 6 років тому

    Erg interessant, maar vooral wat een super prettige stem om naar te luisteren

  • @maryhunter6389
    @maryhunter6389 6 років тому +1

    Vond het nogal een open deuren praatje. Meer gebaseerd op oppervlakkige observaties dan een daadwerkelijke analyse van de mogelijke oorzaken met handvatten en tips om het makkelijker te maken.

  • @teis79
    @teis79 6 років тому +2

    Ik zie deze gasten zo om mij heen en kijk hoe ze het doen en wat ze allemaal van het leven verwachten en dan verbaast dit mij allemaal niet zoveel eerlijk gezegd

  • @T.R.L.H1991
    @T.R.L.H1991 Рік тому +1

    Millennials zijn niet van 2000. Millennials zijn van tot 1995-1997

  • @MelroyvandenBerg
    @MelroyvandenBerg 7 років тому +4

    Mee eens! Fouten maken mag, zowel in je werk als in je prive leven. Hier leer je van!

  • @adriaanadriaan123
    @adriaanadriaan123 6 років тому

    Wat dachten we van de lonen wat omhoog gooien voor iedereen in Nederland. Dat we ook blij kunnen zijn met een wat minder goede baan. Dit omdat de welvaart ook overal is gestegen en het salaris toch op hetzelfde punt is gebleven sinds 1940. Meer kijken naar de bron en niet naar de symptomen. Bram vraagt zich zelf af wat kan ik doen om te verbeteren, dat is goed. Dan moeten wij als maatschappij vragen, hoe komt dit en wat moeten wij doen om hier vanaf te komen, want zo'n gedachtegang komt echt niet uit het niets.

  • @theoneimwaitingfor57
    @theoneimwaitingfor57 5 років тому

    Halleluja.... je zegt precies hoe t is... ik roep dit al jaren.... maarja mensen ontkennen t hè!!! Tot de burn out!!

  • @blanckieification
    @blanckieification Рік тому

    "It's no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society" - Jiddu Krishnamurti

  • @peathah
    @peathah 11 місяців тому

    Hmmm eerste grafiek laat zien dat er 2% verschil is tussen 25-35 en de volgende 20 jaar en bijna hetzelfde % in de laatste 55-65, er lijkt een structureler issue te zijn dan alleen te focussen op 1 blok van 10 jaar. 😢😊

  • @matthijsroobol6805
    @matthijsroobol6805 6 років тому

    Je kunt de technologie van nu ook gebruiken om voor jezelf een inkomen te creëren zonder elke dag vast te zitten tussen 4 muren en nooit genoeg tijd/geld te hebben.

  • @farionganway1698
    @farionganway1698 6 років тому

    We leven in een maatschappij die wil dat we concureren met elkaar. De wereld is verdeeld in vlaggen, idealogieen, families, en banen. Vervolgens worden we economisch tegen elkaar opgezet. Verdeeldheid en conflict waaruit een diaree van gedachten uitvloeit. Maar in essentie zijn we allemaal 1, en maakt het geen reet uit welke vlag, kleur of sprookjesverhaal je in gelooft. Het probleem is grotendeels geloof. Geloof zit tussen 'Niet weten' en 'Weten' waardoor de wortel van geloof twijfel is. Meeste mensen durven gewoon niet keihard te zeggen ik weet het niet. Vervolgens hebben we een politiek systeem die manupileert, propoganda brengt, en dingen beloven die nooit komen. En ze zijn ook nog eens flink corrupt gemaakt doorde grootste corporaties. En alle media wordt door hun beheerst en vormen een publieke mening waarddoor de oudere generaties gehersenspoeld raken. Er is zo 1 grote identificatie crisis in dit tijdperk dat mensen zelfs transgender worden. Mensen zoeken naar houvast maar in werkelijkheid bestaat die niet. De EGO of de 'Ik' is een totale hoop gedachten die in conflict met elkaar zijn. Het is de grootste illusie. Alleen wanneer de Ik verdwijnt is de echte Ik. En dat is alles. Technologie laat zien nu dat we meer en meer in ons hoofd zitten, waardoor we egoistischer worden. En dit brengt veel leiden in ons. Maar het laat ons ook zien dat we niet een binaire code zijn. Millenials is niks anders dan weer een label. Maar elke millenial is een totaal verschillend mens. En ja ze zijn zeer invidualistisch. Zeer egoisitsch. Maar deze ego is inclusief alles. Het bevat alle mensen, dieren planten, sterren, zon en maan. Daardoor is het geen ego. Millenials staan op het randje om terug te komen in hun natuurlijke staat. Blijf dicht bij jezelf. Volg je intuitie. En behoud je intergiriteit.

  • @a.v.k.2852
    @a.v.k.2852 6 років тому +1

    'Relatief' dekt de lading, de welvaart brokkelt af, werkgevers zoeken werkgevers, hoe oud bent u? Oh, we zoeken toch wat jonger en fitter voor deze functie.................

  • @hansdegebruiker1968
    @hansdegebruiker1968 4 місяці тому

    Dit is dan de universiteit? Erg vreemd dat 2 factoren geen geluid kregen. Voeding. Studeren als heilige graal van de samenleving.

  • @DaDenzelWashington
    @DaDenzelWashington 7 років тому +28

    Ik heb vorige week nog een burn out met de brommer gemaakt. Bots! Bots!

  • @XODutchessOX
    @XODutchessOX 6 років тому +7

    Ehm... alles voor ons was continu perfect geregeld. Kinderen hoeven/ hoefden niets en alles wordt voor ze opgelost, totdat ze achttien worden. Op dat moment moeten ze plotseling alles zelf doen. Vind je het heel gek dat dat heftig binnenkomt?
    Vroeger moest je helpen in het huishouden en had iedereen wel een gezinslid dat was overleden vanwege oorlog of gebrekkige gezondheidszorg, nu heb je een vaatwasser, wasmachine en magnetronmaaltijden en ga je in therapie als je een ongeluk hebt zien gebeuren.

  • @nictanghe98
    @nictanghe98 6 років тому

    Niemand luisterd naar ons. steekst al onze problemen op gsm's en pc's. En zouden nog liever sterven dan eens te kijken hoe ze ons behandelen.
    En plus kan amper iemand van de oudere generatie werken met een pc wat voor ons is als iemand die niet kan schrijven. maar dan 10 keer zo erg want ik werk liever met iemant die met een pc kan werken dan iemand die verwacht dat alles via papierwerk moet geregeld worden.

  • @davineesmee3344
    @davineesmee3344 7 років тому +1

    Wauw! Wat een goed, sterk verhaal! En kan het alleen maar beamen.

    • @jornk1700
      @jornk1700 7 років тому

      Davine Esmée uhu

    • @dodec8449
      @dodec8449 7 років тому +1

      Waarom kun jij deze video alleen maar beamen? Heb je geen beeldscherm? Waarom verkoop je je beamer niet gewoon en koop je van het geld een beeldscherm.

  • @henkholdingastate
    @henkholdingastate 5 років тому

    Generaliserend: een slappe verwende generatie die niet tegen tegenslag bestand is omdat ze niet met tegenslag hebben leren omgaan. Het wooord ....nee...... hebben ze erg veel moeite mee En een instelling van "wat kan hij/zij voor mij doen. En er is hun teveel verteld dat je kunt worden wat je wilt en alles leuk moet zijn.

  • @phyliciajoykloes
    @phyliciajoykloes 6 років тому +2

    Dit is leerzaam en logisch.

  • @RinZ3993
    @RinZ3993 6 років тому +7

    Jammer dat het niet gaat over waar het echt vandaan zou kunnen komen. Misschien zijn er sterkte connecties met de ontwikkeling van technologie? Of met het leeglopen van kerken? Met de economische situatie?
    Gek dat individualiteit als een probleem of veroorzaker wordt gezien maar dat de suggestie voor een oplossing ook individueel en vanuit eigen motivatie is. De spreker draagt gewoon lekker bij aan het probleem.

  • @kyokushinfightfullmma
    @kyokushinfightfullmma 6 років тому +4

    Simpel: Ze doen niet wat ze leuk vinden in het leven.

  • @CBDKO
    @CBDKO 4 роки тому +2

    Ben zelf ongeveer 4 jaar afgestudeerd (HBO) en wat mij opviel is dat eigenlijk geen enkele student met geld kon omgaan. Niet zo zeer omdat het leven zo duur is, maar omdat ze het zelf vooral erg duur maken. Sportschool, koffietentjes voor 'The Gram', uitgaan (vooral veel uitgaan), Netflix, Spotify, Videoland, (online) shoppen noem het maar op. Kan het niet zo zijn dat zij inderdaad ervaren dat alles 'zo duur' is omdat ze alles wat binnenkomt ook net zo hard weer uitgeven en dit stiekem niet helemaal doorhebben? Veel van bovenstaande was er 10 jaar terug nog niet, laat staan 30 jaar geleden.

    • @Koevid-IVFPandemieAngstPornoNO
      @Koevid-IVFPandemieAngstPornoNO 2 роки тому

      Als je HBO hebt mag je toch op zijn minst verwachten dat je ook een goed loon gaat verdienen. Anders hoef je ook niet te gaan studeren. Dit is gewoon een slaven mentaliteit.

  • @gw4183
    @gw4183 6 років тому

    "Hun ouders zijn van de generatie X of babyboomers", hebben al die mensen die daar tussen zitten geen kinderen gekregen die nu bij de milennial-generatie horen? Over generaliseren gesproken.

  • @friendfrombackintheday
    @friendfrombackintheday 6 років тому +6

    Stop met Amerika te kopiëren

  • @noplansplease4345
    @noplansplease4345 2 роки тому

    it comes from the constant feeling of impending doom... like dogs loose it before a storm we can see and feel how out of balance the world is.... focus on caring for the earth our disconnection to the earth is the underlying problem of it all.

  • @twan-2123
    @twan-2123 5 років тому +1

    Het probleem tegenwoordig is dat je met je MBO nergens komt, 3 jaar gedaan en afgerond. En dan moet je stage lopen. Totaal 1500 uur!!! in 3 jaar.. Onbetaald! Als medewerker, en maar zeuren dat ze allemaal lenen. Ja gek he.... Nu HBO, 2 van de 4 jaar ongeveer stage lopen, let me guess? Onbetaald. Denk het wel, of voor een mager loontje staan zwoegen als fulltime medewerker. Mooi he, leven volgens de norm.

    • @JeeGee114
      @JeeGee114 5 років тому

      Terecht ook. Die opleidingen stellen tegenwoordig geen reet meer voor. Het niveau wordt( inclusief want elke debiel moet mee kunnen doen) de hele tijd naar beneden bijgesteld. Tegenwoordig moeten we MBO-ers en HBO-ers zelfs studenten noemen.

    • @DivineDin
      @DivineDin 2 роки тому

      @@JeeGee114 Heb nog nooit zo'n achterlijke comment gelezen van iemand die zó blind is voor de werkelijkheid.

  • @pascalpeeters1290
    @pascalpeeters1290 6 років тому

    Voorzichtig... want als je overal een label gaat op plakken, dan gaan mensen ook geloven dat het zo is. Praat liever vanuit je eigen standpunt, en niet onmiddellijk voor iedereen ;)

    • @pascalpeeters1290
      @pascalpeeters1290 6 років тому

      Hij praat in deze video hoofdzakelijk over andere mensen, maar weinig over zichzelf...

  • @shelleyvanderveer3892
    @shelleyvanderveer3892 6 років тому

    de groep 55 en 65 is bijna net zo hoog

  • @chriss2595
    @chriss2595 6 років тому

    Ideaalbeelden waren er altijd al, evenzo allerlei hoge eisen. Is theoretische zever hier.
    Beter is een goed boek erover lezen, zoals 'Als een feniks uit de as' van Annejet Rümke, ISBN 979-90-6038-292-9.mùè!

  • @cypress1337
    @cypress1337 2 роки тому +1

    Stop jullie '"steun" door middel van Shell. #KlimaatCrisis. Laat #Shell stikken!

  • @michelvandepol1485
    @michelvandepol1485 6 років тому

    Nederland een land waar 50 jaar uitkeringen de dynamiek, ambitie, economische creativitiet, besef over de economische werkelijkheid uit de samenleving heeft gehaald
    Nederland waar economisch vertrouwen direct gerelateerd is aan de ontwikkeling van de huizenmarkt en niet gerelateerd is aan ons eigen economisch zelfvertrouwen
    Nederland waar we een auto financieren met overwaarde van ons huis en niet op basis van spaargeld
    Nederland waar ondernemen trendy geklets is geworden van kinderen die werkloos met behoud van uitkering in Starbucks achter hun computer zitten en aan een startup werken of aan een project of whatever
    Nederland een aardgas staatje met makkelijk gegenereerd inkomen, wat tot renteniers mentaliteit leidt
    Nederland een land waar iedereen die ook maar een vraag stelt die links niet bevalt automatisch voor fascist wordt uitgemaakt, zonder enige consequentie
    Nederland een land waar je nooit een econoom hoort zeggen wat het echte probleem is en veel belangrijker, waar we economisch nou naar toe moeten Geen economoom die een vergezicht schetst
    Nederland waar ooit Balkenende zei: waar is de VOC mentaliteit gebleven en vervolgens door de gehele kamer werd uitgelachen. Waren de kamerleden vergeten dat Nederland een handelsland is?
    Nederland waar kapatalisme niet meer voor iedereen werkt, en dan leid je automatisch een revolutie in. Een fenomee overigens wat overal op de wereld staat te gebeuren.
    Nederland een land wat al lang Internationaal niet meer meetelt! Wat zich hardnekkig blijft verzetten tegen de nieuwe vooral economische werkelijkheden die nu overal opduiken. Nederland wil maar niet wakker worden!
    Alles wat u om u heen ziet is het resultaat van het beleid van een democratie! We hadden echt heel rijk kunnen zijn! Economische groei? Groei kun je niet financieren. Trek eerst de schuldenberg er vanaf en kijk wat er dan aan groei onderzit? Een failliete richtingsloze natie! Over 50 Jaar werkt iedereen voor een Chinees!

  • @Henk717
    @Henk717 6 років тому +1

    Ik ben een millenial, heb een zware burnout gekregen en herken mij volledig niet in de 5 zaken die worden genoemd. Wellicht dat dit aan de hand is bij de universiteiten maar gezien ik niet de doorsnee universiteits millenial ben gaat het niet op. Ik ben dus wel vatbaar en daadwerkelijk hard gecrasht maar dus even op een rijtje.
    1. Als iets niet lukt is het niet per definitie mijn schuld, ik geef mijzelf enkel de schuld als ik iets bewust fout heb gedaan. Deze gaat bij mij niet op
    2. Je moet eigenlijk je doelen behaald hebben voor je 30ste, dit is inderdaad een streven en ik zit enorm dicht bij. Ik heb min of meer 5 jaar om huisje boompje vrouwtje te regelen en dan zijn mijn zelfontwikkelingsdoelen behaald. Persoonlijke ontwikkeling is af en ik heb een baan die ik ontzettend leuk vind. Totaal geen stress bron dus. Het enige dat ik na de burnout hoef te doen is daten.
    3. Wat anderen doen en hoe succesvol zij zijn boeit me niets. Ik kijk naar de meest pure versie van mijzelf die ik wil zijn en vergelijk daar mee. Dus dit hele punt is bij mij niet van toepassing.
    4. Als ITer met talent gaat dit bij mij niet op, niet enkel had ik al 3 sollicitatie uitnodigingen binnen 24 uur dat mijn CV online stond ik krijg regelmatig nieuwe banen aangeboden. Ik kan dus op elk moment van baan wisselen en sta enorm sterk waardoor ik goede arbeidsvoorwaarden kan afdwingen. Ook dit punt is bij mij volledig afwezig.
    5. Mijn verwachtingen zijn realistisch en ik ben niet gefaald ten opzichte van mijn eigen verwachtingen.
    Ofterwijl de 5 dingen die mij in de burnout hebben beland zijn alle 5 niet van toepassing, en dat is toch op z'n zachts gezegt uitzonderlijk te noemen als je de 5 aspecten voor lief neemt. Je zou dus haast kunnen stellen dat als de spreker de universele kern van het probleem te pakken had ik er op ze minst een paar zou moeten erkennen.
    Gezien dat niet het geval is zal ik eens mijn eigen zaken schetsen, wellicht kunnen anderen zich herkennen.
    1. Het tempo is ENORM hoog en millenials hebben nooit geleerd te ontspannen. Ontspannen is in onze ogen iets leuks doen maar echt tot rust komen doen we niet. We zijn altijd wel met iets bezig dat we leuk vinden en dat ons bezig houdt. Kijk maar naar de TV shows, waar vroeger uitgebreid werdt gefilmed hoe iemand de deur uit loopt ben je nu al een paar scenes verder in sommige gevallen. Alles gaat zo snel en zonder pauze dat het voor ons normaal is om geen (langere) pauzes te nemen gedurende de dag.
    2. De werkdruk is ook enorm hoog bij vrijwel elke baan, je krijgt relatief weinig betaald en er wordt veel beroep op je gedaan wat je gezien je nog vrij onervaren in het leven staat bij het begin je niet direct realiseerd. In mijn geval was het werk erg leuk en verwachte ik het goed te kunnen handelen, fataal verkeerd ingeschat en mij volledig laten uitbuiten. Deze enorme druk was bij mij de hoofd reden.
    3. Wij rusten niet, dit punt staat in verband met punt 1. Er is grote kans dat de oudere generaties dit beter hebben geleerd maar wij nemen niet de tijd om eens rustig te ontspannen (Fysiek, dus bijvoorbeeld gewoon even in een stoel zitten of op je bed lichen) en onze gedachten eens op de loop te laten en te kijken wat er nou eigenlijk in ons hoofd af speelt. We verwerken en rusten niet waardoor bij veel mensen dit overloopt. Dit kan als bijwerkingen hebben dat je overprikkeld raakt, volledig overloopt, je hoofd wazig wordt en je totaal niet meer tot rust komt tot je dit handmatig doet.
    4. Wij hebben een slecht getrained ontspannings systeem, dit is de grootste medische aanleiding tot burnout die ik tot nu toe heb kunnen ontdekken. Zie het als een wielrenner, hoe vaker je fiets hoe langer je kunt fietsen. Je lichaam raakt getrained om lang te presteren en is futloos als hij het niet doet. Bij ons is het andersom, omdat we nooit ontspannen gebeurt dit niet zomaar en moet je enorm je best doen tot rust te komen voor een klein beetje ontspanning. Gewoon in een stoel zitten hoeft niet meer tot ontspanning te leiden.
    5. Rondkomen is steeds moeilijker omdat mensen in de val zijn gelokt. Omdat we het normaal zijn gaan vinden om met 2 mensen in het gezin 40 uur te werken is dat de nieuwe norm, zijn de prijzen gestegen en is dat nu verplicht om een beetje rond te komen.
    Hier boven zijn mijn eigen 5 redenen waarvan ik denk dat de meeste mensen zich er in kunnen herkennen. Ben benieuwd of ik beter scoor.

  • @animatiekoning1617
    @animatiekoning1617 3 роки тому

    Ik snap het niet, dit land is extreem rijk en er zijn banen voor het oprapen, de werkloosheid is historisch laag

  • @hanshuzen2129
    @hanshuzen2129 7 років тому +3

    Helemaal mee eens. Zonder openheid en kwetbaarheid wordt persoonlijke groei wel erg lastig

    • @lightlayagajoie5739
      @lightlayagajoie5739 6 років тому

      Je kan niet zomaar tegen mensen zeggen dat ze meer openheid en kwetsbaarheid moeten tonen. Als mensen niet open zijn dan is daar meestal een goede reden voor. namelijk dat het door de omgeving niet bepaald worden gewaardeerd als je te open en eerlijk bent vooral als dat wat je te vertellen hebt niet net dat is wat ze graag willen horen. Dus als je mensen dat advies geeft dan zullen ze het echt niet gaan volgen. ook al denken ze misschien dat het goed advies is onbewust weten ze echt wel beter en als ze het dan toch toepassen is de kans goed dat ze alleen maar meer gekwetst worden door de omgeving die ze zal aanvallen dat ze toch maar de denkpatronen die wenselijk worden geacht moeten overnemen en dat je vooral niet negatief mag zijn over je negatieve ervaringen.

  • @johanneszandvliet8178
    @johanneszandvliet8178 8 місяців тому

    Dank u

  • @lacaver64
    @lacaver64 6 років тому +1

    ja in nederland is heel mooi en goed om te leven en te werken als je naar andere landen gaat werk je voor 800E per maand de mensen zijn grof en kij hard zo leven de jonge mensen nu maar in de jaren 80 toen was het echt hard geen werk geen geld je hadt niks ,en toen klagen we niet, maar nu klagen voor alles

  • @keesbergmans6048
    @keesbergmans6048 7 років тому +3

    Chronische stress? Stel jezelf de goede vragen: bijvoorbeeld vind ik mijn werk wel leuk?

    • @Perno007
      @Perno007 7 років тому

      van verveling krijg je inderdaad enorme stress -het is mij ook een keer gebeurd op een finance afdeling *brrrrrr*

    • @PsychokoreUndergroundRap
      @PsychokoreUndergroundRap 6 років тому

      Als IEDERE inwoner in Nederland die vraag gesteld krijgt en hij zou naar eerlijkheid beantwoord worden.. 80% +/- is ontevreden of zelfs doodongelukkig over hun werk
      Ik werk in een Copyshop en het is het beste werk wat mij kon overkomen. Zo gelukkig was ik nog nooit in mijn werk

    • @MrPatrickbuit
      @MrPatrickbuit 6 років тому

      Kees Bergmans De reden dat mensen werken terwijl ze het niet leuk vinden is omdat ze geen baan kunnen vinden in een vak dat ze wel leuk vinden.

  • @bastiaanstapelberg9018
    @bastiaanstapelberg9018 3 роки тому +2

    Liberalisme noemen we dat.

  • @Sjeeh
    @Sjeeh 4 роки тому

    Tja, die laatste zin. Hij gaat dus niet meer tot het gaatje om zijn doelen te bereiken en zichzelf te bewijzen, omdat zijn gezondheid het belangrijkste is. Helemaal mee eens, maar dat zal je baas een worst wezen. Ik denk eerder dat die eens moeten afstappen van meer meer meer.

  • @thetruth7633
    @thetruth7633 6 років тому

    Omdat ze er achter komen dat je niet speciaal bent op de arbeidsmarkt en niemand echt geïnteresseerd is in jouw plannen om de wereld te verbeteren? Papa en mamma hebben verteld dat je alles kunt worden wat je maar wilt.. maar valt dat even tegen in de praktijk..

  • @The25Sister
    @The25Sister 6 років тому +3

    1:16 ja leg het maar lekker bij de persoon neer. Wat een bullshit. De hoge verwachtingen komen heel ergens anders vandaan met weinig tot geen waardering er voor terug.

  • @Scarletcroft
    @Scarletcroft 7 місяців тому

    De interpretatie van de statistiek hier is nogal .....vreemd. 65-75 bijna geen burn out....hah de meest zijn met pensioen. tuurlijk hebben die minder vaak een burn- out. 15-25 ....Die studeren/werken niet allemaal.
    25-35 maar 2% hoger dan 35-55..... Uh misschien moeten we ons dan ook zorgen maken over 55-65..... die zich druk maken over hun pensioen leeftijd die steeds uitgesteld word.
    Nee de groep die stress heeft is simpel weg die van 25 t/m 65......... dat het grootste deel van de werkende.
    Conclusie: Iedereen die werkt/ werkzoekt ervaart tegenwoordig ontzettend veel stress en druk van de maatschappij ongeachte welke generatie.

  • @Renejuh
    @Renejuh 8 місяців тому

    Omdat er op de scholen en universiteiten alleen nog tere zieltjes gekweekt worden. Vervolgens worden ze losgelaten in een keiharde maatschappij en zitten ze thuis te janken.

  • @LAKX004
    @LAKX004 7 років тому +1

    Een belangrijke les: Leren filteren, relativeren.
    Coachen is weer een smartlapje om met zichzelf bezig te zijn.

  • @ozibuns
    @ozibuns 10 місяців тому

    Dit geldt voor gen x en gen z en gen…. Het is makkelijk en nogal lui om generalisaties toe te passen op een bepaalde generatie om iets te verkopen. Als iemand die met alle generaties werkt, zie ik veel meer overeenkomsten dan verschillen Op het gebeid van onrealistische verwachtingen, saboteurs en dergelijke. Generaties is een enorme industrie geworden door deze soort toespraak.

  • @keestwestland3638
    @keestwestland3638 Рік тому

    Zijn de referentie kaders niet het belangrijkste, wat heb je mee gemaakt toen je jong was en de opvoeding. Als kind in ons gezin moest het hele gezin kei hard mee werken om te kunnen eten. Al het werk moest worden aangepakt of je het leuk vond of niet(meestal was het niet leuk). Als kind onder de 8 jaar wil je spelen en niet uit school gelijk aan het werk gezet worden. Om die rede denk ik dat een burn-out mijn niet snel zal overkomen vanwege de toestanden waar ik en buurkinderen zijn op groeit.

  • @GoatzAreEpic
    @GoatzAreEpic 6 років тому +2

    Grappig hoe iedereen in de comments opeens een specialist is op het gebief van, nouja alles eigenlijk, maar in de realiteit is het veel genuanceerder dan hieronder beweerd wordt