Σας ευχαριστώ πολύ για τις γνώσεις που μοιράζεστε μαζί μας και πρέπει να ομολογήσω ότι είναι μεγάλη βοήθεια θα ήθελα να μάθω εάν μπορούμε να συνδέσουμε παράλληλα δύο string πού το καθένα αποτελείται από διαφορετικού είδους πάνελ, παραδείγματος χάρη το ένα string αποτελείται από δύο πάνελ 400 watt 41v και 14 A και το άλλο string από τέσσερα πάνελ 250 watt 36v και 12 αμπέρ προϋποθέτοντας ότι είμαστε μέσα στα όρια του φορτιστή.
Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Βεβαίως και μπορούμε. Η διαφορά στην Ισχύ και στην Τάση μην σας "τρομάζει", ειδικά εφόσον η Σύνδεση θα είναι σε Παραλληλία. Και τι εννοώ με το μην σας "τρομάζει". Αν υποθέσουμε πως είχαμε δύο ολόιδια Strings, και το ένα κατά την Δύση σκιαζόταν πρώτο λόγω προσανατολισμού - φυσικού εμποδίου κ.α., η φόρτιση θα συνέχιζε από το άλλο String, (με μειωμένη Ισχύ φυσικά), έως ότου σκιαζόταν και εκείνο. Απλά θα πρέπει να προσέξουμε την Ελάχιστη Τάση που πρέπει να δει ο Ελεγκτής μας για να εκκινήσει την Φόρτιση. Δηλαδή, εφόσον το Δεύτερο String θα δίνει Τάση 36V, να μην επιλέξουμε έναν Φορτιστή που πρέπει να δει Τάση 38V για να εκκινήσει.
Είσαι απόλυτα κατανοητός. Ευχαριστούμε. Η απορία που εχω είναι, εφόσον μας καλύπτει ενας ρυθμιστής φόρτισης σε ότι αφορά τα αμπέρ κ τα βολτ, γιατί μας δίνουν κ τα μέγιστα watt του συστήματος. Πχ παιρνω ενα ρυθμιστή 150v 60A και καλυπτω τις προϋποθέσεις για μεγιστα v και αμπέρ με σύνδεση σε σειρά κ παράλληλα. Γιατί στις προδιαγραφές του φορτιστή με περιορίζει σε βατ? Πχ. 1700 βατ?
Σε περίπτωση που έχουμε συνολικά 6 φ/π οπου τα δύο ειναι π.χ 450 w με Vmpp 41,4V και Impp 10.87 A, και άλλα 4 πάνελ με χαρακτηριστικά 415 W, Vmpp 31.61 V και Impp 13.13 A. Ποια ειναι κατά την γνώμη σου η καλύτερη συνδεσμολογία? Τα δύο ίδια σε σειρά, τα άλλα τέσσερα όμοια πάλι σε σειρά και οι δύο σειρές σε παραλληλία ή σε σειρά όλα μαζί οπου τελευταία στο - (πλην) θα είναι τα μεγάλα (ώστε να αντέχουν την διέλευση του ρεύματος απο τα μικρότερα. Ως προς τον MPP Inverter δεν εχω προβλημα τάσεων και εντάσεων οτι απο τα δύο επιλέξω. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Η καλύτερη Συνδεσμολογία είναι τα Τα δύο ίδια σε Σειρά (μία Στοιχειοσειρά δηλαδή), τα άλλα 4 επίσης σε Σειρά (άλλη μία δηλαδή Στοιχειοσειρά), και κατόπιν οι δύο Στοιχειοσειρές σε Παραλληλία.
Έχουμε έναν inverter 6,2 στα 48volt Βάζουμε πάνω του 8 πάνελ στα 49 volt ανοιχτό κύκλωμα . Σύνολο 392 volt. Και 14 αμπέρ Θελουμε να κουμπώσουμε επάνω του άλλο ένα ίδιο στρινγκ Παράλληλα πλέον ,διότι έχουμε εξαντλήσει τα προτεινόμενα volt. Ο inverter δείχνει μέχρι 27 αμπέρ στη είσοδο . Εμείς θα πάμε στα 28 ανοιχτό . Φίλος ηλεκτρολόγος (χωρίς γνώσεις πάνω στα φωτοβολταϊκά )υποστηρίζει ότι η ισχύς μπορεί να είναι και πολύ περισσότερη χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. ο inverter θα τραβήξει μεχρι την ισχύ που μπορεί και σε συνδυασμό με έναν ανάλογο ασφάλειοδιακόπτη δεν θα υπάρξει πρόβλημα . Τι θα του απαντούσατε ;
Εξαρτάται. Θεωρητικά ναι, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Και αυτό διότι για να περάσουν παραπάνω Ampere από το οποιοδήποτε μηχάνημα, θα πρέπει να αυξηθεί η Τάση. Όσο είστε στα όρια της Τάσης, θεωρητικά δεν κινδυνεύει κανένα μηχάνημα. Π.χ. οι λαμπτήρες στις οικίες θέλουν μερικά mA. Η μικρότερη ασφάλεια συνήθως είναι 10A στους οικιακούς πίνακες. Η λάμπα όμως θα τραβήξει τα mA για τα οποία είναι σχεδιασμένη, όσο η Τάση είναι κοντά στα 230V. Σε κάθε Ελεγκτή Φόρτισης, είτε αυτός είναι ενσωματωμένος σε Inverter είτε ξεχωριστός, ο κατασκευαστής αναγράφει ένα όριο Ampere στην Είσοδο. Αυτό, για τα περισσότερα συστήματα, αναγράφεται, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει η Προστασία Ανάστροφης Πολικότητας, σε περίπτωση που Θετικός και Αρνητικός Ακροδέκτης συνδεθούν αντίστροφα εκ λάθους. Διαφορετικά, ενδέχεται να μην μπορεί να αντέξει τα επιπλέον Ampere η Διάταξη Προστασίας, και τελικά το μηχάνημα να πάθει καταστροφική βλάβη ή να ξεκινήσει πυρκαγιά, τραυματισμός από απότομη διαστολή χαλκού στους αγωγούς κ.τ.λ.. Συνεπώς, θεωρητικά μια χαρά σας τα είπε ο φίλος σας Ηλεκτρολόγος. Βέβαια, για να είναι κανείς απόλυτα βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, θα πρέπει να έχει το διάγραμμα του μηχανήματος και τις γνώσεις να το αναλύσει και να δει με ποια τοπολογία είναι σχεδιασμένο. Πάντως εγώ, σε δικό μου μηχάνημα, ναι θα το συνέδεα και θεωρώ ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αρκεί να μην γίνει εκ λάθους Σύνδεση με Ανάστροφη Πολικότητα.
Συγνωμη αλλα μια ερωτηση στη συνδεσμολογια δυο πανελ σε σειρα και δυο παραληλλα το σχεδιο οπως δειχνεται ειναι σε σειρα το Α και το Β πλυν συν πλυν συν και καταληγουν στην μπαταρια στα πανελ Γ και Δ συνδεεται παλι - + και - + και καταληγουν παλι στην μπαταρια,παραληλειζεται τα πανελ, παραληλλη συνδεση ερωτηση? Αν συδεσεται το Γ και Δ - με - και + με + και να καταληγουν στην μπαταρια τι γινεται? Ευχαριστω,αν θελεται να μου απαντησεται
Καλησπέρα σας. Κάθε ερώτηση είναι ευπρόσδεκτη εννοείται! Αν συνδεθούν όπως μου γράφετε, τότε θα έχετε την μισή Τάση σε σχέση με την πρώτη Στοιχειωσειρά, και την διπλάσια Ένταση. Σε θεωρητικό επίπεδο θα συμβεί αυτό που σας περιέγραψα. Όταν όμως η μια Στοιχειωσειρά δίνει την διπλάσια Τάση από την άλλη, γενικά δεν προτείνεται ως Συνδεοσμολογία. Βέβαια, το ίδιο φαινόμενο θα συμβεί αν η πρώτη π.χ. Στοιχειωσειρά σκιάζεται πρώτη καθώς δύει π.χ. ο ήλιος. Αλλά για μόνιμη εγκατάσταση δεν βρίσκω τον λόγο να συνδεθεί έτσι όπως μου έχετε περιγράψει το σύστημα. Ελπίζω να σας κάλυψα. Το γράφω εδώ για εσάς και για όποιον θεατή τύχει να διαβάσει το σχόλιο. Είναι χαρά μου να απαντάω πάντα σε οποιαδήποτε ερώτηση. Οπότε μην διστάσετε να ρωτήσετε οτιδήποτε χρειαστείτε. Σας ευχαριστώ πολυ για τον χρόνο που αφιερώνετε στα βίντεο.
Με συγχωρείτε για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά προσπαθώ να απαντώ σε όλους τους φίλους, έστω καθυστερημένα. Ο EcoFlow DELTA Pro είναι ένα All in One Σύστημα το οποίο, ως Φορητό, μπορεί να εξυπηρετήσει από Τροχόσπιτα μέχρι περιπτώσεις Camping κ.ο.κ.. Από την έρευνα που έκανα, η Μπαταρία του αντέχει έως και 6.500 Κύκλους Φόρτισης - Εκφόρτισης πριν φτάσει στο 50% της Αρχικής της Χωρητικότητας. Θεωρώ πως αν κάποιος μπορεί να το χρησιμοποιεί και ως Φορητό (λόγω βάρους συν το ότι θα πρέπει να μεταφέρει και Ηλιακά Panles μαζί - πιθανώς εύκαμπτα), είναι μία καλή σχετικά λύση. Αν όμως κάποιος το χρειάζεται κυρίως μέσο για την οικεία του, θα πρότεινα να επενδύσει σε μία σταθερή Εγκατάσταση. Και αυτό διότι, ειδικά σε περίπτωση που ισχύει η Εγγύηση, για οποιαδήποτε Βλάβη συμβεί, έχουμε "όλα τα αυγά σε ένα καλάθι". Και εννοώ ότι σε μια Σταθερή Εγκατάσταση με δύο Ελεγκτές Φόρτισης π.χ., σε περίπτωση βλάβης του ενός, θα συνεχίσουμε να έχουμε Ισχύ, έστω και μειωμένη. Ή σε περίπτωση Βλάβης του Inverter, αν έχουμε την οικονομική δυνατότητα, τον αντικαθιστούμε αμέσως. Ενώ εδώ με τα All in One συστήματα, "χάνουμε" όλη την Εγκατάσταση, μέχρι την επισκευή της.
4 Panels σε Παραλληλία, μου φαίνεται λίγο απίθανο να δίνουν Τάση 575V. Εκτός και αν εννοείτε Watt ή σύνδεση σε Σειρά. Αν θέλετε, πληροφορήστε με καλύτερα, για να μπορέσω να σας βοηθήσω.
Είτε συνδεθούν σε Σειρά είτε σε Παραλληλία, ο Ρυθμός Φόρτισης δεν μεταβάλλεται. Ο λόγος που επιλέγουμε είτε τον έναν είτε τον άλλον τρόπο, είναι για λόγους μικρότερης Διατομής Αγωγών και διάφοροι άλλοι λόγοι. Βέβαια, υπάρχουν Κανόνες απαράβατοι που πρέπει να τηρηθούν, ανά περίπτωση, όπως Τάσεις Εισόδου στους Ελεγκτές Φόρτισης, Διατομές Αγωγών, χαρακτηριστικά Συσκευών κ.α.. Αν δείτε τα βίντεο με τους Τίτλους "Αποσαφήνιση σύνδεσης σε Σειρά και σε Παραλληλία", τόσο για τα Panels όσο και για τις Μπαταρίες, θεωρώ ότι θα βοηθηθείτε πάρα πολύ.
@@andreasmatheou7686 Εφόσον το κάθε Πάνελ δίνει 8 Ampere, και είναι όλα συνδεδεμένα σε Παραλληλία, τότε όντως θα έπρεπε να βλέπεις 32 Ampere, καθότι στην Σύνδεση σε Παραλληλία προστίθενται οι Εντάσεις. Το ότι βλέπεις τα μισά Ampere, από αυτά που θα έπρεπε, ενδέχεται να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως λανθασμένος προσανατολισμός, λανθασμένη γωνία σε σχέση με την ιδανική γωνία πρόσπτωσης των ακτινών του Ηλίου, καμένη Δίοδος σε κάποια από τα Πάνελς, κ.α.. Πρέπει να ελεγχθεί η Εγκατάσταση από κάποιον Ηλεκτρολόγο.
Αν έχουμε π.χ. στην Νο1 Στοιχειοσειρά δύο Πάνελς συνδεδεμένα σε Σειρά, και ένα τρίτο Πάνελ μόνο του συνδεδεμένο σε Παραλληλία με την Νο1 Στοιχειοσειρά, τότε η Τάση της Νο1 Στοιχειοσειράς εδώ στο παράδειγμα μας θα ήταν 83.92V, ενώ τη Τάση από το τρίτο και μοναδικό Πάνελ συνδεδεμένο σε Παραλληλία με την Νο1 Στοιχειοσειρά, θα ήταν μόνο 41.96V. Στην περίπτωση αυτή, αν οι Δίοδοι των Πάνελς είναι σε Σύνδεση τέτοια ώστε να σταματούν την Ροή της παραπάνω Τάσης προς το Μοναδικό Πάνελ(με την λιγότερη), τότε όλα καλά. Απλά το τρίτο Πάνελ δεν θα προσέφερε τίποτα. Αν όμως οι Δίοδοι δεν είναι έτσι συνδεδεμένες, υπάρχει η περίπτωση το τρίτο Πάνελ να καεί.
Ευχαριστούμε πολύ για την πλήρη ανάλυση των βίντεο που μας δείχνεις χίλια μπράβο σας και πάλη ευχαριστούμε.
Ειστε φανταστηκος σας ευχαριατώ για το μάθημα
Σας ευχαριστώ πολύ για τις γνώσεις που μοιράζεστε μαζί μας και πρέπει να ομολογήσω ότι είναι μεγάλη βοήθεια
θα ήθελα να μάθω εάν μπορούμε να συνδέσουμε παράλληλα δύο string πού το καθένα αποτελείται από διαφορετικού είδους πάνελ, παραδείγματος χάρη το ένα string αποτελείται από δύο πάνελ 400 watt 41v και 14 A και το άλλο string από τέσσερα πάνελ 250 watt 36v και 12 αμπέρ προϋποθέτοντας ότι είμαστε μέσα στα όρια του φορτιστή.
Κατ' αρχάς σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Βεβαίως και μπορούμε. Η διαφορά στην Ισχύ και στην Τάση μην σας "τρομάζει", ειδικά εφόσον η Σύνδεση θα είναι σε Παραλληλία. Και τι εννοώ με το μην σας "τρομάζει". Αν υποθέσουμε πως είχαμε δύο ολόιδια Strings, και το ένα κατά την Δύση σκιαζόταν πρώτο λόγω προσανατολισμού - φυσικού εμποδίου κ.α., η φόρτιση θα συνέχιζε από το άλλο String, (με μειωμένη Ισχύ φυσικά), έως ότου σκιαζόταν και εκείνο. Απλά θα πρέπει να προσέξουμε την Ελάχιστη Τάση που πρέπει να δει ο Ελεγκτής μας για να εκκινήσει την Φόρτιση. Δηλαδή, εφόσον το Δεύτερο String θα δίνει Τάση 36V, να μην επιλέξουμε έναν Φορτιστή που πρέπει να δει Τάση 38V για να εκκινήσει.
Ευχαριστώ πολύ για τα φώτα που μας δίνεις είσαι πολύ αναλυτικός νά είσαι καλά
Είσαι απόλυτα κατανοητός. Ευχαριστούμε. Η απορία που εχω είναι, εφόσον μας καλύπτει ενας ρυθμιστής φόρτισης σε ότι αφορά τα αμπέρ κ τα βολτ, γιατί μας δίνουν κ τα μέγιστα watt του συστήματος. Πχ παιρνω ενα ρυθμιστή 150v 60A και καλυπτω τις προϋποθέσεις για μεγιστα v και αμπέρ με σύνδεση σε σειρά κ παράλληλα. Γιατί στις προδιαγραφές του φορτιστή με περιορίζει σε βατ? Πχ. 1700 βατ?
Ευχαριστω για την απαντηση
σε ευχαριστω παρα παρα πολυ
Σε περίπτωση που έχουμε συνολικά 6 φ/π οπου τα δύο ειναι π.χ 450 w με Vmpp 41,4V και Impp 10.87 A, και άλλα 4 πάνελ με χαρακτηριστικά 415 W,
Vmpp 31.61 V και Impp 13.13 A.
Ποια ειναι κατά την γνώμη σου η καλύτερη συνδεσμολογία?
Τα δύο ίδια σε σειρά, τα άλλα τέσσερα όμοια πάλι σε σειρά και οι δύο σειρές σε παραλληλία ή σε σειρά όλα μαζί οπου τελευταία στο - (πλην) θα είναι τα μεγάλα (ώστε να αντέχουν την διέλευση του ρεύματος απο τα μικρότερα.
Ως προς τον MPP Inverter δεν εχω προβλημα τάσεων και εντάσεων οτι απο τα δύο επιλέξω.
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Η καλύτερη Συνδεσμολογία είναι τα Τα δύο ίδια σε Σειρά (μία Στοιχειοσειρά δηλαδή), τα άλλα 4 επίσης σε Σειρά (άλλη μία δηλαδή Στοιχειοσειρά), και κατόπιν οι δύο Στοιχειοσειρές σε Παραλληλία.
Έχουμε έναν inverter 6,2 στα 48volt
Βάζουμε πάνω του 8 πάνελ στα 49 volt ανοιχτό κύκλωμα .
Σύνολο 392 volt. Και 14 αμπέρ
Θελουμε να κουμπώσουμε επάνω του άλλο ένα ίδιο στρινγκ
Παράλληλα πλέον ,διότι έχουμε εξαντλήσει τα προτεινόμενα volt.
Ο inverter δείχνει μέχρι 27 αμπέρ στη είσοδο .
Εμείς θα πάμε στα 28 ανοιχτό .
Φίλος ηλεκτρολόγος (χωρίς γνώσεις πάνω στα φωτοβολταϊκά )υποστηρίζει ότι η ισχύς μπορεί να είναι και πολύ περισσότερη χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.
ο inverter θα τραβήξει μεχρι την ισχύ που μπορεί και σε συνδυασμό με έναν ανάλογο ασφάλειοδιακόπτη δεν θα υπάρξει πρόβλημα .
Τι θα του απαντούσατε ;
Εξαρτάται. Θεωρητικά ναι, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Και αυτό διότι για να περάσουν παραπάνω Ampere από το οποιοδήποτε μηχάνημα, θα πρέπει να αυξηθεί η Τάση. Όσο είστε στα όρια της Τάσης, θεωρητικά δεν κινδυνεύει κανένα μηχάνημα.
Π.χ. οι λαμπτήρες στις οικίες θέλουν μερικά mA. Η μικρότερη ασφάλεια συνήθως είναι 10A στους οικιακούς πίνακες. Η λάμπα όμως θα τραβήξει τα mA για τα οποία είναι σχεδιασμένη, όσο η Τάση είναι κοντά στα 230V.
Σε κάθε Ελεγκτή Φόρτισης, είτε αυτός είναι ενσωματωμένος σε Inverter είτε ξεχωριστός, ο κατασκευαστής αναγράφει ένα όριο Ampere στην Είσοδο. Αυτό, για τα περισσότερα συστήματα, αναγράφεται, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει η Προστασία Ανάστροφης Πολικότητας, σε περίπτωση που Θετικός και Αρνητικός Ακροδέκτης συνδεθούν αντίστροφα εκ λάθους. Διαφορετικά, ενδέχεται να μην μπορεί να αντέξει τα επιπλέον Ampere η Διάταξη Προστασίας, και τελικά το μηχάνημα να πάθει καταστροφική βλάβη ή να ξεκινήσει πυρκαγιά, τραυματισμός από απότομη διαστολή χαλκού στους αγωγούς κ.τ.λ..
Συνεπώς, θεωρητικά μια χαρά σας τα είπε ο φίλος σας Ηλεκτρολόγος.
Βέβαια, για να είναι κανείς απόλυτα βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, θα πρέπει να έχει το διάγραμμα του μηχανήματος και τις γνώσεις να το αναλύσει και να δει με ποια τοπολογία είναι σχεδιασμένο.
Πάντως εγώ, σε δικό μου μηχάνημα, ναι θα το συνέδεα και θεωρώ ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αρκεί να μην γίνει εκ λάθους Σύνδεση με Ανάστροφη Πολικότητα.
Συγνωμη αλλα μια ερωτηση στη συνδεσμολογια δυο πανελ σε σειρα και δυο παραληλλα το σχεδιο οπως δειχνεται ειναι σε σειρα το Α και το Β πλυν συν πλυν συν και καταληγουν στην μπαταρια στα πανελ Γ και Δ συνδεεται παλι - + και - + και καταληγουν παλι στην μπαταρια,παραληλειζεται τα πανελ, παραληλλη συνδεση ερωτηση? Αν συδεσεται το Γ και Δ - με - και + με + και να καταληγουν στην μπαταρια τι γινεται? Ευχαριστω,αν θελεται να μου απαντησεται
Καλησπέρα σας. Κάθε ερώτηση είναι ευπρόσδεκτη εννοείται! Αν συνδεθούν όπως μου γράφετε, τότε θα έχετε την μισή Τάση σε σχέση με την πρώτη Στοιχειωσειρά, και την διπλάσια Ένταση. Σε θεωρητικό επίπεδο θα συμβεί αυτό που σας περιέγραψα. Όταν όμως η μια Στοιχειωσειρά δίνει την διπλάσια Τάση από την άλλη, γενικά δεν προτείνεται ως Συνδεοσμολογία. Βέβαια, το ίδιο φαινόμενο θα συμβεί αν η πρώτη π.χ. Στοιχειωσειρά σκιάζεται πρώτη καθώς δύει π.χ. ο ήλιος. Αλλά για μόνιμη εγκατάσταση δεν βρίσκω τον λόγο να συνδεθεί έτσι όπως μου έχετε περιγράψει το σύστημα. Ελπίζω να σας κάλυψα. Το γράφω εδώ για εσάς και για όποιον θεατή τύχει να διαβάσει το σχόλιο. Είναι χαρά μου να απαντάω πάντα σε οποιαδήποτε ερώτηση. Οπότε μην διστάσετε να ρωτήσετε οτιδήποτε χρειαστείτε. Σας ευχαριστώ πολυ για τον χρόνο που αφιερώνετε στα βίντεο.
θα ηθελα την αποψη σου για το eco flow delta pro 3,6kw και ιδιαιτερα αυτη την εποχη που εχει πεσει η τιμη του σημαντικα με 5ετη εγγυηση
Με συγχωρείτε για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά προσπαθώ να απαντώ σε όλους τους φίλους, έστω καθυστερημένα. Ο EcoFlow DELTA Pro είναι ένα All in One Σύστημα το οποίο, ως Φορητό, μπορεί να εξυπηρετήσει από Τροχόσπιτα μέχρι περιπτώσεις Camping κ.ο.κ.. Από την έρευνα που έκανα, η Μπαταρία του αντέχει έως και 6.500 Κύκλους Φόρτισης - Εκφόρτισης πριν φτάσει στο 50% της Αρχικής της Χωρητικότητας. Θεωρώ πως αν κάποιος μπορεί να το χρησιμοποιεί και ως Φορητό (λόγω βάρους συν το ότι θα πρέπει να μεταφέρει και Ηλιακά Panles μαζί - πιθανώς εύκαμπτα), είναι μία καλή σχετικά λύση. Αν όμως κάποιος το χρειάζεται κυρίως μέσο για την οικεία του, θα πρότεινα να επενδύσει σε μία σταθερή Εγκατάσταση. Και αυτό διότι, ειδικά σε περίπτωση που ισχύει η Εγγύηση, για οποιαδήποτε Βλάβη συμβεί, έχουμε "όλα τα αυγά σε ένα καλάθι". Και εννοώ ότι σε μια Σταθερή Εγκατάσταση με δύο Ελεγκτές Φόρτισης π.χ., σε περίπτωση βλάβης του ενός, θα συνεχίσουμε να έχουμε Ισχύ, έστω και μειωμένη. Ή σε περίπτωση Βλάβης του Inverter, αν έχουμε την οικονομική δυνατότητα, τον αντικαθιστούμε αμέσως. Ενώ εδώ με τα All in One συστήματα, "χάνουμε" όλη την Εγκατάσταση, μέχρι την επισκευή της.
@@GYSHellenicEngines ευχαριστω πολυ
4 πάνελ 575v σύνδεση παράλληλα τι ρυθμιστή θέλω ευχαριστώ
4 Panels σε Παραλληλία, μου φαίνεται λίγο απίθανο να δίνουν Τάση 575V. Εκτός και αν εννοείτε Watt ή σύνδεση σε Σειρά. Αν θέλετε, πληροφορήστε με καλύτερα, για να μπορέσω να σας βοηθήσω.
Φιλε αν εχω επιλογη να συνδεσω τα πλαισια σε σειρα η παραλληλα ποιο θα ειναι πιο σωστο για να μου γεμισουν πιο γρηγορα τες μπαταριες μου;
Είτε συνδεθούν σε Σειρά είτε σε Παραλληλία, ο Ρυθμός Φόρτισης δεν μεταβάλλεται. Ο λόγος που επιλέγουμε είτε τον έναν είτε τον άλλον τρόπο, είναι για λόγους μικρότερης Διατομής Αγωγών και διάφοροι άλλοι λόγοι. Βέβαια, υπάρχουν Κανόνες απαράβατοι που πρέπει να τηρηθούν, ανά περίπτωση, όπως Τάσεις Εισόδου στους Ελεγκτές Φόρτισης, Διατομές Αγωγών, χαρακτηριστικά Συσκευών κ.α.. Αν δείτε τα βίντεο με τους Τίτλους "Αποσαφήνιση σύνδεσης σε Σειρά και σε Παραλληλία", τόσο για τα Panels όσο και για τις Μπαταρίες, θεωρώ ότι θα βοηθηθείτε πάρα πολύ.
@@GYSHellenicEngines Συνδεσα 4 πανελ παραλληλα με συνολο 1600w και συνολο 32amp γιατι το max που μου κατεβαζει σε καλη ηλιοφανεια ειναι 16amp μονο;
@@andreasmatheou7686 32 Ampere είναι το κάθε Panel ή 16?
@@GYSHellenicEngines το καθε πανελ 8 amp
@@andreasmatheou7686 Εφόσον το κάθε Πάνελ δίνει 8 Ampere, και είναι όλα συνδεδεμένα σε Παραλληλία, τότε όντως θα έπρεπε να βλέπεις 32 Ampere, καθότι στην Σύνδεση σε Παραλληλία προστίθενται οι Εντάσεις. Το ότι βλέπεις τα μισά Ampere, από αυτά που θα έπρεπε, ενδέχεται να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως λανθασμένος προσανατολισμός, λανθασμένη γωνία σε σχέση με την ιδανική γωνία πρόσπτωσης των ακτινών του Ηλίου, καμένη Δίοδος σε κάποια από τα Πάνελς, κ.α.. Πρέπει να ελεγχθεί η Εγκατάσταση από κάποιον Ηλεκτρολόγο.
μπωρο να βαλω δυο ελενκτες φορτισης στο ιδιο συστημα
Βεβαίως.
θα μπορουσαμε να εχουμε 2 πανελ απο τη μια και 1 πανελ απο την αλλη σειρα
Αν έχουμε π.χ. στην Νο1 Στοιχειοσειρά δύο Πάνελς συνδεδεμένα σε Σειρά, και ένα τρίτο Πάνελ μόνο του συνδεδεμένο σε Παραλληλία με την Νο1 Στοιχειοσειρά, τότε η Τάση της Νο1 Στοιχειοσειράς εδώ στο παράδειγμα μας θα ήταν 83.92V, ενώ τη Τάση από το τρίτο και μοναδικό Πάνελ συνδεδεμένο σε Παραλληλία με την Νο1 Στοιχειοσειρά, θα ήταν μόνο 41.96V. Στην περίπτωση αυτή, αν οι Δίοδοι των Πάνελς είναι σε Σύνδεση τέτοια ώστε να σταματούν την Ροή της παραπάνω Τάσης προς το Μοναδικό Πάνελ(με την λιγότερη), τότε όλα καλά. Απλά το τρίτο Πάνελ δεν θα προσέφερε τίποτα. Αν όμως οι Δίοδοι δεν είναι έτσι συνδεδεμένες, υπάρχει η περίπτωση το τρίτο Πάνελ να καεί.
jasu se wlepun kie stin polonija
Kalispera! Na eiste Kala! Euxaristw polu!
έτσι?
??