Floare albastra - Mihai Eminescu - referat, comentariu, semnificatie

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 16 гру 2024

КОМЕНТАРІ • 13

  • @laure9627
    @laure9627 6 місяців тому +3

    Foarte util!

  • @constantina4683
    @constantina4683 5 місяців тому

    Bună, o să faceți și cu Baltagul de Mihail Sadoveanu? Vă rog❤️

  • @blairislucky
    @blairislucky 5 місяців тому

    Acum stiu ce sa mai scriu, voi scrie pe șleau despre asta in caz de va pica Eminescu

    • @AtelierulEuropeandeArta
      @AtelierulEuropeandeArta  5 місяців тому

      Bafta! Sa fie cum trebuie sa fie si cu succes la final!

    • @blairislucky
      @blairislucky 5 місяців тому

      @@AtelierulEuropeandeArta a picat moara, am scris tot ce am putut in timpul ramas, acum speram sa fie bine si sa iau o nota ok

    • @AtelierulEuropeandeArta
      @AtelierulEuropeandeArta  5 місяців тому

      @@blairislucky Sa fie bine!!!! Pumnii stransi si din partea noastra!

  • @danielacapatina912
    @danielacapatina912 9 місяців тому +5

    Nu cred ca este potrivit cuvantul kool / cool. Nici nu este acceptat de criticii literari. Dumneata l ai folosit pentru a determina elevii sa se apropie de zona literaturii. Ai afirmat ca Eminescu era indragostit, atunci cand a scris poezia. Totusi, monologul fetei din poezie te contrazice. Eminescu descrie de fapt gandurile unei tinere femei care i se dezvaluie ca o zana din basme. O floare albastra se transforma intr o femeie frumoasa si tanara, invesmantata intr o rochie albastra. Este normal ca Poetul sa ramana mut. Este momentul cand romantismul sau vede dincolo de realitate. Se intelege ca aceasta revelatie poetica inspirata de tema filosofica romantica ., viata ca un vis.,, se intampla cu prilejul plimbarilor prin padurile copilariei sale. Padurile au copaci, poiene cu flori, izvoare...Comentariul meu este inedit. De aceea nu am primit nicio bursa, niciun job, nicio bonificatie. Frumoasa straduintza dvoastra domnule. Straduintza de a deschide mintile junimii romane este ca o floare albastra disparuta dupa vestejirea sa.

    • @AtelierulEuropeandeArta
      @AtelierulEuropeandeArta  9 місяців тому +2

      Bun gasit! Multumim mult pentru comentariu. Mereu ne-au bucurat discutiile in contradictoriu care au drept scop evolutia, imbunatatirea continua. Consideram ca tocmai de aceea este atat de bun si profund textul - pentru ca permite interpretari si abordari multiple. Criticii spun ca in "Fata cu cercel" (faimosul tablou) personajul se intoarce pentru ca tocmai a observat pe cineva. De ce este gresit sa consider cu totul altceva? Poate ca tocmai si-a vazut iubitul/iubita in bratele propriului frate. Si de acolo se naste o intreaga drama.
      Dincolo de asta...scopul nostru este sa le dam un instrument in plus tinerilor, poate unghiul diferit ii va convinge pe cativa ca e "cool" (fain, bine, interesant etc) sa invete :). Atata tot.

    • @danielacapatina912
      @danielacapatina912 8 місяців тому

      @@AtelierulEuropeandeArta Hello. Nu ma asteptam sa imi raspundeti. Imi place sa comentez pt ca asa imi este firea. Sunt etichetata naiva si de obicei nimeni nu imi raspunde. Probabil ca naivitatea este un handicap. Ziceti ca indemnati copiii sa invete. De cateva decenii se invata in tara noastra. Din ce motiv sa invete cineva, despre poezii de Mihai Eminescu? Este un poet dificil, care trebe studiat in universitati, de catre oameni platiti sa predea cursuri despre Eminescu. Nu am stiintza daca actualmente, in universitatile din Romania, este permis accesul persoanelor de diferite varste la astfel de cursuri, si nu numai.

    • @AtelierulEuropeandeArta
      @AtelierulEuropeandeArta  8 місяців тому

      Sigur ca vom raspunde mereu comentariilor. Multumim pentru ganduri.