David en Wesley ik ben abonnee sinds het eerste uur. Goed te zien dat jullie stabiel groeien en er meer mensen bewust worden van de privacy risico’s. Ga zo door, wordt zeer gewaardeerd jullie inzet en kennis die jullie delen 💪🏼
PGP (Pretty Good Privacy) mocht destijds niet worden ge-exporteerd naar het buitenland vanwege crypto groter dan 40 bits. Dat heeft de maker toen omzeild door de volledige bron code in een papieren boek te laten drukken dat werd uitgegeven door MIT.
Waarom "privacy" wel belangrijk is! Vaak hoor je mensen zeggen, ze mogen alles van mij weten, ik heb niets te verbergen. Dit geld voor de meeste mensen dat ze niets te verbergen heeft. Alleen privacy betreft niet alleen geheimen, het betreft tevens een verhaal of een geformuleerde gedachte. Wanneer ik over iets nadenk, over bijvoorbeeld een probleem of een filosofische vraagstuk of tot de kern wil komen van mijn existentie, heb ik niet altijd het antwoord. Dan moet ik even bij mezelf zijn. Met mijzelf in overleg gaan in aandacht. Mijn innerlijke delen laten openbaren. Deze openbaringen (tegenovergesteld van geheimen) vragen tijd en onverstoorde aandacht. Bezinningen. Kent u het als u met een vraagstuk bezig bent en iemand anders verstoord deze gedachte omdat de ander jouw aandacht vraagt. Dan is de gedachte afgebroken. Soms hebben we het ook even nodig om alleen in onze vraagstuk te zitten, zonder dat een ander zijn/of haar betrekkingen bij u neerlegt. En soms hebben we de ander nodig om iets in onszelf te openbaren. Niet omdat we iets geheim willen houden maar juist het tegenovergestelde. Dan gaan we in gesprek met de ander. In het gesprek met de ander komen we dan tot openbaringen. Maar wat als het verhindert wordt om met een ander open in gesprek te gaan? En wat als dit nu een groep is of een samenleving? Nu wil men wetten instellen die op voorhand uw telefoon kan lezen alvorens u een bericht of afbeelding stuurt. En mocht het een bericht of afbeelding zijn die men als "strafbaar" ziet, dan mag men u verhinderen om dat bericht of afbeelding te versturen de digital service act ( ook wel censuurwet genoemd) is er al doorheen. Het verhaal of gedachte is onaf. Het laat zich dan moeilijk openbaren door de interrupties. Afleiding en interrupties maken dat het innerlijk deel zich moeilijker openbaart. En zonder openbaringen is het nog makkelijker om nog meer geleid te worden door afleidingen en interrupties. Misschien kan de vraag omgedraaid worden en is niet de vraag of je iets geheim te houden hebt, maar is de vraag of je iets wilt openbaren. Iets wat nog niet geopenbaard is lijkt misschien een geheim, maar iets wat niet geopenbaard is, is misschien gewoon nog iets wat zich openbaren. Kortom de vraag is niet of je iets geheim wil houden maar de vraag is of je het mogelijk wilt houden om iets te kunnen openbaren.
David en Wesley ik ben abonnee sinds het eerste uur. Goed te zien dat jullie stabiel groeien en er meer mensen bewust worden van de privacy risico’s. Ga zo door, wordt zeer gewaardeerd jullie inzet en kennis die jullie delen 💪🏼
Heel leuk om te horen! Dank voor je mooie reactie.
Super podcast !
Dankje Erik!
Thanks mannen voor alle info
Geen probleem Francoise!
Nee! Niet stofgezogen, maar gestofzuigd schrijven we in NL en B. Evenwel dank voor de belangrijke content.
Haha, ik dacht al zoiets ja.
1K 🏆👏👏👏
Yesss, we zijn er!
Kunnen jullie ook een keer een item maken over privacy schendingen door energieleveranciers? Ik kan als oud medewerker evt het eea aanleveren
Oh no zelfs via daar 😱
Ik ben benieuwd! Stuur maar naar wesley@proprivacy.io
Paperclip was het programma, niet Mockingbird.
Die bedoelde ik inderdaad haha. Danku zeer!
PGP (Pretty Good Privacy) mocht destijds niet worden ge-exporteerd naar het buitenland vanwege crypto groter dan 40 bits. Dat heeft de maker toen omzeild door de volledige bron code in een papieren boek te laten drukken dat werd uitgegeven door MIT.
De tattoos vind ik persoonlijk ook erg creatief. Die voorbeelden laten maar zien hoe lastig het is om code te verbannen. Lang leve open source!
Waarom "privacy" wel belangrijk is!
Vaak hoor je mensen zeggen, ze mogen alles van mij weten, ik heb niets te verbergen.
Dit geld voor de meeste mensen dat ze niets te verbergen heeft. Alleen privacy betreft niet alleen geheimen, het betreft tevens een verhaal of een geformuleerde gedachte.
Wanneer ik over iets nadenk, over bijvoorbeeld een probleem of een filosofische vraagstuk of tot de kern wil komen van mijn existentie, heb ik niet altijd het antwoord. Dan moet ik even bij mezelf zijn. Met mijzelf in overleg gaan in aandacht. Mijn innerlijke delen laten openbaren. Deze openbaringen (tegenovergesteld van geheimen) vragen tijd en onverstoorde aandacht. Bezinningen. Kent u het als u met een vraagstuk bezig bent en iemand anders verstoord deze gedachte omdat de ander jouw aandacht vraagt. Dan is de gedachte afgebroken. Soms hebben we het ook even nodig om alleen in onze vraagstuk te zitten, zonder dat een ander zijn/of haar betrekkingen bij u neerlegt. En soms hebben we de ander nodig om iets in onszelf te openbaren. Niet omdat we iets geheim willen houden maar juist het tegenovergestelde. Dan gaan we in gesprek met de ander. In het gesprek met de ander komen we dan tot openbaringen. Maar wat als het verhindert wordt om met een ander open in gesprek te gaan? En wat als dit nu een groep is of een samenleving? Nu wil men wetten instellen die op voorhand uw telefoon kan lezen alvorens u een bericht of afbeelding stuurt. En mocht het een bericht of afbeelding zijn die men als "strafbaar" ziet, dan mag men u verhinderen om dat bericht of afbeelding te versturen de digital service act ( ook wel censuurwet genoemd) is er al doorheen. Het verhaal of gedachte is onaf. Het laat zich dan moeilijk openbaren door de interrupties.
Afleiding en interrupties maken dat het innerlijk deel zich moeilijker openbaart. En zonder openbaringen is het nog makkelijker om nog meer geleid te worden door afleidingen en interrupties.
Misschien kan de vraag omgedraaid worden en is niet de vraag of je iets geheim te houden hebt, maar is de vraag of je iets wilt openbaren.
Iets wat nog niet geopenbaard is lijkt misschien een geheim, maar iets wat niet geopenbaard is, is misschien gewoon nog iets wat zich openbaren.
Kortom de vraag is niet of je iets geheim wil houden maar de vraag is of je het mogelijk wilt houden om iets te kunnen openbaren.
Wie gaat je afluisteren in je slaap dan 😂
Haha vooral voor blokkade van de straling, niet zozeer voor het afluisteren.