Bence adam çok iyi anlatıyor neredeyse hiçbir eğitimcinin değinmediği yerlere değiniyor ve aslında konunun mantığını veriyor ve mantığını biliyorsak zaten yabancı dili öğrenmek çok çok kolaydır. Ama eleştirenleri pek anlamıyorum!
Hayatımda her zaman sizin gibi konuşuyorum insanlarla hocam, bazıları için çok konuşmak olarak bile görülse de net ve açıklayıcı olmayı seçiyorum. İki kelime için on dakikalık video yapmak aslında insanlara gösterdiğiniz değeri gösteriyor.
Ben uzun zamandır arapça öğrenmeye çalışıyorum. diller arasında gramerin sebep olduğu farkları görmem çok önce başladı. dilimizdeki kullanım hatalarını görmek çok zor değil. ama bu mevzuyu sizin kadar açık ifade edeni görmemiştim. çok teşekkür ederim. istifade ediyorum. başarılar dilerim.
İngilizce bilen bir Türk için Arapça öğrenmek biraz daha kolaylaşmış oluyor. Çünkü bazı kelimeler Türkçe ile ortak; cümle yapısı ise İngilizce ile benzer. Mesela İngilizce'de "Relative Clause" ları bilen biri Arapça'da "Ellezi, Ellezine" kullanımını hemen anlıyor. Veyahut da cümle yapısı ikisinde de "Özne + yüklem + dolaylı tümleç + nesne" şeklinde oluyor. I went to school. Ene zehebtü ile-l medreseti. Fakat Arapça'da çok fazla gramer kuralı olduğundan oldukça zor bir dil.
Hocam her zaman bir şey öğrenirken neden neden diye sorarım. Olayın mantığını anlamadan kafam almıyor ezberi hiç sevmem. Resmen 10 dakikalık bir aydınlanma yaşadım. Emeğinize sağlık iyi ki sizi tanıdım
Hocam verdiğiniz bilgiler harika tam da dil öğrenirken ihtiyacımız olanları söylediniz özellikle düşünce sistemini öğrenmek en doğru yol ... lütfen bu tarz videoların devamı daha çok gelsin.
Selam, emeğinize sağlık İngilizcenin mantığını anlatmanız daha kalıcı ve daha kolay öğrenmeyi sağlıycağını düşünüyorum. Bir kaç vidyo seyrettim bu kanıya vardım. Teşekkürler.
Türkçe, metaforik bir dil. Sanatsal, Şiirdeki gibi bir kelimenin sadece yan anlamı değil ayri anlatımı degisik kullanımları var, yazım dili ayrı günlük konuşma dilinde ayrı. tonlama ve italyan tipi jest ve mimik kullanımları da devreye giriyor. hadi be ! supriz şaşırma hadi be ! hayalkırıklığı hadi be ! umut hadi be ! sabırsızlanma .... Çok fazla atasözü ve deyim referansı kullanıyoruz, yetmiyor herkesin bildigi nasrettin hoca tipi hikayelere referans veriyoruz. bu yabancıların iyi Tr ögrenseler bile zorlandıkları bir konu. Bizde üstü kapalı, sembolik, referans eden msj çok fazla. Almanya dogumlu akrabam 4 dil biliyor bir sirkette ceo, Tr telafuz grammer her şeyı var Ama uyanda balığa gidelim, yüzunden dusen bin parça, hadi hadi işini bilirsin (ima). sarkastik üstü kapalı şeyleri anlamkta zorlanıyor. "bir şey düşmüyor, zaten biliyorum" gibi düz anlıyor. bizim dilimizde hersey ustu kapalı, bildiğim ,fark ettigim, fark edip unuttuğum, daha önce fark edemediğim bilgiler var vidyolarınızsa...bir ben var benden içeri 😅
Hocam köprü altında yaşayanları homeless diye biliyoruz. Ancak bu durumda bu tanımlamalara göre houseless olmaları gerekirdi. Acaba aslında homeless diye bildiğimiz tanımda mi sıkıntı var bizim aslında homeless köprü altında yaşayanlara denmemeli belli bir yeri olmayan birgün bir yerde birgün baska bi yerde konaklayan kişiye homeless denmeli o zaman anladığım kadarıyla.
İngilizceyi beginner seviyesinde başlayip da belli bir seviyeden sonra pes eden veyahut baskaca bir ilerleme kaydedemeyen arkadaslar, bu beyefendinin videolarini izledikten sonra yeniden İngilizce oğrenmeye başlayin, zihniniz bu dili oğrenmede berraklaşacak, bocalamalariniz bitecek, evvelden kafaniza takilan tüm sorunlar bu dili oğrenmede engeldi, bunlar tamamen bitiyor. Tesekkurler hocam. Im loving you 🤣
almanlar günlük hayatta Home(heim), house(haus) evin müstakil veya apartman katı olma durumuna göre kullanıyorlar. Home(heim-wohnung)(heim: yaşanılan yer anlamında da kullanılıyor) apartman katı house(haus) müstakil sadece sana ait olan ev.
"teşekkür ederim" ve "bir şey değil" karşılık olarak thank you ve you are welcome olarak gösteriliyor. kökenlerinin incile dayandığını bildiğim bu iki cümle için bilgi verebilir misiniz? teşekkürler.
Sadece bana mı öyle geldi bilmiyorum ama dumb kelimesini /dʌmb/ şeklinde telaffuz ettiyseniz bir yanlışlık olmuş hocam. Sondaki "B" sesi silent ses biliyorsunuz. Doğru telaffuz /dʌm/ şeklinde olacak. Ama tabi onun dışında yine müthiş bilgiler içeren bir video. Tebrikler. Saygılar. Kaynak: Longman Dictionary English
@@tanercagli Hocam amacım inatlaşmak değil tabii ki size saygım sonsuz ancak dumb kelimesi her zaman /dʌm/ şeklindedir. Aynı şekilde climb kelimesinin /klaɪm/ ve bomb kelimesinin /bɒm/ şeklinde telaffuz edildiği gibi. Saygılar.
Yok arkadasim dogru soyluyorsun. Bu arada sen bir telaffuz sorunu gormussun ben uc tane gordum :) Ama o kadar da onemli degil sozcukleri kusursuz telaffuz etmesi. Kim olsa anlar ne denmek istedigini. Hocamin olayi ise telaffuz degil isin felsefesi ;)
Hocam nasıl ingilizce kelime öğrenebiliriz aklımızda kalır yada daha hızlı öğrenebiliriz, internette çok video var ama siz farklısınız sizin yönteminıze ihtiyacımız var,acil video bekliyoruz hocam🙏🙏teşekkürler
Merhabalar hocam, bende bir ogretmen olarak ogrencilerimde isim(durum) cumleleri olusturmak icin kullandigimiz verb to be yani am/is/are yapisini icsellestirmekte zorlaniyorum. Ya da ogrenciler bu konuda zorlaniyor ve bu yuzden surekli I am work here gibi hatalari gormeye devam ediyoruz. Bununla ilgili bi video yayinlama imkaniniz olabilir mi? Belki sizin bu konudaki taktiginiz bir ise yarar. (Bu arada genel problemin turkceyi iyi bilmemek oldugunu dusunuyorum gozlemlerime gore)
@@tanercagli ah instagramdan da ulasmistim size, buradan cevaplamissiniz tesekkur ederim. Instgramdaki videonuza da goz aticam tabiki de ayrintili youtube videonuzu bekleyebilirim. Keske imkanim, vaktim ve param olsa da bir ogretmen olarak programiniza katilip tecrubenizden faydalanbilsem. Cok tesekkurler iyi calismalar 👍🏻
Hocam merhaba, sokakta yaşayanlara neden houseless değil homeless kullanılıyor? Köprü altında yaşayanın bulunduğu yere home diyoruz. Aydınlatırsanız sevinirim.
@@tanercagli :DD hocam diyor zaten home yuva anlamında her canlının yaşadığı yere home deniyor. E homelesslerinde fiziksel bir evi olmadığından house değil homeless diyoruz. House bildiğimiz bacalı ev gibi fiziksel bir ev
İngilizce anaokulundan itibaren maruz kalarak öğrenilir. Özel okullarda vakıf üniversitelerinde yabancı hocalardan ders alarak ogrenilir. Kişi de motive olmalıdır tabi. Ingilizce dusunerek konusmak boyle ogrenilir. Veya çocukluktan hadi en kötü universitede direkt yurtdışına okumaya giderseniz öğrenirsiniz. Türkçeyle karşılaştırmalı falan öğrenilemez. gordugum duyduğum en sacma sey :) Bir sürü çocuk çevremde annesiyle konuşarak İngilizceyi Türkçeyi beraber öğreniyor. 30 yaşından sonra böyle saçmalıklarla yabancı dil öğrenilmez. 30 dan sonra Amerikaya gidip Türkçe bir kelime dahi konusmazsaniz Bile zor öğrenirsiniz. Geçmiş olsun.
Dünyada kabul gören klasik öğreti bu. Kendini dilini yoksay, tamamen o dile adepte ol ve yeterli süre maruz kal. Bende tamamen yabancı hocalardan eğitim alarak Türk eğitim sisteminin on senede öğretenediği şeyi bir iki senede öğrendim. Karşılaştırmalı anlatım, a-z'ye ögrenme metodu olarak efektif gelmese de (genel öğretiye ters), bir çok noktada aydınlatma yaşattı. Tr bu zaman yok Tr bunun karşılığı yok Bu kalıp, bu formül Aslında var ama biz kullanmıyoruz. Hic bilmeyen birine farklı bir düşünme metodolojisi olduğunu anlatma noktasında başarılı. f=ma denklemini bilip kullanmak disinda nerden geldigi, ispatı ve mantiginin anlatılması gibi.
Aslinda olayin özünü kaçirmissiniz.Ben detayci ve teknik insan olarak çok aydinlatici buldum.Sanirim hepimiz farkli öğrenme şekillerine sahip olduğumuz icin farkli yorumluyoruz.😊
@@hulyaerol9862ergence bir yorum yapmışım şimdi fark ettim.Güzel bir konuşma olmuş ama fazla ayrıntı ve detay verilmiş diyeyim.Hızlı ve akılda kalıcı kısa yorum yeterliydi bu konuda.tabi bu benim görüşüm.siz 2 kelime arasında ki fark için çok daha fazla ayrıntı takip edebilirsiniz. ChatGpt şu an tün sorularımı çözüyor.bye
Konuyu izah etmiş olmadınız aksine ne anlatmak istediğinizle ilişkilendirilebilebilecek hiç bir örnek vermediniz. Bahsettiğiniz 'Dut yemiş bülbüle dönmek' bir deyimdir. Bu ve benzeri olan-olmayan deyimler ve atasözleri İngilizcede de var hem de binlerce. Konuyla ilişkilendirecek nasıl bir mantık silsilesi kurmalıymışız ki? Hiç anlamadım! Bana kalırsa şu vereceğim örnek her iki dilde de bu tür durumların her zaman var olduğunu anlatır. Türkçe de annenizin annesi için anne anne, babanızın annesi için babaanne, ve her ikisine ortak olarak nene, annenizin babası için büyükbaba babanınızın babası içinse bir karşılık yoktur ancak her ikisine ortak olarak dede diyebilirsiniz. Aynı durum İngilizcede de var. Onlar da babanın babası için bir karşılık koymamışlar. Her iki dilde de derinlik ile betimleme arasında bu türden farklar vardır. Ayrıca ayrı bir şüphe olarak İngilizce deki kelime sayısı 1 milyonmuş da Türkçe deki kelime sayısı 100 bin miş. Bunu nerden biliyorsunuz, Bunu ben de bilmiyorum, saydınız mı? Her bunu söyleyene inanılır mı? Hangi bilim adamı saymış? Hangi güven veren bilim insanı bu bilgiyi söylüyor. Ne sen saydıııın ne de ben. Türkçede de kökeni ister arapça olsun ister farsça sizin söylediğiniz rakamların kat kat fazlası olacak kelimeye sahip bence. Ne bileyim; zühur etmek, tezahür etmek, vuku bulmak, vukuat,menşe,memba, zülfü yar..... vb. Gibi burada yazamıyacağımız daha binlerce onbinlerce kelime. İngilizce de de kökeni gerek latince, gerek ispanyolca, gerek fransızca, veya başka bir dil ailesi menşeili onbinlerce kelime mevcut. Yani nerden biliyorsunuz ki, saymadınız ki, sayamazsınız ki. E saymadık ama sayan adam var. E peki kim bu adamlar, güvenilir insanlar mı, adı sanı belli bilim insanı mı bunlar ve ne kadar güvenilir bunlar. Öyle ya, nasılsa hiçbirimiz saymadık, nasılsa kimse saymıyacak, nasılsa kimse bunu oturup da adamakıllı saymaya kalkmıyacak. Sözlüğü al eline say ile sonuca ulaşabilir miyiz? Bir sözlükte bütün kelimelere yer verilmiş midir? Vb. Tırmalayan binlerce soru..Haydi kalın sağlıcakla!
Kelime sayisinin azligi betimleme kapasitesini düşürmez ya Hu!!!!! Bu Adam nasil meshur olmus nasil bu kadar izleyicisi var???? Bir insan bu kadar mi bilmez ne dedigini yaaaaa.... dalga mi geciyor milletle yaaaa kelime sayisiyla deyimlerin ne alakasi var yaaa pes!! Bir de felsefesiyle mantigiyla anlatiyorum diyor... me mantigi yaaa kulliyen yanlis her sey yaaa.... telaffuz da bu kadar kastirilir sive yapicam diye.... pes!!!!! Sen once turkceyi ogren guzel kardesim yaaaaa
Guzel konulara deginip guze anlatiyorsunuz lakin bir konuya takilmadan edemiyorum. İngilizce 1 milyon kelimeye sahip Turkce’de kelime yetersiz. Hocam oncelikle ingilizce’nin bu kadar kelimeye sahip olmasinin en buyuk nedeni Britanya’nin asirlarca Angallar ve saksonlar tarafindan yonetilmesi ardindan Roma yonetimine girmesi ve butun bunlara ek olarak Hristiyanlik temelli Latince etkisidir. Thou hala ornegin 1 Milyon kelimenin arasinda sayilirken bu kelimenin gunumuzde you anlamina geldigini kac amerikali ve ingiliz biliyordur merak ediyorum. Bunun yani sira ingilizcedeki İspanyolca, Fransizca ve İtalyanca etkisi tahmin edilenin cok cok otesindedir, oyle ki Turkce’de yer alan Arapca Farsca sozcuklerden daha fazla oldugu dil bilimciler tarafindan siklikla ifade edilir. Ayrica Ozturkce’de siklikla kullanilmasina karsin gunumuzde kullanilmadigi icin unutulmus kelimeler (Ornegin: Gorungu=ayna) 100 bin adedinin icerisinde yer almaz. Butun bu aciklamalarimin nedeni fanatik milliyetcilik degil bilgi eksikligini gidermektir.
birincisi betimleme değil, tasvir. No oztürkçe please. Maalesef kültürümüzde çok konuşan sevilmediği için kelime dağarcığımız zayıf kalmış. Buna bir de 23 sonrası sadeleştirme ya da daha doğru bir tâbirle tasfiye hareketini de katarsak, işin vahameti daha da ortaya çıkıyor.
Dilin sadeleştirilmesinin asıl ana amacı yabancı kelimelerin etkisinden kurtulmak; tamamen milliyetçi bir ilerleyiş anlayacağın fakat bunun yararları olduğu gibi pek çok zararları da oluyor. Özellikle de yeni bir dil öğrenmede. Ki bu tam manasıyla da başarılı gerçekleştirilememiş olsa gerek dilimizde hala fazlasıyla Arapça ve Farsça kelime var.
Özetle house şekli şemali kapısı bacası belli olan müstakil ev veya daire, home ise yaşanan yer, yuva anlamında kullanılıyormuş. Teşekkürler hocam
Bence adam çok iyi anlatıyor neredeyse hiçbir eğitimcinin değinmediği yerlere değiniyor ve aslında konunun mantığını veriyor ve mantığını biliyorsak zaten yabancı dili öğrenmek çok çok kolaydır. Ama eleştirenleri pek anlamıyorum!
Hayatımda her zaman sizin gibi konuşuyorum insanlarla hocam, bazıları için çok konuşmak olarak bile görülse de net ve açıklayıcı olmayı seçiyorum. İki kelime için on dakikalık video yapmak aslında insanlara gösterdiğiniz değeri gösteriyor.
Ana dil farkındalığına değinmiş olmanız müthiş olmuş... Sevgiler ve tebrikler...
Bu ve benzeri videoları izlemek bende bağımlılık yaptı ve merak duyguma ışık tuttu teşekkürler hocam
Her videoda yeni bir aydınlanma yaşar mı bir insan. Resmen Kendimizi keşfediyoruz. Dilinize, ufkunuza, vizyonunuza sağlık hocam.
Sizin tarzınızda böyle açıklayıcı İngilizce bilgi paylaşan insanlar çok az kaldı. Emeğinize sağlık. 👈👍
Ben uzun zamandır arapça öğrenmeye çalışıyorum. diller arasında gramerin sebep olduğu farkları görmem çok önce başladı. dilimizdeki kullanım hatalarını görmek çok zor değil. ama bu mevzuyu sizin kadar açık ifade edeni görmemiştim. çok teşekkür ederim. istifade ediyorum. başarılar dilerim.
İngilizce bilen bir Türk için Arapça öğrenmek biraz daha kolaylaşmış oluyor.
Çünkü bazı kelimeler Türkçe ile ortak; cümle yapısı ise İngilizce ile benzer.
Mesela İngilizce'de "Relative Clause" ları bilen biri Arapça'da "Ellezi, Ellezine" kullanımını hemen anlıyor. Veyahut da cümle yapısı ikisinde de
"Özne + yüklem + dolaylı tümleç + nesne" şeklinde oluyor.
I went to school.
Ene zehebtü ile-l medreseti.
Fakat Arapça'da çok fazla gramer kuralı olduğundan oldukça zor bir dil.
Israrla söylüyorum. dil öğenemede aydınlanma yaşatan tek hocadır kendisi. İyi ki keşfetmişim. Bir gün eğitimlere de katılacağım inşallah 🤗
Eğitimlere katıldın mı? katıldıysan memnun kaldın mı?
@@turkanarslan8530 çok
Eğitime katılmamış yorum yapıyor. Fikir var beyin yok 😂
üslup herşeydir taner hocamda bunu görüyoruz. Harika
Hocam, çok güzel bir izah oldu. Çok teşekkür ederim. Mantigini anlayaraq öyrənmək çok daha iyi.
Teşekkür ederim hocam. Yorum yazmadan geçemezdim, uzun zamandır bunun farkını bilememişim. Şimdi çok net anlaşılır oldu.
Çok başarılı ,okulda kursta anlatılmayan bilgileri sizin kanalınızla ōgreniyoruz
Videoyu açar açmaz tahmin etmiştim. Ayrıca kitaplığınızdaki kitapları tanıttığınız ve kitap önerdiğiniz bir videoda bekliyoruz.
Hocam her zaman bir şey öğrenirken neden neden diye sorarım. Olayın mantığını anlamadan kafam almıyor ezberi hiç sevmem. Resmen 10 dakikalık bir aydınlanma yaşadım. Emeğinize sağlık iyi ki sizi tanıdım
Ah ahh keşke öğretmenim sizin gibi birisi olsaydı...
Geç karşılaştık ,ama yinede karşılaştık. Süpersiniz hocam ✨🍀
Hocam verdiğiniz bilgiler harika tam da dil öğrenirken ihtiyacımız olanları söylediniz özellikle düşünce sistemini öğrenmek en doğru yol ... lütfen bu tarz videoların devamı daha çok gelsin.
Gerçekten çok güzel bir analiz ve aktarım olmuş çok haklısınız biz gerçekten duygularımızla konuşuyoruz ama bence hala Türkçe bir numara :)
Taner hocam sizi 2 gündür izliyorum , çok beğendim. Birde present continuous tense ile kullanılan durum fiilerini anlatabilir misiniz? Teşekkürler.🥰🧿
Dilinize emeğinize sağlık ... Teşekkürler , sizler Sagolun ,Varolun ... Sevgiyle 👍💕
Selam, emeğinize sağlık İngilizcenin mantığını anlatmanız daha kalıcı ve daha kolay öğrenmeyi sağlıycağını düşünüyorum. Bir kaç vidyo seyrettim bu kanıya vardım. Teşekkürler.
Hocam rica etsem diğer videonuzda kind ile polite arasındaki farkı ele alırmısınız? Şimdiden teşekkür ederim.
Hocam kelime ezber video su çıkacaktı bekliyorum? Acayıp moral veriyorsunuz ve çok mantıklı konuşuyorsunuz. Bu ingilizceyi halledecem sayenizde. 👊👊👌
Hocam kelime öğrenimiyle ilgili video yapacakmısınız acaba?
Türkçe, metaforik bir dil. Sanatsal, Şiirdeki gibi bir kelimenin sadece yan anlamı değil ayri anlatımı degisik kullanımları var, yazım dili ayrı günlük konuşma dilinde ayrı.
tonlama ve italyan tipi jest ve mimik kullanımları da devreye giriyor.
hadi be ! supriz şaşırma
hadi be ! hayalkırıklığı
hadi be ! umut
hadi be ! sabırsızlanma
....
Çok fazla atasözü ve deyim referansı kullanıyoruz, yetmiyor herkesin bildigi nasrettin hoca tipi hikayelere referans veriyoruz. bu yabancıların iyi Tr ögrenseler bile zorlandıkları bir konu. Bizde üstü kapalı, sembolik, referans eden msj çok fazla. Almanya dogumlu akrabam 4 dil biliyor bir sirkette ceo, Tr telafuz grammer her şeyı var Ama uyanda balığa gidelim, yüzunden dusen bin parça, hadi hadi işini bilirsin (ima). sarkastik üstü kapalı şeyleri anlamkta zorlanıyor. "bir şey düşmüyor, zaten biliyorum" gibi düz anlıyor.
bizim dilimizde hersey ustu kapalı,
bildiğim ,fark ettigim, fark edip unuttuğum, daha önce fark edemediğim bilgiler var vidyolarınızsa...bir ben var benden içeri 😅
Taner Hocam,çok teşekkürler.Videolarınız çok faydalı oluyor.Kitabınız var mı acaba?
Hocam, Türkçe'nin yapısı, felsefesi ve kültürü ile ilgili videolar gelecek mi? Gelecekse ne zaman gelir?
08:02
"Are you home?" kullanımı için galat-ı meşhur diyebiliriz öyleyse.
Hocam köprü altında yaşayanları homeless diye biliyoruz. Ancak bu durumda bu tanımlamalara göre houseless olmaları gerekirdi. Acaba aslında homeless diye bildiğimiz tanımda mi sıkıntı var bizim aslında homeless köprü altında yaşayanlara denmemeli belli bir yeri olmayan birgün bir yerde birgün baska bi yerde konaklayan kişiye homeless denmeli o zaman anladığım kadarıyla.
House somut, home soyut anlamda kullanılmış diyebiliriz. Deyim ve atasözleri ile Türkçe, derin anlamlı bir dildir.
hocam sen cok iyiymissin yaa Thumbs up !!! :))
Hocam lutfen yolunuza devam edin(yazimi ingilizce yazabilseydim, yanlis anlasilma olmadan size iltifat ettigim anlasilirdi sanirim)
İngilizceyi beginner seviyesinde başlayip da belli bir seviyeden sonra pes eden veyahut baskaca bir ilerleme kaydedemeyen arkadaslar, bu beyefendinin videolarini izledikten sonra yeniden İngilizce oğrenmeye başlayin, zihniniz bu dili oğrenmede berraklaşacak, bocalamalariniz bitecek, evvelden kafaniza takilan tüm sorunlar bu dili oğrenmede engeldi, bunlar tamamen bitiyor. Tesekkurler hocam. Im loving you 🤣
Zihnimde minik bi kıvılcım çaktı. :)) ( home / hause )
Teşekkürler
02:46
Susuk
İyiki varsınız ❤
You are perfect 🧿🍀🙏🏻
almanlar günlük hayatta Home(heim), house(haus) evin müstakil veya apartman katı olma durumuna göre kullanıyorlar.
Home(heim-wohnung)(heim: yaşanılan yer anlamında da kullanılıyor) apartman katı
house(haus) müstakil sadece sana ait olan ev.
at school neden diyorlar?
in school demiyorlar?
tüm okullar normal bir binadadır. yani içine girilebiliyor
ıyı de hocam kım düldülü tut yerken gormüş ve dut yıyen bulbul nasıl raksıyon gösterır.
Teşekürler
house herhangi bir ev için, home kişinin veya karsısındakinin kendi evi için kullanılıyor diye biliyorum. yanlış mı?
Yuva nest demek değil mi ama. Home "kendi evimiz" manasına geliyor diye biliyorum
"teşekkür ederim" ve "bir şey değil" karşılık olarak thank you ve you are welcome olarak gösteriliyor. kökenlerinin incile dayandığını bildiğim bu iki cümle için bilgi verebilir misiniz? teşekkürler.
almanca da ögretıyormusunuz ? almanyada yasıyorum almancayı anadılı gıbı serı sekılde konusamıyorum 😊
Steve JOBS umuz bizim.....😉😉😉😉😉😉😉
Nice video bro
bulbul dut yiyince ishal olacagini kac kisi biliyordu burada :D
youtube içerikleri bile çok iyi online dersleri merak ediyorum ama öğrenciyim 5.000tl bütçem yok maalesef ☹️
Hocam çooook iyisiniz :)
10 seneden beri ingilizce görüyorsun diyorlardı ,yalanmış
Hocam hotdog için de kızışmış köpek olarak geldiğini düşünüyorum. Olabilir mi? Artık sosis vesaire her şeyi yazmayayım...
Sadece bana mı öyle geldi bilmiyorum ama dumb kelimesini /dʌmb/ şeklinde telaffuz ettiyseniz bir yanlışlık olmuş hocam. Sondaki "B" sesi silent ses biliyorsunuz. Doğru telaffuz /dʌm/ şeklinde olacak.
Ama tabi onun dışında yine müthiş bilgiler içeren bir video. Tebrikler.
Saygılar.
Kaynak: Longman Dictionary English
@@tanercagli Hocam amacım inatlaşmak değil tabii ki size saygım sonsuz ancak dumb kelimesi her zaman /dʌm/ şeklindedir. Aynı şekilde climb kelimesinin /klaɪm/ ve bomb kelimesinin /bɒm/ şeklinde telaffuz edildiği gibi. Saygılar.
Saygı duyuyorum. İyi akşamlar diliyorum. 💐
Yok arkadasim dogru soyluyorsun. Bu arada sen bir telaffuz sorunu gormussun ben uc tane gordum :) Ama o kadar da onemli degil sozcukleri kusursuz telaffuz etmesi. Kim olsa anlar ne denmek istedigini. Hocamin olayi ise telaffuz degil isin felsefesi ;)
Hocam nasıl ingilizce kelime öğrenebiliriz aklımızda kalır yada daha hızlı öğrenebiliriz, internette çok video var ama siz farklısınız sizin yönteminıze ihtiyacımız var,acil video bekliyoruz hocam🙏🙏teşekkürler
hocam sizden nasıl ders alabiliriz
Merhabalar hocam, bende bir ogretmen olarak ogrencilerimde isim(durum) cumleleri olusturmak icin kullandigimiz verb to be yani am/is/are yapisini icsellestirmekte zorlaniyorum. Ya da ogrenciler bu konuda zorlaniyor ve bu yuzden surekli I am work here gibi hatalari gormeye devam ediyoruz. Bununla ilgili bi video yayinlama imkaniniz olabilir mi? Belki sizin bu konudaki taktiginiz bir ise yarar. (Bu arada genel problemin turkceyi iyi bilmemek oldugunu dusunuyorum gozlemlerime gore)
@@tanercagli ah instagramdan da ulasmistim size, buradan cevaplamissiniz tesekkur ederim. Instgramdaki videonuza da goz aticam tabiki de ayrintili youtube videonuzu bekleyebilirim. Keske imkanim, vaktim ve param olsa da bir ogretmen olarak programiniza katilip tecrubenizden faydalanbilsem. Cok tesekkurler iyi calismalar 👍🏻
Hocam merhaba, sokakta yaşayanlara neden houseless değil homeless kullanılıyor? Köprü altında yaşayanın bulunduğu yere home diyoruz. Aydınlatırsanız sevinirim.
E videoda bunu anlatıyorum ya zaten 😅
@@tanercagli :DD hocam diyor zaten home yuva anlamında her canlının yaşadığı yere home deniyor. E homelesslerinde fiziksel bir evi olmadığından house değil homeless diyoruz. House bildiğimiz bacalı ev gibi fiziksel bir ev
House konut demek. Home ev demek
HOME kelimesi etimolojik olarak İngilizce değildir. Onun için 1.000.000 değil 999.999 düştü kelime kapasitesi.
Biz onları onlar bizi anlayamazlar
Home fakırhane demek...house ev demek...
👏👏👏
İngilizce anaokulundan itibaren maruz kalarak öğrenilir. Özel okullarda vakıf üniversitelerinde yabancı hocalardan ders alarak ogrenilir. Kişi de motive olmalıdır tabi. Ingilizce dusunerek konusmak boyle ogrenilir. Veya çocukluktan hadi en kötü universitede direkt yurtdışına okumaya giderseniz öğrenirsiniz.
Türkçeyle karşılaştırmalı falan öğrenilemez. gordugum duyduğum en sacma sey :)
Bir sürü çocuk çevremde annesiyle konuşarak İngilizceyi Türkçeyi beraber öğreniyor. 30 yaşından sonra böyle saçmalıklarla yabancı dil öğrenilmez. 30 dan sonra Amerikaya gidip Türkçe bir kelime dahi konusmazsaniz Bile zor öğrenirsiniz. Geçmiş olsun.
Sen kimsin?
@@tanercagli insanların dolandirilmasina seyirci kalmak istemeyen vatandaşım. Sen kimsin?
Dünyada kabul gören klasik öğreti bu. Kendini dilini yoksay, tamamen o dile adepte ol ve yeterli süre maruz kal. Bende tamamen yabancı hocalardan eğitim alarak Türk eğitim sisteminin on senede öğretenediği şeyi bir iki senede öğrendim.
Karşılaştırmalı anlatım, a-z'ye ögrenme metodu olarak efektif gelmese de (genel öğretiye ters), bir çok noktada aydınlatma yaşattı.
Tr bu zaman yok
Tr bunun karşılığı yok
Bu kalıp, bu formül
Aslında var ama biz kullanmıyoruz. Hic bilmeyen birine farklı bir düşünme metodolojisi olduğunu anlatma noktasında başarılı. f=ma denklemini bilip kullanmak disinda nerden geldigi, ispatı ve mantiginin anlatılması gibi.
ilk soruda dut yemiş bülbüle dönmek cevabı aklına ilk gelenler
❤🇹🇷❤️
🇹🇷💫🇹🇷
Maalesef fmer ile öğreten yok
I think you are english. You are not turkish
SUSAK deriz hocam :D
Homeless ifadesi de yanlış o zaman. Houseless olması gerekmez mi. Her yer yuvaysa yuvasız bir insan nasıl olur. Bence sizin açıklamanız doğru değil.
11:14 dakikanın 11 dakikası nı boş konuşmuş.
Aslinda olayin özünü kaçirmissiniz.Ben detayci ve teknik insan olarak çok aydinlatici buldum.Sanirim hepimiz farkli öğrenme şekillerine sahip olduğumuz icin farkli yorumluyoruz.😊
@@hulyaerol9862ergence bir yorum yapmışım şimdi fark ettim.Güzel bir konuşma olmuş ama fazla ayrıntı ve detay verilmiş diyeyim.Hızlı ve akılda kalıcı kısa yorum yeterliydi bu konuda.tabi bu benim görüşüm.siz 2 kelime arasında ki fark için çok daha fazla ayrıntı takip edebilirsiniz.
ChatGpt şu an tün sorularımı çözüyor.bye
Konuyu izah etmiş olmadınız aksine ne anlatmak istediğinizle ilişkilendirilebilebilecek hiç bir örnek vermediniz. Bahsettiğiniz 'Dut yemiş bülbüle dönmek' bir deyimdir. Bu ve benzeri olan-olmayan deyimler ve atasözleri İngilizcede de var hem de binlerce. Konuyla ilişkilendirecek nasıl bir mantık silsilesi kurmalıymışız ki? Hiç anlamadım! Bana kalırsa şu vereceğim örnek her iki dilde de bu tür durumların her zaman var olduğunu anlatır. Türkçe de annenizin annesi için anne anne, babanızın annesi için babaanne, ve her ikisine ortak olarak nene, annenizin babası için büyükbaba babanınızın babası içinse bir karşılık yoktur ancak her ikisine ortak olarak dede diyebilirsiniz. Aynı durum İngilizcede de var. Onlar da babanın babası için bir karşılık koymamışlar. Her iki dilde de derinlik ile betimleme arasında bu türden farklar vardır. Ayrıca ayrı bir şüphe olarak İngilizce deki kelime sayısı 1 milyonmuş da Türkçe deki kelime sayısı 100 bin miş. Bunu nerden biliyorsunuz,
Bunu ben de bilmiyorum, saydınız mı? Her bunu söyleyene inanılır mı? Hangi bilim adamı saymış? Hangi güven veren bilim insanı bu bilgiyi söylüyor. Ne sen saydıııın ne de ben. Türkçede de kökeni ister arapça olsun ister farsça sizin söylediğiniz rakamların kat kat fazlası olacak kelimeye sahip bence. Ne bileyim; zühur etmek, tezahür etmek, vuku bulmak, vukuat,menşe,memba, zülfü yar..... vb. Gibi burada yazamıyacağımız daha binlerce onbinlerce kelime. İngilizce de de kökeni gerek latince, gerek ispanyolca, gerek fransızca, veya başka bir dil ailesi menşeili onbinlerce kelime mevcut. Yani nerden biliyorsunuz ki, saymadınız ki, sayamazsınız ki. E saymadık ama sayan adam var. E peki kim bu adamlar, güvenilir insanlar mı, adı sanı belli bilim insanı mı bunlar ve ne kadar güvenilir bunlar. Öyle ya, nasılsa hiçbirimiz saymadık, nasılsa kimse saymıyacak, nasılsa kimse bunu oturup da adamakıllı saymaya kalkmıyacak. Sözlüğü al eline say ile sonuca ulaşabilir miyiz? Bir sözlükte bütün kelimelere yer verilmiş midir? Vb. Tırmalayan binlerce soru..Haydi kalın sağlıcakla!
Aynen katılıyorum. Herkese cevap yetiştiren hoca nedense size cevap verememiş.
Kelime sayisinin azligi betimleme kapasitesini düşürmez ya Hu!!!!! Bu Adam nasil meshur olmus nasil bu kadar izleyicisi var???? Bir insan bu kadar mi bilmez ne dedigini yaaaaa.... dalga mi geciyor milletle yaaaa kelime sayisiyla deyimlerin ne alakasi var yaaa pes!! Bir de felsefesiyle mantigiyla anlatiyorum diyor... me mantigi yaaa kulliyen yanlis her sey yaaa.... telaffuz da bu kadar kastirilir sive yapicam diye.... pes!!!!! Sen once turkceyi ogren guzel kardesim yaaaaa
Guzel konulara deginip guze anlatiyorsunuz lakin bir konuya takilmadan edemiyorum. İngilizce 1 milyon kelimeye sahip Turkce’de kelime yetersiz. Hocam oncelikle ingilizce’nin bu kadar kelimeye sahip olmasinin en buyuk nedeni Britanya’nin asirlarca Angallar ve saksonlar tarafindan yonetilmesi ardindan Roma yonetimine girmesi ve butun bunlara ek olarak Hristiyanlik temelli Latince etkisidir.
Thou hala ornegin 1 Milyon kelimenin arasinda sayilirken bu kelimenin gunumuzde you anlamina geldigini kac amerikali ve ingiliz biliyordur merak ediyorum. Bunun yani sira ingilizcedeki İspanyolca, Fransizca ve İtalyanca etkisi tahmin edilenin cok cok otesindedir, oyle ki Turkce’de yer alan Arapca Farsca sozcuklerden daha fazla oldugu dil bilimciler tarafindan siklikla ifade edilir. Ayrica Ozturkce’de siklikla kullanilmasina karsin gunumuzde kullanilmadigi icin unutulmus kelimeler (Ornegin: Gorungu=ayna) 100 bin adedinin icerisinde yer almaz.
Butun bu aciklamalarimin nedeni fanatik milliyetcilik degil bilgi eksikligini gidermektir.
Hiçbir yüz güzel değil senin yüzünden. Hocam buyrun bunu yorumlayın gpsilslgw
birincisi betimleme değil, tasvir. No oztürkçe please. Maalesef kültürümüzde çok konuşan sevilmediği için kelime dağarcığımız zayıf kalmış. Buna bir de 23 sonrası sadeleştirme ya da daha doğru bir tâbirle tasfiye hareketini de katarsak, işin vahameti daha da ortaya çıkıyor.
Dilin sadeleştirilmesinin asıl ana amacı yabancı kelimelerin etkisinden kurtulmak; tamamen milliyetçi bir ilerleyiş anlayacağın fakat bunun yararları olduğu gibi pek çok zararları da oluyor. Özellikle de yeni bir dil öğrenmede. Ki bu tam manasıyla da başarılı gerçekleştirilememiş olsa gerek dilimizde hala fazlasıyla Arapça ve Farsça kelime var.
Birsuru sey anlattin ama asil konuya gelmededin dersanecilik kafasi burda sana birsey ogretmez bos bos konusur
sen yüzlerce binlerce videom içinden 60
Saniyelik 1 tane video izleyip bunu yazdıysan senin çaren bende değil Türk hekimlerinde. 👋