Îți mulțumesc,Dragoș pentru toate aceste informații!Avem mare nevoie de oameni ca tine ,exemple de urmat,care sa ne recomande cărți ,materiale chiar daca avem virsta mamei tale.Iti mulțumesc pentru tot ce faci! Mulțumesc echipei din care faci parte!
multumim, omule! sa continui sa recomanzi carti, intr-o lume ata de haotica... asta e o misiune! in cartile care m-au marcat, cel putin in ultimii ani, regasesc des carti recomandate de tine. si cred ca daca si un singur om vei fi schimbat, chiar e o misiune reusita... nobila. nu stiu daca ai mereu in cap ca vei schimba oamenii, lumea... dar cred ca ceea ce faci tu, ceea ce te incapatanezi sa faci, va schimba undeva, va aduce in unele minti un nivel mai inalt. e atat de rar asta. atat de putini oameni vor sa schimbe in bine alti oameni. prea putini stiu sa mai faca asta!
Felicitari pentru tot, Starea Natiei❤educatia e singura cale de a face o lume plina de creatori de solutii, vorba citata de atatea ori de domnul Patraru
Felicitări Domnule Dragoș și intregii echipe. Scuzați mă pentru întârziere. Nu promit dar de luna viitoare sper să reușesc să mă abonez la toate producțiile dumneavoastră.
Succes,in continuare pentru ceea ce faceti,eu ma gandesc de zece ani incoace de o schimbare in sistemul educatiei si al invatamantului,o reforma de la inceput nou,aveti dreptate foarte mare dreptate in tot ceea ce spuneti !
Mai mult decat adevar. Trebuie o educatie din temelii, pornind cu noi, parintii. Este din ce in ce mai evident ca nici profesorii/ educatorii sau invatatorii nu sunt nici ei educati civic, moral sau social( cei mai multi) - tocmai de aceea trebuie sa intelegem ca o educatie corecta este iminenta ptr noi toti. Trist, ca se merge pe teoria conspiratiei atunci cand planeta s a incalzit/ racit etc, trist e ca s a ajuns la o lehamite care a dat in nepasare din cauza celor care nu se mai satura de bani si putere. Eu emai sper sa fie cati mai multi oameni cu ,, Voce” asa cum su teti voi si alti jurnalisti care incearca sa faca o lune mai buna moral/ civic/ spiritual s.m.d.
Excelent. Vocea Natiei este pe locul 1 in preferintele mele din tot ce faceti. Este provocatoare, imi in constant de gandit. Spor la treaba si...mersi.
Minunat acest posdcast. Mereu mi-a placut sa invat si sa imi folosesc creativitatea si imaginatia. Am detestat scoala, a fost sursa anxietatii si depresiei, desi eram mereu printre primii in scoala generala, in liceu am abandonat primele locuri din clasa din cauza profesoarei de matematica care mi-a dat pedeapsa sa scriu o teorema de 100 de ori pentru ca am explicat cum am inteles eu acea teorema si nu cum ne-a dictat-o ea. Eu am inteles corect, doar ca nu am fost capabila sa invat cuvant cu cuvant ce a spus ea. De acolo a inceput declinul meu academic. Am terminat facultatea de inginerie. Dupa 2 ani de concediu, mi-am dat seama ca nu mai vreau sa lucrez in domeniul IT. Acum sunt cu un copil mic, incerc sa invat ceva nou si sa ma reconstruiesc.
@@tabacualina4385 . . . . mda . . . . din păcate , 55 - 65 % din numărul lor sunt indivizi care într - o societate NORMALĂ ȘI SĂNĂTOASĂ MORAL NU AR AVEA CE SĂ CAUTE LA CATEDRĂ . . . . și tare mi - e teamă c - am fost încă optimist în evaluarea procentelor . . . Vorba ceea : MULTE CADRE DIDACTICE , PUȚINI PROFESORI . . . .
Va apreciez. Vreau sa contribui la educatia generatiei viitoare si iau in considerare o viitoare cariera didactica. Sunt constienta ca am nevoie de multa dedicare pentru a deveni suficient de buna pentru a ma prezenta in calitate de profesor in fata elevilor. Va multumesc pentru inspiratia pe care mi-o dati de fiecare data!
Servus tribul Starea Nației, Drăgoșelu,.......eu sunt visual artist,am aproape 70de ani.... ,,,,,dar,lucrez zilnic in domeniu ,adică ,pictez ,desenez creez,caut sa combin dif.tehnici ale artelor vizuale,e uauuuuuu,de multe ori trebuie să mă trezesc noaptea să-mi notez ideile ptr.a doua zi,...apoi lucrând se ivesc" verigi "care nasc alte "verigi"..(..idei) ....acestea nu mă lasă în pace până nu le realizez,....se nasc imagini ,...desigur ,studiez și ceea ce se( întâmplă)pe plan mondial în domeniu,este fascinant .... Într-un cuvânt,toate acestea mă țin VIE arta îmi dă aer,îmi dă viață........și e perfecta imaginea cu "urcatul in copac".....eu a trebuit să ocolesc mult, ascensiunea "in copac".....dar a meritat,m-am călit....si sunt fericită că exist....😊
Salut! Ascultădu-te , mi-a venit o idee în cum ar putea fi schimbat sistemul de învățământ! Mie mi se pare deplasat , că un copil chiar daca a reușit să parcurgă 12 clase și nu reușește să treacă examenul " de maturitate" i se închid automat destul de multe uși. Eu as vedea util să ne uităm , la ce a excelat acel copil pe parcursul a celor 12 ani și să poată să meargă mai departe pe o specializare la care chiar ar avea rezultate excelente!! Mi se pare deplasat sa ceri tuturor sa fie mai mult sau mai puțin în aceeași matriță! Respect și onoare! Mă inspiră toate producțiile voastre .
Recunosc aceste informații din multele discursuri ale profesorului Miclea. Le-ai împachetat puțin altfel, ceea ce nu e rău, dar modul cum livrezi cam orice conținut a devenit obositor. Și nu cred ca îți atingi scopul așa cum ai merita. De altfel, ești bine intenționat.
Nu stiu ce sa spun! Eu am fost un elev bun si metodele de acum zeci de ani mi- au fost de ajutor! Inca mai cred ca scrisul de mana, calculatul ( operatii simple) din memorie si repetitia sunt un enorm ajutor pentru creier si pentru aptitudinile practice! Ce bine ca am ivatat( pe de rost!) multe poezii: " La steaua care- a rasarit E- o cale- atat de lunga Ca mii de ani i- a trebuit Luminii sa ne- ajunga."...
Logic că așa e! E valabil de mai multe mii de ani! Dar "progresişti" cred că le știu ei mai bine pe toate. Tre să înveți să scrii, să citești, să socotești. Trebuie apoi să înveți f mult și să uiți f mult, nu e nicio problemă. Fără efort, "învățatul" în joacă e doar o modalitate de prostire
@@gabrielmihai7856 Ei , nu mă - nebuni cu chestia asta ! Ce anume zici c - ar fi valabil " de mai multe mii de ani " ? . . . . . De unde știi , mă rog , CUM SE FĂCEA ȘCOALĂ CU MII DE ANI ÎN URMĂ în antica Eladă , în Roma , în Sumerul antic sau poate în bătrânul și misteriosul Egipt ? ? ? E drept că latinii spuneau că " repetitia est mater studiorum " dar asta RAPORTAT la cunoștințele epocii lor ce erau DESTUL DE DRASTIC LIMITATE și la anumite paradigme ce nu încurajau evoluția și progresul societății timpului lor . . . de inovație tehnologică nici să nu mai vorbim . . . Partea PROASTĂ a învățământului ACTUAL este că se EVALUEAZĂ APROAPE EXCLUSIV CAPACITATEA DE MEMORARE A ELEVILOR , în loc să se pună ACCENTUL PE CAPACITATEA DE OPERARE CU CUNOȘTINȚELE EXISTENTE , adică pe GÂNDIRE ȘI CREATIVITATE . Dacă te gândești bine nici Premiile Nobel sau Medalia Fields pentru matematică NU SE DAU PENTRU TOCEALĂ ci pentru GÂNDIRE ORIGINALĂ ȘI CREAȚIE SCLIPITOARE . . . . . Din acest punct de vedere , mult huliții " progresiști " au totuși DREPTATE !
Super episod cu "elefantul alb din mijlocul camerei" de care toată lumea se ferește Colaborarea ca fiind una din cele 8 competențe este în strânsă corelare cu cea a comunicării. Adică exact cu cea care este cea mai afectată de utilizarea excesivă a "gadgeturilor". Curiozitatea este, din punctul meu de vedere, una dintre competențele care se dezvoltă cel mai mult în primii ani de viață al oricărui individ. Și am văzut mulți părinți care, prin reacția lor la unele activități ale copilului (împins de curiozitate), le cam taie din avântul de cunoaștere...
Mulțumesc pentru emisiune. Dar recomand o masa rotunda cu mai mulți participanți pentru a cristaliza niște idei și direcții în viata și învățământ. Printre participanți îți recomand: Mircea Miclea, Daniel David, alți profesori și psihologi cunoscuți pentru metodele de predare...
Mai cred ca educatia in viitorul apropiat ar trebuii sa aloce parintelui care se dedica educatiei copiilor lui in primii 7 ani sa fie renumerata iar parintelui care lucreaza in detrimentul "parenting-ului" sa le fie atribuit un supliment financiar cu titlul " compensare pentru lipsa dragostei de/ptr. familie" iar aceasta compensatie in numerar ar trebuii calculata si avand in vedere lipsa timpului drag alocabil iubirii celuilalt parinte adica sot / sotie.
Depinde, aveti dreptate dar cine te angajeaza fara diploma de inginer/medic? Mai am un an si termin, chiar daca asa este si te ajuta facultatea mai mult pentru lucruri extrem de fundamentale in domeniu, fara o foaie nu te poti dezvolta Si unele materii sunt chiar interesante si logice (algebra liniara, echipamente electrice, metode numerice, etc) Adica trebuie sa avem si un filtru pentru cei care nu sunt capabili macar sa ia bacu si sa termine o facultate
Dacă suntem mai prosti, suntem mai ușor de controlat cum dacă suntem mai slabi fizic suntem mai supuși.. în mare parte.. cred ca le convine sa fim slabi pregătiți mai ales când vine vorba de a ne putea revolta sau sa conștientizăm ca trebuie sa facem asta.
Eu cred ca am o problema: nu ii înțeleg pe oamenii cărora le plac schimbările astea prin care trecem. Ritmul este mult prea alert, pare nenatural. Scopul nu este unul bun (reducerea efectelor climatice) ci unul cu totul aiurea (productivitate și profit cât mai mare pentru cei puțini). Eu cred ca angajatorii trebuie sa facă astfel încât în timpul orelor de program sa fie mai multa învățare, la nevoie. Altfel nu mai avem timp liber. Cred ca sunt unele perioade din viata când lucrurile ar trebui sa nu se schimbe. Eu ce fac dacă trebuie sa îmi schimb domeniul în timp ce am un credit? Ma duc la școală (dau bani) și câștig mai puțin, cu ce plătesc? Lucrurile nu pot fi stabile ca înainte (pe o perioada de 5, 10 ani) pentru ca majoritatea oamenilor sunt tâmpiți și tot cer chestii noi. Eu nu fac asta, ia mai obișnuiți-vă sa trăiți la fel pentru perioade mai lungi de timp și schimbați ce contează (nu prostii cum ar fi un smartphone nou cu ai ca să meargă mai bine tiktokul). Urăsc ai-ul și toate invențiile noi pentru ca am ajuns tare jegoși și orice ar fi nou, în majoritatea cazurilor este folosit pentru a face rău.
Apreciez ,discută din orice domeniu. Dar totuși, e greu să fii multilateral dezvoltat. Nu , nu îl cred estic. Serios. Dar abordează lucruri de pe prompter, nu că le crede.
Nu stiu cum este acum, dar cat am fost in scoala s-a vorbit despre efectul de sera de exemplu, facanduse referire in principal la utilizarea combustibililor fosili. In liceu am facut si ecologie, unde incalzirea globala a fost o tema importanta de discutie, doar ca eu am facut un liceu agricol, unde lucrurile astea aveau relevanta, Dar presupun ca si profesorii, formarea lor si preocuparile lor conteaza mult. Pentru multi din profesorii mei curicula era doar un minim orientativ si nimic mai mult, mai toti, cel putin profesorii de biologie, chimie si fizica purtau discutii cu clasa, povesteau si asa mai departe, nu se tineau numai de ce scria in carte, numai ce rahat trebuia sa scriem noi in teste si asa mai departe.
Îți mulțumesc,Dragoș pentru toate aceste informații!Avem mare nevoie de oameni ca tine ,exemple de urmat,care sa ne recomande cărți ,materiale chiar daca avem virsta mamei tale.Iti mulțumesc pentru tot ce faci! Mulțumesc echipei din care faci parte!
NOTA 10 PENTRU ACEASTA EMISIUNE , D-LE DRAGOȘ PĂTRARU ! ❤
Mulțumim frumos pentru tot ce faceți!
Ca de obicei, un episod foarte bun. Cel mai fain produs al vostru. Felicitari !
Mulțumim pentru comentariu. Contează mult! :)
multumim, omule! sa continui sa recomanzi carti, intr-o lume ata de haotica... asta e o misiune! in cartile care m-au marcat, cel putin in ultimii ani, regasesc des carti recomandate de tine. si cred ca daca si un singur om vei fi schimbat, chiar e o misiune reusita... nobila. nu stiu daca ai mereu in cap ca vei schimba oamenii, lumea... dar cred ca ceea ce faci tu, ceea ce te incapatanezi sa faci, va schimba undeva, va aduce in unele minti un nivel mai inalt. e atat de rar asta. atat de putini oameni vor sa schimbe in bine alti oameni. prea putini stiu sa mai faca asta!
Foarte buna emisiunea, multumim! Cu aceasta, m-ati facut sa ma decid sa (re)devin si eu membru al tribului. La multi inainte!
Mulțumim tare mult! ❤
Felicitari pentru tot, Starea Natiei❤educatia e singura cale de a face o lume plina de creatori de solutii, vorba citata de atatea ori de domnul Patraru
La mai multe emisiuni!
Mulțumim!
O emisiune exceptionala.👍
Felicitări Domnule Dragoș și intregii echipe. Scuzați mă pentru întârziere. Nu promit dar de luna viitoare sper să reușesc să mă abonez la toate producțiile dumneavoastră.
Va urmăresc cu mare interes si pot spune cu admirație ca aduceti in atenția noastră chestiuni legate de evoluție a natiei! E din ce in ce mai rar.
Total de acord! 👏👏
Multumesc!
Succes,in continuare pentru ceea ce faceti,eu ma gandesc de zece ani incoace de o schimbare in sistemul educatiei si al invatamantului,o reforma de la inceput nou,aveti dreptate foarte mare dreptate in tot ceea ce spuneti !
Subiect interesant și f. important pentru viitorul românilor. Așteptăm podcastul...😊
Mai mult decat adevar. Trebuie o educatie din temelii, pornind cu noi, parintii. Este din ce in ce mai evident ca nici profesorii/ educatorii sau invatatorii nu sunt nici ei educati civic, moral sau social( cei mai multi) - tocmai de aceea trebuie sa intelegem ca o educatie corecta este iminenta ptr noi toti. Trist, ca se merge pe teoria conspiratiei atunci cand planeta s a incalzit/ racit etc, trist e ca s a ajuns la o lehamite care a dat in nepasare din cauza celor care nu se mai satura de bani si putere. Eu emai sper sa fie cati mai multi oameni cu ,, Voce” asa cum su teti voi si alti jurnalisti care incearca sa faca o lune mai buna moral/ civic/ spiritual s.m.d.
Mulțumim pentru tot ceea ce faceți! 👏👏👏
Ptr asta, bravo! Are curaj să riște la public.
Excelentă ediție!!
Mulțumim!
❤multumim echipei
Bună dimineața, va respectam, va mulțumim, sănătate tuturor!
F pertinent si realist,esti o raritate,in sensul bun!..tine-o tot asa d-le!
Felicitări!
Mulțumim .🎉🎉🎉.
Multumesc pentru aceasta productie extraordinară!
Mulțumim 😊
Mulțumim, foarte interesant.
Excelent. Vocea Natiei este pe locul 1 in preferintele mele din tot ce faceti. Este provocatoare, imi in constant de gandit. Spor la treaba si...mersi.
Când încetăm să învățăm nu numai că începe să ni se atrofieze creierul,dar nu ne putem adapta schimbării,ne plafonăm,deci trebuie să învățăm continuu.
Educatia e una, scoala e alta.
La noi nu mai avem de nici una .
EXCELENT !!! . . . Foarte bine spus ! . . . . Te - aș pupa daca - aș putea . . . .🙂🙂🙂🤪👍🙏
Ai dreptate.
👌 Perfectă dreptate!!!
Minunat acest posdcast. Mereu mi-a placut sa invat si sa imi folosesc creativitatea si imaginatia. Am detestat scoala, a fost sursa anxietatii si depresiei, desi eram mereu printre primii in scoala generala, in liceu am abandonat primele locuri din clasa din cauza profesoarei de matematica care mi-a dat pedeapsa sa scriu o teorema de 100 de ori pentru ca am explicat cum am inteles eu acea teorema si nu cum ne-a dictat-o ea. Eu am inteles corect, doar ca nu am fost capabila sa invat cuvant cu cuvant ce a spus ea. De acolo a inceput declinul meu academic. Am terminat facultatea de inginerie. Dupa 2 ani de concediu, mi-am dat seama ca nu mai vreau sa lucrez in domeniul IT. Acum sunt cu un copil mic, incerc sa invat ceva nou si sa ma reconstruiesc.
Mulțumesc pentru tot ❤
Mulțumim!
Mulțumim, Dragoș!
Respect!
Foarte adevărat 😢
Multumesc
Bine punctat ❤
Mulțumesc frumos!
Si acum cv ani,Anton Pascu(baiatul meu vitreg a fost la tine-n emisiune),esti f apreciat,continua!
Super!
"Şcoala"este depăşită,dar şi profesorii sunt depăşiți!😊
CORECT !!! 👍👍👍👍
Scoala=profesori
@@tabacualina4385 . . . . mda . . . . din păcate , 55 - 65 % din numărul lor sunt indivizi care într - o societate NORMALĂ ȘI SĂNĂTOASĂ MORAL NU AR AVEA CE SĂ CAUTE LA CATEDRĂ . . . . și tare mi - e teamă c - am fost încă optimist în evaluarea procentelor . . .
Vorba ceea : MULTE CADRE DIDACTICE , PUȚINI PROFESORI . . . .
@@sanjurosan50008 Sunt sigura, vad si din generatia mea, ce colegi au ajuns la catedra. Clar nu exista educatie.
Fabulos
Întodeauna o plăcere!
sunt în dezacord cu multe afirmații din acest podcast. dar privesc în continuare ! 😀
felicitari pentru podcast . sunt aici de la prima editie !
Mulțumim mult!
Multumim!
Foarte bun clip.
Thanks!
Va apreciez. Vreau sa contribui la educatia generatiei viitoare si iau in considerare o viitoare cariera didactica. Sunt constienta ca am nevoie de multa dedicare pentru a deveni suficient de buna pentru a ma prezenta in calitate de profesor in fata elevilor. Va multumesc pentru inspiratia pe care mi-o dati de fiecare data!
Servus tribul Starea Nației, Drăgoșelu,.......eu sunt visual artist,am aproape 70de ani....
,,,,,dar,lucrez zilnic in domeniu ,adică ,pictez ,desenez creez,caut sa combin dif.tehnici ale artelor vizuale,e uauuuuuu,de multe ori trebuie să mă trezesc noaptea să-mi notez ideile ptr.a doua zi,...apoi lucrând se ivesc" verigi "care nasc alte "verigi"..(..idei)
....acestea nu mă lasă în pace până nu le realizez,....se nasc imagini ,...desigur ,studiez și ceea ce se( întâmplă)pe plan mondial în domeniu,este fascinant ....
Într-un cuvânt,toate acestea mă țin VIE arta îmi dă aer,îmi dă viață........și e perfecta imaginea cu "urcatul in copac".....eu a trebuit să ocolesc mult, ascensiunea "in copac".....dar a meritat,m-am călit....si sunt fericită că exist....😊
Mulțumim echipei ❤pentru emisiunea foarte bună ❤🎉👍👍👍foarte bun subiectul !!!!!!!!!
Salut!
Ascultădu-te , mi-a venit o idee în cum ar putea fi schimbat sistemul de învățământ!
Mie mi se pare deplasat , că un copil chiar daca a reușit să parcurgă 12 clase și nu reușește să treacă examenul " de maturitate" i se închid automat destul de multe uși.
Eu as vedea util să ne uităm , la ce a excelat acel copil pe parcursul a celor 12 ani și să poată să meargă mai departe pe o specializare la care chiar ar avea rezultate excelente!!
Mi se pare deplasat sa ceri tuturor sa fie mai mult sau mai puțin în aceeași matriță!
Respect și onoare!
Mă inspiră toate producțiile voastre .
Food for thought! ❤
Bun material. 🎉
Trebuie sa mai adaug , în viața avem nevoie de artă,de artele vizuale ,....arta înnobilează te face să gândești pozitiv.....😊
ROMANIA EDUCATĂ ȘI TURISTICĂ DE LUX A LUI ȘASE CASE DE LA SIBIU!😂😂
Ăsta Da subiect....!!!
Bun😊
Profesorii,educatorii în general trebuie promovați și angajați pe funcție ,pe merit, nu pe "șpăgi " și "pile", cum se.. procedează adesea în România !
Sa ne trăiți
Recunosc aceste informații din multele discursuri ale profesorului Miclea.
Le-ai împachetat puțin altfel, ceea ce nu e rău, dar modul cum livrezi cam orice conținut a devenit obositor. Și nu cred ca îți atingi scopul așa cum ai merita. De altfel, ești bine intenționat.
Foarte bun episod.
Nu stiu ce sa spun!
Eu am fost un elev bun si metodele de acum zeci de ani mi- au fost de ajutor!
Inca mai cred ca scrisul de mana, calculatul ( operatii simple) din memorie si repetitia sunt un enorm ajutor pentru creier si pentru aptitudinile practice!
Ce bine ca am ivatat( pe de rost!) multe poezii:
" La steaua care- a rasarit
E- o cale- atat de lunga
Ca mii de ani i- a trebuit
Luminii sa ne- ajunga."...
Logic că așa e! E valabil de mai multe mii de ani! Dar "progresişti" cred că le știu ei mai bine pe toate.
Tre să înveți să scrii, să citești, să socotești.
Trebuie apoi să înveți f mult și să uiți f mult, nu e nicio problemă. Fără efort, "învățatul" în joacă e doar o modalitate de prostire
@@gabrielmihai7856 Ei , nu mă - nebuni cu chestia asta !
Ce anume zici c - ar fi valabil " de mai multe mii de ani " ? . . . . .
De unde știi , mă rog , CUM SE FĂCEA ȘCOALĂ CU MII DE ANI ÎN URMĂ în antica Eladă , în Roma , în Sumerul antic sau poate în bătrânul și misteriosul Egipt ? ? ?
E drept că latinii spuneau că " repetitia est mater studiorum " dar asta RAPORTAT la cunoștințele epocii lor ce erau DESTUL DE DRASTIC LIMITATE și la anumite paradigme ce nu încurajau evoluția și progresul societății timpului lor . . . de inovație tehnologică nici să nu mai vorbim . . .
Partea PROASTĂ a învățământului ACTUAL este că se EVALUEAZĂ APROAPE EXCLUSIV CAPACITATEA DE MEMORARE A ELEVILOR , în loc să se pună ACCENTUL PE CAPACITATEA DE OPERARE CU CUNOȘTINȚELE EXISTENTE , adică pe GÂNDIRE ȘI CREATIVITATE .
Dacă te gândești bine nici Premiile Nobel sau Medalia Fields pentru matematică NU SE DAU PENTRU TOCEALĂ ci pentru GÂNDIRE ORIGINALĂ ȘI CREAȚIE SCLIPITOARE . . . . . Din acest punct de vedere , mult huliții " progresiști " au totuși DREPTATE !
Teoria relativității înaintea lui Einstein?
Hahaha! Nicidecum, Laurentiu!
Eminescu a urmat cursuri de fizica si astrologie in Austria!
Ce a exprimat Einstein, fusese deja anticipat!!!
Fain video!
👏👏👏
Salutare,incredibil!Aspirantii principali pentru postul de presedinte se distreza La Maruta pe canapea! Ireal😂🥲
Școala este depășită.... !!!
Nu însă și profesorii...!!!
(Uraaaaaa!!!! Stați, nu vă bucurați prea repede....)
ei/profesorii rămân (doar😅) în urmă...😂😅
Super episod cu "elefantul alb din mijlocul camerei" de care toată lumea se ferește
Colaborarea ca fiind una din cele 8 competențe este în strânsă corelare cu cea a comunicării. Adică exact cu cea care este cea mai afectată de utilizarea excesivă a "gadgeturilor".
Curiozitatea este, din punctul meu de vedere, una dintre competențele care se dezvoltă cel mai mult în primii ani de viață al oricărui individ. Și am văzut mulți părinți care, prin reacția lor la unele activități ale copilului (împins de curiozitate), le cam taie din avântul de cunoaștere...
Mulțumesc pentru emisiune.
Dar recomand o masa rotunda cu mai mulți participanți pentru a cristaliza niște idei și direcții în viata și învățământ. Printre participanți îți recomand: Mircea Miclea, Daniel David, alți profesori și psihologi cunoscuți pentru metodele de predare...
❤
❤❤❤❤❤❤❤
Buna seara.
👍👍👍
👏🏼👏🏼👏🏼
....încă nu am timp de pensionare.....🤗
salutări din Stuttgart.
Salutări!
happy anniversary!
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Cind se ia curentul la "chestiile astea", Ne ia Total/ ne duce, curentul si pe multi dintre noi...
❤❤
Foarte buna încheierea!
Cred ca se vor implementa cursuri de genul " iubeste natura, protejeaza mediul"
Mai cred ca educatia in viitorul apropiat ar trebuii sa aloce parintelui care se dedica educatiei copiilor lui in primii 7 ani sa fie renumerata iar parintelui care lucreaza in detrimentul "parenting-ului" sa le fie atribuit un supliment financiar cu titlul " compensare pentru lipsa dragostei de/ptr. familie" iar aceasta compensatie in numerar ar trebuii calculata si avand in vedere lipsa timpului drag alocabil iubirii celuilalt parinte adica sot / sotie.
Salutare tuturor
Depinde, aveti dreptate dar cine te angajeaza fara diploma de inginer/medic?
Mai am un an si termin, chiar daca asa este si te ajuta facultatea mai mult pentru lucruri extrem de fundamentale in domeniu, fara o foaie nu te poti dezvolta
Si unele materii sunt chiar interesante si logice (algebra liniara, echipamente electrice, metode numerice, etc)
Adica trebuie sa avem si un filtru pentru cei care nu sunt capabili macar sa ia bacu si sa termine o facultate
Facultatea te învață să înveți. Învățarea nu se oprește când termini cursurile. Asta nu se înțelege.
la unii se cam opreste
mda, ce filozofie!
👍
Te rog pune un link de unde pot sa comand toate cărțile de care povestești pentru ca le-am cautat în librari și nu le-am găsit 😢
❤🎉
Da ,omule ,cel care a scris ,că prea putini mai sunt cei... așa mă gândesc, că nu doar un grup de oameni e de ajuns.
Dar mama ei de treabă , câteodată , are dreptate . Firea.
Dacă suntem mai prosti, suntem mai ușor de controlat cum dacă suntem mai slabi fizic suntem mai supuși.. în mare parte.. cred ca le convine sa fim slabi pregătiți mai ales când vine vorba de a ne putea revolta sau sa conștientizăm ca trebuie sa facem asta.
Cică în unele județe, vor fi inspectate printre altele- notarea ritmică și caietele elevilor...
Scoala vietii - optional obligatoriu in toate scolile.
Eu cred ca am o problema: nu ii înțeleg pe oamenii cărora le plac schimbările astea prin care trecem.
Ritmul este mult prea alert, pare nenatural. Scopul nu este unul bun (reducerea efectelor climatice) ci unul cu totul aiurea (productivitate și profit cât mai mare pentru cei puțini).
Eu cred ca angajatorii trebuie sa facă astfel încât în timpul orelor de program sa fie mai multa învățare, la nevoie. Altfel nu mai avem timp liber.
Cred ca sunt unele perioade din viata când lucrurile ar trebui sa nu se schimbe. Eu ce fac dacă trebuie sa îmi schimb domeniul în timp ce am un credit? Ma duc la școală (dau bani) și câștig mai puțin, cu ce plătesc?
Lucrurile nu pot fi stabile ca înainte (pe o perioada de 5, 10 ani) pentru ca majoritatea oamenilor sunt tâmpiți și tot cer chestii noi. Eu nu fac asta, ia mai obișnuiți-vă sa trăiți la fel pentru perioade mai lungi de timp și schimbați ce contează (nu prostii cum ar fi un smartphone nou cu ai ca să meargă mai bine tiktokul). Urăsc ai-ul și toate invențiile noi pentru ca am ajuns tare jegoși și orice ar fi nou, în majoritatea cazurilor este folosit pentru a face rău.
popun ca vocea nației sa fie materie obligatorie pt "conducatorii" țării.
Imposibil. Utopic. Interesele lor sunt altele: partidulul, șeful, propriul buzunărel. Orice, numai nu ceia ce cred alegătorii de rând.
Apreciez ,discută din orice domeniu. Dar totuși, e greu să fii multilateral dezvoltat. Nu , nu îl cred estic. Serios. Dar abordează lucruri de pe prompter, nu că le crede.
Ai făcut un lucru fain (bun) când I căutat pe altcineva, nu tu, la starea impostorii.
Putem,noi, să facem “pași” spre realitate ?Realitatea din jur ne obligă.
Nu stiu cum este acum, dar cat am fost in scoala s-a vorbit despre efectul de sera de exemplu, facanduse referire in principal la utilizarea combustibililor fosili. In liceu am facut si ecologie, unde incalzirea globala a fost o tema importanta de discutie, doar ca eu am facut un liceu agricol, unde lucrurile astea aveau relevanta, Dar presupun ca si profesorii, formarea lor si preocuparile lor conteaza mult. Pentru multi din profesorii mei curicula era doar un minim orientativ si nimic mai mult, mai toti, cel putin profesorii de biologie, chimie si fizica purtau discutii cu clasa, povesteau si asa mai departe, nu se tineau numai de ce scria in carte, numai ce rahat trebuia sa scriem noi in teste si asa mai departe.