Ποιοι κινδυνεύουν να κάνουν αυξημένο σάκχαρο;
Вставка
- Опубліковано 5 лют 2025
- Για πρόσβαση στο Σεμινάριο κάνε κλικ εδώ: labrinidismed....
Πριν κάποιες ημέρες, στις 14 Νοεμβρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Με αυτή την ευκαιρία, στο σημερινό επεισόδιο θα απαντήσουμε σε μια ερώτηση που ενδιαφέρει και αφορά πολλούς ανθρώπους: Ποιοι είναι αυτοί που έχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2, την πιο συχνή μορφή διαβήτη;
Εκατομμύρια ασθενείς κάθε χρόνο αποκτούν διαβήτη, και ειδικά σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Η σημασία αυτού του νοσήματος είναι ότι οι πάσχοντες, με την πάροδο του χρόνου, εμφανίζουν καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως η στεφανιαία νόσος, τα αγγειακά εγκεφαλικά, η νεφρική νόσος κ.α. Αυτό έχει σαν συνέπεια, να επηρεάζεται η συνολική τους επιβίωση, αλλά και η ποιότητα ζωής τους.
Έχει λοιπόν ιδιαίτερη σημασία να γνωρίζει κανείς, αν και κατά πόσο κινδυνεύει από το νόσημα αυτό. Με αυτό τον τρόπο, μπορούν τα συστήματα και οι επαγγελματίες υγείας να σχεδιάσουν μια στρατηγική πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και στοχευμένης θεραπείας, έτσι ώστε να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι πιθανές επιπλοκές.
📌Κάνε εγγραφή στο "ΓΝΩΡΊΖΩ για την υγεία μου" πατώντας εδώ: bit.ly/2rQsuDU
📌Ανεβάζω νέο video κάθε Δευτέρα κοντά τις 21:00
📌Ακολούθησε με στο / labrinidismed
www.labrinidis...
Όπου εντοπίζονται υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια, θα διαγράφονται και οι χρήστες θα απομονώνονται από το κανάλι. - Наука та технологія
Γιατρε μου ειστε εξαιρετικος.ποια εξεταση ειναι καλυτερη η γλυκοζιωμ αιμοσφαιρινη η η καμπυλη ζακχαρου.εχω ιστορικο διαβητη κ απο τους δυο γονεις κ κανω συχνα εξετασεις.ομως οι γιατροι πια δε γραφουν ευκολα την καμπυλη.προτιμουν την γλυκοζ αιμοσφαιρινη.
Καλησπέρα γιατρέ! Μπορείτε να μου πείτε που είναι το ιατρείο σας; Αν είναι Αθήνα θα ήθελα να σας επισκεφτώ, ευχαριστώ πολύ!
Γιατρέ καλημέρα σας. Θα μπορούσατε να μας μιλήσετε για το μεταβολικό σύνδρομο; Σας ευχαριστώ πολύ για όσα μας αναλύετε.
Καλησπέρα! Να είστε καλά! Θα εντάξουμε στη θεματολογία και αυτό , καθώς είναι ένα σύνδρομο με συνιστώσες όλες αυτές που κατά καιρούς μιλάμε (διαβήτης, παχυσαρκία κ.α.).
@kostasLabrinidis Σας ευχαριστώ πολύ. Ευγνώμων.
Καλησπέρα γιατρέ. Τρώω τελευταία φορα το απόγευμα. Μετράω σάκχαρο πριν πέσω για ύπνο και το βρίσκω 95. Ξυπνάω την άλλη μέρα το πρωί (άρα πάνω από 12 ώρες νηστικός), μετράω και είναι 108... Τι συμβαίνει? Διάβαζω αιτιάσεις για παραγωγή γλυκόζης από το συκώτι και κικαρδιους ρυθμούς (που ετοιμάζουν το σώμα για τη ενεργοβορα μέρα που ξεκινά) κλπ.
Αλλά τι με αυτό? Το 108 ειναι 108 και είναι πολύ. Ποια η γνώμη σας για το φαινόμενο? Όταν το ίδιο το σώμα "γεννα" γλυκόζη, τι να κάνω εγώ με τη διατροφή?
Ευχαριστώ
Καλημερα γιατρε ειμαι 29χρονων χωρις ιστορικο σακχαρωδη διαβητη και σε εξεταση αιματος πριν λιγους μηνες ειχα γλυκοζη 114 με φυσιολογικες τιμες αναφορας του εργαστηριου 70-107 και γλυκοζιλιωμενη 4.73 με φυσιολογικες τιμες αναφορας 4-6.2..Ειναι κατι ανησυχητικο? ο παθολογος οικογενειακος γιατρος που μ ειχε γραψει τις γενικες αιματος μου ειπε οτι ειναι ενταξει απλα θα ηθελα και μια δευτερη γνωμη.
Να σημειωσω επισης οτι την ωρα της εξετασης ειχα αρκετο αγχος και γενικα τον τελευταιο καιρο ημουν στη τσιτα.Δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο αυτο.Ευχαριστω εκ των προτερων.
Στην Κόρινθο είναι κύριε μου. Και στα Λουτρά Ωραίας Ελένης... Το γκουκλαρα με το όνομα του, κι εγώ και το βρήκα!