What we can insulate with basalt mineral wool and glass wool

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 24 тра 2019
  • Pe baza caracteristicilor vatei minerale bazaltice si vatei de sticla, acest video prezinta locurile unde in mod reusit se poate de folosit acest material la termoizolarea casei si a diferitor structuri. Bine-inteles, nu uitati de respectarea regulilor de montaj la termoizolarea cu vata minerala!
    Doneaza de o cafea pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc!
    Facebook: / enciclopediaconstructi...
    Website: enciclopediaconstructiilor.com/

КОМЕНТАРІ • 188

  • @EnciclopediaConstructiilor
    @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +10

    Orice persoană care dorește o ”consultație individuală” sau răspuns la o întrebare mai complexă, care în fond necesită opinia, timpul și cunoștințele autorului acestui proiect, este rugat să echivaleze întrebarea sa în schimbul unei donații, care se poate realiza atât pe canalul de Patreon: www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor
    , cât și prin virament în cont bancar. Toți cei interesați sunt rugați să apeleze cu un mesaj pe Pagina de Facebook.
    Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult)
    Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă.
    Multumesc pentru înțelegere!

  • @dianaedit
    @dianaedit Рік тому

    Mulțumesc pentru toate informațiile pe care ni le dați.
    Tocmai vrem să ne construim o casă, sîntem la începutul începutului, în sensul că nici măcar nu am făcut documentația încă, dar am început deja să mă informez de cîte puțin din toate, ca să am o idee despre ce e vorba atunci cînd construiești o casă.
    Mulțumesc, încă o dată!
    Să fiți sănătoși cu toții!

  • @nipponia1
    @nipponia1 5 років тому +1

    foarte bun

  • @ovi1990
    @ovi1990 3 роки тому

    Vă salut! În primul rând, vă felicit pt canalul de youtube foarte util și bine documentat. Am o nelămurire și aș aprecia un sfat: locuiesc la o casă veche, pe un singur nivel și am un pod nelocuit unde iarna întind rufele. Am refăcut tot acoperisul acum câțiva ani după modelul clasic: căpriori peste care am bătut scândură, peste scândură am pus folie, apoi leațurile, iar la urmă țigla. Precizez că pe pod (tavane) am pus vată minerală între căpriori, apoi am podit cu scândură, însă între căpriorii acoperișului nu am pus nimic. Oare să folosesc și aici vată? Peste vată trebuie neapărat folia aceea barieră de vapori sau pot să las doar vata la vedere întrucât nu este spațiu locuibil și ca atare, nu mă deranjează? Mulțumesc!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Salut, multumesc pentru apreciere. Pentru o consultatie individuala, lasati un mesaj pe pagina de Facebook, link-ul e in descriere.

  • @BGA2013
    @BGA2013 4 роки тому

    Multumesc pentru informatiile pretioase!
    Ca si o intrebare: casa cu pereti exteriori din caramida poroasa tencuita pe ambele parti, termoizolare exterioara cu vata bazaltica eco de 20 cm dar doresc un plus de fono-izolare si as vrea sa stiu daca este bine la interior sa mai pun 5 cm vata bazaltica ECO si apoi 2 straturi de regips albastru fono-absorbant.
    Casa are sistem centralizat de ventilatie cu recuperare.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Buna ziua. Eu in locul dvs nu as mai pune nimic, ci m-as asigura in schimb ca geamurile si usile deja sa fie cat mai termoizolante, si eventual fonoizolante. La o zidarie de caramida + 20 cm de vata minerala, nu ar mai trebui teoretic sa mai aveti probleme.

  • @chiroscasebastian
    @chiroscasebastian 2 роки тому

    Bună seara. Dacă ma puteți ajuta cu o părere, va rog. As vrea sa izolez 2 pereți interiori la o camera de apartament. Pe exterior este pus polistiren. As putea pune vata aluminizata, etansata cu banda intr un caroiaj de lemn, la I teritoriul? Doar 2 pereți vreau sa izolez, cei exteriori. Va mulțumesc mult.

  • @alexamariei6341
    @alexamariei6341 Рік тому

    Salut.As vrea sa izolez un pod nelocuibil la o casa la care este turnat lut pana la jumatatea grinzilor si as mai avea un spatiu de 5-7 cm de interval pana la nivelul superior al grinzilor.Cum ar fi corect sa fac o termoizolatie.multumesc

  • @pitipataputt
    @pitipataputt 4 роки тому

    Buna Ziua!
    Puteti sa-mi spuneti daca la BCA de 40 A+, sau BCA-ul în general se cojeste tencuiala, sau sare, se crapă, pusca?
    Multumesc!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +1

      Buna ziua, in a aparea sau nu probleme cu tencuiala, nu tine doar de materialul din care e facuta zidaria, ci poate fi unul sau mai multe din urmatorii factori: probleme cu solul, nerealizarea fundatiei corecte, probleme de drenaj al apei de langa si de sub casa care influenteaza in timp intreaga structura, material de zidarie nepotrivit sarcinilor casei, nearmarea zidariei corespunator, neproiectarea corecta a casei, materiale de slaba calitate a tencuielii, neaplicarea tencuielii conform regulilor, expunerea si exploatarea tencuielii nu tocmai potrivit, sub influenta soarelui, ploilor si inghetului, inexistenta streasenilor casei si tot asa mai departe. Sunt o sumedenie de factori care pot duce la probleme cu tencuiala, nu doar alegerea potrivita sau nu a zidariei.

  • @lucianjimon1828
    @lucianjimon1828 Рік тому

    Bună-ziua as vrea sa izolez o casa din lemn cu vata minerala în interior și la exterior as vrea sa o tencuiesc cu lut cum a fost tencuita acum 100 de ani .
    Ce spuneți este bine su unde ar trebui sa pun bariera de vapori si in fata la vata si in spatela lemn sau?
    Mulțumesc

  • @mariusminca3975
    @mariusminca3975 4 роки тому

    Salut pentru o casa facuta din cofraje de polistirent inauntru de 5 cm si afara de 10 cm si grosimea betonului de 20 de cm crezi ca ar fi ok adica va tine rece betonul ?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Buna ziua. Am facut un video care va poate ajuta de minune: "Cum calculezi singur grosimea termoizolatiei necesare casei tale" - ua-cam.com/video/Q0WI-THuR3s/v-deo.html . Vizionandu-l atent, o sa va da-ti seama daca e okay sau nu termoizolatia dvs.

  • @drianandrei2392
    @drianandrei2392 Рік тому

    Salut
    Am și eu o întrebare... am placa de beton și vreau sa o izolez podul este strict de depozitare
    Ce material îmi recomanzi pt izolarea ei ca să fie cât mai eficient și placa trebuie sa respire sau cum se procedează
    Și ce grosime trebuie sa aibă izolația (de ori ce timp polistiren vata spumă etc pt o izolarea eficient dar în același timp sa nu se facă mucegai condens)
    Mulțumesc frumos și o zi buna

  • @florinardelean2050
    @florinardelean2050 4 роки тому

    Buna ziua,
    Vreau sa izolez o mansarda cu acoperis de tabla
    ma gandeam intre capriori sa pun polistiren de 10cm si dupa 10 cm sau 20cn de vata minerala, dupa folie de vapori si dupa rigips
    ar fi ok sa fac asa ?
    Multumesc .

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Buna ziua. Nu e deloc okay combinatia intre polistiren si lemn. Mai bineti puneti tot vata minerala, cu folie anticondens la exterior sub asterneala, si bariera de vapori la interior intre rigips.

  • @iosif973
    @iosif973 Рік тому

    Salut și eu dacă nu pun vata în pot este bine sau nu.

  • @adriandobrita4992
    @adriandobrita4992 3 роки тому

    Buna seara ! Fiți amabil va rog , pt o casa bătrânească (50 de ani ) cu pod nelocuibil și planșeu de pământ ! Se poate pune bariera de vapori și apoi vata minerala ?
    Mulțumesc și spor !

  • @scorpyonsi
    @scorpyonsi 3 роки тому

    Ce ai recomanda pentru o izolatie la interiorul unu apartament la care nu poate fi izolat pe exterior?Ce merge cel mai bine

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Buna ziua, nu exista material ideal. Pot fi folosite mai multe materiale, insa la interior sunt cam alte reguli fata de exterior si cu folosirea anumitor materiale aditionale. In viitor o sa urmeze un video despre tema respectiva cu 5 exemple de termoizolatii la interior si ce sandwich trebuie sa aiba: spuma de sticla expandata, pluta, vata minerala, placile minerale termoizolante si polistiren.

  • @demonofficial6158
    @demonofficial6158 5 років тому +1

    Vreau sa izolez o mansarda unde o sa locuiesc iar pe dinafara este osb. Cu ce pot izola pereții?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +4

      Eu v-as recomanda sa alegeti materiale permiabile la vapori, cum ar fi celuloza sau vata minerala Eco, insa numaidecat atrageti atentie folosirii si montarii corect barierelor contra vaporilor, foliilor anticondens si celorlalte finisaje.

  • @vasileblajovan6914
    @vasileblajovan6914 2 роки тому

    Bună ziua
    Foarte frumos explicat
    As dori să vă antreb,am o casă nouă cu mansardă și as dori sa izolez mansardă și tavanul. Ce mi-ați recomanda? Casă este de 12 metri pe 11 metri. Va mulțumesc frumos

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 роки тому

      Buna ziua, multumim! Poftim ua-cam.com/video/cWkjCAJnPhM/v-deo.html si ua-cam.com/video/xD85ef3yCL4/v-deo.html

  • @jeninegruti2765
    @jeninegruti2765 11 місяців тому

    Am o intrebare: am construit din BCA o bucatarie am pus OSB fixat pe grinzi,pe interior s-a pus rigips vreau să izolez in pod ce material ar trebui să folosesc( vată minerală) sau ce ma sfătuiți? Aștept raspuns vă mulțumesc p

  • @iulianoctavian3467
    @iulianoctavian3467 5 років тому

    Bună ziua, nu de mult m am abonat la canalul dumneavoastră și vă mulțumesc pentru informațiile utile pe care le prezentați. Doresc dacă mă puteți ajuta sa găsesc o soluție pentru izolarea unei mansarde(structura din lemn). Din ce am înțeles din videoclipurile pe care le am urmărit, polistirenul nu se poate folosi iar vata minerala poate duce la boli respiratorii sau chiar deces. Sunt foarte confuz in situația de față. Va mulțumesc pentru informație și va doresc o zi bună.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +1

      Buna ziua, va multumesc pentru comentariul dvs. Este adevarat ca folosirea materialelor putin permiabile, gen polistiren sau spuma poliuretanica la acoperise si mansarde nu e cea mai logica solutie; iar corect ar fi de folosit materiale permiabile, gen vata minerala, celuloza, chiar pluta, izolatii fibro-lemnoase sau chiar de origine animalica etc. Ce tine de vata minerala, ea poate fi folosita la mansarda, insa eu o recomand doar pe aceasta noua ECO. Chiar si in acest video am specificat acest lucru.

    • @iulianoctavian3467
      @iulianoctavian3467 5 років тому

      @@EnciclopediaConstructiilor va mulțumesc pentru timpul acordat și răspunsul oferit. Va doresc o zi buna și cat mai multe vizualizări.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Va multumesc frumos!

  • @cristianstan2308
    @cristianstan2308 3 роки тому

    Buna ziua.Am un garaj constructie metalica si vreau sa-l etansez atat fonic dar si termic.Peretii si acoperisul sunt din panel de 4 cm si doresc sa etansez atat peretii cat si plafonul.Mentionez ca are parter si mansarda.Stalpii sunt din metal patrat de 100 si vreau sa stiu ce este cel mai rapid, eficient si daca se poate si ieftin ca solutie de etansare si placare.Multumesc.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Buna ziua. Incercati sa vizionati video-urile despre casele din containere maritime, acolo am expus mai multe informatii legate de termoizolarea structurilor din metal, informatii ce poate o sa va ajute.

  • @MM-et3fw
    @MM-et3fw 4 роки тому

    salut,doresc sa izolez mansarda ,inca nu stiu ce sa folosesc..vata minerala de sticla de 10 cm ci folie aluminiu sau vata bazaltica de 10 cm tot cu folie...merita calitativ bazaltica?e pretu mai mult ca dublu

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Buna ziua. La mansarda trebuie sa termoizolati minim cu 20 cm grosime. Sunt bune ambele materiale mentionate de dvs.

  • @marianalexandru5194
    @marianalexandru5194 2 роки тому +1

    Buna seara. Aș vrea sa stiu daca se poate izola burlanul de la soba cu aceasta vata (la temperaturi ridicate). Va mulțumesc!

    • @mariusmvs550
      @mariusmvs550 2 роки тому

      Pentru așa ceva îți recomand placi din silicat de calciu. Rezista la sute de grade

  • @doityourselfprojects5744
    @doityourselfprojects5744 5 років тому

    Va salut.Doar ce am izolat si eu tavanele si peretii interiori cu knauf ecose , peretii sunt acoperiti cu gips carton, ce parere aveti despre knauf ecose? Cika ar fi fara liantul ala facut din petrol.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Salut. Tipul acesta de vata noua gen eco, daca e chiar asa cum spun producatorii, atunci eu il consider bun de luat in calcul. In rest, vata respectiva se comporta ca orice alt tip de vata. Ce tine de situatia dvs ca v-ati termoizolat tavanele si peretii interiori, aici as dori mult sa sper ca a-ti folosit si bariera de vapori la interior pusa etans, altfel ve-ti avea probleme. O termoizolatie mereu trebuie sa inceapa in a fi gandita la exterior, si deja doar daca nu e posibil, se cauta solutii pentru interior.

    • @doityourselfprojects5744
      @doityourselfprojects5744 5 років тому

      Buna ziua , abia acum am observat notificarea.
      Nu am folosit deloc folie si vata nu a fost caserata.Am luat decizia asta dupa ce am studiat foarte mult ce s-a intamplat pe la americani cand aveau probleme cu umiditatea la case de lemn din cauza ca montau vata caserata si folie se forma condens pt ca se bloca ventilatia peretului,casa mea este din caramida celulara,cred ca la bca era o problema mai mare

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Daca nu se monteaza corect, daca nu se proiecteaza corect, daca nu se ia in consideratie tot sandwich-ul unei structuri, atunci un singur element, fie el si bariera de vapori, poate aduce mai mult rau decat bine. Stiu de exemplele americanelor, insa acum sunt bariere de vapori inteligente, care rezolva mult anumite probleme vazute in video-urile despre asa chestii.

    • @doityourselfprojects5744
      @doityourselfprojects5744 5 років тому

      Mai cunosc o persoana care are deja de 2 ani gips carton la interior cu vata ,fara folii si nu are probleme,dar ventileaza regulat casa.Cred ca e posibil sa influenteze si materialul din care e facut zidul, d-voastra stiti mai bine.Vara o sa monitorizez umiditate cand folosesc racirea,din ce am studiat am inteles ca in faza asta s-ar forma mai mult condens la interior.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +1

      Momentul pana cand o sa apara primele semne ale problemelor depinde si de regimul din interior, ventilatie, temperaturile exterioare (clima si regiunea), grosimea zidariei, tipul zidariei, grosimea termoizolatiei, permiabilitatea regipsului s.a.m.d. Ma bucur ca inca nu are probleme vizibile, insa aceasta nu inseamna ca intre vata minerala si zidarie nu sunt semne, cine stie?! Poate sunt, insa inca nu sunt vizibile si la interior.

  • @arthurjakab2247
    @arthurjakab2247 5 років тому +2

    Salutare. Vreau sa cer parerea de cunoscator, si anume, urmeaza sa construesc o casa de lemn mai degraba o cabana pe structura de lemn cu grosimea peretilor exteriori de 17 cm. Structura va fi facuta pe grinzi de 10 x 10 cm si va fi aplicat scandura la exterior si la interior. Dilema mea este ca nu ma pot decide ce fel de material termoizolant sa folosesc. Izolatia ar veni aplicata in golurile situate intre grinzile de lemn peste care se va aplica scnadurda asa cum am mentionat mai sus. Din punctul meu de vedere eu cred ca si putea opta pt 2 materiale si anume vata minerala bazaltica cea cu linati ecologici sau celuloza. Din cate am citit am tras concluzia ca din punctul de vedere al sanatatii ar fi mai ok vata minerala bazaltica eco pt ca si celuloza este tratata cu tot felul de chimicale ca sa fie ignifuga, hidrofoba etc. Ar fi de mare ajutor un sfat avizat sau o parere in alegerea materialului de izolatie, sau poate sunt si alte alternative la aceste materiale de care nu stiu eu. Multumesc.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Buna ziua, puteti folosi vata minerala eco, celuloza, lana de oaie, pluta expandata sau izolatii fibro-lemnoase, ca rumegusul si altele. Fiecare solutie aleasa vine fiecare cu careva avantaje si dezavantaje, si doar dvs mergeti pe compromisul ratiunii dvs, plus ca fiecare solutie vine si cu anumite mini-reguli de aplicare si montare, deja in dependenta de fiecare material.

  • @zsoltkelemen5337
    @zsoltkelemen5337 2 роки тому

    Buna ziua, cu ce imi recomandati sa izolez tavanul in interior? Va multumesc!

  • @florinsoponaru1308
    @florinsoponaru1308 3 роки тому

    Buna ziua.
    Am izolat podul casei cu Osb de 9mm apoi vata bazaltica Knauff Ecose de 15 cm intre grinzi ,folie anticondens si scandura de 2,5 cm. Urmeaza sa pun rigips la interior ,spatiul dintre rigips si Osb va fi gol.
    In viitor doresc sa izolez si acoperisul tot cu vata bazaltica intre capriori.
    As vdori o parere si eventuale sfaturi.
    Multumesc.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      Buna ziua, folositi intre osb si rigips o bariera de vapori.

    • @florinsoponaru1308
      @florinsoponaru1308 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor Multumesc pentru sfat.
      Ma gandesc sa folosesc Knaufinsulation Homeseal LDS 5 Folie bariera vapori activa 1.5x50m 75m2/rola.

    • @catalindrobota7518
      @catalindrobota7518 Рік тому

      Bună ziua! Cum se comporta vata? Sunteți mulțumit de vata knauf ecose?

  • @statebogdanandrei4487
    @statebogdanandrei4487 5 років тому +1

    Bună ziua, domnule inginer se poate folosi vata minerala eco pt izolarea termica a unui tavan din grinzi de lemn, între grinzi să pun vata minerala eco dedesubt rigips iar în pod OSB?va mulțumesc o zi bună și la mai multe clipuri informative,

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +4

      Buna ziua, da desigur puteti, doar ca intre rigips si vata, puneti o bariera contra vaporilor, iar deasupra, lasati 5 cm strat de aer pentru ventilatie, apoi vreo folie anticondens foarte permiabila sau geotextil peste care sa veniti cu placile de OSB.

    • @statebogdanandrei4487
      @statebogdanandrei4487 5 років тому

      @@EnciclopediaConstructiilor ar mai fi și altfel de sistem de izolație mai bun pt tavan?va mulțumesc o zi bună

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +3

      Ar mai fi celuloza sau alte materiale fibro-lemnoase usoare sau de origine animalica (lana), insa in principal mai depinde de portanta structurii ginzilor de lemn a dvs. Daca sunt suficient de portante, se poate orienta si la alte materiale cum ar fi perlitul, insa tot mai simplu, comod si energo-eficient este folosirea vatei minerale. Daca acoperisul nu va fi termoizolat, atunci tavanul respectiv trebuie sa aiba o grosime de cca 30 cm (25 cm termoizolatie + 5 cm gol de aer). Daca grinzile dvs de exemplu sunt de 20, atunci deasupra de exemplu mai construiti ca in sahmate o mini structura de 10 cm care sa dea in total 30 cm.

    • @statebogdanandrei4487
      @statebogdanandrei4487 5 років тому

      Va mulțumesc frumos

  • @andreicozma3409
    @andreicozma3409 4 роки тому

    Salut! As vrea sa izolez o mansarda, mai exact podul. Ma puteti ajuta cu pasii care trebuie urmati pt o termoizolare eficienta?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Buna ziua. Dvs doriti sa va termoizolati mansarda intre capriorii acoperisului, sau podul (pardoseaua) nivelului de la mansarda?

    • @andreicozma3409
      @andreicozma3409 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor intre capriorii acoperisului as vrea sa izolez. Mentionez ca este mansarda locuibila, peste izolatie o sa acopar cu rigips. Care ar fi pasii si materialele folosite, in ordinea lor? Multumesc pt info!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +2

      @@andreicozma3409 Pregatesc un video in acest sens, care va fi postat anul viitor, prin februarie - martie! Tot ce va pot momentan spune este ca la interior numaidecat intre termoizolatie/grinzi si rigips sa fie bariera de vapori, termoizolatia minima sa fie de 20 cm, dupa termoizolatie sa fie un spatiu de minim 5 cm spatiu de aer si apoi folie anticondens si deja restul acoperisului cu asterneala etc.

    • @andreicozma3409
      @andreicozma3409 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor ok, multumesc mult pt info

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      @@andreicozma3409 Cu placere!

  • @familiaacasandrei352
    @familiaacasandrei352 5 років тому +1

    Hristos a inviat!
    De exemplu in cazul meu am o placa de beton care iese in consola la terasa.Aceasta reprezinta in acelasi timp tavanul unei minibucatarii situate dedesubt.Are in jur de 5mp.Eu am termoizolat cu vata bazaltica pe interior peste care am tras o mana de tencuiala de ipsos,dar partea exteriora care reprezinta de fapt pardoseala de beton pentru terasa cu ce ar putea fi termoizolata pentru a fi permeabila la vapori ,avand in vedere ca este in aer liber si o sa vina aplicata peste ea de ex gresie sau orice altceva impermeabil la apa?pe principiul ca vaporii de apa o sa migreze si o sa condenseze nu in vata ci exact pe partea interioara a placii(intre vata si placa) de vreme ce partea exterioara ramane in aer liber.
    Cum era mai indicat in cazul asta sa termoizolez?si cu ce material?Ma gandesc ca in momentul in care o sa finalizez si terasa o sa vina aplicat si pe exterior o termoizolatie de polistiren extrudat ?Multumesc!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Cu adevarat a Inviat! Nu va suparati, insa ca sa va ofer o solutie trebuie sa vad situatia.

    • @familiaacasandrei352
      @familiaacasandrei352 5 років тому

      Am inteles.Ar trebui sa fiti la fata locului sau va referiti la fotografii?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Ideal este cineva care se pricepe sa vina la dvs la fata locului si sa inspecteze situatia. La fel putem incerca sa scriti un mesaj grupei de Facebook si sa comunicam acolo, inclusiv prin trimiterea fotografiilor si schitelor necesare.

    • @familiaacasandrei352
      @familiaacasandrei352 5 років тому

      @@EnciclopediaConstructiilor
      Multumesc!Am sa revin pe facebook cu fotografii.

    • @zoltanturdan4778
      @zoltanturdan4778 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor Bună ziua aș avea nevoie de un sfat . Am cumpărat o casă și am urcat pe pod și am constatat că țiglele au fost schimbate pe noi dar și structura dar în rest nu are nici o izolație. Sub podeaua podului nu am nici o izolație numai planșeul din lemn între care sunt grinzi. Aș dori să o izolez podeaua podului dar nu știu cu ce material și ce strat trebuie pus prima dată de vapori sau anticondes sau numai vată sticlată? Îmi puteț explica cum să fac?

  • @victorvreme
    @victorvreme 4 роки тому

    Buna seara! Am o camera intr un pod și nu este deloc izolata! Este făcută doar din regips. Atât! Vreau săptămâna viitoare sa o izolez! Ma puteti ajuta cu un sfat!? Multumesc frumos!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Buna ziua, da va pot ajuta, scriti-mi un mesaj cu detaliile camerei si de dorit si planul ei pe pagina de Facebook "Enciclopedia Constructiilor".

  • @familialenghel1396
    @familialenghel1396 3 роки тому

    Bună ziua aș vrea să îmi izolez Mansarda ce materiale de izolație îmi indicați că urmare casă e noua zidită cu porotherm

  • @ecoactauto
    @ecoactauto 4 роки тому +1

    Cu ce material se poate face termoizolarea unei mansarde locuibile? Am vazut materialele de pe canal , care spun ce nu e bine , practic nimic nu e bine. Intrebarea mea este: Ce material sa folosesc? Multumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Nu exista material ideal, sau invers "cel mai rau". Orice materiale are si avantaje si dezavantaje, iar acest canal le prezinta prin intermediul video-urilor despre fiecare din acestea. Sunt deja peste 10 materiale analizate pe acest canal, le puteti consulta. Pentru mansarde eu recomand in principal materiale permeabile la vaporii de apa - vata minerala, lana de oaie, pluta, celuloza, perlitul, gutexul, izolatii fibrolemnoase etc.

  • @hardsoft21
    @hardsoft21 5 років тому +3

    Buna ziua. Prezenatrea este interesant si folositoare ca sa stim CE SA NU CUMPARAM sau SA NU UTILIZAM.
    Problema cu materialele utilizate pentru izolare porneste mereu de la PRET. Un material care izoleaza bine o sa fie mereu mai scump sau "prea scump" pentru buzunarul lui "nea Ion" care doreste sa reduca factura de lemne, gaze sau curent ( in cazul ca are incalzire electrica ). Normal ca si "nea Ion" doreste sa-si izoleze casa cu un material performant dar buzunarul dansului o sa-i permita sa cheltuie pentru un material SUFICIENT DE PERFORMANT in raport cu bugetul pe care il are in buzunar.
    Din acest motiv spun ca materialul prezentat de dumneavoastra e bun dar are limitari .... din cauza bugetului clientului.
    A doua varianta e sa apeleze la un specialist care sa-i faca calculul termic si sa vada cata caldura pierde ( ca bani ) si cat il costa izolarea. De aici clientul final poate sa decida ( prin metoda comparativa ) ce material sa aleaga pt izolare in functie de bugetul alocat. Adica mai pe scurt alege varianta A sau varianta B in functie de ce ban are in buzunar si care este "SAVINGUL" ( ca sa folosesc un termen la moda ) pe care il obtine in urma acestei actiuni de izolare , adica cu cat ii scade factura pe luna si in cati ani isi recupereaza investitia facuta pt izolare. Multumim pt prezentare si spor in viitor!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +1

      Buna ziua. Permiteti-mi sa nu fiu in mare parte deacord cu dvs cu mentiunea privind pretul - niciodata problema nu se incepe de la Pret, niciodata! Polistirenul de exemplu este mult mai raspandit, mult mai ieftin, mult mai disponibil si termoizoleaza mult mai bine decat multe alte materiale, insa daca nu e folosit corect, aduce probleme, in special cu vaporii de apa, umiditate, apoi mucegai s.a.m.d. La fel pot spune si de vata minerala - calitatile si pretul sau (chiar daca are anumite limitari) intrec foarte multe materiale de termoizolare din prezent, asa ca "nea Ion" poate liber sa mearga pe mana de exemplu a acestor doua materiale, ca nu va iesi mai in pierdere decat alte - desigur doar daca e montata corect si sunt luate in calcul toate caracteristicile acestor materiale ca sa nu-i apara probleme. Iar in acest sens, deja sunt deacord cu dvs - o simpla consultatie cu un specialist care sa ia in calcul toate caracteristicile casei clientului, il poate ajuta foarte mult!
      In final, eu sunt deacord ca cineva isi piermite 5-10 cm de termoizolatie, cand altcineva isi termozoleaza cu 20-25 cm - iar aici e vorba si de pret, insa acest aspect nu ar fi obiectiv ca sa il punem pe umerii unui material de termoizolatie. E alegerea fiecaruia sa isi termoizoleze casa "asa cum trebuie" sau "asa ca o casa pasiva" VS "las ca merge si asa".

    • @hardsoft21
      @hardsoft21 5 років тому +3

      @@EnciclopediaConstructiilor aici apare problema de fapt - pt polistiren si vata de sticla avem variante dar sunt din categoria IEFTINE. Sunt bune dar nu exceptionale.
      Ca sa fiu mai explicit o sa apelez la ceva din trecut . Cand mi-am izolat casa am avut de ales intre polistiren ( 3 variante de materiale ), vata ( 2 variante de materiale ), fulgi de hartie pt impregnat peretele ( 2 variante ) si alte 2 metode mai puțin utilizate in partea de est a europei cu izolare si recuperatoare de caldura . Am pornit de la calculul termic si de "saving" energetic. Au iesit invingatoare variantele din vest cu recuperare de caldura și alte metode urmată de vata bazaltica, apoi un polistiren ceva mai scump după care erau restul. Primul imbold era sa aleg variantele cele mai bune dar LIMITAT DE BUGET am fost obligat sa cobor la alte variante mai ieftine - IAR AM DAT DE BUGET.
      La calculul economic al fiecărei variante am avut recuperarea banilor după o perioada de X ani de zile in timp ce varianta vestică avea recuperarea banilor după aproape 18 ani. Deci ce ma limita pe mine sa izolez casa folosind metoda X? DOAR BUGETUL - si faptul ca dădeam acum sa zicem 20.000 euro ( ca un exemplu ) si ii recuperam in 20 ani. Varianta cea lai ieftina - polistiren de 7cm imi dădea ca platesc acum 1000 euro și recuperez banii după 2,5 - 3 ani de zile. Deci unde am gresit cand am spus ca suntem limitati de buget?
      Fiecare dorește cat mai mult si mai bine pt el si familia lui dar limitarea nu vine de la zgarcenia lui ci de la imposibilitatea financiara de a aplica metoda X sau metoda Y care sunt mult mai scumpe ca variantele A si B.
      Multumesc si bafta in viitor.

    • @hardsoft21
      @hardsoft21 5 років тому

      Ca o scurta completare - nu toata lumea se numeste George Buhnici ca sa-si permita sa ridice o casa de 300.000-350.000 euro la care doar izolarea si recuperarea de caldura costa 120.000 euro. TOTI NE DORIM ASA CEVA - dar nu toti avem puterea financiara respectiva. Majoritatea abia daca putem sa ne izolam casele cu un material decent pentru secolul in care traim. Asta nu inseamna ca am ales varianta cea mai buna - am ales varianta optima pentru bugetul existent ( si iar dam de BUGET ).
      Deci calculul izolatiei se porneste de la conditiile de mediu si de clima dar SE LIMITEAZA la conditiile date de BUGET. Asta am spus si asta am sustinut in ceea ce am precizat anterior ( si asta sustin si acum ).
      Cu regret constat ca dumneavostra va referiti doar la varianta lui nea Ion care are si el o casuta sau care sta la bloc si isi izoleaza casa asa cum decide primaria sau cum a facut arhitectul primariei proiectul de termoizolare - nu mereu in cel mai fericit caz pentru client - folosind vata minerala, polistiren de 10-20 cm grosime sau vata bazaltica ( daca in permite buzunarul ). Multumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Legat de ultimile dvs 2 comentarii, sunt deacord cu dvs, nu toti isi permit case cu utilaje scumpe si termoizolatii pe masura. Sunt deacord de dvs ca cei mai multi, ofera termoizolatiei anume bugetul de bani care si-l pot permite, insa fiecare deja face pentru sine compromisul ideal intre "varianta ideala" si "puterea financiara".
      Ce tine de "nea Ion" si exemplul dvs - poate la dvs in Romania se termoizoleaza cum decide primaria, la noi in Republica Moldova fiecare e liber sa isi termoizoleze cu ce material doreste, cat doreste si cum doreste. Plus eu nu vad ca la limitez doar la vata si polistiren, ba din contra, in 90% din cazuri sunt criticat in comentarii ca prea as critica aceste 2 materiale, ori eu pe canal am analizat si voi analiza cat mai multe materiale de termoizolatie si din prisma avantajelor, si dezavantajelor. Deja sunt analize ale vatei minerale si polistirenului, spumei poliuretanice, celuloza, perlit, si urmeaza si pluta expandata, si spuma de sticla, si placile minerale si rumegusul si cheramzitul s.a.m.d.

    • @hardsoft21
      @hardsoft21 5 років тому +1

      @@EnciclopediaConstructiilor nu pot sa spun decat ca ma bucur pentru dumneavostra ca in zona unde locuiti aveti posibiliattea sa alegeti materialul cu care izolati casele/blocurile in care locuiti. Este un lucru bun atat pentru clientul final cat si pentru cel care realizeaza calculul termic ( si sa tine cont de conditiile de mediu , zonale si geografice ) astfel incat sa ofere un produs cat mai bun pentru un pret acceptat de client.
      Din nefericire la noi primaria este cea care realizeaza aceste calcule termice si in functie de "bugetul" acceptat ( cat la suta o sa se foloseasca pt termoizolare si cat reprezinta comisionul oferit firmei care face termoizolarea ) se aleg variante care nu mereu sunt in avantajul clientului final - asociatia de locatari.
      Privitor la alte materiale, va ascult parerea si anumite remarci sunt binevenite/recomandabile.
      Pentru celuloza sau fulgii de hartie pot sa va spun din experienta ( a fost una din variantele studiate ) aveam nemultumirea ca avand spatiul limitat pe latimea curtii ( deci casa avea o latime limitata ) mai trebuia sa fac si peretii de o grosime destul de mare - undeva la 45-55 cm grosime. Adica din start eu micsoram spatiul interior cu minim 0,5m pt casa - un mare inconvenient asa ca am renuntat la varainta.
      Pentru pardoseala am ales un material special ( gen spuma poliuretanica compacta ) care avea grosimea de 5 cm si avea coeficientul de transfer echivalent al unui material de 30-35 cm. Astfel am castigat din inaltimea camerelor.A fost mai scump dar pe termen lung pierderea de caldura prin pardoseala compenseaza pretul platit inital. Asta a fost un alt motiv pentru care am apelat la un "termist" care sa-mi calculeze eficenta termica a imobilului si sa-mi ofere variante de unde sa aleg. Acum am ajuns sa am o pierdere de 100-105 W/m2 grd pe an - ceea ce este destul de bine. Multumesc si bafta in viitor.

  • @AdydeAdy21
    @AdydeAdy21 3 роки тому

    Bună seara,am planseu de lemn,între grinzile de lemn am izolat cu celuloză,apoi am acoperit cu OSB și scândură...ce termoizolație as mai putea aplica peste acea scandura și OSB? Mulțumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      Buna seara, oricare termoizolatie permeabila, insa OSB-ul si scandura se elimina intre termoizolatie. Atentie la folosirea corecta a barierii contra vaporilor si foliei anticondens (sau agrotextil) si la alte momente. Despre toate sunt video-uri pe canal. Succese!

  • @cristianionut2189
    @cristianionut2189 3 роки тому

    Buna seara.
    As dori sa izolez un planșeu in pod.
    Pe casa este țigla,iar in pod nu știu dacă sa pun panouri sandwich de 10 cm cu spuma sau vata caserata cu folie de aluminiu tot de 10 cm și osb de 22 sau scândura .
    Este un pod doar ptr depozitare.
    Astept un răspuns.
    Seara buna.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Buna ziua. Eu nu as folosi nici una din variantele dvs. Daca tot ati ales vata minerala, atunci dispuneti o bariera de vapori pe planseu acolo in pod, deasupra fixati la anumite intervale scanduri/barne din lemn sau forme speciale din lemn pentru sustinerea ulterioara a osb-ului sau scandurii, intre aceste barne/scanduri si deasupra barierii de vapori puneti vata minerala, iar in final intre vata si scanduri/osb lasati un rost de minim 3 cm pentru ventilatie. Grosimea de 10 cm de vata e mult prea mica, ea trebuie pentru asa structura sa inceapa de la minim 20 cm.

  • @eugenbandean8594
    @eugenbandean8594 4 роки тому

    Bună, va tot urmăresc videoclipurile și nu mai știu cum să izolez mansarda. Am ajuns pana la urma la un rezultat care cred eu ca e bun și sper să îmi spuneți dacă e în regula sau nu varianta mea. Expun toate materialele care vreau sa le folosesc. Țiglă din beton cu spațiu de ventilare de 5cm, folie difuza, asteriala(scândură) de 2,5cm, căpriori de 15/10, (îmi recomandați sa las un cm doi între asteriala și bazaltica?), între căpriori vata bazaltica de 12cm, folie isolairthermo( e și o izolație extra) în loc de folie antivapori, profil de rgips și apoi rigipsul. Sa fiu mai explicit, trebuie lăsat spațiu de ventilare între toate materialele? Și va rog sa îmi spuneți dacă e ok varianta aleasă. Mulțumesc

    • @eugenbandean8594
      @eugenbandean8594 4 роки тому

      Am uitat sa precizez ca acoperișul e în panta aproximativ 27,30 grade

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Buna ziua. Deja v-am raspuns la mesajul dvs trimis paginii de Facebook.
      PS: nu ati avut rabdare sa va raspund aici :)))

    • @eugenbandean8594
      @eugenbandean8594 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor da da, mulțumesc 😁

  • @petronelavintila8853
    @petronelavintila8853 11 місяців тому

    Buna ziua. cât mar costa 100 mp de izolație? mulțumesc

  • @Burebista-mb5zy
    @Burebista-mb5zy 3 роки тому

    Salutare , am ridicat o casa cu bca de 24 cm ,cu ce este mai bine sa izolez la exterior ? Vata bazaltica sau polistiren?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      Salut, am facut un video despre cu ce se termoizoleaza casele din BCA, BCU, cotilet si beton - vizionare placuta.

  • @anca-mariacalugaru8582
    @anca-mariacalugaru8582 2 роки тому

    Buna ziua, pentru o casa tip A-Frame din lemn, ce izolație ma sfătuiți sa folosesc? Mulțumesc anticipat

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 роки тому

      Buna ziua, doar izolatii potrivite caselor din lemn, avem pe canal un video la tema data, da-ti search si il gasiti.

  • @gabrielcojocaru3852
    @gabrielcojocaru3852 4 роки тому

    Buna seara ! As dori sa izolez placa de beton armat 10 cm de la mansarda (tavanul) cu ce pot izola sa fie eficient și sa nu am probleme pe viitor ?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Buna seara, mansarda va fi locuibila sau nu? Daca e locuibila, nu e sens de termoizolat, deja termoizolati acoperisul. Daca nu va fi locuibila, deja trebuie de termoizolat, insa de la minim 20 cm grosime. Avand placa de beton, teoretic puteti folosi mai ca orice materiale, insa eu m-as axa pe acelea de umplere si mai permeabile - perlit, vermiculita, undeva 20-25 cm grosime, si deasupra as pune si 5 cm de vata bazaltica eco. Acesta a fost un exemplu din multe altele.

    • @gabrielcojocaru3852
      @gabrielcojocaru3852 4 роки тому +1

      Acoperișul nu îl termoizolez ! Ce materiale pot folosi pentru izolația plăci de beton (inafara de perlit și verniculita) sa pot face izolația ușor și sa nu mă complic prea mult . Mulțumesc !

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Inafara de perlit si vermiculita, puteti folosi celuloza, vata minerala eco, lana de oaie, rumegusul si talasul, cheramzita etc (fiecare vine cu avantajele si dezavantajele sale).

  • @madalincoman21
    @madalincoman21 2 роки тому

    Buna ziua. Am si eu 2 intrebari, daca se poate...La un pod neincalzit, este necesara dispunerea de termoizolatie atat pe placa cat si sub sarpanta, sau este suficient doar pe placa intr-un strat de 25-30cm? Apoi, daca se foloseste vata minerala de sticla peste placa, este necesara dispunerea acelor grinzi/separatii de lemn sau se poate si fara (nu imi este foarte clar...)? Va multumesc.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 роки тому +1

      Buna ziua. La un pod neincalzit, se termoizoleaza doar pe placa, nu sub sarpanta. Se poate fi fara grinzi, dar podul asa nu va fi utilizabil.

    • @madalincoman21
      @madalincoman21 2 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor Multumesc pentru raspuns. Imi puteti spune, va rog, pentru o scara de acces in acelasi pod neincalzit ce solutii de termoizolare si etanseizare ar exista?

    • @Alex-ll7gk
      @Alex-ll7gk 2 роки тому

      Cautati scari de mansarda termoizolate. Un exemplu ar fi Fakro. Preturile sunt de 2-3 ori mai mari decat cea mai ieftina scara gasita in comert, pe la magazinele de bricolaj. Insa, merita.

    • @Alex-ll7gk
      @Alex-ll7gk Рік тому

      @@EnciclopediaConstructiilor In aceasi situatie, pentru planseu in sectiune avem rigips verde, bariera de vapori, vata 15cm, scandura de 2.5cm. As dori sa cresc izolatia si sa mai pun 10cm (poate chiar 20 la final) de vata peste scandura. Peste aceasta vata trebuie sa pun obligatoriu folie antivapori ca sa o protejez sau poate ramanea fara folie? Daca pun 2 randuri de vata minerala la rola, exista pericolul sa se taseze primul strat? Am inteles ca nu ar fi voie sa se preseze vata, acel aer in "saltea" e important.

  • @mihaisuciu6674
    @mihaisuciu6674 3 роки тому

    Buna ziua, Avem o casa veche iar podul este izolat cu lut, merita inlocuirea lutului cu vata minerala, lutul este intr o stare buna fara crapaturi? Mi ati putea recomanda si izolatie pentru pereti de piatra de 60 cm ? Va multumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      Buna ziua. Pentru peretii din piatra vizionati acest video - ua-cam.com/video/A_J2zYLsGgM/v-deo.html . Despre pod, puteti adauga deasupra lutului o termoizolatie, insa trebuie un calcul termic sa vedem daca nu sunt sanse de condens.

    • @mihaisuciu6674
      @mihaisuciu6674 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor multumesc

  • @florinb2562
    @florinb2562 3 роки тому

    Bună ziua! Numele meu este Florin și vreau,dacă se poate,să îmi dați o idee privitor la o eventuală izolare suplimentară a podului(care este nelocuibil) unei case pe parter. În prezent podul este pe structură de lemn(grinzi)peste care sunt puși dulapi,din lemn,de 5 cm grosime iar între aceștia și plăcile de rigips,din interiorul casei,ca izolație se află polistiren expandat de 5 cm si vată minerală,fără a fi pusă barieră de vapori . Sunt conștient că nu este o izolație perfectă, de aceea vă cer sfatul privitor la o eventuală izolare suplimentară. M-am gândit să o pun în pod,peste planșeu,să fie din vată minerală și să pun acolo bariera de vapori. Cred că orice izolație suplimentară e binevenită. Ce sfat îmi dați? Vă mulțumesc frumos.

  • @iana5155
    @iana5155 3 роки тому

    Reprezinta o problema faptul ca am izolat un tavat de beton pe interior cu vata iar mai apoi cu placi de rigips ? Ar putea influenta sanatatea chiar daca tavanul din rigips este inchis bine si gletuit intre rosturi ? Intentionez pe viitor sa iau monstra de aer din camera pentru analize de laborator sa stiu exact daca ar putea patrunde in camera chiar daca este imposibil nefiind aerisire prin tavan.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Da este o problema in primul rand deoarece nu ati folosit bariera de vapori pentru a rezolva problema vaporilor de aer ce nu trebuie sa ajunga in termoizolatie. Legat de monstrele de aer - as fi si eu curios de rezultate. Merci.

    • @iana5155
      @iana5155 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor am folosit folie anti condens între vata de sticlă și plăcile de rigips, iar după ce o să duc probă de aer, cu drag o să vă transmit rezultatele, și o să le compar cu o probă de aer din pod unde am depozitat vata. Mulțumesc pentru timpul dumneavoastră.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      @@iana5155 Pai e greseala: se foloseste bariera de vapori, nu folie anticondens. Merci.

  • @mariusamoraritei1843
    @mariusamoraritei1843 3 роки тому

    Bună ziua.
    Imi construiesc o casa cu etaj având pica de beton la etaj acoperișul fiind mediteranian.
    Care ar fi soluția dumneavoastră de a-mi izola placa de la etaj.
    Va multumesc anticipat.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Buna ziua, am realizat in trecut 4 video-uri (unul din el cu un exemplu concret) cum se termoizoleaza un acoperis plat. Le gasiti pe canal.

  • @dorran12
    @dorran12 5 років тому

    Buna ziua, pe când un video despre lână de oaie ? Mulțumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +1

      Buna ziua, cred ca deja undeva la anul voi face cateva video-uri despre lana de oaie, care apropo consider ca este un material foarte bun si mult se aseamana la proprietati cu vata minerala, doar ca lana de oaie nu doar ca este ecologica, dar si ne mai ajuta in acest sens. Pana atunci am pregatit sau in plan video-uri despre alte 6-7 materiale diferite de termoizolatie care inca nu au fost analizate pana in prezent, plus alte video-uri explicative si sper eu utile privind termoizolatiile.

    • @inainna3762
      @inainna3762 3 роки тому +1

      daca nu e tratata vei avea de toate , soareci ,acarieni, gandaci,....un intreg biotop......

  • @danielgavriluta5427
    @danielgavriluta5427 4 роки тому

    Va salut
    Vreau sa izolez un pod,
    Ma gandeam sa pun vata minerala intre grinzi si sa pun osb in locul foliei termice.
    Va multumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +3

      Buna ziua. Folie termica? Nu m-as supara daca mi-ati lamuri unde si rolul lor in situatia data. legat de pod, presupun ca tavanul e din lemn, deci solutia dvs este una din solutiile folosite pentru acel loc (nu uitati ca eu recomand vata Eco), cu aplicarea barierii de vapori si tot asa (respectarea altor reguli).

    • @robertcornelneague7229
      @robertcornelneague7229 3 роки тому

      Bariera de vapori se pune sub vata si cea anticondens peste?

  • @MrMysha99
    @MrMysha99 2 роки тому

    salut,un sfat daca se poate,am un panseu la mansarda si nu stiu cum sa l izolez ,am grinzi de 15 pe 15 cu dulapi de 5 batuti pe inauntru adica din camera spre pod,iar in pod sunt grinzile,cum as putea izola acest pod,multumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 роки тому

      Salut, video-uri ca idee pentru dvs gasiti aici ua-cam.com/users/EnciclopediaConstructiilorsearch?query=planseu

  • @miticanegoita9638
    @miticanegoita9638 4 роки тому

    Buna seara am facut o casa noua din bca de 20 si izolat cu poliste de 10m ear tavanele de rigips dar nu stiu cu ce sa izolez prin pod daca ati putea sa ma ajutati va multumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Buna seara, ce tavan aveti si ce va fi in pod?

    • @miticanegoita9638
      @miticanegoita9638 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor tavanu e de rigips si an pod nam pus deocamndata nimica ca acuma lucrez la ea

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Pe ce e fixat rigipsul? Pe placa de beton sau grinzi de lemn?

    • @miticanegoita9638
      @miticanegoita9638 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor pe grinzi de lemn

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Foarte pe scurt si foarte general: Scoateti rigipsul, puneti bariera de vapori, intre grinzi puneti un material permeabil la vaporii de apa, gen vata minerala, pluta, perlitul, vermiculita, lana de oaie, celuloza, rumegus, gutex etc (de dorit sa fie cat mai usor), si apoi in pod finisati in dependenta de cazul dvs. La interior apoi puneti iar rigipsul peste bariera de vapori.

  • @antoniugeck9921
    @antoniugeck9921 4 роки тому

    stima,am zidul vechi din caramida plina de 40 cm peste care am pus polistiren de 5 cm,este suficient? multumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +1

      Buna ziua. In primul rand pentru caramida nu recomand polistiren, care e un material slab permiabil, ci recomand materiale permiabile. In al doilea rand, daca e suficient sau nu, am realizat un video ghid cum singur va puteti calcula: Cum calculezi singur grosimea termoizolatiei necesare casei tale - ua-cam.com/video/Q0WI-THuR3s/v-deo.html .

    • @antoniugeck9921
      @antoniugeck9921 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor daca l am pus nu o sa l dau jos acum,iar pt mine era mai simplu daca mi raspundeati cu da sau nu,multumesc oricum

    • @catalinsima8695
      @catalinsima8695 4 роки тому

      @@antoniugeck9921 polistirenul nu este compatibil cu caramida.....teoretic trebuie alt material permeabil la vapori și anume vata bazaltica........5 cm grosime pt izolația exterioara este putin....se pleacă de la minim 10cm....puteți să lipiți de 10 peste cel de 5..... aveți probleme cu mucegaiul de la polistiren?!

    • @antoniugeck9921
      @antoniugeck9921 4 роки тому

      @@catalinsima8695 nu am nici o problema cu mucegaiul,aveam inainte de al pune

    • @catalinsima8695
      @catalinsima8695 4 роки тому +1

      @@antoniugeck9921atunci pt a marii gradul de izolare lipiți polistiren de 10 esp80 peste cel de 5 și totul este ok...

  • @alexandrucostel6988
    @alexandrucostel6988 3 роки тому

    Buna ziua am si eu o casuta cu un planseu din lemn cu grinzi aparente la interior cu ce ma sfatuiti sa izolez in pod sa fac se devina un sandwich?.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      Buna seara, va sfatuiesc sa termoizolati cu materiale permeabile la vaporii de apa. Prin comparatie - lista de materiale a fost expusa in video despre Cu ce sa termoizolez o casa din lemn.

  • @elenaserban1132
    @elenaserban1132 3 роки тому

    Bună ziua,am o problema mi se formează vid in cameră când deschid ușa și se aude cum se mișcă tavanul.Tavanul e făcut din usb de 12 pe urmă polistiren extrudat de 5 plasa și tinci.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Buna ziua, e de analizat situatia, insa cred ca aveti o problema cu ventilatia in casa. Fenomenul de depresurizare se formeaza cand deschideti usa deoarece aerul nu are o circulatie fireasca incat sa nu se intample acest fenomen.

  • @costelripa
    @costelripa 4 роки тому

    Peste o placa de beton, se poate așeza direct vata eco, sau trebuie pusa o folie specială, vata și iar o folie? Acoperișul va fi clasic, acoperit cu tablă iar podul este necirculabil! Mulțumesc!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Daca sub placa de beton nu s-a aplicat bariera de vapori, la interior atunci peste placa de beton (acolo in pod) se pune mai intai bariera de vapori si apoi termoizolatia.

    • @costelripa
      @costelripa 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor mulțumesc frumos!

    • @robertcornelneague7229
      @robertcornelneague7229 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor buna seara..si daca se punea sub placa bariera de vapori? Atunci cum se executa lucrarea în pod?

    • @robertcornelneague7229
      @robertcornelneague7229 2 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor eu in interior pe tavane am pus polistiren de 2 cm . Acum in pod mai pun folie bariera de vapori?

    • @robertcornelneague7229
      @robertcornelneague7229 2 роки тому

      Buna ziua... am o intrebare simpla si grea totodata: la termoizolarea unui planseu de beton al unei case cu vată minerală se mai pune folie bariera de vapori ,, daca in interior este placat tavanul cu polistiren de 3 cm????

  • @costelstibati6172
    @costelstibati6172 5 років тому

    domnule inginer cum pot sa iau legatura cu dumneavoastra

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Gasiti pagina de Facebook "Enciclopedia Constructiilor" si scrieti un mesaj privat in mesangeria de acolo.

  • @ioangrigoras1372
    @ioangrigoras1372 3 роки тому

    Bună ziua,unde credeți că am greșit în situația mea,și anume,în podul casei mele am eliminat lutul și am pus vată de sticlă iar rezultatul este destul de nociv că în casă se degajă gaze,ne trezim cu gîtul mereu uscat strănutăm și ne ustură ochii,Ce pot face unde am greșit?Peste
    grinzi spre cameră am pus osb și rgips,trebuia o folie sub vată?MULȚUMESC.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Buna ziua, vizionati video despre dezavantajele vatei minerale si o sa intelegeti.
      Da trebuia si bariera contra vaporilor intre termoizolatie/grinzi si rigipsul de interior.

  • @laura-florentinapostea2006
    @laura-florentinapostea2006 4 роки тому +1

    Buna ziua, va rog sa imi dati un sfat:
    Considerați ca e corect sa termoizolez un perete din panou sandwich pe exterior cu vata minerală apoi sa tencuiesc? Multumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Buna ziua. Este greu de raspuns la intrebarea dvs. Panourile date cu invelisuri din metal, au cel mai des inauntru spuma poliuretanica, vata minerala sau polistiren. Teoretic, structura este impermeabila. Dvs puteti termoizola la exterior, aducand un plus de rezistenta termica, insa apare intrebarea vaporilor de apa care vara au directie inversa, e foarte greu sa eliminati puntile termice in mod eficient, si e greu sa prognozam daca va face sau nu condens stratul de metal care va fi pe mijloc in toata structura aceasta. Concluzia mea este urmatoarea: da, puteti termoizola. Daca nu v-ati construit inca asa ceva, nici nu o faceti pe case individuale de locuit. Pentru depozite, cladiri comerciale, hale industriale - sunt bune, insa in rest, eu nu mi-as face peretii case din panouri sandwich ce au straturi metalice, fie otel, fie aluminiu sau ce o mai fi.

  • @ilidumitru9296
    @ilidumitru9296 3 роки тому

    Buna ziua ,am făcut cu grinzi de lemn în loc de tradițională placa de beton acum urmează să izoleze, acum șanț oglinzile cu scândură ,am zis să pun 10cm de vata minerale peste scândură o folie de anti condens si osb si intre grinzi vata balzatica o folie ,barieră de vapori si rgips ,spuneţi va rog daca este corect

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Buna ziua, ca sa va ofer un raspuns trebuie sa fiu sigur daca sandwich-ul dvs l-am inteles corect, si apoi sa fac o modelare termica si de umiditate. Daca doriti o consultatie, scrieti-mi un mesaj pe pagina de Facebook.

    • @ilidumitru9296
      @ilidumitru9296 3 роки тому

      Da, momentan tavanul este din grinzi de 15cm cu scândură deasupra peste scândură vreau sa pun 10cm vata minerala, peste vata vreau să pun osb, dupa, din interior între grinzi vata de 10cm folie,barieră de vapori dupa rgips este de ajuns ,?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      @@ilidumitru9296 Va rog recititi comentariul meu anterior.

  • @oanapomirleanu2972
    @oanapomirleanu2972 3 роки тому

    Buna ziua!
    Va rog sa ma ajutati cu un sfat...
    Am izolat recent un perete din dormitor ( in apartament), cu vata bazaltica "de exterior" (ni s-a spus ca este mai densa si mai eficienta) si asta strict cu rol de antifonare. Peste vata s-au montat placi de rigips cu plumb.. Nu s-a mai pus niciun fel de membrana de protectie. Acum urmeaza sa dorm cu un bebelus in acel dormitor si dupa ce am citit cateva informatii despre vata bazaltica am inceput sa ma ingrijorez cu privire la ceea ce ar putea ea sa degaje. Credeti ca este in regula cum s-a procedat? Sau ce putem face? (Mesterul ne-a spus ca prin rigips nu trec vapori, ca ar fi in regula). Multumesc anticipat pentru raspuns!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Buna ziua. Acea vata minerala trebuia aplicata cu bariera de vapori, etans, fara rosturi, ca atat vaporii de apa sa nu ajunga la ea, dar si nici eventualele particule de la ea sa nu ajunga la interior. Prin rigips trec vaporii, mesterul ori nu are studii in domeniu, ori ii este tot una de dvs (el banii doar i-a primit).

    • @oanapomirleanu2972
      @oanapomirleanu2972 3 роки тому

      Multumesc mult!
      Si daca imi permiteti, mai am o intrebare...
      Credeti ca putem "repara" situatia aplicand peste rigipsul deja montat folia protectoare si apoi sa aplicam inca un rigips sau trebuie neaparat aplicata folia dupa vata minerala?

  • @tibib4029
    @tibib4029 Рік тому

    Imi place mult canalul tau , ideile mele erau foarte diferite fata de izolatii dar deoarece e fff logic ce spui trebue sa renunt cu mare parere de rau la ceea ce vroiam sa fac ! Am cumparat o casa veche din birne de lemn si ma gindeam sa o izolez cu poliestiren ..... Acum .....am ramas deceptionat si fara idei , vreau sa o fac sa para casa dar cred ca e imposibil daca nu se poate folosi poliestiren !!!
    Clarifica te rog tema cu ,,punctul de roua" deoarece nu este clar , presupum ca te referi la locul unde temperarura rece/calda se intilnesc ¿?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Рік тому

      Multumim de apreciere. Pentru foarte multe notiuni si subiecte ce le dezbatem in video-uri, sunt realizate alte video-uri la acele subiecte, trebuie doar sa le cautati mai bine pe canalul nostru. Despre punctul de roua am explicat aici ua-cam.com/video/s_YE6F93INY/v-deo.html si aici ua-cam.com/video/N_TNlh8lpIE/v-deo.html

  • @feliciabicu8751
    @feliciabicu8751 4 роки тому

    Buna ziua ce material imi recomandați pentru a mi izola casa pe exterior .pereții sunt cu caramida poroterm de 30 multumesc

  • @laurandoina4965
    @laurandoina4965 4 роки тому

    Buna ziua, va rog un sfat. Casa mea nu avea tavan cand am cumparat-o acum 30 ani. Mesterul, ca sa faca tavanul, a cuit de jos in sus scanduri, de grinzi Tot de jos in sus a pus plasa de stuf subtire, plasa de sarma (rabitz ? ) si a tencuit cu material folosit atunci. Asa a rezultat tavanul, dar sus in pod, intre grinzi ce ar trebui sa pun pentru izolatie termica si fonica. Toata caldura iese pe sus, ma arde factura la incalzire iar financiar dispunem de doua pensii mici mici. Va multumesc daca va faceti timp si pt. mine.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Buna ziua. Im cazul dvs eu va recomand ca intre grinzi, sa puneti termoizolatii permeabile la vapori (gen vata minerala eco, celuloza, lana de oaie, perlit etc), spre interior (de exemplu intre rigips si grinzi cu termoizolatie) sa puneti bariera de vapori, iar spre exterior, ar fi recomandat sa lasati un strat de aer pentru ventilatie de minim 5mcm, si sa astupati cu agro-textil, scanduri si ce mai trebuie ca sa inchideti structura. In mod ideal, ar trebui o termoizolatie de minim 20 cm la tavan, insa dat fiind faptul ca posibil sa nu va ajunga bani, puneti minim minim 10 cm. La general aceasta ar fi informatia.

    • @laurandoina4965
      @laurandoina4965 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor Multumesc.

  • @danielhavrisciuc5423
    @danielhavrisciuc5423 3 роки тому

    Saut daca poti sami dai un consiliu sus la al doilea nivel nu am turnat placa am pus grinzi apoi am placat cu rigips intre grinzi a pus vata si apoi am placat cu placi osb de 18 ,dar cind am ridicat dupa 2 ani am vazun condens ,cum pot remedia problema

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Salut, intre rigips si termoizolatie/grinzile din lemn trebuia sa puneti bariera de vapori.

    • @danielhavrisciuc5423
      @danielhavrisciuc5423 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor va multumesc,dar mai am o intrebare daca izolez acoperisul rezolv ceva?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      @@danielhavrisciuc5423 Nu e bine, e cam gresit sa izolati 2 structuri daca podul va fi rece.

  • @AndraSteph
    @AndraSteph 11 місяців тому

    Aveti mesaj pe Facebook! Mulțumesc!

  • @feliciabicu8751
    @feliciabicu8751 4 роки тому

    Puteti sa mi dati cateva exemple ,va rog

  • @rodicabeatosin622
    @rodicabeatosin622 4 місяці тому

    Din ce oraș sunteti???

  • @dorinaiamandi3295
    @dorinaiamandi3295 7 місяців тому +1

    Vresu si eu 10 pachete cît costa 1

  • @gabagaba5330
    @gabagaba5330 5 років тому

    Pluta cea mai buna naturala100%

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Daca nu ma gresesc dvs deja a-ti adaugat in trecut un astfel de comentariu, la care deja v-am raspuns: este naturala, insa are si pluta avantajele si dezavantajele sale, care o sa fie analizate in lunile ce urmeaza.

    • @gabagaba5330
      @gabagaba5330 5 років тому

      @@EnciclopediaConstructiilor ok abea astept

    • @gabagaba5330
      @gabagaba5330 5 років тому

      @@EnciclopediaConstructiilor si inca ceva vreau sa spun si vb serios chirpicu este mult mai bun decat bca non toxic si mult mai durabil si rezistent si la holsuruburi

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Multumesc pentru comentariul dvs!

  • @ciprianbuga4227
    @ciprianbuga4227 8 місяців тому

    Termoizolatia in pardoseala care sa nu placa soriceilor , la o casa numai cu parter

  • @leatheraccessories646
    @leatheraccessories646 Рік тому

    Ma amuza copios cum noi astia care suntem la sute de ani in urma cu tehnologia in constructii , stim sa dam lectii altora si sa decidem ca , asta nu e bun , astalalt nu e bun , nici celalalt nu e bun ! .... occidentalii cand faceau catedrale de zeci de metri inaltime , noi stateam in bordeie sub pamant ca sobolanii
    Imi aduc aminte cand a patruns pe piata la noi polistirenul , au sarit ,, specialistii ,, si au dat verdictul , nu e bun , e cancerigen !!! 😂😂😂
    Cand occidentalii au stopat productia placilor de internita , azbociment , pentru acoperis , noi afirmam sus si tare ca sunt prosti , deoarece noi le folosim de zeci de ani si nu a murit nimeni
    Exact ca la plombele dentare cu amalgam , cand occidentalii au stopat folosirea acestor materiale din cauza nocivitatii mercurului , la noi s au folosit si dupa 10 ani , ca asa suntem noi , mai inteligenti ca toti si mai catolici ca papa
    Desigur , fiecare are dreptul la o opinie .....