Disadvantages of extruded and expanded polystyrene thermal insulation

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 1 чер 2018
  • Acest video explica in detaliu dezavantajele polistirenului extrudat si expandat la constructia casei, la termoizolarea casei sau apartamentului si la alte lucrari de reparatie in casa sau apartament in special ce tin de termoizolatia cu polistiren si minusurile polistirenului. In limba rusa ar suna Минусы пенопласта и экструдированного пенополистирола.
    Doneaza de o cafea pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc!
    Facebook: / enciclopediaconstructi...
    Website oficial: constructiacasei.com/dezavant...

КОМЕНТАРІ • 448

  • @EnciclopediaConstructiilor
    @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +7

    Orice persoană care dorește o ”consultație individuală” sau răspuns la o întrebare mai complexă, care în fond necesită opinia, timpul și cunoștințele autorului acestui proiect, este rugat să echivaleze întrebarea sa în schimbul unei donații, care se poate realiza atât pe canalul de Patreon: www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor
    , cât și prin virament în cont bancar. Toți cei interesați sunt rugați să apeleze cu un mesaj pe Pagina de Facebook.
    Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult)
    Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă.
    Multumesc pentru înțelegere!

    • @iulianproject3967
      @iulianproject3967 2 роки тому

      Salut,
      Am si o intrebare as vrea sa pun polesteren extrudat 4cm intre capriori si dupa vata de 10cm crezi ca e ok? Multumesc

    • @sorinneagu7515
      @sorinneagu7515 2 роки тому

      Salutare..am pus polistiren extrudat pe casa am dat cu adeziv si plasa..dupa 2 ani a picat plasa ...ce sa fac ca sa ramana plasa pe perete:))..multumesc

  • @autodiecastmachete
    @autodiecastmachete 5 років тому +14

    Foarte bune aceste informatii si comparatii, pe care nu ti le spune nimeni, nici un expert in izolatii. Un mare like domnule.

  • @740Iulian
    @740Iulian 6 років тому +81

    Nu ma pot abtine sa nu comentez. In primul rand felicitari pentru limba.
    1. Foloseste o limba romana foarte buna, chiar daca eclar ca se adreseaza in primul rand moldovenilor. Sunt foarte multi constructori romani, meseriasi in limbaj traditional, cu o buna experienta, dar care abia articuleaza corect propozitiile. Felicitari. Daca imi spune cineva ca vorbeste limba moldoveneasca, cred ca Moldova a rezolvat prin Constitutie aceasta polemica.
    2. In ciuda faptului ca unii comentatori l-au acuzat ca omul nu stie ce vorbeste, inca din introducere se spune ca sunt prezentate dezavantajele. Adica de folosit, folosesti ce vrei, dar daca te intereseaza e bine sa cunosti si dezavantajele. Cei care sustin ca omul nu stie ce vorbeste, sunt doar lipsiti de exercitiul opiniilor diferite de ale lor.
    3. Chiar daca n-ar fi rezultatul experientei, toate dezavantajele sunt prezentate logic si argumentate asijderea si cu bun simt.
    4. Apreciez logica enuntata: un material nu devine mai bun sau nu este mai rau doar ca vrem noi acest lucru. El este bun sau rau prin caracteristicile sale in raport cu modul de folosire, intr-o situatie si utilizare conforma fiind bun, intr-o alta situatie fiind rau.
    5. Cand cineva explica altcuiva ca un produs folosit de cele mai multe ori in locuinta in care traim, dormim, macam si respiram poate ar fi bine sa avem suficiente informatii sa intelegem singuri daca e cumva toxic, nociv, pagubos sau poate fi o alegere indiferent de aceste inconveniente.
    Felicitari si toate bune!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому +20

      Va multumesc mult pentru comentariul dvs, unul logic si foarte argumentat, asa cum cred ca ar fi de dorit sa fie toate comentariile pe acest canal. Da, vorbesc limba romana (limba moldoveneasca nu exista) si o vorbesc asa cum am deprins de mic. Corect remarcati si dvs - eu prezint aici doar dezavantajele acestui material, cine doreste - asculta, cine nu - nu. Fiecare e liber sa creada ce informatii doreste. Dvs va doresc numai succese!

    • @gattonpc
      @gattonpc 5 років тому +3

      "Bravo ma"? "Ca stii tu Romana"? Vezi de ograda ta inainte de a arunca cacatul in a vecinului.

    • @paulderomania1
      @paulderomania1 5 років тому +3

      @@EnciclopediaConstructiilor Si eu va multumesc pentru explicatii, problema e ...cu ce ar trebui sa izolez casa la exterior? Care ar fi mai avantajos d.p.d.v. termic, vata minerala sau polistirenul?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +2

      @@paulderomania1 Nu doresc sa va supar, insa dvs nu corect ati formulat intrebarea. Materialul termoizolant se alege in dependenta de caracteristicile sale + caracteristicile structurii unde va fi aplicat + dorintele clientului. Ca sa va raspund, trebuie sa stiu cel putin de care structura vorbim, din ce material/e e facuta si care e dorinta dvs de termoizolare (la ce doriti sa ajungeti)?

    • @opreapaula4671
      @opreapaula4671 4 роки тому +1

      @@EnciclopediaConstructiilor Am construit o casă acum 15 ani din cărămidă poroterm si am izolat cu polistiren expanda de 5 cm.Acum văd că sunt alte soluții .Ce mai pot face ?

  • @snrnsjd
    @snrnsjd 3 роки тому

    Am vizionat cu mare plăcere ! Foarte interesant! Mulțumesc din suflet pentru canalul tău!

  • @multiporcyprusarvitservice9144
    @multiporcyprusarvitservice9144 3 роки тому +1

    Excellent! The disadvantages of XPS and EPS are very correctly mentioned. Excelent! Foarte corect mentionate minusurile XPSului si EPSului. Отлично! Очень правильно обозначены недостатки XPS и EPS.

  • @florinenache8789
    @florinenache8789 4 роки тому +1

    Foarte interesant, multumim !

  • @eugensandulescu6319
    @eugensandulescu6319 3 роки тому +1

    Respect Maxim pentru aceste exemple am urmărit trei videouri sunt bine venite m-am abonat din Germania 🇧🇪

  • @wernersmith6761
    @wernersmith6761 5 років тому +4

    Foarte buna analiza, multumesc pentru video frate din Basarabia.

  • @acslifestyle
    @acslifestyle 4 роки тому +5

    De ieri, de cand v-am descoperit, va ascult în continuu😁. Vorbiti pe interesul tuturor și asta va ajuta multe persoane să facă alegeri inteligente si nu doar la recomandarea "specialistilor".
    Doresc o izolare fono-termica, dacă o pot numi așa, pereți si tavan într-un apartament din 1988. Tot răscolesc informatii pe net însă nu am o idee clară despre o alegere corectă.
    Vă sunt recunoscătoare în avans pentru răspunsul dumneavoastră!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +2

      Buna seara, si va multumesc ca urmariti acest proiect. In cazul dvs, daca doriti si termo si fonoizolare interioara, v-as sugera pluta.

    • @acslifestyle
      @acslifestyle 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor, am luat în calcul acest material descoperindu-l datorită materialelor video create de dumneavoastră.
      Peste plută trebuie să vin cu un alt material sau odată lipit pe tavan pot da glet pentru finisare? Probabil întrebarea mea este banală, nu am mult habar, dar nu știu câte persoane din domeniu lucrează cu această plută și prefer un răspuns de la o persoană competentă. Pot folosi plută rulou sau recomandat sunt doar placile?
      Vă mulțumesc pentru timpul acordat!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +1

      @@acslifestyle Daca doriti cu adevarat fono si termoizolare, mai bine folositi placi de pluta incepand cu minim 5 cm grosime (ideal de la 10 cm grosime). Exista adeziv-mortar special pentru pluta, acestea trebuind aditional fiind fixate mecanic si cu dribluri, insa se poate folosi si finisaje universale, ca apoi sa continuati cu ce finisaje decorative doriti. Ca alternativa puteti folosi si vata minerala acustica, insa doar eco daca gasiti.

    • @acslifestyle
      @acslifestyle 4 роки тому +1

      @@EnciclopediaConstructiilor, va multumesc foarte mult pentru timpul si amabilitatea dumneavoastră și vă doresc succes!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +1

      @@acslifestyle Cu placere, multumesc deasemenea numai bine!

  • @muntemunteanu3355
    @muntemunteanu3355 6 років тому +5

    Absolut TOT e bun si rãu dacã nu e folosit cum trebuie....🤝

  • @sophiadreptatii
    @sophiadreptatii 5 років тому +3

    Mulțumim !

  • @valermoldovan415
    @valermoldovan415 4 роки тому +1

    Am vazut fel de fel de comentarii cu opinii pro si contra , unele f. logice si pertinente, altele cu interés personal,iar unele chiar sicanante,rautacioase. Parerea mea este ca omul e competent,binevoitor, f.explicit , documentat si cu bun simt si seriozitate ; lucru ce se vede din modul cum raspunde intrebarilor dvs. si mai ales ca intelege dea raspunsuri la o multitudine de petenti. Rar am mai vazut un asemenea gest ; as putea spune ca deloc. Stimate domn , eu iti multumesc si te respect. Pentru ceilalti ; zic ca nu este bine sa catam nod in papura ; omul doar s-a gandit sa dea niste sfaturi , pe care eu le vad f. bune. Aflandu-ne in sarbatori eu va urez - LA MULTI ANI !

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Mult stimate domn, ma bucur nespus sa citesc comentariul dvs si ma bucur ca sunt oameni ca dvs care stiu sa pretuiasca munca altora. Deasemenea va urez La Multi Ani!

    • @tibib4029
      @tibib4029 4 місяці тому

      ​@@EnciclopediaConstructiilorsint total de-acord cu comentariul , am aceeasi parere , singuril ,,dezavantaj" e ca nu prea citesti/raspunzi la intrebari si comentarii

  • @andiandy450
    @andiandy450 4 роки тому

    Foarte interesant

  • @MikeLucienR
    @MikeLucienR 5 років тому +1

    Salut ! Foarte bun video-ul ! In Romania si poate si in Moldova lumea e disperata in utilizarea polistirenului ca material de termoizolare. Sincer sa fiu, spre rusinea mea, nu stiam despre unele lucruri pe care le-ai specificat aici . Cit priveste treaba legata de vata din jurul ferestrelor pentru protectia la foc, tin sa mentionez ca nu e specificata de nici un inginer care face un studiu de impact la incendiu al polistirenului . A fost un lucru nou pe care l-am invatat si de care o sa tin cont pe parcursul lucrarilor de acest gen . Mult succes ! Te urmaresc mereu cu interes.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Buna ziua si multumesc pentru mesaj. La noi in Republica Moldova, dar si in multe state, normele antiincendiare si de termoizolare a fatadelor impune de a folosi in dreptul deschiderilor pe aria acestora cativa zeci de cm, materiale care nu ard, nu se aprind si nu raspandesc focul, iata de ce, daca se termoizoleaza cu polistiren, in dreptul deschiderilor se foloseste cel mai des vata minerala.

  • @paulcoman7237
    @paulcoman7237 4 роки тому

    Bravo îmi place bravo

  • @nicosm2008
    @nicosm2008 5 років тому +6

    Am descoperit intamplator acest video si doresc sa spun doar doua lucruri:
    1 -ma amuza teribil si ma distreaza limbajul folosit, si nu o spun ironic sau rau intentionat;
    2 -omul stie ce spune, adica vine cu argumente pentru cele afirmate.
    Concluzia e ca ma destinde sa ascult comentariile dumneavoastra si totodata, aud o serie de informatii spuse destul de coerent si care mi-ar fi luat mult mai mult timp sa le caut eu pe toate. Sincer, imi esti simpatic iar celor care se aprind si simt consternare pentru ca omul vine cu niste afirmatii ce contravin la multe capitole "folclorul" constructiilor, va spun ca nu are rost. Fiecare face ce vrea, poate sa izoleze si cu paie cu spunea unul pe aici.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +5

      Va multumesc pentru comentariu. Ce tine de limbaj, e unul basarabean. Pe noi din Republica Moldova tot tare ne amuza de exemplu cum vorbesc unii limba romana din Banat, Crisana sau Maramures, cu influente putin ungare. La fel o spun fara nici un rau.
      Ce tine de afirmatia nr. 2 - ma bucur ca exista oameni care inteleg punctul meu de vedere si/sau macar incearca sa il inteleaga. Pana la urma eu nu oblig pe nimeni sa ma asculete, fiecare e liber sa creada pe cine doreste si sa isi termoizoleze casa cu ce vrea.

  • @catalineltecnidraulico
    @catalineltecnidraulico Рік тому

    Bai… baiatu asta vorbeste moldoveneste nu romaneste . Ce e fain e ca nu ii este rusine … adica ii se rupe daca va place sau nu accentul lui el a facut video si faza tare e ca se si intelege foarte usor ceea ce explica deci fericire maxima si respect dublu .

  • @concertflaut6646
    @concertflaut6646 4 роки тому

    Tot felul de pareri ...

  • @gabigabi1864
    @gabigabi1864 4 роки тому +1

    Super Video, urasc izolare peretilor,sa stau cu grija ca se gauresc pereti, O sa fac o casa cu 2 etaje, o sa o tencuiesc si interior si exterior, si nu o sa pun nici o izolatie pe pereti, chiar daca o sa platesc un pic mai mult la caldura🙂🙂

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Multumesc pentru recomandare. Eu v-as recomanda totusi sa luati in calcul termoizolarea peretilor, este mult mai ieftin pe termen lung, mai confortabil si corect. Orice material de izolare are si avantaje si dezavanataje - am realizat analize despre mai mult de 10 materiale pana in prezent, trebuie doar de stiut caracteristicile si de ales materialul potrivit cazului dvs pentru a nu avea probleme.

  • @aion2177
    @aion2177 4 роки тому +1

    te rog sa faci un video despre case pasive si cum putem noi sa facem o casa pasiva in Romania. Ce materiale exact, ce costuri medii exista la momentul de fata, si in ce ordine se aplica aceste materiale - sa stim un cost pe metru patrat pentru pardoseala, fatada si acoperis.
    E un subiect super important - absolut toate casele si apartamentele si afacerile ar trebuii sa fie pasive din cauza incalzirii globale - 35% din toata energia consumata pe planeta sa duce in incalzirea diferitelor constructii - ceea ce extrem de mult, si legile o sa se inaspreasca in urmatorii ani cerand constructii pasive obligatoriu, iar pe masura ce altii inteleg acest lucru casele pasive o sa devina un subiect de interes, pe care tu poti sa-ti cresti canalul pentru ca nu sunt multi care articuleaza exact aceste posibilitati. Eu doar ce am apucat sa aud de idee si incerc sa-mi dau seama cum se aduce din teorie in practica.
    Oricum merci de video si multa bafta :)

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Va multumesc despre sugestie, insa paremi-se ca nu ati gasit pe canalul acesta Categoria "Case Pasive" - am realizat mai multe video-uri despre diferite solutii in mare parte ieftine pentru o casa pasiva. Iata link-ul catre Playlist - ua-cam.com/video/7JqNEduspwI/v-deo.html
      In viitor, cu siguranta ca vor fi si alte video-uri despre casele pasive, insa pana atunci, va puteti informa din ce este. Numai bine.

  • @andreispinu5059
    @andreispinu5059 6 років тому

    Poate reușiți sa faceți și un material și despre plută (expandată sau aglomerata) ca și material izolator . Bineînțeles cu avantaje și dezavantaje cum va este vouă caracteristic , succes! 😀🍺

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому +1

      Multumesc pentru indemn, o sa i-au in vedere!

    • @andreispinu5059
      @andreispinu5059 5 років тому

      Enciclopedia Constructiilor Aștept cu interes ca trebuie sa iau o decizie. Stau la parter și deasupra nu locuiește nimeni , de aceea vreau sa izolez tavanul și nu știu cu ce , extrudat de 2 sau pluta expandată de 2 cm. Ideea e ca despre pluta nu găsesc niciun dezavantaj, doar de bine.

    • @pb80tm
      @pb80tm 5 років тому +1

      pluta?? ai vazut preturile la pluta? la tavan nu ai nevoie de extrudat. expandatul e suficient daca esti dupa pret.

    • @andreispinu5059
      @andreispinu5059 5 років тому

      pb80tm Sincer nu prea vreau sa bag polistiren pe tavan , la apartament . Iar ca preț pluta e 50 lei mp, la cât am eu nevoie nu e un capăt de lume.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Stiu ca pluta e mult mai scumpa decat alte materiale, eu am doar sugerat o optiune. Fiecare e liber sa aleaga ce doreste si sa creada pe cine doreste.

  • @stefidrums
    @stefidrums 5 років тому +6

    buna...multumim f mult pt informatii, sunt curios ce parere aveti despre izolatie cu multipor ?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +3

      Buna ziua, multumesc pentru apreciere. Am o parere relativ buna despre termoizolarile cu placi minerale, ca de genul exemplului expus de dvs.

    • @aurasfaur6916
      @aurasfaur6916 4 роки тому

      Cum este izolarea cu lână de oaie?

    • @dumitrumiron2659
      @dumitrumiron2659 3 роки тому

      @@aurasfaur6916 unde gasesc asa material izolant, lana de oaie? ce pret are?

    • @aurasfaur6916
      @aurasfaur6916 3 роки тому

      @@dumitrumiron2659 La ciobani dar trebuie vorbit din timp cu ei,căci foarte mulți o ard sau o abandonează dacă nu o pot valorifica

    • @dumitrumiron2659
      @dumitrumiron2659 3 роки тому

      @@aurasfaur6916 poate fi folosita asa cum o dau ciobanii?? caci va face molii sigur!

  • @catalinionut2903
    @catalinionut2903 3 роки тому +1

    Salut, felicitari pentru videoclipurile pe care le faci..am inceput sa te urmaresc de cateva luni. Am o intrebare ..e cam offtopic ...dar daca ai timp sa imi raspunzi ar fi super. Ce parere ai de constructiile facute cu tehnologia cofrajelor de polistiren - neopor? Am citit deja cateva articole ...dar nu stiu ce sa cred.

  • @henryhorga7193
    @henryhorga7193 4 роки тому +2

    Cum sa termo izolez casa?

  • @georgetrusca6214
    @georgetrusca6214 5 років тому +1

    salut felicitari pentru cea ce faceti , un sfat va rog am o casa din BCA cu ce material sa izolez !>>??

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +1

      Salut, va multumesc. Inainte sa va raspund am o intrebare, ati vizionat video-urile privind Avantajele si cel privind Dezavantajele BCA-ului? Am oferit acolo cateva indicii la anumite caracteristici analizate.

  • @samuelilie643
    @samuelilie643 5 років тому +5

    Buna ziua ... as avea o intrebare... Noi nu am vrea sa izolam nici cu polistiren si nici cu vata( 1 pt ca am vrea ca peretele sa respire si 2 pt ca sunt toxice). m am gândit la o varianta... construiesc cu pereți dubli si las între ziduri 10 cm... exterior cărămidă de 25 si pe.interior de 11.5... in spatiul dintre ele m am gândit să pun pământ sau lut... ce părere aveți?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +5

      Buna ziua. Mai simplu ar fi un perete + termoizolatie, insa se poate de facut si o structura din perete + gol liber umplut cu termoizolatie + perete. In cazul dvs ca doriti anume blocuri ceramice si asa structura: in primul rand trebuie sa fiti foarte atenti cu armarea acestei zidarii + protejarea ei de umiditate (data cu zinc binisor). La fel din punct de vedere seismic, daca ar fi pentru mine, eu as amplasa caramida mai mare spre interior, ca greutatea mai mare sa fie spre interior, nu exterior. Totusi in cazul dvs daca a-ti pune caramida mai mica de 11.5 spre exterior, aceasta nu este pentru exterior, si doi e prea "fragila" pentru conditiile exterioare, iata de ce multi isi pun caramida obisnuita (vedeti video Nr. 3 despre ce caramida vorbesc) sau caramida Klinker (care insa e scumpa). Ce tine de termoizolatie, 10 cm nu e cam destul destul, dar nu e nici prea putin. O termoizolatie mai serioasa la zidarie se incepe de la 10 cm, deci sunteti oarecum in grafic. De umplut, nu recomand decol pamant - nu e pamantul bun pentru asa ceva deloc. Lut, a-ti putea, insa depinde. Eu as pune acolo perlit expandat termoizolant, atat in spatiul gol de 10 cm, cat si in golurile blocurilor ceramice (germanii apropo asa fac). Despre perlit o sa fac cateva video-uri, insa deja la anul, pe la primavara cred.

    • @denisaurel2009
      @denisaurel2009 5 років тому

      Samuel Ilie i

  • @oltean27
    @oltean27 4 роки тому +1

    Salut!
    Am caramida porotherm robust 38.
    Ce imi recomandați sa o izolez?
    Vata bazaltica 15cm e ok!
    Nu m am apucat se casa inca am luat doar paletii se caramida si tigla .

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +1

      Buna ziua, pentru blocuri ceramice recomand materiale permeabile la vaporii de apa. Vata minerala este unul din aceste materiale.

  • @mckaw2576
    @mckaw2576 2 місяці тому

    Aș avea o întrebare, vă rog frumos): dacă plachez pereții interiori cu rigips culoare verde (anti umezeală), se poate aplica peste acesta termoizolație din polistiren? Mă refer în special la pereții care "dau" spre exterior (pe partea cu geamurile) Mulțumesc anticipat!

  • @stoicaoctavian3522
    @stoicaoctavian3522 2 роки тому

    Să trăiți !!! Am cumpărat o casă de caramida izolata cu polistiren de 10 cm eps 70… vreau sa evit distrugerea caramizii si vreau sa va intreb, cu ce as putea sa izolez peretii interiori ca sa nu treaca umiditatea din casa catre exterior? Multumesc

  • @micutudinberceni
    @micutudinberceni 4 роки тому +4

    Salut... Am o casa din cărămidă ne tencuita... Vreau sa o izolez. Ce recomandați?
    Mulțumesc pentru informații...

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +6

      Buna ziua. In primul rand va recomand sa o tencuiti pe ambele parti (partea exterioara doar pentru indreptare si netezire), si apoi la exterior sa alegeti un material permeabil la vaporii de apa si care sa se combine mai "prieteneste" cu caramida, deci analizati vata minerala eco. pluta, placile minerale, lana de oaie, izolatiile fibro-lemnoase etc.

    • @danandrei9172
      @danandrei9172 3 роки тому

      Permeabilitate la vapori de apa conduce la degradarea proprietății de izolant termic datorita infiltrațiilor de umezeala (care are conductivitate termica ridicata).

  • @mariuspapa2986
    @mariuspapa2986 5 років тому

    Buna seara . Va multumesc pentru toate clipurile postate si mai ales pentru felul in care exlicati. Va rog sa imi dati si mie un sfat. Am casa batreanasca, cu pamant, lemn si o zidarie exterioara din mortar, presupun. are 2-3 cm grosime. Ma gandeam sa izolez cu vata bazaltica dar dupa ce am vazut aceste clipuri m-a cam pus pe ganduri. Ce sa aleg ca sa fie si durabil, si prietenos cu mediul si cu noi pana la urma. peretii au cel mult 25 cm grosime. Casa este in zona submontana, cu clima destul de umeda toamna si primavara. Va multumesc si succes in continuare.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Buna ziua. Va multumesc pentru comentariu. Dat fiind faptul constructia casei dvs, puteti termoizola doar cu materiale care ofera o buna migrare a vaporilor de apa, plus sunt "prietene" cu lemnul. Deci in cazul dvs puteti folosi diverse materiale fibrolemnoase, insa puteti folosi si vata minerala, insa eu recomand doar aceasta noua ECO - cica nu are atat de mult substantele mentionate de mine intr-un video trecut. Plus as mai adauga aici ca daca tot a-ti spus ca aveti o clima destul de uda, atrageti atentia in primul rand si la segmentul ventilatiei, pentru a normaliza umiditatea din casa.

  • @lupouandrei6156
    @lupouandrei6156 5 років тому +3

    Mi.ar place sa primim si o alternativa la izolatia cu polistiren,
    Daca am identificat o problema, as vrea si raspunsu de la acea problema in video.( dupa parerea ta).
    Chiar era nevoie de cineva pe youtube care sa faca ce faci tu.
    Multumesc mult de informatii!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +1

      Cu siguranta voi veni si cu solutii, totusi la inceput se expune problema, fie acestui material, fie a altora. Oricum are si polistirenul avantajele sale, despre care le voi expune candva. Prin video acesta sau altele doresc sa atrag atentia ca nu trebuie de ales materialul de termoizolatie ca "asa si-a pus vecinul", ci in dependenta de situatia fiecaruia si doar daca interactioneaza corect cu celelalte structuri cu care va interactiona.

    • @breabanandrei3233
      @breabanandrei3233 Рік тому

      👍🏻 Și eu tot la asta ma gândesc ….

  • @cristianalbulescu8419
    @cristianalbulescu8419 3 роки тому

    Am o alta abordare.
    Excesul de umiditate din pereti se poate elimina si prin peretii interiori. O casa in care se traieste sanatos, se aeriseste periodic.
    Mai nou ferestrele si usile sunt prevăzute cu clapete de aerisire.
    Tot mai nou s a inceput proiectarea caselor cu coloane de ventilatie in majoritatea spatiilor din locuinta.
    V am urmarit explicațiile in cazul polistirenului si al vatei minerale; nici una nu este pe gustul dvs.
    Pe mine ma intereseaza sa blochez transferul int - ext, tot anul.
    De excesul de umiditate se poate ingriji fiecare in parte, in functie de ce vrea sa faca in (din) casa lui.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      Buna ziua. Este imposibil sa blocati transferul interior - exterior in sezonul rece, e vorba de fizica si presiunile existente, iar vara e invers. Va recomand sa vizionati video-urile despre Condens si Cele 6 reguli de aur la termoizolarea casei, o sa va fie de folos sa intelegeti mai bine ce si cum.
      Au ferestrele clapete, am vorbit in video-urile despre ventilatie, insa de exemplu la case pasive ele sunt inexistente, si chiar daca o casa pasiva e bine ventilata si cu centrala cu recuperare de caldura ce monitorizeaza orice incapere, oricum la proiectare se ia in calcul migratia vaporilor.

  • @CloudMG
    @CloudMG 5 років тому

    intrebarea mea e .... si cei bun pt izolatie pt o casa? (eu lucrez in izolatie termica in termo centrala cu vata de sticla in principiu incapsulat in aluminiu si totul ii bun)

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Orice material este bun, daca este folosit in combinatii corecte cu alte elemente, si daca e montat si exploatat corect, chiar si polistirenul si vata minerala (ecologica, ca cea obisnuita eu nu o prea iubesc).

  • @ionloghin5250
    @ionloghin5250 5 років тому

    Spune te rog, ce ai recomanda la o casa cu zidarie de "cochileti", ca material termoizolant? Multumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +1

      Buna ziua, eu stiu de cotileți sau piatra alba de calcar, nu de ”cochileti”. Daca sa vorbim de cotileti, atunci puteti folosi o gama larga de materiale de termoizolare la exterior, insa excludeti asa materiale ca polistirenul extrudat sau spuma poliuretanica, dat fiind faptul ca ele au o impermiabilitate foarte ridicata. Deasemenea dat fiind faptul calitatile termoizolante foarte slabe ale cotiletului, indiferent de ce termoizolatie alegeti, ganditi-va la minim 10 cm grosime.

  • @segiuchiochiu6928
    @segiuchiochiu6928 4 роки тому +2

    Bună ziua,Rog să-mi spui cum e mai bine , vreau să izolez casa care este construită din cochilet ,cu polistiren , mai bine so scatoresc , său să pun direct polistirenul pe perete ? Mulțumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +2

      Buna ziua. Despre cotileti am realizat deja un video, poftim sa il vizionati aici - ua-cam.com/video/SaO_AQM5y58/v-deo.html . Legat strict de intrebarea dvs, orice zidarie trebuie mai intai tencuita superficial pentru a obtine o suprafata cat mai dreapta, si abia apoi se aplica fatada de termoizolatie. Dupa deja iar se aplica tencuiala si finisaje conform proiectului. Succese!

  • @ValentinNicolaeGeorgescu
    @ValentinNicolaeGeorgescu 5 років тому

    Un video execelent, multumesc.
    In cazul unui apartament cu placi de beton, ce recomandati?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +1

      Multumesc. Iata in cazul unui apartament cu placi de beton, polistirenul extrudat XPS este recomandat de a fi folosit, iar peste acesta de turnat o sapa. Vizionati si video despre Avantajele acestui material si video despre Unde se poate de folosit polistirenul, ca sa intelegeti de ce.

    • @no_name-wn2gz
      @no_name-wn2gz 4 роки тому +1

      @@EnciclopediaConstructiilor pai daca vrei sa pui polistiren pe tavan cum mai torni sapa???? la mine la ap. zidurile si tavanul sunt din placi din beton si nu sunt drepte deloc. stau la et4 din 4...cum pot eu sa indrept tavanul dar sa si izolez? blocul are acoperis. urmaresc cu drag videourile tale si sper sa imi si raspunzi la problema mea. te salut!

    • @fiorenedelco5228
      @fiorenedelco5228 4 роки тому

      Izolatie pe baza de grafit

    • @vasilediac
      @vasilediac 4 роки тому

      @@no_name-wn2gz adevarul e ca l-ai incuiat.

    • @vasilediac
      @vasilediac 4 роки тому

      @@no_name-wn2gz Nu e chiar atât de expert pe cat se crede.

  • @vintageaudio10
    @vintageaudio10 2 роки тому

    Salutare,cu ce pot placa exteriorul unei case de caramida la țară, polistiren s au vată mulțumesc

  • @beautedelanature8615
    @beautedelanature8615 5 років тому

    Buna ziua ce credeti despre cofragele din polistirenului ?

  • @ionitageorge5673
    @ionitageorge5673 5 років тому +20

    Da Bravo, nu mai izolam Domnu' cu nimic. Facem case din chirpici. Mai dale dracu de materiale. E normal sa ai avantaje și dezavantaje, ca la medicamente. Iei ceva pentru cap și îți afectează ficatul. De multe ori e bine sa faci ce te taie capu'. Cel mai mult îmi place ca găsești o grămadă de "deștepți" ca mine care se mai și uita și te mai si asculta. Ba frate omu' face cu ce are, dacă ar fi sa respecte tot ce spune producătorul, o casa, de 8o m pătrați va costa cel puțin 150 de mi de euro. Ce sa zic, schimba ți profilul, ca zăpăcești oamenii. Fiecare face după posibilitățile sale. Ești deștept nu contest, dar înnebunești oamenii. OAMENII SE CÂRPESC SAU SE INDATOREAZA LA BĂNCI PENTRU O CASA. LASĂ-NE ÎN DUREREA NOASTRĂ.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +19

      In primul rand, sunt extrem de multe materiale si solutii, nu doar polistirenul. In al doilea rand, "omul zgarcit plateste de 2 ori" - este asa o vorba, deci cu alte cuvinte, zgarcindu-va la doi lei in plus la etapa de termoizolatie, pe durata medie si lunga, din cauza eventualelor probleme care pot aparea datorita nealegerii corecte a termoizolatiei, ve-ti scoate din buzunar mai mult. Nu e mai bine din start sa termoizolezi corect? In al treilea rand, eu nu impun pe nimeni sa ma asculte, eu doar il informez, alegerea deja este a fiecaruia. "Un om informat este un om innarmat" - peurma sa nu zica omu ca nu a stiut. Informatia e libera, cine vra asculta, cine nu, nu. Eu inteleg ca buzunarul multor din noi nu e ca in Occident, insa credeti-ma, nu costa nimic sa ne informam mai mult si sa alegem corect, si credeti-ma, nu sunt adeptul carorva materiale super-scumpe, ba din contra. In rest, va multumesc pentru comentariul dvs si daca aveti nevoie de vreun sfat in cazul dvs, puteti sa imi scrieti. Succes!

    • @MitzoneMihai
      @MitzoneMihai 5 років тому +1

      Bine zis 👍

    • @sorinconstantinfilipescu2215
      @sorinconstantinfilipescu2215 5 років тому +5

      @@EnciclopediaConstructiilor Buna ziua, CARE ESTE CEA MAI RECOMANDATA IZOLATIE DE EXTERIOR SI POD? Va multumesc

    • @catalinsima8695
      @catalinsima8695 4 роки тому +1

      nu mai izolam casa stam cu ea așa să plătim la gaze....pune frate polistiren pe casa că nu are nimic ...eu lucrez de la 19 ani în construcții și nu am auzit pe nimeni sa se plângea că are mucegai de la polistiren sau că izolația nu își mai face treabă.....singurul lucru pe care l-am aflat de la un inginer chimist ieșit la pensie este că polistirenul este garantat doar 15-20 de ani....

    • @demestefan
      @demestefan 4 роки тому

      @@catalinsima8695 in acei 19 ani lucrati teai intors sa vezi cu arata lucrarea dupa cativa ani? Eu am vazut si nu doar odata ,in mare parte din cauza izolari incorecte sau executarea altor lucrari incorect care afecteaza din cauza izolatiei. Sunt si alte soluti de izolatie tot cu polistiren care ar putea evita aceste inconveniente (exe. aerisiri care vin si acelea cu alte dezavantaje)

  • @codemasterz6074
    @codemasterz6074 4 роки тому

    Excelent canal. O întrebare dacă doriți sa ma ajutați - trebuie sa izolez mansarda - vreau sa fie izolata extraordinar de bine astfel încât sa nu se simtă căldură vara și sa permită circulația vaporilor de apa pentru a nu face condens. Dimensiunea grindei de acoperiș e de 12 cm și acoperiș de tigla. Ce îmi recomandati? Ceva cu calități termice foarte bune și de preferat fără chimicale dăunătoare. Mulțumesc!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Multumesc pentru apreciere. Iata fix pentru dvs am creat un video si l-am postat nudemult, se numeste `Cum corect termoizolam o mansarda`. Gasiti-l in lista de video-uri si vizionare placuta!

  • @marianascoarta6184
    @marianascoarta6184 9 місяців тому

    Salut,dar casele de lut cum le putem izola prin interior?

  • @danutz-ys7pv
    @danutz-ys7pv 5 років тому +2

    daca nu pot izola exterior nici cu una nici cu alta ce fel de izolare sa aleg ce mod imi recomandati ??

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +1

      Buna ziua, daca la exterior e imposibil de termoizolat, atunci se va termoizola in interior, ca ultima instanta. Ce tine de materiale, tocmai ieri am raspuns la o intrebare asemanatoare postata la video despre "Unde putem folosi polistiren expandat si extrudat:. Am sa fac copy paste la raspunsul meu de acolo:
      Acum, daca tot trebuie de termoizolat la interior, in domeniul respectiv sunt 2 directii, cu 2 pareri cam opuse, insa ambele argumentate logic:
      1) Se aleg materiale impermiabile la interior - gen panouri din spuma de sticla expandata - de grosimi mai mari. Logica este ca termoizolatia, pe langa functia de termoizolare, sa nu permita trecerea vaporilor de apa prin masa sa ca sa ajunga la pereti, ori daca vaporii ajung acolo, si peretii dvs nu sunt termoizolati la exterior, vor face condens si apoi umezeala data poate evolua in mucegai s.a.m.d.
      2) Se aleg materiale permiabile la interior - gen panouri din pluta - la fel de grosimi bunicele. Ele sunt mai sanatoase, insa permiabile, si anume din acest motiv, se monteaza 100% etans bariera contra vaporilor la interior, ca sa nu ajunga vaporii de apa nici la termoizolatie, nici la pereti.
      Indiferent de metoda folosita, daca termoizolam la interior, trebuie sa prevenim ca vaporii de apa sa nu ajunga in nici un caz la pereti (iar in cazul materialelor permiabile, sa nu ajunga nici la aceste materiale).

    • @titinavisan870
      @titinavisan870 4 роки тому

      Bună de 11 ani am în interior si exterior placat cu plisten mai corect dar nu am mucegai în interior mulțumesc tare mult

  • @florineusebio
    @florineusebio 4 роки тому

    salut. ma tot uit la filmele tale de ceva timp si din august anul trecut am pornit sa-mi construiesc singur casa. Am folosit extrudat grafitat de 3cm sub placa de peste fundatie. nu cred ca a fost o idee rea. Acuma vazandu-ti filmul mi-a venit ideea ca ce ar fi sa plachez casa care e zidita din caramizi cu goluri cu grosimea peretelui pe 24cm, s-o plachez cu bca de 7cm si dupa aia sa vina vata bazaltica de 10cm: Ce zici ? Cum ar fi mai indicat? Ca si paralela sunt mai jos de Chisinau cu 30km.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Buna ziua si in primul rand va urez multa rabdare si succes in constructia casei dvs. Legat de ideea dvs privind bloc ceramic 24 cm + 7 cm BCA + 10 cm vata bazaltica - va recomand sa priviti atent video privind ZIdaria Tripla, acolo o sa gasiti parerea mea despre zidariile triple expusa pe larg. Raspunzand totusi simplu: eu nu m-as complica asa.

  • @SebastianMorosan
    @SebastianMorosan 4 роки тому

    Am inteles ca pentru a termoizola peretii de caramida nu este recomandat sa folosim materiale impermeabile sau putin permeabile cum ar fi polistirenul! Dar daca totusi peste un perete de caramida se aplica polistiren pe "mamaligi", acel spatiu de aer de 1-2 cm dat de grosimea mamaligilor nu functioneaza ca si ventilatie/aerisire? Mai ales daca se pleaca de jos pe suport din profil metalic cu goluri ce permite circulatia aerului/vaporilor intre perete si polistiren... Ar fi aceasta o solutie buna? Multumesc!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Buna ziua. Spatiul pentru mamaligi aduce mai mult rau decat bine, practic pentru orice termosistem de fatada. Ele nu functioneaza ca ventilatie, ci ca spatiu pe unde vaporii de apa pot condensa pe zidarie, si mai departe in cazuri nefericitie se asteapta umezeala ridicata, mucegai, ingrasie, coroziunea armaturii, deteriorarea zidariei etc. Daca insa se face prostia si se face solutia cu goluri pentru circulatia aerului, atunci spuneti-mi mie, ce mai termoizolati atunci?

  • @themanamana81
    @themanamana81 5 років тому

    multumesc frumos!
    foarte interesant!
    ce mi-ai putea recomanda sa-mi izolez acoperisul casei?
    avem placa de beton impermeabil turnata + schelet de lemn cu tabla cutata intr-o apa.
    vineri am vrut sa suflam cu spuma cu celula inchisa dar a batut vantul prea tare si nu sa putut...

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +1

      Daca podul dvs nu va fi utilizat (poate doar ca loc de depozitare), atunci eu as termoizola peste placa de beton a podului. Aici alegerea e hiper-variata, putand sa folositi mai ca orice material, insa grosimile ar fi de dorit sa fie de 25-40 cm.

    • @themanamana81
      @themanamana81 5 років тому

      @@EnciclopediaConstructiilor
      multumesc frumos de raspunsul rapid!
      noi avem atic in 3 parti iar partea cea mai inalta a tablei va fii de 1.50m,
      jos are numai 25cm.
      Omul care a venit sa ne sufle pu de 8 cm cu celula inchisa ne-a spus ca-i de ajuns...ajungeam la minim 2800Euro cu un Lambda de 0.023
      Dar sincer sa fiu...seriosi nu mi sau parut ... asa ca am inceput eu ( muzician) sa ma documentez si m-am gandit cu nevasta-mia sa punem noi xps grafitat de 10 cu Lambda de 0.027... incheieturile le umplem cu spray pu. asa am iesii la cel mult 1800Euro... si nu mai depindem nici de ei ( au venit nepregatiti vineri)
      ce ziceti? suprafata e de 160mp

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Zic sa vizionati atent video postat nudemult privind "Cum calculezi singur grosimea termoizolatiei necesare casei tale". Acolo o sa vedeti si intelegeti de ce nici acei 8 cm de spuma poliuretanica, nici acesti 10 cm de polistiren nu sunt suficienti. Plus daca va ganditi la spuma poliuretanica, polistiren sau alt material, va sfatuiesc sa priviti si video-urile despre aceste materiale postate pe acest canal (toate au analize si despre Avantaje si despre Dezavantaje).

    • @themanamana81
      @themanamana81 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor multumesc!

  • @mierlutclaudiu9167
    @mierlutclaudiu9167 Рік тому

    Buna ziua,va urmaresc ..imi place mult ceea ce faceti..construiesc o casa mica 105mp din bca macon 30cm..Cu ce imi recomandați sa izolez casa ? Mulțumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Рік тому

      Buna ziua, cautati video "Termoizolare casa BCA, BCU, cotilet sau beton" - e postat pe canalul nostru.

  • @ninarebeja3011
    @ninarebeja3011 3 роки тому

    Foarte corect spus dar putin vor sa inteleaga ...

  • @prepixus
    @prepixus 3 роки тому

    Buna ziua, va urmaresc si sunt abonat la canalul Dvs si apreciez mult efortul pe care il depuneti. In acest video spuneti ca polistirenul este contraindicat in termoizolarea caselor din blocuri din ceramica fiindca este impermeabil si nu ar lasa umiditatea sa "transpire" spre exterior, aceasta contraindicatie mai este valabila si in cazul in care casa are un sistem de ventilatie in toate camerele? Multumesc anticipat.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      Buna ziua si va multumim ca urmariti acest proiect. Este o regula generala mentiunea respectiva, deoarece lumea nu intelege ca materialul termoizolant in mod general trebuie sa lase vaporii de apa sa iasa, nu sa ii blocheze. Totusi exista exceptii si anumite reguli, care respectate, puteti folosi si polistirenul (de ex am vorbit despre aceasta in video-urile despre 6 Reguli de aur la termoizolarea casei; Cu ce sa termoizolezi o casa din caramida, bloc ceramic ... etc). Daca va fi un sistem de ventilatie in interior, e inca si mai bine, si da - se poate folosi si polistiren, insa recomand de la minim 10 cm pentru zidarii.

    • @prepixus
      @prepixus 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor Multumesc pentru raspuns...am decis sa zidesc cu blocuri ceramice de 25 latime si polistiren grafitat de 30 cm. Vreau ca prin termoizolarea casei si sistemul de ventilatie sa aduc casa cat mai aproape de conceptul "casa pasiva"..

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      @@prepixus O casa pasiva nu e doar termoizolatie si ventilatie, ci mult mai multe lucruri. Legat de izolare, tineti cont si de fundatie, si acoperis sau tavan, si evitarea puntilor termice etc, totusi 30 cm de grafitat sunt super-suficienti, era oarecum destul si 20-25 cm.

  • @iuliansusman4372
    @iuliansusman4372 6 років тому

    Multumesc mult pentru idei dar am incercat sa te urmaresc.Inteleg accentul dar turatia/frecventa foarte greu.Mai lucreaza la timp este pacat sa ai atat de spus si da nu poti fi ascultat mental.Succes!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому

      Cu placere si merci de remarca. Totusi nu sunt un Vloger sau persoana de radio/televiziune sa am experienta cuvenita. Daca imi spuneti si ce anume nu e okay, as fi recunoscator, deoarece am inteles ca a-ti mentionat de turatie si frecventa, insa nu am inteles concret ce anume (mai repede, mai lent, mai tare, mai incet).

  • @RaresCucerzan
    @RaresCucerzan 5 років тому

    de izolarea podului ce zici? peretii exteriori, ca am mai intrebat, se pot lasa si tencuiti, vad ca la poduri vata e nr 1

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Depinde de structura podului, de faptul daca acesta va fi sau nu locuibil sau ca un fel de depozit, ce temperatura va fi acolo, daca va fi sau nu termoizolat acoperisul, de ce anume doreste proprietarul ... sunt multi factori de luat in consideratie ca sa va pot da un raspuns asa din prima.

    • @RaresCucerzan
      @RaresCucerzan 5 років тому

      am inteles, eu am intrebat asa simplist ca nu ma pricep, paote nici nu m-am exprimat bine, pod sau acoperis, ultimul nivel al casei ca acolo si de stai sau nu stai vara esti ca in cuptor si iarna ca la polul nord, ma refeream daca trebuie ca vad ca se izoleaza sa fie un material durabil si sa nu afecteze sanatatea ori casa

  • @gheorghebirza4418
    @gheorghebirza4418 4 роки тому

    Buna . Am o casa si la tavane am grinzi pe care am batut scindura. Pot sa o plachez cu poliester dupa care sa pun rigips ?
    Multumesc anticipat

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Buna ziua. Eu nu as face asa ceva, nu as combina niciodata polistirenul cu lemnul.

    • @NagyFlorian
      @NagyFlorian 2 роки тому

      Buna ziua, am o casa veche, la etaj fac o camera, la tavan am grinzi, pe care vreau sa le acopar cu scanduri. Acestea se vor vedea, peste ele cu ce sa izolez? Ce grosime minim? Ce folii trebuie sa aplic intre scanduri si izolant si deasupra lui? Multumesc pentru raspuns.

  • @dnydny56
    @dnydny56 4 роки тому

    respect pentru ceea ce faceti un mare profesionist ! am o casa la tara a fost din paianta dar am refacut-o ,am aruncat ciment cu plasa, batuta in cuie si tencuita peretii sunt drepti acum ce izolatie sa pun pe exterior ? sa nu fac mucigai ? am vazut toate videoclipurile dvs

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +1

      Va multumesc. Ca sa nu faca mucegai, trebuie sa respectati mai toate standardele unei case pasive, deci va recomand sa gasiti acest video pe canal si sa-l urmariti. Daca chiar ati fi vizionat atent toate video-urile despre termoizolatie, nu ati fi pus aceasta intrebare, deoarece deja stiti ca eu nu recomand un material anume, si directie de orientare, de exemplu materiale mai permeabile sau nu; si ati fi stiut ca conteaza si grosimea, si etansietatea si eliminarea puntilor termice, si desigur termoizolarea absolut a tuturor structurilor: fundatie, soclu, zidarie, acoperis etc, inclusiv cu tamplarii cu valoarea U foarte joasa. Daca v-am pus in ceata, mai vizionati video-urile respective, totul e explicat acolo. Merci.

    • @dnydny56
      @dnydny56 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor in toate videoclipurile sunt date exemple blocuri ceramice ,beton armat ,caramida etc dar eu daia v-am intrebat exact ca din video nu inteleg deoarece nu toata lumea are casa din cele enumerate de dvs , sunt multi oameni care au peretii cu plasa aruncata cu ciment si tencuiala , acesta este asemanator BCA ului ? Adica este permeabil 50% ? Cu ce pot izola cu vata bazaltica sau expandat ?

    • @dnydny56
      @dnydny56 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor ba am vazut toate video problema este ca nu toata lumea are casa din cele enumerate de dvs, sunt mulți in situația mea cu casa la tara cu plasa aruncata cu ciment si tencuita , nu stiu unde sa ma incadrez cu ce sa izolez casa

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      @@dnydny56 Pai nu puteti avea si oaia intreaga si lupul satul )) Daca doriti eficienta energetica, trebuie sa atrageti atentia la toate aspectele, iar asta costa bani. De exemplu ce folos ca va ve-ti termoizola cu 10 cm peste tot, daca ve-ti avea punti termice si geamuri/usi netermoizolante, atunci puteti face mai mult rau decat bine, provocand aparitia chiar si a mucegaiului.
      Totusi va inteleg ca doriti un raspuns rapid, asa ca va ajut tot atat de rapid: dvs ati zis ca aveti casa din "paianta", pai daca dvs aveti dilema intre vata minerala si polistiren, in cazul paiantei alegeti va rog vata minerala Eco. Grosimile recomandate pentru pereti este minim 10 cm, pentru tavan/acoperis minim 20 cm.

  • @mariuscelbun
    @mariuscelbun 2 роки тому

    As vrea sa explici și vata minerală sau bazaltică cum trece apa din cărămida prin vata.

  • @giovannicrucu5344
    @giovannicrucu5344 4 роки тому

    Bună ziua am zidărie la casa din caramida de 25cm poliesteru grafitat este bun sau cu ce ași putea să o izolez

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Raspunsul la intrebare, cu explicatii, analize (video tot pentru dvs si public realizate), il puteti gasi in asa video-uri ca: Unde se poate de termoizolat cu polistiren, 6 Reguli de aur la termoizolarea casei, Cum calculezi singur grosimea termoizolatiei, Respiratia casei, si alte video-uri. Va invit sa le urmariti, sa va informati, si sa luati decizia corecta.
      Daca insa nu doriti sa le vizionati, nu aveti timp sau din alte motive, si doriti un raspuns de-a gata, contactati-ma pe pagina de facebook.

  • @andreipanfil-hm1hx
    @andreipanfil-hm1hx 3 місяці тому

    Buna!Ce parere aveti despre izolatie cu lana de lemn ?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 місяці тому

      Buna ziua, in loc sa scrieti acelasi comentariu la 6-7 video-uri diferite, ati fi putut sa cautati pe acest canal daca avem un asemenea video. In playlistul dat avem toate materialele izolatoare analizate ua-cam.com/video/iOdbMwErJjM/v-deo.html&ab_channel=EnciclopediaConstructiilor

  • @tibib4029
    @tibib4029 Рік тому

    Atunci logic ar fi o tencuiala cu termobeton ceea ce elimina aproape toate dezavantajele pierzind putin din proprietatea de izolare termica , dar probabil compenseaza , stii daca se poate face asta ?

  • @vasileoboroc1906
    @vasileoboroc1906 4 роки тому

    Buna, casa este din jumătate de fortan, ce mi-ați recomanda? Deoarece în întreg internetul, în afară de noi nu folosește nimeni acest material la casa este greu de găsit răspunsul. Va mulțumesc.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +1

      Pentru fortan puteti opta atat pentru materiale permeabile la vapori (gen vata minerala, lana de oaie, placile minerale etc), cat si mai putin permeabile (gen polistiren expandat etc).

  • @mendebil
    @mendebil 4 роки тому

    Ce imagini pe fundal!

  • @vasilelupu3927
    @vasilelupu3927 4 роки тому

    La noi se fac multe case din blocuri de fortan. Cu ce este mai bine de izolat? Vă mulțumesc.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Buna ziua. Despre termoizolatii am creat deja zeci de materiale video. In fond, fortanul se poate izola cu mai orice material, insa trebuie sa se respecte anumite reguli, despre care am vorbit in video despre "Cele 6 reguli de aur la termoizolarea casei".

  • @cristianvad9536
    @cristianvad9536 4 роки тому

    Salut, ai o alternativa la aceste 2produse (polistiren si vată bazaltică) văzând ca nu le recomanzi la izolarea casei ?o seara minunata

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Buna ziua. Eu nu am zis ca nu le recomand deloc, nu doresc sa fiu interpretat gresit, sunt si ele potrivite in anumite cazuri. Acest proiect analizeaza treptat tot mai multe materiale de termoizolatie, fiind facute video atat despre Avantajele acestora, cat si Dezavantajele lor. Asa ca, pana in prezent au fost postate video separate atat despre Avantajele, cat si Dezavantajele atat a polistirenului si vatei minerale, dar si a spumei poliuretanice, perlit, vermiculit, pluta, si in viitor vor fi postate video-uri si despre alte materiale. Recomandarea mea este ca orice persoana interesata, sa stie ca orice material are si avantaje si dezavantaje, si sa il aleaga pe acel care intr-o anumita situatie este cel mai potrivit.

    • @fiorenedelco5228
      @fiorenedelco5228 4 роки тому

      Da izolatie cu grafit

  • @motodaysbucharest7138
    @motodaysbucharest7138 5 років тому +1

    foarte logic si frumos explicat…...o intrebare am si eu pt. dvs.Daca fac peretii din BCA 30 cm si un strat exterior de perlit este bine?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Rezistenta termica a unui zid de BCA de 30 cm, este in jur la 2.14 m2K/W, deci pentru zidarie treceti de pragul minim al Normativului romanesc de 1.80 m2K/W. Perlitul la fel adauga un oarecare plus. Totusi eu v-as recomanda sa aveti totusi si o termoizolatie exterioara, macar de cativa cm, nu doar pentru termoeficienta, ci si pentru o protectie mai buna a zidariei de conditiile atmosferice, pastrarea unui regim termic al acesteia mai echlibrat etc.

    • @motodaysbucharest7138
      @motodaysbucharest7138 5 років тому

      @@EnciclopediaConstructiilor si ca termoizolatie la bca c3 recomandati

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Nu recomand materialele care au o impermiabilitate a vaporilor ridicata, deci evitati asa materiale ca polistirenul extrudat sau spuma poliuretanica. In rest puteti folosi materiale care permit o buna migrare a vaporilor de apa, asa ca vata minerala (recomand doar aceasta noua Eco), placi minerale, sau careva termoizolatii fibro-lemnoase.

    • @motodaysbucharest7138
      @motodaysbucharest7138 5 років тому

      Multumesc!

  • @MezeiEugen
    @MezeiEugen 4 роки тому

    Ce părere aveți despre plăci de plută pt. izolare termică și fonică?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +1

      Am o parere buna, am si creat si postat deja 3 video-uri de curand la acest subiect, el gasiti pe acest canal.

    • @axintemihaela8347
      @axintemihaela8347 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilorbaghetele decorative sunt bune?

  • @dumitruflorin7682
    @dumitruflorin7682 4 роки тому +1

    Si in cazul acesta care este cea mai buna solutie pentru izolatie din moment ce atat vata minerala cat si polistirenul sunt extrem de periculoase?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +1

      Orice material are si avantaje si dezavantaje, nu exista material ideal. Acest canal a analizat si va analiza extrem de multe materiale de termoizolatie, toate cu minusurile si plusurile sale, iar deja persoana interesata, intelegandu-i proprietatile, va alege material potrivit pentru o structura potrivita.
      PS: Si polistirenul si vata minerala Eco au avantajele sale, si pot fi folosite cu succes in anumite locuri. Trebuie doar putin sa ne invingem lenea si sa studiem mai mult subiectul.

    • @veraenciu2454
      @veraenciu2454 3 роки тому

      Am vrut să folosim vata bazaltica, dar mulți zic, că în caz de vre-o sgaraietura, vata se va umfla. Am hotărât să facem izolație cu polistiren, dar, ascultând video, deja sunt pusă pe gânduri. Poate e mai bine, pur și simplu, de cimentuit frumos? Ce ziceți?

  • @catalinstefan6385
    @catalinstefan6385 4 роки тому

    Bun am inteles destul de bine ce ai de facut cand te decizi sa construiesti o noua casa dar, Exista enorm de multe case construite acum 30-40-50 de ani. Cand o sa se abordeze si problemele si solutiile hidroizolatiilor fundatiilor acestora ???

  • @MrInstalator
    @MrInstalator 5 років тому +1

    Vreau sa imi fac casa pe structura metalica cu OSB pe afara dar cum sa izolez peretii exterior? Cu Polistiren sau vata bazaltica?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +1

      Lemnul niciodata nu trebuie termoizolat cu polistiren sau spuma poliuretanica sau orice alt material care nu permite migrarea normala a vaporilor de apa prin masa sa. Deci in cazul dvs, dintre cele 2 materiale, eu as alege vata bazaltica, insa doar aceasta noua pe piata ECO, despre care producatorii spun ca nu mai contine substantele nocive de odinioara.

    • @eugensandulescu6319
      @eugensandulescu6319 3 роки тому

      AVEȚI FIRMĂ DE CONSTRUCȚII SAU AVEȚI STUDII ÎN DOMENIU SAU PURĂ PASIUNE???

  • @ionybarbu3201
    @ionybarbu3201 3 роки тому

    Buna seara.Cu ce pot izola o casa construita din caramida poroterm?Multumesc.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Buna ziua, am postat un video cateva saptamani in urma despre fix raspunsul care aveti nevoie. Va rog sa mai rasfoiti lista cu video-uri, sunt peste 150, poate gasiti raspunsuri la mai multe intrebari in ele.

  • @tedciuciui1369
    @tedciuciui1369 6 років тому +2

    Felicitari pt acest proiect. Spuneai ca recomanzi polistiren extrudat doar la fundatie. La mine in proiect arhitectul a prevazut polistiren extrudat la izolarea terasei necirculabile de peste o parte din garaj. Peste planseul din beton armat vine un beton de panta. Peste el vine bariera contra vaporilor-folie pvc. Peste ea vin 2x 5 cm polistiren extrudat tesut prins mecanic. Peste el vine un strat geotextil. Peste vine izolatie din pvc hidroizolanta sudatabmecanic. Peste ea sapa de protectie. Peste ea un strat geotextil. Si peste stratul geotextil vine pietris. Intrebarea mea este, nu crezi ca ar merge polisiterenul extrudat si peste terase necirculabile si peste cele circulabile?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому

      Merci de apreciere. Da am mentionat ca recomand doar la fundatie, fiind o afirmatie spusa la general, pentru a atrage atentia ca polistirenul cu betonul mai mult sau mai putin se combina; insa in cazul dvs as mai adauga ca aplicarea polistirenului si modul de termoizolare si hidroizolare a fost facut arca corect, adica sunt mai multe moduri privind sandwich-ul dat insa parca e okay, ca sa inteles de jos in sus e in felul urmator: planseu de beton armat -- beton de panta -- bariera contra vapori pvc -- 2x5 cm polistiren extrudat -- geotextil -- hidroizolatie pvc -- sapa de protectie -- geotextil -- pietris. Ca sa va raspund la intrebare, puteti confirma ce anume aveti in vedere prin "terasa"? La noi in Republica Moldova terasa poate fi placa de beton peste garaj (un fel de acoperis-terasa), dar poate fi si betonul amplasat pe pamant (gen trotuar si alte suprafete pe sol) creand o terasa de vara la sol, in cazul dvs pare sa vorbiti despre terasa gen acoperis, nu? Daca da, atunci se poate folosi polistiren extrudat si peste cele circulabile si necirculabile, insa trebuie sa fiti atenti la sapa de beton sa fie cu plasa si calculata corect ca polistirenul sa tina (sa nu se taseze).

    • @tedciuciui1369
      @tedciuciui1369 6 років тому

      Multumesc mult pt raspuns. Da e vorba de o terasa/acoperis peste garaj. Apreciez ca v-ati facut timp sa imi raspundeti!

    • @tedciuciui1369
      @tedciuciui1369 6 років тому

      Dar sincer nu mai bine inlocuiesc polistirenul extrudat cu multipor chiar daca e peste terasa/acoperis?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому

      Multiporul poate sa se farame sub greutatea sapei de protectie, pe cand polistirenul are proprietati cam elastice.

  • @neraprojects
    @neraprojects 2 роки тому

    Multumesc. Dar sincer numai stiu cu ce sa termoizolez. :)

  • @alinmoraru6688
    @alinmoraru6688 5 років тому

    Salut ce părere ai despre izolație între pereți cu vata sau polistiren

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Buna ziua, am o parere rea despre acest tip de zidire si termoizolatie, indiferent de ce termoizolatie se va folosi. Are mult mai multe probleme decat pare la prima vedere, si ce tine de termoizolatie, si umiditate, si rezistenta la cutremure s.a.

    • @alinmoraru6688
      @alinmoraru6688 5 років тому

      @@EnciclopediaConstructiilor ok mulțumesc ptr părere

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Cu placere!

  • @dacocesdac
    @dacocesdac 4 роки тому

    Buna ziua , ce izolatie recomanzi pt o casa de caramida porotherm robust 25.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Recomand izolatii permeabile la vapori, gen vata minerala eco, lana de oaie, pluta, placi minerale termoizolante etc. Grosimea minima - 10 cm.

  • @kosty8890
    @kosty8890 5 років тому +1

    Buna ziua! Puteți va rog sami recomandați cu ce aș putea sa termoizolez o casa si cărămidă?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +1

      Buna ziua, de care anume caramida aveti si ce grosime are aceasta?

    • @kosty8890
      @kosty8890 5 років тому

      @@EnciclopediaConstructiilor ma bucur ca mi-ați răspuns . Caramida Brikston www.dedeman.ro/iasi2/caramida-brikston-gv-290-x-240-x-188-mm/p/6012093 doar ca e 24 pe 24 pe 29... Si e zidită pe 24 ca lățime de perete...

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому +2

      In cazul dvs, cel mai mai recomandabil ar fi sa va orientati la materiale de termoizolare permiabile la vapori sau care s-ar combina perfect cu blocurile ceramice, iar cele mai uzuale ar fi vata minerala Eco, placile de pluta pentru exterior, careva izolatii fibro-lemnoase si chiar placile minerale. Teoretic exista o mica regula care spune ca se poate de folosit si polistirenul expandat sau spuma de sticla expandata, insa in cazul dat grosimea doar a termoizolatiei trebuie sa treaca de 25 cm grosime. Deja in cazul primelor materiale recomandate, nu exista o grosime minima recomandata ca sa nu aveti probleme, insa eu v-as sugera sa va ganditi de la 10 cm grosime in sus.

  • @cristeaalinaeugenia7545
    @cristeaalinaeugenia7545 2 роки тому

    perfect, dar am o intrebare, in zona MArii Negre, o casa noua, in cadre, cu pereti exteriori de BCA de 30cm grosime perete, cu ce o pot izola, mai ales peretele de pe nord, unde bate mult ploaia, dar mai ales, acest perete este la interior in bucatarie, unde sunt aburi....si, daca e bine sau nu sa plachez tot peretele cu gresie de exterior, peste polistiren (sau direct pe tencuiala exterioara)... (acest model il am pe proiect - placare exeterior)... eu as da doar tencuiala exterioara, dar ma gandesc si la cheltuielile de incalzire.... multumesc frumos

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  2 роки тому

      Raspunsul ce tine de materialele de termoizolare l-am oferit aici: ua-cam.com/video/A_J2zYLsGgM/v-deo.html . Legat de grosimi, aici: ua-cam.com/video/Q0WI-THuR3s/v-deo.html . Legat de alte reguli, aici: ua-cam.com/video/N_TNlh8lpIE/v-deo.html

  • @vasilediac
    @vasilediac 4 роки тому

    Am doar o singura intrebare, dupatta parerea dumneavoastra ,care este cel mai corect mod de a izola o casa ? si cu ce materiale?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Aceasta intrebare o aud de foarte multe ori, si de tot atatea ori repet un singur lucru: nu exista un material de termoizolatie ideal, orice material are avantaje si dezavantaje, orice casa este individuala, si orice caz trebuie tratat separat; fapt pentru care pe acest canal eu obiectiv prezint lucrurile asa cum este despre fiecare material de termoizolatie (sunt deja peste 10 la numar analizate), si deasemenea vin cu video-uri privind diferite informatii utile cand se termoizoleaza (cum ar fi cele 6 Reguli de aur la termoizolarea casei, respiratia casei, condensul, despre mansarde etc), ca deja fiecare persoana fiind deja informat, sa ia deciziile corecte conform cazului sau (sau daca nu stie, nu doreste, nu poate.. sa apeleze la un specialist care sa ii ofere o astfel de sfat conform cazului sau). Daca aveti nevoie de un sfat individual, contactati-ma pe pagina de Facebook.

  • @dumitrupreda5921
    @dumitrupreda5921 Рік тому

    Salut te urmăresc și aici vin și eu cu o întrebare dacă polistirenul nu e bun pentru izolarea fațadei atunci cu ce o putem izola mulțumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Рік тому +1

      Buna ziua, orice material are si avantaje (vezi aici ua-cam.com/video/LguBdIBnl6Y/v-deo.html ), cat si dezavantaje (acest video). Acest material la fel e bun pentru fatade in anumite cazuri cu respectarea anumitor reguli ua-cam.com/video/N_TNlh8lpIE/v-deo.html

  • @mirelanadiastohr4881
    @mirelanadiastohr4881 4 роки тому

    Buna ziua. Care este varianta cea mai buna de izolatie interioara si exterioara pentru o casa realizata din containere maritime?

  • @sandumary1724
    @sandumary1724 6 років тому

    Eu îmi fac acum o casa noua, parterul este din BCA iar mansarda din lemn. Îmi puteți spune va rog care este cel mai bun mod de a proteja și izola casa? Multumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому +2

      Eu personal nu sunt adeptul mansardelor, acestea mereu sunt problematice. A aparut "moda" mansardelor de vreo 10-20 ani, si toti vor mansarde, neanalizand din start avantajele si dezavantajele acestora. E mai greu sa termoizolezi eficient si pe o perioada lunga de timp o mansarda decat o zidarie normala. Ce tine de cazul dvs, pentru zidarie, daca tot e din BCA, puteti folosi de exemplu placi multipor. Ce tine de mansarda, aici trebuie numaidecat sa alegeti materiale care oarecum interactioneaza bine cu lemnul, deci polistirenul si spuma poliuretanica sunt excluse. In general puteti opta pentru fibre de celuloza, de termoizolatii fibrolemnoase, iar daca nu va temeti de efectele vatei, alegeti vata bazaltica, nu de sticla.

    • @sandumary1724
      @sandumary1724 6 років тому

      Mulțumesc frumos, sunteți foarte amabil!
      Din păcate nu am avut cum sa fac etaj, din cauza terenului și a firelor electrice a trebuit sa o fac joasa. Peste izolație la mansarda ma gândeam sa pun rigips și atunci cred ca pot folosi vata, corect? Orice alt sfat este binevenit!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому

      Se foloseste si rigips, insa se respecta anumite reguli privind montarea corecta si protejarea fata de umiditate. Oricum echipa de muncitori calificati care se va ocupa de segmentul dat cred ca stie mai multe detalii.

  • @marianpelmus
    @marianpelmus 6 років тому

    poti prezenta si metode mai traditionale? eu am casa pe chirpici de pamant cu paie, 23cm grosime, structura de lemn de stejar si salcam, la momentul cand tatal meu a inceput constructia nu existau prea multe tipuri de materiale sau nu erau accesibile, pot spune ca dupa 25 de ani exita doar cateva fisuri cat varful unui ac aparute in urma cutremurelor si miscarilor de teren dar remediate usor, in rest doar tencuiala, desi termic nu atinge nivelul BCA+poliestiren, putem spune ca nici departe nu se afla

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому +1

      Casa dvs, fiind pe baza de lemn, chirpici de pamant cu paie, este o casa care interactioneaza destul de mult cu mediul, deci nu se recomanda materiale care la fel nu interactioneaza cu mediul, ca spuma poliuretanica sau polistirenul. Se pot alege termoizolatii fibro-lemnoase, celuloza (ecovata) sau placi minerale, insa in solutia finala nu tine doar de ce material sa fie ales, ci si cum acesta va fi aplicat pentru casa dvs in dependenta de structura si particularitatile casei dvs si ce posibilitati pot fi folosite, cat si daca se poate de termoizolat in exterior si cu ce grosime / greutate sau interior. Uneori se poate adauga termoizolatie prin folosirea placilor (indiferent de materialul ales), alteori se face structura de fatada si spatiul liber se "umple" cu materialul termoizolant, alteori se face si in interior. Mereu totul depinde de la caz la caz, si mereu sunt anumite dezavantaje si atentie care trebuie luata in consideratie pentru fiecare material si casa aparte.

    • @marianpelmus
      @marianpelmus 6 років тому

      va multumesc, informatii foarte utile, ar fi interesant un clip unde sa prezentati tipuri de materiale termoizolante, se pare ca noi romanii nu stim decat de polietiren si vata minerala

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому

      Merci de apreciere. O sa tin cont, insa canalul este multilateral, am de atras atentia si la alte teme de discutie si lucruri importante in constructia unei case.

  • @anaandreica1738
    @anaandreica1738 4 роки тому

    Pt.termoizolarea unei case din bolțari de beton ce ar fi recomandat? Mulțumesc.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +1

      Pentru boltari din beton nu prea conteaza din ce material va fi termoizolatia, insa tot e mai bine ca aceasta sa fie permeabila la vaporii de apa. Totusi depinde si ce anume ve-ti termoizola, de exemplu la fundatie e obligatoriu sa fie impermeabila termoizolatia.

    • @anaandreica1738
      @anaandreica1738 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor multumesc

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      @@anaandreica1738 Cu placere!

  • @alinall610
    @alinall610 4 роки тому

    Dintotdeauna s-au construit case de lemn (inflamabile, reacție mare la umiditate... dăunători...) E regulă de aur, casa trebuie sa respire, dacă ai izolat-o ajut-o să respire. Restul povești e 0,00.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      E corect ce spuneti despre respiratie si lemn, chiar mentionez in diferite forme aceeasi logica in multe video-uri de pe acest canal. Totusi nu am inteles in privinta a ce anume e "Restul povești e 0,00"???

  • @nicusornastase7033
    @nicusornastase7033 Рік тому

    Salut. As avea si eu nevoie de un sfat legat de izolarea casei. Cum as putea sa luam legatura sa discutam? Multumesc!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Рік тому

      Buna ziua, datele noastre de contact sunt in descrierea de sub video (email, mesaj pe Facebook).

  • @baditaenache4781
    @baditaenache4781 4 роки тому

    Multumim pentru informatii, daca puteti sa-mi recomandati o solutie, la bucataria noastra, un perete se invecineaza cu camara, altul cu pamant, pe cel dinspre camara care este in afara casei, a inceput sa se exfolieze gletul, si am hotarat sa pun niste tapet, care acum a inceput sa se innegreasca. Inainte de a pune tapet, in camara pe partea care se invecineaza cu bucataria am pus polistiren expandat de 3, practic avem polistiren de 3, zid si tapet care s-a innegrit pe anumite portiuni. Ce sfat imi dati ? Multumesc!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +1

      Cu multa placere. Desigur pentru a oferi vreo solutie buna trebuie de gasit cauza concreta, insa din informatiile oferite, eu presupun ca de vina este polistirenul de 3 cm pus la interior, care impiedica migrarea normala a vaporilor de apa. Eu as scoate polistirenul cu totul, si as termoizola la exterior, cu materiale mai permeabile la vapori.

    • @baditaenache4781
      @baditaenache4781 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor va multumesc!

  • @lisapetct
    @lisapetct 6 років тому +1

    Recomand sa se studieze o unealta gratuita disponibila pe net: www.ubakus.de/u-wert-rechner/ sau versiunea in rusa (mult mai simplificata) : теплорасчет.рф/ Am, insa, si o rugaminte: Se poate face referire la vre-o norma europeana care sa mentioneze obligativitatea bordarii golurilor tamplariei exterioare cu vata in cazul fatadelor placate cu EPS ? Multumesc.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому

      Ce tine de uneltele de calcul oferite, merci de acestea, poate cuiva le va fi de folos, doar ca eu as atentiona acei oameni ca niciodata nici un calcul de genul dat nu va oglinda in realitate conditiile de pe santier si din exploatarea casei. Teoria e teorie, dar practica e practica, si mereu fiecare caz e individual. Ce tine de referinta la vreo norma europeana, in sensul dat sunt o sumedenie, nu am timp acum sa caut exact unde se afla cu data cu tot, insa stiu ca reglementarea data este armonizata atat in legislatia din Romania, cat si exista prevederi si in Republicii Moldova.

    • @lisapetct
      @lisapetct 6 років тому

      Stimate domn, acel program este elaborat tocmai pentru proiectanti, ca dansii sa analizeze fiecare caz in parte si sa aplice doar pentru solutiile conforme. "'Practica fara Teorie este oarba, iar Teoria fara Practica este moarta'". Cand veti gasi ceva timp v-as fi recunoscator sa faceti referiri si la macar cateva din acea sumedenie. In Romania nu am intalnit aceasta abordare, probabil din cauza folosirii EPS-ului ignifugat. Mult succes in continuare !

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому

      Stiu ca e folosita de proiectanti, insa celora care cu adevarat le pasa, mereu lasa o marja de eroare si scad un anumit procent pentru a fi mai siguri. Merci mult si dvs va urez la fel mult succes!

    • @vinczeszilard6098
      @vinczeszilard6098 5 років тому

      Buna ziua, acea marja de eroare se numeste coeficient de siguranta, cu acel program am reusit sa fac o simulare pt casa mea, exact ca si 95% dintre romani, caramida de 30 pe exterior si eps, doar ca am pus grafitat de 150mm pt ca nu intretine arderea si nu le place la soareci, si este un pic mai bun izolator termic decat eps-ul normal,
      dupa ce am facut simularea cu o temperatura in casa de 20 grade si o umiditate de 65%, (in realitate iarna am avut 22 de grade) iar afara de -18 grade, rezultatul este ca planul de inghet (acel plan unde temp. are 0 grade in perete) cade aproape in mijlocului EPS-ului de 15cm, cu alte cuvinte zidaria izoleaza fix pix fata de polistiren (asta o stim cu totii), iar la contactul dintre plistiren si caramida o temperatura de 16 grade si umiditate de 10%.....la temperatura si umiditatea aia nu stiu ce anume sa condenseze..... nu zic ca nu exista o leaca de condens dar mai este si spatiul dintre polistiren si caramida care nu e lipita fix de caramida (acel 0.5cm) prin care exista oarecum o ventilatie.
      oricum acel program este foarte bun pentru cei care stiu cu ce se manca.... si da, prima data teoria si pe urma practica....
      oricum indiferent de ce material folosesti ca si termoizolatie, idea esta ca umiditatea sa nu condenseze in peretele de rezistenta (caramida, beton sau ce o mai fi ci sa condenseze in termorezistenta, polistirenul in cazul nostru) deoarece polistirenul nu este influentat asa de tare de inghet-dezghez ca si betonul sau caramida si oricum continutul de umiditate din el este f mic.
      secretul la polistiren este acesta, planul de roua sau de saturatie sa fie in interiorul polistirenului si nu in peretele de caramida/beton...etc, si atunci nu mai ai probleme nici cu condensul nici cu mucegaiul....etc...

  • @moromete76
    @moromete76 2 роки тому

    Nu pot sa va contrazic teoretic pentru ca nu sunt de meserie, dar am o casa pe care am construit-o in urma cu 20 de ani, din porotherm Wienrberger de 30 cm peste care am aplicat la exterior polistiren expandat de 10 si tencuiala decorativa, iar la interior rigips aplicat in puncte pe pereti la masarda, respectiv tencuiala la parter. Dupa 20 de ani nu am niciun condens (nici pe geamuri), iar umiditatea in casa acum iarna este 35-40. Ideea e ca nu se prea potriveste cu ce ati vorbit mai sus sau nu am inteles eu.

  • @RaresCucerzan
    @RaresCucerzan 6 років тому

    e chiar asa important sa izolezi casa, adica 3 luni de iarna si nu suntem la polul nord? intelg ca economisesti la factura de incalzire dar la cati bani bagi in izolatie si manopera, o centrala buna nu mai consuma atata, un aer condtionat bun poate si incalzi... eu as prefera ca peretii sa fie protejati foarte bine, sa nu se degradeze in timp, sa nu crape tencuiala exterioara sau interioara, sa nu am mucegai/igrasie, nu sunt constructor sau cunoscator in domeniu. Pentru EC, da imi pare buna ideea cu BCA de 40 cm si tencuiala vreau sa aflu parerea ta si a celor din cometarii

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому +2

      Nu e vorba de 3 luni, ci de 5-6 luni, deoarece cam din octombrie se incep treptat sa apara tot mai multe zile si nopti reci, si acestea se termina cam prin aprilie. Aici deja depinde de confortul termic al fiecarei familii, adica cineva nu vra o noapte sa simta frig, pe cand altul zice "ei las o noapte nu va fi nimic, ma imbrac mai calduros". In rest sunt deacord cu dvs, in sensul ca oamenii trebuie sa se gandeasca pe solutii pe termen lung si foarte lung si sa nu apara probleme in timp, si sa calculeze bine investitia in cat timp se recupereaza si isi are efectul. Eu indeobste sunt adeptul zidariilor mai mari si mai putina termoizolare sau deloc, decat zidarii subtiri care sa trebuiasca sa fie termoizolati la fiecare 10-15 ani ca sa mentii acelasi randament si eficacitate dorita.

  • @adrianclaudiu5102
    @adrianclaudiu5102 4 роки тому +1

    Salut ce parere ai despre multipor ytong?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому +1

      Buna ziua, am o parere buna. Despre acest material vor fi postate vreo 2 video-uri la inceputul anului viitor.

  • @iordacheionita4784
    @iordacheionita4784 5 років тому

    ..

  • @RaresCucerzan
    @RaresCucerzan 6 років тому

    atunci este de ajuns o simpla tencuiala in exterior ? sau alt ceva? sa zicem ca zidurile sunt din bca cu structura /stalpi de rezistenta din beton sau chiar si la carmaida in loc de bca

    • @RaresCucerzan
      @RaresCucerzan 6 років тому

      ma voi uita la clipuri de la inceput si poate deja raspunsul este acolo, buna treaba ! :)

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому +1

      Parerea mea este ca se poate doar tencuiala exterioara, daca zidaria de BCA trece de 40 cm.

    • @RaresCucerzan
      @RaresCucerzan 6 років тому

      mai am de vazut 4 clipuri si gata :), te referi daca bucata/'caramaida'' de BCA are 40cm latime? ok, tencuiala la exterior, asa ma gandeam si eu, si glet la interor ori ghips carton sau ce?

    • @RaresCucerzan
      @RaresCucerzan 6 років тому

      finisarea interioara, la noi, inca se face asa fin, tip ''sticla'' sa zic, aici ce recomanzi? sunt care mai fac asa driscuit, nu sunt meserias, cel mai probabil nu am folosit termeni din constructii, driscuit adica nu se mai finiseaza cu material abraziv/ smirghel(slefuire si lustruire)

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому +1

      Am avut in vedere 40 cm grosimea zidariei de a interior la exterior (fara finisare). Ce tine de finisarea interioara, aici solutii sunt multe, insa nu as recomanda vopsele lavabile, in rest aveti libertate de actiune.

  • @adiromlak76
    @adiromlak76 6 років тому +3

    Vrajeala!!! Bloc de beton fara izolati, iarna se simtea frigu prin perete aproape la 60 cm. Dupa izolatie, am scapat de asa ceva. Nu am bani pentru vata bazaltica.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  6 років тому +4

      Vrajeala e in capul dvs! Am zis eu ca 60 cm de beton armat e suficient undeva? Ca a-ti termoizolat cu polistiren zidaria de beton-armat, pai e normal ca ve-ti simti un efect termoeficient, din cauza termoizolarii, aceasta e logic. Plus ca fi-ti mai atenti la video-urile mele daca tot va incumetati sa comentati: polistirenul in combinatie cu betonul-armat, insa cat de cat se combina, chiar daca pot aparea anumite dezavantaje mentionate in acest video. Deja in combinatie cu caramida, BCA-ul sau lemnul, atunci deja nu prea se combina. Ca nu aveti bani de vata bazaltica - nici nu ma intereseaza si altfel nici nu o recomand si am facut inca 2 video pe tema data despre vata. Iarasi ma repet, daca tot va incumetati sa comentati, da-ti dovada de stiinta, nu nestiinta!

    • @eugensandulescu6319
      @eugensandulescu6319 3 роки тому +1

      BRAVO OMULE RĂSPUNS 👍 PE CINSTE ESTE LOGIC TOT CE I-AȚI RĂSPUNS BETONUL LUCREAZĂ ALTFEL.

    • @adiromlak76
      @adiromlak76 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor Am zis eu ca e beton de grosime de 60 cm? Nu! Se simte fe la distanta de 60 cm. Beton cu grosimea de 30 sau de 35 cm. Citeste cu atentie. Stau in blocul ala de peste 30 de ani. Tu esti doar cu teoria. Eu stau practic acolo.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      @@adiromlak76 Eu de mic pana la studentie am trait in bloc din prefabricate din beton, deci stiu despre ce vorbesc.
      Poate nu am inteles din prima mesajul dvs, insa la sigur nici dvs nu ati intrat in esenta video-ului si esenta raspunsurilor oferite in aceasta discutie.
      Vedeti si video despre Avantajele polistirenului, aduce o termoizolare, fara dubii.

  • @tibiavram
    @tibiavram Рік тому

    Chiar mă întrebam de ce la blocurile termoizolate de primărie intre etaje se pune in rând de vata minerala

  • @eugensandulescu6319
    @eugensandulescu6319 3 роки тому +1

    CE STUDII AVEȚI SAU CE MESERIE AVEȚI DE CURIOZITATE SAU VĂ DOCUMENTAȚI DE PE ALTE SAITURI MI SE PARE PREA DEȘTEPT CE-A CE SPUNEȚI ESTE O PASIUNE DE CURIOS ÎNTREB?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому +1

      Sunt ca un burete, i-au informatia, o prrocesez, controlez si expun din orice sursa!!!

    • @eugensandulescu6319
      @eugensandulescu6319 3 роки тому +1

      @@EnciclopediaConstructiilor Te salut din Germania când mă hotărăsc să mă retrag în România am să te contactez pentru ajutor de la A la Z contra cost binenteles baftă sunt nou ABONAT.

  • @sdirtu
    @sdirtu 4 роки тому

    Salut.
    Cu ce as putea sa izolez o casa din caramida?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Buna ziua. Eu m-as axa pe materiale permeabile la vaporii de apa, gen vata minerala eco, lana de oaie, pluta, celuloza, termoizolatii fibro-lemnoase etc.

    • @andreiszuder7942
      @andreiszuder7942 3 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor Astea nu su sunt chiar mai inflamabile decat polistirenul ?

  • @nicosm2008
    @nicosm2008 5 років тому +1

    Stimate domn, eu sunt departe de a fi un cunoscator in materiale si tehnologii de constructii dar, ca fiecare dintre noi traiesc intr-o locuinta si ma lovesc de tot ce tine de aceste aspecte. De aceea va rog sa-mi spuneti o parere, un sfat ce material ar fi recomandat sa aleg pentru izolarea unui apartament dintr-un bloc. Eu ma gandeam la polistirenul de 10 cum este la toti cei din jurul meu, apoi am inceput sa ma interesez si despre vata bazaltica dar m-am cam razgandit dupa ce am ascultat dezavantajele prezentate. Va multumesc in mod deosebit pentru replay-ul prompt la comentariul facut. Nu ma asteptam, aveti totusi si altii care posteaza plus restul preocuparilor pe care le aveti de zi cu zi. Asta spune ca va respectati pe dumneavoastra si pe cei care interactioneaza cu dumneavoastra in mediul virtual. Sanatate si un an bun va doresc si va asigur ca nu voi pierde nici un clip pentru ca doresc sa aud informatii noi.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Stimate domnule Loghin, in primul rand doresc sa va multumesc pentru mesajul si urarea dvs, sper si dvs sa aveti un a nou cat mai bun. ce tine de raspunsul la intrebarea dvs, as dori sa stiu ce fel de zidarie aveti, ce pereti exteriori aveti care doriti sa ii termoizolati si ce grosime au? Merci.

    • @nicosm2008
      @nicosm2008 5 років тому

      In regula. E vorba de un perete de beton de 30 cm grosime care are si fereastre pentru fiecare dintre camere si este situat in partea de sud. Este singurul perete exterior al apartamentului. In jurul meu, la etajul superior stanga si dreapta vecinii au termosistem din polistiren de 10, apartamentul meu fiind neizolat, l-am achizitionat asa acum 2 ani cand m-am mutat in el prima data. Acum eu doresc sa imbunatatesc izolarea termica plus aspectul exterior. Va multumesc.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Daca tot vorbim de un perete exterior de beton de 30 cm la bloc, atunci cel mai simplu pentru dvs ar putea termoizolarea cu polistiren expandat, luand in calcul ca in jurul deschiderilor conform normelor anti-incendiare sa fie vata bazaltica; sau puteti folosi chiar vata bazaltica, insa eu recomand sa fie Eco - este o vata relativ noua pe piata, producatorii carora recunosc sa au inbunatatit-o si contine mai putine substante nocive. Ce tine de grosimea termoizolarii, atunci ideea dvs de a avea 10 cm este buna. Eu in genere recomand pentru pereti exteriori sa se inceapa termoizolarea de la minim 10 cm.
      PS: daca tot aveti ferestrele spre sud, aceasta e un plus, mai ales in perioada rece a anului cand puteti "invita" in casa o anumita cantitate de caldura in casa de la soare.

    • @nicosm2008
      @nicosm2008 5 років тому

      Va multumesc foarte mult pentru cele spuse. Respect si toate cele bune.

  • @cristineliacob1415
    @cristineliacob1415 4 роки тому

    Bună ziua! Am o casă din cărămidă boroterm. Are pereții cu grosimea de 0,50 metri. Mai e nevoie de izolație? Ori e suficient să pun geamuri termopan? Dați-mi vă rog un sfat. Mulțumesc anticipat!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      Buna ziua. Clar lucru ca e necesara termoizolatia, macar de cativa cm. Pentru blocuri ceramice va recomasa alegeti materiale permeabile la vaporii de apa, nu polistirenul.

    • @cristineliacob1415
      @cristineliacob1415 4 роки тому

      @@EnciclopediaConstructiilor Care sânt acestea? Cum se numesc? Eu nu mă pricep. Mulțumesc anticipat!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  4 роки тому

      @@cristineliacob1415 Pai iata si pentru persoane ca dvs care nu se pricep am realizat acest proiect si facut deja pete 100 video-uri (peste 30% doar despre termoizolatii si analiza diferitor materiale de termoizolatie). Gasiti aceste video-uri in categoria Termoizolatii. Vizionare placuta.

  • @georgegoina2015
    @georgegoina2015 3 роки тому

    Am câțiva pereti din bca si pe exterior sunt tencuiți, cu ce sa ii izolez, cu ce polistiren si ce grosime?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Daca aveti anume BCA si doriti polistiren, atunci mergeti pe polistiren expandat (simplu sau grafitat). Grosimea care o doriti o puteti calcula dupa cum am explicat in video urmator: ua-cam.com/video/Q0WI-THuR3s/v-deo.html

  • @Michael-zl8vz
    @Michael-zl8vz 3 роки тому

    Bun. Am văzut dezavantajele. Avantaje sunt ?
    Am văzut cât e de nociv incorect folosit. Un exemplu de folosire corectă se poate ?
    Unde este indicat a fi folosit polistirenul ?
    Care sunt diferențele (din punctul de vedere al destinației) între polistirenul expandat și cel extrudat ?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  3 роки тому

      Da sunt si avantaje, si exemple de folosire si altele in video-urile despre Avantajele polistirenului si Unde se poate de folosit polistirenul, va invit sa gasiti si sa urmariti video-urile pe acest canal.

  • @nicucostache
    @nicucostache 5 років тому +1

    Mulțumesc dar dăm o ideile buna

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Urmatoarele video o sa fie despre avantajele polistirenului si unde se poate de folosit. Deasemenea, pe acest canal gasiti deja analizele a altor materiale, iar in viitor numarul materialelor analizate se va mari.

  • @petret133
    @petret133 8 місяців тому +1

    Ai mințit nu e poliester adică plastic.E zăpadă artificială.La izolarea blocurilor.fă fiferenta

  • @alexanghel4982
    @alexanghel4982 5 років тому

    Acel Rigitherm este bun în năuntru

    • @danielgyorgy9026
      @danielgyorgy9026 4 роки тому

      Si eu vreau sa izolez doi pereti la interior si ma gandesc sa folosesc rigitherm dar nu stiu daca e cea mai bună alegere..

  • @Pizzacat7329
    @Pizzacat7329 5 років тому

    Buna ziua, va rog sa ma indrumati putin in legatura cu alegerea izolatiei pentru o casa(subsol din beton armat+parter+mansarda+placa de beton armat intre nivele) din caramida ceramica cu grosimea de aproximativ 300mm. Va rog sa imi spuneti in primul rand daca sa pun vre-un fel de izolatie si daca da unde (interior/exterior)si ce sa pun, va rog de asemenea sa imi spuneti ce fel de izolatie as putea folosi si la mansarda tinand cont ca acoperisul va fi din tabla(am vazut video-ul dumneavoastra despre acoperisuri)
    Va multumesc anticipat si mult respect pentru tot ce faceti!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Buna ziua. Deci o sa va raspund pe rand:
      1) Da, dvs trebuie sa termoizolati casa.
      2) Mereu prima alegere este sa izolam in exterior, deci termoizolati fundatia, soclul casei, zidaria.
      3) Dat fiind faptul ca aveti mansarda, aici deja puteti termoizola din interior.
      4) Pentru fundatie si soclu puteti alege materiale care au o impermiabilitate ridicata, cum ar fi polistirenul extrudat, spuma poliuretanica etc. Pentru zidarie din blocuri ceramice v-as recomanda materiale care au o impermiabilitate mult mai mica si lasa vaporii de apa sa migreze cat de cat normal prin masa sa, deci puteti alege de exemplu vata minerala (eu recomand doar asta noua Eco), polistiren expandat (insa eu am rezerve), placi minerale, sau va puteti axa pe careva materiale fibrolemnoase, celuloza etc - insa ele nu sunt atat de intrebate. Pentru mansarda puteti opta pentru vata minerala (doar eco), perit, vermiculit, celuloza sau alte materiale fibrolemnoase. Nu folositi la mansarda polistiren, spuma poliuretanica sau materiale de genul dat.

    • @Pizzacat7329
      @Pizzacat7329 5 років тому

      @@EnciclopediaConstructiilor Va multumesc mult pentru informatie! Mult respect!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  5 років тому

      Cu placere!