Doçentlik Başvuru Şartları Hakkında

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 21 гру 2024

КОМЕНТАРІ • 10

  • @erdalbilgic7746
    @erdalbilgic7746 Рік тому +1

    Bir insan kurduğu her cümlede bu kadar haklı olabilir mi? Ceyhun hocanın ağzına sağlık.

  • @alikemal7563
    @alikemal7563 Рік тому

    Çok doğru hocam aynen katılıyorum. Özellikle de tezden türetilen yayınların hor görülmesine hiç anlam veremiyorum. Yahu adam zaten doktorayı yapıyor ki o alanda uzman olsun. Sen diyosun ki uzman olma derinleşme git başka alanlara yönel. O zaman doktorayı niye yaptırıyoruz öğrencilere. Asıl konunu terket git demek hangi kafanın işi.
    Poster meselesi de aynı. O posteri hazırlamak ve üç gün boyunca gelene geçene ingilizce anlatmak her soruya ayaküstü cevap vermek 15 dakika oral sunumdan kat be kat daha zordur. Bazı kaliteli kadim konferanslar da vardır ki gelenekleri %80inin poster olmasıdır. En baba dergiler ayarındadır e bunu nasıl yok sayarsın. Konferansların puanları h5 indexlere göre yapılmalı. Açın bakın bakalım kıytırık konferansların esamesi okunuyor mu. scholardan metriklere açın bakın aratın konferansın h5 değeri kaç? Bu kavramı bile bilmeyen bir sürü doç jürisi olan prof var malesef.
    Ayrıca derlemelerin de kriter getirilerek puana katılması gerekir. Yeni sistemde bunu rahat yaparsınız, Q1de olmak şartıyla review makalelerini de puana tabi tutmak gerekir. Çünkü Q1de bir reiew yapabiliyorsanız o konuda epeyce yol katetmişsiniz derleme yetkinliğine sahip olmuşsunuz demektir. Eskiden ayrım yapmak zordu ama şimdi Q meselesi varken reviewler de katılmalı. Ayrıca ben Q1 puanını düşük buldum en az 40 olmalıydı.

  • @aysesimsek9500
    @aysesimsek9500 5 місяців тому

    selamlar Hocam, bilimsel toplantılarda kongreler için düzenleme krurulunda üniversiteden resmi görevli olması kuralı hakkında ne dersiniz? bu kuralı sağlamayan kongreler var mı?

  • @belginelmas23
    @belginelmas23 Рік тому

    Ceyhun Hocam ağzınıza sağlık. Çok güzel özetlemişsiniz. Tüm dediklerinize katılıyorum. Bir eğimci olarak eğitim bölümünde yine sadece niceliğe bakılması ve eğitimin kalitesine önem verilmemesini de eleştirmek istiyorum.

  • @Musty06-d1v
    @Musty06-d1v Рік тому

    Ceyhun hocam, ekonomi, iktisat gibi bölümleri ve üniversiteleri , aynı zaman da yurtdışında okumak isteyen öğrencileri de düşünerek, bir bilgilendirme videosu ya da bir soru cevabında olabileceği canlı yayın yapabilir misiniz? 2024 kayıt yolu için çocuklara ekonomi önerir misiniz?

  • @sukrucagrcelik2942
    @sukrucagrcelik2942 Рік тому

    Hocam çok faydalı teşekkür ederiz

  • @fatihcelik7537
    @fatihcelik7537 Рік тому

    13. Diğer bölümünde görsel iletişim, iletişim çalışmaları, reklamcılık gibi alanlar için bir açıklama mevcut. "Bu maddenin c,d, ve e bentleri kapsamında en az 10 puan alınmalıdır" yazıyor. Yukarıdaki kategorilerde zorunluluk taşıyanlar için “en az … puan almak zorunludur” yazarken burada bu şekilde yazmıyor. Acaba toplam puana ekleme yapabilmek için mi burada en az 10 puana ihtiyaç var? Bir tutarsızlık söz konusu.

  • @codestack6118
    @codestack6118 Рік тому

    Aslında iyileştirici ve geliştirici-ilerletici şartlar aransa çoktan bulunur ve yerleşirdi.
    Amaç kontrolü bazı çooook BÖYYÜK hocalarımızın ellerinde tutması... Öyle ya ... ya bir sakıncalı piyade doçent olursa. Doçent olması istenen ama dili geçemeyen bir arkadaş için dil puanı 55e çekildi... sonra aniden yok canım dil puanı 55 çok az deyip (sözde bize de söz hakkı vermek için) anket yapıldı...
    Bir arkadaşım Anorganik kimyadan doçentliğe başvuruyor, sentezlediği maddelerle yapılmış çalışmaları dosyasına koyuyor normal olarak, Fakat proje konusu ve yayınların işlenişini hocalar beğenmiyor... Yok diyorlar bu yayınlarla anorganikçi olunmaz, fizikokimyadan başvur.... O arkadaş şimdi dışarıda e- ticaretle meşgul... Halbuki hocalar nasıl işbirliği yapıyorsa disiplinler de işbirliği yapıyor. Yani aynı bir yayınla ortak çalışma yapan fizikokimyacı ve analitik kimyacı, veya fizikokimyacı ve anorganik kimyacıdan biri biri doçentliğe bu yayınla hak kazanamaz...
    Birçok arkadaş yayın puannı bölüşmemek için artık işbirliği gerektiren çalışmalar yapmıyor, tek veya 2-3 isimli çalışmalarla puan toplamaya çalışıyorlar.
    Hele başyazarlık şartı var ki akıllara ziyan, açıklamada birden fazla hocanın çalıştığı yayında başyazar olabiliyorsunuz ama o çalışma hocalar arasındaysa olmaz illa lisansüstü öğrenciniz de ekipte olmalı... tek tereddütsüz yayın tek isimli ...

  • @codestack6118
    @codestack6118 Рік тому

    Ek olarak, bir arkadaşımız (eski sistemde) 4 yayınla doçent olmuşken, birçoklarımız da 7-8 yayınla elenmiştik. Kriter nedir, yayın kalitesi mi... asla. sadece jürinin insiyatifi...

  • @ethemesonmez
    @ethemesonmez Рік тому

    abuk.