Witam serdecznie, rozmawialiśmy telefonicznie odnośnie przeróbki na t6.1 widzę wchodzą odcinki .Pozdrawiam i wielki szacun za to co robisz i przekazujesz miłośnikom 😉💪
Dzięki wielkie.... Temat trzeba zgłębiać a nie ukrywać , będzie trochę odcinków na ten temat żeby każdy mógł sobie sam przerobić . Pamiętaj Subskrybować żebyś czegoś nie przegapił 🤙
Możesz podpowiedzieć cos o T5.1? Szukam multivana wiem że 180KM w dieslu odpada, 140KM mało jest w multivanie bo do full wersji pchali 180KM. I co z TSI w benzynie - nad takim się zastanawiam ale nie wychodził w automacie. BTW takiego filmiku jak Twój szukałem. I leci Sub 😉
Dzieki za odpowiedz. Widziałem tylko raz multivana z 1.9 na sprzedaż, jakieś dwa lata temu, fajny byl ale wtedy to zacząłem monitorować ceny i szukać info na ich temat. W tym roku już muszę kupić i głównie na t.5.1 się skupiam w longu ale jak będzie fajny/zadbany egzemplarz to też może być krotki. Powiem szczerze, że nie wiem czy będzie mi się chciało odmładzać tak samochód ja Ty to robisz, moze lamy z tyłu wymienić, ale podpatrzeć mogę Twoje zmagania😉 Może jeszcze ktoś coś tutaj podpowie o TSI w t5.1 albo 2.0 140KM.
@@tjas659 2.0 140km ostatni sensowny silnik aczkolwiek ideałami też nie były. Ale ostatni godny następca 1.9tdi więc na tym silniku bym się skupił a co do wielkości jak chcesz jeździć jak osobówką to odpuść sobie longa bo żona ci już tym nie pojedzie a jak pojedzie to zaraz będziesz musiał tył i tak zmieniać po pierwszym parkowaniu
@@tjas659 a co do tyłu możesz wrzucić lampy Ala t6.1 do zwykłej t5 i też do fajnie wygląda. Wrzucę zdjęcia w kolejnym filmiku jako alternatywa do wymiany tyłu
Nie rozumiem dlaczego chwalisz tak T5 a mówisz że T5.1 słabe. Chyba nigdy nie jechałeś T5.1.Moim zdaniem T5 z silnikiem 1.9 to już przeżytek i jeszcze ta skrzynia 5 🙂. Osobiście jak bym miał zainwestować w auto tyle kasy to bym wolał w coś nowszego.
Masz rację ale różnica finansowa w zakupie jest spora bo za ✌️zadbane t5.1 kupisz sobie dwie t5tki albo jedną i zostanie ci na części do jej przerobienia. A co do silnika zawsze można wrzucić 1.9tdi ARL ze skrzynią 6stką i cieszyć się tak samo jak t5.1 . Środek zresztą jest prawie taki sam jak w t5 😎
Wszystko spokojnie do zrobienia 👍 w następnych odcinkach będę przedstawiał dokładna listę potrzebnych części wraz z cenami 👍 zapraszam do śledzenia i subskrybowania kanału 💪
@@vlog.tuttifrutti nie no zawsze się chyba coś znajdzie najwyżej trzeba jechać na koniec Polski i to właśnie przeważnie zawsze jak na złość tak się trafia 😎
@@PROJEKTCHILLOVANIE nie wystawiałem jeszcze na żadnym portalu, ale nagram jakiś krótki filmik jak to auto się prezentuje i odpala na zimnym. Jak ogarnę to wrzucę link
Dla mnie szrotami są VW T6 które po 150tyś km mają padnięty silnik i jak się uda wymienić na gwarancji to kolejny dalej uciągnie tyle samo. Wolę więc jeździć starym szrotem który zawsze dowiezie mnie do celu i wygląda tak jak widać 🤔 do tego niskie koszty naprawy ... Czego chcieć więcej ? A no tak nawiewów w suficie 🤣 pozdrawiam
Wolę auto z oryginalnym przebiegiem niż cofanym kilkanaście razy .I lepszym starszym modelem z jednostką napędową niż tymi plastikami co ledwa dobija do 100 tys przebiegu z problemami i choinkami na desce rozdzielczej .
Ja w pracy jeżdżę Volkswagenem T6 z 2018 albo 20 roku jest tam silnik 2.0 turbo benzyna silnik jest bardzo zrywy do jazdy po mieście wręcz Super na trasie pali 8,5 l a po mieście tylko jest to taka praca bardziej przypominająca kuriera z włączonym Webasto cały czas teraz w okresie zimowym No to spalania wychodzi mi tam koło 16 l ale samochód bardzo dużo pracuje w koło komina Gdzie jest zapalone gaszone praktycznie cały czas i na chwilę obecną ma 164000 przebiegu nie było z nim żadnego problemu z wyjątkiem podgrzewania lusterek które pojawiły się przy około 50 000 km jednak ta ta awaria została naprawiona w serwisie Na chwilę obecną nie produkują już tych silników pomiaru jakąś wadę z wypadaniem zapłonów jednak po 164000 nic takiego nie doświadczyłem
podziwiam wiedzę i zdolności manualne, film naprawdę bardzo pożyteczny -wielkie dzięki
Dziękuję. Kolejne filmy powinny być jeszcze ciekawsze 😜 pozdrawiam
W firmie mamy pare t5 od nowosci, codziennie robia 10 do 15 km. Maja oryginalnie ok 50tkm. Pozdrawiam ze Szwajcarii
Czyli jeszcze silniki się w nich nie dotarły 🤙🤙🤙
@@nikolausrylko6072 a tak przy okazji nasz kamper Hymer jest sprowadzony właśnie ze Szwajcarii
Ciekawy odcinek, fajnie i technicznie. Będzie się działo :):) :)
Oj będzie będzie 😉😂 pozdrawiamy
Witam serdecznie, rozmawialiśmy telefonicznie odnośnie przeróbki na t6.1 widzę wchodzą odcinki .Pozdrawiam i wielki szacun za to co robisz i przekazujesz miłośnikom 😉💪
Dzięki wielkie.... Temat trzeba zgłębiać a nie ukrywać , będzie trochę odcinków na ten temat żeby każdy mógł sobie sam przerobić . Pamiętaj Subskrybować żebyś czegoś nie przegapił 🤙
Aaa zostawię taktyczny komentarz dla zasięgów za czapkę od Książula!
Pozdrawiam
Dzięki dzięki wiadomo Muala 🤙
Dobra robota, pozdrawiam 😀
Dzięki wielkie. Czekaj na kolejne odcinki 🤩 no i nie zapomnij subskrybować kanału żebyś czegoś nie pominął 😉
Witam wyslesz link do tego koszyka co sie montuje zamrk tylnej klapy bagazniks ?
Hej. Jutro o 16 wlatuje filmik z całą listą części i podsumowaniem cen. Yo
Możesz podpowiedzieć cos o T5.1? Szukam multivana wiem że 180KM w dieslu odpada, 140KM mało jest w multivanie bo do full wersji pchali 180KM. I co z TSI w benzynie - nad takim się zastanawiam ale nie wychodził w automacie.
BTW takiego filmiku jak Twój szukałem. I leci Sub 😉
Ja na twoim miejscu kupił bym multivana t5 1.9 zaoszczędził byś kasę zostało by na przeróbkę na t6.1 😎
Dzieki za odpowiedz.
Widziałem tylko raz multivana z 1.9 na sprzedaż, jakieś dwa lata temu, fajny byl ale wtedy to zacząłem monitorować ceny i szukać info na ich temat.
W tym roku już muszę kupić i głównie na t.5.1 się skupiam w longu ale jak będzie fajny/zadbany egzemplarz to też może być krotki.
Powiem szczerze, że nie wiem czy będzie mi się chciało odmładzać tak samochód ja Ty to robisz, moze lamy z tyłu wymienić, ale podpatrzeć mogę Twoje zmagania😉
Może jeszcze ktoś coś tutaj podpowie o TSI w t5.1 albo 2.0 140KM.
@@tjas659 2.0 140km ostatni sensowny silnik aczkolwiek ideałami też nie były. Ale ostatni godny następca 1.9tdi więc na tym silniku bym się skupił a co do wielkości jak chcesz jeździć jak osobówką to odpuść sobie longa bo żona ci już tym nie pojedzie a jak pojedzie to zaraz będziesz musiał tył i tak zmieniać po pierwszym parkowaniu
@@tjas659 a co do tyłu możesz wrzucić lampy Ala t6.1 do zwykłej t5 i też do fajnie wygląda. Wrzucę zdjęcia w kolejnym filmiku jako alternatywa do wymiany tyłu
www.olx.pl/d/oferta/lampy-swiatla-tyl-tylne-vw-t5-03-09-led-bar-dynamiczne-neon-czarne-CID5-IDTLOZO.html
Mam Brs bez DPF .Polski salon 235tys km 2009r.
Fabrycznie był bez dpf?
Tak,też się zdziwiłem .
Nie rozumiem dlaczego chwalisz tak T5 a mówisz że T5.1 słabe. Chyba nigdy nie jechałeś T5.1.Moim zdaniem T5 z silnikiem 1.9 to już przeżytek i jeszcze ta skrzynia 5 🙂.
Osobiście jak bym miał zainwestować w auto tyle kasy to bym wolał w coś nowszego.
Masz rację ale różnica finansowa w zakupie jest spora bo za ✌️zadbane t5.1 kupisz sobie dwie t5tki albo jedną i zostanie ci na części do jej przerobienia. A co do silnika zawsze można wrzucić 1.9tdi ARL ze skrzynią 6stką i cieszyć się tak samo jak t5.1 . Środek zresztą jest prawie taki sam jak w t5 😎
Witam serdecznie jaki jest dokładny model tego radia bo chciałbym do mojej T5
allegro.pl/oferta/sony-dsx-b700-radio-samochodowe-2din-bluetooth-aux-usb-mp3-variocolor-11584768450
Miało być 2din a nie 1din. Przejęzyczenie na filmie . Pozdrawiam
@@PROJEKTCHILLOVANIE dziękuję 👍
@@tuiteraz1576 proszę w razie pytań zapraszam
fajny odcinek ile Cie kosztowal taki front? mam t5.1 i chcialbym miec t6,1 ;-D
Wszystko spokojnie do zrobienia 👍 w następnych odcinkach będę przedstawiał dokładna listę potrzebnych części wraz z cenami 👍 zapraszam do śledzenia i subskrybowania kanału 💪
Jeżeli Transporter to tylko 2,0 TDI reszta za słaba
A jak zrobimy mapę w 1.9 na 140km?
Może i trochę się czepiam, ale chyba masz problem z wymową "R" :)) Zamiast "trzeci" mówisz "czeci", trochę słabo to brzmi.
Jak szybko nawijam to się zapowietrzam i wychodzi jak widać ... Obiecuję poprawę 😎🤙
aktualnie na otomoto nie ma nic co by się nadawało do kupienia ;-)
@@vlog.tuttifrutti nie no zawsze się chyba coś znajdzie najwyżej trzeba jechać na koniec Polski i to właśnie przeważnie zawsze jak na złość tak się trafia 😎
mam na sprzedaż t5 1.9 BRS bez DPF z chipem na 130KM 2 lata temu zrobiona na t6 camper, nalotu ma 304tys
@@AdiTaxiDriver wrzuć nam tutaj linka chętnie obejrzymy
@@PROJEKTCHILLOVANIE nie wystawiałem jeszcze na żadnym portalu, ale nagram jakiś krótki filmik jak to auto się prezentuje i odpala na zimnym. Jak ogarnę to wrzucę link
Dla mnie coś co ma 500 tys to już szrot to może być nawet Ferrari i bez klimy w suficie z tył to daj spokój
Dla mnie szrotami są VW T6 które po 150tyś km mają padnięty silnik i jak się uda wymienić na gwarancji to kolejny dalej uciągnie tyle samo. Wolę więc jeździć starym szrotem który zawsze dowiezie mnie do celu i wygląda tak jak widać 🤔 do tego niskie koszty naprawy ... Czego chcieć więcej ? A no tak nawiewów w suficie 🤣 pozdrawiam
Wolę auto z oryginalnym przebiegiem niż cofanym kilkanaście razy .I lepszym starszym modelem z jednostką napędową niż tymi plastikami co ledwa dobija do 100 tys przebiegu z problemami i choinkami na desce rozdzielczej .
Ja w pracy jeżdżę Volkswagenem T6 z 2018 albo 20 roku jest tam silnik 2.0 turbo benzyna silnik jest bardzo zrywy do jazdy po mieście wręcz Super na trasie pali 8,5 l a po mieście tylko jest to taka praca bardziej przypominająca kuriera z włączonym Webasto cały czas teraz w okresie zimowym No to spalania wychodzi mi tam koło 16 l ale samochód bardzo dużo pracuje w koło komina Gdzie jest zapalone gaszone praktycznie cały czas i na chwilę obecną ma 164000 przebiegu nie było z nim żadnego problemu z wyjątkiem podgrzewania lusterek które pojawiły się przy około 50 000 km jednak ta ta awaria została naprawiona w serwisie Na chwilę obecną nie produkują już tych silników pomiaru jakąś wadę z wypadaniem zapłonów jednak po 164000 nic takiego nie doświadczyłem