Przerabiamy VW t5 na nowe T6.1 💸 Na co zwrócić uwagę przy zakupie Volkswagena T5 🚑

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 15 січ 2025

КОМЕНТАРІ • 46

• @ZbigniewLub
    @ZbigniewLub 3 дні тому +2

podziwiam wiedzę i zdolności manualne, film naprawdę bardzo pożyteczny -wielkie dzięki

• @PROJEKTCHILLOVANIE
      @PROJEKTCHILLOVANIE  2 дні тому

Dziękuję. Kolejne filmy powinny być jeszcze ciekawsze 😜 pozdrawiam

• @nikolausrylko6072
    @nikolausrylko6072 2 дні тому +3

W firmie mamy pare t5 od nowosci, codziennie robia 10 do 15 km. Maja oryginalnie ok 50tkm. Pozdrawiam ze Szwajcarii

• @PROJEKTCHILLOVANIE

Czyli jeszcze silniki się w nich nie dotarły 🤙🤙🤙

• @PROJEKTCHILLOVANIE

@@nikolausrylko6072 a tak przy okazji nasz kamper Hymer jest sprowadzony właśnie ze Szwajcarii

• @LudekVlog
    @LudekVlog 6 днів тому +1

Ciekawy odcinek, fajnie i technicznie. Będzie się działo :):) :)

• @mareknizinski6515
    @mareknizinski6515 5 днів тому +1

Witam serdecznie, rozmawialiśmy telefonicznie odnośnie przeróbki na t6.1 widzę wchodzą odcinki .Pozdrawiam i wielki szacun za to co robisz i przekazujesz miłośnikom 😉💪

• @PROJEKTCHILLOVANIE
      @PROJEKTCHILLOVANIE  5 днів тому

Dzięki wielkie.... Temat trzeba zgłębiać a nie ukrywać , będzie trochę odcinków na ten temat żeby każdy mógł sobie sam przerobić . Pamiętaj Subskrybować żebyś czegoś nie przegapił 🤙

• @tjas659
    @tjas659 3 дні тому +1

Aaa zostawię taktyczny komentarz dla zasięgów za czapkę od Książula!
    Pozdrawiam

• @TomaszŻłobiński-w8z
    @TomaszŻłobiński-w8z 5 днів тому +1

Dobra robota, pozdrawiam 😀

• @PROJEKTCHILLOVANIE

Dzięki wielkie. Czekaj na kolejne odcinki 🤩 no i nie zapomnij subskrybować kanału żebyś czegoś nie pominął 😉

• @FoxFix-re1gp
    @FoxFix-re1gp 2 дні тому +1

Witam wyslesz link do tego koszyka co sie montuje zamrk tylnej klapy bagazniks ?

• @PROJEKTCHILLOVANIE

Hej. Jutro o 16 wlatuje filmik z całą listą części i podsumowaniem cen. Yo

• @tjas659
    @tjas659 3 дні тому +1

Możesz podpowiedzieć cos o T5.1? Szukam multivana wiem że 180KM w dieslu odpada, 140KM mało jest w multivanie bo do full wersji pchali 180KM. I co z TSI w benzynie - nad takim się zastanawiam ale nie wychodził w automacie.
    BTW takiego filmiku jak Twój szukałem. I leci Sub 😉

• @PROJEKTCHILLOVANIE
      @PROJEKTCHILLOVANIE  3 дні тому

Ja na twoim miejscu kupił bym multivana t5 1.9 zaoszczędził byś kasę zostało by na przeróbkę na t6.1 😎

• @tjas659
      @tjas659 3 дні тому

Dzieki za odpowiedz.
      Widziałem tylko raz multivana z 1.9 na sprzedaż, jakieś dwa lata temu, fajny byl ale wtedy to zacząłem monitorować ceny i szukać info na ich temat.
      W tym roku już muszę kupić i głównie na t.5.1 się skupiam w longu ale jak będzie fajny/zadbany egzemplarz to też może być krotki.
      Powiem szczerze, że nie wiem czy będzie mi się chciało odmładzać tak samochód ja Ty to robisz, moze lamy z tyłu wymienić, ale podpatrzeć mogę Twoje zmagania😉
      Może jeszcze ktoś coś tutaj podpowie o TSI w t5.1 albo 2.0 140KM.

• @PROJEKTCHILLOVANIE

@@tjas659 2.0 140km ostatni sensowny silnik aczkolwiek ideałami też nie były. Ale ostatni godny następca 1.9tdi więc na tym silniku bym się skupił a co do wielkości jak chcesz jeździć jak osobówką to odpuść sobie longa bo żona ci już tym nie pojedzie a jak pojedzie to zaraz będziesz musiał tył i tak zmieniać po pierwszym parkowaniu

• @PROJEKTCHILLOVANIE

@@tjas659 a co do tyłu możesz wrzucić lampy Ala t6.1 do zwykłej t5 i też do fajnie wygląda. Wrzucę zdjęcia w kolejnym filmiku jako alternatywa do wymiany tyłu

• @PROJEKTCHILLOVANIE

www.olx.pl/d/oferta/lampy-swiatla-tyl-tylne-vw-t5-03-09-led-bar-dynamiczne-neon-czarne-CID5-IDTLOZO.html

• @darek3100
    @darek3100 3 дні тому +2

Mam Brs bez DPF .Polski salon 235tys km 2009r.

• @GrzegorzKanadys
    @GrzegorzKanadys 18 годин тому +1

Nie rozumiem dlaczego chwalisz tak T5 a mówisz że T5.1 słabe. Chyba nigdy nie jechałeś T5.1.Moim zdaniem T5 z silnikiem 1.9 to już przeżytek i jeszcze ta skrzynia 5 🙂.
    Osobiście jak bym miał zainwestować w auto tyle kasy to bym wolał w coś nowszego.

• @PROJEKTCHILLOVANIE
      @PROJEKTCHILLOVANIE  9 годин тому +1

Masz rację ale różnica finansowa w zakupie jest spora bo za ✌️zadbane t5.1 kupisz sobie dwie t5tki albo jedną i zostanie ci na części do jej przerobienia. A co do silnika zawsze można wrzucić 1.9tdi ARL ze skrzynią 6stką i cieszyć się tak samo jak t5.1 . Środek zresztą jest prawie taki sam jak w t5 😎

• @tuiteraz1576
    @tuiteraz1576 3 дні тому

Witam serdecznie jaki jest dokładny model tego radia bo chciałbym do mojej T5

• @PROJEKTCHILLOVANIE
      @PROJEKTCHILLOVANIE  3 дні тому +1

allegro.pl/oferta/sony-dsx-b700-radio-samochodowe-2din-bluetooth-aux-usb-mp3-variocolor-11584768450

• @PROJEKTCHILLOVANIE

Miało być 2din a nie 1din. Przejęzyczenie na filmie . Pozdrawiam

• @tuiteraz1576
      @tuiteraz1576 3 дні тому

@@PROJEKTCHILLOVANIE dziękuję 👍

• @PROJEKTCHILLOVANIE

@@tuiteraz1576 proszę w razie pytań zapraszam

• @EjoterWTK
    @EjoterWTK 5 днів тому

fajny odcinek ile Cie kosztowal taki front? mam t5.1 i chcialbym miec t6,1 ;-D

• @PROJEKTCHILLOVANIE
      @PROJEKTCHILLOVANIE  5 днів тому +1

Wszystko spokojnie do zrobienia 👍 w następnych odcinkach będę przedstawiał dokładna listę potrzebnych części wraz z cenami 👍 zapraszam do śledzenia i subskrybowania kanału 💪

• @robertbiaecki2288
    @robertbiaecki2288 6 годин тому +1

Jeżeli Transporter to tylko 2,0 TDI reszta za słaba

• @NCZK
    @NCZK 3 дні тому +1

Może i trochę się czepiam, ale chyba masz problem z wymową "R" :)) Zamiast "trzeci" mówisz "czeci", trochę słabo to brzmi.

• @PROJEKTCHILLOVANIE

Jak szybko nawijam to się zapowietrzam i wychodzi jak widać ... Obiecuję poprawę 😎🤙

• @vlog.tuttifrutti
    @vlog.tuttifrutti 5 днів тому

aktualnie na otomoto nie ma nic co by się nadawało do kupienia ;-)

• @PROJEKTCHILLOVANIE

@@vlog.tuttifrutti nie no zawsze się chyba coś znajdzie najwyżej trzeba jechać na koniec Polski i to właśnie przeważnie zawsze jak na złość tak się trafia 😎

• @AdiTaxiDriver
      @AdiTaxiDriver 2 дні тому +2

mam na sprzedaż t5 1.9 BRS bez DPF z chipem na 130KM 2 lata temu zrobiona na t6 camper, nalotu ma 304tys

• @PROJEKTCHILLOVANIE

@@AdiTaxiDriver wrzuć nam tutaj linka chętnie obejrzymy

• @AdiTaxiDriver
      @AdiTaxiDriver 2 дні тому

@@PROJEKTCHILLOVANIE nie wystawiałem jeszcze na żadnym portalu, ale nagram jakiś krótki filmik jak to auto się prezentuje i odpala na zimnym. Jak ogarnę to wrzucę link

• @robertz141
    @robertz141 5 днів тому

Dla mnie coś co ma 500 tys to już szrot to może być nawet Ferrari i bez klimy w suficie z tył to daj spokój

• @PROJEKTCHILLOVANIE
      @PROJEKTCHILLOVANIE  5 днів тому +1

Dla mnie szrotami są VW T6 które po 150tyś km mają padnięty silnik i jak się uda wymienić na gwarancji to kolejny dalej uciągnie tyle samo. Wolę więc jeździć starym szrotem który zawsze dowiezie mnie do celu i wygląda tak jak widać 🤔 do tego niskie koszty naprawy ... Czego chcieć więcej ? A no tak nawiewów w suficie 🤣 pozdrawiam

• @mareknizinski6515
      @mareknizinski6515 5 днів тому

Wolę auto z oryginalnym przebiegiem niż cofanym kilkanaście razy .I lepszym starszym modelem z jednostką napędową niż tymi plastikami co ledwa dobija do 100 tys przebiegu z problemami i choinkami na desce rozdzielczej .

• @robertz141
      @robertz141 5 днів тому

Ja w pracy jeżdżę Volkswagenem T6 z 2018 albo 20 roku jest tam silnik 2.0 turbo benzyna silnik jest bardzo zrywy do jazdy po mieście wręcz Super na trasie pali 8,5 l a po mieście tylko jest to taka praca bardziej przypominająca kuriera z włączonym Webasto cały czas teraz w okresie zimowym No to spalania wychodzi mi tam koło 16 l ale samochód bardzo dużo pracuje w koło komina Gdzie jest zapalone gaszone praktycznie cały czas i na chwilę obecną ma 164000 przebiegu nie było z nim żadnego problemu z wyjątkiem podgrzewania lusterek które pojawiły się przy około 50 000 km jednak ta ta awaria została naprawiona w serwisie Na chwilę obecną nie produkują już tych silników pomiaru jakąś wadę z wypadaniem zapłonów jednak po 164000 nic takiego nie doświadczyłem