Gata cu Băiatul Bun! (Sindromul ”Nice Guy”) 👨 | [EP15] The Real You Podcast

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 4 чер 2020
  • Vorbim despre un anumit tip de masculinitate - destul de frecvent in zilele noastre - cu Silviu Huides. Poate fi de mare ajutor pentru barbati si/sau partenere sa citeasca portretul-robot de pe site la: bit.ly/35ZTMpR - pentru a-si da seama daca recunosc modelul si daca se regasesc in el.
    📄 Pagina episodului: petrebarlea.com/gata-cu-baiat...
    Podcastul The Real You este si pe:
    ▶🎧 Apple iTunes: apple.co/2kmHHJv
    ▶🎧 Spotify: spoti.fi/34aoWev
    ▶🎧 SoundCloud: bit.ly/2ZupOv5
    ▶🎧 Google Podcasts: bit.ly/2Lk9P9w
    In episod, vei afla:
    ⦿ cum iti dai seama daca suferi de sindromul ”nice guy”
    ⦿ cum te eliberezi de Sindromul "Baiatului de Treaba"
    ⦿ cum iti asumi masculinitatea
    ⦿ unde gasesti cartea lui Robert Glover ”No more Mr. Nice Guy” in limba romana

КОМЕНТАРІ • 31

  • @liliananikiteanu7900
    @liliananikiteanu7900 Рік тому +4

    Excelent, multumim, am trimis podcastul baiatului meu!
    Exista o carte numita: "Fetele bune merg in cer, fetele rele, unde vor ele" de Ute Ehrhardt!
    Valabil si pentru baieti!!❤❤

  • @georgemarin786
    @georgemarin786 3 роки тому +6

    Foarte interesant ce prezinți în clipuri. Ma bucur ca faci asa ceva si acorzi timp pentru a oferi si informatie publicului larg.
    Deși nu postez comentarii în general, de această dată o fac pentru a-ti ura succes cu acest proiect si să-l duci la nivelul pe care ti-l doresti.

  • @ElenaCristinaCojocaru
    @ElenaCristinaCojocaru 2 роки тому +3

    geniale podcasturile tale! Felicitări!

  • @Adl29
    @Adl29 2 роки тому +2

    Super tare! Am comandat si eu cartea. Multumesc!!

  • @danielboncota3136
    @danielboncota3136 3 роки тому +4

    Incredibil...ma regăsesc 100% .asta am facut si eu,m-am dezbarbatat in fata ei iar dupa aceea nu am mai fost atractiv ptr soție iar ea și-a făcut amant si aia a fost, am ajuns la divorț, după 12 ani în care nu ne-a lipsit nimic, dar probabil asta a lipsit ,...eu nu mai eram barbat 👍

    • @MercedPDF
      @MercedPDF Рік тому +2

      Știu că e tardiv acest comentariu, dar pare că te învinovățești pentru comportamentul soției. Nu ești tu responsabil pentru mizeriile făcute de ea. O persoană normală ar fi încercat să rezolve problemele înainte să își facă amant.

    • @danielboncota3136
      @danielboncota3136 Рік тому +1

      @@MercedPDF merci frumos ptr răspuns, după ce a trecut perioada de doliu am ajuns sa realizez ca nu este într-adevăr vb despre tine ca om când cineva alege sa facă asa ceva...este vb pur și simplu despre el,merci ptr răspuns, nu este tardiv absolut deloc,zi bună

  • @AlexM-sc4kf
    @AlexM-sc4kf 2 роки тому +2

    Foarte interesant. No more nice guys and nice girls ;) Eu sunt o "fata buna" a unui tata "baiat bun", mi-as fi dorit ca el sa fi citit asta cand era tanar.

  • @edithszasz6682
    @edithszasz6682 Рік тому

    Multumesc.❤❤❤❤❤❤

  • @incognited2794
    @incognited2794 Рік тому

    Felicitari!

  • @violetaopait9245
    @violetaopait9245 10 місяців тому

    Super! Mulțumesc pentru ce faceți!

  • @gucciguccio1753
    @gucciguccio1753 3 роки тому +2

    Faci o treaba foarte buna

  • @ioanadestro7244
    @ioanadestro7244 Рік тому +5

    Măi, oameni buni, veniți în Moldova (noastră, nu Basarabia) să vedeți aici ce bărbați DEZASTRU sunt majoritatea: alcoolici și agresivi, manipulatori narcisici și agresivi, leneși și jegoși, fără pic de educație nu și-au luat Bac-ul, lipsiți de orice empatie, soți și tați care au provocat doar traume soțiilor și copiilor lor, niciodată atenți la nevoile altora, egoiști și egocentriști pân-la cer, incapabili să se țină de un job. Aici vezi 5% bărbați de treabă sau "băieți buni". Și UNII dintre ei CULMEA nimeresc fix procentul ăla minuscul de femei neserioase care nu știu să-i aprecieze.
    Cartea NU a fost scrisă pentru bărbații români. Poate în 50 de ani o să le fie de folos această carte, până atunci mai e mult de vindecat.
    Trăim într-o țară ÎNCĂ preponderent misogină. Mame care își cresc prinții să creadă că li se cuvine totul și că orice comportament e okay pt că ei din naștere au mai multe drepturi și mai puține obligații.

  • @monicasadoveanu1858
    @monicasadoveanu1858 2 роки тому +1

    Cum se numeste cartea carte si cum o pot cumpara? Mersi

  • @OLGALAZINDr
    @OLGALAZINDr 3 роки тому +1

    hi Petre- Foarte instructiv. Îmi place sa ascult pe UA-cam. In special, si mai ales ca acesta e încărcat
    cu substanta, si toate sunt substantive. opinez ca ar trebui sa fie inclus in educația primara, mai ales cea cu setarea limitelor. Am chiar completat testul DeMartini, și sunt elated.
    De asemeni, Am o suggestie: muzica nu este in opinia mea cea mai buna alegere🎶 . Suna ca o mormantare scotiana, la o cursa de cai. Can you get rid of it?
    Am văzut ca mai sunt femei care se Pling de acest aspect. Felicitări, și mersi dinainte

    • @petre-tudorbarlea416
      @petre-tudorbarlea416  3 роки тому +2

      Multumesc mult pentru apreciere!
      Am sa las deocamdata muzica asa - pentru ca mi se pare un detaliu de 21 secunde peste care se poate trece cu scroll si nu numai. Intentia mea este de a ma concentra pe continut.
      Multumesc de sugestie, in orice caz. Ma voi gandi in viitor.

  • @mihailvoinea562
    @mihailvoinea562 Рік тому

    În orice relație, dacă respect și comunicare nu e, nimic nu e...!

    • @InfoSmuggler
      @InfoSmuggler Рік тому

      Respectul e mai mult o consecință a atracției dintre doi parteneri, iar în ceea ce privește comunicarea contează mult atitudinea din spatele cuvintelor. Unii ar putea interpreta drept comunicare și faza când un actor (bărbat) dintr-un film se pune în genunchi în fața nevestei rugându-se plângând să-l ierte că a înșelat-o. Scena asta penibilă se regăsește mai multe filme, de la cele românești precum „Bacaleureat” până la producții de la Hollywood și ar putea fi copiată de anumiți tipi crezând că asta înseamnă comunicare în cuplu.

  • @georgeta6882
    @georgeta6882 Рік тому +1

    Bune cateva observatii referitoare la masculinitate/lipsa de modele in acest sens. Obs: atentie la cum prezentati aceasta carte: invitatul pare sa uite cu desăvârșire ca societatea românească este inca in majoritates ei patriarhala, misogina, pt peste 50% din barbati violul e justificat(statistic!, nu pe impresii), majoritatea se victimeaza cum respira, etc. Nu o mai lungesc aici. Doar am simtit nevoia sa aduc o viziune feminina românească: baiatul bun nu e asa des intalnit la noi ca in carte. Cu interes si drag va ascult din Fr si Rom.

  • @EnterpriseTNG
    @EnterpriseTNG 2 роки тому

    Voi condamnati lumea pt ca e normala.😅Cine fuge de suferinta, inzecit va avea parte.

    • @InfoSmuggler
      @InfoSmuggler Рік тому

      Să mori tu? Cred că podcastul te învață să nu fi fraier. Mă îndoiesc că Iisus Hristos ne-ar îndemna să fim preșul unei femei.

  • @Toni-yg1be
    @Toni-yg1be 2 роки тому +5

    “Puterea e o calitate strict masculină” - este o aberație, aceasta e viziunea subiectivă a invitatului, care spune multe despre gândirea sa.. Întregul episod e extrem de masculin și simplist. Îmi pare rău.. Mă așteptam la mai mult.

    • @claudiarizzo571
      @claudiarizzo571 10 місяців тому

      Podcastul a fost bun, dar intr-adevar asta cu puterea fiind o calitate strict masculina este o fraza foarte nenecesara. Și de asemenea, foarte vaga, care lasă spatiu la tot felul de interpretari, inclusiv cele care rezonează cu red pill movenent.
      O data, ar trebui definit ce e aia putere, fiindca și o femeie puternica poate fi foarte atrăgătoare - dacă privim puterea ca si capacitatea de a manifesta o trăsătură doribila în varianta asertiva. Iar în asta putem pune multe caracteristici stereotipic feminine: puterea de a seduce, puterea de a empatiza, puterea de a da naștere.
      Și da, are și o componenta foarte subiectiva, chiar de intram în zona de stereotip bărbătesc cu putere fizica. Pot sa înțeleg ca invitatul nu apreciază o femeie care ridica 100 de kg în greutate, dar dacă acest lucru ar fi adevărat pentru toată lumea, nimeni nu s-ar da la vreo tipa la sala, sportivele olimpice ar fi vazute ca urate, iar biologic bărbații ar fi mai atrași de grase sau de tipe cu forme foarte nedefinite, sau definite doar osos.
      În lumea jocurilor video, Lara Croft a fost un personaj întotdeauna foarte apreciat și care a devenit la un moment dat chiar un sex symbol. La fel și multe personaje din comics-uri precum Wonder Woman sau Cat Woman. Și vreau sa separ filmele Marvel de azi din ecuație, pentru ca la vremurile în care aceste personaje s-au născut, publicul era unul cu mare majoritate masculină, iar aceste personaje au fost create ca sa fie cel mai mult pe placul bărbaților.
      Acum ca biologic femeia vrea sa fie protejata și bărbatul vrea sa protejeze, different story. Vine și asta cu o doza de excepții, dar agreez ca aici deja putem vorbi de o majoritate evidenta. Asta nu înseamnă lipsa de putere în femeie, sau măcar lipsa de putere fizica, ci înseamnă un schimb de putere în care cea fizica ii aparține mai mult bărbatului, și alta manifestare de putere ii aparține femeii (evident, ca sa fie sanatos, în ambele cazuri în varianta asertiva).

    • @danielpopa4778
      @danielpopa4778 8 місяців тому

      Barbatii au condus lumea mii de ani, si chiar si astazi nu prea vezi femei in politica si religie, dar si in alte functii de conducere, sunt f putine

    • @danielpopa4778
      @danielpopa4778 8 місяців тому

      Din pacate

    • @stefanandras9382
      @stefanandras9382 2 місяці тому

      Puterea se refera la partea de stăpânire de sine capacitatea de a găsi soluții și echilibru. Bărbații sunt mai echilibrați decât femeile neavând parte de toate acele stări emoționale. Puterea este o caracteristica a masculinității. Acesta este adevărul.