Habar nu aveți cât de bine mă simt urmărindu-vă clipurile! chiar dacă probabil nu o să construiesc niciodată o casă, doar pentru că văd că puneți energie în aceste clipuri, puneți suflet! Mulțumim pentru că împărtășiți cu noi acest proces frumos de creație!
Te salut te urmăresc de la Iasi… faci o treaba foarte buna!!As vrea sa văd cum execuți hidroizolația și termoizolația acoperișului.. multă bafta!!!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Salut, multumim frumos! Hidroizolatia initiala am realizat-o deja, termoizolatia si finalizarea acoperisului plat deja va fi mai tarziu! Bafta deasemenea!
@@EnciclopediaConstructiilor Anul acesta am inceput deasemenea sa construiesc o casa cu propriile forțe și chiar la etapa de planificare deja urmăream canalul( mersi multa informatie folositoare). Sunt la etapa de acoperiș ( deja procurat sandwich) si cred ca la anul viitor sa finisez casa in mare parte. Un like si la amplasare în Ialoveni, personal construiesc in Stauceni, locul de baștină.
Am văzut un alt video de la alt vlogger: omul setase o rotopercutantă pe ciocan și apăsa pe marginea cofragului; betonul se așeza foarte frumos. Mi s-a părut mai interesant decât vibratorul de beton. Oricum, interesant pentru oricine vrea să își facă o casă nouă.
Am facut si noi asa, o sa vedeti intr-un video de saptamana viitoare. Oricum solutia data se foloseste doar daca nu putem vibra cu vibratorul obisnuit.
Foarte frumos lucrat, urmaresc cu mare interes fiecare episod. Cred ca ar fi fost util de precizat data efectuarii filmarii (la unele episoade am vazut ca este trecuta), pentru ca sa stiu ce ma asteapta cand ma voi apuca de o asa lucrare. O nedumerire: cum se va proceda cu capetele coloanelor de canalizare? La cladirile clasice, ele ies prin terasa pentru a facilita scurgerea rapida si pentru a nu se crea depresiune in coloana. Multumesc!
Multumim! Da la unele episoade o trecem deoarece au fost momente mai inchegate, care se fac in cateva zile, ori aceste filmari deja au secvente ce se intind pe mai multe saptamani, si pentru a nu deruta, nu mai punem data. Capetele coloanelor de canalizare trebuie sa aiba aerisire.
Cum ati indoit barele groase de la stalpi pt a le aduce la 90° gen? Banuiesc ca au fost indoite dupa ce s.au pus fiarele deja fixate cu etrieri? Spor in continuare! F educativ. Mulțumim!
Bravo! Cand pui hidroizolatia din carton, iti recomand sa faci o proba cu apa. Eu am patit-o cand am facut casa si a trebuit sa mai fac o hidroizolatie suplimentara.
Nu am rupt capilaritatea cu carton, e gresit sa il folosesti in zone seismice. La zidaria de la parter am rupt capilaritatea in alt mod, a fost video aparte doar despre lucrarea data. Merci!
Aaa, sorry ))) Nu folosim carton, si nici nu recomandam. Am hidroizolat apropo acolo, am facut si testul cu apa (defapt ploaia l-a facut) si totul e okay.
Felicitări pt calitatea execuției Dar am 3 nedumeriri 1-armarea centurii (etrierii cu cioburile în jos 2-ciocurile la stâlpi prost executate-recomandare a fi indoite înainte de montajul centurii 3-fiind zidărie confinata nu are ce cauta polistirenul acolo Si ca o ultima chestie ce nu am înțeles ar fi motivul alegerii bca la parapet Nu e ok ce zici cu transferul de căldură Era ok un parapet de beton de 15 cm Trebuia prevazut în proiectare Spor În rest ok Vreau sa vad hidroizolatia și termoizolatia montaj geamuri(corect )
Multumim! 1) E centura perimetrala fara mari sarcini, nu grinda, sunt diferente intre ele si se poate si cu ciocurile in jos. 2) S-a omis momentul, s-a discutat pe santier, au fost indoiete dupa ce s-a asezat centura, insa paremi-se etrierii au fost ajustati la loc. 3) E zidarie de umplutura, insa cu executie inaintea cadrelor. Se permite si asa in cazul structurii in cadre, fiind o exceptie. Asa exceptii se permit chiar si la case cu 1-3 nivele maxim, dar inca la un parapet din 3 randuri :))) 4) Legat de transferul termic, urmariti la min 0:52 unde am prezentat un desen din modelarile noastre, insa la general am facut modelarile si cu beton, si caramida, si BCA, si cu ce doriti, si la diferite dimensiuni si marimi, cel mai bine a iesit BCA-ul avand sarcina sa ne ridicam circa 80 cm in sus (luati si asta in consideratie). Multumim!
Toate bune si frumoase pana acum. Singura mea nedumerire este legata de drenajul pluvial. Am observat ca tevile de evacuare vor trece prin casa, adica asa banuiesc, pentru ca nu sunt dispuse langa lateralele casei, ci ies din mijlocul placii. Tevile vad ca sunt din plastic portocaliu, ok ca si calitate, dar nu sunt fonoabsorbante. Sfatul meu este ca la orice ghena de evacure coborata prin casa, sa folosesti atat tevi cat si coturi fonoabsorbante. Au o densitate mult mai mare, sunt mai scumpe, mai grele, mai rezistente, dar nu vei trai toata viata, auzind cum trece apa prin ghene sau cum "trage apa" cineva la etaj...
Toate bune si frumoase, dar... va gresiti! Poate nu le-ati observat, insa sunt 2 tevi pluviale ce ies din parapet spre exterior, nici una nu se duc in casa. Sunt mai sus, deoarece ne vom termoizola acoperisul destul de generos. Cele ce penetreaza placa din casa sunt pentru alte scopuri, si da - vor fi termoizolate si fonoizolate. Multumim!
@@EnciclopediaConstructiilor mersi de infomatie. probabil cele pe care l-am vazut iesind din placa sunt capetele evacuarilor de la baie, ceea ce cat se poate de corect. Spor la munca!
Spor la treaba.... graba cu acoperisu ca vine iarna:)) sunt curios ce dulgheri vor fi si cum iasa treaba pt ca asta este domeniul meu. Slutari din LONDRA
Domnule Valentin, off topic as dori sa va cer un sfat: Locuiesc in Constanta si planuiesc sa incep constructia unei case pasive, sau cat mai aproape de standardul pasiv. Tinand cont de clima din Constanta (casa se va afla la 6 km in linie dreapta de mare), considerati ca e mai oportun sa o fac din CLT sau BCA? Tin sa precizez ca din cauza faptului ca serviciul meu impune o rotatie de 1 luna plecat si una acasa, tind sa optez pentru CLT data fiind viteza de asamblare si problema fortei de munca. Iar, pe deasupra, o casa CLT este la fel de robusta ca una din zidarie? Nu va scartai de fiecare data cand urc pe scari si merg la etaj? Casa va avea in jur de 140 mp utili si dispunere P+1 cu acoperis cu panta mica (15%) in 2 ape, pe care voi monta panouri fotovoltaice. Multumesc pentru raspunsul Dvs.
Nu conteaza, CLT, BCA sau orice alt material, conteaza ce doriti dvs de la o casa. Legat de scartait, daca e proiectata si montata bine, nu ar trebui sa scartie, insa noi nu prea avem experienta cu CLT-ul, deci cum se comporta in timp nu stim.
Multumim de feedback. Apa oricum trebuie dirijata si eliminata de pe acoperis prin sistemele pluviale. Nu vom folosi canalizarea deoarece aici nu ai voie asa ceva.
@@EnciclopediaConstructiilor nici in Ro, in principiu, nu ai voie. Asteptam cu interes sa vedem ce sistem de colectare si dirijare a apelor pluviale ati ales. Succes si spor la treaba!
Locuiesc la et 1 a unui apartament cu 10 et construit în era comunista. La parter sunt spatii comerciale. Exista posibilitatea sa ma pot racorda personal la rețeaua de apa și canalizare, pentru a nu mai avea problema cu subsolu blocului. Și cam pe unde am ajunge ca un preț asa estimativ. Unde ar trebui făcut primu pas pentru o prima informație. Mulțumesc din suflet
Forma a casei compacta si simetrica ce determina o eficienta termica cat si rezistenta la actiuni dinamice / seismice. Nu apar torsiuni, dezechilibre prea mari in miscare. Arata bine!
Orice acoperis plat trebuie sa aiba un parapet/atic. Ganditi-va ca peste acoperisul cum e acum noi venim cu alt sandwhich de materiale: hidroizolare, termoizolare, sapa de panta etc, deci in ce toate acestea sa se tina? Trebuie mereu sa existe o delimitare clara la acoperisele plate intre sandwich-ul acoperisului si fatada cu sandwich-ul ei de materiale, iar delimitarea dpdv al stabilitatii si ridigitatii o face parapetul. Plus mai pui ca indiferent de parapet, panourile solare pot fi puse pe acoperis fara probleme.
Buna ziua. Sub primul rand de zidarie de pe placa parter, de regula, se pune un strat de separare pentru ruperea capilaritatii, o membrana sau cunoscutul carton bituminos. Posibil la dvs. sa nu fi fost nevoie avand in vedere ca ati dat cu hidro bituminoasa pensulabila toata infrastructura ? Spor la treaba! LE : Foarte curat arata casa la 'rosu' .
Buna ziua, acest lucru se face doar la parter. Despre cum am rupt capilaritatea acolo, am postat un video. PS: daca e in zona seismica, NU se folosesc membrane sau carton bituminos (mare greseala). Multumim!
Acoperisul tip terasa nu mi se pare cel mai potrivit in clima noastra care este totusi umeda, cu destul de multa ploaie si cantitati mari de zapada Sa zicem ca apa se scurge dar zapada sta acolo, mai ales daca planseul este bine izolat Asta inseamna posibilitate mare de infiltratii Nu era mai bun un acoperis clasic, cu tabla galvanizata (montata fara suruburi si gauri) si podul izolat cu folie termica si vata de sticla? Sau era mai scump?...
Este impecabil construita dar nu stiu ce sa zic de aspectul final 🤔, o casa neteda si dreapta, e perfecta, dar este .... nici nu stiu cum sa ma exprim, gusturile nu se discuta. Parerea mea este ca s-a grabit etapa de proiectare, aceia de concept nu aceia tehnica
@@EnciclopediaConstructiilor O casa fara terase unde sa stai alene tolanit si ciresul sa iti dea fructele lui doar de ridici bratul...cu terase late cu fotolii si masute de luat cafeluta in pijama si capot...cu plante in ghivece.... niscaiva pomi columnari de balcon, sau fragi in ghiveci sau capsuni curgatori... Dar inca este timp, se pot face destule, chiar si de jur imprejurul casei....Suficient de late pt a fi dressinguri, sau bai...sau orice...
Ati respectat distanta de acoperire cu beton la partea inferioara a grinzilor de la parapet? Din video se observa ca armatura este asezata direct pe polistiren...
Ulterior a aratat ca s-au pus niste pietre la partea inferioara a armaturii. As fi pus pureci totusi, pietrele acelea mai fug...Dar se practica si asa.
Si, ramane asa cu betonul acela? Atat? Un element de decor? La fiecare stalp o coloana cu un capitel intre care sa pui perdele si sa ai o terasa suspendata jos palaria? Loc de petreceri.... dar acela ar cere scara exterioara turnata...si inca f lata, si rampa dubla a scarii la cotitura sa aiba pe cca jumate casa un loc ca un palier de macar 3 m latime....abia apoi sa urce sus, jos batranii, iar sus tinerii !
Asteptati sa vedeti video-urile urmatoare ))) Va grabiti un pic in afirmatii ))) Nu poate o casa pasiva sa aiba acoperisul netermoizolat, parapetul netermoizolat si tot asa mai departe. In final nici nu se va vedea nimic din ce se vede in acest video.
Depinde de intensitatea cutremurului, depinde de structura de rezistenta, depinde de sol, depinde de directia de propagare a undelor seismice si de multi factori. caderea zidului e cel mai grav lucru, insa fisurile sunt la fel rezultate mai putin nefaste.
Nu-mi place!! DE CE NU AI MERS CU GRAMURI MAI MARI, PANA JOS , CU MULTĂ LUMINĂ, SI CU UN DESIGNE MAI PLACUT. Fără supărare...Nu cred ca te ajungea mai mult
Gramuri? Poate ati dorit sa ziceti geamuri. Daca e asa, va explicam: geamuri panoramice NU se pun ca asa doreste cineva, ci se proiecteaza/gandesc dupa o anumita LOGICA, si acea logica zice ca geamurile panoramice pana jos se folosesc preponderent in cazurile unde exista o priveliste foarte frumoasa (mare, munte, ocean, padure etc), unde acea priveliste si senzatie echivaleaza cu costul mai mare al acestor geamuri panoramice, cu problemele si nodurile mai complicate de imbinare, cu bataile de cap de diminuare a puntilor termice, problemele cu supra-incalzirea casei pe timp de vara si cresterea necesarului de racire, mai vine și diminuarea intimității s.a.m.d. Daca nu avem nici o priveliste, ci casa vecinului si drumul public, de ce ne-am face ferestre panoramice? Sa privim spre vecin? Si in schimb sa mai venim cu problemele si costurile mai mari ce vin o data cu geamurile panoramice? Totul trebuie sa aiba o logica si sa merite. PS: suntem siguri ca nu aveti geamuri panoramice, altfel era sa stiti cele mentionate mai sus.
Habar nu aveți cât de bine mă simt urmărindu-vă clipurile! chiar dacă probabil nu o să construiesc niciodată o casă, doar pentru că văd că puneți energie în aceste clipuri, puneți suflet! Mulțumim pentru că împărtășiți cu noi acest proces frumos de creație!
Mulțumim frumos pentru cuvintele frumoase, ne încurajează să continuăm! Sănătate!
Ajuți foarte mult cu videoclipurile tale mulțumesc foarte mult
Cu mare drag!
Super explicații char și pentru cultura generala.
Va prețuim, și sa ne explicați asa cu amănunte și la geamuri, sa mai vedem ce materiale folosiți!.
Cu multa placere!
Calitate și foarte bine explicat, ca de obicei. Multă baftă!
Multumim frumos!
Ai optat pentru cea mai bn varianta de acoperiș. Felicitări!
Multumim!
Multumim! Arata foarte bine casa, sunteti profesionisti!
Multumim frumos!!!
Felicitări! E o casa frumoasă! La gata va fi super! Sa o locuiți sănătoși!
Multumim frumos!
Arata foarte bine casa felicitari!...spor si sanatate...multumesc pentru informatii.
Multumim frumos! Cu placere!
Arata tot perfect la 4 ace.. Va Multumim de video
Cu multa placere si multumim!
Casa arată superb
Abia aștept să văd ce materiale vei mai folosi 🤗🤗🙋
Multumim! Vedem in video-urile urmatoare!
tot mai interesant devine
Multumim!
Te salut te urmăresc de la Iasi… faci o treaba foarte buna!!As vrea sa văd cum execuți hidroizolația și termoizolația acoperișului.. multă bafta!!!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Salut, multumim frumos! Hidroizolatia initiala am realizat-o deja, termoizolatia si finalizarea acoperisului plat deja va fi mai tarziu! Bafta deasemenea!
Casa arata foarte bine succes in continuare. Sperăm sa fie un timp prielnic sa reusit tot ce ați planificat anul acesta.
Multumim de apreciere. Ce a fost mai important am reusit, restul, vedem in continuare.
@@EnciclopediaConstructiilor Anul acesta am inceput deasemenea sa construiesc o casa cu propriile forțe și chiar la etapa de planificare deja urmăream canalul( mersi multa informatie folositoare). Sunt la etapa de acoperiș ( deja procurat sandwich) si cred ca la anul viitor sa finisez casa in mare parte. Un like si la amplasare în Ialoveni, personal construiesc in Stauceni, locul de baștină.
Mult succes deasemenea!
Am văzut un alt video de la alt vlogger: omul setase o rotopercutantă pe ciocan și apăsa pe marginea cofragului; betonul se așeza foarte frumos. Mi s-a părut mai interesant decât vibratorul de beton. Oricum, interesant pentru oricine vrea să își facă o casă nouă.
Am facut si noi asa, o sa vedeti intr-un video de saptamana viitoare. Oricum solutia data se foloseste doar daca nu putem vibra cu vibratorul obisnuit.
Mie îmi place casa.Ai mare grijă la termo izolație,abia aștept să văd cum faci termo izolația.
Multumim de opinie. O sa avem grija!
Foarte frumos lucrat, urmaresc cu mare interes fiecare episod. Cred ca ar fi fost util de precizat data efectuarii filmarii (la unele episoade am vazut ca este trecuta), pentru ca sa stiu ce ma asteapta cand ma voi apuca de o asa lucrare. O nedumerire: cum se va proceda cu capetele coloanelor de canalizare? La cladirile clasice, ele ies prin terasa pentru a facilita scurgerea rapida si pentru a nu se crea depresiune in coloana. Multumesc!
Multumim! Da la unele episoade o trecem deoarece au fost momente mai inchegate, care se fac in cateva zile, ori aceste filmari deja au secvente ce se intind pe mai multe saptamani, si pentru a nu deruta, nu mai punem data. Capetele coloanelor de canalizare trebuie sa aiba aerisire.
As dori un video cum ai hidroizolat acoperișul👍🏻👍🏻
Este deja montat, va aparea in viitorul apropiat.
Cum ati indoit barele groase de la stalpi pt a le aduce la 90° gen? Banuiesc ca au fost indoite dupa ce s.au pus fiarele deja fixate cu etrieri?
Spor in continuare! F educativ. Mulțumim!
Muncitorii le-au indoit, cand am venit cu filmarea, erau deja indoiate. Merci!
E obligatorie grosimea parapetului sa fie într-o grosime cu zidaria de la pereții de jos?
Bravo! Cand pui hidroizolatia din carton, iti recomand sa faci o proba cu apa. Eu am patit-o cand am facut casa si a trebuit sa mai fac o hidroizolatie suplimentara.
Nu am rupt capilaritatea cu carton, e gresit sa il folosesti in zone seismice. La zidaria de la parter am rupt capilaritatea in alt mod, a fost video aparte doar despre lucrarea data. Merci!
@@EnciclopediaConstructiilor Ma refeream la hidroizolatia viitoare de pe terasa
Aaa, sorry ))) Nu folosim carton, si nici nu recomandam. Am hidroizolat apropo acolo, am facut si testul cu apa (defapt ploaia l-a facut) si totul e okay.
Salutare, bună treabă felicitări!!!
N-ai menționate nimic despre găurile de scurgere a apei de pe acoperiș. Sau urmează?
Salutari, multumim! Da urmeaza, insa intr-un video nu chiar apropiat )))
Te urmaresc de la inceput. Foarte interesant toate etapele constructiei! Sa ne spui la sfarsit, cat a costat la rosu aceasta constructie. Merci!
Multumim ca ne urmariti de la inceput! O sa fie un video la tema data, insa in viitor.
Felicitări pt calitatea execuției
Dar am 3 nedumeriri
1-armarea centurii (etrierii cu cioburile în jos
2-ciocurile la stâlpi prost executate-recomandare a fi indoite înainte de montajul centurii
3-fiind zidărie confinata nu are ce cauta polistirenul acolo
Si ca o ultima chestie ce nu am înțeles ar fi motivul alegerii bca la parapet
Nu e ok ce zici cu transferul de căldură
Era ok un parapet de beton de 15 cm
Trebuia prevazut în proiectare
Spor
În rest ok
Vreau sa vad hidroizolatia și termoizolatia montaj geamuri(corect )
Multumim!
1) E centura perimetrala fara mari sarcini, nu grinda, sunt diferente intre ele si se poate si cu ciocurile in jos.
2) S-a omis momentul, s-a discutat pe santier, au fost indoiete dupa ce s-a asezat centura, insa paremi-se etrierii au fost ajustati la loc.
3) E zidarie de umplutura, insa cu executie inaintea cadrelor. Se permite si asa in cazul structurii in cadre, fiind o exceptie. Asa exceptii se permit chiar si la case cu 1-3 nivele maxim, dar inca la un parapet din 3 randuri :)))
4) Legat de transferul termic, urmariti la min 0:52 unde am prezentat un desen din modelarile noastre, insa la general am facut modelarile si cu beton, si caramida, si BCA, si cu ce doriti, si la diferite dimensiuni si marimi, cel mai bine a iesit BCA-ul avand sarcina sa ne ridicam circa 80 cm in sus (luati si asta in consideratie). Multumim!
Toate bune si frumoase pana acum.
Singura mea nedumerire este legata de drenajul pluvial.
Am observat ca tevile de evacuare vor trece prin casa, adica asa banuiesc, pentru ca nu sunt dispuse langa lateralele casei, ci ies din mijlocul placii.
Tevile vad ca sunt din plastic portocaliu, ok ca si calitate, dar nu sunt fonoabsorbante.
Sfatul meu este ca la orice ghena de evacure coborata prin casa, sa folosesti atat tevi cat si coturi fonoabsorbante. Au o densitate mult mai mare, sunt mai scumpe, mai grele, mai rezistente, dar nu vei trai toata viata, auzind cum trece apa prin ghene sau cum "trage apa" cineva la etaj...
Toate bune si frumoase, dar... va gresiti! Poate nu le-ati observat, insa sunt 2 tevi pluviale ce ies din parapet spre exterior, nici una nu se duc in casa. Sunt mai sus, deoarece ne vom termoizola acoperisul destul de generos.
Cele ce penetreaza placa din casa sunt pentru alte scopuri, si da - vor fi termoizolate si fonoizolate. Multumim!
@@EnciclopediaConstructiilor mersi de infomatie. probabil cele pe care l-am vazut iesind din placa sunt capetele evacuarilor de la baie, ceea ce cat se poate de corect.
Spor la munca!
Spor la treaba.... graba cu acoperisu ca vine iarna:)) sunt curios ce dulgheri vor fi si cum iasa treaba pt ca asta este domeniul meu. Slutari din LONDRA
Multumim! Am hidroizolat acoperisul deja, insa doar prima parte. Salutari!
Domnule Valentin, off topic as dori sa va cer un sfat:
Locuiesc in Constanta si planuiesc sa incep constructia unei case pasive, sau cat mai aproape de standardul pasiv. Tinand cont de clima din Constanta (casa se va afla la 6 km in linie dreapta de mare), considerati ca e mai oportun sa o fac din CLT sau BCA? Tin sa precizez ca din cauza faptului ca serviciul meu impune o rotatie de 1 luna plecat si una acasa, tind sa optez pentru CLT data fiind viteza de asamblare si problema fortei de munca. Iar, pe deasupra, o casa CLT este la fel de robusta ca una din zidarie? Nu va scartai de fiecare data cand urc pe scari si merg la etaj? Casa va avea in jur de 140 mp utili si dispunere P+1 cu acoperis cu panta mica (15%) in 2 ape, pe care voi monta panouri fotovoltaice. Multumesc pentru raspunsul Dvs.
Nu conteaza, CLT, BCA sau orice alt material, conteaza ce doriti dvs de la o casa. Legat de scartait, daca e proiectata si montata bine, nu ar trebui sa scartie, insa noi nu prea avem experienta cu CLT-ul, deci cum se comporta in timp nu stim.
@@EnciclopediaConstructiilor multumesc pentru raspuns
Popii telescopeci se cheamă etansoane, frumos bravooo
Multumim!
Drenaje pluviale ? Folosești cumva canalizarea ?
Superbe imaginile cu drona.
Multumim de feedback. Apa oricum trebuie dirijata si eliminata de pe acoperis prin sistemele pluviale. Nu vom folosi canalizarea deoarece aici nu ai voie asa ceva.
@@EnciclopediaConstructiilor nici in Ro, in principiu, nu ai voie. Asteptam cu interes sa vedem ce sistem de colectare si dirijare a apelor pluviale ati ales. Succes si spor la treaba!
@@EnciclopediaConstructiilor
Păi nu am văzut găuri, decât acele țevișoare tehnice. De aia am întrebat.
Locuiesc la et 1 a unui apartament cu 10 et construit în era comunista.
La parter sunt spatii comerciale.
Exista posibilitatea sa ma pot racorda personal la rețeaua de apa și canalizare, pentru a nu mai avea problema cu subsolu blocului.
Și cam pe unde am ajunge ca un preț asa estimativ.
Unde ar trebui făcut primu pas pentru o prima informație.
Mulțumesc din suflet
Buna ziua, apelati la administratorul blocului sau la un jurist. Daca se permite, va putem ajuta cu proiectare si executie.
Forma a casei compacta si simetrica ce determina o eficienta termica cat si rezistenta la actiuni dinamice / seismice. Nu apar torsiuni, dezechilibre prea mari in miscare. Arata bine!
Ne plac simetriile, si stim ca ele aduc doar avantaje )))
Buna ziua, o grosime de 20cm a parapetului este insuficientă?
Salut, da, cu centura 20x20 cm deasupra.
Buna ziua!Se poate contactele la firma de construcție care efectuează manopera. Mulțumesc!
Buna ziua, lucrările sunt făcute de către compania noastră. Datele de contact sunt aici premiumhouse.md/contacte/
👏
Thanks!
Nu vreau să te contrazic dar am văzut că în Austria pun polistiren extrudat sub parapet chiar și de 10 cm
Noi vom inconjura parapetul cu termoizolatie, unind termoizolatia fatadei de 30 cm, cu acea a acoperisului (ce va atinge 45 cm).
Nu ar merge mai bine pentru ruperea puntii termice ca izolatoru sa fie intre placa si zidarie?
SI atunci unde e aderenta intre zidarie si placa?
izolatia prinsa de placa cu adeziv, zidaria prinsa la fel cu adeziv de izolatie, plus o centura din beton, nu este suficient?
Nu mai bine plat fara garduri de bca ca mai tarziu sa pui panouri solare?
Orice acoperis plat trebuie sa aiba un parapet/atic. Ganditi-va ca peste acoperisul cum e acum noi venim cu alt sandwhich de materiale: hidroizolare, termoizolare, sapa de panta etc, deci in ce toate acestea sa se tina? Trebuie mereu sa existe o delimitare clara la acoperisele plate intre sandwich-ul acoperisului si fatada cu sandwich-ul ei de materiale, iar delimitarea dpdv al stabilitatii si ridigitatii o face parapetul. Plus mai pui ca indiferent de parapet, panourile solare pot fi puse pe acoperis fara probleme.
Buna ziua. Sub primul rand de zidarie de pe placa parter, de regula, se pune un strat de separare pentru ruperea capilaritatii, o membrana sau cunoscutul carton bituminos. Posibil la dvs. sa nu fi fost nevoie avand in vedere ca ati dat cu hidro bituminoasa pensulabila toata infrastructura ? Spor la treaba!
LE : Foarte curat arata casa la 'rosu' .
Buna ziua, acest lucru se face doar la parter. Despre cum am rupt capilaritatea acolo, am postat un video.
PS: daca e in zona seismica, NU se folosesc membrane sau carton bituminos (mare greseala). Multumim!
Pana cand estimati ca se va termina casa
La anul, deja cand... vom vedea.
😇🤗😇
;)
@@EnciclopediaConstructiilor
Sănătate și putere de muncă Valu🙋
Merci frumos, deasemenea!
Cum ajungeți pe terasă după ce o să fie casa gata?
Vedeti in video urmator.
Acoperisul tip terasa nu mi se pare cel mai potrivit in clima noastra care este totusi umeda, cu destul de multa ploaie si cantitati mari de zapada Sa zicem ca apa se scurge dar zapada sta acolo, mai ales daca planseul este bine izolat Asta inseamna posibilitate mare de infiltratii Nu era mai bun un acoperis clasic, cu tabla galvanizata (montata fara suruburi si gauri) si podul izolat cu folie termica si vata de sticla? Sau era mai scump?...
Merci de opinie, totusi ne-am expus pe larg la acest subiect intr-un video din trecut - ua-cam.com/video/Zi5cRER3OKw/v-deo.html
Este impecabil construita dar nu stiu ce sa zic de aspectul final 🤔, o casa neteda si dreapta, e perfecta, dar este .... nici nu stiu cum sa ma exprim, gusturile nu se discuta. Parerea mea este ca s-a grabit etapa de proiectare, aceia de concept nu aceia tehnica
Haideti sa asteptam cand va fi fatada la cheie, si atunci asteptam sa vedem parerea dvs finala!
@@EnciclopediaConstructiilor O casa fara terase unde sa stai alene tolanit si ciresul sa iti dea fructele lui doar de ridici bratul...cu terase late cu fotolii si masute de luat cafeluta in pijama si capot...cu plante in ghivece.... niscaiva pomi columnari de balcon, sau fragi in ghiveci sau capsuni curgatori... Dar inca este timp, se pot face destule, chiar si de jur imprejurul casei....Suficient de late pt a fi dressinguri, sau bai...sau orice...
Ati respectat distanta de acoperire cu beton la partea inferioara a grinzilor de la parapet? Din video se observa ca armatura este asezata direct pe polistiren...
Ulterior a aratat ca s-au pus niste pietre la partea inferioara a armaturii. As fi pus pureci totusi, pietrele acelea mai fug...Dar se practica si asa.
Initial era asezata direct pe polistiren, ulterior am folosit niste pietre.
La câți bani ați ajuns până în momentul de față?
Multi :((
@@EnciclopediaConstructiilor eu v am spus că o să depășiți bugetul :)
:))) Oricum mergem inainte!
@@EnciclopediaConstructiilor nu o sa va para rău...felicitări oricum,ce izolație o să puneți pe casa? Vata bazaltica?30 cm?
Va fi 30 cm. Materialul il vom prezenta cand facem lucrarea la anul.
Si, ramane asa cu betonul acela? Atat? Un element de decor? La fiecare stalp o coloana cu un capitel intre care sa pui perdele si sa ai o terasa suspendata jos palaria? Loc de petreceri.... dar acela ar cere scara exterioara turnata...si inca f lata, si rampa dubla a scarii la cotitura sa aiba pe cca jumate casa un loc ca un palier de macar 3 m latime....abia apoi sa urce sus, jos batranii, iar sus tinerii !
Asteptati sa vedeti video-urile urmatoare ))) Va grabiti un pic in afirmatii ))) Nu poate o casa pasiva sa aiba acoperisul netermoizolat, parapetul netermoizolat si tot asa mai departe. In final nici nu se va vedea nimic din ce se vede in acest video.
Betonul se vibrează la turnare
Corect, noi orice beton l-am virbat dupa turnare.
Nu crapa zidaria , dar cade tot zidul la cutremur .
Depinde de intensitatea cutremurului, depinde de structura de rezistenta, depinde de sol, depinde de directia de propagare a undelor seismice si de multi factori. caderea zidului e cel mai grav lucru, insa fisurile sunt la fel rezultate mai putin nefaste.
Frate da știu că vă mișcați repede
Merci!
Nu-mi place!! DE CE NU AI MERS CU GRAMURI MAI MARI, PANA JOS , CU MULTĂ LUMINĂ, SI CU UN DESIGNE MAI PLACUT. Fără supărare...Nu cred ca te ajungea mai mult
Gramuri? Poate ati dorit sa ziceti geamuri. Daca e asa, va explicam: geamuri panoramice NU se pun ca asa doreste cineva, ci se proiecteaza/gandesc dupa o anumita LOGICA, si acea logica zice ca geamurile panoramice pana jos se folosesc preponderent in cazurile unde exista o priveliste foarte frumoasa (mare, munte, ocean, padure etc), unde acea priveliste si senzatie echivaleaza cu costul mai mare al acestor geamuri panoramice, cu problemele si nodurile mai complicate de imbinare, cu bataile de cap de diminuare a puntilor termice, problemele cu supra-incalzirea casei pe timp de vara si cresterea necesarului de racire, mai vine și diminuarea intimității s.a.m.d. Daca nu avem nici o priveliste, ci casa vecinului si drumul public, de ce ne-am face ferestre panoramice? Sa privim spre vecin? Si in schimb sa mai venim cu problemele si costurile mai mari ce vin o data cu geamurile panoramice? Totul trebuie sa aiba o logica si sa merite.
PS: suntem siguri ca nu aveti geamuri panoramice, altfel era sa stiti cele mentionate mai sus.