PRANA150.. Țeapă sau Nu?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 8 вер 2024
  • Dacă "aș fi vazut" acest video înainte nu achiziționam...

КОМЕНТАРІ • 51

  • @auricapopa
    @auricapopa Місяць тому

    Schimbatorul de caldura din cupru are suprafata de schimb de caldura subdimensionata ptr. un schimb de caldura aer-aer cu randament ridicat,la schimb de caldura gaz-gaz obligatoriu se prevad lamele dese de cupru pe ambele circuite,sau de aluminiu,depinde din ce sint facute,vezi bateriile de la ventiloconvectoare,ai dreptate pretul e mult umflat ptr.ce contine si ce performante are.

  • @emanuelc5638
    @emanuelc5638 10 місяців тому +7

    Iti dai cu parerea despre niste lucruri pe care nu le intelegi si te plagi de costul aparatului,puteai sa te documentezi inainte sa il cumperi sau sa iei ceva mai ieftin daca consideri ca nu e ok calitate-pret si mai bine faceai video-ul dupa ce l-ai instalat ,asa puteai sa spui o parere despre cum functioneaza.

  • @EduardRoth
    @EduardRoth 8 місяців тому +4

    "Nu știu...", "nu vreau să-mi dau cu părerea" 😂 dar fix asta face. Își dă cu părerea în necunoștință de cauza. Mă așteptam să văd un test de randament și funcționalitate...nu parerologi neavizați. Timp pierdut.

  • @supersmartas5
    @supersmartas5 Рік тому +17

    Am impreisa ca tu nu ai facut deloc cerecetare despre ceea ce cumperi. Eu nu am, doresc unul si cercetand, am ajuns la videoul tau. Asteptam review despre functionare - face ceea ce zice? Rezistenta aia de care vorbești e de 55W, cablul ala e de ajuns. Nu avea rost sa pună mai gros - este corect dimensionat. Ca orice producător (și tu dacă ai fi) nu se merita sa investești în materiale sa se simtă bine la mana și sa para de calitate.
    Îmi pare rău că am am pierdut timpul sa ma uit la ce ai postat tu aici.

  • @CiprianBvB81
    @CiprianBvB81 7 місяців тому +3

    Eu am cel mai scump model ,cel cu 4100 de lei ,cu ecran mare si cu o grămadă de senzori de calitate a aerului .
    Îl folosesc de 4 ani și este foarte bun ,își face treaba foarte bine pt.ceea ce a fost proiectat ....
    Într-adevăr ,pare ,la prima vedere că e cam scump luând în considerare materialele folosite la construcția lui ,dar după ce îl montezi și îl folosești ,4 ani în cazul meu ,realizezi ca nu sunt bani aruncați....
    Eu locuiesc într-un bloc nou construit și pt că este super izolat era problema oxigenarii locuinței mai ales pe timp de iarnă și asa ca exemplu când veneam acasă dimineata de la schimbul 3 , în casă simțeam aerul foarte închis ,viciat ,etc...însă de când am montat acest aparat este altceva ,totul s-a schimbat la 180 de grade ,am aer curat în casa și chiar dacă pare exagerat ,dimineața te trezești mult mai odihnit pt ca respiri aer curat și nu dioxidul de carbon pe care îl expiram și care se acumuleaza în camera / locuință...
    Părerea mea după toți acești ani este că face toți banii...

    • @marianlupascu754
      @marianlupascu754 28 днів тому

      Un comentariu ok...cu ceea ce face aparatul si nu din ce e facut..ca pana la urma asta ne intereseaza pe toti care vrem sa cumparam. Daca isi face treaba pt care a fost proiectat...nu sa fac analiza cuprului, plasticului si grosimii cablului. Cam greu sa gasesti o recenzie, peste tot unde cauti, doar papagali care nu isi permit sa.l cumpere dar latra aiurea.

  • @olanesculucian5592
    @olanesculucian5592 День тому

    Cum il conectezi la rețeaua de energie electrică ?

  • @florianispas3276
    @florianispas3276 8 місяців тому +9

    Din ce ai prezentat nu vad niciun dezavantaj. Toate sunt pareri nefondate. Important este sa functioneze bine si sa reziste mult. N-ai de unde sa stii ce compozitie are materialul plastic dupa cum ti se pare ca arata, circuitul electronic trebuie sa faca ceea ce trebuie, nu trebuie sa aiba multe piese daca nu-i nevoie de ele. Telecomanda nu trebuie sa aiba multe butoane daca face tot ce trebuie cu putine. Cablul se pune de sectiunea corespunzatoare puterii, nu trebuie gros doar ca sa arate bine. Totul trebuie sa fie cat mai simplu, nu cat mai complex.

  • @motomania5985
    @motomania5985 7 місяців тому

    ❤❤❤❤❤ De foarte mulți ani mă interesez și adun informații despre recuperatoarele de căldură , și am ajuns la cateva concluzii, care la urma urmei ar interesa . In primul rând , sunt foarte scumpe . In al doilea rând , trebuie să functioneze non stop pe timp de iarnă , din cauza faptului , că dacă este oprit , intră aer rece in casă , prin recuperator . Dacă se opreste curentul , este la fel . Dacă are lamele de inchidere , tot va fi o punte termică enormă . Functionarea ideala ar fi atunci când ar fi un echilibru intre aerul cald din casă și aerul rece de afară , cea ce este o situație , foarte rară . Pentru asta , sunt recuperatoare , care pentru cazul in care aerul exterior este mai rece , au instalate niște rezistențe , pentru încălzirea aerului mai rece din exterior introdus in casă . ( Nu știu cum face față , la temperaturi de -10 ; -15 ; -20 ; -25 ; -30 C⁰ ) . Deci scoate afară aerul încălzit cu sobe , sau incalzire centrală ( lemne , gaz ) , și introduce aer rece din exterior , încălzit electric , ( care e mai scump cu mult , și dacă are putere destulă ca să- l încălzească suficient , și să nu fie introdusă în casă , aer mai rece , decât inauntru . Cel mai bine ar lucra in noptile de vară , când ar face schimbul de căldură dintre aerul cald din casă și aerul mai racoros din exterior . Un fel de aer conditionat de noapte . Dar atunci ce rost mai are un recuperator scump , care mai și consumă curent ? Mai bine stai cu geamul deschis toată noaptea , gratis . Deci la urma urmei care este cea mai logică concluzie ? Intreb eu .

    • @machiajtatuaj
      @machiajtatuaj 3 місяці тому

      De ceva timp am tot auzit de excelenta functionare a acestor aparate dar cumva n-am inteles pe deplin modul prin care se face separarea aerului rece de cald.
      Iti multumesc ca ai desfacut acest recuperator care m-a comvins sa nu arunc banii pe el.
      Iarna deschizi larg geamul si in 3 minute aerisesti fara sa bagi nimic in priza.
      Vara, ventilatorul meu de trecere de 40 lei impinge noaptea aerul de afara cu 20w/h.
      Multumesc inca o data.

    • @motomania5985
      @motomania5985 3 місяці тому

      @@machiajtatuaj Corect . Jos pălăria . Fix exact acelaș lucru se întâmplă și în familia mea . Iarna , după micul dejun , cine este acasă , oprește încălzirea centrală , se îmbracă bine , deschide toate ușile și ferestrele , să fie un curent puternic . După câteva minute , după ce higrometrul din casă se stabilizează cu aerul de afară , închide tot , și așteaptă vreo 30 de minute , înainte să pornească centrala , ca pereții, să elibereze căldura acumulată în ele . ( Cine are casă pe structură ușoară , trebuie s-o pornească imediat ) . Vara , ziua ferestrele închise, perdelele trase . ( Noi in exterior , la ferestre , am montat marchize ) . Noaptea , ferestrele deschise , cu plase de țânțari , și pus in geam , ventilator de 15 w cu două trepte , și funcționând doar cu treapta mică , introduce de afară aer răcoros , și eliminând aerul cald , prin circulație naturală , in caz , de temperaturi interioare , prea mari , și fără circulația naturală adecvată a aerului . Simplu .

    • @marianlupascu754
      @marianlupascu754 28 днів тому +1

      Spui ca stai cu geamul deschis...dar fix asta e prinxipalul motiv pt care multi vor recuoerator de caldura. Eu de ex am 4 linii de cale ferata la 20 m in fata blocului, altii stau la bulevarde mari unde e trafic...salvari care trec din 2 in 2 min, etc. Stai tu in astfel de conditii cu geamul dewchis si incearca sa dormi. Pe langa problema zgomotului, mai este praful, polenul si mirosul...iar un recuperator care are filtre bune, nu it baga toate astea in casa. Sormea sta intr.o intersectie mare din oras (Constanta) si vara miroase a noxe in apartament de zici ca esti in port . A montat recuperatoare cu filtre f7 si a scapat in.mare parte de problemele cu mirosul si zgomotul de afara. Cui ii permite spatiu sa monteze.un sistem centralizat, este ai mai ok

  • @manoliurazvan
    @manoliurazvan 2 місяці тому +1

    Gauna nu am văzut-o, la cate pretentii sunt de 2000 lei , sper ca e cu carota ? Inclinata 3 grade🎉

  • @rockskyred549
    @rockskyred549 Рік тому +1

    da pretul este exagerat pentru ce materiale are, dar din lipsa de competitie pe segmentul asta se practica aceste preturi. ar fi loc de un producator local.

  • @EvocatusMajin
    @EvocatusMajin 8 місяців тому

    detin 4 Prana. Am luat si capace anti-vant. Daca este vant afara, il auzi in casa amplificat. Calitatea somnului scade considerabil, sa nu mai vorbim de cantiatea de aer nedorita care-ti intra in casa. nu este o metoda de a sigila 100%, chiar daca inchizi ventilatoarele si apesi head-unitul. Scuze baieti, dar nu stiu cum n-ati luat acest aspect in considerare. O sa adaug acest review la toate videourile.

  • @tarleaiulia
    @tarleaiulia Рік тому +2

    Nu cred că plasticul e un criteriu de evaluare pentru performanță. Schimbătorul de căldură de cupru e ce trebuie. Cablul de alimentare e potrivit pentru consumul extrem de mic de energie... Nu văd un motiv real pentru review-ul ăsta negativ. Aș vrea să văd, în schimb, un review cu o analiza de consum înainte și după instalare

    • @googleuser627
      @googleuser627 Рік тому

      Aici esperienta mea: ua-cam.com/video/n1UI4zHDpAI/v-deo.html&lc=UgzHP-7rzmQxvjNA0M54AaABAg

    • @googleuser627
      @googleuser627 Рік тому

      si am dubii ca recuperatori asa mici (locali) pot sa faca treaba (fisic vorbind). Am vazut ceva cu randament mai mare si garantat dar pret este mare si dimensiunile mult mai mari.

  • @cartiinterzise487
    @cartiinterzise487 7 місяців тому

    interesant

  • @morisz25
    @morisz25 7 місяців тому

    Va recomand sistemele de la NOVING AIR sumt mult peste PRANA

  • @manoliurazvan
    @manoliurazvan 2 місяці тому +1

    Buna, bună, totuși o piesa de rezistenta😮 este o bucata de cupru cu orificii goale ce face diferența pe moment, spre deosebire de alții ei nu au asta ,eu am montat chiar tot ce e pe piață, toate aceste plastice sunt bestiale , fac o treaba ireproșabilă, mulțumiri celui ce a conceput prana 150 și 200 premium plus recomand.

    • @sabinpreda3878
      @sabinpreda3878 20 днів тому

      Ori te-au platit sa spui asta, ori nu ai inteles nimic :). Aparatele cu debite de 187, 115, 110, 105m3/h nu erau reale. Erau niste valori imposibil de atins, puse asa ca sa se diferentieze in licitatii si sa para mai grozavi decat restul competitorilor onesti din piata.
      Au redus debitele declarate in ultimii 5 ani de cateva ori, acum pana pe la 51.2m3/h debit treapta 5 introducere, pt modelul 150, conform testelor IMQ, ca sa indulceasca minciuna. Cica boost de 70m3/h , doar pe evacuare, ca in extractie e de vreo 61m3/h, cf clipului lor.
      Filmul mai recent, ca in ala de acum 4 ani, facut "de fabrica" masurau pentru fraieri cu grilele si filtrul scos, ca sa dea cat de cat bine la masuratoare, lucru care este incorect tehnic dupa parerea mea. Echipamentele se masoara cu filtre, grile, etc. Cine stie ce este o pierdere de sarcina, pricepe ce reducere a debitului inseamna grila interioara si filtrul la un astfel de echipament cu ventilator axial.
      Toti cei care ati cumparat crezand in acele debite ati fost inselati. Mai mult, laasnd minciuna cu debitele trecem la randamente.
      Aici o alta ameteala pt fraieri, randament in treapta 1, declarat pompos 97%, unde treapta 1 are debit de 2m3/h!!! masurat de IMQ cu o abatere de precizie de +/-3m3/h. Adica un debit aproape egal cu 0, foarte mic. Asta ca sa bifeze si partea ca ar fi silentios. Silentios, dar cand e aproape oprit?? Pe cine ajuta, ca nu mai ventileaza..
      Randamentele recuperatorului din cupru , sunt, tot conform cu ce au publicat din raportul IMQ, de 53,4 % !!! Evident, la debitul de referinta de 70% din debitul maxim, undeva in treapta 4. Adica are randament de 53,4% la 36.4m3/h! Pai sunt aparate cu recuperator ceramic care au randamente de 78-85% la debite de referinta de 42m3/h!
      Totodata conform ERP, randamentul minim acceptat este de 76%. Dar, cand omul e nepregatit, se vinde orice in Romania.
      Reamintesc pt cei care nu stiu: EN 1254/2014 defineste clar valorile comparabile pentru echipamente: randament la debit de referinta, debit de referinta de 70% din debitul maxim, puterea maxima absorbita, SFI/SFP, clasa de eficienta energetica, etc. Doar ca aceasta fisa tehnica cf EN1254/2014, desi obligatorie in UE, nu va este prezentata pe nicaieri la acest produs. Extrag doar ce le convine din niste masuratori si aburesc pe cine le permite. Filmele si "masuratorile'" li se bat cap in cap.. etc.

  • @pi1325
    @pi1325 8 місяців тому

    Parerea mea e ca ai de unde sa stii calitatea plasticului. Se simte la mana. Iar cablul intradevar e subtire.
    E foarte scump....
    Adica cand intri in logan si vezi plasticul de pe bord nu iti dai seama ca e o ieftineala comparativ cu un vw sa zicem?(care are plastic vopsit cu vopsea cauciucata)

  • @danielbulugea4599
    @danielbulugea4599 10 місяців тому

    Era bine daca veneai si cu un review daca sunteti multumit

  • @silviumoisa2355
    @silviumoisa2355 9 місяців тому

    dedicat pentru toti comentatorii de kk. CAND VA CUMPARATI UN OBIECT DE IMBRACAMINTE, CONTEAZA DIN CE MATERIAL E FACUT? SAU DOAR CA VA ACOPERA ? DACA S-A FOLOSIT O ATA REZISTENTA SAU NU ? STIATI CA MOBILERUL DE INTERIOR NU REZISTA AFARA? PLASTICUL ALA AR TREBUI SA FIE CEVA MAI SPECIAL PENTRU CA ESTE SUPUS SCHIMBARII DE TEMPERATURA.

  • @TheTmatsushita
    @TheTmatsushita 2 роки тому

    de ce nu l-ai putut returna, nu l-ai achizitionat on-line?

  • @manoliurazvan
    @manoliurazvan 20 днів тому

    Nu e țeapă, va recomand orice recuperator

  • @juraflorin
    @juraflorin Рік тому +2

    Sunt niste recuperatoare destul de ok...il am de 4 ani și chiar își face treabă. ...sistemul in sine nu ține neapărat de "calitatea materialelor"...pentru ce e el proiectat își făcea treabă...ceea ce tu in video nu ai specificat nimic...sa vedem niste măsurători...performante in lucru..nimic ,ești un hater ..fa și tu o analiză completă nu doar ceea ce ți se pare ție că nu e ok ..adevărul că eu am prana 150 premium plus..și e lăsat pe modul auto..n am nevoie nici de telecomanda nici de aplicatie

    • @victorbejenari5468
      @victorbejenari5468 Рік тому

      Telecomanda în magazin e ceva mai calitativa de culoare alba

  • @ionutniculae9507
    @ionutniculae9507 Рік тому

    Deci care e problema?
    Plasticul?

  • @crooked8168
    @crooked8168 9 місяців тому +1

    PRANA ofera solutii de baza, nimic sofisticat ; daca va uitati pe site eficienta minima nu este specificata (ar trebui sa fie 75% minim) , nu are filtre de particule si se mandresc ca poti sa-l cureti usor de praf ; schimbatorul/recuperatorul de caldura nu este nici el prea profi , distanta dintre acele conducte/lamele (ce-o fi ele) este prea mare

  • @zappcyflorin3827
    @zappcyflorin3827 Рік тому

    Vb in neștiința de cauza,toți care au montat așa ceva nu au avut probleme cu el,referitor la plastice sau la ce mai zici acolo fire etc nu zic ca nu ai dreptate, dar moteaza-l in perete și vb după 2-3 ani nu așa la prima vedere

  • @derdamarin5275
    @derdamarin5275 Рік тому +4

    In fine, in fine, in fine si atât . Te așteptai la o navă spatială? Despre beneficiile aerisirii nu ști nimic. Nici macar nu l-ai încercat si plângi după bani. Jalnic

    • @alexmariian1518
      @alexmariian1518 10 місяців тому

      Da cu "blutuf" chiar

    • @MisuBGM
      @MisuBGM 10 місяців тому

      …omu nu are nicio treaba, își ia cel mai mic ventilator care nici nu e recomandat la suprafața aia, și după comentează ca e prost. Așa se intampla când nu citești și te crezi deștept

  • @olimpiudoda1271
    @olimpiudoda1271 Місяць тому

    Vad ca este plin de comercianti la rubrica de comentarii , acest video arata clar ca recuperatoarele de caldura de tip tub sant un mare rahat .

  • @mariusmaca
    @mariusmaca 3 роки тому

    Salutare! Sunteți mulțumit de el după montaj??

    • @mihaesrobert798
      @mihaesrobert798  3 роки тому +1

      Nu prea..am rămas cam la aceeași idee..Adica isi face treaba, aeriseste destul de bine camera, însă a devenit ceva mai zgomotos..nu poti dormi noaptea cu el deschis, iar aplicatia pe tel.nu mai fct. deloc nici după resetare...Personal am rămas la aceeasi opinie despre aparat..acum fiecare decide pentru el..

    • @sorinecv8693
      @sorinecv8693 Рік тому +2

      @@mihaesrobert798 Buna ziua, daca intampinati probleme cu echipamentul, va rog sa ne contactati pentru a va ajuta. Multumesc anticipat!

    • @manoliurazvan
      @manoliurazvan 2 місяці тому +1

      Sper ca după ce ia dat drumul nu mai e o jucărie de plastic e un monstru cu 2 ventilatoare ❤

  • @ygreq
    @ygreq 8 місяців тому

    Deci tu ai facut review la obiectul neinstalat? E ca si cum ai face review la o masina fara sa o conduci.
    Varza.

  • @nicovali993
    @nicovali993 Рік тому +1

    Salutare! Costa mult 500 EURO, ce vad eu in video... nu se merita.👎

    • @motomania5985
      @motomania5985 7 місяців тому

      La un salariu net de 2200-2500 , și cu nevasta cu salariu tot mic sau chiar fără , cu vreo 2-3 copii , cu cheltuielile de rigoare lunare , oare își permite o cheltuială de 2500 de lei ? Oare o familie din acesta de muncitori își permit așa ceva ? Întreb eu .

    • @marianlupascu754
      @marianlupascu754 28 днів тому

      salariul precizat de tine, il are cineva care nu are chef de munca. Chiar si Dorel cu 4 clase, daca vrea sa invete o meserie si o face bine, castiga cel putin dublu fata de cat ai spus tu, iar anumite lucruri nu sunt pt toti. Multe lucruri nu sunt o.necesitate. Care are un salariu mic, deschide geamul sa aeriseasca, care isi permite o vila cu 5 etaje isi face sistem centralizat de ventilatie...iar cei cu salarii medii..isi pun sistem descentralizat doar in camera unde dorm. Eu detin o masina de 8000 euro ca atat imi permit si nu e obligatoriu sa am ferrari. La fel cum se pot spala si vase fara sa ai masina de vase, si exemplele continua. Confortul costa si nu e pt toti.