#162

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 30 лис 2024

КОМЕНТАРІ • 85

  • @dragospieptu6551
    @dragospieptu6551 Рік тому +1

    Mulțumim!

  • @vulpecristian2246
    @vulpecristian2246 Рік тому

    foarte informativ👍

  • @viorelvior5686
    @viorelvior5686 Рік тому +2

    Salutare, foarte bun video ca de obicei!
    Care este durata de viață a unui asemenea sistem?
    Presupun că chestile conectate la tubulaturi au aceleaș caracteristici (antibacteriene, etc.)?
    Este nevoie de dezinfectat/spălat întreg sistemul? (dacă este posibil)
    Dacă se defectează centrala temporar, cum va fi aerisită casa?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Рік тому +2

      Salutare, multumim de apreciere! Sistemul poate tine zeci de ani fara probleme. Unica chestie in miscare sunt ventilatoarele, care se aseamana mult cu ventilatoarele de la un PC, si chiar daca se strica, se inlocuiesc rapid. Aceeasi chestie si despre placa, automatizare etc.
      Teoria zice ca chiar si un sistem ca acesta, totusi o data la 1-5 ani (in dependenta de caz) se face o curatire a intregului sistem, mai ales ca avem parti din tabla.
      Prin ferestre.

    • @mormecitimotei3331
      @mormecitimotei3331 Рік тому +2

      Buna ziua!foarte tare videoul .mi am făcut și eu sistemul de ventilație dar am rămas blocat la cumpărarea centralei de ventilație din cauza preturilor exagerate.poate in Moldova sunt alte preturi dar în România sunt foarte scumpe

    • @DanNicolaeServerHost
      @DanNicolaeServerHost 11 днів тому

      @@mormecitimotei3331 , incep sa devina din ce in ce mai accesibile si oferta este si ea din ce in ce mai variata. Din pacate, problema acum mai este si inflatia, toate preturile au explodat...

  • @lucian-simionmihaiu2152
    @lucian-simionmihaiu2152 Рік тому +1

    Buna. Ce inaltime este intre viitoarea gresie/parchet si tavanul de beton? La ce distanta coboara tavanul fals? Cam cu ce raza maxima au fost indoite tuburile? 4*diametrul? Planifici sa faci racirea casei prin aceasta ventilatie sau cu ce sistem? Țevi capilare conectate la pompa de caldura / chiller / AC? Multumesc pentru raspunsuri si spor!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Рік тому

      Cam mare curiozitatea ))) Aspectele despre interioare, le vom discuta in video-urile despre interioare. Racirea se va face cu un singur AC. Spor deasemenea!

  • @costin808
    @costin808 6 місяців тому

    un video foarte util. Ce distanta se lasa pana in tavanul fals? 20 de cm este de ajuns?

  • @alex3261
    @alex3261 Рік тому +1

    Am mai pus aceasta intrebare - in cat timp se amortizeaza investitia.

    • @cristian-dorinciucu4340
      @cristian-dorinciucu4340 Рік тому +1

      Nu cred ca e vorba doar de amortizare aici. E vorba de confortul pe care ti-l aduce un sistem de ventilatie: aer curat, praf mai putin, nu e nevoie sa deschizi geamul pentru aerisire, scapi implicit de mirosurile si zgomotele de afara

    • @alex3261
      @alex3261 Рік тому

      @@cristian-dorinciucu4340 centilarie poti sa ai oricum, si fara recuperare, la costuri mult mai mici. Recuperarea caldurii si economia de energie sunt obiectivrlr fr marketing, dar cisturile par sa fie mult prea mari.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Рік тому

      Amortizarea e diferita de la caz la caz. Insa nu e tocmai corect sa ai asa mentalitate "amortizare, amortizare, recuperare investie"! A raspuns foarte corect dnul Cristian, oamenii isi pun asa sistem pentru alte scopuri!
      Prin comparatie, de ce iti cumperi un Mercedes, si nu o Dacie, daca ambele te duc din punctul A in punctul B? Se gandeste cineva la amortizare cand isi cumpara un Mercedes? Desigur ca nu, deoarece nu e vorba de bani, e vorba de confort si alte avantaje!
      Doar ca la ventilatia cu recuperare, oricum o sa ai si acea amortizare de bani, este evident ca daca in casa ti se livreaza aer de +16 oC cand afara sunt -10 oC, in loc de aer de -10 oC daca ai deschide ferestrile, este evident ca pierzi mai putina caldura, deci necesar termic mai mic, deci economii. Deja perioada de amortizare, difera de la caz la caz. @@alex3261

    • @alex3261
      @alex3261 Рік тому

      @@EnciclopediaConstructiilor acesta este un standard obligatoriu pentru case pasive, deci pentru economia de energie, nu pentru confort/lux.
      Tot conceptul caselir pasive vizeaza consumuri cat mai mici, cvasi+nule, dar nimeni nu spune care sunt costurile acestei asa-zise economii, al carei scop final este “salvarea planetei”.
      Aceste idei vin din Germania, dar sa ne uitam cu atentie la efectele produse asupra preturilor la energie, case, etc.
      in rest, tehnici de marketing, ocolirea raspunsului direct, mai ales atunci cand raportul cost/eficienta nu are nici o legatura cu realitate.
      In loc sa platesc 10000 de euro pe un astfel de sistem, pot sa+mi deschid ferestrele cu mana…

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Рік тому +2

      @@alex3261 Scopul caselor pasive in final este sa ofere o casa cu un climat sanatos, confortabil, si cu necesar de caldura cat mai mic, iar cand vorbim in special de ventilatie, doar o centrala cu recuperare iti poate oferi atat un climat sanatos, confortabil, si deja aduce si beneficii ca recupereaza caldura inapoi in casa.
      Studiati mai bine casele pasive, nu e vorba doar de energie, chiar daca e un capitol printre cele mai importante.
      Legat de a deschide fereastra vs a plati un asemena sistem, ca comparatie: puteti merge pe jos toata viata, de ce mai trebuie masina? )))))))))))))))

  • @danutc9043
    @danutc9043 Рік тому

    👍

  • @NICU207
    @NICU207 Рік тому

    Să-i trimită cineva acest video lui Emilian Crețu 😁😁👍🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻....să vadă cum se construieste casă corect.....dar toți stim ca companiile au nevoie de asa clienti ca ei....cit mai mult ciment si cit mai multă piatră...bani sa iasă🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻
    Mulțumim incaodata pentru aceste video extraordinare domnule Valentin👍🏻👍🏻👍🏻

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Рік тому +3

      Multumim frumos pentru apreciere!!!
      PS: unele companii se folosesc de imaginea unor vedete/influenceri/oameni publici, insa de multe ori nivelul de calitate.........

  • @BLAISAUT
    @BLAISAUT Рік тому

    Am studiat ofertele lora ,sunt destul de scumpe..

  • @LiviuGelea
    @LiviuGelea Рік тому +1

    sunt curios. tuburile corugate nu au rezistenta mai mare ca cele netede? Presupun că e un comoromis bun nefiind nevoie de performanta ca la sistemele de aspirație.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Рік тому

      Legat de rezistentele mecanice, sunt cam tot acolo, depinde deja cat si de flexibile pot fi acelea corugate. Insa NU POT FI FOLOSITE tuburile corugate obisnuite in locul tuburilor de ventilatie prezentate in video, ia fi-ti mai atent la ce s-a zis in video: mergand pe orice alta solutie la un sistem de ventilatie, cu mana noastra ne stricam sanatatea, vom avea praf, murdarie, bacterii, virusi si asa mai departe - detaliat am explicat in video.

    • @LiviuGelea
      @LiviuGelea Рік тому

      @@EnciclopediaConstructiilor ma refeream la rezistenta la miscare a aerului prin teava

    • @ghita.herdean.1979
      @ghita.herdean.1979 10 місяців тому +2

      Sunt corugate doare la exterior, interiorul este neted.

  • @cornelarienescu
    @cornelarienescu Рік тому +1

    În părțile metalice din tubulatura ,cum eviți depunerea de praf și bacterii?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Рік тому

      Se face igienizare la anumite intervale, de exemplu 1 data pe an (insa intervalul e personalizat pentru fiecare proiect/casa), si dureaza cateva minute.

    • @tehnicianenergetic9794
      @tehnicianenergetic9794 Рік тому

      💁💁💁🤫🤫🤫👍👍👍🤔🤔🤔🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱SISTEMELE CU VENTILAȚIE DE CALDURA SUNT CELE MAI PERICULOASE,DEOARECE FACE SISTEMUL IMUNITAR SENSIBIL ȘI CLIENȚI DEVIN ALRGICI LA ORICE PRAF ,FLORI ,INTEMPERII MUCIGAI ETC !!!

  • @DanNicolaeServerHost
    @DanNicolaeServerHost 14 днів тому

    Nu au fost prevazute treceri tehnice pentru sistemul de ventilatie, prin grinzil si plansee? Depuneri de murdarie va aparea indiferent de tubulatura de ventilatie aleasa, mai ales in zonele de curbura. Orice sistem de ventilatie trebuie curatat periodic. Mucegai si bacterii apar acolo unde exista umiditate crescuta....

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  12 днів тому

      Permiteti-mi sa va mai luminez (informez) un pic:
      - Prin grinzi NU se permite treceti de orice fel, exceptii sunt foarte foarte putine, practic sub 1% din cazuri. Prin planseu spre etaj exista gol tehnic, fi-ti mai atent la video.
      - Sistemul este filtrat, cu filtru pe admisie, altul pe evacuare, deci o buna parte din murdaria de care ziceti, se va opri in filtre.
      - Tubulatura e antistatica, deci praful si particulele mici nu se pot depune pe tubulatura, apriori, e contra fizicii (daca tubulatura real e antistatica).
      - Intr-un sistem ce lucreaza non-stop, cum e acesta, nu are cum sa existe umiditate in conditii normale de exploatare. Iar e vorba de fizica, acolo unde e mereu ventilat, unde tubulatura e la interior si nu este rece sa creeze condens, umiditatea nu are cum sa apara.
      - Unicul aspect pe care il impartasim amandoi, este curatarea sistemului, care da - trebuie facut orice o data la cativa ani. De obicei un sistem obisnuit cere macar o data in an, un sistem cu tubulaturi de acestea - o data in 5 ani.
      PS: puteti lua comentariul si consulta cu orice inginer pe ventilatii cu recuperare de caldura. Legat de structura, cu un inginer structurist.

    • @DanNicolaeServerHost
      @DanNicolaeServerHost 11 днів тому

      @@EnciclopediaConstructiilor , sa va luminez si eu. Daca din proiectarea structurii grinzile sunt dimensionate corespunzator, SE POT prevedea treceri tehnice prin acestea! Daca pe introducere aer, avand filtru inainte de recuperator, nu se prea poate depune murdarie pe tubulatura, in cazul conductelor de evacuare nu este chiar asa. Filtru este DUPA tubulatura iar scopul acestuia este de a proteja recuperatorul de imbacsire. Tubulatura antistatica ajuta ce-i drept, dar acolo unde sunt curburi, in special cele la 90 grade, pe langa pierderea de presiune predispune si acumularea de mizerie. Curatirea se face in functie de cantitaea de praf/par si altele din zona unde instalatia functioneaza. Detaliu care dicteaza si inlocuirea filtrelor. Daca esti in varf de munte, ai o casa curata, aspirata, vei schimba filtrele mai rar decat cineva care locuieste intr-un oras mare, eventual in fata unei artere circulate iar la interior da cu aspiratorul doar de paste si de craciun. Spre exemplu, noi in Bucuresti suntem nevoiti sa schimbam filtrul pe admisie aer odata la 3 luni. Cel pe evacuare, cam la jumatate de an sau mai bine. Ne bucuram de un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura si umiditate pe care il avem instalat de mai bine de 4 ani. Ceea ce spun, este din experienta, nu din teorie.

  • @andreimarinescu4778
    @andreimarinescu4778 Рік тому +1

    Ce brend ai ales pentru tuburile de ventilatie albastre ?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Рік тому

      Nu am retinut brand-ul anume a tubulaturii, insa tot sistemul este de la Atrea. Nu as folosi alte tubulaturi daca Atrea nu le recomanda.

  • @marcmarcel3474
    @marcmarcel3474 Рік тому +1

    SALUT. Un preț la instalație si diferența pe spatii. 1,2,3,6 camere

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Рік тому

      Salut, noi mergem pe compania Atrea, luati legatura directa cu ei si va vor ajuta cu placere!

    • @utzdeac
      @utzdeac Рік тому

      Pe mine la 100mp utili, m-au costat materialele cam 4k euro (cu centrala cu tot), montajul l-am facut eu

  • @alaxandru2.071
    @alaxandru2.071 Рік тому +1

    Imi era dor de casa pasiva

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Рік тому +2

      SI noi abia asteptam sa revenim cu video-urile. Insa lucrurile s-au miscat din loc, continuam, toamna aceasta vom mai reveni cu ce facem acolo!

  • @cristian-dorinciucu4340
    @cristian-dorinciucu4340 Рік тому +1

    Se poate proiecta casa si sistemul de ventilatie de la inceput astfel incat sa nu fie nevoie sa ocolesti grinzi?
    Ce parere ai de incalzire/racire prin sistemul de ventilatie ca sursa unica? S-ar preta foarte bine mai ales la o casa pasiva. Atrea chiar propune solutii pentru un astfel de sistem

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Рік тому

      Da desigur ca se poate proiecta. Mai mult ca atat, pentru case pasive e obligatoriu sa ai proiectul inclusiv si de ventilatie gata inainte sa incepi constructia. Nu as merge pe incalzire si racire prin sistemul de ventilatie, adica teoretic e posibil, stim conceptul, insa mai confortabil si corect e sa ai incalzire radianta, de exemplu incalzire in pardoseala. Legat de racire nu e cel mai corect sa faci racirea prin sistemul de ventilatie cu recuprare de calduta, sunt niste riscuri aici.

    • @cristian-dorinciucu4340
      @cristian-dorinciucu4340 Рік тому +2

      @@EnciclopediaConstructiilor multumesc pentru raspuns! As mai vrea sa-ti cer o parere, din anumite motive as vrea sa merg pe incalzire + racire doar in tavan (fara pardoseala). Ma gandesc la anumite avantaje: suprafata radianta mai mare, neobstructionata de mobila, covoare, etc, inlocuire mai usoara la o eventuala avarie, pot sa pun parchet in toata casa fara sa ma ingrijorez de transferul termic al gresiei/parchetului. Ce parere ai, este fezabil? Mentionez ca voi avea in vedere o casa eficienta energetic, aproape de pasiva.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Рік тому +1

      @@cristian-dorinciucu4340 Nu cred ca e fezabil, deoarece daca pe racire esti ok, aerul rece coboara de sus in jos, atunci pe incalzire aerul cand se urca in sus. Pana ajunge la picioare +25 oC sa simti cald, la nivelul capului vei avea +30 oC, iar pana la tavan ve-i incalzi o sumedenie de aer degeaba pana ve-i ajunge sa simti cald, deci cheltuieli de bani pentru a produce o cantitate de caldura degeaba.

  • @johns5917
    @johns5917 Рік тому

    Salut Valentin! Dacă există încălzire în pardoseală conectată la o pompă de căldură, de ce am mai opta și pentru astfel de sistem de ventilație? Dacă deschidem geamul iarna pt 5 minute să aerisim, nu tot acolo ajungem cu costurile? La americani din cate am văzut au pompe de căldură aer-aer (imense AC units) care răcesc sau încălzesc casa prin aceste tubulaturi. Nu înțeleg de ce nu copiază si europenii chestiile care merg de minune la alții? In america casele de lemn se încălzesc și răcesc foarte ușor cu consum minim de energie și sunt departe de a fii pasive, deși se folosește cu precădere vată minerală/bazalitcă. Americanul nu prea e familiarizat cu încălzirea nici în pardoseala și nici prin calorifere. Ai cumva idee ce fel de sisteme folosesc, căci in partea de nord la americii si canadei e mult mai frig ca la noi si nimeni nu se plânge de frig pe acolo. Succes in continuare în tot ceea ce faci! 🙏

    • @utzdeac
      @utzdeac Рік тому +1

      Din ce stiu, conform normativului, la o incapere in care dorm 2 persoane, ar trebui tot la 2 ore deschis geamul nu stiu cate minute ca sa fie nivelul de CO2 in parametri. Deci ca deschizi geamul cateva minute pe zi, chiar nu e suficient. Dar asa suntem obisnuiti pana la urma, asa functionam majoritatea din noi. Eu pot sa iti spun ca am montat ventilatie la casa parintilor si sunt foarte multumiti, vora aia, dorm ca bebelusi, inainte se trezeau sa aeriseasca noaptea pt casa e si destul de etansa si simteau nevoia de aer.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Рік тому

      Salutare! Pai ce are una cu alta? Incalzirea in pardoseala iti distribuie in casa caldura preparata de pompa de caldura. Centrala de ventilatie are cu totul alt scop, sa iti ofere sanatate, sa iti ofere aer curat permanent, sa elimine toate mirosurile, excesul de umiditate, sa iti ofere acel confort si multe alte avantaje, plus si recuperarea de caldura. Ori degeaba te dai mare ca ai pompa de caldura, si esti ECO / verde / etc, cand o buna parte din acea caldura o arunci pe geam afara cand aerisesti incaperea in perioada rece. Nu-i mai bine ca atunci cand afara sunt -10 oC, in casa +22 oC, sa ai o centrala de ventilatie care iti da in casa +16 oC (in loc de -10 oC daca ai deschide fereastra)?
      Mereu unde exista o centrala in casa, necesarul de caldura a fost mereu mai mic.
      Legat de SUA, Europa, Asia ... e o chestie normala ca in unele parti ale lumii sa fie raspandite unele solutii, in alte parti, alte solutii. In Europa e foarte raspandit AC-ul pe racire vara, deja incalzirea mai putin oamenii se concentreaza pe asa solutie, in primul rand din cauza incomoditatilor si insuficientii unui asa sistem - am vorbit in trecut despre asta ua-cam.com/video/fLQiNa0AzXE/v-deo.html si ua-cam.com/video/DVlHFv_PDgI/v-deo.html . Merci mult!

    • @ghita.herdean.1979
      @ghita.herdean.1979 10 місяців тому +1

      Americanii care folosesc ceea ce spui tu sunt în partea de sud, unde clima este mai blândă. Partea de nord și canadienii nu-și fac case de lemn cu izolație de 10 cm în perete cum își fac cei din Texas, de exemplu. Iar educația lor în eficiență energetică este mult în urma Europei. Doar uită-te la ce ferestre își montează ei ACUM, la casele noi și compară-le cu tripanele în standard de casă pasivă care sunt atât de folosite la noi.

    • @johns5917
      @johns5917 8 місяців тому +1

      ​@@ghita.herdean.1979 Salut! Am trăit și în partea de sud a americii (CA & GA) dar și în Canada mai bine de un deceniu. Casele sunt din lemn pe mai tot continentul american (includ aici și Canada). Sincer nu mi-am pus problema să măsor izolatia la cm, dar sincer n-am văzut case la ei unde zidaria să fie de peste 50 cm grosime. Nu mă pot pronunța cu privire la calitatea ferestrelor, dar îți pot spune că într-o casa de lemn în Canada (iarna asta) după ce ai dat drumul la căldură în 15-20 minute rămai în tricou și nu pierzi așa multă căldură ca în casele de cărămidă din România, care au grosimea zidăriei mult mai mare. Este un pic contraintuitiv să spui că americanii nu sunt avansați d.p.d.v al izolării termice în timp ce grosimea pereților caselor lor este cu mult mai mică decât cea a caselor europene. Faptul că americanii nu au ferestre oscilobatante sau că ale lor se deschid spre exterior nu înseamnă că sunt mai puțin dezvoltati din acest punct de vedere, ci că pur și simplu nu-i interesează aceste aspecte. Ei au niște standarde care au funcționat și funcționează și acum, fără sa fie nevoie de nu știu ce upgrade-uri. Noi europenii încercăm din răsputeri să-i prindem din urmă când vine vorba de construcții. Fi puțin atent la cum fac americanii clădirile alea înalte și uite-te la europenii noștri cum se bajbaie să ridice un "colos" de 150 metri.

    • @ghita.herdean.1979
      @ghita.herdean.1979 8 місяців тому

      @@johns5917 Nu am experiență la prima mâna cum ai tu, tot ce știu despre construcțiile americanilor, știu de pe UA-cam. Chestia că geamurile europenilor sunt mai eficiente energetic o spun chiar ei, unii chiar constructori cu vechime (Matt Risinger). Și din câte văd (tot pe YT), la construcțiile noi și ei merg pe case cât mai etanșe și ventilație centralizată. Încălzire în pardoseală, recunosc, încă n-am văzut la niciunul dintre cei pe care îi urmăresc.

  • @vadpas87
    @vadpas87 Рік тому

    buna Valentin. de ce nu ati mizat pe tuburi galvanizate si izolate (facem abstractie de pierderile de presiune in circularea aerului pt ca poate fi compensata prin recuperator)? eu mi-am instalat ventilare cu recuperare + racire/incalzire pasiva prin fancoil, prin aceeasi tubulatura. Cand am mers la companii de ventilare ca sa alegem solutia, nimeni nu a putut garanta ca nu se va forma condens prin aceste tuburi gofrate. va instalati si racire pasiva? daca da, ati luat in calcul fenomenul condensului? ce zice Atrea despre asta, ofera garantie?
    PS: nu stiam de Atrea si nu i-am gasit cand cautam pe cineva pentru sistemul de ventilare.

    • @vadpas87
      @vadpas87 Рік тому

      ? :)

    • @vadpas87
      @vadpas87 Рік тому

      mda

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  11 місяців тому +1

      Salut, deoarece avem mai mare incredere in tubulatura aceasta cu toate avantajele prezentate in video.
      Nu au putut garanta deoarece nu sunt parte la proiectare, nu stiu cum va fi exploatat sistemul de ventilatie, si nici nu au vrut sa se complice.
      Racirea nu va fi prin aceste tuburi.
      PS: "mda"??? Credeti ca stam toata ziua pe UA-cam si raspundem la comentarii? Insumate la un loc UA-cam, Shorts, Facebook pe pagina, Messenger personal, TikTok, Emailuri pe 2 conturi, Viber, Telegram si tot asa, primim zeci de mesaje zilnic, deci ZILNIC, credeti ca suntem roboti si nu mai scapam vreunul? Ca sa nu mai zic ca nici platformele date nu iti arata mereu mesajele noi, cum e al dvs, vazandu-l accidental dupa 3 luni.

  • @Ciprianolaurus
    @Ciprianolaurus Рік тому

    Si acoperite sa nu intre praful de pe șantier. Spor la lucrări

  • @vladmocanu3598
    @vladmocanu3598 11 місяців тому

    Salut! nu vad sa fie montate clapete de reglaj debit, cum se va face reglarea?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  11 місяців тому

      Salut, abia am instalat tubulatura, nu intreg sistemul. Pana la final mai este, o sa revenim cu video.

  • @duduloi
    @duduloi Рік тому

    Mare pacat cu tevile alea care ocolesc grinda, trebuia gandit trecere din proiectare. Traseu mai scurt, randamwnt mai bun, praf mai putin etc. dar e mai bine decat deloc.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Рік тому +2

      Aveti dreptate, ne invatam din experienta. Acum la proiectarea caselor, mereu recomandam clientilor grinzi intoarse, planseu fara grinzi sau alte solutii daca se doreste si ventilatie cu recuperare de caldura.

  • @sergiusas6833
    @sergiusas6833 Рік тому +5

    Wow . Teava pe care nu pune praful ... 😂

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  Рік тому +3

      E important sa nu se depuna praf si murdarii pe tubulatura, daca tii la sanatatea ta si a familiei tale.

    • @tehnicianenergetic9794
      @tehnicianenergetic9794 Рік тому

      💁💁💁🤫🤫🤫👍👍👍🤔🤔🤔🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱ȚEAVA PE CARE NU SE DEPUNE PLASTIC!! ,ESTE ȚEAVA CARE NU A FOST FABRICATA !!!

    • @wisdomofafoton
      @wisdomofafoton Рік тому

      ​@@EnciclopediaConstructiilorcred ca de fapt i se parea greu de crezut faptul ca exista ceva special ca si țeava pe care nu se pune praful.

  • @think2invest
    @think2invest Рік тому +3

    Am ZERO incredere ca pe o tubulatura corogata nu se va pune praful cand insasi forma favorizeaza asa ceva intre pliuri.
    Stii ce altceva mai e tratat antistatic, mobila dupa ce dai cu pronto. Ghici ce, tot se pune praf.

    • @vladmocanu3598
      @vladmocanu3598 Рік тому +3

      Tubulatura corugata este neteda pe interior.

    • @utzdeac
      @utzdeac Рік тому

      Te-ai cam uitat pe sarite :)

    • @sergiusas6833
      @sergiusas6833 Рік тому +4

      Da exact la asta ma-m gsndit si eu . E o teapa . Iti baga pe gat tevilea aste la preturi cosmice si motiveaza ca sunt "speciale" . Cat de prost sa fii sa pui botul ls asa ceva . Eu am pud din plastic 100 mm si sunt super multumit . Am recuperator .

    • @vladmocanu3598
      @vladmocanu3598 Рік тому

      @@sergiusas6833 recuperator facut de tine sau cumparat?

    • @think2invest
      @think2invest Рік тому

      @@vladmocanu3598 Si crezi cumva ca tubulatura PVC e abraziva pe interior?
      Pana nu vad 2 sisteme diferite, unul cu tubulatura havac standard folosita de generatii pentru tubulatura aer si unul cu tubulatura corogata de tipul asta dupa 5-10 ani de exploatare nu cred nimic.
      Pare a ghimic ieftin de marketing, bagam 2 culori diferite, un tratament cu ioni de argint si antistatic si triplam pretul.
      Acelas gen de marketing pe care mii de firme il fac la produse de filtrat aerul, sau tratat apa.
      Daca rahatul asta era bun, primul loc in care era folosit la scara larga era in mediul industrial, in cladiri de birou unde se folosesc solutii metalice sau pvc.