COFRAJE DIN PLASTIC | NOUL LEGO DIN SANTIERE

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 16 вер 2024
  • #cofrajeplastic #lego #povestidinsantier
    Cofraje din plastic: noul lego din șantiere.
    Cofrajele din plastic au ajuns și în șantierele din România. De la distanță par niște navete de bere. Când te apropii seamănă cu un Lego. Parcă intri în grădiniță, nu în #șantier. Culori multe, veselie mare.
    O joacă pentru oameni mari, în șantierele serioase, cu #betoane, cu #planificări, cu #bugete, cu #productivitate și, implicit, cu #termene contractuale.
    Foarte potrivite pentru betoane aparente sau pentru betoane turnate cu #precizie milimetrica, te scutesc de costurile pentru rectificări, și adecvate finisajelor minimaliste, economice.
    Furnizorul nu îți livrează doar piesele de plastic. Produsele sunt însoțite de servicii de consultanță pentru întocmirea proiectului de #cofrare.
    Evident că discutăm de o gamă completă:
    -panouri de camp, de colt, pentru interior sau exterior. Panourile sunt dotate cu mânere pentru conexiune, iar gama de accesorii contine tot: tiranți, piulițe, dopuri, garnituri, șpraițuri, popi, trepiede.
    Cu noul Lego de santier puteți turna #pereți, #grinzi și #stâlpi. Sunt prietene cu unghiul drept, abaterile sunt inexistente.
    Cea mai mare dimensiune este de 60x60 cm, ceea ce le face usor de transportat și de manipulat în șantier.
    Ai scăpat de cuie, sârme, scoabe și treci în zona eficienței montării sau demontării cofrajelor.
    Cu o rată de #repetabilitate de cca. 300 de turnări devi un mare prieten cu mediul înconjurător, cu sustenabilitatea. Faci mari economii comparativ cu cofrajele clasice din lemn - cherestea sau placaje tip tego. Economisești spatiu in organizarea șantierului și te miști cu mare viteză, ceea ce într-un șantier contează enorm.
    Etanșeitatea cofrajelor din plastic lor este de apreciat. Pierderile de lapte de ciment sunt nesemnificative, ceea ce conduce la păstrarea calității intrinseci a rețetei de beton.
    Mai vrei si alte argumente? Priveste videoclipul si daca te impresioneaza nu uita sa dai un "share" si un "like".
    Arh. Viorel Pleșca
    Membru OAR

КОМЕНТАРІ • 10

  • @petergriffin1762
    @petergriffin1762 10 місяців тому +1

    Consum redus de materiale, timp... a uitat domnul sa ne spuna ca tot ce economisesti pe o parte se duce pe dincolo cand cumperi sau inchiriezi un astfel de cofrag. Iar plasticul... tot plastic ramane! Intr-un santier nu esti ca in farmacie, se tranteste, se loveste, se "da repede"... Oar dulgherul care nu e dulgher mai bine sta acasa decat sa se trezeasca cu niste piese "ciudate" in fața lui.

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  10 місяців тому +2

      O forma de a te opune progresului tehnologic este sa nu platesti. Dar financiar vorbim standadele migreza spre noutate, asa ca vechile tehnologii devin automat mai... scumpe!
      Realitatea zilelor noastre! @🤣
      Deci ori platesti noutatea, ori platesti costurile unei tehnologii depasite. Oricum ar fi, PLATESTI.

    • @petergriffin1762
      @petergriffin1762 10 місяців тому

      Momentan raportul nu este prea avantajos... Cheltuiesti mult ca sa castigi timp. In momentul in care si cheltuielile se reduc ca sa castigi timp, poti spune ca exista un avantaj semnificativ. Faptul ca sunt firme in ziua de azi care in baza planului de cofrare iti optimizeaza panotajul si iti da "mură'n gura" modul de montaj, acesta este intradevar, un avantaj.

  • @1819AI
    @1819AI 10 місяців тому +1

    protectia muncii ?? materiale si tehnologii performante dar cu oameni care nu respecta minimum de masuri de siguranta.

    • @PovestidinSantier
      @PovestidinSantier  10 місяців тому

      traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul. Sau ”atat s-a putut”!!!!

  • @alxdava2004
    @alxdava2004 10 місяців тому +1

    Mai dă-l în m..a de interviu! Nu se putea face separat apoi montat imagini decât să stați fix unde utilajele fac zgomot?!