MONTAJ FOSA SEPTICA

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 18 вер 2024
  • #fosa #fosaseptica #povestidinsantier
    MENTALISTUL
    Intr-o dimineata am plecat la santier. La casa lui Matei, prietenul meu. Fusesem convocat la ora 09,00 , odata cu baietii care ar fi urmat sa vina pentru montajul fosei septice.
    Cand am iesit din drumul mare si am luat-o pe stradutele unui cartier nou, marginas Bucurestiului, asfaltate dar inguste m-am trezit in fata mea cu un bull excavator mare si galben, care bloca orice depasire. Mergea leganat si alene. Imi pierd timpul si rabdarea in spatele lui pana la primul viraj de stanga, ma bag pe sub poale si il depasesc. Dupa 5 minute, punctual, ajung la destinatie.
    Parchez in fata curtii, a casei. Si ce sa vezi?
    Un baiat subtirel, asa ca la vrei 60 de kile cu harlet cu tot, dadea prima sapa in dreptul tevii de evacuare de la baie. Pamantul plin cu pietre si moloz, ca dupa santier, suna a metal. Se lasa greu.
    Zic in gandul meu: „pana sapa pustiul asta 2 santuri pentru tevi, plus groapa pentru fosa, cu hartletul ala, o sa ne ia o saptamana. Imi strica tot programul”. Eu venisem pentru o zi de munca pentru montajul unei fose septice cu accesorii cu tot.
    Brusc imi aduc aminte de bull excavatorul galben si dau sa intorc masina. Asigurator, arunc ochi in oglizi. Ce sa vezi? In capatul strazii isi facuse apartia minunea galbena. Zic in sinea mea: „Mamaa ce telepatie!!!!”
    Ma dau jos, sa-l opresc, sa ne intelegem. Pana sa ii fac semn soferului sa opreasca minunea, barosanul galben parcheaza dibaci fix in esapamentul masinii mele.
    Uimit de el si de mine, zic in sinea mea: „Moooama, dar ce mentalist sunt!!!!!”
    Evident ca nu eram. Omul si utilajul fusesera tocmiti, planificati.
    Morala: sa nu pui fosa septica fara un utilaj.
    La final 4 stafuri, cele mai importante:
    1. Este o lucrare pe care o recomand a fi executata doar cu profesionisti. Si instalatorii, si soferul bull exacavatorului. Dupa cum puteti vedea Florin este un adevarat stapan al joystickurilor. Am aflat ca acolo in cabina are 4 bucati.
    2. Iar in ceea ce priveste partea de proiectare. Va trebuie PROIECT. Pentru ca sa alegeti variante optime: locatia fosei, desenul traseelor, adancimile potrivite, neaparat conjugate cu informatiile din studiu geotehnic.
    3. Cel mai important este a asigurati spatiul de manevra bull excavatorului si sa aveti suficient loc pentru pamantul rezultat din sapatura si depozitarea acestuia.
    4. Despre buget: alocati o cota mica si pentru costul cu transportul pamantului ce va ramane din sapatura.
    Iar despre bugetul cel mare vom discuta in privat.
    Toate cele bune!
    Arh. Viorel PLEȘCA
    Articolul: www.povestidin...
    Ne puteti gasi pe: www.povestidin...
    sau: / povestidinsantier
    sau / povestidinsantier
    Poti urmari si :
    CUM SE FACE UN DECOR TV?: • CUM SE FACE UN DECOR TV?
    HIDROIZOLATII CU MEMBRANE PVC: • HIDROIZOLATII CU MEMBR...
    7 PUNCTE FORTE IN STRUCTURILE METALICE USOARE, ZINCATE: • 7 PUNCTE FORTE IN STRU...
    INTERVIU LA DISTANȚĂ cu Prof. Dr. Arh. AUGUSTIN IOAN (1): • INTERVIU LA DISTANȚĂ c...
    #Fosa #drenaj #proiect #canalizare #instalatii #montaj#Educatie #Locuinta #Povesti #Arhitect #ClientSiArhitect #Design #Constructii #Constructions #DesprePovestiDinSantier #CumSeFace #SantierVizual #CasaBuna #Case #Inginerie #ManagementDeProiect #Arhitectura #VideoBlog #VideoPoveste #Vlog #EducatieArhitecturala #Proiect #Proiectare #RecomandareArhitect #Rezidential #PovestiDinSantier #Santier #ViorelPlesca #AdrianChifor #ViataPeSantier

КОМЕНТАРІ • 163