Investeringsforeninger og ETF'er: Hvad er forskellen? / Hvad kan bedst betale sig?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 9 січ 2021
  • Indeksfonde vs ETF'er: Jeg forklarer forskellen i de 2 måder at investere i aktier på. Vi ser også på hvad der bedst kan betale sig ved at se på hvad der giver det højeste afkast når man medregner SKAT.
    📈 Få en gratis investeringsplan med Norm Invest: bit.ly/3wPJLiu
    📊 Modtag en gratis aktie og få adgang til en højrentekonto hos Freedom24: freedom24.club/KristianBruus
    🎁 Optjen gavekort ved at besvare spørgeskemaer: bit.ly/3X63dSV
    💶 Find den bedste og billigste forsikring: bit.ly/4bOUrgs
    ► Få hjælp til at komme i gang med investering: mentorinvestering.dk/
    ► Følg mig på instagram: / kristianbruus
    Samarbejde/Sponsorat: bruuscontact@gmail.com
    ANDRE VIDEOER:
    ○ Skatteregler for investering: • Skatteregler for Inves...
    ○ Skatteregler for ETF'er: • Skatteregler for ETF'e...
    ○ Investering for begyndere: • Fra 0 til 10.000.000kr...
    ○ 5 ETF'er fra iShares: • iShares INDEX-fonde - ...
    Investeringerforeninger går også under navne som investeringsfonde, danske investeringsfonde, danske indeksfonde mm. En investeringsforening er hjemmehørende i Danmark. Ved at købe et enkelt værdipapir kan du få eksponering mod mange forskellige selskaber. Af investeringsforeninger kan bl.a. nævnes: Sparinvest, Danske Invest, Maj Invest og Jyske Invest.
    Der findes både aktiv forvaltede og passiv forvaltede investeringsforeninger. Investeringsforeninger bliver desuden beskattet efter realisationsprincippet.
    ETF står for Exchange Traded Fund. ETF'er er udenlandske fonde og minder meget om opbygningen som investeringsforeninger. Dog er ETF'er ofte væsentlige billigere i ÅOP og der er større udvalg. FX kan du købe dig ind i S&P 500 over fra USA. Nogle af de største udbydere er iShares og Xtrackers. ETF'er bliver beskattet efter lagerprincippet og findes de på Skats positivliste beskattes de som aktieindkomst.
    Hvad kan bedst betale sig at investere i? Der er mange faktorer der kan have indflydelse på hvad der giver det bedste afkast. Vi ser på 3 scenarier hvor der investeres 100000kr over 20år med en årlig stigning på 8%
    Jeg er ikke økonomisk rådgiver og indholdet i mine videoer bygger udelukkende på egne erfaringer, undersøgelser og holdninger. Investering er altid forbundet med risiko og jeg anbefaler derfor at man altid laver sine egne undersøgelser før man går i gang med investering.
    #investeringsforening #etf #aktier

КОМЕНТАРІ • 99

  • @Matty94
    @Matty94 3 роки тому +4

    Endnu en god video, tak Kristian!

  • @AugustJensen1
    @AugustJensen1 2 роки тому

    Tusind tak for denne video, jeg er mere afklaret med hvad jeg ønsker at begynde at investere i. Jeg kan selvfølgelig ikke tage nogen endegyldig beslutning ud fra en enkelt yt video, men den hjalp mig stadig.

  • @perjrgensen8280
    @perjrgensen8280 3 роки тому +2

    Kristian god video med super info. enkelt og nemt vist med 3 gode eksempler.. Det har du gjort godt.. :)

  • @ThePepsimax84
    @ThePepsimax84 3 роки тому +6

    Rigtig god og gennemarbejdet video. De bedste eksempler jeg har set længe. Kunne have været interessant at se ÅOP indregnet, da det nok ville være til fordel for etf’er

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  3 роки тому +2

      Mange tak Kasper! 🙂 Ja ÅOP er bestemt en faktor der kan have stor indflydelse også, på den lange bane.

  • @selfploy1083
    @selfploy1083 Рік тому

    Hej Krisian. Super video. Ved du hvordan jeg på Saxos investeringsplatform ser, om en ETF's lagerskat bliver betalt med det investerede beløb eller med frie midler?

  • @30lle
    @30lle 3 роки тому +4

    Super god video. Skåret ud i pap 😊 Jeg har aldrig rigtigt forstået hvorfor folk bakker baglænds tilbage i bakgear, når de hører ordet ETFer. og lagerbeskatning.
    Nu har jeg en video jeg kan vise dem 👍

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  3 роки тому

      Tak 😀 Hehe ja så farlige er de heller ikke 😎

  • @teamskovhugger8135
    @teamskovhugger8135 2 роки тому

    😉👍 rigtig god video.

  • @daniyalasif1085
    @daniyalasif1085 3 роки тому

    Super god video, og godt forklaret

  • @ulrikblom6176
    @ulrikblom6176 3 роки тому +1

    Rigtig god forklaring, og ikke mindst overbliket over bekatningstyperne på hhv. danske investeringsforeninger og udenlandske EFT’er.

  • @hanimkayahan4342
    @hanimkayahan4342 21 день тому +1

    Super video. Kan du uddybe, hvorfor du på scenarie 1 fx kun regner med 27% i skattebetaling?. Beløbet er jo fra begyndelsen over progressionsgrænsen, så den del af beløbet der ligger over progressionsgrænsen burde vel regnes med en skattebetaling på 42% ?
    Jeg investerer via Scenarie 2 :)

  • @jamaljoudeh1556
    @jamaljoudeh1556 5 місяців тому

    Vil det sige, at udbytterbetalende, på skats positivliste ETF’er også bliver lagerbeskattet, og at kun danske udbytterbetalene indeksfonde er realisationsbeskattet?
    Jeg er med på, at akkumulerende ETF’er og danske akkumulerende indeksfonde begge er lagerbeskattet.
    Tusind tak for den informative kanal 👏🏼

  • @nicosej8
    @nicosej8 2 роки тому +1

    Hej Kristian, super fed video som altid! Jeg lige et spørgsmål.. Jeg skal til at lave en investeringsstrategi, hvor 60% går i en global indeksfond. Og så ønsker jeg ellers de sidste 40% i USA. Hvad vil du anbefale hertil? Ishares core S&P 500 etf (i første omgang på aktiesparekontoen), eller en indeksfond som f.eks. Sparindex USA Growth? Min tidshorisont er meget lang

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  2 роки тому +1

      S&P 500 kunne være et godt bud. Den investerer jeg i hvert fald selv i og den har meget lav ÅOP. Vær opmærksom på at USA ofte fylder 60-70% i globale indeksfonde i forvejen (Hvor en stor del i forvejen er selskaber fra S&P 500)

  • @sigmitnavn
    @sigmitnavn 2 роки тому

    Hej Kristian, jeg skal til at investere Ca 50.000 og løbende indbetaling til opsparingen. Jeg er i tvivl om jeg skal vælge via Nora hos Nordea som er min bank eller om jeg skal vælge Nordnet, men tidshorisont er mellem 15 og 20 år, hvad ville du gøre i mit sted? På forhånd tak for din video.

  • @mikkelborre9762
    @mikkelborre9762 3 роки тому

    Rigtig god video, Kristian. Kan man egentlig opnå fradrag for de år, hvor en EFT går i minus? Hvis ikke, vil det så ikke betyde, at man kan komme til at betale skat 2 gange for samme stigning. Fx hvis man i år 1 opnår afkast på 8 pct., i år 2 ikke opnår afkast og falder med minus 4, og i år 3 opnår et afkast på fx 4 igen.

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  3 роки тому +2

      Tak :) tab kan bruges som fradrag i fremtidig gevinst, fx året efter.

  • @soniabidstrup3423
    @soniabidstrup3423 3 роки тому

    Hej Kristian følger med stor fornøjelse dine videoer, meget lærerige 🤩 men hvad er det nu MSCI står for/betyder?
    Mvh. Sonia

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  3 роки тому

      Tak Sonia :) "Morgan Stanley Capital International" Det er en finansvirksomheder som bl.a. står for at udarbejde diverse indeks til aktiemarkedet.

  • @kristofferlarsen5198
    @kristofferlarsen5198 3 роки тому

    Rigtig god video og godt råd med ikke at fokusere på hvorvidt de realisations beskattede er fordelagtige 60 år forude eller hvad nu
    Jeg valgte selv en udbytte betalende fra sparindex, fordi jeg ikke ville have udfordringer med skattebetaling hver år, da jeg pt studerer
    Kunne have sjovt med et eksempel med aktiesparekontoen

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  3 роки тому

      Tak Kristoffer 🙂 Det lyder som en rigtig fornuftig løsning! Investeringer i Aktiesparekontoen bliver altid lagerbeskattet, og derfor er ETF'er den bedste løsning der!

  • @michelakirkmikkelsen1385
    @michelakirkmikkelsen1385 3 роки тому

    Hej 😊
    Ift de 2 første scenarier om ETF beskatning. Kan man selv bestemme om skatten skal betales med frie midler eller som i eksempel 1?

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  3 роки тому

      Ja 🙂 Skatteregningen kommer uanset hvad. Så er det så bare op til dig selv hvilken løsning du vælger. (Om du sælger ud af dine investeringer for at få råd til skatten, eller undlader at sælge ud da du har penge stående du kan bruge)

  • @steenhlarsen1
    @steenhlarsen1 3 роки тому

    Hej Kristian. Har du ikke glemt udbetaling af udbytte og skat af den i eksempel 3? Ellers en super god video du har lavet.

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  3 роки тому

      Tak Steen. ETF'er kan også fås som udbyttebetalende, men i disse eksmpler tages der ikke højde for udbytte men blot for værdistigningen. Men ja udbytte er også en faktor man kan medregnes men som er umulig at forudsige beløbet for.

  • @Hakkotako
    @Hakkotako 3 роки тому

    Dejligt informerende og godt forklaret. Er selv lige startet på min investerings rejse og har valgt Nordnets månedsopsparing. Er dog begyndt at kigge efter aktier i enkelte firmaer. Men hvad er for eksempel forskellen på en tysk og en amerikansk Coca Cola aktie?

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  3 роки тому +2

      Fedt at du er kommet igang. Forskellen er hvilken børs den handles på. Normalt vil de fleste foretrække at handle aktien i det lands børs hvor selskabet har hjemmehørende da der oftest er langt flere handler på aktien der og det dermed er lettere at købe/sælge. Der kan også være forskel alt efter valutaudsving, hvis fx dolleren er steget/faldet i værdi i forhold til kronen. Euro og kronen er bundet op på hinanden så her vil man ikke være udsat for valutaudsving. Man skal også være opmærksom på at der kan være forskel i vekselsgebyret alt efter hvilken platform man benytter.

    • @Hakkotako
      @Hakkotako 3 роки тому +1

      @@KrisBruus Tusind tak for svar 😊

    • @evananni5423
      @evananni5423 2 роки тому

      @@KrisBruus OBS OBS Nordnet administrerer IKKE dobbeltbeskatningsaftaler ifm udbytte, medmindre aktien handles på den hjemmehørende børs!

  • @tax699
    @tax699 2 роки тому +2

    God video Kristian, skal du ikke regne de årlige omkostninger med når du udregner dit afkast. Hvordan bliver den årlige omkostning i øvrigt betalt??

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  2 роки тому +1

      Årlige omkostninger er ikke medregnet. Disse kan varierer fra værdipapir til værdipapir. Årlige omkostninger bliver afregnet internt i fonden (du skal altså ikke gøre noget aktivt selv)

  • @migikkedig7398
    @migikkedig7398 3 роки тому

    rigtig god og gennemarbejdet video! sætter jeg stor pris på. du burde dog måske overveje noget grafik eller Power Point, når du ikke har en bedre baggrund end du har. det bliver lidt kedeligt at se på det hele (dog intet ondt om dit kønne ansigt ☺️)
    Forsæt det gode arbejde

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  3 роки тому +1

      Mange tak! 🙂 Hehe ja jeg ved det er et lidt "low-profile" setup, og jeg arbejder også på et at få et lidt mere proffesionelt studie-setup. Jeg har bare ikke ville kaste en masse penge efter det før min kanal nåede en vis størrelse. En gang power point kunne også godt være en god ide!

  • @MegaLundquist
    @MegaLundquist 2 роки тому

    Kan det betale sig at investere i en ETF hvor f.eks Tesla indgår og også købe Tesla aktien ved siden af?

  • @MegaLundquist
    @MegaLundquist 2 роки тому

    Hvordan bestemmer man hvilke måde man betaler sin skat på ved en ETF?

  • @ThePepsimax84
    @ThePepsimax84 3 роки тому

    Hej Kristian. Du siger i din video at aktiemarkedet har steget de sidste 90 år, og det er jeg da heller ikke i tvivl om, men hvordan finder man statistik på det fra før sp500?
    Mvh Kasper

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  3 роки тому +2

      Hej Kasper. Jeg tænker du refererer til at S&P 500 ikke er ligeså gammelt. Dog er navnet S&P 500 en navneændring da fonden, logisk nok, fik 500 selskaber. Men man refererer ofte til at S&P 500 er ca 90 gammelt selvom det reelt set ikke har haft 500 selskaber alle 90 år, og har haft navneændringerne undevejs. Du kan se statistik på S&P 500 her: www.macrotrends.net/2324/sp-500-historical-chart-data

  • @benzon8475
    @benzon8475 3 роки тому +1

    Hej Kristian. Jeg har tænkt over SAS som en kortvarig aktie og ved godt det har en høj risiko. Jeg ville hører om jeg kunne få dine tanker omkring SAS, som en kortvarig aktie og om de i dine øjne er værd at købe?

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  3 роки тому +2

      Personligt ville jeg holde mig fra SAS, især kortsigtet. Kommer det til at gå bedre for flybranchen igen? Højst sandsynlig. Men vi har jo også lært at leve på en ny måde under krisen, og man skal tænke på at SAS' primære kundegruppe er forretningsfolk der skal på kurser/møder: Noget man har lært at gøre på nye måder under krisen, så måske vender tingene ikke tilbage til sådan de var før og firmaer som SAS (der er ret dyre at flyve med i forhold til andre) for det måske svært. Derudover tror jeg mange politikere nok vil bruge krisen som argument for større pres på flybranchen i forhold til den grønne omstilling "Nu har vi jo været vant til ikke at flyve så meget, så det kan vi godt fortsætte med"

    • @benzon8475
      @benzon8475 3 роки тому

      @@KrisBruus tak for det

  • @jogvanolesen-vr4nt
    @jogvanolesen-vr4nt Рік тому

    Hej Kristian mange tak for dine fine videoer, har et spørgsmål: er det rigtigt at danske investeringsforeninger er realisationsbeskattet som du nævner i videoen og ETF’er lagerbeskattet?

    • @Mr09zazazaza
      @Mr09zazazaza Рік тому

      Det er korrekt!

    • @xSpeedBirdyG
      @xSpeedBirdyG 9 місяців тому

      Husk at de akkumulerende fonde beskattes som kapitalindkomst

  • @Nicolailyholm
    @Nicolailyholm 3 роки тому

    Hvordan skal ÅOP forstås og bruges? Skal dette ikke fraregnes på noget tidspunkt eller hvordan bruger man det?

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  3 роки тому

      Det er den omkostning du betaler om året i procent. Har du fx for 1000kr i en fond med ÅOP på 1% betaler du 10kr om året i omkostninger. ÅOP betales internt i den fond du investerer igennem og du skal derfor ikke selv foretage dig noget.

  • @OZ1DK
    @OZ1DK 2 роки тому

    kunne man her i krisen, lave en trykprøve føling/evaluering på de forskellige ETFer,/fondte hvordan de klarer sig her i disse tider

  • @jarlfriis4969
    @jarlfriis4969 3 роки тому +2

    Hvad med kildeskat i oprindelseslandet for ETF? Hvordan kommer det i spil?

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  3 роки тому

      Du vil selv skulle sørge for at søge om tilbagebetaling af for meget betalt kildeskat. Dog har en stor del af ETF'er på skats positivliste domicil i Irland og Luxenbourg hvor der ikke trækkes kildeskat.

  • @tobiasagerskovschultz5573
    @tobiasagerskovschultz5573 3 роки тому

    Hej Kristian
    Hvordan fungere det med at betale med frie midler?. Og kunne du anbefale at købe ETF’er gennem Nordnet Månedsopsparing?

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  3 роки тому +2

      Du kan frit handle begge med frie midler. Det er blot op til hvad du selv foretrækker at investere i. Vil helt klart anbefale månedsopsparingen så du slipper for kurtagen!

  • @camilla5355
    @camilla5355 2 роки тому

    Ift. udbetalingen i eksemplet med fonde, vil det så ikke være anderledes hvis man får beløbet udbetalt over flere år? De 25 og 42% er det ikke ift. udbetaling pr. år?

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  2 роки тому

      Du kan dermed ikke gøre brug af renters rente der alt andet lige vil generere mere, end det du "sparer" ved at sælge ud hvert år for at benytte 27%

  • @fanrik9583
    @fanrik9583 3 роки тому

    Men er det så ikke bare at købe udbytte-betalende indeksfonde, og enten lade være med at realisere dem overhovedet, eller gradvist realisere dem lige under progressiongrænsen?

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  3 роки тому +4

      At have udbyttebetalende og ikke sælge ud kan være en rigtig god strategi hvis man har planer om at have så stor en investering at man kan leve af udbyttet! Hvis du gradvist realiserer dem under progressionsgrænsen så skal du jo også aflevere penge til skat årligt, så ved at hive penge ud af dine investeringer for at komme under progressionsgrænsen så har du færre penge der kan lade renters rente gøre deres arbejde, for en potentielt større gevinst end det du har vundet ved at betale lavere skat.

  • @MbroFTW
    @MbroFTW 3 роки тому

    Hej Kristian . Hvilke love og regler gælder vedrørende skat af sine aktier hvis man bor i udlandet ? Jeg snakker om Spanien.

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  3 роки тому

      Du beskattes i det land du er skattemæssigt hjemmehørende. Hvis du har værdipapir i et dansk depot skal udbyderen (banken/investeringsportalen) have dokumentation for at du er skattemæssigt hjemmehørende i et andet land. Vær dog opmærksom på at du bliver beskattet af kursværdi over 100.000kr ved fraflytning. Vær også opmærksom på at danmark ikke har en dobbeltbeskatningsaftale med Spanien, hvilket har betydning for dine pensionsmidler (Du bliver beskattet begge steder)

    • @MbroFTW
      @MbroFTW 3 роки тому

      @@KrisBruus
      Tusind tak for svar! Det du gør er en stor hjælp :)
      Jeg skal arbejde off-shore og dermed være i Spanien under halvdelen af året. Jeg ved dette har betydning for min indkomst. Ved du tilfældigvis om det har betydning for beskatningen af mine aktier? Lidt et lang skud men kunne være du havde forstand på den slags

  • @Hinkakan
    @Hinkakan 2 роки тому

    For slet ikke at nævne alternativomkostningen ved at skatten betales løbende. Et mere retvisende regnestykke bør også medtage tabte afkast på de skattebetalinger der har været undervejs med ETF'erne. Dette gør ETF'erne til et noget værre alternativ

  • @UriSala
    @UriSala 3 роки тому +2

    Hei! Synes det er vanskelig å bestemme hvor relevante dine eksempler er når du nevner ikke hva du har beregnet som forvaltningsgebyr, evt. kurtasje, valutavekslingsgebyr, osv....

  • @petergreve9355
    @petergreve9355 3 роки тому

    Hej Kristian, er der ikke en fejl i scenarie 3? De 42% skal vel ikke betales af 309.600 kr men 409.600 kr ?????

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  3 роки тому

      Du betaler kun skat af gevinst, så de 100.000 der er det indbetalte skal ikke beskattes 🙂

    • @petergreve9355
      @petergreve9355 3 роки тому

      @@KrisBruus Arhh, ja self. :-)

  • @OneBrokeBloke
    @OneBrokeBloke 3 роки тому

    Hvorfor er det de beskattes forskelligt om de er danske eller udenlandske? Ved det kan både være en fordel og en ulempe, men hvad var tanken bag, at de skulle differentieres sådan?

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  3 роки тому

      Ja det er et godt spørgsmål. Tror også det er en isoleret dansk ordning. Der er nok en politiker der har bestemt sig for at det skulle være sådan engang uden større forklaring tilknyttet, eller også er det grundet det overkomplekse danske skattesystem 😁

    • @OneBrokeBloke
      @OneBrokeBloke 3 роки тому

      Hvis man slet ikke er i nærheden af at betale topskat, så er det vel egentlig ikke så vigtigt om ens ETF er på skats positivliste vel? Det var sådan den ene forskel jeg forstod mig imellem aktieindkomst og kapitalindkomst. Mener også skatteprocenten var meget tæt på identisk?

  • @thenicolascall
    @thenicolascall 2 роки тому

    Skal man betale skat af værdien af værdipapiret eller er det af gevinsten/afkastet? :D

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  2 роки тому

      ETF'er lagerbeskattes = beskatning af merværdi på årlig basis. Investeringsforeninger = realisationsbeskattes = beskattes af gevinst ved salg.

  • @KrisBruus
    @KrisBruus  3 роки тому +1

    Skatteregler for investering: ua-cam.com/video/5HjnDT8vrOo/v-deo.html

  • @Annelee78
    @Annelee78 3 роки тому +1

    Tak for en god video. Men i forhold til lagerbeskatning, du siger det er 27%. Troede det var 17%... 🤔

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  3 роки тому +1

      17% er kun hvis du investerer gennem en aktiesparekonto 🙂

    • @kentandersen2771
      @kentandersen2771 3 роки тому

      Så hvis man gerne vil investere i etf er det en fordel at tag den gennem aktiesparekonto hvis man alligevel vil holde sig indenfor den grænse der er sat på den konto?
      Btw super gode videoer, viden som du fleste kan forstå 👌🏼

  • @danielstrauss782
    @danielstrauss782 23 дні тому

    Hej Kristian. Angående ETF og lagerbeskatning. Kan se at option to, giver den største rentes rente effekt. Hvordan foregår det i praksis, ift om man betaler skat via depotet, eller af frie midler? Vælger man det aktivt hos f.eks Nordnet, eller på SKAT's hjemmeside? Mvh Daniel

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  23 дні тому

      Hvis det er på et alm. aktiedepot så foregår det via Skat og årsopgørelsen. Hvis det er via aktiesparekontoen så foregår internt på kontoen hos fx Nordnet.

    • @danielstrauss782
      @danielstrauss782 23 дні тому

      @@KrisBruus Tak Kristian. Vi har indenfor en uge investeret en god million, så det er lidt nyt for os det her. Har blandt andet fokuseret på ETF'er og enkelte aktier 😉

  • @EmterNameHere
    @EmterNameHere 3 роки тому

    Kan man genindvistere sin gevindst på en ask konto, hvis beløbet er over 100.000kr? F.eks en ask som har fået indbetalt 100.000kr og har en stigning på 20%, kan jeg så sælge alt og indvistere de nu 120.000kr?

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  3 роки тому +2

      Ja, grænsen på de 100.000kr gælder for indbetaling. Hvad beløbet er vokset til har ikke betydning. Husk på at du bliver lagerbeskattet, så du betaler skat om du sælger ud eller ej.

  • @sortehuse
    @sortehuse Рік тому

    Man kunne jo også lade være med at realisere hele ens investing i investeringsforeninger samme år ...

  • @FinsenMunk
    @FinsenMunk Рік тому

    Hvad kan bedst betale sig på en månedsopsparing? Etf eller investeringsforeninger? Kan simpelthen ikke hitte ud af det

    • @AndersWaltz
      @AndersWaltz Рік тому

      ETF

    • @arjundhir8858
      @arjundhir8858 10 місяців тому

      @@AndersWaltzmen hvis man feks investerer ca 800kr om måneden. Vil de så ikke være bedre med fonde, da etf’er har høj kurtage pga valuta

  • @jensjensen16
    @jensjensen16 3 роки тому

    Passive investeringsforeninger er det nemmeste, så derfor er det mit valg

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  3 роки тому +1

      Lyder fornuftigt 🙂

  • @rasmusbent3757
    @rasmusbent3757 2 роки тому

    Er etf’er så ikke det mest fordelagtige hvis man investere via. aktiesparekontoen? Tak for en god kanal 🙂

    • @KrisBruus
      @KrisBruus  2 роки тому

      Jep, ETF er særligt fordelagtige til aktiesparekontoen! 🙂