28 daireli apartmanda olağan genel kurul toplantısında yönetici toplanan aidatlar ile ilgili olarak bilgi vermiyor. Hangi daire borçlu hangi daire alacaklı bilgimiz olmuyor. Gerel kurulda tüm dairelerin aidat ödemelerinin dökümü bildirilmesi gerekli değilmidir.
Hocam İlk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamadı ikinci toplantıda ise sadece yönetici var. Tek başına oturup aldığı kararlar yasaldır değil mi? Çok şey öğrendim sayenizde saygılar.
Öncelikle yöneticiniz ile görüşünüz, sebepleri hakkında bilgi sahibi olunuz. Örneğin yeni dönem işletme projesi hazırlığı için tedarikçiler Ocak ayında maliyetlerini gecikmeli bildiriyor olabilirler. Eğer geçerli bir sebep öne sürülemiyorsa denetici veya varsa denetim kurulunuz ile görüşünüz. Sonuç alamaz iseniz kat maliklerinin 1/3 ünü imzası ile yöneticiye genel kurulun acil olarak toplanması için istekte bulununuz.
Gündem dışı karar almanın usulü nasıl olmalıdır. önerge verilip madde olarak eklenmesi oylanması gerekmezmidir . Konuyla ilgili bilgilendirirseniz sevinirim Teşekkürler
Tapu siciline kayıtlı yönetim planında gündem ile ilgili bir husus var ise aynen uygulanır. Kat Mülkiyeti Kanununda gündem ile ilgili çok detaylı bilgiler bulunmamaktadır. Kat malikleri kurulunun gündemi toplantıya çağıran taraf (olağan hallerde yönetici) tarafından hazırlanır. Gündem, çağrı ile birlikte kat maliklerine duyurulur. Kat maliklerinden her biri, kat malikleri toplantısı gündemine girmesini istedikleri konuları toplantı öncesinde de yöneticiye bildirerek, talepte bulunabilirler. Uygulamada toplantı genellikle yönetici tarafından açılır. Yönetici tarafından gündeme girmesi uygun görülmeyen talepler, kat malikleri kurulu toplantısının başında, kurul başkanına (seçiliyor ise divan kurulu ya da toplantı yöneticisi) bildirilerek, gereken kararın alınmasını da istenebilir. Toplantı yöneticisi (veya divan başkanı) ilk olarak gündem üzerinde görüşme açar ve gündem değişikliği veya gündeme madde ilavesi konusunda talepler varsa, bunları oya sunarak karara bağlar. Gündemin kesinleşmesinden sonra, belirlenen sıraya göre her madde üzerinde görüşme yapılır. Toplantının disiplini ile ilgili konularda başkanın kararlanna uyulur. Kat malikleri kurulu kararları, kanunda öngörülen özel çoğunluğu gerektiren haller dışında, kanunun 30. maddesine göre toplantıya katılanların oyçokluğu ile verilmesi gerektiğinden gündeme ilave edilmek istenen kararların oylanmasında sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri dikkate alınarak toplantıya katılanların oy çokluğu ile karar verilir. Gündeme alınan bir maddenin görüşmesinde verilecek karar yeter sayısı ise kanunda belirlenen yeter sayılar olacaktır.
Bilgilendirmeniz çok teşekkür ederim . Yönetim planimizda genel kurul gündeminde mevcut üyelerin üçte biri isterse başka konularda gündeme alınarak gorusulebilir . Yazmakta. Karar verilmesi için anladığım kadarıyla ilk başta gündemin belirlenmesi gerekmektedir. Tekrar teşekkürler
Biz im defter yeni tum sayfalari noter onayli 2022 de basladik ama 2022yi ara tastik yapmadik 2023te aralik sonumu yapmamiz gerekiyor onayi ikisini beraber
Önceki yıllarda kapanış onayı yapılmayan defterin sonraki yıllarda kapanış onayı yapılabilir mi? Usulünce önceki yıllarda kapanış onayı yapılmayan 634 sayılı KMK’nin 32 nci maddesinde belirtilen defterin, içinde bulunulan yılın Ocak ayı içerisinde kapanış onayının yapılmasının istenmesi halinde; kanunda, kapatma işleminin usulünce yapılmamasının yaptırımının gösterilmesi ve bu durumda kapatma işleminin yapılmayacağına dair bir hüküm bulunmaması nedeniyle, Noterlik Kanunu Yönetmeliğinin 104 üncü maddesi doğrultusunda içinde bulunulan yıla ait kapanış onaylamasının yapılması gerekir. Ancak, önceki yılların kapanış onaylamaları yapılamaz. 2024 Ocak ayı sonuna kadar 2023 yılı kapanış ve açılışı (ara tasdikini) noterden yaptırabilirsiniz. Ancak 2022 yılına ait ara tasdik artık yapılamaz. Defterlerimizin kalan boş sayfaları 2024 yılında yetmeyecek kadar az sayıda ise 2024 yılında kullanılacak yeni defterlerin 2023 Aralık sonuna kadar noterden tasdik ile açılışının yapılması gerekir. 2023 yılına (veya önceki yıllara ait) defter kullanılmayacak olduğundan bu defterin de 2024 yılı Ocak ayı sonuna kadar kapanış tasdikinin yapılması gerekir. Defterlerimizin kalan boş sayfaları 2024 yılında yetecek kadar ise 2023 yılına (veya önceki yıllara ait) defteri 2024 yılında da kullanmak istiyorsak eski defterlerin 2024 Ocak ayı sonuna kadar noterden ara tasdikinin yapılması gerekir. Ara tasdik defterin kapanış ve açılış işleminin aynı gün yapılmasıdır. Daha fazla bilgi için "Yönetimin Yıl Sonu İşlemleri: Genel Kurul Öncesi Bilinmesi Gereken 14 Madde konulu www.apsiyon.com/blog/yonetimin-yil-sonu-islemleri-genel-kurul-oncesi-bilinmesi-gereken-14-madde linkindeki blog yazımızın 14. maddesini okuyabilir, ilgili videoyu izleyebilirsiniz. Yine "Site Yönetimlerinin Tutmak Zorunda Olduğu Defterler Nelerdir?" konulu www.apsiyon.com/blog/site-yonetimlerinin-tutmak-zorunda-oldugu-defterler-nelerdir- linkindeki blog yazımızdan da faydalanabilirsiniz.
Yayinlarinizda hersey HARIKA...Bir tek seyin disinda; keske program basinda birbirinizin hatirinizi sormadan dogrudan konuya girseniz. Zaten yayindan evvel kamera arkasinda, belki de sabahtan beri berabersiniz ve hal hatir somussunuzdur diye dusunuyorum.🙂
28 daireli apartmanda olağan genel kurul toplantısında yönetici toplanan aidatlar ile ilgili olarak bilgi vermiyor.
Hangi daire borçlu hangi daire alacaklı bilgimiz olmuyor. Gerel kurulda tüm dairelerin aidat ödemelerinin dökümü bildirilmesi gerekli değilmidir.
Hocam
İlk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamadı ikinci toplantıda ise sadece yönetici var. Tek başına oturup aldığı kararlar yasaldır değil mi? Çok şey öğrendim sayenizde saygılar.
iyi günler yönetim planındaki tarih geçmesine rağmen yönetici genel kurulu yapmıyor. Ne yapabiliriz?
Öncelikle yöneticiniz ile görüşünüz, sebepleri hakkında bilgi sahibi olunuz. Örneğin yeni dönem işletme projesi hazırlığı için tedarikçiler Ocak ayında maliyetlerini gecikmeli bildiriyor olabilirler. Eğer geçerli bir sebep öne sürülemiyorsa denetici veya varsa denetim kurulunuz ile görüşünüz. Sonuç alamaz iseniz kat maliklerinin 1/3 ünü imzası ile yöneticiye genel kurulun acil olarak toplanması için istekte bulununuz.
Merhaba genel kurulda gündem dışı karar alinabilirmi konuyla ilgili bilgilendirebilirmisiniz
Olağan genel kurullarda gündem dışı karar alınabilir. Olağanüstü toplantılarda mümkün değildir.
Gündem dışı karar almanın usulü nasıl olmalıdır. önerge verilip madde olarak eklenmesi oylanması gerekmezmidir . Konuyla ilgili bilgilendirirseniz sevinirim
Teşekkürler
Tapu siciline kayıtlı yönetim planında gündem ile ilgili bir husus var ise aynen uygulanır. Kat Mülkiyeti Kanununda gündem ile ilgili çok detaylı bilgiler bulunmamaktadır.
Kat malikleri kurulunun gündemi toplantıya çağıran taraf (olağan hallerde yönetici) tarafından hazırlanır. Gündem, çağrı ile birlikte kat maliklerine duyurulur. Kat maliklerinden her biri, kat malikleri toplantısı gündemine girmesini istedikleri konuları toplantı öncesinde de yöneticiye bildirerek, talepte bulunabilirler.
Uygulamada toplantı genellikle yönetici tarafından açılır. Yönetici tarafından gündeme girmesi uygun görülmeyen talepler, kat malikleri kurulu toplantısının başında, kurul başkanına (seçiliyor ise divan kurulu ya da toplantı yöneticisi) bildirilerek, gereken kararın alınmasını da istenebilir.
Toplantı yöneticisi (veya divan başkanı) ilk olarak gündem üzerinde görüşme açar ve gündem değişikliği veya gündeme madde ilavesi konusunda talepler varsa, bunları oya sunarak karara bağlar. Gündemin kesinleşmesinden sonra, belirlenen sıraya göre her madde üzerinde görüşme yapılır. Toplantının disiplini ile ilgili konularda başkanın kararlanna uyulur.
Kat malikleri kurulu kararları, kanunda öngörülen özel çoğunluğu gerektiren haller dışında, kanunun 30. maddesine göre toplantıya katılanların oyçokluğu ile verilmesi gerektiğinden gündeme ilave edilmek istenen kararların oylanmasında sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri dikkate alınarak toplantıya katılanların oy çokluğu ile karar verilir. Gündeme alınan bir maddenin görüşmesinde verilecek karar yeter sayısı ise kanunda belirlenen yeter sayılar olacaktır.
Bilgilendirmeniz çok teşekkür ederim . Yönetim planimizda genel kurul gündeminde mevcut üyelerin üçte biri isterse başka konularda gündeme alınarak gorusulebilir . Yazmakta. Karar verilmesi için anladığım kadarıyla ilk başta gündemin belirlenmesi gerekmektedir.
Tekrar teşekkürler
Biz im defter yeni tum sayfalari noter onayli 2022 de basladik ama 2022yi ara tastik yapmadik 2023te aralik sonumu yapmamiz gerekiyor onayi ikisini beraber
Önceki yıllarda kapanış onayı yapılmayan defterin sonraki yıllarda kapanış onayı yapılabilir mi?
Usulünce önceki yıllarda kapanış onayı yapılmayan 634 sayılı KMK’nin 32 nci maddesinde belirtilen defterin, içinde bulunulan yılın Ocak ayı içerisinde kapanış onayının yapılmasının istenmesi halinde; kanunda, kapatma işleminin usulünce yapılmamasının yaptırımının gösterilmesi ve bu durumda kapatma işleminin yapılmayacağına dair bir hüküm bulunmaması nedeniyle, Noterlik Kanunu Yönetmeliğinin 104 üncü maddesi doğrultusunda içinde bulunulan yıla ait kapanış onaylamasının yapılması gerekir. Ancak, önceki yılların kapanış onaylamaları yapılamaz.
2024 Ocak ayı sonuna kadar 2023 yılı kapanış ve açılışı (ara tasdikini) noterden yaptırabilirsiniz. Ancak 2022 yılına ait ara tasdik artık yapılamaz.
Defterlerimizin kalan boş sayfaları 2024 yılında yetmeyecek kadar az sayıda ise 2024 yılında kullanılacak yeni defterlerin 2023 Aralık sonuna kadar noterden tasdik ile açılışının yapılması gerekir. 2023 yılına (veya önceki yıllara ait) defter kullanılmayacak olduğundan bu defterin de 2024 yılı Ocak ayı sonuna kadar kapanış tasdikinin yapılması gerekir.
Defterlerimizin kalan boş sayfaları 2024 yılında yetecek kadar ise 2023 yılına (veya önceki yıllara ait) defteri 2024 yılında da kullanmak istiyorsak eski defterlerin 2024 Ocak ayı sonuna kadar noterden ara tasdikinin yapılması gerekir. Ara tasdik defterin kapanış ve açılış işleminin aynı gün yapılmasıdır.
Daha fazla bilgi için "Yönetimin Yıl Sonu İşlemleri: Genel Kurul Öncesi Bilinmesi Gereken 14 Madde konulu www.apsiyon.com/blog/yonetimin-yil-sonu-islemleri-genel-kurul-oncesi-bilinmesi-gereken-14-madde linkindeki blog yazımızın 14. maddesini okuyabilir, ilgili videoyu izleyebilirsiniz.
Yine "Site Yönetimlerinin Tutmak Zorunda Olduğu Defterler Nelerdir?" konulu www.apsiyon.com/blog/site-yonetimlerinin-tutmak-zorunda-oldugu-defterler-nelerdir- linkindeki blog yazımızdan da faydalanabilirsiniz.
Yayinlarinizda hersey HARIKA...Bir tek seyin disinda; keske program basinda birbirinizin hatirinizi sormadan dogrudan konuya girseniz. Zaten yayindan evvel kamera arkasinda, belki de sabahtan beri berabersiniz ve hal hatir somussunuzdur diye dusunuyorum.🙂
Yorumunuz için teşekkürler. Videolarımızda hal hatır sormayı azaltmaya başlayacağız.
@@Apsiyon Aslında keşke mümkün olsa da sizlerle karşılıklı konuşabilsek ve biz sizlerin sizler de bizlerin hal hatırını sorsak. Ne kadar iyi olurdu.
Kooperatif yönetimi benzer ama birebir aynı değil.Özelliklr belirtmek gerekir
Videonun kooperatif yönetimi ile ilgisi yoktur. Videolarımızda kat mülkiyetine tabi yönetimler anlatılmaktadır.
tekirdağ a hala bekleniyorsunuz hocam. sizi seviyoruz
Hocamız da selamlar söylüyor.