Halit abi konuyu siyasallaştırmadan eksisiyle artiysiyla anlatiminin icin tesekkur ederiz.Togg un yolu açık olsun hepimizin satın almak veya deneyimle fırsatımiz olur umarım iyi aksamlar
@@atillabilgin7857 Bir insan düşünün ülkesinin 100 yıl sonra ürettiği otomobilden rahatsız.sen sodayı fıçı ile içsen yine de hazmedemezsin.siz heykel yapmaya devam edin,CAĞDAŞ sınız ya..
Siyasallaştırmama konusunda bence çok haklısınız abi. Tüm siyasiler bu işe destek verip tüm hepsi de "bu otomobil bizim" diyerek hareket etseler (aslında hayatımıza temas eden tüm noktalarda keşke böyle davransalar), diğerini dışlamasalar ve deneyime katsalar, tüm halkımız el ele tutuşup bu işin "nasıl ve neden olmadığı/olmayacağı"na değil de "nasıl ve nedel oluru/olacağına" odaklansak çok güzel başarabildiğimiz işleri daha da güzel başarabiliriz. Siyasal görüşümüze uysun ya da uymasın, yüzde bilmem kaç yerli ve milli olsun ya da olmasın demeden bizim otomobilimiz diyerek sahiplensek ve sahip çıkarak geliştirmeye uğraşsak, destek versek, kötü yönleri bulunsa bile kullanmak istesek ve geliştirilmesine fayda sağlasak, iyi yönleri zaten bizimdir diyerek bunlarla da övünsek, kötü yönlerini de eleştiri amaçlı değil geliştirme amaçlı tespit edip değerlendirsek bence çok daha da güzel bir otomobil olacak. Bu konudaki tutumunuz ve tarafsızlığınız izleyiciler olarak bizi mutlu ediyor. Tüm yönleriyle yapacağınız deneyimleme videosunu da sabırsızlıkla bekliyoruz.
Çok geç kalınmış önemli bir proje. Biz her şeyin iyisini yapabilecek ve bunu kullanmayı talep eden bir toplumuz. Özellikle eksiklerini söylemeniz çok önemli teşekkür ederim.
Bu kadar lüx yapacaklarına , egea , 301 , symbol tarzı araç çıkarıp halk ihtiyacı karşılayıp dövizi içeri tutup , kazanılan para ile üst segment araç yapıp dünyaya açılabilirdi diye düşünüyorum. Araç yerine yazılımı yapılsaydı bu yatırım çok daha iyi meyve verirdi.
@@MenDakkaDukka öyle bir araç yapsalardı yav yapa yapa binumu yapabildiniz diye linç yicekleri için herkesin çenesini kapatmak için üst segment bir araç yapmışlar gibime geliyor
Elektrikli piyasası için geç değil. İçten yanmalı motor dönemini kaçırdık evet tecrübeli değiliz evet ama yeni bir dönem var arabalar için nereden tutarsak kârdır.
Рік тому+4
@@MenDakkaDukka bunu yapsalardı premium marka algısı opamazdı daha fazla kârlılık için üst segment marka olması lazım.
@@MenDakkaDukka o dedigin cok sacma suan bütün dünya elektrikli arabaya dönüyor hatta 2035di galiba o tarihden itibaren sadece elektrikli araba üretilcek avrupadan ondan suan o tirene binmek önemliydi. en dogru zamanda girisim yapildi ve en üst seviyede girildi. o dediginle türkiyede satardin ama dünyaya acilamazdin
@@ALINUED italyan tasarımcı italdesign tasarladı. Vinfast'ı Togg'u foxtronn'u İzera diye markayı ise pininfarina tasarladı her markayı hizmet veriyor BMWsi audisi Hyundaisi audisi ne varsa vs ... Tasalıyor italyan çizgileri de olması çok normal.
@@burock7534 tasarım açık kaynak neredeyse demek istiyor. Tasarımı italyan. Aynı firma 50 tane firmaya benzer tasarım satmış. Piyasada birbirine benzeyen sadece markası farklı fason ürünler gibi demek istiyor.
İyi olana sahip çıkmak lazım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum 🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Рік тому+39
Benim için diğer tüm diğer testler bir yana Halit abinin hisleri ve tecrübeleri bir yana. Aylardır bunu bekliyorduk, darısı detaylı test videosuna. :)
Рік тому+2
Aile otomobili için 7 kişilik veya makam otomobilinde geniş diz mesafesi için. Dingil mesafesi 20-25 cm uzun bir long versiyonu iyi olacaktır. Batarya fabrikası dediğiniz gibi TOGG dan daha iyi performans gösterebilir. Pres fabrikasını için 40-50 dk bir mesafe uzak buldum. Bir ar-ge ihtiyacı yok yani sacı koy üzerine mühür gibi presi bas. Üretim artınca kendi bünyesine alınabilir. TESLA CyberTruck için dünyanın en güçlü presini yapıyor deniyordu. Belgeselini de izledim.
Bu Toog aracının bir çok videosunu seyrettim özellikle dikkatimi çekti. hiç bir testte 100km de kaç kw harcadığını ekran üzerinden göstermiyor ?? neden acaba. tabi akla gelen bir çok soru olabilir . 1. sebep aslında vadedilen mesafeye ulaşamaması? 2.sebep 100km mesafede harcanan kw değeri benzerlerinin üstünde olması ? 3.sebep aklıma gelmiyor. bir diğer soru otonom sürüş modu uygulama üzerinde stabilmi ?
sesli asistan kesinlikle olmalı. anahtarsız giriş ve çalıştırma olmalı. akıllı bagaj kapağı olmalı. hıza duyarlı gürültü baskılama (noise cancelling) olmalı. akıllı telefon ve tabletlerle entegrasyon olmalı. nfc ile açma çalıştırma olmalı. akıllı sürüş asistanları olmadan akıllı cihaz nasıl olacak. akıllı cihaz vurgulanırken eğer akıllı özellikler bir an önce gelmezse hayal kırıklığı oluşturur. büyük ekran koymakla akıllı olmuyor maalesef. şimdi casio saatlerin bile bütün özelliklerine telefon üzerinden ulaşıp değiştirebiliyorsun.
Bence hiç te geç kalmış bir proje değil; tam tersine zamanlaması mükemmel . Ve de yeni üretilen bir araç için bence işçilik vs problemler mutlaka düzeltilebilecektir. Renkleri, tasarımı vs. çok çok iyi görünüyor. Tek problemi sizin de söylediğiniz gibi siyasileşrilimiş olmasından kaynaklı imajı..ama sonuçta bu memleketin değeridir ve de sahip çıkılmalı.. her zamanki gibi çok güzel bu video için teşekkürler..
@@voybobeyn O zaman tekrar söyleyeyim şahsınız ne demek istediğimi anlamamış , bu araç akıllı modern bir elektirikli araba ve bu yüzden bu araba tam zamanında yapılıyor. Ve bende farkındayım elektirikli araçların ne zaman yapıldığını ve hatta bu elektrikli araçların benzinli araçlar daha verimli hale gelene kadar ne kadar yaygın olduğunuda farkındayım.
Sizin incelemeleriniz hiç bir zaman bardaklık veya aynalardaki ışıklarla ilgili olmadı arabayı kullanmış kadar olduk teşekkürler objektif incelemeniz için.
Sizden dinlemek için sabırsızlanıyordum. Ben bir Türk olarak Fikri ve sınai hakları bizde olan markadan gurur duyarım. Keşke siyasallaşmasaydı. İnşallah markamız dünyada bir yere gelir.
Bu tür yapılan yatırımların arkasında siyaset olmazsa bizim gibi gelişim gösteren ülkelerde yok olup gider. Geçmişe bir bakınız örnekleri ile dolu. Bu araç 10 yıl sonra sadece ülkede alınması ile yıllık 10 milyar doların ülke içinde kalmasını sağlayacak. Birde bunun ihracatı var. Yani yıllık en az 15 milyar dolar para cepte kalacak. Başka markaların oluşmasını yedek parça sanayisinin chip sanayisinin oluşmasını sağlayacak.
Araçta Craftsmanship dediğimiz ince işçilik hataları var. Bu da aslında biraz hızlı devreye almadan, tüm geliştirme süreçlerinin tam manasıyla tamamlanamamasından kaynaklanıyor. İleriki araçlarda düzelecektir. Ama satılan araçlarında ya ilk servislerde yada geri çağrılarak düzeltilmesi gerekir.
2020 kasım üretimi megane 4 var bende. Aldığım tarihte neredeyse 5 yıllık üretim serüvenine sahip olan bu aracı bayiden çıkartıp servise soktum. Şöför kapısı yazın plastik çamurluk genleşince açma kapama yaparken kapıya sürtüyordu, direksiyon düz yolda sola dönüktü, yağmurda bagaja su alıyordu ve sağ kapı camı kapalıyken üst kapı çerçevesini fazla kaldırarak sağ ön ve sağ arka kapı üst çerçevelerinin hizasını bozuyor ayrıca kapı fitillerinide bozuyordu. Hala servislik işlerim var.
"Paran varsa yatırımı yaparsın, otomobili üretirsin bu o kadar da zor birşey değil" kısmına hiç katılmıyorum. O dönemde başbakan bu girişimi kuracak babayiğitleri o kadar zorladı ki en sonunda birileri çıkıp bu alana yatırım yapmak zorunda kaldı, yoksa hiç de bu riski alıp girme taraftarı değillerdi. Bu iş Türkiye'de siyasi destek olmasaydı biraz zor giderdi. Tarih bunun örnekleriyle dolu ülkemizde. Bu konuda iktidarın kesintisiz desteği ve projenin arkasında durması çok etkili oldu. Artı projenin bu kadar hızlı gitmesi de o kadar da kolay iş değildir. Dünyadaki sadece ciddi teknoloji devleri bu alana girebildi. Bu şekilde de doğal olarak iktidar bunun reklamını çokça yaptı. Bu şekilde siyasallaşacaksa da bırakın siyasallaşsın.
Bugüne kadar Apple Carplay ve Android Auto'dan daha iyi bir navigasyon denetimi sunan 1 adet örnek verebilir misiniz? Google altyapısını kullanmayan. Volvo veya tesla değil demek istediğim.
Şefaf yorumun için teşekkürler abi. Tek sormadığınız soru yıl sonunda teslim edilecek araçlar için tahmini fiyat değişikliği ne bekleniyor gürcan bey tarafından merak ediyoruz 😊
Araba yapılır yıllardır yapılıyor. Araba yapılırken kendi uzmanların yeterli değilse gerçekten bir araba yapabilmek için işin uzmanından destek alarak yaparsınız, uzman japonyadaysa japonyadan alırsınız. Bugün herkes her fabrikayı açmıyor malzemeyi temin ediyorlar, bu doğal bir durum. Eksik olduğunuz alanlar üzerinde öğrenci yetiştirir staj yaptırırsınız, gelecek nesilleri geleceğin teknolojileri ve girişimleri ile yoğurursunuz (togg buna zemin hazırlayan bir alt yapıdır), geç kalınmışlık vardır elbet ama bu yapılmasa daha mı iyiydi diye kendi kendimize de sormamız gerek? Akıllı bir cihaz yaparken mühendisler sensörleri sistem (araba) üzerine konumlandırmışlar ki bu demek oluyor araba otonom tarzdaki asistanlara hazır. Sıra güncellemelerde. Bir telefon alırsınız başta kullanılmayan özellikler daha sonrasında çıkmaya başlar, güncelleme aldıkça daha iyi optimizasyon sağlar. Güncelleme geldikçe aynı telefonu güncellediğiniz gibi arabanın özellikleri açılacaktır. Sadece kısa sürede böyle bir araba yapıldığı için bu uzun yazılımsal ve deneme süreçleri zaman gerektiren işler hemen konumlandırılmamış ama arabayı çıkartmışlar, bu durum kimsenin işten eve evden işe Togg ile gitmesini engellemez. Bugün üretilen otomobilin dışarısında kapı çıtalarının kayması, koltukların tam sarmaması gibi olaylar hiç sorun değil. Bunlar kesinlikle düzeltilebilecek şeylerdir. Önemli olan arabanın yapısallığının bozulmaması, elektronik bir cihaz olduğu için uzun ömürlü kullanımında arızalarının kronik ya da düzeltilemeyecek şekilde olmamasıdır. Bunlar zamanla öğrenilecek şeyler, simülasyon ortamında sadece tahmin edilebilir şeyler. Bu yüzden kullanıcıların net ve kesin geri dönüşleri sağlaması önemlidir. Son olarak, bırakın arabanın şu fransadan gelmiş bu japonyadan mevzusunu, her şeyden önce bu ülkenin evlatları orada istihdam ettiriliyorlar. Türk iş adamının bulgaristanda daha ucuza getirdiği fabrikada bulgarlar çalışıyorsa o yatırımın ülkeye sağladığı yatırım döviz bazlı olsa ne olur bu ülkenin evlatları çalışamadıktan sonra... Gurur duyuyorum.
Birileri çok kazancak diye kendi insanına ihanet edilirmi?Kapütülasyon nedir.?Ülkemizi işgal eden yabancı sermayeyi dışarı edersek kendimzie gelirz.Yabancı sermaye parasını getirip yarısını bırakıp mı gidiyor ?ucuz emek sömürüsmü.Ülkesini düşünen asla ne yabancı sermaye ister ne yabancı işci.Güney kore 6 sene japon markalarını üretmiş sonra kendisini geliştirip orjinal markasını üretmiş.Kİa hyundai samsung sangyong böyle oluşmuş.Özü Türk olmayan hiç bir ürün bize fayda getirmez al sat yapan tüccar gibi olurz. TOGG yüzde 90 yerli oslun motorunu biz keşfedip geliştirelim ama bunu yapmaszsak ancal tarım arazileirne yapılan yollarla havalimanları üniveristelerle övünürüz. ama ünveristeler bilimi geliştiremez GDO lu tohumlarla hasta sayısı her yıl 50 milyon artar.Sırf istanbulda ki Mr saysı tüm ilgitereden fazla olur.Sonra dış borçsuz yaşayamaz hale geliriz. Tüm devleini fabrikaları yabancılara satılır çoğu yıkılıp yerine konut yapıyor ülkemiz gelişir yalanıyla doları 27 tl ye geitirirz oda şimdilik yıl sonu 40 ı 5*0 yi bulursa şaşırmayız. TOGG u istemiyor değiliz yeterki gerçekten yerli milli olsun.Yerli mühendislerimizin emeği olsun vede milletten toplanan vergilerle olmasın..Allah sonumuzu hayretsin
Cok tesekkurler , guzel bi tanitim videosu olmus. Bu daha baslangic, aracin eksileri olmasi dogal, arac uretiminde kazanilan tecrubeyle birlikte daha iyiye gidecegine inancim tam. 85 milyon nufuslu bir ulke icin araba uretimi icin baya gec kaldik ama gec olsun guc olmasin . Arac icerisinde birden fazla kamera acisi iyi olurdu.
İzlediğim Togg inceleme videoları içinde en bilgilendirici video bu olmuş. Çok iyi bir iş çıkartmışsınız tebrikler. Bu videoyu izleyen birinin aklında togg ile ilgili hiç soru işareti kalmaz büyük ihtimalle.
Рік тому+3
Artısıyla, eksisiyle, doğrusu ve yanlışı ile objektif bir şekilde incelediğiniz için çok teşekkürler. Size yakışır bir kalitede iş olmuş.
Güzel bir inceleme videosu idi. Emeklerinize sağlık. Bizim de iyileştirilmesini istediğimiz birkaç noktası olacak. Sizler de bu konuda aracı olabilirseniz seviniriz. 1- Böyle akıllı elektronik bir araçta direksiyon yükseklik ayarlarının da elektronik olmasını beklerdik. 2- Arka kapı pervazları sert kalitesiz bir plastikten yapılmış. Ön kapıdaki kalitenin aynısının arka kapıda da olmasını bekliyoruz. 3- Go-e nin 22 kw sabit ve mobil kullanılabilen bir şarj adaptörü var. Truego markası adı altında böyle bir adaptörün üretilmesi ve ilk yıl arac ile birlikte üst versiyonlar için ücretsiz verilmesini bekliyoruz. Teşekkürler.
Halit bey teşekkür ederim gerçekten çok yaralı bilgileri bizlerle paylaştınız. İlk ve tek bu bilgileri sizden duyuyor, diğer youtube kanallarında duymamış olmam beni düşündürdü. Emeğiniz için 😊 Tekrar teşekkürler
23:00 Isı pompası konusunda haklısınız, şahsen -22 °C soğuğu hayatımda bir Erzurum'da gördüm (90larda askerlikteyken) bir de Norveç'te 2000lerde (kayak merkezi olan bir yerde). İlaveten, İskandinav ülkeleri hedef ise yükseklik ayarlı olmayan emniyet kemeri tahmin edildiğinden daha büyük bir fiyasko nedeni olursa şaşırmayın. Böyle önemsenmeyen, küçük görülen eksiklik ve aksaklıklar bir çuval incirin berbat olması anlamına gelebilir. İskandinav ülkesinde yaşayan biri olarak söylüyorum bu büyük bir hata, mutlaka giderilmeli. Android Auto veya Car Play olmaması zaten ayrı bir handikap.. Volvo da kendi sistemi ile başladı ilk modellerde, 2022'den beri Android Auto'ya geçti. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Press konusunda söylediğiniz burada neden geçerli olmasın, değil mi? Enerji tüketimi ile ilgili fikir verici pek bir bilgi olmaması dışında yine güzel bir video olmuş, emeklerinize ağzınıza sağlık.
arkadaslar togg ilk kuruldugunda egerki rahmetli sayin SAKIP SABANCI ustad hayatta olsaydi yada ailesi devam ettirseydi kendisinin stratejisini toyota ile anlasip motorlarini (hybrid) togg larda kullanilabilirdi ve hem tecrube kazanilirdi hemde sorunsuz motorlarla hem benzinli modelleride olurdu ...sadece elektrikle piyasaya girmek asiri riskli kaldiki bir degil bin tane marka olustu batarya bulan karoseriyle markalasti ...nacizane fikirimdi.
Merhaba, EURO NCap testlerine girmiş mi? Girdiyse kaç puan almış, girmediyse ne zaman girecek? Bir de marka ismi Togg olarak mı kalacak, yoksa değişecek mi?
@@yigitalparslan3892 Biz im insanımzı o kadar değersizmi illa avrupada satılacaksa giriyor euro ncap e biz zayıf arabalarda ölsekte olur..Biz Türk üz canımızn kıymeti 50 cent avrupalılar değerli.
Volkswagen elektrikli suv id4 satış fiyatı 51 bin Euro. İlk defa araba üreten Türkiye’nin togg u 48 bin Euro. Siz bir alman Amerikalı Japon Avrupalı falan olsanız hangi aracı seçerdiniz? Soru çok basit. 35-40 bin Euro’ya teslada satın alabilirsiniz. Yurtdışında birkaç gurbetçi dışında kimse bu rakamlara togg satın almaz.
Hocam sizleri seviyoruz fakat bazen çok fazla kibar ve iyimser oluyorsunuz. Bozuk yolda içerideki ses bize çok net yansıyor 130 la giderken sesi kıstım rüzgar sesinden. Evet yeni araç bir çok şey eksik ama sanki biraz aceleye gelmiş gibi değil mi? Adaptif sürüş birleşim noktalarındaki sorunlar vs. Bir 'yerli' markayı seçime yetiştirmek için aceleye getirilmiş olması vs. Gerçekten kabul edilir gibi değil.
Halit bey, Turgut bey selamlar ve çalışmalarınızda başarılar. Sizi ilgi ile takip ediyorum. TOGG ile ilgili bir türlü anlayamadığım bir matematiği derin bilgi ve tecrübelerinize dayanarak, soracak da kimseyi bulamadığımdan size yazıyorum. Bu fabrika yıllık 175 bin araç kapasite ile kurulmuş ve talep olur ise yapılacak ilaveler ile 250 bin adede erişebilecek bir tesis. Ticari bir firma ilk yıl üretimi oturtabilmek, araçta çıkabilecek bebeklik dönemi hatalarını çözebilmek, üretim ve montaj hatlarındaki ekiplerini de eğitebilmek için üretimi biraz ağırdan başlatmış olabilir. Peki ama üretim başladıktan 8 ay sonra, 2024 yılı için bile hedef üretim neden 50 bin seviyelerinde kalıyor? Sizin anlattıklarınızdan ben şunu anladım. Şu anda 7 - 8 dakikada bir otomobil üreterek, dikkatle ve sorunları çözerek bilerek yavaştan alıyorlar. Ancak Temmuz ayından sonra üretim hızlanarak normal kapasitesine ulaşacak. 3 dakikada bir araba, saatte 20 araba, 8 saatlik mesaide 160 araba, kabaca 30 günde 4.800 araba, 12 ayda 57.600 araba. Yani tek vardiya üretim için matematik kabaca böyle olmalı diye varsayıyorum. Bilerek matematiği tutturabilmek için hafta sonlarını, bayram tatillerini, yıllık izinlerini yok saydım. Mutlaka daha kompleks hesaplamalar yapılıyordur. Bildiğim kadarı ile otomotivde fabrika ve montaj hatlarının maliyeti çok yüksek olduğu için, üretim talep sorunu yok ise günde üç vardiya üzerinden kesintisiz 24 saat çalışabilecek hale getirilir. Bu durumda fabrikanın ağır yatırım maliyetleri mümkün olan en kısa sürede ancak böyle çıkartılabilr. Bu durumda 57.600 lük tek vardiya üretimi kabaca 3 vardiya için hesapladığımda yıllık 175.000 üretim kapasitesine ancak ulaşabiliyorum. Peki talep kapıları kırmış, daha ilk aşamada 175.000 adet talep gelmiş, ticari olması gereken bir kurum işi neden bu kadar yavaştan alır? İkinci, üçüncü vardiyayı devreye sokmak bu kadar zor mudur? Biz otomotiv ülkesiyiz diye geçiniyoruz, yeterli tecrübeye, üretim bilgisine sahip ekipler oluşturulamıyor mu? Kafama takılan diğer bir yaman soru daha var. İlk otomobilin C+ segment bir SUV olarak planlanması, ihracat imkanları da düşünüldüğünden gayet makul. Ancak bizim ülkemiz için ortalama kazanç seviyeleri düşünüldüğünde araba çok pahalı kalıyor. Bana göre geniş halk kitlesi için ikinci modelin lüks etkisinden uzak, biraz daha ekonomik fiyatlı B SUV olarak planlanması, hatta bu modelin belki aynı alt yapıyı ortaklaşa kullanabilecek bir ticari model ile planlanması daha doğru olacaktı. Türk halkının ihtiyaçlarına daha çok hitap edecekti. Ama gel gör ki gelecekteki modeller gene C+ segment Sedan ve Cupe SUV. Geniş halk kitlesinin ihtiyaçlarını düşünen yok yani. Bir üretim tesisi önce kendi ülkesindeki ihtiyaçlara hitap etmeli ve üretim gücünü, deneyimini burada pekiştirdikten sonra, yurt dışına açılmalıdır. Türk halkı hala araba ihtiyacının % 65'ini ithal otomobiller ile karşılayabiliyor. Pardon yanlış ifade ettim daha doğrusu karşılayamıyor. Hatta 3 yıldır satın alınabilecek araba bulunamıyor, bir takım kurnaz galerici ve al satçılar aracılığı ile çeşitli bahaneler ile liste fiyatlarının çok üzerindeki fiyatlar ile kazıklanmalarının önüne kimsecikler maalesef geçemiyor. Cari açığımızın büyük kısmını, sanırım 30 - 40 milyar dolarını akaryakıt ithalatı oluşturuyor. Bunu kısa vadede azaltmanın en etkili yolu geniş halk kitlelerini elektrikli otomobillerle tanıştırmaktır. Elektrik ihtiyacını ise depolamalı güneş ve rüzgar enerjisi gibi doğal ve ülkemiz için bol bulunur kaynaklardan temin ederek, cari açığın belini kırmak olmalıdır. Ha bu arada eğer söylenenler / tahminler / öngörüler doğru ise Gabar dağı gibi 100 bin varil kapasiteli 8 - 9 adet daha dağ bulabilirsek o daha da uygun hatta mükemmel olur yani. 😂😂😂
Halit abi oncelikle bu arac bizim aracımız kötülemek maksadıyla yazmıyorum elbetteki ama cektigin videoda yol sesi cok rahatsız edici süspansiyon konusuna gelince akıllı suspansiyon üzerine çalışılmalı ve yol şartları ne olursa olsun hic olmazsa yerden 10 cm kadar absorbe edebilmeli ve yolcuyu kullanıcıyı rahatsiz etmemeli yani çıtayı öyle bir yere koymalıyız ki o 100 yıllık otomobil üreticileri aklını yemeli biz bunların hepsini başarabiliriz.
Halit bey isi pompasi yok dediniz peki onun yerine bazi ureticilerin yaptigi gibi isitmali direksiyon ve koltuk varmi videoda fark etmedim veya ilerde olacakmi?
%100 yerlilik nedir Ben anlatayım. Bir ürünün tasarımına hangi merkezde karar veriliyorsa o ürün yüzde yüz oraya aittir. Patent kimde dizayn rehber kitapları (Design book) kimde ise ürün oraya aittir. Üretim basit bir olay zaten.
Kısaca yerli ve milli şu: Senin ülkende üretilmesi ve senin üretmen. Meselâ ülkedeki çoğu Reanault %100 yerli bir arabadır ancak milli değildir. Çünkü fikri hakları Fransa'dadır. Yani bir Fransız arabasıdır. Ancak Togg ülkemizde üretildiği için %100 yerli ve fikri hakları bizde olduğu için %100 milli bir arabadır. Parça ile alakası yok bu kavramların. Velev ki batarya Çinli olsun farketmez.
Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 12 ay içerisinde Türkiye'nin 65 nm yonga (çip) üretileceğini ve yonga tasarım firmalarına maddi destek sağlanacağını açıkladı. 65 nm günümüzde son teknoloji olmasa bile tıpkı TOGG gibi güzel bir başlangıç.
Android Auto olmaması kabul edilebilir bişey değil ki, üretici ortaklardan VESTEL bu konuda hayli tecrübeli. Diğer bir konu da "neden Meridian (İngiliz) ses sistemi" var ? Bu tip, hazır araç sistemleri sanıldığı kadar komplike, gelişmiş değildir. Premium seviyeye çıkılmadıkça donanım, maliyet düşürme amacıyla dip seviyede tutulur. HiFi'cı arkadaşlar olayı gayet net anlamıştır (Plastik sepetli, küçük/dar bobinli hoparlörler, en düşük/ucuz komponentli amfiler vs.) Kısaca, bu ses sistemini VESTEL "isterse" rahatlıkla üretebilir. Veya aynı maliyette çok daha kaliteli bir sistem kurabilir(di) ama yapmamış, - Neden ? Sorun VESTEL'cilere, söylediklerimi aynen onaylarlar... Yapılamayacak, olmayacak şeyler değil. Yeter ki, istesinler !
Çocuk doğunca yürümeye başlayamaz,konuşamaz. Allah'ın izniyle TOGG yürüyor ve birkaç kelime konuşuyor. Ve herkesin desteğiyle koşmaya kitap yazmaya başlayacak.
Otomotiv fabrikasında çalışıyorum dedikleri gibi yeni bir fabrika olduğu için hemen %100 üretim kapasitede çalışamaz kademeli artış yapılır ama maalesef ülkemizde her işi çok bilen olduğu için herkes bişey diyor işte.
Öncelikle ülkemize ait bir otomobil markasının ortaya bir ürün çıkartmış olmasından gurur duydum. Son derece modern ve zaman geçip üretim tecrübesi kazanıldıkça daha da güzel olacak bir otomobil ve daha da önemlisi bir marka çıktı ortaya. Ancak beni rahatsız eden bir tarafı oldu bu videonun. Aracın sağını solunu çekmenize izin vermediler mi. Araç yollara çıktı artık. Bagajını, bagaj hacmini, koltuklarını, diz mesafesini, kapılarını, klimasını hiçbir ayrıntısını sanıyorum ki çekmenize müsaade etmediler. Bu aşamadaki bir araç için bu kadar kısıtlayıcı davranmak marka imajı açısından çok yanlış bence. Emniyet kemerinin yükseklik ayarı yok dediniz mesela bunu videonun araç içinde geçen kısmında göremedik. Ekranların kullanımı, akıllı telefonun nasıl bağlandığı gibi detaylar da yok. Ön konsolda duran büyük kamera ne işe yarıyor. Şöyle bir izlenim edindim sanki size araçları sürün ama çok kurcalamayın denmiş gibi. Halbuki ortaya konan bu iyi ürünü en ince ayrıntısına kadar kurcalamanızı ve bunu videonuza aktarmanızı teşvik etmeliler diye düşünüyorum. Elbette milli duygularla diğer markalardan ayrı bir yere koyacağız bu markayı ama sonuçta hala serbest piyasada birer müşteriyiz ve alma niyetine gireceğimiz bir aracı ayrıntılı tanımak isteriz.
Halit Bey Asıl merak ettiğim konu Türkiye'nin en büyük holdingleri olan Koç Sabancı Zorlu gibi holdinglerden biri 2 - 3 Milyar dolar koyarak böyle bir işe girişmiş olsaydı (devlet desteği olmadan) Sürdürülebilir olur muydu Türkiye gibi kurun verginin siyasetin sürekli dalgalı olduğu bir ülkede kaç yılda kendini kompanse edip full karlılığa geçebilirdi (geçebilir miydi) Yeni bir Proton macerası ile mi karşı karşıyayız. Malezya Proton u petrol parasıyla sübvanse etti. Bizde de hükümet %20 yıldır aldığı fahiş ÖTV vergilerinin toplamının belki %1 i ile kurduğu fabrikayı sübvanse etmeye devam edecek mi yoksa bu proje kendini döndürüp kârlı bir yatırım olması mümkün mü? Dolar kuru ve görülen maliyetlere bakıldığında TOGG un bu fiyatlara satılması doğal mı? Geçenlerde Avrupa'da Otomobil firmalarının araç başına karlılık raporları yayınlandı. VW araç başına 300 Euro brüt kazanırken (milyonlarca araç satıyor) TOGG un kârlı bir yatırım olduğuna inanmakta zorlanıyorum.
@@AhmetTezkin devlet sübvansiyonu ve zorlamasıyla bu firmalar istemeye istemeye bir araya geldi. Firmalar köpekbalığının kan kokusu aldığı gibi kâr kokusu alırlarsa durdurulamazlar. Daha önce hiç tecrübesi olmadığı halde Mecidiyeköy de bir araziye bir milyar dolar yatıran Zorlu nun yahut otomotivde bu kadar geçmişi olan Koç ve Sabancı nın bu sektöre kendi markaları ile girmemelerinin bir sebebi olmalı kaç defa fizibilitesi yapılmıştır son 20 yılda. Zorla güzellik olmaz proton kötü bir araba değildi ama bazı kritik koşulların bir araya gelmesine ihtiyaç olabilir böyle büyük bir işte
günde 40 tane üreten bir yerin kar etmesi imkansız bu zararı kim karşılıyor bilmiyorum birkaç yıl zararına işletilmesi lazım bu süreçtede sorunsuz deneyim olması lazım özel sektörün altından kalkması zor
Halit abi konuyu siyasallaştırmadan eksisiyle artiysiyla anlatiminin icin tesekkur ederiz.Togg un yolu açık olsun hepimizin satın almak veya deneyimle fırsatımiz olur umarım iyi aksamlar
YAĞCILARDA INECEK VAR.!!!
@@atillabilgin7857 Bir insan düşünün ülkesinin 100 yıl sonra ürettiği otomobilden rahatsız.sen sodayı fıçı ile içsen yine de hazmedemezsin.siz heykel yapmaya devam edin,CAĞDAŞ sınız ya..
@@atillabilgin7857malum zihniyet olduğunu kanıtladın
Arabaya aşık bir toplum için çok geç kalmış bir proje👏👏👏 ne olursa olsun desteklenmeli emeği geçen herkese helal olsun🎉
arabaya doymamış diyelim. çünkü adamlar 1900ler başında kavuştu biz neredeyse 1980lerde dolayısıyla hem doyuma ulaşmadık hem de almak daha zorlaştı
@@UlkuYusuf İşte bu yüzden bu projenin sonuca ulaştırılması daha da önemli. Doymadık geç kaldık deyip de projeyi sonlandırmak saçma olurdu.
@@cirizalid türkiyede otomobil projesi özel bir salaklık yapılmazsa her türlü tutar. en alt segmentler bile satarken bunun çok geleceği var
Neden acaba gec kalindi, ulkeye sizmis emperyalizmin usaklari yuzunden olabilir mi ?
Togg'daki bazı yenilikler 20-30 sene sonrasına projeksiyon gibi. Şu anlamıyoruz ama dijitalizm kaçınılmaz bir gerçek.
Zamanla Mükemmel Olacaktır. Emeği Olan Herkese Tebrikler.👏
Siyasallaştırmama konusunda bence çok haklısınız abi. Tüm siyasiler bu işe destek verip tüm hepsi de "bu otomobil bizim" diyerek hareket etseler (aslında hayatımıza temas eden tüm noktalarda keşke böyle davransalar), diğerini dışlamasalar ve deneyime katsalar, tüm halkımız el ele tutuşup bu işin "nasıl ve neden olmadığı/olmayacağı"na değil de "nasıl ve nedel oluru/olacağına" odaklansak çok güzel başarabildiğimiz işleri daha da güzel başarabiliriz. Siyasal görüşümüze uysun ya da uymasın, yüzde bilmem kaç yerli ve milli olsun ya da olmasın demeden bizim otomobilimiz diyerek sahiplensek ve sahip çıkarak geliştirmeye uğraşsak, destek versek, kötü yönleri bulunsa bile kullanmak istesek ve geliştirilmesine fayda sağlasak, iyi yönleri zaten bizimdir diyerek bunlarla da övünsek, kötü yönlerini de eleştiri amaçlı değil geliştirme amaçlı tespit edip değerlendirsek bence çok daha da güzel bir otomobil olacak.
Bu konudaki tutumunuz ve tarafsızlığınız izleyiciler olarak bizi mutlu ediyor.
Tüm yönleriyle yapacağınız deneyimleme videosunu da sabırsızlıkla bekliyoruz.
Çok geç kalınmış önemli bir proje. Biz her şeyin iyisini yapabilecek ve bunu kullanmayı talep eden bir toplumuz. Özellikle eksiklerini söylemeniz çok önemli teşekkür ederim.
Bu kadar lüx yapacaklarına , egea , 301 , symbol tarzı araç çıkarıp halk ihtiyacı karşılayıp dövizi içeri tutup , kazanılan para ile üst segment araç yapıp dünyaya açılabilirdi diye düşünüyorum.
Araç yerine yazılımı yapılsaydı bu yatırım çok daha iyi meyve verirdi.
@@MenDakkaDukka öyle bir araç yapsalardı yav yapa yapa binumu yapabildiniz diye linç yicekleri için herkesin çenesini kapatmak için üst segment bir araç yapmışlar gibime geliyor
Elektrikli piyasası için geç değil. İçten yanmalı motor dönemini kaçırdık evet tecrübeli değiliz evet ama yeni bir dönem var arabalar için nereden tutarsak kârdır.
@@MenDakkaDukka bunu yapsalardı premium marka algısı opamazdı daha fazla kârlılık için üst segment marka olması lazım.
@@MenDakkaDukka o dedigin cok sacma suan bütün dünya elektrikli arabaya dönüyor hatta 2035di galiba o tarihden itibaren sadece elektrikli araba üretilcek avrupadan ondan suan o tirene binmek önemliydi. en dogru zamanda girisim yapildi ve en üst seviyede girildi. o dediginle türkiyede satardin ama dünyaya acilamazdin
Sıfırdan bir araç ortaya çıkarmalarına rağmen güzel bir araç olmuş mühendislerimizin ve tedarikçilerimizin eline koluna sağlık
sifirdan bi arac mi? Hongqi HS5 ismiyle cin de yillardir uretiliyor kullaniliyor
@@ALINUED G0tün yanmış senin
@@ALINUED italyan tasarımcı italdesign tasarladı. Vinfast'ı Togg'u foxtronn'u İzera diye markayı ise pininfarina tasarladı her markayı hizmet veriyor BMWsi audisi Hyundaisi audisi ne varsa vs ... Tasalıyor italyan çizgileri de olması çok normal.
@@ALINUED bisikletten yatına kadar iç mimariden kahve makinasına kadar
@@ALINUED la oğlmmm bi bitmediniz amq 😂😂
Hala şu videoya rağmen yok çin malı yok italyan malı vs papağan gibi hala aynı yalanları söylüyorsunuz🤣🤣
İşte gelmiş geçmiş en iyi en açıklayıcı en dolu Togg videosu bu oldu. Bunu özellikle fabrika nerede, bu İtalyan diyenler izlemeli.
Hongqi HS5
@@ALINUED ne demek istedin?
@@burock7534 tasarım açık kaynak neredeyse demek istiyor. Tasarımı italyan. Aynı firma 50 tane firmaya benzer tasarım satmış. Piyasada birbirine benzeyen sadece markası farklı fason ürünler gibi demek istiyor.
Yani, sonuç olarak
@@ALINUEDne alaka
Çok güzel çok duygulandım Türkiye de faal olan bir otomobil fabrikası ve Türk markası konuşulan ❤
İyi olana sahip çıkmak lazım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum 🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Benim için diğer tüm diğer testler bir yana Halit abinin hisleri ve tecrübeleri bir yana. Aylardır bunu bekliyorduk, darısı detaylı test videosuna. :)
Aile otomobili için 7 kişilik veya makam otomobilinde geniş diz mesafesi için. Dingil mesafesi 20-25 cm uzun bir long versiyonu iyi olacaktır.
Batarya fabrikası dediğiniz gibi TOGG dan daha iyi performans gösterebilir.
Pres fabrikasını için 40-50 dk bir mesafe uzak buldum. Bir ar-ge ihtiyacı yok yani sacı koy üzerine mühür gibi presi bas.
Üretim artınca kendi bünyesine alınabilir. TESLA CyberTruck için dünyanın en güçlü presini yapıyor deniyordu. Belgeselini de izledim.
40:14 rüzgar sesi fazla mı geliyor içeri bana mı öyle geliyor? Böyle bir sıkıntı var ise umarım bunu da düzeltirler.
Bu Toog aracının bir çok videosunu seyrettim özellikle dikkatimi çekti. hiç bir testte 100km de kaç kw harcadığını ekran üzerinden göstermiyor ?? neden acaba. tabi akla gelen bir çok soru olabilir .
1. sebep aslında vadedilen mesafeye ulaşamaması?
2.sebep 100km mesafede harcanan kw değeri benzerlerinin üstünde olması ?
3.sebep aklıma gelmiyor.
bir diğer soru otonom sürüş modu uygulama üzerinde stabilmi ?
Geçte olsa bu günleri de gördük ya, ne mutlu bize. Önü açık olsun. Daha nice model ve markalara.
Emeği geçenlere teşekkürler, sizin gibi bir üstad dan bunları duymak heyecan verici. V2 gelince bende alabilmeyi umuyorum teşekkürler
sesli asistan kesinlikle olmalı. anahtarsız giriş ve çalıştırma olmalı. akıllı bagaj kapağı olmalı. hıza duyarlı gürültü baskılama (noise cancelling) olmalı. akıllı telefon ve tabletlerle entegrasyon olmalı. nfc ile açma çalıştırma olmalı. akıllı sürüş asistanları olmadan akıllı cihaz nasıl olacak. akıllı cihaz vurgulanırken eğer akıllı özellikler bir an önce gelmezse hayal kırıklığı oluşturur. büyük ekran koymakla akıllı olmuyor maalesef. şimdi casio saatlerin bile bütün özelliklerine telefon üzerinden ulaşıp değiştirebiliyorsun.
Bence hiç te geç kalmış bir proje değil; tam tersine zamanlaması mükemmel . Ve de yeni üretilen bir araç için bence işçilik vs problemler mutlaka düzeltilebilecektir. Renkleri, tasarımı vs. çok çok iyi görünüyor. Tek problemi sizin de söylediğiniz gibi siyasileşrilimiş olmasından kaynaklı imajı..ama sonuçta bu memleketin değeridir ve de sahip çıkılmalı.. her zamanki gibi çok güzel bu video için teşekkürler..
Burada geç kalınmıştan kasıt 100 senedir yapıyor ya hani diğer ülkeler . Ama doğru tabi zamanlama mükemmel
@@voybobeyn bence elektrikli araç olduğu için tam zamanı
@@afd1040 Elektrikli otomobilin ilk örneği 1835 yılında ortaya çıktı. Thomas Davenport tarafından Amerika'da icat edildi.
@@voybobeyn O zaman tekrar söyleyeyim şahsınız ne demek istediğimi anlamamış , bu araç akıllı modern bir elektirikli araba ve bu yüzden bu araba tam zamanında yapılıyor. Ve bende farkındayım elektirikli araçların ne zaman yapıldığını ve hatta bu elektrikli araçların benzinli araçlar daha verimli hale gelene kadar ne kadar yaygın olduğunuda farkındayım.
Sizin incelemeleriniz hiç bir zaman bardaklık veya aynalardaki ışıklarla ilgili olmadı arabayı kullanmış kadar olduk teşekkürler objektif incelemeniz için.
Sizden dinlemek için sabırsızlanıyordum. Ben bir Türk olarak Fikri ve sınai hakları bizde olan markadan gurur duyarım. Keşke siyasallaşmasaydı. İnşallah markamız dünyada bir yere gelir.
Bu tür yapılan yatırımların arkasında siyaset olmazsa bizim gibi gelişim gösteren ülkelerde yok olup gider. Geçmişe bir bakınız örnekleri ile dolu. Bu araç 10 yıl sonra sadece ülkede alınması ile yıllık 10 milyar doların ülke içinde kalmasını sağlayacak. Birde bunun ihracatı var. Yani yıllık en az 15 milyar dolar para cepte kalacak. Başka markaların oluşmasını yedek parça sanayisinin chip sanayisinin oluşmasını sağlayacak.
Emeğinize sağlık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Togg otoriteden geçti yolu bahtı açık olsun.
Asgari ücretle çalışıyorum o arabayı nasıl alacağım önünden bile geçemem
@@nezahatleventoglu2367togg ozel bir sirket ve asgari ucretli alsin diye uretmiyor togg ayakta kalip arac uretmeye calisiyor
Araçta Craftsmanship dediğimiz ince işçilik hataları var. Bu da aslında biraz hızlı devreye almadan, tüm geliştirme süreçlerinin tam manasıyla tamamlanamamasından kaynaklanıyor. İleriki araçlarda düzelecektir. Ama satılan araçlarında ya ilk servislerde yada geri çağrılarak düzeltilmesi gerekir.
Geliştirilmeye devam edilirse, Türk milleti olarak bizlerde ilerleyen süreçte satın alarak destek oluruz ❤
Nasıl alacağım asgari ücretle mal alacağım
şu ana kadar izlediğim en açıklayıcı togg videosu teşekkürler
seviliyorsunuz❤
2020 kasım üretimi megane 4 var bende. Aldığım tarihte neredeyse 5 yıllık üretim serüvenine sahip olan bu aracı bayiden çıkartıp servise soktum. Şöför kapısı yazın plastik çamurluk genleşince açma kapama yaparken kapıya sürtüyordu, direksiyon düz yolda sola dönüktü, yağmurda bagaja su alıyordu ve sağ kapı camı kapalıyken üst kapı çerçevesini fazla kaldırarak sağ ön ve sağ arka kapı üst çerçevelerinin hizasını bozuyor ayrıca kapı fitillerinide bozuyordu. Hala servislik işlerim var.
"Paran varsa yatırımı yaparsın, otomobili üretirsin bu o kadar da zor birşey değil" kısmına hiç katılmıyorum. O dönemde başbakan bu girişimi kuracak babayiğitleri o kadar zorladı ki en sonunda birileri çıkıp bu alana yatırım yapmak zorunda kaldı, yoksa hiç de bu riski alıp girme taraftarı değillerdi. Bu iş Türkiye'de siyasi destek olmasaydı biraz zor giderdi. Tarih bunun örnekleriyle dolu ülkemizde. Bu konuda iktidarın kesintisiz desteği ve projenin arkasında durması çok etkili oldu. Artı projenin bu kadar hızlı gitmesi de o kadar da kolay iş değildir. Dünyadaki sadece ciddi teknoloji devleri bu alana girebildi. Bu şekilde de doğal olarak iktidar bunun reklamını çokça yaptı. Bu şekilde siyasallaşacaksa da bırakın siyasallaşsın.
Bugüne kadar Apple Carplay ve Android Auto'dan daha iyi bir navigasyon denetimi sunan 1 adet örnek verebilir misiniz? Google altyapısını kullanmayan. Volvo veya tesla değil demek istediğim.
Yapılmasını en çok sizden beklediğimiz inceleme, yakın zamanda uzun kullanım testini bekliyoruz
Şefaf yorumun için teşekkürler abi. Tek sormadığınız soru yıl sonunda teslim edilecek araçlar için tahmini fiyat değişikliği ne bekleniyor gürcan bey tarafından merak ediyoruz 😊
Beklediğimiz inceleme. Geri sara sara izledim. Detaylı, objektif yorumlarınız çok değerliydi halit bey.
gerçekten merak ettiğim için soruyorum ses de gerçektin mi sorun oldu yoksa belirli bi tarihi mi beklediniz ?
Araba yapılır yıllardır yapılıyor. Araba yapılırken kendi uzmanların yeterli değilse gerçekten bir araba yapabilmek için işin uzmanından destek alarak yaparsınız, uzman japonyadaysa japonyadan alırsınız. Bugün herkes her fabrikayı açmıyor malzemeyi temin ediyorlar, bu doğal bir durum. Eksik olduğunuz alanlar üzerinde öğrenci yetiştirir staj yaptırırsınız, gelecek nesilleri geleceğin teknolojileri ve girişimleri ile yoğurursunuz (togg buna zemin hazırlayan bir alt yapıdır), geç kalınmışlık vardır elbet ama bu yapılmasa daha mı iyiydi diye kendi kendimize de sormamız gerek?
Akıllı bir cihaz yaparken mühendisler sensörleri sistem (araba) üzerine konumlandırmışlar ki bu demek oluyor araba otonom tarzdaki asistanlara hazır. Sıra güncellemelerde. Bir telefon alırsınız başta kullanılmayan özellikler daha sonrasında çıkmaya başlar, güncelleme aldıkça daha iyi optimizasyon sağlar. Güncelleme geldikçe aynı telefonu güncellediğiniz gibi arabanın özellikleri açılacaktır. Sadece kısa sürede böyle bir araba yapıldığı için bu uzun yazılımsal ve deneme süreçleri zaman gerektiren işler hemen konumlandırılmamış ama arabayı çıkartmışlar, bu durum kimsenin işten eve evden işe Togg ile gitmesini engellemez.
Bugün üretilen otomobilin dışarısında kapı çıtalarının kayması, koltukların tam sarmaması gibi olaylar hiç sorun değil. Bunlar kesinlikle düzeltilebilecek şeylerdir. Önemli olan arabanın yapısallığının bozulmaması, elektronik bir cihaz olduğu için uzun ömürlü kullanımında arızalarının kronik ya da düzeltilemeyecek şekilde olmamasıdır. Bunlar zamanla öğrenilecek şeyler, simülasyon ortamında sadece tahmin edilebilir şeyler. Bu yüzden kullanıcıların net ve kesin geri dönüşleri sağlaması önemlidir.
Son olarak, bırakın arabanın şu fransadan gelmiş bu japonyadan mevzusunu, her şeyden önce bu ülkenin evlatları orada istihdam ettiriliyorlar. Türk iş adamının bulgaristanda daha ucuza getirdiği fabrikada bulgarlar çalışıyorsa o yatırımın ülkeye sağladığı yatırım döviz bazlı olsa ne olur bu ülkenin evlatları çalışamadıktan sonra... Gurur duyuyorum.
Birileri çok kazancak diye kendi insanına ihanet edilirmi?Kapütülasyon nedir.?Ülkemizi işgal eden yabancı sermayeyi dışarı edersek kendimzie gelirz.Yabancı sermaye parasını getirip yarısını bırakıp mı gidiyor ?ucuz emek sömürüsmü.Ülkesini düşünen asla ne yabancı sermaye ister ne yabancı işci.Güney kore 6 sene japon markalarını üretmiş sonra kendisini geliştirip orjinal markasını üretmiş.Kİa hyundai samsung sangyong böyle oluşmuş.Özü Türk olmayan hiç bir ürün bize fayda getirmez al sat yapan tüccar gibi olurz. TOGG yüzde 90 yerli oslun motorunu biz keşfedip geliştirelim ama bunu yapmaszsak ancal tarım arazileirne yapılan yollarla havalimanları üniveristelerle övünürüz. ama ünveristeler bilimi geliştiremez GDO lu tohumlarla hasta sayısı her yıl 50 milyon artar.Sırf istanbulda ki Mr saysı tüm ilgitereden fazla olur.Sonra dış borçsuz yaşayamaz hale geliriz. Tüm devleini fabrikaları yabancılara satılır çoğu yıkılıp yerine konut yapıyor ülkemiz gelişir yalanıyla doları 27 tl ye geitirirz oda şimdilik yıl sonu 40 ı 5*0 yi bulursa şaşırmayız. TOGG u istemiyor değiliz yeterki gerçekten yerli milli olsun.Yerli mühendislerimizin emeği olsun vede milletten toplanan vergilerle olmasın..Allah sonumuzu hayretsin
Batarya sorunu cozulunceye kadar Elktirik li motor ve jeneratorlu olan yani h hibrit modelide uretilmelidir
Cok tesekkurler , guzel bi tanitim videosu olmus. Bu daha baslangic, aracin eksileri olmasi dogal, arac uretiminde kazanilan tecrubeyle birlikte daha iyiye gidecegine inancim tam. 85 milyon nufuslu bir ulke icin araba uretimi icin baya gec kaldik ama gec olsun guc olmasin . Arac icerisinde birden fazla kamera acisi iyi olurdu.
Arıza yaptın fabirkayamı götürücez? servis ağı varmı bayi yok dediniz.
Bosh car servisler ile anlaşılmış. Hepsi togg servisi veriyormuş
İzlediğim Togg inceleme videoları içinde en bilgilendirici video bu olmuş. Çok iyi bir iş çıkartmışsınız tebrikler. Bu videoyu izleyen birinin aklında togg ile ilgili hiç soru işareti kalmaz büyük ihtimalle.
Artısıyla, eksisiyle, doğrusu ve yanlışı ile objektif bir şekilde incelediğiniz için çok teşekkürler. Size yakışır bir kalitede iş olmuş.
Güzel bir inceleme videosu idi. Emeklerinize sağlık. Bizim de iyileştirilmesini istediğimiz birkaç noktası olacak. Sizler de bu konuda aracı olabilirseniz seviniriz.
1- Böyle akıllı elektronik bir araçta direksiyon yükseklik ayarlarının da elektronik olmasını beklerdik.
2- Arka kapı pervazları sert kalitesiz bir plastikten yapılmış. Ön kapıdaki kalitenin aynısının arka kapıda da olmasını bekliyoruz.
3- Go-e nin 22 kw sabit ve mobil kullanılabilen bir şarj adaptörü var. Truego markası adı altında böyle bir adaptörün üretilmesi ve ilk yıl arac ile birlikte üst versiyonlar için ücretsiz verilmesini bekliyoruz.
Teşekkürler.
Halit bey teşekkür ederim gerçekten çok yaralı bilgileri bizlerle paylaştınız. İlk ve tek bu bilgileri sizden duyuyor, diğer youtube kanallarında duymamış olmam beni düşündürdü. Emeğiniz için 😊 Tekrar teşekkürler
Ön kaput açılıyormu açılınca altından ne çıkıyor çok merak ettim
Plastik bir kapak var açılmıyor
Halit Bey'in ve özellikle Turgut Bey'in sesleri az çıkmış.Sesleri biraz daha yükseltebilirseniz iyi olur.
Garantisi var mı yaygın servis varmı kaza yaptığımda Urfa'da nasıl tamir ettirecegim
36:40sn de Halit abinin kameradan dolayı İBRAHİM TATLISES gibi çıkmış 🤣
Keşke bu yayını salonda sizle beraber canlı yapsaydık. Harikasınız. Teşekkürler
Halit Bolkan'a bile refakatçi olmadan test aracı vermemek de enteresan bir şeymiş.
Yanındaki refakatçi değil, sektörün duayenlerinden Okan Altan. Aracı Okan bey ile birlikte sırayla kullanmışlar, videoda bundan bahsediyor zaten.
Yapılacak en güzel video bence. Halit abininde incelemesi ve yorumlarını muhteşem keyif veriyor. hiç sıkılmadan izledim
23:00 Isı pompası konusunda haklısınız, şahsen -22 °C soğuğu hayatımda bir Erzurum'da gördüm (90larda askerlikteyken) bir de Norveç'te 2000lerde (kayak merkezi olan bir yerde). İlaveten, İskandinav ülkeleri hedef ise yükseklik ayarlı olmayan emniyet kemeri tahmin edildiğinden daha büyük bir fiyasko nedeni olursa şaşırmayın. Böyle önemsenmeyen, küçük görülen eksiklik ve aksaklıklar bir çuval incirin berbat olması anlamına gelebilir. İskandinav ülkesinde yaşayan biri olarak söylüyorum bu büyük bir hata, mutlaka giderilmeli. Android Auto veya Car Play olmaması zaten ayrı bir handikap.. Volvo da kendi sistemi ile başladı ilk modellerde, 2022'den beri Android Auto'ya geçti. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Press konusunda söylediğiniz burada neden geçerli olmasın, değil mi? Enerji tüketimi ile ilgili fikir verici pek bir bilgi olmaması dışında yine güzel bir video olmuş, emeklerinize ağzınıza sağlık.
arkadaslar togg ilk kuruldugunda egerki rahmetli sayin SAKIP SABANCI ustad hayatta olsaydi yada ailesi devam ettirseydi kendisinin stratejisini toyota ile anlasip motorlarini (hybrid) togg larda kullanilabilirdi ve hem tecrube kazanilirdi hemde sorunsuz motorlarla hem benzinli modelleride olurdu ...sadece elektrikle piyasaya girmek asiri riskli kaldiki bir degil bin tane marka olustu batarya bulan karoseriyle markalasti ...nacizane fikirimdi.
Togg yerli marka otomobil projesi Türkiye nin prestij projesidir. Kesinlikle hepimiz sahip çıkmalıyız.
Herkes yolda kalmasını eleştirmedi, yolda kalan togg un üzerinin kapatılması eleştirildi.
Ülkede o kadar or evladı var ki. Markanın itibarını nasıl zedelerlerdi sosyal medyada
Merhaba, EURO NCap testlerine girmiş mi? Girdiyse kaç puan almış, girmediyse ne zaman girecek? Bir de marka ismi Togg olarak mı kalacak, yoksa değişecek mi?
Euro NCAP testi için Avrupa pazarına çıkması gerekir. ismi togg olarak kalacak
@@yigitalparslan3892 Biz im insanımzı o kadar değersizmi illa avrupada satılacaksa giriyor euro ncap e biz zayıf arabalarda ölsekte olur..Biz Türk üz canımızn kıymeti 50 cent avrupalılar değerli.
Babrikanın içini neden göstermiyorsunuz üretim aşamasındayken anlamış deyilim
Togg'u sizden dinlemek harika oldu, teşekkür ederim. 🙏😇
En cok hangi renk siparis verilmis abi
Volkswagen elektrikli suv id4 satış fiyatı 51 bin Euro. İlk defa araba üreten Türkiye’nin togg u 48 bin Euro. Siz bir alman Amerikalı Japon Avrupalı falan olsanız hangi aracı seçerdiniz? Soru çok basit. 35-40 bin Euro’ya teslada satın alabilirsiniz. Yurtdışında birkaç gurbetçi dışında kimse bu rakamlara togg satın almaz.
3:50 Ben de ilk defa duydum daha önce izlemedim 😊
Siyasi irade olmadan da bu araç olmazdı, olmayacaktıda .
Pek sayın Halit bey,
Can ataklı belge gösteriyor
Togg lar italyadan geliyormuş
Biri yalan söylüyorda kim acaba?
Hocam sizleri seviyoruz fakat bazen çok fazla kibar ve iyimser oluyorsunuz. Bozuk yolda içerideki ses bize çok net yansıyor 130 la giderken sesi kıstım rüzgar sesinden. Evet yeni araç bir çok şey eksik ama sanki biraz aceleye gelmiş gibi değil mi? Adaptif sürüş birleşim noktalarındaki sorunlar vs. Bir 'yerli' markayı seçime yetiştirmek için aceleye getirilmiş olması vs. Gerçekten kabul edilir gibi değil.
Halit bey, Turgut bey selamlar ve çalışmalarınızda başarılar. Sizi ilgi ile takip ediyorum. TOGG ile ilgili bir türlü anlayamadığım bir matematiği derin bilgi ve tecrübelerinize dayanarak, soracak da kimseyi bulamadığımdan size yazıyorum. Bu fabrika yıllık 175 bin araç kapasite ile kurulmuş ve talep olur ise yapılacak ilaveler ile 250 bin adede erişebilecek bir tesis. Ticari bir firma ilk yıl üretimi oturtabilmek, araçta çıkabilecek bebeklik dönemi hatalarını çözebilmek, üretim ve montaj hatlarındaki ekiplerini de eğitebilmek için üretimi biraz ağırdan başlatmış olabilir. Peki ama üretim başladıktan 8 ay sonra, 2024 yılı için bile hedef üretim neden 50 bin seviyelerinde kalıyor? Sizin anlattıklarınızdan ben şunu anladım. Şu anda 7 - 8 dakikada bir otomobil üreterek, dikkatle ve sorunları çözerek bilerek yavaştan alıyorlar. Ancak Temmuz ayından sonra üretim hızlanarak normal kapasitesine ulaşacak. 3 dakikada bir araba, saatte 20 araba, 8 saatlik mesaide 160 araba, kabaca 30 günde 4.800 araba, 12 ayda 57.600 araba. Yani tek vardiya üretim için matematik kabaca böyle olmalı diye varsayıyorum. Bilerek matematiği tutturabilmek için hafta sonlarını, bayram tatillerini, yıllık izinlerini yok saydım. Mutlaka daha kompleks hesaplamalar yapılıyordur. Bildiğim kadarı ile otomotivde fabrika ve montaj hatlarının maliyeti çok yüksek olduğu için, üretim talep sorunu yok ise günde üç vardiya üzerinden kesintisiz 24 saat çalışabilecek hale getirilir. Bu durumda fabrikanın ağır yatırım maliyetleri mümkün olan en kısa sürede ancak böyle çıkartılabilr. Bu durumda 57.600 lük tek vardiya üretimi kabaca 3 vardiya için hesapladığımda yıllık 175.000 üretim kapasitesine ancak ulaşabiliyorum. Peki talep kapıları kırmış, daha ilk aşamada 175.000 adet talep gelmiş, ticari olması gereken bir kurum işi neden bu kadar yavaştan alır? İkinci, üçüncü vardiyayı devreye sokmak bu kadar zor mudur? Biz otomotiv ülkesiyiz diye geçiniyoruz, yeterli tecrübeye, üretim bilgisine sahip ekipler oluşturulamıyor mu?
Kafama takılan diğer bir yaman soru daha var. İlk otomobilin C+ segment bir SUV olarak planlanması, ihracat imkanları da düşünüldüğünden gayet makul. Ancak bizim ülkemiz için ortalama kazanç seviyeleri düşünüldüğünde araba çok pahalı kalıyor. Bana göre geniş halk kitlesi için ikinci modelin lüks etkisinden uzak, biraz daha ekonomik fiyatlı B SUV olarak planlanması, hatta bu modelin belki aynı alt yapıyı ortaklaşa kullanabilecek bir ticari model ile planlanması daha doğru olacaktı. Türk halkının ihtiyaçlarına daha çok hitap edecekti. Ama gel gör ki gelecekteki modeller gene C+ segment Sedan ve Cupe SUV. Geniş halk kitlesinin ihtiyaçlarını düşünen yok yani. Bir üretim tesisi önce kendi ülkesindeki ihtiyaçlara hitap etmeli ve üretim gücünü, deneyimini burada pekiştirdikten sonra, yurt dışına açılmalıdır. Türk halkı hala araba ihtiyacının % 65'ini ithal otomobiller ile karşılayabiliyor. Pardon yanlış ifade ettim daha doğrusu karşılayamıyor. Hatta 3 yıldır satın alınabilecek araba bulunamıyor, bir takım kurnaz galerici ve al satçılar aracılığı ile çeşitli bahaneler ile liste fiyatlarının çok üzerindeki fiyatlar ile kazıklanmalarının önüne kimsecikler maalesef geçemiyor. Cari açığımızın büyük kısmını, sanırım 30 - 40 milyar dolarını akaryakıt ithalatı oluşturuyor. Bunu kısa vadede azaltmanın en etkili yolu geniş halk kitlelerini elektrikli otomobillerle tanıştırmaktır. Elektrik ihtiyacını ise depolamalı güneş ve rüzgar enerjisi gibi doğal ve ülkemiz için bol bulunur kaynaklardan temin ederek, cari açığın belini kırmak olmalıdır. Ha bu arada eğer söylenenler / tahminler / öngörüler doğru ise Gabar dağı gibi 100 bin varil kapasiteli 8 - 9 adet daha dağ bulabilirsek o daha da uygun hatta mükemmel olur yani. 😂😂😂
Italya ne kadar verirse (can ataklı belgesini gosteriyor Italyadan geldigine dair)fabrika(!) o kadar üretiyor 😂
Videoyu izle anlatiyor zaten
Birlikten kuvvet doğar 🇹🇷 Mustafa Kemal Atatürk ❤️🇹🇷❤️
İşin aslı 2023 te otomotiv değil fabrika ve tecrübeli işçi üretiliyor
Siyasi nedenlerle pazarlama hızlandırıldı
Tüm çalışanların yolu açık olsun
Halit abi oncelikle bu arac bizim aracımız kötülemek maksadıyla yazmıyorum elbetteki ama cektigin videoda yol sesi cok rahatsız edici süspansiyon konusuna gelince akıllı suspansiyon üzerine çalışılmalı ve yol şartları ne olursa olsun hic olmazsa yerden 10 cm kadar absorbe edebilmeli ve yolcuyu kullanıcıyı rahatsiz etmemeli yani çıtayı öyle bir yere koymalıyız ki o 100 yıllık otomobil üreticileri aklını yemeli biz bunların hepsini başarabiliriz.
TURKIYE ,DIGITAL CAGI YAKALAMISTIR...HAYIRLI OLSUN..200 SENE KADAR ARKADAN GELSEK DE ,SIMDILERDE KAFA KAFAYA GIDIYOR OLDUGUMUZA INANIYORUM🇹🇷🇹🇷🇹🇷
@Tesla News umarim ,kısa surede optimum kazanimlar olusur
Halit bey isi pompasi yok dediniz peki onun yerine bazi ureticilerin yaptigi gibi isitmali direksiyon ve koltuk varmi videoda fark etmedim veya ilerde olacakmi?
Parça olarak yüzde 76'sı yerli demişsiniz.Yüzde 100'ü bizim değil mi yani?Halbuki yerli ve miili deyince tamamı bizim üretimimiz gibi anlaşılmıştı.
%100 yerlilik nedir Ben anlatayım. Bir ürünün tasarımına hangi merkezde karar veriliyorsa o ürün yüzde yüz oraya aittir. Patent kimde dizayn rehber kitapları (Design book) kimde ise ürün oraya aittir. Üretim basit bir olay zaten.
Kısaca yerli ve milli şu: Senin ülkende üretilmesi ve senin üretmen. Meselâ ülkedeki çoğu Reanault %100 yerli bir arabadır ancak milli değildir. Çünkü fikri hakları Fransa'dadır. Yani bir Fransız arabasıdır. Ancak Togg ülkemizde üretildiği için %100 yerli ve fikri hakları bizde olduğu için %100 milli bir arabadır. Parça ile alakası yok bu kavramların. Velev ki batarya Çinli olsun farketmez.
trim sesi mi var ?
Ula biz Dogan görünümlü şahin alamıyoruz bu togg diyor😂😂😂😂
%100 Yenilebilir eletirik şu an benzin den daha pahalıya geliyor ❓
BİZDE HALKA BİR ŞEY SÖYLENİYORSA TAM TERSİNİ DÜŞÜNECEKSİNİZ
Teknoloji de ilerleyen Bir Ülke olmak çok çok çok çok çok güzel bir haber. Allah yolunuzu açık etsin inşallah 🙏🏻🇹🇷🙏🏻 Başarılar diliyorum 🙏🏻🇹🇷🙏🏻
piyasadaki en iyi inceleme videosu olmuş teşekkürler
0-100 testi yaparken ekrana bir uygulama yapsalar pedala basınca süre başlasa 100 km gelince dursa olmazmı herkez telefonuyla yapmaya çalışıor
Bir gün senin bakış açını ve anlatmak istediklerini anlayacaklar Halit abi.
08:03 trim aralıkları hizasız gibi.
Kapağı bak yayının girişine bak ya gaza gelmistim😢
TOGG'u Onno Usta ile inceleme videosu gelmez mi ??
3:53 Ben ilk defa seyrediyrum ve ilk defa duydum..😅 Abo ist sicher..🙂
Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 12 ay içerisinde Türkiye'nin 65 nm yonga (çip) üretileceğini ve yonga tasarım firmalarına maddi destek sağlanacağını açıkladı. 65 nm günümüzde son teknoloji olmasa bile tıpkı TOGG gibi güzel bir başlangıç.
Android Auto olmaması kabul edilebilir bişey değil ki, üretici ortaklardan VESTEL bu konuda hayli tecrübeli.
Diğer bir konu da "neden Meridian (İngiliz) ses sistemi" var ?
Bu tip, hazır araç sistemleri sanıldığı kadar komplike, gelişmiş değildir. Premium seviyeye çıkılmadıkça donanım, maliyet düşürme amacıyla dip seviyede tutulur. HiFi'cı arkadaşlar olayı gayet net anlamıştır (Plastik sepetli, küçük/dar bobinli hoparlörler, en düşük/ucuz komponentli amfiler vs.)
Kısaca, bu ses sistemini VESTEL "isterse" rahatlıkla üretebilir. Veya aynı maliyette çok daha kaliteli bir sistem kurabilir(di) ama yapmamış,
- Neden ?
Sorun VESTEL'cilere, söylediklerimi aynen onaylarlar... Yapılamayacak, olmayacak şeyler değil. Yeter ki, istesinler !
Cip fabrikası da kuruluyor hocam bilginiz olsun 65 nm boyutuna kadar inecek
Acaba spotify UA-cam vs varmı android oto ve Apple car play yokmuş ya
Anlaşırsan olur onlar youtube google ın olduğu için olur ancak diğeri için anlaşman gerekli
Aydın bey verdiğiniz bilgiler yanlış.c segment bir sürü oto var hem hızlanma hem yakıt tüketimi bakımından bundan çok daha iyi
Halit bey yazacaktım Aydın bey yazmışım
@@ahmetkaandemir3409elektrikli olarak diyor
31:24 hepsini kendisi uretmiyordur. Sebekeden yenilebilir aliyordur. 32:24
Çift motorluların birini iptal edip sadece ön veya arka motorla sürülebiliyormu.ayrı ayrı ve beraber kullanılabiliyormu
Beklenen video❤
Çocuk doğunca yürümeye başlayamaz,konuşamaz. Allah'ın izniyle TOGG yürüyor ve birkaç kelime konuşuyor. Ve herkesin desteğiyle koşmaya kitap yazmaya başlayacak.
Otomotiv fabrikasında çalışıyorum dedikleri gibi yeni bir fabrika olduğu için hemen %100 üretim kapasitede çalışamaz kademeli artış yapılır ama maalesef ülkemizde her işi çok bilen olduğu için herkes bişey diyor işte.
100k olduk 🎉🎉🎉
Öncelikle ülkemize ait bir otomobil markasının ortaya bir ürün çıkartmış olmasından gurur duydum. Son derece modern ve zaman geçip üretim tecrübesi kazanıldıkça daha da güzel olacak bir otomobil ve daha da önemlisi bir marka çıktı ortaya. Ancak beni rahatsız eden bir tarafı oldu bu videonun. Aracın sağını solunu çekmenize izin vermediler mi. Araç yollara çıktı artık. Bagajını, bagaj hacmini, koltuklarını, diz mesafesini, kapılarını, klimasını hiçbir ayrıntısını sanıyorum ki çekmenize müsaade etmediler. Bu aşamadaki bir araç için bu kadar kısıtlayıcı davranmak marka imajı açısından çok yanlış bence. Emniyet kemerinin yükseklik ayarı yok dediniz mesela bunu videonun araç içinde geçen kısmında göremedik. Ekranların kullanımı, akıllı telefonun nasıl bağlandığı gibi detaylar da yok. Ön konsolda duran büyük kamera ne işe yarıyor. Şöyle bir izlenim edindim sanki size araçları sürün ama çok kurcalamayın denmiş gibi. Halbuki ortaya konan bu iyi ürünü en ince ayrıntısına kadar kurcalamanızı ve bunu videonuza aktarmanızı teşvik etmeliler diye düşünüyorum. Elbette milli duygularla diğer markalardan ayrı bir yere koyacağız bu markayı ama sonuçta hala serbest piyasada birer müşteriyiz ve alma niyetine gireceğimiz bir aracı ayrıntılı tanımak isteriz.
Halit Bey
Asıl merak ettiğim konu
Türkiye'nin en büyük holdingleri olan
Koç Sabancı Zorlu gibi holdinglerden biri
2 - 3 Milyar dolar koyarak böyle bir işe girişmiş olsaydı (devlet desteği olmadan)
Sürdürülebilir olur muydu
Türkiye gibi kurun verginin siyasetin sürekli dalgalı olduğu bir ülkede kaç yılda kendini kompanse edip full karlılığa geçebilirdi (geçebilir miydi)
Yeni bir Proton macerası ile mi karşı karşıyayız. Malezya Proton u petrol parasıyla sübvanse etti. Bizde de hükümet %20 yıldır aldığı fahiş ÖTV vergilerinin toplamının belki %1 i ile kurduğu fabrikayı sübvanse etmeye devam edecek mi yoksa bu proje kendini döndürüp kârlı bir yatırım olması mümkün mü?
Dolar kuru ve görülen maliyetlere bakıldığında
TOGG un bu fiyatlara satılması doğal mı?
Geçenlerde Avrupa'da Otomobil firmalarının araç başına karlılık raporları yayınlandı.
VW araç başına 300 Euro brüt kazanırken (milyonlarca araç satıyor)
TOGG un kârlı bir yatırım olduğuna inanmakta zorlanıyorum.
Hatan yok çok doğru bilgiler, teşekkürler
@@AhmetTezkin devlet sübvansiyonu ve zorlamasıyla bu firmalar istemeye istemeye bir araya geldi.
Firmalar köpekbalığının kan kokusu aldığı gibi kâr kokusu alırlarsa durdurulamazlar.
Daha önce hiç tecrübesi olmadığı halde Mecidiyeköy de bir araziye bir milyar dolar yatıran Zorlu nun yahut otomotivde bu kadar geçmişi olan Koç ve Sabancı nın bu sektöre kendi markaları ile girmemelerinin bir sebebi olmalı kaç defa fizibilitesi yapılmıştır son 20 yılda.
Zorla güzellik olmaz proton kötü bir araba değildi ama bazı kritik koşulların bir araya gelmesine ihtiyaç olabilir böyle büyük bir işte
Kork o mahkemeden ki Hâkimin kendisi de Şahittir 🙏🏻 Elhamdülillah 🙏🏻🙏🏻 Elhamdülillah 🙏🏻🙏🏻 Elhamdülillah 🙏🏻🙏🏻 Elhamdülillah 🙏🏻🙏🏻 Elhamdülillah 🙏🏻🙏🏻 Elhamdülillah 🙏🏻🙏🏻 Elhamdülillah 🙏🏻🙏🏻 Elhamdülillah 🙏🏻🙏🏻🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
UA-cam açılabiliyor mu?
Test için teşekkür ederim ama Cuma günü yayınlamanızı engelleyecek derecede seste problem yok. Seçimden önce yayınlanabilirdi.
Bunu yeni çektik, o bu değil
@@autoclubtr inanmam, aynı kadroyu tekrar mı çağırdınız çekim için. Okan abi bizim ses olmamış gel tekrar mı çekelim dediniz. 😂
Turgut Bey'in saçı, bir bana mı sürekli yağlı gibi görünüyor!!!
teşekkürler Kılıçtaroğlu eleştirileri sayesinde gerçekleşen bir proje
Şöyle bi basarak 2 3 saat git bakalim menzil ne olacak?
Italyanin hangi sehrinde bu fabrika!!!
günde 40 tane üreten bir yerin kar etmesi imkansız bu zararı kim karşılıyor bilmiyorum birkaç yıl zararına işletilmesi lazım bu süreçtede sorunsuz deneyim olması lazım özel sektörün altından kalkması zor
ilk açıldıgında diyor adam sistem oturana kadar diyor şimdi çok daha fazla üretiyorlar
Çok teşekkürler. Çok fazla merakla beklediğim bir konuydu. Detaylı bir anlatım olmuş.
Keşke tüm türk vatandaşları alabilse. Bu fiyata türk otomabili olmuş alman fransız olmuş ne farkeder. Uzaktan baksın halkımız işte yeter...