Mikko Nurminen Sotilaspenkki on penkkipunnerruksen yksi variaatioista, mutta ei liity nyt tähän asiaan yhtään millään tavalla. Aivan samalla tavalla meiltä jäi myös kapea penkki pois ja meidän lempiruoat kertomatta. Selän kaareuden jokainen voi katsoa videolta mikä on täysin väärin ja mikä on oikein.
Oon just alkanu käymään salilla oikeastaan ekaa kertaa elämässä eikä hommat todellakaan ole hallussa. Tosi hyvä video, täytyy kokeilla teidän neuvoja! Kiitos 😊
Erittäin hyvä video. Sopii hyvin aloittelijoille ja myös pitempäänkin treenanneille. Oikeaa tekniikkaa on syytä korostaa kaikissa liikesarjoissa. Niin paljon näkee vääriä tekniikoita joissa kuormitetaan turhaan niveliä ja jänteitä kun kuitenkin on tarkoitus lihasta treenata.
Tärkeätä tietoa tuli taas.Katsoin ja muistelin miten itse tein tänää tuon samaisen liikkeen =).Määristä päätellen haluan lihasta.Minusta penkki on klassikko, ja siksikin tykkään siitä.
Mitäs kannattais tehdä kun oikeapuoli on heikompi kuin vasen? Ei oikeastaan muissa liikkeissä vaikuta muutakun sotilaspenkissä, edes vinopenkissä eroa ei huomaa. Kumma juttu, että olen vieläpä oikeakätinen mutta niin toistosarjoissa ja ykkösissä sotilaspenkissä aina oikea jää viimetoistoista selvästi jälkeen. Mitä kannattais tehä?
massaa pienemmillä prosenteilla yhen toiston maksimista, jotain 70+% ja se 8-12 toistoa 3-4 sarjaa. Voimaa 80+% ja 3-5 toistoa ja 3-5 sarjaa ois mitä ite tekisin.
Itse olen kyllä huomannut, että siimat ja pulkannarut tekevät lättänä. Selässä ei kaarta juuri yhtään, kuten tässä nämä kaksi selkeästi enemmän jalkapalloilijoilta vaikuttavaa kaveria. Oikeasti isot pojat ottaa kunnon kaaren selälle.
totanoi mun valmentaja neuvoi penkkipunnerruksessa käsipainoilla että jalat pitäs olla penkillä sekä alaselkä penkissä kiinni ni onko jotai suurta eroa normaalii tangolla tehtävään liikkeeseen?
Tässä oma mielipiteeni: Video oli hyvin kuvattu, selkeä ja viihdyttävä, siitä plussaa. Kritiikkiä kuitenkin minulta saatte siitä, että voisitte perustella enemmän mielipiteitänne. Osa väitteistä ei mielestäni ollut myöskään totta. Esimerkiksi miksi ilma pitäisi puhaltaa ulos noston raskaimmassa vaiheessa? Eikö tällöin ns. "Valsava maneuverin" hyödyntäminen unohdu kokonaan? Toivottavasti en vaikuta töykeältä, ainakin yritin kirjoittaa kritiikkini rakentavassa mielessä. Videosta näkee, että potentiaalia löytyy kyllä aivan loistavaan materiaaliin! Ps. Video oli ensimmäinen mitä kanavaltanne katson, joten kritiikki kohdistuu vain tästä videosta tehtyihin huomioihin.
Minun kokemusteni mukaan positiivisen työvaiheen ensimmäiset sentit ovat liikkein raskain vaihe lähestulkoon liikkeestä riippumatta, jolloin on myös loogisinta aloittaa uloshengitys jos homma ei ole vielä täysin hanskassa. Tällöin voimantuotto on helpompaa kuin pidättää hengitystä esimerkiksi positiivisen työvaiheen viimeisille senteille. Voihan näistä vängätä yhtä sun toista, mutta tällöin videon pituuskin olisi todennäköisemmin 30min kuin 10min :) Kiitos palautteesta kuitenkin, ei me sitä pahalla oteta! -Joonas
Jos rintatreeni on kerran viikossa, ja sillon tekee penkin, ni kannattaako penkkiä ottaa sit esim. ojentaja/olkapäätreeniin? Meinaan, ku kehotitte tekemään 2-3 kertaan viikossa.
itse teen etureidet + rinta + ojentajat + vatsat ja se on noin 1h 30min. Ojentaja+olkapää on mielestäni vähä höhlä pari kun ne ei ole oikeastaan vastapari. Ojentajat ottaa rintatreenissä hyvin osumaa niin parempi vaan tehä samana päivänä. ja 2 kertaa viikossa. Mun tyypillisimmässä ojentaja treenissä jos ei lasketa penkkiä siihen mukaan joka on yleensä ennen. Menee ehkä max vartti. joku 6-8 sarjaa
Päteekö sama voima/lihas toistomäärä muissakin liikkeissä kun penkissä? Eli jos tekee vaikka selkää ja haluu lihasmassaa niin toistot aina +8? Voiko joku vastata, kiitos.
Jos haluaa lihasmassaa, niin isommille lihaksille kuten rinta-, yläselkä- tai reisilihaksille 8-12 toistoa on yleisesti melko hyvä. Aloittelet ensimmäiset sarjat enemmillä toistoilla, ja lisäät vähän painoa seuraavia lyhyempiä sarjoja varten. Pienemmät lihakset kuten hauis, ojentajat, vatsa- ja alaselkälihakset vaativat sen sijaan enemmän ärsykettä, jolloin 10-15 toistoa on aika lailla optimaalinen toistomäärä/sarja. Kannattaa silti ottaa huomioon, ettei toistomäärät ole välttämättä se tärkein asia liikettä tehdessä. Ns. "time under tension" on ehdoton prioriteetti hypertrofiaa tavoittelevassa treenissä. Time under tension tarkoittaa siis suomeksi käytännössä sitä, kuinka suuren osan sarjan ajasta kohdelihakset ovat "kunnolla" jännittyneenä, ottaen vastaan mahdollisimman paljon rasitusta/ärsykettä. Liikettä tehdessä kannattaa keskittyä erityisesti siihen, että kohdelihakseen hakee vahvempaa tuntumaa sen ollessa sen lyhimmässä sekä pisimmässä kohdassa liikerataa.
Kiitos vastauksesta. Mietin lähinnä, että juurikin voimaluliikkeiden mave, penkki, kyykky toistot on hyvä pitää aina alle kahdeksassa ja muut pienemmät lihasryhmät tai apuliikkeet lihasryhmille kuten sanoit 10-15 toistossa. Eli esimerkiksi kun tekee mavea vaikka 5x3 niin sen jälkeen ylätaljaa 10x3. Tottakai mavessakin välillä (pari kertaa kuukauteen) tehä vaikka 12 x 3 mutta massaliikkeeissä toistot lähtökohtaisesti aina alle kasin koska niihin pitää saada suurimmat painot.
LeDari Ei penkki, mave, kyykky jne lihasmassaa haettaessa ole läheskään aina max. 8 toistoa/sarja. Esim. mavessa voisi tehdä ekaan sarjaan 15, toiseen 10-12, kolmanteen 8-10, neljänteen 6-8 ja viidenteen (toivottavasti myös viimeiseen) 6. Vaikka esimerkissä aloitetaankin pitkistä sarjoista, toistomäärät lasketaan loppuunpäin mentäessä hyvinkin matalalle. Apuliikkeet kannattaa aina aloittaa n. 12-15 toistolla, mutta toistomääriä ei kannata laskea alle 10. Voimahakuinen treeni on sitten oma lajinsa.
Ihan hyvät vinkit, mutta sen olen itse sisäistänyt, että voimaa hankkiessa toistot pitää olla mahdollisimman räjähtäviä taakasta riippumatta. Massaa hankkiessa taas olennaista on se, että lihas saadaan hapoille ja aloitetaan uusi sarja ennen kuin ollaan palauduttu edellisestä sarjasta.
+Adam Pelkonen Tangon alla pitämällä tarkoitetaan sitä että tanko, ranteet ja kyynärpäät ovat kaikki samassa linjassa eli se edellyttää kyynärpään pitämistä kohtisuorassa tangon alla, ei takaviistosta eikä etuviistossa. Tämä taas siitä syystä, että rasitus hyppää tällöin aivan väärille lihasryhmille ja lisäksi hajoittaa olkapäät nopeasti 😊👍🏻
Tukeeko lihasmassan treenaaminen voiman kasvattamista ja toisinpäin? Onko hyvä, jos tekee esimerkiksi sen kaksi treeniä viikossa ja toinen keskittyy voimaan, toinen lihasmassaan?
Suurempi lihas supistuu voimakkaammin. Lihasmassan kehitys tietää aina myös lisää voimaa. Mutta älä sekota voima- ja lihasmassa painotteista treeniä sekasin kesken viikon. Hyötysuhde lähes nolla jos kikkailee kahden eri intensiivisyyden kanssa lyhyeen ajanjaksoon.
Hämmennyin aika paljon kommentistasi ensinnäkin sen takia että erosit nyt aiheesta aika laajalti. Pää pointtini tuossa oli että kannattaisi keskittyä vain yhden tyyppiseen treeniin samanaikaisesti. Ei kannata sekoittaa Hypertrofia-Voima taikka hermotus jaksoja keskenään. Enkä myöskään ymmärrä miksi kysyit minulta asiasta johon itse vastasit omassa kommentissasi. Mutta toivottavasti uhoit itsellesi tarpeeksi pitkän kangen, niin että jokainen tietää kuinka pätevä olet. Ei muuta kuin onnea reeneihin, sen verra ammattimaiselta kaverilta vaikutat. :)
Olet oikeassa. Voima ja ''massa'' treeni ei eroa toisitaan juuri millään muulla kuin hieman korkeammalla intensiteetillä ja muutamalla toistolla. Tarkoitin vastata Peetulle että pelkästään jo lihasmassan kehitys tuo lisää voimaa, jotenka sen takia ei kannattaisi lyhyeen ajanjaksoon sekoittaa kahta eri tyyppistä treeniä, koska itse katson asiaa Voimanostajan silmin kun tässä lajissa kilpailen. Progressiivisuus kun kasvaa vain sillon jos jatkaa treenaamalla samalla metodilla pidempään. Jääkiekkoilija ei kehity pelaamalla jalkapalloa, ''bodari'' ei kehity haluamallaan tavalla tekemällä voimanostoa. Tätä tarkoitin sillä treenien sekoittamisella. Kehitys on huomattavasti nopeampaa jos keskittyy vain ja ainoastaan yhteen asiaan KUN PUHUTAAN SAMASTA LIIKKEESTÄ TAI SAMASTA LIHASRYHMÄSTä. On täysin turhaa tehdä maanantaina 4x10 penkkiä ja torstaina 3x3 penkkiä, koska progressiivisuutta tässä jaossa ei silloin ole. On vain epämääräistä intensiteenti sekoittamista. Kyse oli samasta lihaksesta tai liikkeestä. Eri intensiteettejä voi sekoittaa eri liikkeiden tai lihasryhmien kanssa, siinä olet oikeassa.
Selvä juttu. Vähän kun opiskelet voiman sekä lihasmassan kasvatuksesta enemmän mitä peruskoulun penkillä opetetaan ja luet ihmisen lihastoiminnasta niin valaistut sinäkin kummasti. Ei tarvitse täällä UA-camssa hyökätä ihmisten kimppuun ja huudella epämääräisiä kuin simpanssi. Ei pahalla :)
Eiköhän se kaari ole jokaisen kynnelle kykenevän etu ainoastaan. Just seurasin penkin MM-kisoja ja siellä kovimmat nostot yleensä tehdään sellaisella kaarella, että mopolla pystyy ajamaan alta. Noudata siis näitä ohjeita a. jos olet ensimmäistä päivää salilla b. Olet yli 85 vuotias c. et halua koskaan penkata yli 90kg. Aamen
Riippuu siitä, minkälaista kipua lihaksissa tuntuu. Jos lihakset on vaan vähän rasittuneet, se ei todennäköisesti heikennä niiden suorituskykyä juurikaan. Lämmittelyn jälkeen lihaskipu on sitä paitsi usein suurilta osin pois, ellei jopa kokonaan, kunnes lihaksia ei taas hetkeen käytä i.e. treenin jälkeen. Vain vähän rasittuneiden/kipeytyneiden lihasten harjoittaminen auttaa lähipäivinä tapahtuvaa palautumista, sekä totuttaa lihasta enemmän rasitukseen. Tällöin myös tulevaisuudessa lihakset eivät kipeydy yhtä pahasti kuin ennen. Jos lihakset taas on ihan kokonaan jumissa, suorituskyky kärsii huomattavasti eikä niitä silloin kannata altistaa yhtään ylimääräiselle rasitukselle.
En ymmärrä kyllä sitä, että miksi pitäs puhaltaa ilmat ulos. Se vähentää liikkeen stabiliteettiä ihan tajuttomasti. Pitäkää ne hapet koko sarjan aikana ja ottakaa uudet, kun kädet suorina.
TheOneThatcan Sitä suuremmalla syyllä täysin väärä tekniikka. Rintalihaksen paras supistus tulee nimenomaan liikeradan loppuojennuksessa kun olkavartta lähennetään :)
Minusta aloittelijan tulisi tehdä suoria sarjoja ja perusliikkeitä. Ei mitään kikkailuja, tai pudotussarjoja. Nykyään tuntuu, että kikkailu alkaa jo heti alussa....
Omasta mielestä tärkeintä on nimenomaan muistaa pitää ne olkapäät ja ranteet tiukkan. Ite kerran olkapään paskonu jo alkuvaiheessa sen takia :D Myös voisin ite lisätä sen, että alottelijana sitä tankoa ei välttämättä kannata ihan rintaan asti tuoda, vasta sitten kun siinä rinnassa alkaa olla kokoa, säästyy siinäkin olkapäät pidempään.
Lisäisin asioita mitä kannattaa harkita penkkipunnerruksessa 1. Vatsalihasten jännittäminen varsinkin ylävatsat (ennalta ehkäisee yläselän loukkaantumiselta (kaularanka)) 2 isojen selkälihasten käyttö liikkeen aika tehon lisäämiseksi 3 ranteen asento tangon alla myös tehon lisäämiseksi ja loukkaantumis riskin minimoimiseen 4 jalkojen jännittäminen liikkeen eri vaiheissa 5 tangon liikerata eri välityksillä (kyynerpäiden asettelu eri vaiheissa liikettä) Ja lopulta en puhaltaisi kaikkia ilmoja pois. Enkä laskisi tankoa noin alas palleaan ellei ole kyseessä kaveri joka tekee penkkiä ensimmäistä kertaa turvallisuus syistä huom! Olkapää vauriot. Lämmitelyssä pumppailisin hieman selkää ja tekisin kevyet kiertäjä lämmittelyt jos tähän riittäisi aikaa.
Moro! Kertokaas mitä tykkäsitte? Saitteko yhtään vinkkiä omaan penkkipunnerrukseen vai opitko kenties koko liikkeen videolta? :)
eise nii tuomittavaa oo jos perse vähän nousee, Markon 200kg PR ei ollu mikää lahnapena;)
Ristiote aivan loistava opetus video! ite sain pari vinkkiä🔥🔥
Ristiote sain hyviä vinkkejä tästä, kiitos paljon! 😊 Ootte huippuja!🔥
Ette maininnu sotilaspenkkiä :( muuten hyvä video
Mikko Nurminen Sotilaspenkki on penkkipunnerruksen yksi variaatioista, mutta ei liity nyt tähän asiaan yhtään millään tavalla. Aivan samalla tavalla meiltä jäi myös kapea penkki pois ja meidän lempiruoat kertomatta. Selän kaareuden jokainen voi katsoa videolta mikä on täysin väärin ja mikä on oikein.
Oon just alkanu käymään salilla oikeastaan ekaa kertaa elämässä eikä hommat todellakaan ole hallussa. Tosi hyvä video, täytyy kokeilla teidän neuvoja! Kiitos 😊
Erittäin hyvä video. Sopii hyvin aloittelijoille ja myös pitempäänkin treenanneille. Oikeaa tekniikkaa on syytä korostaa kaikissa liikesarjoissa. Niin paljon näkee vääriä tekniikoita joissa kuormitetaan turhaan niveliä ja jänteitä kun kuitenkin on tarkoitus lihasta treenata.
nyt oli niin loistava intro että oli pakko kattoa ihan kaks kertaa 😂
Katoin viis kertaa
Hc äijä
Oli kyllä hyvä video, autaa kyllä varmasti. Kiitos tästä ja jatkakaa samaan malliin!
Ite en ees treenaa salilla, mut silti näit teijän videoita on tosi kiva kattoo! ☺️
Hyviä videoita, jonkun tyyppinen kokonaisvaltainen jalkatreenivideo ois aika kova!!
repesin tossa ku joonas sano että "Liikkeen raskaimmassa vaiheessa puhalla kaikki ilmat ulos." :DDD
Erinomaiset ohjeet, selkeästi kerrottu. hienoa!
paljo ylätalja😂 mut juu kiitos tästä sain neuvoja
Ainakin pari virhettä omassa tekniikassa, ja useampi selkeytys asioihin, jotka on mietityttänyt. Kiitos!
Kiitos selkeästi kerrotu hyviä vinkkejä tehdä oikein 🏋️💪🏽
Jälleen kerran, helvetin mahtava video!
Hyvä ja opettavaane video, tykkäsin. Hyvä äijjät
"liian suuri kaari selässä".... sellaista ei ole olemassa
🤣
jees! taas mahtava video varmasti apua tulevissa reeneissä
+URPO Kari Kiitos! :)
Kertokaa jossakin videossa tarkemmin ja syvällisemmin lisäravinteista ja mitkä niistä ovat tärkeimpiä ja mitkä vähemmän tärkeitä :D
Millo ja missä ootte tavannu? Kuin kauan ootte käyny salilla ? Mitä kannattas muistaa maastavedossa?
Mukava kuulla vinkkejä lisää vaan!
Lisäisin vielä, että ihan ensimmäisenä kannattaa katsoa millä korkeudella tanko on.
hyvä video :D nyt ainaki tiiän voiman ja lihasmassan kehityseron
Tärkeätä tietoa tuli taas.Katsoin ja muistelin miten itse tein tänää tuon samaisen liikkeen =).Määristä päätellen haluan lihasta.Minusta penkki on klassikko, ja siksikin tykkään siitä.
iha hyvä klippi. pitääkö joonas paikkansa että olet nostanut itse aika kovia rautoja penkistä ?
Hyvä video taas!👍🏼
Mitäs kannattais tehdä kun oikeapuoli on heikompi kuin vasen? Ei oikeastaan muissa liikkeissä vaikuta muutakun sotilaspenkissä, edes vinopenkissä eroa ei huomaa. Kumma juttu, että olen vieläpä oikeakätinen mutta niin toistosarjoissa ja ykkösissä sotilaspenkissä aina oikea jää viimetoistoista selvästi jälkeen. Mitä kannattais tehä?
Kiitos tästä, tuli tarpeeseen
näitä on hauskenpaa ja parenpaa katsoa kun tylsiä tutoriaaleja vaihe vaiheelta mielummin vähän hauskemmin ja siloti olennaista niin parasta
Hyviä videoita! 💪
Voitteko tehdä keskivartaloon liittyvän videon missä neuvvotte vähän et mitä kaikkia liikkeitä kannattaisi tehdä?
Tosta massan kasvattamisesta kysyisin että kuinka paljon enemmän painoa kannattaa olla painoa kuin voimasarjoissa
BeastRo eli massaa kasvatetaan maksimi kuormalla?
Dominaali-aatu Dominal Massa kasvaa kun vahvistut, piste.
massaa pienemmillä prosenteilla yhen toiston maksimista, jotain 70+% ja se 8-12 toistoa 3-4 sarjaa. Voimaa 80+% ja 3-5 toistoa ja 3-5 sarjaa ois mitä ite tekisin.
BeastRo jees kiitos tästä!
Personal traineri opetti meikäläiselle että tanko silmien kohdalle? Mitä mieltä?
Itse olen kyllä huomannut, että siimat ja pulkannarut tekevät lättänä. Selässä ei kaarta juuri yhtään, kuten tässä nämä kaksi selkeästi enemmän jalkapalloilijoilta vaikuttavaa kaveria. Oikeasti isot pojat ottaa kunnon kaaren selälle.
Onkos siinä mitään perää kun mulle on neuvottu et pitää asettautua tangon alle niin että tanko on suurinpiirtein tangon kohdilla?
silmien...
@@mikkihintikka7273 jep puhelimella on vittumaista kirjottaa.
@@lichmaster7 siis se on siinä kohdassa vaan ku tanko on viä telineillä
Hyvä video! Vaikuttaako käsien pituus oteleveyteen?
Kuka käy sanomas Kirill Sarycheville että toi sun kaari on liian korkee???
Ei ainakaan kumpikaan noista kynäniskoista.
Evil Tire ei varmaan kukaan, koska kaari on aika matala hällä.
UUUU :D
Ite olin tarttumassa samaan. 😜
Kiitos tästä
Itse olen kuullut erittäin kokeneelta treenaajalta että etusormet tohon leveän otteen penkkipunnerrukseen merkkiin mutta kaikki tyylillään.
totanoi mun valmentaja neuvoi penkkipunnerruksessa käsipainoilla että jalat pitäs olla penkillä sekä alaselkä penkissä kiinni ni onko jotai suurta eroa normaalii tangolla tehtävään liikkeeseen?
Hyvä video!
Tässä oma mielipiteeni:
Video oli hyvin kuvattu, selkeä ja viihdyttävä, siitä plussaa.
Kritiikkiä kuitenkin minulta saatte siitä, että voisitte perustella enemmän mielipiteitänne. Osa väitteistä ei mielestäni ollut myöskään totta.
Esimerkiksi miksi ilma pitäisi puhaltaa ulos noston raskaimmassa vaiheessa? Eikö tällöin ns. "Valsava maneuverin" hyödyntäminen unohdu kokonaan?
Toivottavasti en vaikuta töykeältä, ainakin yritin kirjoittaa kritiikkini rakentavassa mielessä. Videosta näkee, että potentiaalia löytyy kyllä aivan loistavaan materiaaliin!
Ps. Video oli ensimmäinen mitä kanavaltanne katson, joten kritiikki kohdistuu vain tästä videosta tehtyihin huomioihin.
Minun kokemusteni mukaan positiivisen työvaiheen ensimmäiset sentit ovat liikkein raskain vaihe lähestulkoon liikkeestä riippumatta, jolloin on myös loogisinta aloittaa uloshengitys jos homma ei ole vielä täysin hanskassa. Tällöin voimantuotto on helpompaa kuin pidättää hengitystä esimerkiksi positiivisen työvaiheen viimeisille senteille. Voihan näistä vängätä yhtä sun toista, mutta tällöin videon pituuskin olisi todennäköisemmin 30min kuin 10min :) Kiitos palautteesta kuitenkin, ei me sitä pahalla oteta! -Joonas
LÄMITELYSARJA1 PAINOT2MAXIMPAINOLIISÄTOISTOAYLÖS 3MAXIM MAXIMSARJA 1X3 VK VOIMAA MAXIMPAINOT LIHASMASSA6 12TOISTOA PAINO
Jos rintatreeni on kerran viikossa, ja sillon tekee penkin, ni kannattaako penkkiä ottaa sit esim. ojentaja/olkapäätreeniin? Meinaan, ku kehotitte tekemään 2-3 kertaan viikossa.
Lofi ite teen ainakin rinnan, olkapäät ja ojentajat samana päivänä.
Menis itellä liian kauvan, ku menee ojentaja, olkapääs vähintää se 1h 30min
Lofi Ite ainakin tykänny ojentajatreenin ohessa tehdä kapeeta penkkiä eli siis miksipä ei
1h 30min olkapää + ojentaja? vähennä liikkeitä, tee supersettejä, lyhennä pausseja. ei noin kauaa pitäs treenissä mennä
itse teen etureidet + rinta + ojentajat + vatsat ja se on noin 1h 30min. Ojentaja+olkapää on mielestäni vähä höhlä pari kun ne ei ole oikeastaan vastapari. Ojentajat ottaa rintatreenissä hyvin osumaa niin parempi vaan tehä samana päivänä. ja 2 kertaa viikossa.
Mun tyypillisimmässä ojentaja treenissä jos ei lasketa penkkiä siihen mukaan joka on yleensä ennen. Menee ehkä max vartti. joku 6-8 sarjaa
Päteekö sama voima/lihas toistomäärä muissakin liikkeissä kun penkissä? Eli jos tekee vaikka selkää ja haluu lihasmassaa niin toistot aina +8?
Voiko joku vastata, kiitos.
Jos haluaa lihasmassaa, niin isommille lihaksille kuten rinta-, yläselkä- tai reisilihaksille 8-12 toistoa on yleisesti melko hyvä. Aloittelet ensimmäiset sarjat enemmillä toistoilla, ja lisäät vähän painoa seuraavia lyhyempiä sarjoja varten. Pienemmät lihakset kuten hauis, ojentajat, vatsa- ja alaselkälihakset vaativat sen sijaan enemmän ärsykettä, jolloin 10-15 toistoa on aika lailla optimaalinen toistomäärä/sarja. Kannattaa silti ottaa huomioon, ettei toistomäärät ole välttämättä se tärkein asia liikettä tehdessä. Ns. "time under tension" on ehdoton prioriteetti hypertrofiaa tavoittelevassa treenissä. Time under tension tarkoittaa siis suomeksi käytännössä sitä, kuinka suuren osan sarjan ajasta kohdelihakset ovat "kunnolla" jännittyneenä, ottaen vastaan mahdollisimman paljon rasitusta/ärsykettä. Liikettä tehdessä kannattaa keskittyä erityisesti siihen, että kohdelihakseen hakee vahvempaa tuntumaa sen ollessa sen lyhimmässä sekä pisimmässä kohdassa liikerataa.
Kiitos vastauksesta. Mietin lähinnä, että juurikin voimaluliikkeiden mave, penkki, kyykky toistot on hyvä pitää aina alle kahdeksassa ja muut pienemmät lihasryhmät tai apuliikkeet lihasryhmille kuten sanoit 10-15 toistossa. Eli esimerkiksi kun tekee mavea vaikka 5x3 niin sen jälkeen ylätaljaa 10x3. Tottakai mavessakin välillä (pari kertaa kuukauteen) tehä vaikka 12 x 3 mutta massaliikkeeissä toistot lähtökohtaisesti aina alle kasin koska niihin pitää saada suurimmat painot.
LeDari Ei penkki, mave, kyykky jne lihasmassaa haettaessa ole läheskään aina max. 8 toistoa/sarja. Esim. mavessa voisi tehdä ekaan sarjaan 15, toiseen 10-12, kolmanteen 8-10, neljänteen 6-8 ja viidenteen (toivottavasti myös viimeiseen) 6. Vaikka esimerkissä aloitetaankin pitkistä sarjoista, toistomäärät lasketaan loppuunpäin mentäessä hyvinkin matalalle. Apuliikkeet kannattaa aina aloittaa n. 12-15 toistolla, mutta toistomääriä ei kannata laskea alle 10. Voimahakuinen treeni on sitten oma lajinsa.
+LeDari Moikka! Kyllä se hyvinkin pitkälti näin on! :)
Loistava video. Ois ollu kiva kuulla paljon teillä nousee penkistä? :)
PENNKIPUNERUS 2X3VK 3 X 5 TYÖSARJA 1PAINOT 3MAXPAINOT VOIMA 3XVK LISÄÄ LIHAS MAXIMTOISOT
Ihan hyvät vinkit, mutta sen olen itse sisäistänyt, että voimaa hankkiessa toistot pitää olla mahdollisimman räjähtäviä taakasta riippumatta. Massaa hankkiessa taas olennaista on se, että lihas saadaan hapoille ja aloitetaan uusi sarja ennen kuin ollaan palauduttu edellisestä sarjasta.
Miten kannattais lähtee lisäämään painoa?
Kannattaa ihan vaihe vaiheelta
LÄMITYSARJAPAINOT 5KG 3SARJA 2X VK 35SARJA MASIMIPAINOT 3LEVYT LIHASMASAMASIMITOISTOT MASIMISARJATVOIMA 12TISTOA 2XVK 8TISTOA VIMA KEHONVOIMA
Mikä on ennätys penkissä?
Miten kyynärpäät voi mennä tangon yläpuolelle
+Adam Pelkonen Tangon alla pitämällä tarkoitetaan sitä että tanko, ranteet ja kyynärpäät ovat kaikki samassa linjassa eli se edellyttää kyynärpään pitämistä kohtisuorassa tangon alla, ei takaviistosta eikä etuviistossa. Tämä taas siitä syystä, että rasitus hyppää tällöin aivan väärille lihasryhmille ja lisäksi hajoittaa olkapäät nopeasti 😊👍🏻
5'50" on se itselle ollut se tärkein oppi, eli hengitys. Kiitos loistavista videoista.
Tukeeko lihasmassan treenaaminen voiman kasvattamista ja toisinpäin? Onko hyvä, jos tekee esimerkiksi sen kaksi treeniä viikossa ja toinen keskittyy voimaan, toinen lihasmassaan?
Suurempi lihas supistuu voimakkaammin. Lihasmassan kehitys tietää aina myös lisää voimaa. Mutta älä sekota voima- ja lihasmassa painotteista treeniä sekasin kesken viikon. Hyötysuhde lähes nolla jos kikkailee kahden eri intensiivisyyden kanssa lyhyeen ajanjaksoon.
Hämmennyin aika paljon kommentistasi ensinnäkin sen takia että erosit nyt aiheesta aika laajalti. Pää pointtini tuossa oli että kannattaisi keskittyä vain yhden tyyppiseen treeniin samanaikaisesti. Ei kannata sekoittaa Hypertrofia-Voima taikka hermotus jaksoja keskenään. Enkä myöskään ymmärrä miksi kysyit minulta asiasta johon itse vastasit omassa kommentissasi.
Mutta toivottavasti uhoit itsellesi tarpeeksi pitkän kangen, niin että jokainen tietää kuinka pätevä olet.
Ei muuta kuin onnea reeneihin, sen verra ammattimaiselta kaverilta vaikutat. :)
Olet oikeassa. Voima ja ''massa'' treeni ei eroa toisitaan juuri millään muulla kuin hieman korkeammalla intensiteetillä ja muutamalla toistolla. Tarkoitin vastata Peetulle että pelkästään jo lihasmassan kehitys tuo lisää voimaa, jotenka sen takia ei kannattaisi lyhyeen ajanjaksoon sekoittaa kahta eri tyyppistä treeniä, koska itse katson asiaa Voimanostajan silmin kun tässä lajissa kilpailen. Progressiivisuus kun kasvaa vain sillon jos jatkaa treenaamalla samalla metodilla pidempään. Jääkiekkoilija ei kehity pelaamalla jalkapalloa, ''bodari'' ei kehity haluamallaan tavalla tekemällä voimanostoa. Tätä tarkoitin sillä treenien sekoittamisella.
Kehitys on huomattavasti nopeampaa jos keskittyy vain ja ainoastaan yhteen asiaan KUN PUHUTAAN SAMASTA LIIKKEESTÄ TAI SAMASTA LIHASRYHMÄSTä. On täysin turhaa tehdä maanantaina 4x10 penkkiä ja torstaina 3x3 penkkiä, koska progressiivisuutta tässä jaossa ei silloin ole. On vain epämääräistä intensiteenti sekoittamista. Kyse oli samasta lihaksesta tai liikkeestä. Eri intensiteettejä voi sekoittaa eri liikkeiden tai lihasryhmien kanssa, siinä olet oikeassa.
Selvä juttu. Vähän kun opiskelet voiman sekä lihasmassan kasvatuksesta enemmän mitä peruskoulun penkillä opetetaan ja luet ihmisen lihastoiminnasta niin valaistut sinäkin kummasti. Ei tarvitse täällä UA-camssa hyökätä ihmisten kimppuun ja huudella epämääräisiä kuin simpanssi. Ei pahalla :)
Tämä selvä. :D
PENNKIPUNNERUS 2X VK X3VKVOIMAHARJOITELUSALLISÄLIHASMASSA 3 5SARJA 3 5X MAXIMI TOISTONSARJA 3 5SARJAVOIMA
Eiköhän se kaari ole jokaisen kynnelle kykenevän etu ainoastaan. Just seurasin penkin MM-kisoja ja siellä kovimmat nostot yleensä tehdään sellaisella kaarella, että mopolla pystyy ajamaan alta. Noudata siis näitä ohjeita a. jos olet ensimmäistä päivää salilla b. Olet yli 85 vuotias c. et halua koskaan penkata yli 90kg. Aamen
Samanlainen video maastavedosta/suorilla jaloilla maastavedosta ja kyykyistä auttais paljon.
+RJ Kyykky ja maastaveto on tulossa :)
Miten kanttis treenaa ois taviitteena jouluna maholisimman paljon kiloja. Nyt maximi on sellane 70kg ja voimaa tarvittas
LÄMITELYSARJA 2 3 SARJAPAINOT 2X VK 3 5SARJA MASIMISARJAT TOISOT 3SARJA VOIMA LISÄÄ3PAINOT MASIMI PAINOSARJA LIHASMASSA 3 5SARJANTOISTA
Juu,näin se on. 👶
PENKKIPUNERUS 2X VK 3 5SARJA LIHASMASA3 5SARJATISTOT LIISÄTOISOTMASIMITOISTOA 3X VOIMAA 3MASIMIPAINOTON 60KG50KKGMASIMI PAINOT 3 5SARJA
Jos lihakset ei oo palautunu vielä ja on kipeet edellisestä treenistä kannattaako silti mennä treenaamaan samoja lihaksia?
Jere Kaijanen tee pienemmillä painoilla
Jere Kaijanen domsit ei tarkoita etteikö lihas olisi palautunut. lämmittele kuitenkin hieman iisimmin.
Riippuu siitä, minkälaista kipua lihaksissa tuntuu. Jos lihakset on vaan vähän rasittuneet, se ei todennäköisesti heikennä niiden suorituskykyä juurikaan. Lämmittelyn jälkeen lihaskipu on sitä paitsi usein suurilta osin pois, ellei jopa kokonaan, kunnes lihaksia ei taas hetkeen käytä i.e. treenin jälkeen. Vain vähän rasittuneiden/kipeytyneiden lihasten harjoittaminen auttaa lähipäivinä tapahtuvaa palautumista, sekä totuttaa lihasta enemmän rasitukseen. Tällöin myös tulevaisuudessa lihakset eivät kipeydy yhtä pahasti kuin ennen.
Jos lihakset taas on ihan kokonaan jumissa, suorituskyky kärsii huomattavasti eikä niitä silloin kannata altistaa yhtään ylimääräiselle rasitukselle.
Aion tästä lähtien kysyä aina paljonko on ylätalja.
LÄMITELYSARJA1PAINOT 2PAINOT SARJAPAINOT 2XVK 3SARJA 3PAINOT MAXSARJA MAXPAINOTVOIMAA 3XVIKON LIISÄLIHSA RAAKAVOIMASARJAPAINOT
En ymmärrä kyllä sitä, että miksi pitäs puhaltaa ilmat ulos. Se vähentää liikkeen stabiliteettiä ihan tajuttomasti. Pitäkää ne hapet koko sarjan aikana ja ottakaa uudet, kun kädet suorina.
Kun ilmat puhaltaa pois sen jälkeen kun tanko laskeutunut rinnalle ja ylöstyöntö alkanut lihakset supistuu voimakkaammin ja voimantuotto paranee
Ei mulla muuta kysyttävää jäänyt kuin, Paljonko sulla nousee Taljassa :)
millo nähää videoo jos teette maksimei
vajaa liikerata ei välttämättä ole "virhe", mitä jos hlö vaikka yrittää eristää rintalihasta eikä halua väsyttää ojentajia
TheOneThatcan Sitä suuremmalla syyllä täysin väärä tekniikka. Rintalihaksen paras supistus tulee nimenomaan liikeradan loppuojennuksessa kun olkavartta lähennetään :)
Hyvö video👍
Minusta aloittelijan tulisi tehdä suoria sarjoja ja perusliikkeitä. Ei mitään kikkailuja, tai pudotussarjoja. Nykyään tuntuu, että kikkailu alkaa jo heti alussa....
Jalkaterät kun laittaa osottamaan ulospäin ei persettä saa nouseen penkistä vahingossakaa
liike oli tuttu mutta vähän liikaa olin tehnyt toistoja
Minkäs kokoset kädet kummallakin on?
Hei. semmone video olis kiva jossa antasitto vinkkejä juoksemisen ja salitreenin yhdistämisestä.
1MAXIM SARJAT 2MAXIMVOIMAA MAXIMA RAUTAA 3XVIIKONVOIMAMSSA 3MAXIMSARJOIA VOIMAA 2X3 VIKKON SUPERSARJOIJA MAXIMVOIMAA KILOIARAUTTA LISÄLIHAKSA 10SARJA
hyvä video
Vaikka itellä jäi Pena aikoinaan 180kg. Katkerana hautaan, kun ei ikinä taida tulla kahta markkaa nostettua.. 😂😁😂
Vihdoin
Nii mitö väliä jos perse nousee esim.
Voisitteko tehä jonku treeni videon ihan kotikatsojille jotka ei salilla jaksa käydä
Omasta mielestä tärkeintä on nimenomaan muistaa pitää ne olkapäät ja ranteet tiukkan. Ite kerran olkapään paskonu jo alkuvaiheessa sen takia :D Myös voisin ite lisätä sen, että alottelijana sitä tankoa ei välttämättä kannata ihan rintaan asti tuoda, vasta sitten kun siinä rinnassa alkaa olla kokoa, säästyy siinäkin olkapäät pidempään.
Säätäminen kannattaa aloittaa vasta, kun kehitys pysähtyy..
Oon 11 ja työnnän penkistä 40kg ja ite Painan 35-37kg
Fruidex's stunts huvä suoritus mutta kun minä olin 11 nostin 50kg
tätä on ootettu
oikein hyvä ja tärkeä video👌💯
Lisäisin asioita mitä kannattaa harkita penkkipunnerruksessa
1. Vatsalihasten jännittäminen varsinkin ylävatsat (ennalta ehkäisee yläselän loukkaantumiselta (kaularanka))
2 isojen selkälihasten käyttö liikkeen aika tehon lisäämiseksi
3 ranteen asento tangon alla myös tehon lisäämiseksi ja loukkaantumis riskin minimoimiseen
4 jalkojen jännittäminen liikkeen eri vaiheissa
5 tangon liikerata eri välityksillä (kyynerpäiden asettelu eri vaiheissa liikettä)
Ja lopulta en puhaltaisi kaikkia ilmoja pois. Enkä laskisi tankoa noin alas palleaan ellei ole kyseessä kaveri joka tekee penkkiä ensimmäistä kertaa turvallisuus syistä huom! Olkapää vauriot.
Lämmitelyssä pumppailisin hieman selkää ja tekisin kevyet kiertäjä lämmittelyt jos tähän riittäisi aikaa.
perkele mää nostin tänää vaa 10 kg koulun salilla
0:06 :DDDDD
penkkipunnerusn kokokehon 2XVK 3SARJA X3VK 36SARJA + KG LIISÄLIHAS MASSA SARJAPAINOT MAXSARJAT 3 5SARJA MAX SARJAT 4SARJASARJAPAINOT MAXPAINOT
eikai nykyihminen voimaa tarvi
+antza 08 Ei varmastikaan, mutta onhan sitä paljon turhempiakin harrastuksia 😄👍🏻
joonas
1MAXPAINOTLÄMITELYSARJA2MAXPAINOT SARJA PAINOT 3MAXIMMAXVOIMAA 10TOISTOA MAXIM VOIMAA PAKKOTOISTO SARJA 3SARJA 5SARJA RAAKAVOIMA
En oikein hiffannut mitä tarkoitetaan kyynärpäitten alla pitämistä. Jos joku ystävällinen selittäis. :)
Glonggu tarkoitat varmaan sitä että kyynärpäiden tulisi pysyä pystysuorassa linjassa kämmenien kanssa
Glonggu Siis käytännössä käsivarsi on suorassa linjassa tankoon nähden ja ranteet suorina
"kolme viiva viis sarjaa" kuulostaa hirveältä. Kolmesta viiteen sarjaa.
Oon 14 ja mul nousee 97,2
mulla nousi hädin tuskin pelkkä tanko tossa iässä
nätälisää
nyt tuli kyllä sellasta paskaa
eka