Discord’un kapatılması, Tesla robotaksi, yapay zeka ve dünyanın değişimi | Popcorn 4. Bölüm

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 25 жов 2024

КОМЕНТАРІ • 21

  • @fairwayist34
    @fairwayist34 10 днів тому

    Çok güzel sohbetti. Teşekkürler.

  • @abdullahgursoy6788
    @abdullahgursoy6788 10 днів тому

    Merhaba, çocukların dijital farkındalığı ile alakalı bazen bizim çocuklar TRT Çocuk'ta yayınlanan Dijital Tayfa'yı izlerken denk geliyorum. İçeride işlenen konular tamda 28.00 dk.'da Bora beyin bahsettiği konular oluyor, o nedenle tavsiye ederim.

  • @algo2017
    @algo2017 12 днів тому +1

    Ali Karabeyi görmek beni mutlu etti. Onun 5tech diye bir kanalı vardı bazı videolarını 20 kere izlemişimdir. Kendisine selamlar

  • @muhammedvakyol
    @muhammedvakyol 11 днів тому

    14:40 'da Discord'un eylemlerin iletişim aracı görüldüğü için kapatıldığını söylüyorsunuz, ancak Discord güvenlik güçleri ile veri paylaşımı yapmadığı için kapatıldı. Düzeltmek istedim. Sohbetin başındaki pozitif vibe için de teşekkürler.

  • @akifyaldir
    @akifyaldir 13 днів тому +1

    Türkiye'nin ve fırsatların değerini anlayabilen çok az maalesef. Kendimizi gündemden soyutlayıp işimize odaklabilince çıkacak sonuçları görüyoruz. Eskiden vizyon ve kaynak eksikliği vardı, genele hitap eden çözümler konusunda çok fazla sorunu aştık. Yatırımcılar da bilinçleniyor. Daha güzel şeyler olacaktır, yukarı ivme başladı. 4-5 yıl içerisinde çok daha güzel haberler olacaktır 🚀 SF benzeri bir çalışma kültürü ve daha verimli kaynaklara umarım hızlıca erişebiliriz.

  • @doganturan
    @doganturan 13 днів тому

    Hepinizi çoook seviyorum, iyi ki varsınız ❤

  • @nightbeezer
    @nightbeezer 12 днів тому

    Bu arada o Robovan sadece minibüs değil. Muhtemelen ilk kullanımı büyük kampüslerde fabrika alanlarında ve havalimanlarında insan taşıma olacak. Bazı insanlar onu alıp mobil business olarak kullanacaklar. Köfte arabası bile yapabilirsin onunla. Tesla'nın tanıtım dökümanlarında o aracın içinden optimus'lar çıkıyor ve bir yerdeki tesla araca servis hizmeti veriyorlar örneğin. Kullanım alanı son derece geniş. Ayrıca Amerikada çok ciddi bir karavan kültürü var. İnsanlar mobil araçların içinde yaşıyor hayatını sürdürüyor. Aslında mobil ve otonom bir ev tanıttı adam.

  • @canklnc.xyz7
    @canklnc.xyz7 13 днів тому

    Sohbetinize bizi de dahil ettiğiniz için teşekkürler.

  • @TheFustd
    @TheFustd 12 днів тому

    Pazartesi sabahı tam ihtiyacım olan sohbet

  • @barbarosozturk
    @barbarosozturk 13 днів тому

    Türkiye'deki negatif enerji ile ilgili olan konu gayet doğru, ve çok ilginç. İlginçtir ki, birçok yatırım ve yatırımcıya kendi ülkelerine daha pozitif baktıran "home bias" olsa da, bizde tam tersi mevcut garip bir şekilde. Bunun bir terimi bile yok.
    Discord olayı bambaşka zaten. Rasyonel bir hareket değil, çünkü sansür her zaman doğası gereği politik bir şey. Sizin de söylediğiniz gibi kapatılmıyor, halkın erişimi engelleniyor.
    Bu haftaki konuşulan konular da çok keyifliydi. Hazır Musk, dünya değişimi, yasaklardan konuşmuşken, haftaya SpaceX'in bu haftaki başarısı ve ülkemizde neden Starlink olmayışı gibi konular hakkında fikirlerinizi alabilir miyiz? Oysa ki internet alt yapısına en ihtiyacı olan halk biz ve hemen beraber büyüyebilecek (THY) havayoluna sahip olan ülke de biziz...
    Hatta ileriki bölümlerde bizden de Anduril tarzı bir defans sektöründeki inovatif bir şirket çıkabilir mi, fikirlerinizi alabilirsek harika olur!

  • @mehmetakifunal5090
    @mehmetakifunal5090 13 днів тому +1

    Belki biraz bardağın baya bi dolu tarafını görmek olacak fakat bu coğrafya ve icinde bulundugumuz durum girisimcilerimize inanilmaz çevik olabilme yetisi katıyor diye düşünüyorum

    • @fatihhguvenn
      @fatihhguvenn 12 днів тому

      iş için discord kullanırken çat diye gmail chat'e geçtik 😃

  • @nightbeezer
    @nightbeezer 12 днів тому

    Ali Karabey ve Numan Bey ile daha benzer görüşteyim. Her sorunda "devlet buna dair bi eğitim versin, çözülsün" de kestirme çözümlerden. Böyle birkaç tane toplumsal problem çözüm çukuru var: biri "devlet yasaklasın", diğeri de "devlet bununla ilgili eğitim versin". Bu tür problemler finansal tarafa uzadığında da "devlet bunun fiyatını kontrol etsin", "ithalatını (veya duruma göre ihracatını) engellesin" gibi. Bunların hiçbirisi hiçbir konuda çözüm değil. "Devlet" denilen şey omnipotent ve omniscient bir tanrı değil.

  • @gokhanmutlu4530
    @gokhanmutlu4530 12 днів тому

    Tşk.

  • @yagizalanli3655
    @yagizalanli3655 13 днів тому

    süper sohbet

  • @eren1301312
    @eren1301312 11 днів тому

    00:12 Kenan tas?

  • @GunduzM
    @GunduzM 6 днів тому

  • @ahmetloca
    @ahmetloca 13 днів тому

    💯💯🙌

  • @nightbeezer
    @nightbeezer 12 днів тому

    Geoffrey hinton ve hopfield 'ın nobel ödülü hakkında da yanlış bi fikre sahipsiniz. Orada çözülmüş bir fizik problemi yok. Bir optimizasyon algoritması üzerine çalışmış kişiler. Adamların yaptığı çalışma bile orijinal bir algoritma geliştirmeyi barındırmıyor. Çalışmaları Paul Werbos un algoritmasının performansını daha ilgi çekici şekilde gösterme üzerine. O ödül nobel ödülü komitesinin ne kadar vasıfsız olduğunu gösteriyor sadece. Vereceklerse iktisat ödülü verselerdi, o matematiğe daha yakındı.

    • @borayilmaz2094
      @borayilmaz2094 12 днів тому

      Yorumunu görüp ne demişim diye baktım. Haklısın aslında, yanlış ifade etmişim. "elle tutulur bir fizik problemi, elle tutulur bir matematik problemi" diyorum, sonra da "temel bilimleri kullanıp çözülen bir problem" diyorum. Söylemem gereken "elle tutulur bir problemi fizik, matematik gibi temel bilimlerle çözmeye çalışmaları" olmalıydı. Baktığın pencereyi anlıyorum ki pek çok senin gibi düşünen bu ödülün verilmemesi gerektiğini savunuyor. Bense videoda geçtiği gibi bunun bir adaptasyon olduğunu, bilgisayar bilimleri olduğu kadar, matematik, fizikten yararlandığını düşünüyorum. Bu da benim görüşüm. Çünkü işin sadece SW boyutu değil HW boyutunu, enerji ihtiyaçlarını vs düşündüğünde aslında ortaya karışık bir problem olduğu kesin. Hatta fizik kuramlarının yapay sinir ağlarının tasarımında, ya da makine öğrenmesine uygulanmasının faydalı bulan pek çok görüş de var, bence bu tür şeyler bunları daha da özendiriyor. Ama evet bu yapılana salt fizik demek belki %100 doğru değil, ama hiç değil demek de acımasız olur bence. Nobel komitesinin vasıfsız olmasına girmiyorum, beni aşar :) Sevgiler.

  • @spagetticanavari
    @spagetticanavari 13 днів тому