Abi goo.gl ile link atmanın sebebi ne? Yani mobilden izlerken tıkladığımda tarayıcıdan açayım mı diye soruyor yani linki şöyle atsan ua-cam.com/video/AqHp-iaAdLE/v-deo.html direkt tıkladığımızda o videoya gidebiliyoruz.
En iyi UA-cam kanallarindan biri,superler,hiç boş video çektiklerini görmedim..salak saçma ergen soruları sorup sokak sokak gezen elinde mikrofonla cinsel sorular soran kırolar gibi değiller maaşşallah,eğitimli düzgün insanlar,takdir ve tebrik ediyorum bu mecranin nasıl faydalı olabileceğini gösteren nadir kanallardan..
Videonun 2. Saniyesinde durdurup bu yorumu yazıyorum :) Sizi uzun zamandır göremiyoruz. Her hafta iki video anketinizde 5-6 farklı hesaptan kesinlikle şıkkını seçtim. Gözümüz sizi arıyor. Takipçilerinize bunu yaşatmayın. Daha videoya başlamadım ama eminim buda mükemmeldir 👍👍 Takipteyiz :)
Metanol üzerine bahis gelmişken, Biodizel konusuna da giriş yapmanız gerekir. Biliyorsunuzki biodizel, metanolun katalizor aracılığıyla sıvı yağ ile tepkimeye sokulması sonucu oluşur. Bu konuda bir video yapmanızı öneririm.
Etenol kitlerinin kurulumu ve kullanımı hakkında bir video yaparsanız çok sevinirim. Benzinli araçların Etenol ile çalışması için değişmesi gereken parçalar nelerdir? ?
dip not: water-meth kit kullanırken devir kesicisi olan araçta kesicinin (revlimeter) devreye girdiği rpm den üstünde basılmamalıdır yani kesiciye araç maruz kalmamalıdır/ kesicideyken basılmamalıdır. çünkü yakıt gitmediği için motora sadece methanol girmiş oluyor. meth oranının fazla olması durumunda bir anda bloğun patlaması söz konusu olabilir; biliyorsunuz meth, eth yada tolien gibi alkol bazlı yakıtlar havada genişleyerek ve nem emerek yanarlar, bu durumda blok hacmini bir anda aşırı basınca maruz bırakabilir ve bloğu mahvedebilir. diğer bir durum ise nozzle ı büyük takarsanız motoru söndürebileceği için güç alayım derken güç kaybı yaşanabilir. su ve meth karışımı da maksimum %70meth in üstü olmamalıdır, hatta ideal oran %50 dir. bilinçli kullanımda gayet iyi bir üründür bu kitler ama dikkat de çok önemli. herkese bol modifiyleli, hata kodsuz, mekanik sorunsuz ve kazasız günler dilerim. bu yukarıdaki yorumu diğer videonun da altına yapmıştım buraya da ekliyorum. ek olarak bir soru sormak istiyorum. water-meth kit de meth yerine ethanol kullansak ne olur? maliyeti yüksek olacağı kesin, methanol ün litresi 11-12 tl civarında olurken ethanol 20 liralar civarındadır; ancak kit de vereceği yarar bunu tolere eder mi? yada uygun olur mu bilemedim ve size de sormak istedim.
Standart yani stock araçlarda etanol ve metanol kullanımında doğacak zararlar.Ve bunun yanında kazanımlar nelerdir? Sizce yakıt deposuna metanol ya da etanol konulur mu? Konulur ise %10 sizce yeterli mi? Bunların hepsini stock veya stock haline yakın araçlar için soruyorum.Mesela performans filtresi ve yazılım gibi. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.
iki zaman lı motorların çalışması ve iki zamanlı motor modifiyesini nasıl modifiye edildiğini 50cc lik simson ların nasıl 13ps güce cıkabildiği bunları anlatırsanız çok seviniriz.
Öncelikle bilgilendirme için teşekkür ederim. Merak ettiğim nokta, aracıma koyduğum benzine etanol karıştırırsam yakıtın yanma ısısı ve tepki süresi değişeceğine motorda vuruntu vs gibi yan etkilerle karşılaşmazmıyım. Motora yeniden bir ayar yapılması gerekmezmiydi. İyi çalışmalar dilerim.
Daha verimli bir yanma için neler yapılabilir başlıklı bir video olabilir öncesinde en verimli motorların f1 motorları olduğunu söylemiştiniz biraz termodinamiğin derinlerine dalalım ✌🏻
Abi merhabalar. Bir sorum olucak. Videodada diyosun metanol daha az hatta yarı kadar enerji sağlıyor benzine kıyasla sende diyosunki o yüzden 1l benzin yerine 2l metanol kullanılırsa anca olur ama onun yerine 2l benzin kullanılsa yine daha iyi değilmi. Ben tam orasını anlamadım..
Methanolün daha çok kimyasal özelliklerinden bahsetmişsiniz ; sizstemin Nasıl çalıştığını daha geniş kapsamlı anlatsaydınız keşke ,günümüz modifiyeli araçlarında setuplarında olduğu için daha çok nasıl çalışır ve ne oranda güç alınır , turbo araçtamı olur yada atosferik araçtamı olur gibi daha çok düşündüren soruları cevaplasaydınız iyi olurdu. yinede emeğinize sağlık. Bide boş beyaz arka plandan ziyade masada oturup anlatım yaptığınız tarz göze daha güzel geliyor gibi.
@[GD] hiyarus Merhabalar ; Methanol kitinın kendi bünyemizde Satışını yapmakta ve ustamıza Montajını yaptırmaktayız. Ayrıca Yakıt olarakta satmaktayız. Methanol kitinin çalışma sisteminede gelirsek sistem 1- methanol enjeksyon nozzlı 2- Methanol basınç ve spreyleme oranını ayarlayan Methanol kit beyni 3-Methanol depolayan bir methanol tankı 4- sistemi Birbirine bağlayan elektirik kabloları ve Methanol sıvısı taşıyan ince bir hortum 5-Methanol sistemi için Elektrikli bi pompa motoru 6-Methanol aktivitesini belirten 1 Led ışık olark sistemi oluşturan bileşenleri sıralayabiliriz sitemin çalışması ise : Turbo araçlarda sistem istenilen turbo basıncına ayarlanır ve istenilen basınca geldiği Anda Elektrikli pompa devreye girer ve tanktan methanol çekerek gaz kelebeğini altına , yada yakınına konumlandırılan Nozzle vasıtasıyla sisteme basar ve bu vesileyle hem motor içi yanma odası soğutulur , yanan gazların daha iyi tahliyesi sağlanır ve aynı zamanda methanolün oktan arttırma değerliği olduğu için yakıt kalitesi ve oktana artacağı için vuruntunun avans vurmanında önüne geçilmiş olur.
Benim itiraz ettiğim bir konu var. Başka bir yerde de demiş, bir aparat ile havayı soğutunca daha çok oksijen motora gönderilir diye. İyi de o aparat her ne ise, zaten atmosferden belli bir miktarda havayı alıyor aldıktan sonra soğutuyor. O soğuk havada daha fazla oksijen olmaz ki. Başka bir videoda da aynı şeyi söylemiş. Atmosferde hava soğuyunca daha çok oksijen olur, bu soğuk havayı aldığınızda daha fazla oksijen yoğunluğu vardır. Ama siz bir kapalı ortamadaki havayı soğuttuğunuz için içindeki oksijen miktarı değişmez. Herhalde aynı hacimde daha fazla hava gönderebilirsiniz demek istemiş. Hava miktarı (kütlesi) arttığı için oksijen miktarı da artmış oluyor ama oran değişmiş olmuyor.
Lpg kuru bir yakıt olduğu için motora zararlıdır denilir, doğru mudur? Ayrıca yeni lpg sistemleri motor fazla ısındığında ve bazı devir aralıklarında sisteme benzin püskürtüyor, böylece hem motoru ve subapları soğutup pistonları yağlamış oluyor, hem de tsi yada tgdi gibi direk enjeksiyonlu yakıt sistemlerinde enjektörün yüksek sıcaktan yanmasını da engellemiş oluyor.. şimdi bu bilgilerle soru şu: Lpg yüksek sıcaklıkta çalıştığı için LPG'li bir araçta metanol kitiyle sizce nasıl bir sonuç elde edilir?
Methanol tolyen ve ethanol modifiye araçların olmazsa olmazlaridir stage 5 500 hp ds3 1.6 thp motor aracim var tolyen hakkinda da bilgi verirseniz sevinirim
İşte ya, çok önemli ve bilgilendirici videolar, hadi daha fazla gelsin, en çokta merak etdiğim beygir artırırken kaça mal olur? (mesela 180 hp den, 550 ye) ne kadar süre gerektirir? Ve böyle araça sahip olduktan sonra nelere dikkat etmeliyiz?
@@AnlatanAdamlar Ayrıca şimdi de, bu tür alkollerin temizlikte, cam/cila temizleme, araba üzerindeki yağı temizleme de de kullanıldığını keşfettim. Etanol, Metanol, IPA, Amonyak vb. gibi. Aralarındaki farklar nelerdir merak ettim. Öğrenmek keyif verici birşey. Bir de bunun hakkında bir video patlatırsanız tadından yenmez :)
Start-stoplu araçlarda daha farklı aküler kullanılması gerekiyormuş ve bu tarz yüksek akım destekleyen aküleri üreten bazı firmalae varmış galiba ama internette çok temiz bilgilendirme yok. Bununla alakalı bir video gelir mi acaba?
115 oktan Enjeksiyon ve zamanlama ayarlarını yapmayıp ECU ona göre yeniden yazılmazsa sorun çıkartacaktır. Ethanol daha uygun depoda karıştırmaya. Değişir Aracın gücüne göre değişir ama 10% civarı güç artışı elde edebilirsin
güzel video emeğinize sağlık sormak istediğim bir konu var değişken oranlı şanzıman neden yok mutlaka birilerinin aklına gelmiştir ama neden uygulanmıyor
Hocam, 3.0 TDI Quattro aracım var. Araç genellikle 2500-3000 devir bandında (yani turbo tam anlamıyla açmaya başladığında) metanol püskürtüyor. Sorum şu: araç üst devirlerde metanol püskürtmeye başladığında metanolle birlikte dizel yakıt püskürtüyor mu, yoksa sadece metanol mü püskürtüyor? Bu arada Gerek Tuğberk Hocama gerekse sana minnettarım. Bu ölümlü dünyada makinalara dair bilgi sahibi olmamızı sağladığınız için...
hocam zihni sinir procesi diyebilirsiniz ancak merak ettiğim bir durum var. Bir dönem çalıştığım ambülansta havadaki oksijeni tüpe toplayabilen bir sistem vardı. Bu sistem araca kurulsa özellikle kalkış ve hızlanma anlarında yanma odasına iletilse etkili olmaz mı? veya bu yönteme çok enerji gerekiyorsa aracımızda oksijen tüpü olsa, arada ufak ufak motora fazladan oksijen de versek verimliliği artırmış olmazmıyız. birçok teknoloji yarış araçları için gelişiyor ve yüksek devirlerde etkisi daha iyi hissediliyor. Motora oksijen basmak düşük devirlerde hem güç hem verimlilik hem de daha iyi yanma sağlayıp atık gaz azalması ve çevre duyarlılığı, eknomi ve performans sunmaz mı?
Salam. Abi kit methanol ucun methanol alkolu her zaman tapa bilmirik. Onun yerine ethanol alkol kullaniyoruz. Tezlikle ethanol alkolu haqqinda bir video anlatsaniz cox seviniriz.
Dizel araçlarda da metanol veya etanol kit kullanılıyor mu? Dizel+alkol karışımı performansı arttırır mı? NOS diye tabir ettiğimiz nitrojen gazıda nozzle'lar vasıtasıyla emme manifolduna püskürtülüp havayı soğutuyor bildiğim kadarıyla etanol ve metanolün bundan farkı ne ?
@anlatanadamlar Merhabalar ben yurt dışında Güney Amerika'da yaşıyorum. Burada sıklıkla Hyundai ve Kia araçlarda gördüğüm Flex motorlu araçlar mevcut. Mesela Türkiye de olmayan Hyundai HB20X veya 3 silindirli Kia picanto 1.0 gibi Bu araçlarda benzin deposuna alkol koyulabiliyor. Ayrıca kaputun altında motorun yanında 2 lt lik naphtha denilen yakit deposu mevcut. Kışın ilk çalışmada faydası olduğuna inanılıyor. Ayrıca alkol daha ucuz olduğu için tasarruf sağlanıyor. Tam olarak Flex motorun ne olduğunu ve nasıl çalıştığına dair bir video yapabilir misiniz? Faydası zararları nedir ? Teşekkürler
Amerikanların bloktan eksantirikli motorlarını anlatırmısınız günümüz araçlarında kullanılan motorlara göre avantajları ve dezavantajları nelerdir. neden o şekilde dizayn edilmiş.
Ozlettin kendini dogacan abim nerelerdeydiniz bu kadar uzun tutmayi arayi bu arada bu konudan bahsedince aklima bir soru geldi bu yakit ucaklarda kullanilmiyormu? Bildigim kadariyla yoksa ucak yakiti farklimi buna gore? Benim bildigim parafin diyorlar yoksa bu omu metalon dedigin tugberk abime selamlar Allaha emanet olun Allah rahatlik versin takipcinizim
Meraba birsey dicem günümüzde swap yapılıp turbolu diyelim 500 ve üstü beygir lerde metanol koyuyorlar eyer koymassak araba motor kırar falan deniyor bunun nedeni ne oluyor neden yani Birde soğutma için mi bunu yapıyorlar enjektörler metanol işiyor deniyor
Slm aracima bir dugme komutu ile calismasi sartiyla metanol yerine saf oksijen bassam nasil olur ? surekli deyil 0.100 daha hizli cikmasi icin nos gibi biriyle yariscagim zaman turbonun gorevini yapicak yanma odasindaki patlamayi %100 verimli olmasi icin bunu bir videoda gordum oksijen tupunu emme manifoltuna dayiyor aciyor vanayi arac 3 vitesde bile lastik yakmaya baslamisti kendim yat v gemi motorlari ustasiyim yag ile temas ederse oksijen patlar muabbetinide denedim dukkanda yere motor yagi dokup salamanin oksijenini actim dayadim motor yagina patlamada olmadi alevde almadi hani emme manifoltunun icine kismen yag mulasigi olabileceginden emme mAnifoltunu patlatirmi diye denedim patlatmicagini ogrendim birde kol gibi gazi basmicam kisik ince sekilde debimetrenin agzindanki oksijeni okuyup benzin enjoktörlerinin hizii artdirsin biz okul okumadik deneme yanilmayla araclarimiza arti katmaya calisiyoruz ilerliyen yillarda turboda takicam alfa 156 2.0 ts ye cvp verirsen mutlu olurum kolay gelsin anlatan kardes.
Abi video icin teşekkür ederimm cok aciklayici bi video olmus ama bi sey aklima takildi bu metanolün kullanim amavi NOS'la ayni gibi ben oyle anladim ikiside havayi sogutuyor
Elimde sadece çizimleri olan bir motorun pistonunun üzerine yanma sırasında binen kuvveti bulmam gerekiyor. Piston çapı, stroke gibi değerler var elimde yakın bir değer bulsam yeter. Hangi işlem sırasını izlemem gerek bunu bilmiyorum yardım eder misiniz?
Ateş demişken şunu izlemeyen kaldı mı? goo.gl/tuJcp2
Tolyeni unutmayalim
Toluene ne değinmediniz 😂🙏
İZLEDİM
Abi goo.gl ile link atmanın sebebi ne? Yani mobilden izlerken tıkladığımda tarayıcıdan açayım mı diye soruyor yani linki şöyle atsan ua-cam.com/video/AqHp-iaAdLE/v-deo.html direkt tıkladığımızda o videoya gidebiliyoruz.
Abi aracın sadece şanzımanını degistirirsek neler olur güç yakıt hız şimdiden teşekkürler
ohh Metanol severiz , Videomuz yine herzamanki gibi stock değil :D
Stock olmayanlar sende bro 😃
Ahahaha alemsin 👍🏼😂, severek izliyoruz
Bu videoda bir sey eksik
Catlak duvar!
Şu platformda ki az sayıda olan faydalı ve kaliteli kanalların arasında bir numara sınız. 👍
Sardı. Sarıyo güzel.
Geçen yıl çektiğiniz supra videosu gibi proje araçlar ya da yüksek beygirli araçların videosunu çekmeyi yakın zamanda düşünüyor musunuz?
En iyi UA-cam kanallarindan biri,superler,hiç boş video çektiklerini görmedim..salak saçma ergen soruları sorup sokak sokak gezen elinde mikrofonla cinsel sorular soran kırolar gibi değiller maaşşallah,eğitimli düzgün insanlar,takdir ve tebrik ediyorum bu mecranin nasıl faydalı olabileceğini gösteren nadir kanallardan..
Videonun 2. Saniyesinde durdurup bu yorumu yazıyorum :)
Sizi uzun zamandır göremiyoruz. Her hafta iki video anketinizde 5-6 farklı hesaptan kesinlikle şıkkını seçtim. Gözümüz sizi arıyor. Takipçilerinize bunu yaşatmayın. Daha videoya başlamadım ama eminim buda mükemmeldir 👍👍
Takipteyiz :)
Abi düz boru yapmak beygiri, özellikle alt devirleri düşürür demissiniz. X pipe düz boru mantığı ile çalışmıyor mu ?
Metanol üzerine bahis gelmişken, Biodizel konusuna da giriş yapmanız gerekir. Biliyorsunuzki biodizel, metanolun katalizor aracılığıyla sıvı yağ ile tepkimeye sokulması sonucu oluşur. Bu konuda bir video yapmanızı öneririm.
Tam kapatıcakken bir anlatan adamlar videosu kim istemezki
Şasi teknolojileri , kule gergiler hakkinda video güzel olur
Çatlak duvar fonundan nerelere👍😁
İyi fikir nasıl olsa yeşil ekran herşeyi ekleriz :D
Hangi videosunda çatlak duvar vardı
merak ettiği bir konuydu simdi izliyicem saolun bu konu ile ilgili video çektiginiz için
Bitirme tezi konumdu guzel anlatmissin hocam agzina saglik
Valla şuan çalışıyorum sonra izliycem ama uzun zamandır işk kez heyecanla izliyceğüm otomobillerle ilgili bir vidyo, bmyle devam edin lütfen 👏👏👏
Etenol kitlerinin kurulumu ve kullanımı hakkında bir video yaparsanız çok sevinirim. Benzinli araçların Etenol ile çalışması için değişmesi gereken parçalar nelerdir? ?
dip not: water-meth kit kullanırken devir kesicisi olan araçta kesicinin (revlimeter) devreye girdiği rpm den üstünde basılmamalıdır yani kesiciye araç maruz kalmamalıdır/ kesicideyken basılmamalıdır. çünkü yakıt gitmediği için motora sadece methanol girmiş oluyor. meth oranının fazla olması durumunda bir anda bloğun patlaması söz konusu olabilir; biliyorsunuz meth, eth yada tolien gibi alkol bazlı yakıtlar havada genişleyerek ve nem emerek yanarlar, bu durumda blok hacmini bir anda aşırı basınca maruz bırakabilir ve bloğu mahvedebilir. diğer bir durum ise nozzle ı büyük takarsanız motoru söndürebileceği için güç alayım derken güç kaybı yaşanabilir. su ve meth karışımı da maksimum %70meth in üstü olmamalıdır, hatta ideal oran %50 dir. bilinçli kullanımda gayet iyi bir üründür bu kitler ama dikkat de çok önemli. herkese bol modifiyleli, hata kodsuz, mekanik sorunsuz ve kazasız günler dilerim.
bu yukarıdaki yorumu diğer videonun da altına yapmıştım buraya da ekliyorum. ek olarak bir soru sormak istiyorum. water-meth kit de meth yerine ethanol kullansak ne olur? maliyeti yüksek olacağı kesin, methanol ün litresi 11-12 tl civarında olurken ethanol 20 liralar civarındadır; ancak kit de vereceği yarar bunu tolere eder mi? yada uygun olur mu bilemedim ve size de sormak istedim.
Hava akışını kullanmak üzere bir video gelsin. Uzun yol için yarış için önemini anlatan bir video. Teşekkürler
Bu teknik videolar efsane🐍
Standart yani stock araçlarda etanol ve metanol kullanımında doğacak zararlar.Ve bunun yanında kazanımlar nelerdir? Sizce yakıt deposuna metanol ya da etanol konulur mu? Konulur ise %10 sizce yeterli mi? Bunların hepsini stock veya stock haline yakın araçlar için soruyorum.Mesela performans filtresi ve yazılım gibi. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.
Bunu bende sorucaktım saf metanol direk yakıt deposuna belli bir oranda koysak yarar ve zararı olur mu
@@MFD_84 Evet merakla cevap bekliyorum.Biraz arastirdim saglikli verilere ulasamadim.
baştan sona sıkılmadan izlediğim tek kanal
iki zaman lı motorların çalışması ve iki zamanlı motor modifiyesini nasıl modifiye edildiğini 50cc lik simson ların nasıl 13ps güce cıkabildiği bunları anlatırsanız çok seviniriz.
torsiyon ne zaman gelir :)
Onun da zamanı gelecek :D
üstad, ağzına sağlık. Şu yerli araba hakkında birşeyler anlatsanız olur mu? Ne durumdayız, nasıl olacak? İyi çalışmalar dilerim.
Öncelikle bilgilendirme için teşekkür ederim. Merak ettiğim nokta, aracıma koyduğum benzine etanol karıştırırsam yakıtın yanma ısısı ve tepki süresi değişeceğine motorda vuruntu vs gibi yan etkilerle karşılaşmazmıyım. Motora yeniden bir ayar yapılması gerekmezmiydi. İyi çalışmalar dilerim.
Aradığımız bilgiler sizde ! İşte gerçek muhendislik böyle olur…. ( Stok normal araca 98’ olandan ne kadar metanol koyulmalı ? )
Daha verimli bir yanma için neler yapılabilir başlıklı bir video olabilir öncesinde en verimli motorların f1 motorları olduğunu söylemiştiniz biraz termodinamiğin derinlerine dalalım ✌🏻
Metanol depoda benzin ile karıştığında her hangı sorun yaratırmı. püskürtme şart mı orsijeni azaltır mı depoya koyuldugunda acaba ?
Abi merhabalar. Bir sorum olucak. Videodada diyosun metanol daha az hatta yarı kadar enerji sağlıyor benzine kıyasla sende
diyosunki o yüzden 1l benzin yerine 2l metanol kullanılırsa anca olur ama onun yerine 2l benzin kullanılsa yine daha iyi değilmi.
Ben tam orasını anlamadım..
yusuf çetin daha kolay tutuşan düşük oktanlı bir benzin bulursan karıştırıp yapabilirsin kanaatimce
Methanolün daha çok kimyasal özelliklerinden bahsetmişsiniz ; sizstemin Nasıl çalıştığını daha geniş kapsamlı anlatsaydınız keşke ,günümüz modifiyeli araçlarında setuplarında olduğu için daha çok nasıl çalışır ve ne oranda güç alınır , turbo araçtamı olur yada atosferik araçtamı olur gibi daha çok düşündüren soruları cevaplasaydınız iyi olurdu.
yinede emeğinize sağlık. Bide boş beyaz arka plandan ziyade masada oturup anlatım yaptığınız tarz göze daha güzel geliyor gibi.
Roll camiasının yuzde 90 sanı Meth kit kullanyor . normal arabalarda yada 100 150 hp lip ciddi setup olmayan arabalarda pek olmayabilir tabiki
@[GD] hiyarus Merhabalar ; Methanol kitinın kendi bünyemizde Satışını yapmakta ve ustamıza Montajını yaptırmaktayız.
Ayrıca Yakıt olarakta satmaktayız.
Methanol kitinin çalışma sisteminede gelirsek sistem
1- methanol enjeksyon nozzlı
2- Methanol basınç ve spreyleme oranını ayarlayan Methanol kit beyni
3-Methanol depolayan bir methanol tankı
4- sistemi Birbirine bağlayan elektirik kabloları ve Methanol sıvısı taşıyan ince bir hortum
5-Methanol sistemi için Elektrikli bi pompa motoru
6-Methanol aktivitesini belirten 1 Led ışık olark
sistemi oluşturan bileşenleri sıralayabiliriz
sitemin çalışması ise : Turbo araçlarda sistem istenilen turbo basıncına ayarlanır ve istenilen basınca geldiği Anda Elektrikli pompa devreye girer ve tanktan methanol çekerek gaz kelebeğini altına , yada yakınına konumlandırılan Nozzle vasıtasıyla sisteme basar ve bu vesileyle hem motor içi yanma odası soğutulur , yanan gazların daha iyi tahliyesi sağlanır ve aynı zamanda methanolün oktan arttırma değerliği olduğu için yakıt kalitesi ve oktana artacağı için vuruntunun avans vurmanında önüne geçilmiş olur.
@@mehmetvedat01 litresi ne kadar metanol ün
@@hakanhakan8840piyasada ortalama 9 10 lira
@@mehmetvedat01 benim 800 litre /ay da ihtiyacım olacak daha ucuz nasıl temin ederim yardımcı olabilir misin?
Her zamanki gibi...Harika anlatım.
Video her zamanki gibi güzel👍 retardar/motor freni nasıl çalışır? Videosu gelir mi?
Benim itiraz ettiğim bir konu var. Başka bir yerde de demiş, bir aparat ile havayı soğutunca daha çok oksijen motora gönderilir diye. İyi de o aparat her ne ise, zaten atmosferden belli bir miktarda havayı alıyor aldıktan sonra soğutuyor. O soğuk havada daha fazla oksijen olmaz ki. Başka bir videoda da aynı şeyi söylemiş. Atmosferde hava soğuyunca daha çok oksijen olur, bu soğuk havayı aldığınızda daha fazla oksijen yoğunluğu vardır. Ama siz bir kapalı ortamadaki havayı soğuttuğunuz için içindeki oksijen miktarı değişmez. Herhalde aynı hacimde daha fazla hava gönderebilirsiniz demek istemiş. Hava miktarı (kütlesi) arttığı için oksijen miktarı da artmış oluyor ama oran değişmiş olmuyor.
Lpg kuru bir yakıt olduğu için motora zararlıdır denilir, doğru mudur? Ayrıca yeni lpg sistemleri motor fazla ısındığında ve bazı devir aralıklarında sisteme benzin püskürtüyor, böylece hem motoru ve subapları soğutup pistonları yağlamış oluyor, hem de tsi yada tgdi gibi direk enjeksiyonlu yakıt sistemlerinde enjektörün yüksek sıcaktan yanmasını da engellemiş oluyor.. şimdi bu bilgilerle soru şu:
Lpg yüksek sıcaklıkta çalıştığı için LPG'li bir araçta metanol kitiyle sizce nasıl bir sonuç elde edilir?
abi söylemeden edemeyeceğim videoda ses yankılanıyor.Çok sorun değil ama eskiden daha iyiydi.Çatlak duvarı özletti.
Methanol tolyen ve ethanol modifiye araçların olmazsa olmazlaridir stage 5 500 hp ds3 1.6 thp motor aracim var tolyen hakkinda da bilgi verirseniz sevinirim
LPG için soguk hava mı daha iyidir sıcak havamı hangisi daha verimli olur ? Yanıtlarsanız memnun kalırım
2. ucuza keyif arabası videosu gelsin lütfen
Yapmayı düşünüyorum
İşte ya, çok önemli ve bilgilendirici videolar, hadi daha fazla gelsin, en çokta merak etdiğim beygir artırırken kaça mal olur? (mesela 180 hp den, 550 ye) ne kadar süre gerektirir? Ve böyle araça sahip olduktan sonra nelere dikkat etmeliyiz?
abi araba forgetlama ile ilgili güzel bir video çekebilirsiniz mesela golf r la beraber 300hp den 600 gibi güçlere çıkma aşaması gibi 😀😀
Yakında geliyor videosu :)
@@AnlatanAdamlar hissetmişim demekki
@ salaksın
@ kes sakat
@@AnlatanAdamlar hadi, çabuk gelsin, bekleyenler var
Peki metanol kullanırsak arabamız kör olurmu ?
Renksiz adam 😂bu iyiydi
Farları bozulur
Şaka gibi şimdi hakkında araştırma yapıyordum, bildirim geldi :)
Bakalım araştırmanla örtüşüyor mu :)
@@AnlatanAdamlar hem örtüştü hem de yeni şeyler ögrendim. :) Çok teşekkürler!
@@AnlatanAdamlar Ayrıca şimdi de, bu tür alkollerin temizlikte, cam/cila temizleme, araba üzerindeki yağı temizleme de de kullanıldığını keşfettim. Etanol, Metanol, IPA, Amonyak vb. gibi. Aralarındaki farklar nelerdir merak ettim. Öğrenmek keyif verici birşey. Bir de bunun hakkında bir video patlatırsanız tadından yenmez :)
bu pek zor bi konu değildi fakat sizden dinlemesi daha keyifli oldu :) Stüdyo ya yalıtım şart bu arada 😁
Lastik değişiminde dönüş çapı hesaplanma förmülü nedir. Tabi bunu çekerken lastik çapınında öneminden bahsederseniz 7-8 dk olur video :)
Bir arabada yol tutuş nasıl arttırılabilir içerikli video çekebilir misiniz. Mesela kamber , spacer ,kule gergileri ,lastik tipleri gibi
AĞZINA SAĞLIK ABİ YİNEE ÇOK İYİ BİR ANLATIM DI
Start-stoplu araçlarda daha farklı aküler kullanılması gerekiyormuş ve bu tarz yüksek akım destekleyen aküleri üreten bazı firmalae varmış galiba ama internette çok temiz bilgilendirme yok. Bununla alakalı bir video gelir mi acaba?
Simdi benzine methanol karistirirsak bizebir faydasi olur mu performans elde edermiyiz ne gibi dehisiklikler olur.
Benzinle karışım yapılabiliyor demişsiniz. Dizelle de yapılabilir mi? Teşekkürler.
Dizele metanol karistirilmaz
Eski konsepti özlesekte yeniside çok güzelmiş abi
Methanol Kac Oktan?
Deponun icine nakar karisitira biliriz?
benzin ve methanol karisirsa depoda sonuc ne olur?
Aracin Atesleme acisi degisirmi?
atesleme acisi degiserek nakadar güc elde edilir?
115 oktan
Enjeksiyon ve zamanlama ayarlarını yapmayıp ECU ona göre yeniden yazılmazsa sorun çıkartacaktır. Ethanol daha uygun depoda karıştırmaya.
Değişir
Aracın gücüne göre değişir ama 10% civarı güç artışı elde edebilirsin
Güzel anlatım ama sistemin alt yapısı ve kurulum maliyeti ayrıntılarda olsaydı iyi olurdu
güzel video emeğinize sağlık
sormak istediğim bir konu var değişken oranlı şanzıman neden yok mutlaka birilerinin aklına gelmiştir ama neden uygulanmıyor
Methanol yada ethanol yakıt dizel motorlu araçlarda kullanılabilir mi? Ethanol videosu hazırlanırken bu konuya da değinirseniz sevinirim.
Belki baya uzun bir iş olur ama mühendis olacaklara akademik düzeyde belli başlı konuları mı anlatsanız?
Size bir sorum olacak saf methonol değil fakat 60 ltre benzine 1 litre methanol koyarsak direk bir faydası veya zararı olurmu
Motosikletde herhangi bir değişiklik yapmadan metanol kullanabilir miyiz?
Hocam, 3.0 TDI Quattro aracım var. Araç genellikle 2500-3000 devir bandında (yani turbo tam anlamıyla açmaya başladığında) metanol püskürtüyor. Sorum şu: araç üst devirlerde metanol püskürtmeye başladığında metanolle birlikte dizel yakıt püskürtüyor mu, yoksa sadece metanol mü püskürtüyor? Bu arada Gerek Tuğberk Hocama gerekse sana minnettarım. Bu ölümlü dünyada makinalara dair bilgi sahibi olmamızı sağladığınız için...
Aktif silindir teknolojisi hakkında da bir video çeker misiniz ?
hocam zihni sinir procesi diyebilirsiniz ancak merak ettiğim bir durum var. Bir dönem çalıştığım ambülansta havadaki oksijeni tüpe toplayabilen bir sistem vardı. Bu sistem araca kurulsa özellikle kalkış ve hızlanma anlarında yanma odasına iletilse etkili olmaz mı? veya bu yönteme çok enerji gerekiyorsa aracımızda oksijen tüpü olsa, arada ufak ufak motora fazladan oksijen de versek verimliliği artırmış olmazmıyız. birçok teknoloji yarış araçları için gelişiyor ve yüksek devirlerde etkisi daha iyi hissediliyor. Motora oksijen basmak düşük devirlerde hem güç hem verimlilik hem de daha iyi yanma sağlayıp atık gaz azalması ve çevre duyarlılığı, eknomi ve performans sunmaz mı?
Fazlasıyla iyi açıkladın.
Salam. Abi kit methanol ucun methanol alkolu her zaman tapa bilmirik. Onun yerine ethanol alkol kullaniyoruz.
Tezlikle ethanol alkolu haqqinda bir video anlatsaniz cox seviniriz.
Dizel araçlarda da metanol veya etanol kit kullanılıyor mu? Dizel+alkol karışımı performansı arttırır mı? NOS diye tabir ettiğimiz nitrojen gazıda nozzle'lar vasıtasıyla emme manifolduna püskürtülüp havayı soğutuyor bildiğim kadarıyla etanol ve metanolün bundan farkı ne ?
sadece turbolu araclardami kullaniliyor duz dizel veya duz benzinli motordada faydali olurmu kullanilirmi
ÇÖP UA-cam TÜRKİYE'NİN ADAM AKILLI TEK KANALI! 👏👏👏👏👏👏👏👍
@anlatanadamlar
Merhabalar ben yurt dışında Güney Amerika'da yaşıyorum. Burada sıklıkla Hyundai ve Kia araçlarda gördüğüm Flex motorlu araçlar mevcut. Mesela Türkiye de olmayan Hyundai HB20X veya 3 silindirli Kia picanto 1.0 gibi
Bu araçlarda benzin deposuna alkol koyulabiliyor. Ayrıca kaputun altında motorun yanında 2 lt lik naphtha denilen yakit deposu mevcut. Kışın ilk çalışmada faydası olduğuna inanılıyor. Ayrıca alkol daha ucuz olduğu için tasarruf sağlanıyor.
Tam olarak Flex motorun ne olduğunu ve nasıl çalıştığına dair bir video yapabilir misiniz? Faydası zararları nedir ?
Teşekkürler
Daha önce instagram dan yazmıştım ama onları goremiyosunuz sanırım torque vectoring hakkında video cekebilirmisiniz
Listeye ekledim
Amerikanların bloktan eksantirikli motorlarını anlatırmısınız günümüz araçlarında kullanılan motorlara göre avantajları ve dezavantajları nelerdir. neden o şekilde dizayn edilmiş.
Dizel icin yik mu bir katki? Yada mazota ethanol koyabilir miyiz
eskiden kamyoncular dizel yakıtının içine benzin katıyorlarmış.çekiş gücünü arttırdığı söyleniyor bunu da anlatabilir misiniz.
Benzinin ile karistirip oktanini artırmak için kullanilirmiyiz ?
Dizel motorlu araçlar için de bu geçerli mi
Harika anlatmışsınız. Ağzınıza sağlık...
Ozlettin kendini dogacan abim nerelerdeydiniz bu kadar uzun tutmayi arayi bu arada bu konudan bahsedince aklima bir soru geldi bu yakit ucaklarda kullanilmiyormu? Bildigim kadariyla yoksa ucak yakiti farklimi buna gore? Benim bildigim parafin diyorlar yoksa bu omu metalon dedigin tugberk abime selamlar Allaha emanet olun Allah rahatlik versin takipcinizim
Jet yakıtı başka bişey. dediğim gibi uçakların içten yanmalı motor kullandığı bazı dönemlerde kullanıldığı olmuş
ITP motoru anlatırmısınız basarılarınızın devamını dılerım iyi calışmalar
Meraba birsey dicem günümüzde swap yapılıp turbolu diyelim 500 ve üstü beygir lerde metanol koyuyorlar eyer koymassak araba motor kırar falan deniyor bunun nedeni ne oluyor neden yani
Birde soğutma için mi bunu yapıyorlar enjektörler metanol işiyor deniyor
Neredeyse her videonuz araba ile ilgili otomotiv mühendisliği ile ilgili video yapar mısınız
Metonol kitleri sadece benzinli araçlarda mı kullanılır yoksa dizel araçlarda da kullanılabilir mi?
Videonun edit fikri gercekten guzel fakat arkadaki yazilari buyuk omzunla kapattigindan fazla okuyamadim reis :)
ah şu geniş omuzlarım :D ilerleyen videolarda dikkat edelim ona
Bu metanolü stok 750cc motora koysak silindirlerin fazla ısınmasını engeller mi
Zil standart benzinli 1,4 enjeksiyonlu bir araca çalışma ısısı değerine geldiğinde bu kiti devreye sokmanın zararı varmı ?
Metanol direk depoya koyulabiliyor mu 2008 civic hb motoruna zararlı olur mu
Anlatan adam gibi adamlar.
Slm aracima bir dugme komutu ile calismasi sartiyla metanol yerine saf oksijen bassam nasil olur ? surekli deyil 0.100 daha hizli cikmasi icin nos gibi biriyle yariscagim zaman turbonun gorevini yapicak yanma odasindaki patlamayi %100 verimli olmasi icin bunu bir videoda gordum oksijen tupunu emme manifoltuna dayiyor aciyor vanayi arac 3 vitesde bile lastik yakmaya baslamisti kendim yat v gemi motorlari ustasiyim yag ile temas ederse oksijen patlar muabbetinide denedim dukkanda yere motor yagi dokup salamanin oksijenini actim dayadim motor yagina patlamada olmadi alevde almadi hani emme manifoltunun icine kismen yag mulasigi olabileceginden emme mAnifoltunu patlatirmi diye denedim patlatmicagini ogrendim birde kol gibi gazi basmicam kisik ince sekilde debimetrenin agzindanki oksijeni okuyup benzin enjoktörlerinin hizii artdirsin biz okul okumadik deneme yanilmayla araclarimiza arti katmaya calisiyoruz ilerliyen yillarda turboda takicam alfa 156 2.0 ts ye cvp verirsen mutlu olurum kolay gelsin anlatan kardes.
Abi video icin teşekkür ederimm cok aciklayici bi video olmus ama bi sey aklima takildi bu metanolün kullanim amavi NOS'la ayni gibi ben oyle anladim ikiside havayi sogutuyor
Marş motorunu anlatmamışsınız.onun videosu ne zaman gelir?
Listeye yazdım
Merhabalar bor yakıtı ve ucakların kullandııgı yakıt ve aracların kullandıgı yakıt arasındakı farkları anlatan bı anlatımınız varsa sevınırım.
Afr ayarı hakkında bi video bekliyorum iyi midir kötümüdür işe yarar mı merak ediyorum
Fabrika çıkışlı 15 lik jant takılı araca 17 veya 18 lik jant takılırsa hız göstergesin deki değerde sapma olur mu ?
Mazeret kabul etmem her hafta yeni bölüm isterim
Haftada 2 de sen ona
Video eğitim den Haluk hocanın selamı var
Elimde sadece çizimleri olan bir motorun pistonunun üzerine yanma sırasında binen kuvveti bulmam gerekiyor. Piston çapı, stroke gibi değerler var elimde yakın bir değer bulsam yeter. Hangi işlem sırasını izlemem gerek bunu bilmiyorum yardım eder misiniz?
Dizel Araçlar için mümkünmü. ilaveten hidrojende basan var galiba
Video atmısınız biraz geç gördüm ama olsun koşarak geldik 😂
Abi drift aracının yapım süreci ile ilgili bir video çekebilirmisiniz
Ben şeyi merak ediyorum. Motor bloğu ya da pistonlar neden yuvarlak (oval) sekildeler herhangi bir geometrik sekilde yapılırsa bir fark olur mu ???
içeriye tek noktadan verilen ateşlemenin silindirin içinde daha homojen yanma sağlaması için. Kare olsa köşelerde yanma daha zor olacaktı
Dizelde kullanabilirmiyiz
Hocam videolarınızda mevcut olmayan yokuş kalkış sisteminin teknik ve detaylı anlatımını yaparmısınız
Sıra sarjiman ı aciklarmisin hocam r1 veya fast 6 serindeki rampa aracta bulunan sanjiman