Περιγραφική Στατιστική Excel
Вставка
- Опубліковано 6 лют 2025
- Σε αυτό το βίντεο πραγματοποιείται μια περιγραφική ανάλυση μέσω του Excel. Συγκεκριμένα, αναλύονται κάποια βασικά μέτρα θέσης όπως ο αριθμητικός μέσος, η διάμεσος και η επικρατούσα τιμή και κάποια βασικά μέτρα διασποράς όπως η διακύμανση, το εύρος και η τυπική απόκλιση. Τέλος, περιγράφονται οι παράμετροι μορφής της κατανομής, που είναι η κύρτωση και η ασυμμετρία.
ειμαι στο πρωτο ετος ιατρικης και εδω και εναν μηνα εχω ερθει αντιμετωπος με τη στατιστικη. Τα βιντεο σας ειναι ακρως βοηθητικα, συγχαρητηρια και σας ευχαριστουμε παρα πολυ!
Εγώ ευχαριστώ για το ενθαρρυντικό σας σχόλιο!
Η επιλογή της ανάλυσης δεδομένων την οποία φόρτωσα από τα Πρόσθετα του Excel, είναι αριστούργημα και λύνει τα χέρια εκτός που είναι ταχύτατη! Μία ακόμη φορά θερμά συγχαρητήρια για αυτό που παρουσιάζετε και περιμένω να συνεχίσετε να μας εντυπωσιάζετε με έξυπνα και γρήγορα κόλπα και εντολές. Ευχαριστώ.
Θα μας υποχρεώνατε εάν μας δείχνατε πώς γίνεται το Ιστόγραμμα από την Ανάλυση Δεδομένων.
Σε ευχαριστώ πολύ Στεφανία για το σχόλιο. Σου παραθέτω το βίντεο που έχω κάνει για την κατασκευή Ιστογράμματος με το Excel:
ua-cam.com/video/sN15m4uzhhI/v-deo.html
@@zotoslecturer To έχω ήδη δει. Το ερώτημά μου είναι το εξής: εάν επιλέξουμε από την Ανάλυση δεδομένων το Ιστόγραμμα εμφανίζει τις εξής επιλογές:
περιοχή εισόδου, περιοχή κλάσης δεδομένων και αναρωτιέμαι τί επιλογές από το αντίστοιχο βίντεο στις στήλες έχουμε.
πολύ βοηθητικό, ευχαριστούμε πολύ!
Σας ευχαριστώ και χαίρομαι που σας βοήθησε!
τέλειο. περιεκτικό μεστό και κατανοητό. υψηλή μεταδοτικότητα.
Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!
Αρχικά συγχαρητήρια για τα βιντεάκια σας, είναι άκρως βοηθητικά. Έχω μια απορία σχετικά με την στατιστική ανάλυση correlation. Κάπου λέει ότι για επαγωγική στατιστική,για να κάνω συσχέτιση (correlation) θέλει ανάλυση ποσοτικών μεταβλητών και νομίζω ότι οι μεταβλητές μου είναι ποιοτικές , γιατί είναι βασισμένες στην κλίμακα likert και μου βγαίνουν αρνητικός βαθμός συσχετισης σε όλα. Μπορώ να κάνω συσχέτιση με ποιοτικές στατιστικές?
Καλησπέρα! Στην περίπτωση που έχεις Likert μεταβλητές θα σε παρέπεμπα να δεις το βίντεο με το συντελεστή Spearman Rho:
ua-cam.com/video/jmh9jjaZi5s/v-deo.html
Εμένα μου εμφανίζει υπάρχει πρόβλημα με τη σχετική απόσταση της αναφοράς εισόδου/εξόδου
Στο excel 2016 δεν μου έχει την ανάλυση δεδομένων
Καλησπέρα. Πηγαίνεις Αρχείο -> Επιλογές -> Πρόσθετα -> Μετάβαση. Επιλέγεις Πακέτο Εργαλείων Ανάλυσης και πατάς OK.