روش های درمان آفت دهان | زخم های دهان چه موقع خطرناک هستند؟

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 26 сер 2024
  • تا حالا به آفت دهان مبتلا شده اید، آفت دهان یک عارضه ی بسیار دردناک هست، در این ویدیو دکتر حسن ملیحی متخصص گوش و حلق و بینی درباره ی این عارضه صحبت خواهند کرد.
    آفت دهان چیست؟
    به زخم کوچک و سفید یا خاکستری رنگی که درون دهان ایجاد می‌شود، آفت دهان می‌گویند. معمولا اطراف این زخم قرمز رنگ است و باعث ایجاد درد و ناراحتی در فرد می‌شود. آفت‌ها واگیر نیستند و معمولا تا یک هفته به صورت خود به خود درمان می‌شوند. آفت‌ها می‌توانند به صورت تکی یا دسته‌ای ایجاد شوند. برخی از آفت‌های که معمولا نادرتر هستند، به صورت بزرگ‌تر و با درد شدیدتر ایجاد می‌شوند. درمان این آفت‌ها ممکن است بیش از چند هفته زمان ببرد.
    آفْت دهان (به انگلیسی: Aphthous stomatitis) یک بیماری شایع در دهان است که ضایعات دردناک در مخاط دهان، زبان و لثه به بار می‌آورَد. علت آن ناشناخته است. این ضایعات یک دوره ده تا چهارده روزه باقی می‌مانند و خود به خود از بین می‌روند. در بیشتر موارد، این علائم عودکننده هستند.
    شیوع آفْت در جوامع مختلف از ۶٪ تا ۶۶٪ گزارش شده و متوسط شیوع آن ۲۰٪ است. در زن‌ها برتری نسبی دارد. آفْت، یک عفونت ویروسی نیست و قابلیت سرایت هم ندارد، اما عامل ژنتیک در بروز آن بسیار مؤثر است دورهٔ آن حدود یک ماه است و اغلب پس از آن بدون درمان هم بهبود می‌یابد. درمان آن اغلب علامتی است و برای رفع آن بیشتر از دهان‌شویه یا قطره استفاده می‌شود.
    علائم و نشانه‌ها
    آفْت در سه شکل عمده وجود دارد که شایع‌ترین آن‌ها آفْت‌های کوچک (مینور) با شیوع ۸۰٪ و آفْت‌های بزرگ (ماژور) با شیوع حدود ۱۰٪، و ۱۰٪ بقیه نیز به‌صورت تبخال‌شکل دیده می‌شود.علائم آفْت محدود به دهان هستند و بیمار علائم عمومی (مانند تب) ندارد. علامت اصلی درد یا سوزش در محل آفْت است. ممکن است درد با بعضی غذاها و آشامیدنی‌ها (مانند اسیدها) تشدید شود. با بهبود زخم، درد نیز کاهش می‌یابد. شکایت بیماران درد شدیدی است که با اندازه دانه‌های سفیدی که در دهان شان ایجاد شده، تناسبی ندارد. به لحاظ دردناک بودن، در برخی موارد با تبخال اشتباه می‌شود اما حقیقت این است که تبخال (عفونت هرپس) با سفیدک (آفت) تفاوت دارد.
    افرادی که دارای ضعف سیستم ایمنی هستند، بیشتر دچار افت دهان می‌شوند.
    استرس بیش از حد باعث ایجاد آفت دهان می‌شود.
    برخی حساسیت‌های غذایی در افراد می‌تواند به ایجاد آفت دهان منجر شود.
    رژیم‌های غذایی نادرست نیز در ایجاد آفت موثر هستند.
    روش‌های درمان سریع آفت دهان
    به طور کلی درمان آفت دهان از یک تا دو هفته به صورت خود به خودی انجام می‌شوند. اما در بیشتر مواقع باعث آزار و اذیت فرد شده و فرآیند غذا خوردن را نیز با مشکل روبرو می‌کنند. به همین دلیل افراد به دنبال روش‌هایی برای بهبود هرچه سریع‌تر آن‌ها و یا کاهش درد و سوزش آفت هستند تا بتوانند راحت‌تر به غذا خوردن و انجام فعالیت‌های دیگر بپردازد.
    استفاده از آفتین ژل
    ژل آفتین از داروهای موثر در درمان آفت زبان است.افتبن ژل محصولی گیاهی است که در زمان بسیار کم و تنها با یک بار استفاده به درمان آفت کمک می‌کند. پس از استفاده درد و سوزش آفت از بین رفته و اثر آن در دهان بهبود می‌یابد. مقداری از ژل را بر روی گوش پاک کن ریخته و سپس به آرامی بر روی آفت فشار دهید. پس از ۲۰ ثانیه، دهان خود را با آب زیاد شستشو دهید.
    پیشگیری از ایجاد آفت در دهان
    بهترین راه درمان آفت دهان، پیشگیری از ایجاد آن است. نکته مهم این است که این آفت‌ها به دلیل واکنش‌های سیستم ایمنی بدن اتفاق می‌افتند و در بیشتر مواقع قابل پیشگیری نیستند. اما گاهی اوقات با رعایت برخی از نکات می‌توان خطر ابتلا به آن‌ها کاهش داد. برخی از روش‌های موثر در پیشگیری در ادامه ذکر شده‌اند.
    رعایت نکات بهداشتی دهان و دندان و استفاده منظم از مسواک و نخ دندان می‌تواند تا حد زیادی از بروز افت جلوگیری کند.
    استفاده از روش‌های مدیتیشن و ورزش‌های هوازی و کاهش استرس و اضطراب تأثیر زیادی در جلوگیری از ایجاد افت دارد.
    بهتر است از شرایط بدنی خود آگاهی داشته و از غذاهایی که به آن‌ها حساسیت دارید دوری کنید. می‌توانید پس از یکبار استفاده لیست این غذاها را یادداشت کنید و از آن‌ها استفاده نکنید.
    یکی از سوالاتی که معمولا افراد در این زمینه با آن روبرو می‌شوند، این است که برای آفت دهان چه بخوریم؟ مصرف غذاهایی مانند نخود، جگر، اسفناج، عدس، کشمش و … می‌تواند باعث افزایش میزان آهن بدن شما شود. علاوه بر آن غذاهای حاوی ویتامین ب مانند تخم مرغ، لبنیات، گوشت، مغزها، دانه‌ها و … در جلوگیری از افت بسیار موثر و مفید هستند.
    برای درمان آفت نیازی به مراجعه به پزشک وجود ندارد و معمولا پس از گذشت دوره یک تا دو هفته‌ای درمان می‌شوند. اما در صورتی که آفت‌ها بیش از حد زیاد شده و پس از حدود سه هفته همچنان از بین نرفتند، می‌توانید به پزشک مراجعه کنید. زیرا در این صورت مشکلاتی در بلع غذا ایجاد می‌کنند و می‌توانند بسیار آزاردهنده باشند.
    سلب مسئولیت: این محتوا (ویدئو، توضیحات، لینک و نظرات) توصیه پزشکی یا یک طرح درمانی نیست و فقط برای اهداف اطلاعاتی و آموزشی در نظر گرفته شده است. این محتوا جایگزین توصیه های پزشک شما نیست. قبل از انجام هر کاری که در این محتوا وجود دارد، با متخصص مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید و در مورد هر گونه سوالی که ممکن است در مورد سلامتی خود داشته باشید، همیشه از پزشک خود مشاوره بگیرید. این ویدیو نباید برای خوددرمانی بیماری شما استفاده شود و نباید توصیه های پزشک را نادیده بگیرید.
    استفاده از این محتوا به عهده شماست.
    ______________________________________
    آدرس سایت و شبکه های اجتماعی ما
    www.roshdto.com/
    / hessam__zare
    t.me/cilinicroshd

КОМЕНТАРІ • 3

  • @topten3834
    @topten3834 Місяць тому

    ممنون از زجمات شما

  • @adibphysio
    @adibphysio Місяць тому +1

    خیلی عالی بود دکتر جان

    • @roshdto
      @roshdto  Місяць тому

      ممنون از شما🙏🌷