Ce bine ai gândit Cristi făcând acest canal al științei pentru cei interesați,aflăm ce oameni deștepți se nasc si pe acest pământ al țării noastre,altfel nu auzeam de ei.mulțumesc ascult cu mult interes.
Exceptionala emisiune,imresionanta cunoasterea si intelegerea pe care dl.Miu o are intr-un domeniu atat de complex!Efectul colateral ,asupra mea,al volumului de cunoastere al domnului Miu ,din acest domeniu atat de vast si complicat ,a avut un efect neasteptat si putin amuzant:acum imi este mai putin frica de AI(inteligenta artificiala) Felicitari dl.Presura si dna Roseti!
Pe viitor lasati invitatul sa isi duca ideile pana la capat, chiar daca dureaza cu 10-15 minute mai mult... In rest foarte buna ideea de serie si un prim invitat exceptional!!!!
Felicitări și mulțumim pentru noua serie! Sper să-l aveți din nou ca invitat pe domnul Andrei Miu, nu a avut timp suficient la această întâlnire, de fapt, a avut foarte puțin timp. Formatul de o oră, în care vă propuneți atât de multe, îmi pare irealizabil, cred că sunt necesare unele modificări. O soluție ar fi reducerea timpului alocat intervențiilor și întrebărilor. Mulțumim încă o dată!
Cel mai revoluţionar când vorbeşte de neuroștiințe este dr. Dragoș Cîrneci. El are grijă să ne corecteze ideile greşite pe care le avem în acest domeniu.
Felicitări pentru aceasta inițiativă! Puteți aborda și tema neurodiversitatilor sau a disfuncțiilor de învățare precum ADHD și dislexiei in cazul copiilor cu inteligenta normala/medie sau mai mare. Mulțumesc.
la ce bun?! Paul Olteanu nu a fost capabil nici să asimileze corect cursul online de 1 an conceput de Dr. Sarah McKay. L-a absolvit, dar nu a priceput nici conceptele esențiale, expuse corect de profesoara australiancă. De ce ar trebui profesori și cercetători să stea de vorbă cu cineva care nu are fundamentele domeniului, dar care exploatează limbajul neuroștiințelor mimând competența și diseminând, totodată, informații eronate? Apoi, avem și o problemă de etică. Deși ne anunță că nu-i psiholog, nici medic, nici neurocercetător, suține zeci de conferințe și cursuri în care exploatează masiv aceste domenii, obținând și un profit financiar substanțial. Dl.Miu, dl.Miclea și ceilalți au intervenit când lucrurile au luat o turnură periculoasă, anume când neurobazaconiile lui Paul Olteanu au intrat în sfera educației, ocolind mecanismele normale de evaluare a acurateței științifice.
@@MariusChristianBurcea nu cunosc bine situatia despre pregatirea lui Paul Olteanu deoarece locuiesc in afara tarii, cert este ca am ascultat niste podcasturi cu el in care a gafat cu parti ale creierului si rolurile acestora, eu fiind mesic de profesie!
As fi vrut sa inteleg mai mult dar presupun ca trebuiau prea multe cuvinte ca sa mai inteleaga si astia care suntem la un nivel mai mic da da mai limitati in cunoastere nu mi'e frica sa o spun 😁🙋🏻♂️
deci creierul lucreaza pe baza de impulsuri electrice masurabile. @Cristian Presura poti sa pui la cale un experiment care sa testeze reactia creierului la radiatiile electromagnetice(Bluetooth, Wifi, 5G....)? si daca exista interferenta sa se analizeze impactul EMF asupra emotiilor
Eu cred ca noi pe langa sistemul biologic si emotional avem un suflet. Il rog pe domnul Cristian sa explice ce stie despre sufletul nostru care este in trup. Eu cred ca avem un suflet care va parasi trupul si va merge acolo unde s-ia pregatit loc. Am dorinta sa explice domnu Cristian despre suflet.
Crezi sau esti sigur, ca esti cam ambigu! Incepi prin a crede, dupa care esti sigur ca stii chiar unde se duce iar la sfarsit ai nevoie sa iti explice cineva! Se pare ca esti ff confuz cu privire la existenta sufletului, 😁🎅🥳! Ce nu te duci tu la un preot ca ala sigur iti spune ce vrei tu sa auzi si sa-l mai lasati pe dl. Cristian sa vb si de lucruri mai stiintifice ca de babauri este plina lumea.
Excepțional punct de vedere. As recomanda, printre altele, de exemplu cărțile ,,Inteligenta materie'' , ,,Mintea de dincolo" ale domnului Profesor, Doctor - Constantin Dumitru Dulcan . Succes in descoperiri!⚜
Un domeniu in preistorie, in epoca de piatra. In afara de introducere de tehnologii, conceptual este in epoca de piatra. Pana la un Newton al mecanicii mai este cale lunga. Ar trebui sa vada si sa inteleaga ``curiozitatea, povestea si ecuatiile``. Pe tema calaretului si elefantului, macar, exista o poveste inteligibila.
Omul este redus la un aparat cu câteva butoane, iar întreaga ființă umană este definită prin doi jucători într-un fel de tenis: „călărețul” și „elefantul”. O teorie insidioasă care te pune într-o situație de dedublare, în a te vedea pe tine însuți și pe semenii tăi ca pe niște simple dispozitive de complexitatea unui râșnițe de cafea. Sentimentele umane sunt reduse la substanțe chimice. Într-unul din podcast-uri se folosește exemplul a două maimuțe pentru a explica un anume comportament al oamenilor. Miroase a ideologie! La fel cum un comunist, sau un fascist, vede și evaluează orice individ al rasei umane prin prisma ideologiei, tot așa omul este redus și definit printr-un raționament de joc de cărți.
Spui asta pentru ca nu intelegi ce simbolizeaza "calaretul" si "elefantul". Se vede de la o posta ca la tine partea religioasa te-a transformat intr-un aparat cu un singur buton, la tine predominant este "elefantul". A inteles "calaretul" din tine ceva din acest comentariu al meu?! Spune drept ca te-am citit, esti un martor al lui Jehova, un crestinocucu... sau orice altceva cu un singur buton numit Dumnezeu, 😁🎅🥳!
@@AdrianDudau-ProIndependent esti destul de agresiv pentru un om asa luminat la minte cum esti tu. Daca astia "indoctrinatii" vor si ei sa afle mai multe si pun intrebari le sari repede la beregata. Daca nu intreaba nu e ok, daca o fac iar nu e ok. Ce esti tu, pe post de Gigi contra? Wake up mate Ce fac oamenii astia aici nu e despre ura si dezbinare dar despre curiozitate si crestere. Peace! Nu te obosi sa raspunzi. Nu sunt interesat.
@@iangunter6591 Ei nu vin cu intrebari, vin cu certitudini sau cel mult nevoia de validare iar daca nu ii validezi te baga in troaca de porci asa cum l-au facut si pe Cristian Presura de a scos cartea copilul di latopul. Chiar daca nu te intereseaza un raspuns din partea mea eu il dau pt cei ce vor urma. Romania va fi mancata de acesti talibani la un moment, purtati-va voi cu duhul blandetii, imi voi asuma eu rolul de luptator, pana la urma fiecare isi duce crucea lui!
Problema e că ajungeți să vă vedeți semenii ca pe niște dispozitive cu butoane. Se numește dezumanizare! Gândiți-vă și întrebați-vă: Astăzi este așa, dar mâine în ce se va transforma chestia asta în care oamenii devin obiecte pentru alți oameni?
@@darie99 oameni sunt mai putin obiecte pt oameni de cand sclavia a disparut, sau as putea spune ca s-a reinventat intr-o forma mai acceptabila. Informatia te elibereaza si te face mai uman decat crezi, reactiile spontane si asazisa ta umanitate tine mai mult de latura animalica a noastra.
Pai și de ce Domnul nu a venit el sa educe sau sa facă ceva in privința asta sa nu uitam ca nu avem educație finaciare suntem pe primul loc la prostituție in Europa ! Violul e o chestie normala in România și pot continua pe aceste subiecte degeaba cunoști daca stai in spatele laboratorului !
@@galinateslev8204 pai dar să comentezi când “Domnul Profesor” ar trebuie sa se implice mai mult nu doar sa comenteze de comentat pe margine suntem toți buni de ce nu a adus el proiect de neuroștiința dacă tot se pricepe ?
Ce bine ai gândit Cristi făcând acest canal al științei pentru cei interesați,aflăm ce oameni deștepți se nasc si pe acest pământ al țării noastre,altfel nu auzeam de ei.mulțumesc ascult cu mult interes.
Așa oameni, de mai mare dragul să îi asculți. Oricât ar dura, e prea puțin. Felicitări și aștept cu nerăbdare și următoarele emisiuni.
Exceptionala emisiune,imresionanta cunoasterea si intelegerea pe care dl.Miu o are intr-un domeniu atat de complex!Efectul colateral ,asupra mea,al volumului de cunoastere al domnului Miu ,din acest domeniu atat de vast si complicat ,a avut un efect neasteptat si putin amuzant:acum imi este mai putin frica de AI(inteligenta artificiala)
Felicitari dl.Presura si dna Roseti!
Sper cu domnul Andrei Miu va fi invitat din nou in alta emisiune. Are asa de multe de spus si a fost atat de putin timp pentru asta !
Pe viitor lasati invitatul sa isi duca ideile pana la capat, chiar daca dureaza cu 10-15 minute mai mult...
In rest foarte buna ideea de serie si un prim invitat exceptional!!!!
Formatul de o ora e mult prea mic. Mai bine se trece la formatul 1 ora pentru invitat si 30-45 minute pentru intrebari, asa cum e miercurea.
Ce pacat ca a durat atat de putin!!!
Multumim, oricum! :)
Felicitări și mulțumim pentru noua serie! Sper să-l aveți din nou ca invitat pe domnul Andrei Miu, nu a avut timp suficient la această întâlnire, de fapt, a avut foarte puțin timp. Formatul de o oră, în care vă propuneți atât de multe, îmi pare irealizabil, cred că sunt necesare unele modificări. O soluție ar fi reducerea timpului alocat intervențiilor și întrebărilor. Mulțumim încă o dată!
Cel mai revoluţionar când vorbeşte de neuroștiințe este
dr. Dragoș Cîrneci. El are grijă să ne corecteze ideile greşite pe
care le avem în acest domeniu.
Mă înclin! Mulțumesc!
Felicitări pentru aceasta inițiativă!
Puteți aborda și tema neurodiversitatilor sau a disfuncțiilor de învățare precum ADHD și dislexiei in cazul copiilor cu inteligenta normala/medie sau mai mare.
Mulțumesc.
Extraodinară seria asta! O idee minunată, Cristian!
Mi-as dori sa vad un interviu intre Paul Olteanu si Andrei Miu, care sa fie constructiv si sa se completeze......
la ce bun?! Paul Olteanu nu a fost capabil nici să asimileze corect cursul online de 1 an conceput de Dr. Sarah McKay. L-a absolvit, dar nu a priceput nici conceptele esențiale, expuse corect de profesoara australiancă. De ce ar trebui profesori și cercetători să stea de vorbă cu cineva care nu are fundamentele domeniului, dar care exploatează limbajul neuroștiințelor mimând competența și diseminând, totodată, informații eronate? Apoi, avem și o problemă de etică. Deși ne anunță că nu-i psiholog, nici medic, nici neurocercetător, suține zeci de conferințe și cursuri în care exploatează masiv aceste domenii, obținând și un profit financiar substanțial. Dl.Miu, dl.Miclea și ceilalți au intervenit când lucrurile au luat o turnură periculoasă, anume când neurobazaconiile lui Paul Olteanu au intrat în sfera educației, ocolind mecanismele normale de evaluare a acurateței științifice.
@@MariusChristianBurcea nu cunosc bine situatia despre pregatirea lui Paul Olteanu deoarece locuiesc in afara tarii, cert este ca am ascultat niste podcasturi cu el in care a gafat cu parti ale creierului si rolurile acestora, eu fiind mesic de profesie!
Paul Olteanu sa il completeze pe dl prof Andrei Miu?!? Ce gluma, ce putin stim sa facem diferenta intre stiinta si show de divertisment..
Îmi permit sugestia de a-l invita in acest ciclu si pe profesorul Daniel David, apropiat de cercetare in domeniul psihologiei.
DL Andrei Miu se poate implica in programul scolar din Romania, neurostiintalaclasa?Felicitari pt noua initiativa si pt echipa
❤
Sunt uimta de numarul de vizualizări, la maneliști 1mil de vizualizări ,inca odata cred ca Romania se îndreaptă spre degradare
As fi vrut sa inteleg mai mult dar presupun ca trebuiau prea multe cuvinte ca sa mai inteleaga si astia care suntem la un nivel mai mic da da mai limitati in cunoastere nu mi'e frica sa o spun 😁🙋🏻♂️
deci creierul lucreaza pe baza de impulsuri electrice masurabile. @Cristian Presura poti sa pui la cale un experiment care sa testeze reactia creierului la radiatiile electromagnetice(Bluetooth, Wifi, 5G....)? si daca exista interferenta sa se analizeze impactul EMF asupra emotiilor
Mergi pe Sputnik ,la ruși, ei sunt cu manipulări de astea.
Eu cred ca noi pe langa sistemul biologic si emotional avem un suflet. Il rog pe domnul Cristian sa explice ce stie despre sufletul nostru care este in trup. Eu cred ca avem un suflet care va parasi trupul si va merge acolo unde s-ia pregatit loc. Am dorinta sa explice domnu Cristian despre suflet.
Crezi sau esti sigur, ca esti cam ambigu! Incepi prin a crede, dupa care esti sigur ca stii chiar unde se duce iar la sfarsit ai nevoie sa iti explice cineva! Se pare ca esti ff confuz cu privire la existenta sufletului, 😁🎅🥳! Ce nu te duci tu la un preot ca ala sigur iti spune ce vrei tu sa auzi si sa-l mai lasati pe dl. Cristian sa vb si de lucruri mai stiintifice ca de babauri este plina lumea.
daca vei citi cartea domnului Cristian Presura " care e diferenta dintre un copil si un laptop?" ,vei afla ceea ce te intereseaza!
Excepțional punct de vedere. As recomanda, printre altele, de exemplu cărțile ,,Inteligenta materie'' , ,,Mintea de dincolo" ale domnului Profesor, Doctor - Constantin Dumitru Dulcan .
Succes in descoperiri!⚜
Dacă un om ar ieși dintr-o peșteră, și iai arata frumusețile lumii, el ar rămâne setat pe ce a văzut,. Cum îl faci sa vadă în afara cutiei?
Vrem live și cu Paul Olteanu :))))))
Un domeniu in preistorie, in epoca de piatra. In afara de introducere de tehnologii, conceptual este in epoca de piatra. Pana la un Newton al mecanicii mai este cale lunga. Ar trebui sa vada si sa inteleaga ``curiozitatea, povestea si ecuatiile``. Pe tema calaretului si elefantului, macar, exista o poveste inteligibila.
Omul este redus la un aparat cu câteva butoane, iar întreaga ființă umană este definită prin doi jucători într-un fel de tenis: „călărețul” și „elefantul”. O teorie insidioasă care te pune într-o situație de dedublare, în a te vedea pe tine însuți și pe semenii tăi ca pe niște simple dispozitive de complexitatea unui râșnițe de cafea. Sentimentele umane sunt reduse la substanțe chimice. Într-unul din podcast-uri se folosește exemplul a două maimuțe pentru a explica un anume comportament al oamenilor. Miroase a ideologie! La fel cum un comunist, sau un fascist, vede și evaluează orice individ al rasei umane prin prisma ideologiei, tot așa omul este redus și definit printr-un raționament de joc de cărți.
Spui asta pentru ca nu intelegi ce simbolizeaza "calaretul" si "elefantul". Se vede de la o posta ca la tine partea religioasa te-a transformat intr-un aparat cu un singur buton, la tine predominant este "elefantul". A inteles "calaretul" din tine ceva din acest comentariu al meu?! Spune drept ca te-am citit, esti un martor al lui Jehova, un crestinocucu... sau orice altceva cu un singur buton numit Dumnezeu, 😁🎅🥳!
@@AdrianDudau-ProIndependent esti destul de agresiv pentru un om asa luminat la minte cum esti tu. Daca astia "indoctrinatii" vor si ei sa afle mai multe si pun intrebari le sari repede la beregata. Daca nu intreaba nu e ok, daca o fac iar nu e ok.
Ce esti tu, pe post de Gigi contra? Wake up mate Ce fac oamenii astia aici nu e despre ura si dezbinare dar despre curiozitate si crestere.
Peace!
Nu te obosi sa raspunzi. Nu sunt interesat.
@@iangunter6591 Ei nu vin cu intrebari, vin cu certitudini sau cel mult nevoia de validare iar daca nu ii validezi te baga in troaca de porci asa cum l-au facut si pe Cristian Presura de a scos cartea copilul di latopul. Chiar daca nu te intereseaza un raspuns din partea mea eu il dau pt cei ce vor urma. Romania va fi mancata de acesti talibani la un moment, purtati-va voi cu duhul blandetii, imi voi asuma eu rolul de luptator, pana la urma fiecare isi duce crucea lui!
Problema e că ajungeți să vă vedeți semenii ca pe niște dispozitive cu butoane. Se numește dezumanizare! Gândiți-vă și întrebați-vă: Astăzi este așa, dar mâine în ce se va transforma chestia asta în care oamenii devin obiecte pentru alți oameni?
@@darie99 oameni sunt mai putin obiecte pt oameni de cand sclavia a disparut, sau as putea spune ca s-a reinventat intr-o forma mai acceptabila. Informatia te elibereaza si te face mai uman decat crezi, reactiile spontane si asazisa ta umanitate tine mai mult de latura animalica a noastra.
Pai și de ce Domnul nu a venit el sa educe sau sa facă ceva in privința asta sa nu uitam ca nu avem educație finaciare suntem pe primul loc la prostituție in Europa ! Violul e o chestie normala in România și pot continua pe aceste subiecte degeaba cunoști daca stai in spatele laboratorului !
Hai sa lăsam sistemul de educație ne schimbat de vreo 100 de ani 😂😂😂
Știți dece fiindcă în educație sunt pușe persoane fără educație profundă,sunt cu diplome si doctorate copiate,dar au susținere politică
@@galinateslev8204 pai dar să comentezi când “Domnul Profesor” ar trebuie sa se implice mai mult nu doar sa comenteze de comentat pe margine suntem toți buni de ce nu a adus el proiect de neuroștiința dacă tot se pricepe ?