Frumos explicat! Am un DAC7000ACC2. Ca puncte slabe ar fi -Fulia mare cu axul .E un ax canelat,ce si-a facut joc repede,s-a descentrat fulia. Mergea mult mai profi un ax conic cu pana. Strangea si centra fulia. S-a rupt dintii la o curea, dar merge foarte bine si cu una singura. Transmisia din aluminiu pare o jucarie, nu stiu cat e de rezistenta. Plus ca unii le omoara cu roti mai mari,greutati sau alte Semeringurile de la axul rotilor ar trebui protejate de pamant, intra mult acolo la frezat.,ruginesc axele si atunci adio etansare. O sa-i pun niste inele de pasla sau cauciuc. Motosapa pe curea nu face fata la arat, e prea usoara. Am pus niste discuri de frana in rotile metalice ptr greutate. La frezat cateva straturi si pomi roata e foarte buna. Pentru astfel de lucrari greutatea mica e un avantaj.
Corect..eu am loncin LC75 din aprilie 2011..nu l-am închiriat nimanui..pe curele desigur...anul asta a inceput sa dea fum pe toba..trebuie sa-l segmentez si eu...sper să găsesc set motor ca sigur e dus și pistonul...
Vă salut ! Am un Rotakt rog 80 cu ambreiaj pe curele și cv din fontă ! De 8 ani îl folosesc la plug , prășitoare , remorcă și merge ceas . Cv este identică cu aceasta din video. Eu chiar aș recomanda acest tip de utilaj . Pentru greutate i-am atașat contragreutăti ! Like pentru video !
Am avut un ROG 80 la reparat cu un astfel de motor, e tot o copie Honda GX, de competiție, pentru carturi. Nu am reusit sa ii gasesc segmenti in Romania, i-am schimbat pistonul cu totul. Din pacate, cei de la Rotakt nu mi-au raspuns la solicitarea de a imi livra ei segmentii, ca piese de schimb. S-au facut că plouă!
Am cumpărat un model cu ambreiaj în baie de ulei, dar după ce am lucrat puțin cu el și m-am mișcat prin gradina... cred că era mai bine cu cel cu ambreiaj pe curele.
Aveti dreptate. Am constatat si eu. Cele pe curele sunt mai usor de manevrat, mai bune in spatii mici, au lungimea ghidonului mai scurta si mai practica. Ati uitat sa mentionati ca cele cu pinioane mai au si o priza de putere pe care majoritatea posesorilor de astfel de utilaje nu cred ca o folosesc
Asa cum vedeti, si unele din cele cu curele au priza de putere, ca cel din film. Si, cel din film are ghidonul chiar mai mare decat pinionistul galben, deci nu e o regula asta. Ruris are niste ghidoane caraghioase, intr-adevar, dar nu sunt singurii.
foarte bine zis ca o motosapa cu tractiune pe lant este mai usor de manevrat fata de aceea care are tractiune prin grup de pinioane , stiu din propia-mi experienta
informatii corect argumentate tehnic. Dat fiind ca mai toate utilajele de acest fel au o mamica cu ochii oblici, credeti ca o carcasa cv din aluminiu, poate fi , relativ usor, inlocuita cu una similara din fonta? La motosape cu specificatii tehnice identice, pot exista diferente ale cotelor rulmentilor, simeringurilor etc.?
Din pacate, nu! Sunt rulmenti si simeringuri diferite, difera si pinioanele si lungimea lantului, latimea, etc. In principiu trebuie inlocuit cu o transmisie complet echipata
@@iulianmotocultoaresimotoar494 Multumesc pt informatie. Am o motosapa de la firma dumneavoastra "favorita", si observand pe ce este fixata piesa aceea pentru tractarea accesoriilor ma tot minunez cum de agata toti de ea fel de fel de fieratanii fara sa sparga carterul transmisiei. A-ti intalnit astfel de situatii? Ma refer la ruperea carcasei?
Nu. Si eu m-am intrebat cum de rezista asa de bine. Si am vazut accidente urâte fara ca piesa respectiva sa rupa carcasa! Firma mea "favorita" nu mai exista...
@@iulianmotocultoaresimotoar494 Scuze. Am scris incorect gramatical. Ghilimelele faceau referire la firma de langa Craiova. Intrebarea v-am adresat-o deoarece nu am vazut de aproape decat 3 motosape in viata mea. Vecinul si prietenul meu are un Loncin lc90 model mai vechi si la el am vazut o carcasa de fonta a transmisiei facuta zob. Sparta in cel putin cinci bucati din cauza unui cuplaj rigid al remorcii hand made si al unei gropi adanci. Desi initial am crezut ca este imposibil, am reusit sa-l sudez cu un aparat MIG MAG de mare putere. Sunt cam trei ani de atunci, utilajul tot o exploatare criminala are, si alt motor are, dar carterul ala inca rezista. Transmisia este cu pinioane conice, ambreiajul multidisc umed si niciodata nu s-au stricat, desi v-am spus au o exploatare criminala. Cateodata m-a uit la el si nu stiu ce dracu e ala. Asa arata
Foarte bine explicat. Pentru o grădină de zece ari, o motosapa de 7 cp e bună sau e nevoie de una mai puternica? Vă rog să-mi recomandati o motosapa. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Pentru o astfel de gradina este mai mult decat suficient. Eu lucrez 60 de ari cu o astfel de motosapa. Alegeti o varianta cu reductorul de fonta, nu de aluminiu.
Sper ca pentru "like"! Ca am cativa abonati pt "dislike", sa nu le scape ceva. Unii sunt de la niste firme de mare barabafta, iar unul este chiar o firmă, de pe langa Craiova! Prietenii stiu care!
Salut, în primul rand vreau sa va mulțumesc pentru explicații. Am și eu un motocultor Ruris 732K,pe pinioane de vreo 4 ani. Este foarte bun, nu am probleme cu el de nici un fel. Doar cu carburatorul a trebuit înlocuit. Și credeți-mă chiar lucrează foarte mult. Vecinul meu paralizează 3 pe an, și pe curele și pe pinioane. Depinde și cum le nimerești.
E o combinatie interesanta de motor diesel si transmisie primara cu curele. Weima face lucruri bune, dar cum nu am birjarit-o, nu stiu ce sa spun. Nu stiu cat de ergonomica e din punct de vedere al manevrabilitatii, dar ma bucur ca, in sfarsit, cele din seria 1000-1100 adica cele cu transmisie exclusiv prin pinioane, pierd teren si se revine la modelul de succes dezvoltat si confirmat de Honda
Kipor kdt 910e , e pe curele (3) ,,,e utilaj deosebit , din toate punctele de vedere . Joacă în altă ligă comparativ cu celelalte motocultoare, fie ele pe curele sau grup conic
@@nelutu3218 am un weima 610 și un kipor 610 diesel 8 viteze mic mare și diferențial sunt fff manevrabile mă întorc în jurul stâlpului cu ele m-am jucat și cu alte motoare sau motosape dar astea sunt mai manevrabile am manevrat și weima 1100 12 cp 6 viteze mic mare diferențial dar era prea grea și puternică pentru mine și un omac cel cu diferențial 15 cp benzina care seamănă cu Goldoni și alea sunt fff bune cel achiziționat de bobi
am un prieten care are motocultor Loncin lc1200 8 cai,pinioane in. baia de ulei,si dupa un an ia cazut ambreiajul,la randul meu am tit un Loncin Lc 1200 ,identic ca al prietenului meu si ma gandesc ca imi iau altul pe curele tocmai din aceasta cauza a ambreiajului.Din cate am inteles e mai scump sa schimbi un ambreiaj decat curelele.
Avantajul transmisiei pe curele este ca prin natura constructiei a curelei aceasta preia unele socuri protejund restul transmisiei ,alt avantaj este reducerea greutatii.In schimb folosirea curelelor ca ambreiaj prin alunecare e logic ca acestea sa se incalzeasca si sa se intinda mai ales ca sint de proasta calitate.Am vazut avantejul unei curele la o motocositoare cind lama prindea ceva tare lastari grosi ,buturuga aceasta patina pe cind la mine cu ambreiaj normal cu discuri de frictiune in baie de ulei in aceeasi situatie se intimpla ceva ,se rupe garantat un dinte,aud transnisia ca se forteaza si sigur in timp socirile acestea isi vor spune cuvintul,,chiar glumeam cu prietenul meu ca pe el il doare la basca scapa cu 40 lei 2 curele pe cind la mine un ambreiaj costa 1800 lei plus uleiuri de calitate etc etc.
Da. Curelele cu care vin echipate unele utilaje sunt de proasta calitate. Un set de curele de buna calitate, însă, nu costa o avere, sunt cateva zeci de lei. Eu folosesc Gates, dupa ce am incercat si Contiteh si alte marci. Astea mi se par "longlife", ca le am de vreo 3 ani. Si sunt si mai ieftine decat majoritatea. Reducerea greutatii, insa, nu e tocmai un avantaj. Sau nu e mereu un avantaj.
@@iulianmotocultoaresimotoar494 da aveti dreptate din cite am vazut si la prese de balotat sau combine ,curelele au fost inlocuite la transmisie cu transmisie mecanica ,coroana ,ax planetar cu suruburi de forfecare la suprasarcina sau cu hidromotoare hidraulice mult mai fiabile sar si mult mai scumpe
Nu am văzut motosape sau alte utilaje făcute de honda după care sa se inspire , motoare da sunt copii de honda iar lanțul se numește gal părerea mea in rest total de acord.
Motosapa din imagine nu e Honda. Am spus ca patentul (sau brevetul) apartine lui Honda. Le gasesti si la noi in țara, foarte usor, pe la 6000 lei si mai sus. Daca spui tu ca lantul se cheama Gal, gall să fie! Eu l-am vazut doar ca e lanț.
Honda FJ 500 SER (6591 lei pe site-ul Pestre, daca esti curios), este chiar modelul dupa care a fost copiata motosapa "cu curele" din clip! Nici eu nu am vazut multe lucruri, dar nu spun despre toate acestea ca nu există. E doar ignoranța mea proprie de vină!
Am văzut așa este dar nu am văzut în alte magazine de profil și cine poate să-i oprească sa copieze doar că unele firme au alte abțibilduri și alte culori .
La problema asta am mai raspuns. Aveti aerisitorul cutiei infundat. In clipul cu motosape cu pinioane identificati aerisitorul cutiei (vorbesc despre el acolo), il scoateti si il desfundati.
Pai vino cu niste argumente, dovedeste ca le-ai folosit pe amandoua suficient de mult si in cunostinta de cauza si combate-ma acolo unde ai văzut tu clar ca este altfel! Pentru ca deocamdata, in logica ta, motocultoarele Honda sunt mai proaste decat ProGarden, de exemplu. Eu am vorbit ca utilizator si, mai ales ca inginer de service, pe baza unor date obiective, concrete. Dar, daca tu deții mai multe date, nu e nicio problema, expune-le!
Nu sunt proaste,sunt mai simple de utilizat,dacă sunt întinse bine nu patinează curelele,am mers și cu pinioane și cu,curele,pot spune că cel pe curele parca are puțin mai multă forță (amândouă având 7 cp) probabil că cel pe curele are un avantaji și la fuliile de la curele iar de aici rezultând un cuplu mai mare@@iulianmotocultoaresimotoar494
Felicitari pentru prezentarea simplă și explicită.multumesc.
Cea mai tare explicatie! Bravo!multumim!
Frumos explicat!
Am un DAC7000ACC2. Ca puncte slabe ar fi
-Fulia mare cu axul .E un ax canelat,ce si-a facut joc repede,s-a descentrat fulia. Mergea mult mai profi un ax conic cu pana. Strangea si centra fulia.
S-a rupt dintii la o curea, dar merge foarte bine si cu una singura.
Transmisia din aluminiu pare o jucarie, nu stiu cat e de rezistenta. Plus ca unii le omoara cu roti mai mari,greutati sau alte
Semeringurile de la axul rotilor ar trebui protejate de pamant, intra mult acolo la frezat.,ruginesc axele si atunci adio etansare. O sa-i pun niste inele de pasla sau cauciuc.
Motosapa pe curea nu face fata la arat, e prea usoara. Am pus niste discuri de frana in rotile metalice ptr greutate.
La frezat cateva straturi si pomi roata e foarte buna. Pentru astfel de lucrari greutatea mica e un avantaj.
Corect,d-nle inginer!💯
Unele mituri au fost spulberate.
Spor la treaba.
Corect..eu am loncin LC75 din aprilie 2011..nu l-am închiriat nimanui..pe curele desigur...anul asta a inceput sa dea fum pe toba..trebuie sa-l segmentez si eu...sper să găsesc set motor ca sigur e dus și pistonul...
Bună seara. Ce părere aveți despre motosapa honda f 320.?Mulțumesc
Multumesc pt explicatii!
Vă salut ! Am un Rotakt rog 80 cu ambreiaj pe curele și cv din fontă ! De 8 ani îl folosesc la plug , prășitoare , remorcă și merge ceas . Cv este identică cu aceasta din video. Eu chiar aș recomanda acest tip de utilaj . Pentru greutate i-am atașat contragreutăti ! Like pentru video !
Rog 80 e cu motor X-Shineray?
@@iulianmotocultoaresimotoar494 nu , motorul este copie după Honda GX !
Am avut un ROG 80 la reparat cu un astfel de motor, e tot o copie Honda GX, de competiție, pentru carturi. Nu am reusit sa ii gasesc segmenti in Romania, i-am schimbat pistonul cu totul. Din pacate, cei de la Rotakt nu mi-au raspuns la solicitarea de a imi livra ei segmentii, ca piese de schimb. S-au facut că plouă!
Am cumpărat un model cu ambreiaj în baie de ulei, dar după ce am lucrat puțin cu el și m-am mișcat prin gradina... cred că era mai bine cu cel cu ambreiaj pe curele.
Aveti dreptate. Am constatat si eu. Cele pe curele sunt mai usor de manevrat, mai bune in spatii mici, au lungimea ghidonului mai scurta si mai practica. Ati uitat sa mentionati ca cele cu pinioane mai au si o priza de putere pe care majoritatea posesorilor de astfel de utilaje nu cred ca o folosesc
Asa cum vedeti, si unele din cele cu curele au priza de putere, ca cel din film. Si, cel din film are ghidonul chiar mai mare decat pinionistul galben, deci nu e o regula asta. Ruris are niste ghidoane caraghioase, intr-adevar, dar nu sunt singurii.
@@iulianmotocultoaresimotoar494 O mac al meu iarasi are coarnele aiurea
foarte bine zis ca o motosapa cu tractiune pe lant este mai usor de manevrat fata de aceea care are tractiune prin grup de pinioane , stiu din propia-mi experienta
informatii corect argumentate tehnic. Dat fiind ca mai toate utilajele de acest fel au o mamica cu ochii oblici, credeti ca o carcasa cv din aluminiu, poate fi , relativ usor, inlocuita cu una similara din fonta? La motosape cu specificatii tehnice identice, pot exista diferente ale cotelor rulmentilor, simeringurilor etc.?
Din pacate, nu! Sunt rulmenti si simeringuri diferite, difera si pinioanele si lungimea lantului, latimea, etc. In principiu trebuie inlocuit cu o transmisie complet echipata
@@iulianmotocultoaresimotoar494 Multumesc pt informatie. Am o motosapa de la firma dumneavoastra "favorita", si observand pe ce este fixata piesa aceea pentru tractarea accesoriilor ma tot minunez cum de agata toti de ea fel de fel de fieratanii fara sa sparga carterul transmisiei. A-ti intalnit astfel de situatii?
Ma refer la ruperea carcasei?
Nu. Si eu m-am intrebat cum de rezista asa de bine. Si am vazut accidente urâte fara ca piesa respectiva sa rupa carcasa!
Firma mea "favorita" nu mai exista...
@@iulianmotocultoaresimotoar494 Scuze. Am scris incorect gramatical. Ghilimelele faceau referire la firma de langa Craiova. Intrebarea v-am adresat-o deoarece nu am vazut de aproape decat 3 motosape in viata mea. Vecinul si prietenul meu are un Loncin lc90 model mai vechi si la el am vazut o carcasa de fonta a transmisiei facuta zob. Sparta in cel putin cinci bucati din cauza unui cuplaj rigid al remorcii hand made si al unei gropi adanci. Desi initial am crezut ca este imposibil, am reusit sa-l sudez cu un aparat MIG MAG de mare putere. Sunt cam trei ani de atunci, utilajul tot o exploatare criminala are, si alt motor are, dar carterul ala inca rezista. Transmisia este cu pinioane conice, ambreiajul multidisc umed si niciodata nu s-au stricat, desi v-am spus au o exploatare criminala. Cateodata m-a uit la el si nu stiu ce dracu e ala. Asa arata
Foarte bine explicat. Pentru o grădină de zece ari, o motosapa de 7 cp e bună sau e nevoie de una mai puternica? Vă rog să-mi recomandati o motosapa. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Pentru o astfel de gradina este mai mult decat suficient. Eu lucrez 60 de ari cu o astfel de motosapa. Alegeti o varianta cu reductorul de fonta, nu de aluminiu.
@@iulianmotocultoaresimotoar494 nu mă pricep deloc la motosape. Îmi puteti da un exemplu de motosapa cu reductor de fonta?
@@florinpeter4239 Lasa nr tau aici si iti trimit recomandarile respective
De ce nu lăsați recomandarea aici pentru că sunt mai multi neștiutori,și eu sunt unul dintre iei@@iulianmotocultoaresimotoar494
M-am abonat !
Sper ca pentru "like"! Ca am cativa abonati pt "dislike", sa nu le scape ceva. Unii sunt de la niste firme de mare barabafta, iar unul este chiar o firmă, de pe langa Craiova! Prietenii stiu care!
@@iulianmotocultoaresimotoar494 eu chiar apreciez ce faceți ! Cine da dislike o face din frustrare !
Cum sa dai dislike la cineva care chiar îți explică și te învață unele lucruri. Oameni de tot rahatul.
Poate de patru zeci de ce trimiți cu masa de lucru 2 metri ad cime 4 de ce trimetri am di eu și nu maia asa lucrez la mine și la alți
Îmi place maxim comenturile editate. Maxim!
Salut, în primul rand vreau sa va mulțumesc pentru explicații. Am și eu un motocultor Ruris 732K,pe pinioane de vreo 4 ani. Este foarte bun, nu am probleme cu el de nici un fel. Doar cu carburatorul a trebuit înlocuit. Și credeți-mă chiar lucrează foarte mult. Vecinul meu paralizează 3 pe an, și pe curele și pe pinioane. Depinde și cum le nimerești.
Depinde si cum le folosesti! Daca e pe sistemul "apa, paie si bătaie"...
Pot pune un motor de 13 cp pe o cutie de viteze pe curele pt a face un tractoraș pt a nu foloși o cutie de mașină sau cutie de motocultor cu ambreiaj?
Da
Și combinele au transmisia tot pe curele dar au variator mergea și la motosape
Ce părere aveți de weima 610 ? Mulțumesc
E o combinatie interesanta de motor diesel si transmisie primara cu curele. Weima face lucruri bune, dar cum nu am birjarit-o, nu stiu ce sa spun. Nu stiu cat de ergonomica e din punct de vedere al manevrabilitatii, dar ma bucur ca, in sfarsit, cele din seria 1000-1100 adica cele cu transmisie exclusiv prin pinioane, pierd teren si se revine la modelul de succes dezvoltat si confirmat de Honda
@@iulianmotocultoaresimotoar494 mulțumesc pentru amabilitatea respect.... weima este făcută după kipor din cate stiu
@@florincristi1734 si kipor tot dupa honda
Kipor kdt 910e , e pe curele (3) ,,,e utilaj deosebit , din toate punctele de vedere . Joacă în altă ligă comparativ cu celelalte motocultoare, fie ele pe curele sau grup conic
@@nelutu3218 am un weima 610 și un kipor 610 diesel 8 viteze mic mare și diferențial sunt fff manevrabile mă întorc în jurul stâlpului cu ele m-am jucat și cu alte motoare sau motosape dar astea sunt mai manevrabile am manevrat și weima 1100 12 cp 6 viteze mic mare diferențial dar era prea grea și puternică pentru mine și un omac cel cu diferențial 15 cp benzina care seamănă cu Goldoni și alea sunt fff bune cel achiziționat de bobi
Fain!!!!
ce parere aveti de motosapa WIKING ?
Nu o cunosc. Imi pare rău!
am un prieten care are motocultor Loncin lc1200 8 cai,pinioane in. baia de ulei,si dupa un an ia cazut ambreiajul,la randul meu am tit un Loncin Lc 1200 ,identic ca al prietenului meu si ma gandesc ca imi iau altul pe curele tocmai din aceasta cauza a ambreiajului.Din cate am inteles e mai scump sa schimbi un ambreiaj decat curelele.
E cam mult mai scump daca adaugam si manopera. Acum nu stiu ce sa zic. Depinde si la ce îl folosești...
Avantajul transmisiei pe curele este ca prin natura constructiei a curelei aceasta preia unele socuri protejund restul transmisiei ,alt avantaj este reducerea greutatii.In schimb folosirea curelelor ca ambreiaj prin alunecare e logic ca acestea sa se incalzeasca si sa se intinda mai ales ca sint de proasta calitate.Am vazut avantejul unei curele la o motocositoare cind lama prindea ceva tare lastari grosi ,buturuga aceasta patina pe cind la mine cu ambreiaj normal cu discuri de frictiune in baie de ulei in aceeasi situatie se intimpla ceva ,se rupe garantat un dinte,aud transnisia ca se forteaza si sigur in timp socirile acestea isi vor spune cuvintul,,chiar glumeam cu prietenul meu ca pe el il doare la basca scapa cu 40 lei 2 curele pe cind la mine un ambreiaj costa 1800 lei plus uleiuri de calitate etc etc.
Da. Curelele cu care vin echipate unele utilaje sunt de proasta calitate. Un set de curele de buna calitate, însă, nu costa o avere, sunt cateva zeci de lei. Eu folosesc Gates, dupa ce am incercat si Contiteh si alte marci. Astea mi se par "longlife", ca le am de vreo 3 ani. Si sunt si mai ieftine decat majoritatea. Reducerea greutatii, insa, nu e tocmai un avantaj. Sau nu e mereu un avantaj.
@@iulianmotocultoaresimotoar494 da aveti dreptate din cite am vazut si la prese de balotat sau combine ,curelele au fost inlocuite la transmisie cu transmisie mecanica ,coroana ,ax planetar cu suruburi de forfecare la suprasarcina sau cu hidromotoare hidraulice mult mai fiabile sar si mult mai scumpe
Sunt bune si astea pe curele dar cele pe pinioane sunt mult mai bune la transport la restul e bun cel pe curele
De cat is rotile
4.00x10
N-am avut probleme cel mai bun pe curele
Nu am văzut motosape sau alte utilaje făcute de honda după care sa se inspire , motoare da sunt copii de honda iar lanțul se numește gal părerea mea in rest total de acord.
Motosapa din imagine nu e Honda. Am spus ca patentul (sau brevetul) apartine lui Honda. Le gasesti si la noi in țara, foarte usor, pe la 6000 lei si mai sus. Daca spui tu ca lantul se cheama Gal, gall să fie! Eu l-am vazut doar ca e lanț.
Honda FJ 500 SER (6591 lei pe site-ul Pestre, daca esti curios), este chiar modelul dupa care a fost copiata motosapa "cu curele" din clip! Nici eu nu am vazut multe lucruri, dar nu spun despre toate acestea ca nu există. E doar ignoranța mea proprie de vină!
Am văzut așa este dar nu am văzut în alte magazine de profil și cine poate să-i oprească sa copieze doar că unele firme au alte abțibilduri și alte culori .
Nu chiar toti "copiaza", unii, cum e Loncin, dar nu numai ei, platesc copyright
ca al tau am si eu si merge CEAS
Care credeți ca e mai bine cu transmisie pe curele sau de pinioane?
Vezi si p.1 si trage o concluzie. Eu am spus ce am constatat de-a lungul timpului.
Am un motocultor rotakt ro100s si imi face presiune in cutia de viteze câteodată e normal imi da si ulei pe la masalier
La problema asta am mai raspuns. Aveti aerisitorul cutiei infundat. In clipul cu motosape cu pinioane identificati aerisitorul cutiei (vorbesc despre el acolo), il scoateti si il desfundati.
Nu existā . Astea pe curele sunt mai proaste ca aste cu grup .
Pai vino cu niste argumente, dovedeste ca le-ai folosit pe amandoua suficient de mult si in cunostinta de cauza si combate-ma acolo unde ai văzut tu clar ca este altfel! Pentru ca deocamdata, in logica ta, motocultoarele Honda sunt mai proaste decat ProGarden, de exemplu. Eu am vorbit ca utilizator si, mai ales ca inginer de service, pe baza unor date obiective, concrete. Dar, daca tu deții mai multe date, nu e nicio problema, expune-le!
Nu sunt proaste,sunt mai simple de utilizat,dacă sunt întinse bine nu patinează curelele,am mers și cu pinioane și cu,curele,pot spune că cel pe curele parca are puțin mai multă forță (amândouă având 7 cp) probabil că cel pe curele are un avantaji și la fuliile de la curele iar de aici rezultând un cuplu mai mare@@iulianmotocultoaresimotoar494
Aninte sa vorbești teai gandit
Canalul nu este pentru idioti, noi ceilalți gândim, precum vezi!