ONDERWEG EEN LEKKE FIETSBAND REPAREREN ZONDER PLAKKEN

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 20 сер 2024
  • Onderweg een lekke band oplopen is één van de vervelendste problemen voor een fietser. In dit filmpje laat Roel een makkelijke manier zien hoe je jouw fietsband kan repareren zonder die te hoeven plakken.
    In het filmpje gebruiken we de volgende producten:
    TYRE REPAIR GEL - www.cyclonbike...
    FIETSPOMP - bbbcycling.com...
    Heeft dit filmpje jou geholpen of vind je het gewoon sympathiek om ons kanaal te steunen, overweeg dan om lid te worden! Daarvoor krijg je het volgende terug:
    - Gegarandeerd antwoord op je vraag in de comments
    - Kans op gratis workshops van Roel
    - Invloed op welke filmpjes we maken en plaatsen
    - Een Peerenboom badge en emoji die je kan gebruiken onder onze video's
    Je kan lid worden door op de knop 'LID WORDEN' te drukken. Deze vind je direct onder ieder filmpje naast de knop met 'ABONNEEREN' of 'GEABONNEERD". Je kan ook op deze link klikken: www.youtube.co....
    Het lidmaatschap kost €1,99 per maand en is maandelijks opzegbaar.
    Facebook: / peerenboomfi.. .
    Website: www.peerenboom...

КОМЕНТАРІ • 194

  • @dickbaltes1652
    @dickbaltes1652 Рік тому +7

    Ruim een half jaar geleden ook een band hersteld met deze methode, ging bij mij zonder dat er schuim langs ging, ik rijd er nog steeds op zonder problemen. Ben dik tevreden met deze oplossing.

  • @Lex-nl5vw
    @Lex-nl5vw Рік тому +4

    40 jaar geleden al in mijn motor Finilec gebruikt,dit werkte prima heb er tot de band versleten was mee door gereden,dus dit soort spul werkt wel.

  • @riazghuman8698
    @riazghuman8698 Рік тому +5

    Ik vind deze manier is vrij handig en ook snel om een lekke band te repareren. In deze video is helemaal duidelijk hoe het moet, heel goed en duidelijk uitgelegd. Dankuwel.

  • @luzOfront
    @luzOfront Рік тому +5

    Vroeger ook gebruikt, ondanks de smeerboel die het toen gaf werkte het wel, deze kan blijkbaar beter aansluiten op het ventiel. Dus altijd met een pomp op stap, of co2 las ik net. Dan kan zo'n klein spuitbusje er ook wel bij. Ik heb ooit langs de moezel in de stromende regen een band moeten plakken. Er was niets meer droog dus de solutie kreeg ik niet aan de band. Dan is dit echt geweldig. Ik zou niet weten hoe je het anders zou moeten doen, wij zijn verder gelopen tot we een fietsenmaker tegenkwamen. Bedankt voor de video's.

    • @janvandersanden9635
      @janvandersanden9635 Рік тому

      Zijn wel wat dingen die je dan kunt doen. Er staan echt meer dan voldoende tips op het internet.
      Als je tussen het lek en het goede deel een knoop legt, kun je het lekke deel tijdelijk niet gebruiken. Helemaal hard wordt je band dan niet meer natuurlijk en je zal ook een aardige overgang merken, maar fietsen naar een fietsenmaker gaat wel sneller dan lopen.

  • @klaasdeboer8106
    @klaasdeboer8106 Місяць тому +1

    Leuk, zeker interessant als je met een fiets met naafversnellingen rollerbrakes en kettingspanners onderweg bent, zelf neem ik op mijn fietstochten gewoon een reservebandje mee, ban ik ook in een paar minuten klaar.

  • @Vince1648
    @Vince1648 Рік тому +4

    Ik rij altijd met twee reserve binnenbandjes. Mocht ik lekrijden dan vervang ik gewoon de binnenband. De oude met lek plak ik later thuis, of ik doe hem weg als-ie al oud is of er al een plakkertje opzit. Meestal gaat-ie gewoon de prullenbak in. Ik fiets dagelijks van en naar mn werk, en op zondag een halve dag op mn gravelbike of mountainbike. Plaksetje heb ik voor de zekerheid ook bij me, gebruik die soms om anderen te helpen onderweg. Ik schat dat ik gemiddeld zo'n 2 tot 3 maal per jaar lek rij, en zo'n 7000 tot 8000 km per jaar fiets. Valt best mee toch.👍

    • @klaasdeboer8106
      @klaasdeboer8106 Місяць тому

      Ligt er helamaal aan op wat voor fiets je rijdt, met mijn derailleurfietsjes floep ik ook zo mijn wiel eruit, heb je een fiets met naafversnellingen kettingkast rolllerbrakes en kettingspanners wordt het een heel ander verhaal.

  • @janvandermale678
    @janvandermale678 3 місяці тому +1

    Een klusje wat je rustig moet doen, anders spuit alles naar alle kanten! (ervaring) Uitleg perfect!

  • @cooswiendels9780
    @cooswiendels9780 Рік тому +4

    Prima methode, geen gedoe met plakspullen. Op druk brengen met m’n Donrox en klaar is Coos 😜.

  • @peterkengen7202
    @peterkengen7202 6 місяців тому +1

    ZEER HANDIG VOORAL BIJ ELEKTRISCHE FIETSEN MET NAAFVERSNELLING DIE ZIJN MOEILIJK MONTEERBAAR. SUPER SPUL !!!

  • @gideonslager5492
    @gideonslager5492 Рік тому +3

    Kijk, het werkt! Superleuke video. Ik vind het een supermooi product en fijn hoe je het stap voort stap uitlegt. Dankjewel.

  • @janronda5154
    @janronda5154 Рік тому +5

    1 maal gebruik van gemaakt (ander merk) voor de achterband van mijn elektrische fiets. Bij het vullen de band rondgedraaid omdat ik het lek niet kon vinden. Handpompje werkte niet goed maar een vriendelijke garage in België had wel een goede luchtpomp. Werkt heel goed en heeft 2 jaar goed gefunctioneerd. Na een nieuw lek de binnenband laten vervangen in de buurt van Cordoba door een Spaanse fietsenmaker. Sindsdien altijd een busje bij ons.

  • @marcelknippers9591
    @marcelknippers9591 Рік тому +2

    Reuze handig. Toch altijd de grootste zorg lek te rijden en daarom de radius tot thuis te beperken opdat je nog kan teruglopen. Ondanks meerdere plaksetjes, pompjes, patroontjes. Vind dit best wel een geruststellende uitkomst om verder te fietsen. Langs de weg plakken is niet altijd mogelijk, met name bij nat en koud weer. Super tof filmpje. Trouwens de 1e x dat ik een fiets met cardanasje zie😀

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому +1

      www.peerenboomfietsen.nl/specialisaties/cardan-aandrijving/

    • @eurovisie2010
      @eurovisie2010 Рік тому

      Je kunt ook een reserve binnenband standaard in je tas(je) meenemen.. Maar, als de achterband lek is.. Is de binnenband vervangen ook teveel van het goede denk ik.. Blijft lastig..

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому

      @@eurovisie2010 vervangen van de binnenband is afhankelijk van het soort fiets en hoe handig iemand is soms gewoon onderweg niet te doen.

    • @eurovisie2010
      @eurovisie2010 Рік тому

      @@RoelPeerenboomTV Ja, vooral als je met elektrische fietsen te maken hebt zal het ook wel niet makkelijker zijn. Ik heb een gewone fiets.. dat scheelt dan. Een voorban zal niet te moeilijk zijn. Achterband toch wel lastig. Plakken kan wel. Of anwb bellen..

  • @Andre_vyent
    @Andre_vyent 9 місяців тому

    wauw dankje wel maat, je heb me gered, ik ga hem nu gebruiken voor mijn fat bike e bike!!! achter band lek !

  • @arievoort1276
    @arievoort1276 Рік тому +2

    Wel Roel een goede oplossing ,blijkt 't ,maar ik vermoed dat binnenband en buitenband aan elkaar gaan plakken
    (vulcaniseren)en zij (later) tesamen moeten worden vervangen .Of blijft dit
    "schuim" vloeibaar zodat het eigenlijk ook
    preventief werkt bij een volgende "spijker
    prik " en direct afdicht door de vloeistof welke door het draaien van de band en de daardoor opgewekte middelpuntvliedend
    e kracht zich rondom in de band bevindt .
    Succes met jou internet universiteit !!

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому +2

      Het schuim wordt in de band meer een soort vloeistof. Volgens mij is het namelijk gewoon Latex/Tubeless vloeistof dat onder druk in de band wordt geperst. Zodoende werkt het gedurende een maand of 6 ook wel preventief. Ik zou het alleen niet preventief in de band doen omdat het na een aantal maanden is uitgewerkt.
      De lates dikt in/hard uit bij het gaatje als gevolg van de luchtstroom. Het is niet zo dat het het rubber van de band doet oplossen. Binnen en buitenband kleven wellicht een beetje aan elkaar maar die kun je gewoon van elkaar lostrekken.

  • @perryhendrikx7038
    @perryhendrikx7038 Рік тому +1

    Helaas enkele malen lekke band gehad. Bij een fiets ging het zoals hier, maar bij een andere had ik zelfs met twee busjes een hoop troep en nog steeds een nagenoeg lege band. Met mijn mtb had ik reparatie gedaan met een beetje NoTubes. Na een half jaar nog steeds luchtdicht. Heb nu uit voorzorg NoTubes vloeistof in al mijn banden gedaan.

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому

      Wellicht was bij de fiets waarbij het liet goed ging het ventiel verstopt.. Regelmatig je banden oppompen zorgt ook voor een los ventiel.

    • @perryhendrikx7038
      @perryhendrikx7038 Рік тому +1

      @@RoelPeerenboomTV Dat was niet het geval. Deze fiets had frans ventiel en die controleer ik regelmatig op druk. Denk dat het gewoon aan dat frans ventiel lag. Heb tegenwoordig ook een Donrox bij.😁

  • @jippie81
    @jippie81 Рік тому

    Wat handig spul is dat.Bedankt voor het uitleg. Mooie video!👍😀

  • @tondelange4175
    @tondelange4175 25 днів тому

    Bedankt voor de video ga er zeker 2 aanschaffen, een voor mij en eenvoor mijn vrouw 😅

  • @rolandsmulders582
    @rolandsmulders582 Рік тому +2

    Makkelijk en snel. De binnenband zal je thuis wel moeten vervangen vrees ik.

    • @erikvanderkley
      @erikvanderkley Рік тому

      heb dit soort spul voor auto banden jaar of 20 geleden gebruikt in kruiwagen band en na +- jaar was band weer zacht vermoed dat het in de fietsband ook geen stand houd.

  • @tubeaad
    @tubeaad 6 днів тому

    Handig spul.

  • @vuurvreter78
    @vuurvreter78 Рік тому +2

    Goede uitleg.

  • @jeroenenannieke
    @jeroenenannieke Рік тому +2

    Ik heb het nog nooit hoeven gebruiken. Maar heb wel zo’n spuitbus bij me. En ook een pompje. En dat is maar goed ook zie ik :-)

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому

      Met de huidige banden is de kans op lekrijden klein. Maar als het dan toch gebeurt ben je in ieder geval goed voorbereid.

  • @eddyvanesch-dq7ve
    @eddyvanesch-dq7ve Рік тому +30

    Kan je het volgende filmpje plaatsen waar je de binnenband er uit haalt na de reparatie zodat we kunnen zien hoe dat eruit ziet met dat schuim.

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому +17

      Ik zal eens kijken of ik dat als losse short kan plaatsen.

    • @jeancrombach1214
      @jeancrombach1214 Рік тому

      Onhandig 😅

    • @fransdorable1566
      @fransdorable1566 Рік тому +3

      Ja, daar ben ik ook nieuwsgierig naar. Want volgen mij kun je daarna je ventiel weggooien, je velglint en misschien ook wel je gehele achterwiel. Ik waardeer het filmpje maar ik geef toch de voorkeur aan de ouderwetse methode. Ik zou een Simson-doosje meenemen met zelfvulcaniserende plakkers alsmede een klein zaklantaarntje in mijn fietstas.
      Een zelfde filmpje zou je kunnen maken voor je lekker autoband maar het wordt een ander verhaal als je daarna je dure velg moet weg gooien want na de lekke band ben je vroeg of laat toch toe aan vervanging van je auto- of fietsband en ik betwijfel of je daarna nog zo blij bent met deze alternatieve reparatiemethode.

    • @btodsk
      @btodsk Рік тому

      De vraag is: dat spul droogt op. Zit er dan daarna een hoop rommel in je band?
      En kun je deze methode ook toepassen bij een speed pedelec? De bedoeling is om er gewoon mee thuis te komen, toch? Niet om er daarna zo mee te blijven rijden. Bedankt wel voor dit filmpje.

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому +2

      @@btodsk het schuim droogt op. Je kunt er gewoon mee blijven rijden. De band is blijvend gerepareerd.

  • @karelski
    @karelski Рік тому +3

    Een soort tubeless, maar dan achteraf. Lijkt me een prima methode om thuis te komen.

  • @kropff
    @kropff Рік тому +1

    Bedankt

  • @deursloten
    @deursloten 10 місяців тому +1

    Ik bel mijn vrouw en die komt mij ophalen. Overigens bestaat dit al heel lang.

    • @Larzemensch
      @Larzemensch Місяць тому

      Wat bestaat al lang? Dat je vrouw je op komt halen? 😂

  • @erickuyper3087
    @erickuyper3087 Рік тому

    ❤ik plak hem liever binnen band!.😊

  • @fmoquette
    @fmoquette Рік тому +2

    Inderdaad wel benieuwd naar hoe dat aan de binnenkant zit na verloop van tijd, of alles aan elkaar geplakt zit en je in het ergste geval binnen- en buitenband moet vervangen. Ik zou ook per fiets 2 van die busjes meenemen, zeker op een fietsvakantie, hoewel dan degelijk plakken misschien toch beter is.

  • @rolandlhoest9688
    @rolandlhoest9688 Рік тому

    Super handig 👍

  • @killroyagain
    @killroyagain 2 місяці тому

    Ook ooit iets dergelijks gebruikt. Nadeel was dat het lek ongeveer ter hoogte van het ventiel was (maar wel aan de buitenzijde van het wiel), waardoor het ventiel zelf verstopt raakte en nu ook wat minder lucht door kan laten. Oppompen lukt nog wel, maar een stuk trager dan voorheen.

  • @HennieW
    @HennieW Рік тому +2

    Moet je nadat thuis bent gekomen de band alsnog plakken of kan je er gewoon mee doorrijden. En wordt het schuim niet hard in de band,

  • @jankoenplatteschor4125
    @jankoenplatteschor4125 Рік тому +2

    Ja ik zou het meenemen.

  • @agegroot5666
    @agegroot5666 Рік тому +1

    Ik denk niet dat het middel had geholpen bij m'n 2 laatste lekke banden waarbij een stukje glas loodrecht door de breakerlaag was gegaan en er nog in zat. Binnenband was onderweg vervangen...maar daarna niet maximaal opgepompt,was de band keihard opgepompt was het puntje glas geheid door de nieuwe binnenband gegaan. Bij thuiskomst buitenband nog eens goed bekeken waarbij bleek dat er toch een stukje glas recht inzat, kon op locatie niets vreemds ontdekken aan de binnenkant van buitenband.

  • @sonnylatchstring
    @sonnylatchstring Рік тому

    Heb ooit zo'n spuitbusje toegepast en het schuim kwam zelfs langs veel van de spaaknippels naar buiten. Een grote puinhoop dus en er was een nieuwe binnenband nodig en reiniging van de velg en velglint.

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому

      😂zal een flink gat in de binnenband hebben gezeten..

  • @ronaldtroost
    @ronaldtroost Рік тому +1

    Ik heb een binnenband en een CO2 patroon bij me. Zowel op mijn racefiets als op mijn gewone fiets

  • @jeroenhoeks5271
    @jeroenhoeks5271 11 місяців тому +1

    hey roel heb magic mary achter mountainking voor is goeie comb gr jeroen

  • @peternijssen8708
    @peternijssen8708 9 місяців тому

    In Uw video is de plek van het gaatje exact bekend. Helaas is dit in veel gevallen onderweg niet zo, dus kan het gaatje niet in alle gevallen naar beneden gedraaid worden. Het zou anders een goed hulpmiddel kunnen zijn, zeker voor een racefiets als men geen liefhebber van tubeless is. Dan hoeft er in de winter niet meer met koude en stijve vingers een nieuwe binnenband geplaatst te worden.

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  9 місяців тому

      Ook als het gaatje niet naar beneden wijst blijkt het goed te werken.

  • @koenverbouw7151
    @koenverbouw7151 Рік тому +2

    Prima video & erg aangenaam om weten dat dit bestaat. Wat gebeurt er als je nadien opnieuw lek rijdt? Is de foam/vloeistof in de binnenband dan nog actief?

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому +3

      Het werkt een aantal weken nadien ook nog preventief.

  • @baspierik-zs9kz
    @baspierik-zs9kz Рік тому

    Lijkt me handig als de band nog voldoende profiel heeft. Benieuwd of het duurzaam goed blijft.

  • @Bgdutch77
    @Bgdutch77 Рік тому +1

    Altijd zo’n spuitbusje in m’n toppeak kar liggen, sneller dan bandje verwisselen

  • @Margreetonmyway
    @Margreetonmyway Рік тому +2

    Als je het gat niet vindt, waar hij op leegloopt, dan is het geen optie dit te gebruiken? Dus enige twijfel om dit aan te schaffen. Nu zit al dat schuim in je band, wat betekent dat dan nu verder? Miet binnenband dan alsnog worden vervangen?

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому +1

      Als het gaatje zo klein is dat je het niet kunt vinden dan kun je het ook gewoon gebruiken. Alleen bij grotere gaten is het handig om het gat naar beneden de doen. Dan is het gat het snelst dicht en verlies je zo min mogelijk druk.

  • @pddoolaard751
    @pddoolaard751 10 місяців тому

    Ik vind het wel handig voor reparatie van een fietsband, maar ik heb een scootmobiel en is volgens mij minder geschikt daarvoor.

  • @ooievaar
    @ooievaar Рік тому +1

    Wat nu bij een tweede lek ?

  • @deverhalenbakker
    @deverhalenbakker Рік тому

    Lijkt mij handig. Alleen onderweg je handen wassen lijkt mij een beetje lastig… tenzij er een sloot in de buurt is. 😝😂

  • @user-qn4dk5jt5n
    @user-qn4dk5jt5n 11 місяців тому +1

    Je moet dus een behoorlijke fietspomp meenemen. Dan kun je volgens mij net zo goed repareren( is meestal in 10 minuten gebeurd. Kost veel minder, geeft geen vervuiling en volgens mij werkt deze methode maar 1 malig voor een band.

  • @tjeerdboudri2728
    @tjeerdboudri2728 Рік тому +1

    Kan je na gebruik van cyclon de band nog steeds op pompen met een CO2 pompje? Of bevriest de cyclon door de CO2?

  • @knutselaardre1272
    @knutselaardre1272 Рік тому

    Ik heb dezelfde bedenkingen als Margreet. Het lijkt me wel een goede noodoplossing.

  • @bertuutzeeland2058
    @bertuutzeeland2058 Рік тому

    Dank je wel voor dit informatieve filmpje. Nu pomp je de band op met een fietspomp die je onderweg niet zo snel bij je zult hebben. Heb je daarom ook een advies welke handpomp jij bij lekke banden onderweg kunt gebruiken na de reparatie?

  • @MrBose-kz6mi
    @MrBose-kz6mi Рік тому +2

    Goede demo!

  • @ramongeraci
    @ramongeraci Рік тому

    Handig is het zeker...
    Ik vraag me wel af of je ook een band kunt repareren waarvan je het lek niet kunt lokaliseren of traceren...

  • @gkamphuis61
    @gkamphuis61 Рік тому +1

    Het is een methode, een van de vele maar is niet op elke situatie toepasbaar. Heb je een klein stukje glas in je band, bij mij de meest voorkomende oorzaak van een lekkeband, dan zie ik deze niet altijd aan de buitenzijde zitten en vindt hem pas door te voelen aan de binnenkant van de buitenband. Vindt je wel de oorzaak eenvoudig aan de buitenzijde dan is deze wijze van herstel een mogelijkheid. Is deze methode al getest onder zware omstandigheden? Fiets met volle bepakking op onverharde wegen bv

  • @jandegroot4975
    @jandegroot4975 Рік тому

    Handig

  • @KIMO7501
    @KIMO7501 11 місяців тому +1

    @kimo500 ik heb Cylo gebruikt op 700x36c ben erop thuis gekomen en toen bij gepomt .zit nu 5 weken en nog steeds keihard

  • @Kevin_Cat
    @Kevin_Cat Рік тому +1

    Mooi informatief kanaal heb je Roel! Hoe zit deze repair gel er uit als je de binnenband vervangt? Zit de gel dan als smeerboel overal tussen of niet?
    Misschien dat je jet in een 'short' kan laten zien?

  • @Za7a7aZ
    @Za7a7aZ Рік тому

    De bedoeling is dat je geen fietspomp bij je hebt en de spuitbus je weer thuis brengt. Als je zon bus koopt ga je daar ook vanuit tenzij extra pompen op de bus vermeld staat. Als dat niet het geval is faalt deze oplossing in mijn ogen.. Desalniettemin een like voor de uitleg...

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому +1

      Het middel
      Is vooral bedoeld om niet te hoeven plakken/vervangen onderweg. Het lijkt mij altijd zinvol een een pompje mee te nemen.

  • @depijpbylex3025
    @depijpbylex3025 Рік тому +1

    informatieve filmpjes Roel.
    Ik vraag me af hoelang je met zo'n spuitbus vulling door kan fietsen? gr. lex

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому +6

      Kun je gewoon mee fietsen. Het schuim in de band is gelijk aan de latex die voor Tubeless banden wordt gebruikt. Tast de band eigenlijk niet aan. Het gaatje is blijvend gerepareerd.

  • @Dutch-K9-Unit
    @Dutch-K9-Unit Рік тому

    Leuk en aardig maar als lek rijdt door kleine glassplinters kun je dit haast niet traceren in de band aan de buitenkant, ik zou altijd de buitenband controleren aan de binnenkan of er nog iets inzit anders rij je weer lek, racefiets direct een nieuw bandje erom en doorrrr...duzzz niks voor mij dit

  • @gerritsteenhuizen4569
    @gerritsteenhuizen4569 Рік тому

    Wat kost het en een plastik zakje bijleveren om na gebruik in te doen en thuis weggooien

  • @jeroendijkers7733
    @jeroendijkers7733 Рік тому

    Gedachte kronkel, kan je ook sealer gebruiken voor tubbles. Deze via ventiel inbrengen rond draaien en band op druk brengen. Zodat je een soort kruising krijgt van een binnenband die zicht zelf "plakt" . Hoef je ook niet de oorzaak van de lekke band te vinden, en is dit preventief toepasbaar ? Wat ook interesant is krijg je de binnenband er nog fatsoenlijk uit en zit deze niet vast geplakt. Met vriendelijke groeten Jeroen.

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому

      Dat zijn gedachtes die mij ook spelen. Antwoord hierop is denk ik alleen te geven door te testen.

    • @janvandersanden9635
      @janvandersanden9635 Рік тому

      Er zijn mensen die latex melk in hun binnenbanden doen. Wordt vaak gedaan als er door een gebied wordt gefietst met veel doorns. Dus volgens mij moet het wel kunnen.

    • @cooswiendels9780
      @cooswiendels9780 Рік тому +1

      @@RoelPeerenboomTV ik zie een nieuwe video aankomen 😄

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому +1

      @@cooswiendels9780 heb nog een flinke lijst te gaan. Overigens krijg je als betalend lid voorrang op dat lijstje.

    • @wirooudejans4939
      @wirooudejans4939 Рік тому

      Sealand gaat niet werken. Binnenband kan je daar niet mee plakken. Heeft te maken met te weinig contact-oppervlak. Ook een te groot lek in je tubeless band krijg je niet geseald.

  • @andrelaureijssen9537
    @andrelaureijssen9537 6 місяців тому

    Onderweg handen wassen wordt mss lastig. Ik ben ook heel benieuwd hoe de band er uiteindelijk uitziet, is deze nog ooit te plakken. Zit binnen en buitenland niet volledig aan elkaar gekleefd?

  • @belizekaviar1263
    @belizekaviar1263 8 місяців тому

    beste roel, super filmpje..alleen mijn vraag,als je niet weet waar het lek zit,hoe werkt het dan?en is er een droogtijd ,voordat je weer verder kan fietsen?

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  8 місяців тому

      Als je niet weet waar het zit spuit je het gewoon in de band en draai je het wiel daarna even rond. Geen droogtijd.

  • @dirckdevriez6661
    @dirckdevriez6661 Рік тому

    Smurrie 2.0? Ik heb in de nieuwe banden voor & achter ook groene flesje gespoten en nu buitenband versleten en koordlagen zichtbaar waren bleken er 5 gaatjes in te zitten, 3 voor 2 achterband...
    Preventief vind ik betere dan achteraf.
    Nadeel is dat banden zelden nog geplakt kunnen worden en je nieuwe moet kopen.
    Deze is voor 1 band, ik had flesje voor beide banden.

  • @oomkeveen
    @oomkeveen Рік тому +1

    Duidelijke video (zoals altijd🙂) Kun je naar het gebruik van deze foam gewoon op deze band door blijven fietsen of wordt toch wel aanbevolen om na een x tijd toch de band te vervangen?

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому +3

      Lekker blijven fietsen!

    • @stingray7074
      @stingray7074 5 місяців тому

      @@RoelPeerenboomTVonzin deze troep wordt na een tijdje hard en verpest je binnenband …vervangen dus een betere optie is een gaadi binnenband

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  5 місяців тому

      @@stingray7074wat je zegt is flauwekul. De fiets die we in de video hebben gebruikt is een leenfiets van ons. Deze rijdt sindsdien gewoon met het schuim in de band. Niks aan de hand. Wij hebben Gaadi kort gebruikt. 30/40% scheurt kapot bij de uiteinden. Daar kun je niet op vertrouwen.

  • @ericvdlist
    @ericvdlist Рік тому +1

    Leuk video Roel. Gekke vraag: waar heb jij die armband met kettingschakel gekocht?

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому +2

      Die vraag krijg ik vaker. Een maat van me maakt ze. Kijk maar even op www.lamatt.nl

    • @ericvdlist
      @ericvdlist Рік тому +1

      @@RoelPeerenboomTV dank je Roel!

  • @reiniervanherk5649
    @reiniervanherk5649 3 місяці тому

    Eerst ventiel weer dichtdraaien v schone handen?

  • @leonbroekx
    @leonbroekx Рік тому

    Ik mis een stukje bij deze video. Namelijk wat je nu hierna moet doen. Kun je gewoon blijven fietsen of is dit alleen om thuis te komen? En wat gebeurd er nu wanneer je deze band gaat vervangen door een nieuwe? Wat tref je dan aan? Dat vind ik eigenlijk minstens zo belangrijk dan een snelle fix. Want als die hele velgen aan de binnenkant vol met troep zitten omdat dat schuim daar heeft kunnen komen en ik ben dan uren aan het los bikken dan vind ik er iets anders van dan wanneer ik gewoon los kan maken en dat eventueel kan wegspoelen of er helemaal niets meer van te zien is.

    • @leonbroekx
      @leonbroekx Рік тому

      En ik heb nog een opmerking of meer een zorg: bij toenemende populariteit van dit soort spul zal de vervuiling ook toenemen. Mensen gaan dit weggooien. Net als die co2 patronen die je wel eens ziet liggen. Dat is een bijeffect wat we eigenlijk niet willen. Ik zou dus iedereen op het hart willen drukken dit soort producten netjes op te ruimen.

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому +2

      Je kunt gewoon gaan fietsen en blijven fietsen. Het schuim bijft voor 99%
      In de binnenband zitten en zal daar gedurende een aantal weken ook preventief werken tegen lekrijden.

  • @joosteisen7181
    @joosteisen7181 2 місяці тому

    War gebeurt er daarna, en hoelang blijft hij op spanning, binnen en buitenland bij de volgende keer weggooien ?

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  2 місяці тому

      Band blijft gewoon goed. De betreffende fiets rijdt sinds dit filmpje gewoon rond zonder dat de band is vervangen.

  • @leohanenberg9400
    @leohanenberg9400 Рік тому

    Thuis zou ik de band plakken/vervangen.
    Onderweg zou dit een mooie oplossing zijn.
    Hoe lang blijft het bruikbaar. M.a.w. Hoe is tot?

  • @henkdevries6568
    @henkdevries6568 Рік тому

    Een goede tip maar ik Nehmen Togo maar lieber een Reserve Binnenland mee en klein toolkid reparieren in 5 Minuten

  • @keesgroenland-sr
    @keesgroenland-sr Рік тому

    Wat was het merk Roel? Het lijkt mij een prima middel om bij je te hebben.

  • @Jan-st2ge
    @Jan-st2ge Рік тому

    Je spuit het schuim dus in de binnenband en het komt er via de buitenband uit.
    Gaat dit ook met grotere gaatjes?
    Ervaring overigens met ander merk dat het een enorme bende van schuim wordt.
    Dus doe wat keukenpapier in je fietstas.

  • @bastaselaar.sen.3086
    @bastaselaar.sen.3086 Рік тому

    Hoe maak je je handen schoon onderweg. Is het geen kleverige massa?

  • @chillozz1
    @chillozz1 Рік тому

    kan je eens laten zien hoe je een cushcore band erop legt ?

  • @gerkerkhoven
    @gerkerkhoven Рік тому

    Handig en lees in de comments dat het niet alleen een thuiskomertje is.
    Echter, pas de gel eens toe Roel, als je het lek niet kunt vinden en je dus niet het lek naar beneden kunt draaien.

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому +1

      Als dat gebeurt dan is het gaatje zo klein dat het ook niet perse naar beneden hoeft.

    • @gerkerkhoven
      @gerkerkhoven Рік тому +2

      Dank Roel!

  • @strannostrannovasrr
    @strannostrannovasrr Рік тому

    Heb je na het op deze manier "plakken" van de band nu een thuis-kom-band gecreëerd of kan je er gewoon mee doorfietsen tot de buitenband versleten is? En als je band dan weer lek gaat, kun je de binnenband dan nog op de normale manier plakken, of is het dan einde verhaal? Wel een mooi product trouwens.

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому +1

      Je kunt er gewoon mee blijven rijden tot de band versleten is.

  • @OudSabbinge
    @OudSabbinge Рік тому

    Handig maar ik denk wel dat je dan thuis een nieuwe binnenband erop moet doen of is dat niet nodig? Daar ben ik wel benieuwd naar.
    Handige video's heb je overigens.

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому

      In principe kunnen de binnenband gewoon laten zitten. Het gaatje blijft gewoon dicht.

  • @arjenkabboord5002
    @arjenkabboord5002 10 місяців тому

    Zit er genoeg in voor een mbt band?

  • @jippel10
    @jippel10 10 місяців тому

    Plak altijd zelf

  • @wimrud
    @wimrud Рік тому

    Voor een noodgeval een goede oplossing, maar wat blijft er na deze reparatie over van de binnenband, kun je hem nog plakken op de normale manier met een plakkertje of kun je hem dan weggooien?

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому

      Je kunt gewoon blijven fietsen. Bij een volgende lek zal het middel het gaatje ook weer dichten. Na een aantal weken is het niet meer werkzaam. Op dat moment zou je de band kunnen plakken of een nieuwe bus gebruiken. Maar met goede banden is de kans al klein dat je 2x lek gaat rijden.

  • @maartenpullen7218
    @maartenpullen7218 Рік тому

    Dit ziet er handig uit. Zit er een houdbaarheidsdatum op deze bus met repair gel?

  • @Frank-mn4hx
    @Frank-mn4hx Рік тому

    Dat is een handige keus om thuis te komen.
    Kan ik gewoon blijven rijden? Ik maak nogal veel km. En ik heb Marathon plus van 37 mm dik.
    En ik heb altijd een druk van 5,8 BAR in de banden zitten.

  • @laarskr3722
    @laarskr3722 Рік тому

    Wat ik mij afvraag , wat als ik niet weet waar het lek zit , dan kan ik hem ook niet naar onderen draaien. Werkt deze spuitbus dat wel of niet?

  • @ferdinanddekeersmaeker1686
    @ferdinanddekeersmaeker1686 Рік тому

    Dank voor de vlog.
    Op zich misschien handig.
    Maar bij thuis komst, wil je de band denk ik dan conventioneel repareren. De binnenband is om weg te gooien, maar hoe zit het dan met buitenband en de velg zelf.
    Alvast bedankt
    Groetjes Ferdi

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому +1

      Het is niet nodig om je band nadien te repareren. Je kunt gewoon blijven fietsen.

    • @ferdinanddekeersmaeker1686
      @ferdinanddekeersmaeker1686 Рік тому

      ​@@RoelPeerenboomTV oké, dank u voor je reactie.
      Wat wanneer je terug lek rijd?

    • @ferdinanddekeersmaeker1686
      @ferdinanddekeersmaeker1686 Рік тому

      @@RoelPeerenboomTV oké bedankt reactie. Maar wanneer je opnieuw lek rijd?

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому +1

      @@ferdinanddekeersmaeker1686 dan is de kans groot dat het gaatje gewoon gedicht wordt door het middel dat nog in de band zit.

    • @ferdinanddekeersmaeker1686
      @ferdinanddekeersmaeker1686 Рік тому

      @@RoelPeerenboomTV oké bedankt, zeer nuttige info.
      Groetjes Ferdi

  • @HenderikusvandeKolk
    @HenderikusvandeKolk Рік тому

    wat nu als ik later een nieuwe buitenband monteer. Blijft er dan allerlei hard geworden schuim op de velg zitten?

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому

      Er vanuit gaande dat je gewoon een klein gaatje moest dichten komt er niet veel schuim uit de binnenband.

  • @georgejacobi5118
    @georgejacobi5118 10 місяців тому

    Ik heb een vraag als ik onderweg een lekke band krijg hoe kan ik dan het gaatje vinden als me band al plat is

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  10 місяців тому +1

      Dat lukt dan niet tenzij je een pomp bij je hebt. Vind je het gaatje niet, spuit dan het schuim gewoon in de band zonder het gaatje naar beneden te plaatsen.

    • @georgejacobi5118
      @georgejacobi5118 10 місяців тому

      @@RoelPeerenboomTV meschien is dat een idee om daar ook een filmpje van te maken vertel dan eens wat je dan moet doen want het komt wel eens voor dat elk persoon wel eens onderweg een lekke band hebben en bijna niemand heeft een fiets pomp mee en wat zal deze oplossing gaan kosten of is dat alleen bij u te koop want niet elke fietsenwinkel zal dit product gaan verkopen omdat het onbekend is ik heb zelf een fiets en een scooter werkt het ook als me scooter een lekke band heeft of moet ik daar voor echt een prop in me band laten plaatsen

  • @dannylemmens9249
    @dannylemmens9249 Рік тому

    Kan je dat niet verkrijgen in 4bar zo een spuitbusje

  • @skiskien
    @skiskien Рік тому

    Is het mogelijk om dit produkt in beide banden te spuiten ter voorkoming lekrijden❤

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому +2

      Hoi, nee dat gaat niet. Dan kun je beter latex voor tubeless banden gebruiken.

  • @lexvantwater5417
    @lexvantwater5417 Рік тому

    Werkt een prop en gascilinders niet op een fietsband? Want kun je thuis de band nog wel gewoon plakken met al dat schuim?

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому

      Prop werkt alleen bij een tubeless band. Als je het schuim in de band spuit hoef je niet meer te plakken.

  • @BruceLeeFannl
    @BruceLeeFannl 11 місяців тому

    Hoelang blijft dit goed in de band?

  • @leoenkittysteenvoorden8407
    @leoenkittysteenvoorden8407 Рік тому

    Was die na 2 weken nog hard dan?

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому +1

      Yes, de betreffende leenfiets hebben we daarna gewoon probleemloos ingezet.

  • @ClassicL
    @ClassicL Рік тому

    Hoe fietst dat een fiets met cardan as?

  • @ihskra
    @ihskra Рік тому

    Dag Roel, ik had inprincipe een heel klein gaatje en dacht dat ik er zo een auto propje erin kon doen dus heb eerst een flinke gat gemaakt en daarna geprobeerd een propje erin te doen. Helaas niet gelukt 😢 zou dit schuim ook een oplossing kunnen zijn voor een groot gat? Ongeveer 1cm rond. Fijne avond

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому +2

      Een gat van een cm gaat helaas niet lukken. Dat wordt een nieuwe band..

    • @ihskra
      @ihskra Рік тому

      @@RoelPeerenboomTV bedankt voor het snel reageren! Binnen en buitenband vervangen bedoel je?

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому +1

      @@ihskra als er een gat van 1cm in je buitenband zit dat moet je die sowieso vervangen. Een lekke binnenband zou ik ook vervangen.

    • @ihskra
      @ihskra Рік тому

      @@RoelPeerenboomTV thx

  • @marcelvos6690
    @marcelvos6690 Рік тому

    Ik ben er niet zo'n fan van, ik heb de spuitbus een paar keer gebruikt(van een ander merk), moest dan binnen redelijk korte tijd toch weer plakken. Als noodoplossing wellicht aan te bevelen. Ik vond dat spul aan mijn handen ook niet zo fijn. Kortom , zorg dat je een paar van die plastic handschoenen ,die bij ieder tankstation hangen, en die niemand gebruikt, in je zadeltasje hebt zitten.

  • @dirkbouma3301
    @dirkbouma3301 Рік тому +4

    Ik vind deze methode voor normale fietsen handiger dan onderweg plakken. Voor mijn racefiets vind ik een nieuw binnenband handiger. Als het regent lijkt mij deze spuitbus heel handig. Je bent dan snel klaar om verder te fietsen.

  • @gerardpodt-ge2bo
    @gerardpodt-ge2bo Рік тому

    Onder ideale conditie is dit filmpje gemaakt. Maar als de band nat is of erzit condens in de binnen band werkt dit soort systemen niet.

  • @marcovL1970
    @marcovL1970 9 місяців тому

    Mijn fietsemaker was er niet blij mee toen hij de binnenband er uit haalde en vervangde

  • @hansvermorken2261
    @hansvermorken2261 Рік тому

    Moet je nu straks toch niet een nieuwe binnenband aanbrengen…..of blijf je nu altijd doorrijden met de schuim?

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому +1

      Je kunt gewoon blijven fietsen met het schuim in de band.

  • @ruudbinnendijk2627
    @ruudbinnendijk2627 Рік тому

    Vaak zul je aan de buitenkant het lek niet vinden. Dus het lek beneden gaat niet lukken. Ook de oorzaak van lek rijden gaat vaak pas goed als je aan de binnenkant van de buitenband voelt. En als je toch een pompje nodig hebt om bij te pompen dan maar gewoon plakken. Geldt natuurlijk niet als je het wiel er eenvoudig uit kunt halen, dan binnenband wisselen. Wel eerst oorzaak proberen te vinden. Voor mij geen spuitbus.

  • @jankoenplatteschor4125
    @jankoenplatteschor4125 Рік тому

    Ik hoorde dat een gaatje rond gerepareerd kan worden. Maar dat een sneetje altijd verder openscheurt.

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому

      Echte sneetjes kunnen soms doorgescheurd idd. Maar dat gebeurt maar weinig hoor.

  • @25musicmaker
    @25musicmaker Рік тому

    Lijkt een beetje op het noodsysteem voor autobanden.

  • @johndo8257
    @johndo8257 Рік тому

    Nadeel is dat je daarna de binnenband moet vervangen. Gewoon naar huis lopen en band plakken.

    • @RoelPeerenboomTV
      @RoelPeerenboomTV  Рік тому

      Welnee, met dit middel in de binnenband kun je gewoon nog jaren blijven rijden.