Hoe snel laad je je auto via het stopcontact?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 26 тра 2019
  • Elke elektrische auto kun je via een normaal stopcontact laden. Maar hoe snel gaat dat nou eigenlijk? In deze 15e aflevering van mijn vlog vertel ik er meer over.
  • Авто та транспорт

КОМЕНТАРІ • 17

  • @pdebie1982
    @pdebie1982 3 роки тому +1

    Precies de info die ik over de “granny charger” zocht. Kort en bondig. Top!

  • @SanderT5R
    @SanderT5R 2 роки тому

    Welke laadsnoer moet ik kopen om een Dacia Spring op te laden aan een 400V 16A "stopcontact"

  • @aemalkhostwal3260
    @aemalkhostwal3260 Рік тому

    Voor golf 7 gte ook?

  • @xenomorph1317
    @xenomorph1317 4 роки тому +3

    Ik zou wekelijks ongeveer 200km rijden en dagelijks rond de 40km met een I3s op 40kwh.
    1 of 2x wekelijks een 5 tal uurtjes opladen via het gewone stopcontact (3,8kwh op 16 ampère ) via de lader van de auto die max 2.5kwh levert is dus voor mij ruimschoots voldoende.
    Een accu trager laden duurt langer, maar is veel beter voor de levensduur van de accu.
    Ik dacht ook (althans in Belgie) dat je betaalt per Kilowatt en niet de uren dat je moet laden.
    Het zou anders een dure boel worden, of ben ik verkeerd?

    • @Lyncis
      @Lyncis  4 роки тому +3

      Nee, volgens mij doe je zeker niets verkeerd. De vraag of je thuis een laadpaal nodig hebt is terecht. Dat hangt erg af van hoeveel kilometer je rijdt, hoe groot de accu is, het verbruik en je gevoel. Met dat laatste bedoel ik: vind je het niet erg dat laden traag gaat, dan is dat geen enkel probleem. Het laden via stopcontact of laadpaal thuis doet niets met de levensduur van de batterij. Het belangrijkste is dat je niet elke dag tot 100 procent laadt. Beter is Max 80 of 90 procent. Stel dat je elke dag aan de snellader hangt en dat de enige laadmanier is, dan is dat niet denderend voor de batterij, maar verder is het geen punt. Je betaalt idd per kWh, in mijn geval iets meer dan 0,21 eurocent. Thuisladen is daarmee altijd het goedkoopst.

  • @gray9029
    @gray9029 3 роки тому +2

    Mijn stopcontactlader voor mijn mini electric heeft een vermogen van 2,4 kw en 10A. Toch laadt hij de wagen maar op aan 1,5 kw. Heeft u enig idee hoe dit komt? Zit in een stopcontact met een groep van 16 A. En er zitten geen andere toestellen aangesloten op deze groep.

  • @jan-niekbos3791
    @jan-niekbos3791 4 роки тому

    Als je krachtstroom hebt.
    Is er dan ook een kabel zodat je snel kan laden zonder een paal?
    (Bijvoorbeeld met een Mitsubishi)

    • @Lyncis
      @Lyncis  4 роки тому

      Hallo, ik moet je eerlijk zeggen batik geen idee heb. Weet ook niet helemaal exact wat je bedoelt. Wat voor auto heb je en kun je thuis laden? Wij hebben thuis zelf een 3x35Ampere-aansluiting. We zouden zowel de Kona electric als de Model 3 rustig samen aan het stopcontact kunnen hangen. Het duurt alleen langer, zeker bij de Kona omdat die maar op één fase laadt. We hebben het overwogen om de auto's zo te laden, maar uiteindelijk besloten om twee laadpunten aan te laten leggen (heeft te maken met de wijze waarop we de auto's parkeren, anders kan het ook met een). Ik heb geen spijt daarvan. Niet alleen omdat het sneller laadt, maar vooral ook vanwege het gemak. Geen gedoe met externe kastjes, stekkers of wat dan ook....

  • @rudolf6018
    @rudolf6018 4 роки тому

    je hebt dus een bedrijfsaansluiting aangevraagd aan je woning kreeg die zomaar of zitten de voorwaardes aan een zware aansluiting

    • @Lyncis
      @Lyncis  4 роки тому +2

      Hallo Rudolf, het is geen bedrijfsaansluiting. Ons huis had een 3x25a aansluiting, standaard. Heeft onder meer te maken met de warmtepomp. Die lust ook wel stroom, zo’n 3500/4000 kWh per jaar. Verder hebben we geen gas en gaat dus alles elektrisch. Zet daar twee EV’s bij en het gaat hard. Een loadbalancer (Maxem) houdt alles in de gaten. Dus strikt noodzakelijk is die zware aansluiting niet. Zonder zou je alleen trager laden. Toch hebben we het gedaan vanwege de Hyundai Kona. Die laadt maar op 1fase in tegenstelling tot de Model 3, die 3 fasen gebruikt. Met 3x25a laadt de Kona erg traag. Op 3x35 een stuk sneller. In sommige gevallen is dat voor ons fijn.
      De 3x35a hebben we aangevraagd via mijnaansluiting.nl Groot nadeel: we betalen 60 euro per maand meer aan vastrecht. We kijken het nu gewoon eerst eens aan. Hoe laden we, wanneer, hoe lang etc. En volgend jaar kijken we of we bij 3x35 blijven.

  • @WitteveenMenno
    @WitteveenMenno 2 роки тому

    Voor veel mensen is het niet mogelijk om aan een stopcontact te laden. Simpelweg omdat ze geen garage of oprijlaan hebben. Dan kan je dus alleen met een draad die over de stoep gaat laden. Maar dat mag meestal niet. Oplossingen?

    • @Jajalaatmaar
      @Jajalaatmaar Рік тому +1

      Je gemeente vragen om een laadpaal voor de deur. Misschien heb je mazzel. Verder kan je niks behalve op een laadpaal in de buurt vertrouwen. Voor sommige mensen gaat dat prima.

  • @talesofatoller357
    @talesofatoller357 2 роки тому

    Moet het stopcontact apart zijn afgezekerd ? Op het stopcontact van mijn garage staat ook de airco op aangesloten. Kan het dan misgaan ?

    • @SanderT5R
      @SanderT5R 2 роки тому

      Als je maar onder de 16 A blijft ong 3600watt totaal

    • @Jajalaatmaar
      @Jajalaatmaar Рік тому

      Het is het beste om een eigen groep te gebruiken, natuurlijk. Zo'n auto kan doorgaans de aparte groep maximaal gebruiken. Met een airco erbij lijkt me dat niet praktisch.