Sunteti de o sinceritate debordanta si asta va face 'iubibili'..felicitari maxime ,dar este doar meritul vostru.Prezentarea e detaliata si utila pt. majoritatea dintre noi. Va urmaresc cu drag si astept urmatorul clip! Multumesc pt. tot .
Multumim tare fain! Ne bucuram ca este util si folositor acest video tutorial sa zicem asa. Ideea a fost sa fie cat mai informativ pentru cei interesati de drumetii pe munte, si un schimb asa de experienta in materie de echipament montan, ce am considerat noi ca ne este de folos dupa cateva bune drumetii si utilizari, si eficient dpdv greutate/necesitate. O sa urmeze o serie de episoade filmate pe creasta Muntilor Fagaras pe ruta Turnu Rosu - Vf. Serbota, apoi inca un episod din Iezer-Papusa. Multumim inca odata, toate cele bune!
Multumin tare fain! Am incercat pe cat posibil sa descriem cat mai detaliat, desi poate am depasit un timp rezonabil, dar aia e. Videoul este creat in ideea de a informa si de a oferi alernative privind cele necesare pt o drumetie pe munte
Salut inițiativa voastră privind acest tutorial fain privind bagajul de munte. Ai propus un dialog pe tema asta, așa că sper ca dacă intervin cu opinia mea, sa nu deranjeze. Ok, primul lucru care e legat de tipul de rucsac ales. Eu prefer unul care are ferestra de vizitare pe fermoar și în partea de jos, lucru care e util când doresc ceva din rucsac și se află în partea de jos, de obicei hainele sunt acolo. Modelul prezentat în afara de capac, are un buzunar unic mare, care dacă e deschis în totalitate, cu siguranță tot ce e în el se deranjează, iar dacă plouă, expui totul la apă... _Referitor la modul de samarizare pe rucsac a cortului... Personal am întâlnit zone inchise de jnepeni (cum era de la Urlea spre Dara de ex.) , sau hornuri, nu mai spun de brâne unde ești expus, zone unde un cort poziționat cum ai prezentat o să-ți facă probleme. Eu țin cortul samarizat pe fata rucsacului, perpendicular pe pământ, ori betele de cort separat așa cum cari cele de tracking, iar cortul făcut ca un sac de dormit și în rucsac. Pentru apă folosesc un camelback bun, făcut chiar de firma Camelback, unul în care apa nu prinde gust sau nu îngheța iarna în furtun sau robinet. De cele fac asta? Pentru ca asa am acces oricând la apă, chair dacă fac cățărare, trebuie doar sa înclin capul spre furtunul de apa care e prins pe breteaua de la rucsac și sa trag apa din tetina... Niciodată nu am nevoie de ajutor să-mi scoată cineva bidonul din buzunarul lateral, nu scot rucsacul din spate, nu ma opresc pentru apă. Apoi, referitor la a folosi acel echipament impermeabil în sacul de dormit, cred ca e o greșeală, deoarece îți garantez ca lipsa respirabilitatii o sa creeze condens și o sa ieși din sac ud de transpirație, exact când afara unde e frig... Un polar direct pe piele, asa cum e corect, o să-și facă bine treaba. Important pe munte e sa stai mereu uscat. Apoi, trusa sanitara o am atașată pe breteaua liberă de la rucsac tocmai pentru a avea acces instant la ea. Nu se știe niciodată... Am observat la începutul prezentării ordinea în care ai scos din rucsac. Eu așez tot ce e mai greu, mâncarea de obicei în partea de sus, asa e poziția de echilibru perfecta. Dacă o pui jos în rucsac, centrul tău de greutate o sa fie în spatele călcâielor, deci mereu o sa ai tendința sa echilibrezi greutatea și sa ai vectorul de greutate pe axa genunchilor, fapt care poate nu crezi, dar consuma energie și strica confortul. Tot ce am spus, e doar părerea mea umilă, nu doresc sa contrazic pe nimeni. Nu am văzut o cordelina pentru a asigura materiale, a face un ham, etc... Traba cu fluierul e super ok. Eu ca potol folosesc pachete MRE... Multe calorii și se prepara enervant de ușor fără a folosi extra materiale ca primus, veselă, chibrituri. De orez ce folosești tu, e bun la gust, dar nu știu caloric cum sta. Poteci sigure și momente faine pe Munte.
Multumim fain pentru explicatile din comentul tau. Ne bucuram ca ai raspuns initiativei si ne spui parerea ta, experienta ta si de asemenea in niciun caz nu ne deranjeaza, orice informatie, parere este binevenita si utila. Ideea e sa fie un fel de schimb de experienta, desigur in functie de fiecare isi aranjeaza rucsacul dupa ideeile proprii, dar mereu sunt utile observatile. In privinta rucsacului, acesta are pe langa deschiderea prin doua fermoare paralele pe burta, dar are si in partea de sus deschidere prin acel sistem clasic tip sac cu strangere cu snur, plus o clama peste. Posibil trebuia sa exemplific mai mult facilitatiile rucsacului acesta. Eu personal momentan sunt foarte multumit de el, inainte aveam un Quechua EasyFit de 70L in care luam si chiuveta de acasa cum s-ar spune. Sacul de dormit si cortul le tin in rucsac, prins jos pe rucsac este salteaua de izopren rulata in care sunt bagate si betele de cort, si bagate in husa cortului. Ai dreptate, m-am gandit si eu ca pe anumite pasaje mai inguste ar putea crea probleme pe latime pus astfel izoprenul, dar cand este cazul o sa il montez cum spui tu, daca situtia o cere. Mancarea o depozitez deobicei in partea de mijloc-jos a spatelui rucasacului, iar deasupra, in zona capacului rucsacului mai tin o gentuta cu gustarele. Incerc pe cat posibil sa distribui corespunzator greutatea din rucsac. Deobicei dormim doar in polar, dar incercasem intr-o situatie varianta cu pelerina si pantalonii de ploaie puse peste polar, dar asta in situatia in care sacul de dormit nu face fata. Daca situatia / temperatura nu o cere, evident nu este cazul. Camelback nu folosim, deoarece sincer nu am gasit un inconvenient pana acum in a scoate bidonul cu apa, atat acest rucsac prezentat, cat si cel al prietenei mele (un North Face Terra 55) au un fel de compartiment lateral special (husa) pentru bidonul de apa, care poate fi accesat cu rucsacul pus pe spate. Am vrut sa incercam acele pachete MRE, dar am amanat momentul, sincer sunt putin sceptic in privinta lor, dar o sa le incercam, cel putin din curiozitate, nu zic ca nu sunt bune, repet, nu le-am incercat inca, posibil sa fie intr-adevar foarte eficiente. MRE ne-au mai fost recomandate, cred ca acum ca le-ai mentionat si tu chiar o sa le incercam cu prima tura pe munte sa vedem cum ni se par. Multumim inca odata pentru interactiune si initiativa de a ne raspunde si a ne prezenta din experienta ta. Toate cele bune si poteci insorite!
@@DoiViezuri, sigur, îți respect punctul de vedere și este absolut normal ca fiecare să-și ajusteze echipamentul montan așa cum considera că este mai practic pentru el. Dacă o sa încerci MRE, mai întâi sa consulți lista cu variantele de meniu... Fiecărui număr ii corespunde un meniu, rații care oferă pana la 1200 calorii, enorm cred eu. Eu din păcate tocmai am constatat ca am cam 16 pachete expirate 😭
Foarte tare acel stabilizator pentru camera, e prima data cand vad unul de felul acesta. Pacat ca nu ati reusit sa duceti pana la final creasta. Sunt sigur ca data viitoare va fi mult mai bine. Poteci cu soare sa aveti!
Da, e foarte util steadycam-ul pt camere gen actioncam GoPro, face treaba buna in majoritatea cazurilor. Multumim, da speram ca la anul o sa ne iasa creasta integrala. Poteci insorite!
Legat de servetelele umede, daca tot ai mentionat ca "atat pentru number two", doar in caz ca nu e common knowledge, servetelele umede sunt din plastic => nu foarte nature friendly :)
@@DoiViezuri ar fi bine de mentionat asta in alt video, plus ca biodegradabil cateodata inseamna doar un plastic care se descompune mai repede, dar tot microplastic, la fel ca si pungile "biodegradabile". Ar fi fain sa faceti si putina educatie la alte video-uri si de etica.
Ce inseamna "este light"? :) Ma refer la rucsac si spun asta pentru ca termenul este folosit cu foarte mare usurinta la noi, mai ales de catre cei care vand echipamente. Ei zic light, dar adevarul este ca produsele sunt departe de a se incadra in categoria light sau ultra light.
Evergreen Man recunosc am folosit termenul de light asa nejustificat, in descrierea tehnica rucsacul nu este light. Doar este mai light decat ce aveam inainte, in ideea ca foloseam un rucsac de 70 l in contextul in care eu am vreo 65 kg la 1.70 m inaltime, si caram ca un catar pt ca am tendinta sa iau cu mine si chiuveta :p
Bine punctat. Dupa mine, un rucsac light ar trebui sa aiba maxim 1 kg la un volum de 45, poate chiar 50 de litri. Un cort de doua persoane light ar trebui sa aiba maxim 1,6-1,8 kg (ex: Ferrino Lighttent 2, un cort excelent)
Revad cu inters acest film deosebit de interesant dar spuneti cat cantareste aproximativ tot rucsacul . Eu am un rucsac luat din ,,Europa,, in 2008 are 75L care este greu gol fiind si tot incerc sa-l fac mai usor sub 15kg pt drumetii dar nu-mi iese . O parte din lucrurile prezentate le am si eu, dar am decis sa iau dela Dechatlon un rucsac mai usor de 70L .Va multumesc frumos dragi prieteni.
Rucsacul acesta din video l-am cantarit inainte de a pleca de acasa, a avut 12 kg, aici incluzand toata mancarea, apoi plus un bidon de 800 ml apa, la care s-a adaugat ulterior o sticla de 1 litru de plastic cu apa. Asa ca la intrarea efectiva pe traseu (Turnu Rosu, in intentia de a traversa creasta Muntilor Fagaras pana la Plaiul Foii) avea aproximativ 14 kg, destul de greu, sincer cu ceva mai multa atentie puteam sa reduc poate poate vreo 1,5 - 2 kg asa din greutatea rucsacului, eliminand ceva articole de imbracaminte, mancare ceva mai usoara. Fiind vorba de o tura unde estimam 5-6 zile la cort cred ca pe aici se invarte greutatea unui rucsac cu toate cele necesare, 10-15 kg maxim. Eu am trecut de la un rucsac de 70 l la unul de 55 l (cel prezentat aici in video), pot spune ca ajuta putin prin faptul ca avand mai putin spatiu bagi mai greu multe chestii in el, dar eu de fel sunt destul de cuc speriat si am multe accesorii mai mult sau mai putin utile, care aduna serios la greutate. Incerc pe cat posibil sa devin mai minimalist si sa iau strict necesarul, dar na, nu prea imi iese momentan. Toate cele bune si poteci insorite!
@@DoiViezuri Multumesc frumos pentru raspus , la mine mai rau este ca eu sunt si pasionat de bushcraft- survival si sunt tentat sa car cu mine si materiale din acest domeniu care cintaresc destul de mult numai cutitul meu optim de supravietuire are aprox. 550g cu tot cu teaca dar va trebui sa renunt la acest ,,viciu,, si sa fac totul mai simplu, la fel sunt si eu car tot felul de lucruri ,,just in case,, .Multumesc si drumuri bune.
Subscriu. Ce as vrea sa te intreb, daca vrei sa imi spui, ochelarii, de unde ai luat ochelarii? Firma si modelul. Nu glumesc. Chiar imi plac. Multam anticipat!
Salut! I-am luat din Reserved, mall stuff, nu știu să îți spun modelul, între timp s-au stricat și i-am aruncat. Calitativ erau precari oricum, bine cred că am dat 10-15 lei pe ei. Poți găsi totuși ceva similar la Decathlon, mult mai okay calitativ, asta așa ca sugestie. Toate cele bune!
Pai ar fi câteva atât strict legat de echipament montan, camping sau video. Am înlocuit izoprenul cu o saltea gonflabilă specială pt camping (Decathlon), preț aproape X4 cât un izopren, dar confort sporit cu X4 cel puțin. Am renunțat la bateria solară, prea voluminoasa și grea și pt o drumeție de 3-4 zile îți faci treaba cu 1-2 baterii externe normale de 10k-20k mAh, chiar și cu echipamente foto-video. Am descoperit că o geacă cu puf (tot de la Decathlon) face minuni vară - iarnă, ținută la îndemână pt când te oprești din mers și să nu te răcești prea tare. Și la partea cu foto-video acolo am schimbat ohh, cam tot în esență :))
@@DoiViezuri vreau sa incep sa achiziționez echipamentul pt drumetii pe.munte si piața este largă, vad ca majoritatea folosesc Decathlon dar dupa o perioada scurtă cedeaza unele din ele...sunt pierdut si as vrea totusi ca cele care ar fi de baza gen rucsac,cort si/sau sacul de dormit sa fie ceva in care sa am toata increderea,sunt inca confuz si lista care o creez o schimb mai zilnic...oricum drumetia nu cred ca voi sta mai mult de 4-5 zile sus...cele care tu ai renuntat sunt totusi necesare,ai renunta doar ca ai inlocuit cu altceva mai usor dar eficienta bună pt 2 zile/ca si haine vreau sa merg tot pe gama Decathlon...si rstul de accesori marunte dar importante...incerc sa iti copiez recomandarile in unele cazuri. Apropo ce zici de o abonare reciprocă! Merci fain!
@@PaulDanciu chestia cu echipamentul, așa ideal nu există. Noi suntem foarte mulțumiți de ce am luat de la Decathlon in general, produsele sunt calitative și la preturi okay. Mai poți găsii chestii okay de munte și la preturi bune la Sportisimo, în rest magazinele dedicate pt munte mi se par mult prea scumpe. In munții din România în condiții de sezon cald îți faci treaba lejer și cu echipament non high end. La echipament depinde mult și de experiență, că îți dai seama în timp după fiecare drumeție ce a mers și ce nu. Și na, fiecare cu nevoile sale, poate ce echipament e bun pt mine, nu e okay și pt tine și vice-versa. Cel mai eficient e sistemul foi de ceapă, tricou-polar-geaca și e minimul necesar pe munte.
Trusa medicala initiala am primit-o cadou (sursa de unde a fost cumparata nu o mai stiu), dar practic din trusa initiala acum original sa zic asa mai este doar cutiuta rosie si o forfecuta mica. Ulterior am completat-o cu alte accesori precum medicamente, crema de soare, crema pt rani minore, alte bandaje, plasturi si fase, folie de suprafietuire, spirt etc. Am vazut trusa medicala foarte similara in magazinul sportiv Decathlon (sub denumirea SET PRIM AJUTOR 300 ROȘU APTONIA) la care poti ulterior adauga ce crezi ca ar mai fi necesar. Sper ca este util raspunsul. Poteci insorite!
Mersi de info. Exact gentuta o cautam, pentru ca momentan folosesc una care iroseste o gramada de spatiu. Cand mai merg la Decathlon o sa o caut, nu stiam ca au asa ceva.
Sixbit poti verifica disponibilitatea direct pe siteul lor sau comanda online sau cu ridicare din magazinul cel mai apropiat. Mai okay asa decat sa faci un drum degeaba in caz de nu o au in decathlon-ul unde mergi
Depinde de trusa pe care o achiziționezi, în cazul nostru am adapt-o ulterior cu ce am considerat că ar fi util. Dacă te interesează, de exemplu la Decathlon.ro (nu facem reclamă, doar recomandare) ai mai multe variante, te poți documenta la ei pe site, scrii "prim ajutor" și apoi vezi ce și cum. Sper că îți sunt utile informațiile și te mai așteptam cu feedback. Spor!
Multumim fain! Momentan o sa urmeze cateva videouri de prin Fagaras, dar pe viitor o sa incercam si alte tutoriale, ca vedem ca acesta a prins foarte bine :>
Foarte multe lucruri inutile, rucsac f greu. Ți as fi tăiat cam 3-4 kg. Când mergi în tura de câteva zile cu cortul, una dintre condițiile pentru reușită este sa ai bagaj ușor. Eu reușesc sa ma încadrez în 12 kg cu tot cu apa și hrana.
Treaba cu lucruri inutile cred că e cam relativă. În timp înveți și/sau conștientizezi ce e util, sau nu, pt tine, pe munte. Evident că, un rucsac mai ușor este mai comod, indiferent de zilele pe munte. Episodul acesta are câțiva ani, între timp poate plănuim mai bine greutate unui rucsac. Poate mai facem un episod pe această temă. Mulțumim de feedback!
Pt. o drumeție de câteva zile cu cortul este inevitabil să iasă un rucsac dolofan, sunt tot soiul de chestii de carat, și când mai ești și obsedat de tot soiul de accesorii și drăcovenii care sunt sau nu utile se adaugă la greutate :))
@@DoiViezuri eu n-am fost cateva zile ..doar ture de o zi .. dar n-as cara multe sincer din ce aveti voi :))) Bine aveti tot confortul vad ..dar va costa la carat :)
Mulțumim pentru informații, foarte prețioase!
Ne bucurărăm să auzim că sunt utile informațiile. Poteci însorite!
Sunteti de o sinceritate debordanta si asta va face 'iubibili'..felicitari maxime ,dar este doar meritul vostru.Prezentarea e detaliata si utila pt. majoritatea dintre noi. Va urmaresc cu drag si astept urmatorul clip! Multumesc pt. tot .
Multumim tare fain! Ne bucuram ca este util si folositor acest video tutorial sa zicem asa. Ideea a fost sa fie cat mai informativ pentru cei interesati de drumetii pe munte, si un schimb asa de experienta in materie de echipament montan, ce am considerat noi ca ne este de folos dupa cateva bune drumetii si utilizari, si eficient dpdv greutate/necesitate. O sa urmeze o serie de episoade filmate pe creasta Muntilor Fagaras pe ruta Turnu Rosu - Vf. Serbota, apoi inca un episod din Iezer-Papusa. Multumim inca odata, toate cele bune!
Buun buun!! Foarte util ! Mulțumim!
Ne bucurăm să auzim asta! Apreciem, poteci însorite! ;)
Foarte tare
Mulțumesc
Super detaliat, așa cum trebuie.
Spor maxim
Multumin tare fain! Am incercat pe cat posibil sa descriem cat mai detaliat, desi poate am depasit un timp rezonabil, dar aia e. Videoul este creat in ideea de a informa si de a oferi alernative privind cele necesare pt o drumetie pe munte
@@DoiViezuri am urmarit iar filmul. Desigur!
@@irimiaiulian83 bun bun 😊
Salut inițiativa voastră privind acest tutorial fain privind bagajul de munte.
Ai propus un dialog pe tema asta, așa că sper ca dacă intervin cu opinia mea, sa nu deranjeze.
Ok, primul lucru care e legat de tipul de rucsac ales. Eu prefer unul care are ferestra de vizitare pe fermoar și în partea de jos, lucru care e util când doresc ceva din rucsac și se află în partea de jos, de obicei hainele sunt acolo. Modelul prezentat în afara de capac, are un buzunar unic mare, care dacă e deschis în totalitate, cu siguranță tot ce e în el se deranjează, iar dacă plouă, expui totul la apă...
_Referitor la modul de samarizare pe rucsac a cortului... Personal am întâlnit zone inchise de jnepeni (cum era de la Urlea spre Dara de ex.) , sau hornuri, nu mai spun de brâne unde ești expus, zone unde un cort poziționat cum ai prezentat o să-ți facă probleme.
Eu țin cortul samarizat pe fata rucsacului, perpendicular pe pământ, ori betele de cort separat așa cum cari cele de tracking, iar cortul făcut ca un sac de dormit și în rucsac.
Pentru apă folosesc un camelback bun, făcut chiar de firma Camelback, unul în care apa nu prinde gust sau nu îngheța iarna în furtun sau robinet. De cele fac asta? Pentru ca asa am acces oricând la apă, chair dacă fac cățărare, trebuie doar sa înclin capul spre furtunul de apa care e prins pe breteaua de la rucsac și sa trag apa din tetina... Niciodată nu am nevoie de ajutor să-mi scoată cineva bidonul din buzunarul lateral, nu scot rucsacul din spate, nu ma opresc pentru apă.
Apoi, referitor la a folosi acel echipament impermeabil în sacul de dormit, cred ca e o greșeală, deoarece îți garantez ca lipsa respirabilitatii o sa creeze condens și o sa ieși din sac ud de transpirație, exact când afara unde e frig... Un polar direct pe piele, asa cum e corect, o să-și facă bine treaba. Important pe munte e sa stai mereu uscat.
Apoi, trusa sanitara o am atașată pe breteaua liberă de la rucsac tocmai pentru a avea acces instant la ea. Nu se știe niciodată...
Am observat la începutul prezentării ordinea în care ai scos din rucsac. Eu așez tot ce e mai greu, mâncarea de obicei în partea de sus, asa e poziția de echilibru perfecta. Dacă o pui jos în rucsac, centrul tău de greutate o sa fie în spatele călcâielor, deci mereu o sa ai tendința sa echilibrezi greutatea și sa ai vectorul de greutate pe axa genunchilor, fapt care poate nu crezi, dar consuma energie și strica confortul.
Tot ce am spus, e doar părerea mea umilă, nu doresc sa contrazic pe nimeni.
Nu am văzut o cordelina pentru a asigura materiale, a face un ham, etc...
Traba cu fluierul e super ok.
Eu ca potol folosesc pachete MRE... Multe calorii și se prepara enervant de ușor fără a folosi extra materiale ca primus, veselă, chibrituri. De orez ce folosești tu, e bun la gust, dar nu știu caloric cum sta.
Poteci sigure și momente faine pe Munte.
Multumim fain pentru explicatile din comentul tau. Ne bucuram ca ai raspuns initiativei si ne spui parerea ta, experienta ta si de asemenea in niciun caz nu ne deranjeaza, orice informatie, parere este binevenita si utila. Ideea e sa fie un fel de schimb de experienta, desigur in functie de fiecare isi aranjeaza rucsacul dupa ideeile proprii, dar mereu sunt utile observatile. In privinta rucsacului, acesta are pe langa deschiderea prin doua fermoare paralele pe burta, dar are si in partea de sus deschidere prin acel sistem clasic tip sac cu strangere cu snur, plus o clama peste. Posibil trebuia sa exemplific mai mult facilitatiile rucsacului acesta. Eu personal momentan sunt foarte multumit de el, inainte aveam un Quechua EasyFit de 70L in care luam si chiuveta de acasa cum s-ar spune. Sacul de dormit si cortul le tin in rucsac, prins jos pe rucsac este salteaua de izopren rulata in care sunt bagate si betele de cort, si bagate in husa cortului. Ai dreptate, m-am gandit si eu ca pe anumite pasaje mai inguste ar putea crea probleme pe latime pus astfel izoprenul, dar cand este cazul o sa il montez cum spui tu, daca situtia o cere. Mancarea o depozitez deobicei in partea de mijloc-jos a spatelui rucasacului, iar deasupra, in zona capacului rucsacului mai tin o gentuta cu gustarele. Incerc pe cat posibil sa distribui corespunzator greutatea din rucsac. Deobicei dormim doar in polar, dar incercasem intr-o situatie varianta cu pelerina si pantalonii de ploaie puse peste polar, dar asta in situatia in care sacul de dormit nu face fata. Daca situatia / temperatura nu o cere, evident nu este cazul. Camelback nu folosim, deoarece sincer nu am gasit un inconvenient pana acum in a scoate bidonul cu apa, atat acest rucsac prezentat, cat si cel al prietenei mele (un North Face Terra 55) au un fel de compartiment lateral special (husa) pentru bidonul de apa, care poate fi accesat cu rucsacul pus pe spate. Am vrut sa incercam acele pachete MRE, dar am amanat momentul, sincer sunt putin sceptic in privinta lor, dar o sa le incercam, cel putin din curiozitate, nu zic ca nu sunt bune, repet, nu le-am incercat inca, posibil sa fie intr-adevar foarte eficiente. MRE ne-au mai fost recomandate, cred ca acum ca le-ai mentionat si tu chiar o sa le incercam cu prima tura pe munte sa vedem cum ni se par. Multumim inca odata pentru interactiune si initiativa de a ne raspunde si a ne prezenta din experienta ta. Toate cele bune si poteci insorite!
@@DoiViezuri, sigur, îți respect punctul de vedere și este absolut normal ca fiecare să-și ajusteze echipamentul montan așa cum considera că este mai practic pentru el.
Dacă o sa încerci MRE, mai întâi sa consulți lista cu variantele de meniu... Fiecărui număr ii corespunde un meniu, rații care oferă pana la 1200 calorii, enorm cred eu.
Eu din păcate tocmai am constatat ca am cam 16 pachete expirate 😭
Da, o sa tinem cont de treaba asta. Hah, as fi zis ca ar avea un termen de valabilitate de ordinul anilor de zile :))
@@DoiViezuri, valabilitate MRE = 5 ani. Dar am avut peste 50 de pachete, 16 au expirat din păcate.
Am inteles, 5 ani e mai mult decat rezonabil. Glumind daca ar fi venit apocalipsa intre timp ai fi fost pregatit cu mancare macar :P
Foarte util si bine detaliat, desigur!
Multumim!
Foarte util filmul...multumim
Ne bucuram sa auzim asta! Toate bune!
bune ideile , bravo!
Foarte util! Felicitari
Mulțumim, apreciem!
Foarte tare acel stabilizator pentru camera, e prima data cand vad unul de felul acesta.
Pacat ca nu ati reusit sa duceti pana la final creasta. Sunt sigur ca data viitoare va fi mult mai bine. Poteci cu soare sa aveti!
Da, e foarte util steadycam-ul pt camere gen actioncam GoPro, face treaba buna in majoritatea cazurilor. Multumim, da speram ca la anul o sa ne iasa creasta integrala. Poteci insorite!
mulțumesc!
Pentru minee mierea si fructele uscate s cele mai ok pentru ca am simtit p pielea mea! 👍
Da, așa este, rezistă bine și sunt foarte hrănitoare 😁
imi esti tare drag....nu stiu de ce ca nici nu te cunosc...mancuti sufletu :D
Multumesc?! :))
Tibia si peroneul plus muschi gambelor😉💖
Să faceți și un review la cort. Montat demontat...pro contra...
IVIL o sa tinem cont de sugestie, multumim!
ua-cam.com/video/R_BoJQM4yE4/v-deo.html
Mulțumesc pentru film este foarte util dar de unde pot găsi vestitele ,,dry bag,, .
Attila Nemeth in descrierea videoului sunt scrise linkuri catre mai toate lucrurle descrise, drybags am gasit la emag, saci impermeabili trespass
Foarte fain, mersi de info, dau o bere🍻
Bun bun :D
Multumim
Legat de servetelele umede, daca tot ai mentionat ca "atat pentru number two", doar in caz ca nu e common knowledge, servetelele umede sunt din plastic => nu foarte nature friendly :)
Adevărat, teoretic ar intra in sacul de gunoi, insa exista si servetele umede eco/biodegradabile.
@@DoiViezuri ar fi bine de mentionat asta in alt video, plus ca biodegradabil cateodata inseamna doar un plastic care se descompune mai repede, dar tot microplastic, la fel ca si pungile "biodegradabile". Ar fi fain sa faceti si putina educatie la alte video-uri si de etica.
e o idee faină, o să încercăm să integram poate un episod dedicat
Ce inseamna "este light"? :) Ma refer la rucsac si spun asta pentru ca termenul este folosit cu foarte mare usurinta la noi, mai ales de catre cei care vand echipamente. Ei zic light, dar adevarul este ca produsele sunt departe de a se incadra in categoria light sau ultra light.
Evergreen Man recunosc am folosit termenul de light asa nejustificat, in descrierea tehnica rucsacul nu este light. Doar este mai light decat ce aveam inainte, in ideea ca foloseam un rucsac de 70 l in contextul in care eu am vreo 65 kg la 1.70 m inaltime, si caram ca un catar pt ca am tendinta sa iau cu mine si chiuveta :p
Bine punctat. Dupa mine, un rucsac light ar trebui sa aiba maxim 1 kg la un volum de 45, poate chiar 50 de litri. Un cort de doua persoane light ar trebui sa aiba maxim 1,6-1,8 kg (ex: Ferrino Lighttent 2, un cort excelent)
@@Virgil1003 un cort foarte usor e si Big Agnes Copper Spur ul2 sau ul3. Undeva la 1kil jumate pt varianta de 3 persoane
Salutare! Sunt bune de ceva betele alea de trekking, sunt cat de cat rezistente?
Pt o persoana cu greutate medie da și utilizare medie, eu le am de 4-5 ani si inca funcționează bine
Revad cu inters acest film deosebit de interesant dar spuneti cat cantareste aproximativ tot rucsacul . Eu am un rucsac luat din ,,Europa,, in 2008 are 75L care este greu gol fiind si tot incerc sa-l fac mai usor sub 15kg pt drumetii dar nu-mi iese . O parte din lucrurile prezentate le am si eu, dar am decis sa iau dela Dechatlon un rucsac mai usor de 70L .Va multumesc frumos dragi prieteni.
Rucsacul acesta din video l-am cantarit inainte de a pleca de acasa, a avut 12 kg, aici incluzand toata mancarea, apoi plus un bidon de 800 ml apa, la care s-a adaugat ulterior o sticla de 1 litru de plastic cu apa. Asa ca la intrarea efectiva pe traseu (Turnu Rosu, in intentia de a traversa creasta Muntilor Fagaras pana la Plaiul Foii) avea aproximativ 14 kg, destul de greu, sincer cu ceva mai multa atentie puteam sa reduc poate poate vreo 1,5 - 2 kg asa din greutatea rucsacului, eliminand ceva articole de imbracaminte, mancare ceva mai usoara. Fiind vorba de o tura unde estimam 5-6 zile la cort cred ca pe aici se invarte greutatea unui rucsac cu toate cele necesare, 10-15 kg maxim. Eu am trecut de la un rucsac de 70 l la unul de 55 l (cel prezentat aici in video), pot spune ca ajuta putin prin faptul ca avand mai putin spatiu bagi mai greu multe chestii in el, dar eu de fel sunt destul de cuc speriat si am multe accesorii mai mult sau mai putin utile, care aduna serios la greutate. Incerc pe cat posibil sa devin mai minimalist si sa iau strict necesarul, dar na, nu prea imi iese momentan. Toate cele bune si poteci insorite!
@@DoiViezuri Multumesc frumos pentru raspus , la mine mai rau este ca eu sunt si pasionat de bushcraft- survival si sunt tentat sa car cu mine si materiale din acest domeniu care cintaresc destul de mult numai cutitul meu optim de supravietuire are aprox. 550g cu tot cu teaca dar va trebui sa renunt la acest ,,viciu,, si sa fac totul mai simplu, la fel sunt si eu car tot felul de lucruri ,,just in case,, .Multumesc si drumuri bune.
Subscriu. Ce as vrea sa te intreb, daca vrei sa imi spui, ochelarii, de unde ai luat ochelarii? Firma si modelul. Nu glumesc. Chiar imi plac. Multam anticipat!
Salut! I-am luat din Reserved, mall stuff, nu știu să îți spun modelul, între timp s-au stricat și i-am aruncat. Calitativ erau precari oricum, bine cred că am dat 10-15 lei pe ei. Poți găsi totuși ceva similar la Decathlon, mult mai okay calitativ, asta așa ca sugestie. Toate cele bune!
Pelerina de ploaie nu ai ?
Era și pelerina pe acolo, chiar și supra pantaloni de ploaie, că na, cuc speriat 😁
daca ....e ceva..23:25 rip hahahaha nu mai pot de ras :)))
Da da, asta era vorba/gestul unui profesor de prin vremea liceului
@@DoiViezuri Daca sunteti de pe langa Brasov poate facem ceva drumetii impreuna :)
@@SubZeroMG4u ar fi o idee pentru la primăvară :> drumeții iarna foarte rar facem, noi suntem din București
partea aia dintre genunchi si glezna e .. gamba / fluierul piciorului :)
Our bad :D Multumim pt observatie
Pentru go pro ai un microfon separat? Dau așa de bine se aude camera
Acesta este sunetul direct din GoPro 6, fara microfon extern, doar editat putin in Premiere
Ok. Mulțumesc
Dacă ar fi sa fie un update la echipament,care ar fi acesta?
Pai ar fi câteva atât strict legat de echipament montan, camping sau video. Am înlocuit izoprenul cu o saltea gonflabilă specială pt camping (Decathlon), preț aproape X4 cât un izopren, dar confort sporit cu X4 cel puțin. Am renunțat la bateria solară, prea voluminoasa și grea și pt o drumeție de 3-4 zile îți faci treaba cu 1-2 baterii externe normale de 10k-20k mAh, chiar și cu echipamente foto-video. Am descoperit că o geacă cu puf (tot de la Decathlon) face minuni vară - iarnă, ținută la îndemână pt când te oprești din mers și să nu te răcești prea tare. Și la partea cu foto-video acolo am schimbat ohh, cam tot în esență :))
@@DoiViezuri vreau sa incep sa achiziționez echipamentul pt drumetii pe.munte si piața este largă, vad ca majoritatea folosesc Decathlon dar dupa o perioada scurtă cedeaza unele din ele...sunt pierdut si as vrea totusi ca cele care ar fi de baza gen rucsac,cort si/sau sacul de dormit sa fie ceva in care sa am toata increderea,sunt inca confuz si lista care o creez o schimb mai zilnic...oricum drumetia nu cred ca voi sta mai mult de 4-5 zile sus...cele care tu ai renuntat sunt totusi necesare,ai renunta doar ca ai inlocuit cu altceva mai usor dar eficienta bună pt 2 zile/ca si haine vreau sa merg tot pe gama Decathlon...si rstul de accesori marunte dar importante...incerc sa iti copiez recomandarile in unele cazuri.
Apropo ce zici de o abonare reciprocă!
Merci fain!
@@PaulDanciu chestia cu echipamentul, așa ideal nu există. Noi suntem foarte mulțumiți de ce am luat de la Decathlon in general, produsele sunt calitative și la preturi okay. Mai poți găsii chestii okay de munte și la preturi bune la Sportisimo, în rest magazinele dedicate pt munte mi se par mult prea scumpe. In munții din România în condiții de sezon cald îți faci treaba lejer și cu echipament non high end. La echipament depinde mult și de experiență, că îți dai seama în timp după fiecare drumeție ce a mers și ce nu. Și na, fiecare cu nevoile sale, poate ce echipament e bun pt mine, nu e okay și pt tine și vice-versa. Cel mai eficient e sistemul foi de ceapă, tricou-polar-geaca și e minimul necesar pe munte.
De unde ti-ai luat trusa medicala? M-am uitat in descriere dar nu am gasit-o.
Trusa medicala initiala am primit-o cadou (sursa de unde a fost cumparata nu o mai stiu), dar practic din trusa initiala acum original sa zic asa mai este doar cutiuta rosie si o forfecuta mica. Ulterior am completat-o cu alte accesori precum medicamente, crema de soare, crema pt rani minore, alte bandaje, plasturi si fase, folie de suprafietuire, spirt etc. Am vazut trusa medicala foarte similara in magazinul sportiv Decathlon (sub denumirea SET PRIM AJUTOR 300 ROȘU APTONIA) la care poti ulterior adauga ce crezi ca ar mai fi necesar. Sper ca este util raspunsul. Poteci insorite!
Buna observatie, am aduagat si in descriere alternativa pt trusa de prim ajutor.
Mersi de info. Exact gentuta o cautam, pentru ca momentan folosesc una care iroseste o gramada de spatiu. Cand mai merg la Decathlon o sa o caut, nu stiam ca au asa ceva.
Sixbit poti verifica disponibilitatea direct pe siteul lor sau comanda online sau cu ridicare din magazinul cel mai apropiat. Mai okay asa decat sa faci un drum degeaba in caz de nu o au in decathlon-ul unde mergi
In jumbo sunt ceva truse medicala tot roșii ..chiar foarte faine
Trusa de prim ajutor vine dotata cu tot ce ai pus tu in descriere sau ai dotat-o tu ulterior?
Depinde de trusa pe care o achiziționezi, în cazul nostru am adapt-o ulterior cu ce am considerat că ar fi util. Dacă te interesează, de exemplu la Decathlon.ro (nu facem reclamă, doar recomandare) ai mai multe variante, te poți documenta la ei pe site, scrii "prim ajutor" și apoi vezi ce și cum. Sper că îți sunt utile informațiile și te mai așteptam cu feedback. Spor!
Salut, ai uitat de borcanelul cu iarba,cel mai important lucru din rucsac!
Nu cari cam mult ?
Uneori cam da
Am revenit cu un link puțin amuzant, referitor la cum se prepară un MRE.
ua-cam.com/video/AzFKePa2pwc/v-deo.html
Arata interesant, cel putin asa ca experiment o sa le incercam cu prima tura, poate chiar o sa ne placa. Multumim fain!
@@DoiViezuri, pentru puțin.
Aștept noi tutoriale de la voi, e interesant tot ce postați.
Multumim fain! Momentan o sa urmeze cateva videouri de prin Fagaras, dar pe viitor o sa incercam si alte tutoriale, ca vedem ca acesta a prins foarte bine :>
Foarte multe lucruri inutile, rucsac f greu. Ți as fi tăiat cam 3-4 kg. Când mergi în tura de câteva zile cu cortul, una dintre condițiile pentru reușită este sa ai bagaj ușor. Eu reușesc sa ma încadrez în 12 kg cu tot cu apa și hrana.
Treaba cu lucruri inutile cred că e cam relativă. În timp înveți și/sau conștientizezi ce e util, sau nu, pt tine, pe munte. Evident că, un rucsac mai ușor este mai comod, indiferent de zilele pe munte. Episodul acesta are câțiva ani, între timp poate plănuim mai bine greutate unui rucsac. Poate mai facem un episod pe această temă. Mulțumim de feedback!
Vad ca aveti ceva kg de carat ..:)
Pt. o drumeție de câteva zile cu cortul este inevitabil să iasă un rucsac dolofan, sunt tot soiul de chestii de carat, și când mai ești și obsedat de tot soiul de accesorii și drăcovenii care sunt sau nu utile se adaugă la greutate :))
@@DoiViezuri eu n-am fost cateva zile ..doar ture de o zi .. dar n-as cara multe sincer din ce aveti voi :))) Bine aveti tot confortul vad ..dar va costa la carat :)
@@SubZeroMG4u ne adaptăm și noi în funcție de locație, anotimp, condiții, necesitate etc, deobicei și noi facem ture de 1-2 zile pe munte