Belcikadan selam, burda yeni yapilan mustakil evlerde kalin briket tuglalari yapiskan gibi bir malzemeyle birbirlerine yapistiriyolar. Tugla arasi harc hic gormedim, oturdugum yerde 2 blok 15 evden olusan ve 3 farkli firma tarafindan yapildi, hepside ayni tarz duvar orme sistemini kullandi.
Genelde bims kullanılıyor. Gaz beton maliyet nedeniyle pek tercih edilmiyor üstelik gaz betona yakın ayarlarda bimsler var piyasada, çalıştığım bir avm projesinde iç dış bims örmüşlerdi. Deliği az ya da deliksiz bims gaz betona yakın yalıtım sunacağı gibi, dayanım anlamında da biraz daha plastik bir malzeme olması nedeniyle yük altında daha iyi bir davranış sergileyeceğini düşünüyorum.
Selamaleykum. Bizim tuğladan orme ve yığma bir ev var bunun üstüne çıkmayı düşünüyoruz iklim olarak karasal iklim. Deprem bölgesi olduğu için ağırlık yapmayan gazbeton kullanmayı düşünüyoruz ama alt kata da ısı yalitim lazım.sizin tavsiyeniz nedir.
Bence de 1 numara gazbeton ama ben videodaki gazbeton'un dezavantajları bölümünü tam anlayamadım. Sıva olarak nasıl bir sıva olmalı? örneklerini gösterebilir misiniz? Bina direncine destek sunmuyor dediniz, hafif olması başlı başına bir destek değil mi zaten? Bununla ilgili ayrı bir video çekip yayınlarsanız çok sevinirim. Kanala abone oldum. Saygılarımla.
Harika bilgiler teşekkürler .Yeni yaptırdığımız yazlıkta bims adlı malzeme kullanılıyor diş cephede merak ettiğimden ilgiyle izledim .Bilgi sahibi oldum :)
Bana göre kullanılacak en iyi malzeme bims. Dış cephe bims iç cephe tuğla fevkalede olur. Rizede sıcaklık soğukluk ortalaması ideal kışın -5-10 yazın 30-35 derece. O yüzden Rizede en ideal bims. Hocam saygılar.
Mehmet bey o damaklı bilok tuğlalar nerede satılıyor ben wiyanadayım ve burada kituğlalargibi ama isterseniz resimlerini yollayabilirim musta olarak buranın malzemeleri çok kaliteli slm wiyanan selamlar
Tek katlı yapıda en alta ve üste kolon tabla ile sağlam şekilde dört köşe dönüp bims ile örmek bana göre en güzeli. Bir de iç ve dışa kalın sıva ve ince sıva yapacaksın. Taş gibi olur. Yeter ki demirden çalınmasın. Beton kalitesi de yüksek olursa ömürlük olur.
Hocam açıklamalarınız için teşekkürler. Ben şunu merak ediyorum kırsal kesimde tek katlı evlerde temeli yapıyorlar kolonlar için filiz bırakıyorlar sonra kolon gelecek yerleri boş bırakarak duvar örüp sonra kalıpları çakarak demir döşeyip beton atıyorlar büyük ihtimal ortaya kolon koymuyorlar ama duvarlarda yük Biniyor depremin güncel olduğu bu günlerde bu şekilde bina sağlamlığı nasıldır.
Duvarlara yük binmesi kirişin sehim, çökme yapması sonucu olur ancak. Kiriş açıklıkları yani uzunluğu fazla ise sehim oluşur, duvar o durumlarda düşey delikli (yığma) tuğla ile imal edilirse karma (kagir-karkas) taşıyıcı sistem olarak çalışır ve çok daha sağlıklı olur. köy yerlerinde halen dere kumu kullanıldığı ve el ile beton harcı karıldığı için karma yöntem daha iyi olabilir
Emeğinize sağlık ustam bu ytong yani gaz beton işlemesi kolay Bi malzeme olduğu için haşerilere karşı en çokda fare kemirgenlere karşı delip kemirip yapı içine sızmaları girmeleri daha kolay olur diye düşünüyorum sizce bu konu hakkında rica etsem bilgi vere bilrimsiniz şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar kolay gelsin 👋 🇹🇷
ev yaparken üst kat , alt kattan sesi engellemek için en iyi beton çeşidi hangisidir. yada alt kat dükkan üste ses gelmesin diye hangi tür beton tercih edilmeli .
Sayın mühendisim 40² bag evi yapacagim gazbetondanmi olsin 13.5 tugladanmi yoksa yıgma tugladanmi olsun sicaklik maliyet ve saglamlik hangisini tercih etmeliyim
Bizim bina gaz betonla yapıldı. Duvarlar catlamasın diye gaz betondan sonra fileli kalekim ile sıva yapılıp üzerine alçi yapildi. Yanlıs hatirlamiyorsam daire ici duvarlar 13 cm lik, dıs cepe ve farkli daire aralari 15 cm kullanıldi. 6-7 senelik ytong deneyimime göre ; otoyol a cok yakin oturuyoruz cam açikken odada cok araba uğultusu olmasina rağmen camlar kapaliyken bu sesi iyi yalıtiyor . Ses geliyor ama cok az tv izlerken rahatsiz etmez. Bunun sebebi bina dısina yapilan yalitimda olabilir. Çunku daireler arası ses geçisi fazla oluyor. Tugla eve gore bir miktar daha az olabilir ama cok fark varda denmez. Bu nedenle ne olursa olsun ses yalıtimini ayri bir malzeme ile en bastan yapin. Bu malzemelerin hicbiri düzgun ses yalitimi saglamiyor. Isıya gelince , bu konuda gaz beton iyi diyebilirim ısinmada hic problem olmuyor . Tabi buda dis kaplamadan olabilir emin degilim.
Bence saydığınız malzemeler yerine, binaya daha az yük verecek boardex malzemeler kullanılmalı, hem uygulaması kolay, yalıtımı daha iyi ve uluslar arası birçok yapı sertifikasına sahip.
Merhaba peki dış duvarlarda camide kullanılan mermer olursa yalıtım ve ses için nasıl olur duvarlar daha kalın olur köy evi için yapılabilir mi elimde o taşlardan var sadece dış duvarda kullanmayı düşünüyorum olur mu acaba
2 роки тому
merhaba içerde rutubet yapar mı bilemedim.mermer hava alan bir malzeme değil.
Merhaba teras için Sizce dış cephede ytong kullanırsam kaç cm lik ytong kullanmalıyım. Ve üstüne çatı yuklendiğinde sıkıntı olur mu? İç ve dış yalıtım da sıvaya ihtiyaç olurmu
Video için tşk ederim. Çok faydalı oldu. Yapacağım müstakil evin sıfır nizam tarafında kurallara uymadan yapılmış bina var, arada daracık bi boşluğum kalacak. Orada sıvacı çalışamayacak. Oraya ne önerirsiniz. Yani nasıl bi yapı malzemesi be ne şekilde kullanabilirim. Ayrıntılı yazarsanız çok sevinirim. Şimdiden tşk ederim...
4 роки тому+2
Merhaba, cephedeki boşluğu alükobant(kompozit giydirme ile kapatın. Çatıda kalan boşluğuda çatıcı ile görüşerek teneke (sac) ve olukla örtün. Buraları güzel işçilik yapmazsanız mutlaka yağmurda su yiyecektir.
Civil Engineer Anladığım kadarıyla yan taraf boşlukları için alüminyum kaplama öneriyorsunuz ancak arkda kalan duvar için ısı yalıtımında ne yapmalıyım, sizin önerdiğiniz tuğla ya da diğer yapı malzemelerinden hangisini kullanayım ancak kör cephe duvarın arkası sıva olmayacak içerden sıva yapsam yeterli olur mu.. Ya da sadece o cephe için önereceğiniz bir tuğla çeşidi hangisi olur
Merhabalar, dış duvar kalınlığı ne kadar olmalıdır. Mantılama yapmak istemiyorum, bunun yerine duvarın kalınlığı ile yalıtımı ve binanın nefes almasını da temin etmek istiyorum. Dış duvar kalınlığını elde etmek için yığma tuğlayı (19cm x 29cm) uzunlamasına değil de yanlamasına ördürerek dış duvar kalınlığının tuğla kalınlığını 29cm ve üzerine de hem iç hem dış kaba (kara) sıva akabinde ince sıva ve dış taraftan da minarel sıva yaptırarak duvar kalınlığını 34cm civarı yaptırmak istiyorum. Isı yalıtımı konusunda yeterli gelir mi? Teşekkürler.
NT ds Ytong tuğlayı dışcepeye kullanılmaz niye dersen süngergibi suyu çeker ve rutubet yapar ancak ara bölmelere örülür ben 26 senedir wiyanadayım ve aynı zamanda çok inşaatlarda çalıştım dış cepheye bilok tuğlayınanördür daha sağlıklı kardeşim dışcepeyi köpük koydurursun 8 santimden çok iyi olur köpüyün 1 santimi 1 saat sıcaklık tutar 8 kiz santimi 8 saat sıcaklık tutar ben buişin ustasıyım yıllarım geçti wiyanada sen kimsenin lafına bakma slm wiyanadan
@@14toprak tuğla ördür ve iç dış aynısı olsun kendine yaparsan evini tuğla har zaman iyidir bende yapyltıracağım bidaki sene hepsi tuğladan dışcepe 8 santim olacak kimisi 4 santim koyuyor aynı işçilik niye 4 santim olsun en iyisi 8 santim kardeşim duracak san inşaatın başındadur çok sahtekar ustalar var hep işin kolayına gidiyorlar hayırlı olsun sağlam olsun slm wiyanadan
Merhaba, İnşaatımda dış duvarları gazbeton yapmak istiyorum. Malzemeci gazbeton yaparsan kara sıvaya gerek yok, direkt üzerine yalıtım yapabilirsin dedi. Doğru mudur?
Hocam biz 1977 yilinda istznbulda evimizi dus cephe ic ceohe o zaman 30 luk ytonglar vardi onlardzn yaptik..gercekten menmunuz ancak ytonglarin dayanma omru ne kadardir..
1. Sıraya petek desen izo tuğlayı koyun taş gibi sapasağlam bir malzemedir. Isı ve ses yalıtımı muazzam derecede iyidir. Ytong, bims gibi malzemeler zayıftır. Depremde bu duvarlar hemen patlar.
Merhaba Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Gaz betonun tuğlaya gore çok fazla su çektiği geç kuruduğu ve bu nedenle rutibete neden olduğu soyleniyor. Bu doğrumu? Birde ytong marka gaz beton ve diğer markalar arasinda kalite farki varmi?
2 роки тому
Evet doğru. kaliteli bir tuğla tercih edebilirsiniz.
Benim sıralamam şu şekilde 5:Briket Hava geçirgenliği çok yüksek bir malzeme.Doğuda bulunduğum süreçte briket evlerde kalırken ufak bir rüzgarda evin içinde yeller esiyordu. 4:Tuğla Boyutlarından kaynaklı örülmesi sırasında çok sık hatalar oluşabiliyor ve ısı yalıtımı oldukça zahmetli. Bolca harç istiyor ve bu harçlar ortalama bir duvarda neredeyse 1 kirişlik bir yer kaplamakta ısı yalıtımını olumsuz etkilemesinin en baş sebeplerinden birisi de bu. 3:Gazbeton Isı yalıtımının çok iyi olduğu belirtilse de öyle büyük bir fark oluşturmadığını düşünüyorum. İşçiliği uğraştırıcı ve ne kadar emek verilirse verilsin köşe bucaktan çatlama yapıyor. Hiç esneyemiyor. Duvara sabitlense dahi çatlaklar oluşturuyor. Fiyatı bir hayli pahalı olması da cabası. 2:Bims Örülmesi oldukça kolay ve ısı yalıtımı gazbetondan çok farklı olmayan bir malzeme. Fiyatı günümüzde tuğla ile denk gibi.Çatlama sorunu ve harç bolluğu gerektirmemesi de bir artısı. Bir konut projesinde kullanılması en mantıklı yapı malzemesi olduğunu düşünmekteyim. 1:İzotuğla İzotuğla hem az harç istemekte hemde tuğla ve bims gibi daha esnek bir yapıda olmasından dolayı çatlama sorunu yapmıyor hemde fiyatı gazbetona göre daha uygun. Ayrıca ısı yalıtımı da oldukça tatmin edici.
Dairenin dışında eski cam demir kapı vardı 3 metre uzunluğunda ben buraya duvar ördürüp çelik kapı takmak istiyorum fakat gazbeton çelik kapıda olur mu yani bilmediğim için soruyorum taşıyıcılık açısından ayrıca çok hafif olduğu için kolay kırılıp darbelere karşı koruma özelliği olur mu olası bir hırsız girme durumunda bims koymak mı mantıklı yoksa gazbeton da sağlam olup iş görür mü ?
BLOCK ÜRÜNLER EPSBLOCK, EPS (genleştirilmiş polistiren) esaslı malzemenin hammadde olarak kullanıldığı, çimento ve çeşitli sıvı bileşenlerinden oluşan hafif, dayanıklı, emsallerinden daha üstün yalıtım özelliklerine sahip ve birçok alanda kullanılabilen yeni nesil duvar bloğUNU NEDEN değerlendirmediniz..Tşk.ler..
Mehmet bey kolaylıklar dilerim. Size bir fikir danışmak istiyorum. Ben köyümdeki evimin üstüne teras yapmayı istiyorum. Bims kullanmak istiyorum ama su çektiğini söylüyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda. Teşekkürler
Hocam gaz betondan 5x8 metre yığma şeklinde bir yapı düşünüyorum. Üzerine hafif Çelik çatı koyup kapatacağım. Tabla beton vs olmayacak. İçerden alçıpan ters tavan düşünüyorum. Teknik olarak mümkün mü? Gaz beton yük taşımaz dediler ortada bir yük yok
3 роки тому+1
Merhaba eğer çatının karkasına ayak yapmayıp duvara taşıtıcaksanız gazbeton önermem.
merhaba acıl yardıma ihtiyacım var. bir konuda yardımınızı rica edecektim. havuz yapım aşamasındayım duvar kısmına 25-30 cm beton uygulayacagım ama ondan önce dıs kalıp olarak brıket örüp prıket sonrası acıklıgıda toprakla kapatmakmayı düşünüyorum.sırasıyla söyle olacak; havuzun suyu, fayans, 25 cm c30 beton, prıket, ve toprak olacak ama toprakla prıket arasında zamanla küflenme veya farklı birşeyler olurmu. bu durum betona zarar verme olasılığı varmıdır. yada sizin önereceginiz duvar tıpı ne olabilir. acıl yardım tesekkurler
Ytong a alçı derzli fileli sıva haricinde normal kara sıva uygulandığında Hala çatlama durumu var mı?? Karar veremedim Yurt dışında şantiye şefiğim Ben aslında Cift duvar bims düşünüyordum 15+5+15 = 35 15 lik bims orta 5 cm lik strafor 15 lik bims 35 cm lik duvar düşünüyorum Öneriniz ne olabilir 30 bims mi 30 ytong mu 15+5+15 35 lik duvar mı
Merhaba benim tapulu bir bahçem var ve ben buraya bir ev yapmak istiyorum fakat şu anda %70 taş duvar yapmak gibi bir düşüncem var... henüz tam karar veremedim fakat statik açısından çok önemli bu bölge tokat olduğu için kış oldukça soğuk geçiyor... taş duvar konusunda karar verecek olursam işi yalıtımı için için ne yapabilirim, bu konudaki fikrinizi öğrenmek istiyorum teşekkür ederim.
Bims gazbeton karşılaştırmada katılmadığım noktalar var. Isı yalıtımda bims kesinlikle daha başarılı. Örme kolaylığından dolayı gazbeton öne geçiyor. Yine bir villa yapımında genel kanıdan dolayı yapan tercihini gaz betondan yana kullanacaktır ancak normal bir köy evi yada daha genel kullanımda fiyat avantajından dolayı bims yine önde gelir. Bims e şöyle desem hata olmaz bence. örüldükten sonra kendini sağlamlık olarak briket sanan malzemenin adıdır bims
Selamlar hiç bir yerde bulamadım bu bimslerin taşıyıcılıkları ne kadar tek katlı (içeride asma katlı) 3.5m duvar yüksekliği olacak 50m2 civarı olacak evi rahat taşırmı? not: çok kar alan bir bölgede olduğu için çatıyı biraz dik yapacağız. Herhangi demir ve kolon kullanmadan sağlam bir ev olur mu?
4 роки тому+1
merhaba, mutlaka betonarme veya çelik bir karkas yapmanızı tavsiye ederim.
merhaba hocam. müstakil ve sağlam bir ev yapmak istiyorum. 25 lik arı peteği düzeninde izo tuğla mı kullanayım sw 25 lik bims mi benim için kriterler suya dayanıklılık ısı ve ses yalıtımı ( bina dışından gelecek ses ) kullanılabilirlik
üstadım yutong bence en son tercih olmalı yutong kadar bünyesine çok su alan bir duvar malzemesi yoktur biriket ve bims te buna dahil.En mantıklı olanı benim tercihim tugladir bünyesinde hiç su barındırmaz su emme özelliği yoktur
Komşu duvar için en ince ve en iyi ses yalıtımını hangisi yapar acaba. Aldığım binada komşu duvarı 12lik tuğla ile örülüyor. Ne tavsiye edersiniz. Ona göre bizim kata gelince müteahhite söyleyeyim. Teşekkürler
3 роки тому+1
Merhaba iki daire arasında minimum 20lik tuğla örülmesi lazım. Tuğla ebatı yaklaşık 13. 5*18.5 dir. Yani 13lük tuğlayı dikine değik yatay örmesi lazım.
@ şu an oturduğum evden sırf gürültü yüzünden kaçıyorum. Gaz beton dahamı iyi olur acaba. Derdim sadece ses. Isı falan değil yani Cvp için teşekkür ederim
Selamın aleyküm mehmet bey. Gaz betonun G4/06 kodlu ürünü var 50kg/cm2 basınca dayanıklı diye yazıyor. Bu malzeme hakkında bilginiz varmı. Müstakil dubleks daire yapmayı düşünüyorum onun için kıymetli bilgilerinizi paylaşırmısınız lütfen.
3 роки тому
Merhaba, bölme duvarları taşıyıcı olarak kullanmayı önermiyorum. Duvarın bir kısmında dayanıma ihtiyaç olan bir detay varsa kullanabilirsiniz.
Kerpiç evin dışını sıva yaptırmak istiyoruz fakat Kerpiç özelliğini bozsun istemiyoruz. Bims veya gazbeton mu kullarısak acaba? Bir fikir verirseniz çok memnun olurum. Bilgisi olan herkesten rica ediyorum. Maliyeti ne olur o bilgiyi de verebilirseniz şahane bir iyilik yaparsınız . Herkese sağlıklı mutlu huzurlu günler dilerim. 🌺🌺🌺
işi yaptınız mı bilmiyorum???sakın işin içine bims ve gazbetonu falan katmayın sakın..temiz bir yerden kızılımtrak( terra rosa-akdeniz iklimi toprağı) toprak edinip,(0,75m.küp)bunu1,78m.*1,40m. ebadında orta gözenekte( kümesler için tel örgü çiti ni gerdirerek kasnak şeklinde sabitledikten sonra; kuyruklu piyanonun üst kapağının egiminde(125derece) arkadan direk şeklinde mertekle destekleyerek sağlam bir toprak seyreltme duzeneğiyle elekten geçirilen toprak el arabası ile önceden kazılmış ( derinlik yer yer130-140cm) çukura boca edilir..sadece üzerine su dökülerek, giyilmiş cizmelerle döne döne çignenir..duvara iyi yapışması için değişik anlarda çiğnenilen toprağa kil atılır..tekrar tekrar çiğnenilir..bu karışım sıva teknelerine konularak; işlemin yapılacağı dış kerpiç duvarının kurulan iskelesine ulaştırılır ve tahta mastar mala ile çalışılır..yapılabiliniyorsa,elle önceden ıslatılmış kerpiç yüzey elle çarçabuk sıvazlanarak tatbik edilir..hızlı işlem bittikten sonra,bu sefer başa dönülerek; iskele düzeneğinden su dolu hüzneden kısa saplı sıvacı süpürgesiyle hızlı çalışılan yüzeyler serpmeleme ile duvar ıslatılır..yine sıvacı kalıp sünger gezdirilerek hızlı çalışmada ayrıntıya girilmemiş yüzeyler tesviyelendirilir( yüzeyde tortu- eğrilik düzeltilir)..arkada( dik olarak) kalan eski kerpiç yüzey yeni sıva hamulesiyle hem kapatılır,hem doğal badana olur,hemde doğal restorasyon dış süreç geçirmiş olur..kolay gelsin...
Mrb evimizin üst katına ev yapacaz Beton kaldırması için Bims 2 sıralı 6 boşluklu Bims 3 sıralı 9 boşluklu Isı yalıtımı içinde , Hangisi daha iyi hangisini tavsiye edersiniz,en kısa zamanda sizden cevap bekliyorum
Belcikadan selam, burda yeni yapilan mustakil evlerde kalin briket tuglalari yapiskan gibi bir malzemeyle birbirlerine yapistiriyolar. Tugla arasi harc hic gormedim, oturdugum yerde 2 blok 15 evden olusan ve 3 farkli firma tarafindan yapildi, hepside ayni tarz duvar orme sistemini kullandi.
Özbekistan dan selamlar, aradığım bilgilere ulaştım teşekkür ederim sağolun
Şimdiye karar hiçbir videoyu bu kadar ilgiyle izlememiştim. Çok teşekkür ederim.
bu konular çerçevesinde ne arasam bu kanalın çok güzel açıklamalarının olduğu videolar çıkıyor, elinize sağlık..
Güzel yorumunuz için teşekkürler 👋
Genelde bims kullanılıyor. Gaz beton maliyet nedeniyle pek tercih edilmiyor üstelik gaz betona yakın ayarlarda bimsler var piyasada, çalıştığım bir avm projesinde iç dış bims örmüşlerdi. Deliği az ya da deliksiz bims gaz betona yakın yalıtım sunacağı gibi, dayanım anlamında da biraz daha plastik bir malzeme olması nedeniyle yük altında daha iyi bir davranış sergileyeceğini düşünüyorum.
bims gazbetona yaklaşamaz ki tuğladan bile kötüdür.
Merhabalar bizde cati katinin duvarlarini gaz beton yaptimayi dusunuyoruz catisandivic panel olacak sizin fikriniz nedir acaba
Perde beton kullanimi turkiyede yuzde 3 silide yuzde 7 marasta 7.5 uzeri depremlerde 42000 ölü sili 9.2 depremde 500 ölü ilk siraya ne konmali sizce
Selamaleykum. Bizim tuğladan orme ve yığma bir ev var bunun üstüne çıkmayı düşünüyoruz iklim olarak karasal iklim. Deprem bölgesi olduğu için ağırlık yapmayan gazbeton kullanmayı düşünüyoruz ama alt kata da ısı yalitim lazım.sizin tavsiyeniz nedir.
4:20 ne bims dedin bee uzadı sündü gitti 😉
Videoyu düzenlerken gözümden kaçmış. Komik olmuş 😊
İncirliova'dan selamlar bilgiler için teşekkür ederim
Yutongun genişligi uzunlugu kaç santim kalınlığında
Köye iki katlı bir ev yapmak istiyorum ama maliyetlide olmasin istiyorum . Sw bimsin üstune beton atip ikinci katı yapsbilirmiyim
Bence de 1 numara gazbeton ama ben videodaki gazbeton'un dezavantajları bölümünü tam anlayamadım. Sıva olarak nasıl bir sıva olmalı? örneklerini gösterebilir misiniz? Bina direncine destek sunmuyor dediniz, hafif olması başlı başına bir destek değil mi zaten? Bununla ilgili ayrı bir video çekip yayınlarsanız çok sevinirim. Kanala abone oldum. Saygılarımla.
Harika bilgiler teşekkürler .Yeni yaptırdığımız yazlıkta bims adlı malzeme kullanılıyor diş cephede merak ettiğimden ilgiyle izledim .Bilgi sahibi oldum :)
Bilgilendirmeleriniz tesekkurler
Bana göre kullanılacak en iyi malzeme bims. Dış cephe bims iç cephe tuğla fevkalede olur. Rizede sıcaklık soğukluk ortalaması ideal kışın -5-10 yazın 30-35 derece. O yüzden Rizede en ideal bims. Hocam saygılar.
"Bims suyu emer, nem, rutubet tehlikesi olur" diyorlar?
Tek katlı evlerde tasyıcılık durumu nedir bilmek lazım
@@semaayan3545briket ve bims farklı ürünler
Şu ana kadarki en iyi izah 👏👏 teprikler kardeşim
hangisi depreme dayanikli
Mehmet bey o damaklı bilok tuğlalar nerede satılıyor ben wiyanadayım ve burada kituğlalargibi ama isterseniz resimlerini yollayabilirim musta olarak buranın malzemeleri çok kaliteli slm wiyanan selamlar
tesekkürler çok iyi bir video olmuş taş duvarı bekliyoruz
hocam 2 katlı bir konut projesi için dış duvarları bims iç duvarları gazbeton yapmak mantıklı mı?
Tek katlı yapıda en alta ve üste kolon tabla ile sağlam şekilde dört köşe dönüp bims ile örmek bana göre en güzeli. Bir de iç ve dışa kalın sıva ve ince sıva yapacaksın. Taş gibi olur. Yeter ki demirden çalınmasın. Beton kalitesi de yüksek olursa ömürlük olur.
Su yani nem rutubetide hesaba katarsaniz siralama nasil olurdu acaba ?
Montalama gerektirmeyen straforlu bims bloklar hakkinda ne düsünüyorsunuz?? Bilgilendirirseniz sevinirim
Hocam açıklamalarınız için teşekkürler. Ben şunu merak ediyorum kırsal kesimde tek katlı evlerde temeli yapıyorlar kolonlar için filiz bırakıyorlar sonra kolon gelecek yerleri boş bırakarak duvar örüp sonra kalıpları çakarak demir döşeyip beton atıyorlar büyük ihtimal ortaya kolon koymuyorlar ama duvarlarda yük Biniyor depremin güncel olduğu bu günlerde bu şekilde bina sağlamlığı nasıldır.
Duvarlara yük binmesi kirişin sehim, çökme yapması sonucu olur ancak. Kiriş açıklıkları yani uzunluğu fazla ise sehim oluşur, duvar o durumlarda düşey delikli (yığma) tuğla ile imal edilirse karma (kagir-karkas) taşıyıcı sistem olarak çalışır ve çok daha sağlıklı olur. köy yerlerinde halen dere kumu kullanıldığı ve el ile beton harcı karıldığı için karma yöntem daha iyi olabilir
@@bayramic72 teşekkürler
Emeğinize sağlık ustam bu ytong yani gaz beton işlemesi kolay Bi malzeme olduğu için haşerilere karşı en çokda fare kemirgenlere karşı delip kemirip yapı içine sızmaları girmeleri daha kolay olur diye düşünüyorum sizce bu konu hakkında rica etsem bilgi vere bilrimsiniz şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar kolay gelsin 👋 🇹🇷
Bims, briket duvar, mutfak asma dolabı taşıma, dubel tutma özelliği nasıl.
Gazbetonda dikkat etmek lazım.
Doğu anadolu için hangi malzemeyi öneriyorsunuz kışı çok malum
Youtong neden kufleniyor devamlı pencereleri açık tutamiyorum çalışanım evdeyken devamlı açık ama küf oluşuyor çözemedim nedenini
Hocam müstakil ev için hangisi daha iyi olur.bu soyledikleriniz bina için kıyaslama.tek katlı ev için ne onerirsiniz
ev yaparken üst kat , alt kattan sesi engellemek için en iyi beton çeşidi hangisidir. yada alt kat dükkan üste ses gelmesin diye hangi tür beton tercih edilmeli .
Asmolen döşeme tipi sesi keser.
@ merhaba asmolen binalar yasaklandi diye bir soylenti var tek katli bir evde dahi kullanilamayack mi artik bilginiz varmi bu konuda
@@FC-lf5hl asmolen döşeme 1. derece deprem bölgelerinde yasaklandı sanıyorum, 1. derece olmayan yerlerde hala kullanılıyor.
En iyisi sert strafor döşeyip üzerine şap atarsınız.
Verdiğin bilgiler için ayrıca çok teşekkür ederim
Taş duvarı bekliyoruz.Teşekkürler..
Sayın mühendisim 40² bag evi yapacagim gazbetondanmi olsin 13.5 tugladanmi yoksa yıgma tugladanmi olsun sicaklik maliyet ve saglamlik hangisini tercih etmeliyim
Teşekkürler Hocam, bende Sizin gibi düşünüyorum. 🤝
Ustam merhaba tek katlı müstakil bir ev yapmayı düşünüyorum. Yığma şeklinde olacak. Tuğla mı yoksa bims mi kullanalım.
Merhaba
Çatı konusunda video brkliyoruz
Tşkler
Bizim bina gaz betonla yapıldı. Duvarlar catlamasın diye gaz betondan sonra fileli kalekim ile sıva yapılıp üzerine alçi yapildi. Yanlıs hatirlamiyorsam daire ici duvarlar 13 cm lik, dıs cepe ve farkli daire aralari 15 cm kullanıldi. 6-7 senelik ytong deneyimime göre ; otoyol a cok yakin oturuyoruz cam açikken odada cok araba uğultusu olmasina rağmen camlar kapaliyken bu sesi iyi yalıtiyor . Ses geliyor ama cok az tv izlerken rahatsiz etmez. Bunun sebebi bina dısina yapilan yalitimda olabilir. Çunku daireler arası ses geçisi fazla oluyor. Tugla eve gore bir miktar daha az olabilir ama cok fark varda denmez. Bu nedenle ne olursa olsun ses yalıtimini ayri bir malzeme ile en bastan yapin. Bu malzemelerin hicbiri düzgun ses yalitimi saglamiyor. Isıya gelince , bu konuda gaz beton iyi diyebilirim ısinmada hic problem olmuyor . Tabi buda dis kaplamadan olabilir emin degilim.
Karadeniz bölgesinde dış cephe olarak kullanılmasıen uygun hangisidir sizce?
Harman tuğla nasıl? Yalıtım özelliği bunlara göre daha iyi sanki. Ama ağırlığı daha fazladır. Tek katlı veya iki katlı evler için uygun mudur?
Bence saydığınız malzemeler yerine, binaya daha az yük verecek boardex malzemeler kullanılmalı, hem uygulaması kolay, yalıtımı daha iyi ve uluslar arası birçok yapı sertifikasına sahip.
Bence de ama giriş katlar için güvenli değil tekmeyi vur eve gir.
Pahalıdır ama en kaliteli izotugla çeşitleridir . Diğerleri fazla konuşmaya gerek yok. İnşaat teknik uzman
rta sınıf köy evinde (rakım yaklaşık 840m) dış duvarlarda hangi ölçü gaz beton kullanımı tavsiye edilir (maliyet+fayda)
Merhaba peki dış duvarlarda camide kullanılan mermer olursa yalıtım ve ses için nasıl olur duvarlar daha kalın olur köy evi için yapılabilir mi elimde o taşlardan var sadece dış duvarda kullanmayı düşünüyorum olur mu acaba
merhaba içerde rutubet yapar mı bilemedim.mermer hava alan bir malzeme değil.
Bocam barbekü için ytong olur mu ısı dayanımı nasıl
kompozit bloklar hakkında düşünceniz nedir?
Balkon yapımı için briket uygun mudur
Merhaba teras için Sizce dış cephede ytong kullanırsam kaç cm lik ytong kullanmalıyım. Ve üstüne çatı yuklendiğinde sıkıntı olur mu? İç ve dış yalıtım da sıvaya ihtiyaç olurmu
Hocam müstakil ev için taş temel üzerine kerpiç duvar mı gazbeton mu tercihiniz hangisi olurdu
Hocam gaz betonda catlamalar oluyor bukonuda cevabınızı bekliyorum
Video için tşk ederim. Çok faydalı oldu. Yapacağım müstakil evin sıfır nizam tarafında kurallara uymadan yapılmış bina var, arada daracık bi boşluğum kalacak. Orada sıvacı çalışamayacak. Oraya ne önerirsiniz. Yani nasıl bi yapı malzemesi be ne şekilde kullanabilirim. Ayrıntılı yazarsanız çok sevinirim. Şimdiden tşk ederim...
Merhaba, cephedeki boşluğu alükobant(kompozit giydirme ile kapatın. Çatıda kalan boşluğuda çatıcı ile görüşerek teneke (sac) ve olukla örtün. Buraları güzel işçilik yapmazsanız mutlaka yağmurda su yiyecektir.
Civil Engineer Anladığım kadarıyla yan taraf boşlukları için alüminyum kaplama öneriyorsunuz ancak arkda kalan duvar için ısı yalıtımında ne yapmalıyım, sizin önerdiğiniz tuğla ya da diğer yapı malzemelerinden hangisini kullanayım ancak kör cephe duvarın arkası sıva olmayacak içerden sıva yapsam yeterli olur mu.. Ya da sadece o cephe için önereceğiniz bir tuğla çeşidi hangisi olur
Merhaba isterseniz bims yapabilirsiniz.
Civil Engineer arkası sıvanmasa sadece iç taraftan sıvansa yeterli ısı yalıtımı sağlarmı?
Evim küçük oda duvarları kalın, ben oda duvarlarını en ince gaz beton ile yapmak istiyorum. Kaç cm kalınlık enince olanı. Tavsiye edemisiniz
hakan bey duvarlar yönetmelikte 8.5luk tuğla kullanarak sıva payı ile birlikte 12cm i bulur.
@ sagol 5 cm var diyorlar ama duvara olurmu bilmiyorum
Bims'in taşıyıcılığı nasıl?
Bims veya Gaz beton u kaçlık kullanırsak yalıtım a gerek kalmaz. Eksi 5 dereceleri gören bir yer için
Merhaba "25lik SW bims" öneririm
Binsin veya gazbetonun üzerine artı yalıtım yapmak gerekli mi?Teşekkürler.
merhaba çok soğuk veya sıcak bir bögede iseniz gerekebilir. ısı yalıtım hesabı ile alakalı bir durum.
Bims ile briket nasıl ayırt ederiz?
Bimsle duvarlar örüldü, dış cepheye ısı yalıtım gerekirmi? Teşekkür ederim
Video için teşekkürler.Merhaba ben köye kerpiç ev yapmak istiyorum. Kerpiç ev hakkında bilgi verebilir misiniz.
Yığma ev için bims mi daha taşıyıcı tuğla mı. Yada briket mi? Ve hangi modeli daha iyi
"düşey delikli yığma tuğlası" veya "harman tuğla"
@ teşekkürler
Abi videoyu yeni gördüm emeğine sağlık çok teşekkür ediyorum
Merhabalar, dış duvar kalınlığı ne kadar olmalıdır. Mantılama yapmak istemiyorum, bunun yerine duvarın kalınlığı ile yalıtımı ve binanın nefes almasını da temin etmek istiyorum. Dış duvar kalınlığını elde etmek için yığma tuğlayı (19cm x 29cm) uzunlamasına değil de yanlamasına ördürerek dış duvar kalınlığının tuğla kalınlığını 29cm ve üzerine de hem iç hem dış kaba (kara) sıva akabinde ince sıva ve dış taraftan da minarel sıva yaptırarak duvar kalınlığını 34cm civarı yaptırmak istiyorum. Isı yalıtımı konusunda yeterli gelir mi?
Teşekkürler.
115 mt bahçe duvarı için hangisini önerirsiniz?
Ytong su çeker mi? Nem yapar mı? Su tecriti nasıl yapılıyor. Bilgi rica.
NT ds Ytong tuğlayı dışcepeye kullanılmaz niye dersen süngergibi suyu çeker ve rutubet yapar ancak ara bölmelere örülür ben 26 senedir wiyanadayım ve aynı zamanda çok inşaatlarda çalıştım dış cepheye bilok tuğlayınanördür daha sağlıklı kardeşim dışcepeyi köpük koydurursun 8 santimden çok iyi olur köpüyün 1 santimi 1 saat sıcaklık tutar 8 kiz santimi 8 saat sıcaklık tutar ben buişin ustasıyım yıllarım geçti wiyanada sen kimsenin lafına bakma slm wiyanadan
@@AhmetKose-rr7bbmerhaba 2 katli dubleks villa projemiz var izo tugla dusunuyoruz 25 dis cepheye iceriye 20 cm
@@14toprak tuğla ördür ve iç dış aynısı olsun kendine yaparsan evini tuğla har zaman iyidir bende yapyltıracağım bidaki sene hepsi tuğladan dışcepe 8 santim olacak kimisi 4 santim koyuyor aynı işçilik niye 4 santim olsun en iyisi 8 santim kardeşim duracak san inşaatın başındadur çok sahtekar ustalar var hep işin kolayına gidiyorlar hayırlı olsun sağlam olsun slm wiyanadan
@@14toprak
İç duvarları inceltseniz .. hem ekonomik.. hem de mantıklı geldi...bence
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler
İyi çalışmalar dilerim.Abone oldum bu arada
Kardeşim bende dış duvarlara 20 lik iç duvarlara 15 lik kullanıyorum bence en iyisi yitong işi ve ses yalıtım mukemmel
Merhaba,
İnşaatımda dış duvarları gazbeton yapmak istiyorum. Malzemeci gazbeton yaparsan kara sıvaya gerek yok, direkt üzerine yalıtım yapabilirsin dedi. Doğru mudur?
İzobims veya izotuğla ile duvarı yaparsak ayrıca yalıtıma gerek var mı?
Geneldd olmuyor. Çok soğuk bir yerde yaşamıyorsanız
Allah razı olsun.Çok güzel anlattınız.Guzel bilğiler edindik.Koy evi imalatinda.En iyi ve kaliteli .Bims markası önerirmisiniz.teşekkur ederim.
Teşekkürler "sw bims" kullanabilirsiniz
Ytong ve bimsin sağlık açısından herhangi bir olumsuz yönü var mı?
Oksijen içeriye az miktarda geliyor sağlıksız en iyisi kerpiç tır. Burda geçmedi ismi anlamadım
@@mehdidevran2563aslında kerpiç zamanın getirdiği yenıliklerle geliştirilip kullanıma sunulması gerekiyor, aslı bozulmadan
İki üç katlı binaları direk tuğla ile yapsak köylerde olurmu tabiki köşelerde demir olacak duvarlarda taşıyıcı olcak, yasal bir engel varmı.selamlar
Merhaba yığma yapıların deprem yönetmeliği açısından ağır şartları var. Ruhsatlı yapılarda betonarme karkas yapmanız daha ekonomik olacaktır.
@ teşekkür ederim
Hocam biz 1977 yilinda istznbulda evimizi dus cephe ic ceohe o zaman 30 luk ytonglar vardi onlardzn yaptik..gercekten menmunuz ancak ytonglarin dayanma omru ne kadardir..
Su alırsa dayanmaz bilok tuğlayı hiçbiri tut maz ytong iç kısım lara kullanılır
1. Sıraya petek desen izo tuğlayı koyun taş gibi sapasağlam bir malzemedir. Isı ve ses yalıtımı muazzam derecede iyidir. Ytong, bims gibi malzemeler zayıftır. Depremde bu duvarlar hemen patlar.
Çatısı sandaviç panel olacak duvarlar 20lik bims olacak ara bölmeler 12.5 gazbeton uygunmudur
Merhaba Normal şartlarda uygun
@ tşk ederim
Abe kolay gelsin bizim ev kolon üstünde duvarını yapacaz hangisi daha iyi sence alanında inşaat mühendisisin hangisi daha iyi ise bana söyle .
Merhaba
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Gaz betonun tuğlaya gore çok fazla su çektiği geç kuruduğu ve bu nedenle rutibete neden olduğu soyleniyor. Bu doğrumu?
Birde ytong marka gaz beton ve diğer markalar arasinda kalite farki varmi?
Evet doğru. kaliteli bir tuğla tercih edebilirsiniz.
Benim sıralamam şu şekilde
5:Briket Hava geçirgenliği çok yüksek bir malzeme.Doğuda bulunduğum süreçte briket evlerde kalırken ufak bir rüzgarda evin içinde yeller esiyordu.
4:Tuğla Boyutlarından kaynaklı örülmesi sırasında çok sık hatalar oluşabiliyor ve ısı yalıtımı oldukça zahmetli. Bolca harç istiyor ve bu harçlar ortalama bir duvarda neredeyse 1 kirişlik bir yer kaplamakta ısı yalıtımını olumsuz etkilemesinin en baş sebeplerinden birisi de bu.
3:Gazbeton Isı yalıtımının çok iyi olduğu belirtilse de öyle büyük bir fark oluşturmadığını düşünüyorum. İşçiliği uğraştırıcı ve ne kadar emek verilirse verilsin köşe bucaktan çatlama yapıyor. Hiç esneyemiyor. Duvara sabitlense dahi çatlaklar oluşturuyor. Fiyatı bir hayli pahalı olması da cabası.
2:Bims Örülmesi oldukça kolay ve ısı yalıtımı gazbetondan çok farklı olmayan bir malzeme. Fiyatı günümüzde tuğla ile denk gibi.Çatlama sorunu ve harç bolluğu gerektirmemesi de bir artısı. Bir konut projesinde kullanılması en mantıklı yapı malzemesi olduğunu düşünmekteyim.
1:İzotuğla İzotuğla hem az harç istemekte hemde tuğla ve bims gibi daha esnek bir yapıda olmasından dolayı çatlama sorunu yapmıyor hemde fiyatı gazbetona göre daha uygun. Ayrıca ısı yalıtımı da oldukça tatmin edici.
Tamam ama bu pirketler yağmurda su alıyor suyu resmen emiyor ve kurulmuyor ve evin içine nem veriyor boyalar ve sıvalar dökülüyor
Dairenin dışında eski cam demir kapı vardı 3 metre uzunluğunda ben buraya duvar ördürüp çelik kapı takmak istiyorum fakat gazbeton çelik kapıda olur mu yani bilmediğim için soruyorum taşıyıcılık açısından ayrıca çok hafif olduğu için kolay kırılıp darbelere karşı koruma özelliği olur mu olası bir hırsız girme durumunda bims koymak mı mantıklı yoksa gazbeton da sağlam olup iş görür mü ?
Gayet makul bir özet olmuş
Merhaba beton direk yapmadan tek kat evde izio tuğlamı bims mi
30'luk yiğma tuğla kullanınız. dayanımı bimse göre daha iyidir
Ağzına sağlık güzel anlatım bu olsa gerek yüksek duvarlarla sıkıntı olur dedin 2.500 metre de sıkıntı olurmu saygılar
BLOCK ÜRÜNLER
EPSBLOCK, EPS (genleştirilmiş polistiren) esaslı malzemenin hammadde olarak kullanıldığı, çimento ve çeşitli sıvı bileşenlerinden oluşan hafif, dayanıklı, emsallerinden daha üstün yalıtım özelliklerine sahip ve birçok alanda kullanılabilen yeni nesil duvar bloğUNU NEDEN değerlendirmediniz..Tşk.ler..
Hiç duymadım bu ürunu
Mehmet bey kolaylıklar dilerim. Size bir fikir danışmak istiyorum. Ben köyümdeki evimin üstüne teras yapmayı istiyorum. Bims kullanmak istiyorum ama su çektiğini söylüyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda. Teşekkürler
Merhaba, bimsi terasın neresinde kullanacağınızı anlamadım.
@ Dış cephe ve iç cephelerde efendim.
Sıva boya yapıldığı sürece bir sıkıntı yaşamazsınız. Bende bimsden yaptım.
@ Teşekkürler efendim.. Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim
Hocam gaz betondan 5x8 metre yığma şeklinde bir yapı düşünüyorum. Üzerine hafif Çelik çatı koyup kapatacağım. Tabla beton vs olmayacak. İçerden alçıpan ters tavan düşünüyorum. Teknik olarak mümkün mü? Gaz beton yük taşımaz dediler ortada bir yük yok
Merhaba eğer çatının karkasına ayak yapmayıp duvara taşıtıcaksanız gazbeton önermem.
O zaman bu ihtimali aklımdan çıkarıyorum. Çok teşekkür ederim. Sağolun
merhaba acıl yardıma ihtiyacım var.
bir konuda yardımınızı rica edecektim.
havuz yapım aşamasındayım duvar kısmına 25-30 cm beton uygulayacagım ama ondan önce dıs kalıp olarak brıket örüp prıket sonrası acıklıgıda toprakla kapatmakmayı düşünüyorum.sırasıyla söyle olacak; havuzun suyu, fayans, 25 cm c30 beton, prıket, ve toprak olacak ama toprakla prıket arasında zamanla küflenme veya farklı birşeyler olurmu. bu durum betona zarar verme olasılığı varmıdır. yada sizin önereceginiz duvar tıpı ne olabilir. acıl yardım tesekkurler
Ytong a alçı derzli fileli sıva haricinde
normal kara sıva uygulandığında
Hala çatlama durumu var mı??
Karar veremedim
Yurt dışında şantiye şefiğim
Ben aslında
Cift duvar bims düşünüyordum
15+5+15 = 35
15 lik bims orta 5 cm lik strafor 15 lik bims 35 cm lik duvar düşünüyorum
Öneriniz ne olabilir
30 bims mi
30 ytong mu
15+5+15 35 lik duvar mı
ara duvar ses yalitiminda, demir kapı çarpma sesini minimuma hangi malzeme kullanarak düşürürüm ?
Daireler arası duvarların minimum 20cm kalınlığında olması gerekiyor. Sese karşı iyi bir önlem almak isterseniz "sw bims" tavsiye ederim
Türkiye İzmir Ali selam olsun Abim Ama çok dayanıksız Kaz beton
Merhaba benim tapulu bir bahçem var ve ben buraya bir ev yapmak istiyorum fakat şu anda %70 taş duvar yapmak gibi bir düşüncem var... henüz tam karar veremedim fakat statik açısından çok önemli bu bölge tokat olduğu için kış oldukça soğuk geçiyor... taş duvar konusunda karar verecek olursam işi yalıtımı için için ne yapabilirim, bu konudaki fikrinizi öğrenmek istiyorum teşekkür ederim.
gazbeton bölme duvarda mı taşıyıcı duvarda mı kullanılır cevap alabilir miyim
Merhaba bölme duvarda
@ ağırlığın fazla binmediği taşıyıcı duvarda kullanılmaz mı
Bims gazbeton karşılaştırmada katılmadığım noktalar var. Isı yalıtımda bims kesinlikle daha başarılı. Örme kolaylığından dolayı gazbeton öne geçiyor. Yine bir villa yapımında genel kanıdan dolayı yapan tercihini gaz betondan yana kullanacaktır ancak normal bir köy evi yada daha genel kullanımda fiyat avantajından dolayı bims yine önde gelir. Bims e şöyle desem hata olmaz bence. örüldükten sonra kendini sağlamlık olarak briket sanan malzemenin adıdır bims
Selamlar hiç bir yerde bulamadım bu bimslerin taşıyıcılıkları ne kadar tek katlı (içeride asma katlı) 3.5m duvar yüksekliği olacak 50m2 civarı olacak evi rahat taşırmı?
not: çok kar alan bir bölgede olduğu için çatıyı biraz dik yapacağız.
Herhangi demir ve kolon kullanmadan sağlam bir ev olur mu?
merhaba, mutlaka betonarme veya çelik bir karkas yapmanızı tavsiye ederim.
İki katlı müstakil ev projelerinizi 100m2 alabiliyor muyuz?
merhaba hocam. müstakil ve sağlam bir ev yapmak istiyorum. 25 lik arı peteği düzeninde izo tuğla mı kullanayım sw 25 lik bims mi
benim için kriterler suya dayanıklılık ısı ve ses yalıtımı ( bina dışından gelecek ses ) kullanılabilirlik
üstadım yutong bence en son tercih olmalı yutong kadar bünyesine çok su alan bir duvar malzemesi yoktur biriket ve bims te buna dahil.En mantıklı olanı benim tercihim tugladir bünyesinde hiç su barındırmaz su emme özelliği yoktur
Komşu duvar için en ince ve en iyi ses yalıtımını hangisi yapar acaba. Aldığım binada komşu duvarı 12lik tuğla ile örülüyor. Ne tavsiye edersiniz. Ona göre bizim kata gelince müteahhite söyleyeyim. Teşekkürler
Merhaba iki daire arasında minimum 20lik tuğla örülmesi lazım. Tuğla ebatı yaklaşık 13. 5*18.5 dir. Yani 13lük tuğlayı dikine değik yatay örmesi lazım.
@ şu an oturduğum evden sırf gürültü yüzünden kaçıyorum. Gaz beton dahamı iyi olur acaba. Derdim sadece ses. Isı falan değil yani
Cvp için teşekkür ederim
Merhaba, epsblok hakkında ne düşünüyorsunuz?
Selamın aleyküm mehmet bey. Gaz betonun G4/06 kodlu ürünü var 50kg/cm2 basınca dayanıklı diye yazıyor. Bu malzeme hakkında bilginiz varmı. Müstakil dubleks daire yapmayı düşünüyorum onun için kıymetli bilgilerinizi paylaşırmısınız lütfen.
Merhaba, bölme duvarları taşıyıcı olarak kullanmayı önermiyorum. Duvarın bir kısmında dayanıma ihtiyaç olan bir detay varsa kullanabilirsiniz.
Kerpiç evin dışını sıva yaptırmak istiyoruz fakat Kerpiç özelliğini bozsun istemiyoruz. Bims veya gazbeton mu kullarısak acaba? Bir fikir verirseniz çok memnun olurum. Bilgisi olan herkesten rica ediyorum. Maliyeti ne olur o bilgiyi de verebilirseniz şahane bir iyilik yaparsınız . Herkese sağlıklı mutlu huzurlu günler dilerim. 🌺🌺🌺
işi yaptınız mı bilmiyorum???sakın işin içine bims ve gazbetonu falan katmayın sakın..temiz bir yerden kızılımtrak( terra rosa-akdeniz iklimi toprağı) toprak edinip,(0,75m.küp)bunu1,78m.*1,40m. ebadında orta gözenekte( kümesler için tel örgü çiti ni gerdirerek kasnak şeklinde sabitledikten sonra; kuyruklu piyanonun üst kapağının egiminde(125derece) arkadan direk şeklinde mertekle destekleyerek sağlam bir toprak seyreltme duzeneğiyle elekten geçirilen toprak el arabası ile önceden kazılmış ( derinlik yer yer130-140cm) çukura boca edilir..sadece üzerine su dökülerek, giyilmiş cizmelerle döne döne çignenir..duvara iyi yapışması için değişik anlarda çiğnenilen toprağa kil atılır..tekrar tekrar çiğnenilir..bu karışım sıva teknelerine konularak; işlemin yapılacağı dış kerpiç duvarının kurulan iskelesine ulaştırılır ve tahta mastar mala ile çalışılır..yapılabiliniyorsa,elle önceden ıslatılmış kerpiç yüzey elle çarçabuk sıvazlanarak tatbik edilir..hızlı işlem bittikten sonra,bu sefer başa dönülerek; iskele düzeneğinden su dolu hüzneden kısa saplı sıvacı süpürgesiyle hızlı çalışılan yüzeyler serpmeleme ile duvar ıslatılır..yine sıvacı kalıp sünger gezdirilerek hızlı çalışmada ayrıntıya girilmemiş yüzeyler tesviyelendirilir( yüzeyde tortu- eğrilik düzeltilir)..arkada( dik olarak) kalan eski kerpiç yüzey yeni sıva hamulesiyle hem kapatılır,hem doğal badana olur,hemde doğal restorasyon dış süreç geçirmiş olur..kolay gelsin...
Mrb evimizin üst katına ev yapacaz
Beton kaldırması için
Bims 2 sıralı 6 boşluklu
Bims 3 sıralı 9 boşluklu
Isı yalıtımı içinde ,
Hangisi daha iyi hangisini tavsiye edersiniz,en kısa zamanda sizden cevap bekliyorum
kolonlu yapın kolon koymassanız depremde gider
Gaz beton içinde silikat ve alüminyum bulunduğundan sağlığa zararlımı…Bims ve tuğlaya göre..